vanja 24. september 2003 Prijavi Deli 24. september 2003 Marsa sem že mislila, da je spet en tvoj dober recept ala ajda z gobami!Dodaj še kakšnega podobnega-neobičajnega? LP! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 24. september 2003 Prijavi Deli 24. september 2003 Ravnokar pecem vafle...o rezultatu porocam, ce se splaca poskusit. Sicer so pa pravi vaflji njamsi Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vanja 24. september 2003 Prijavi Deli 24. september 2003 Cosma RECEPT !!! al kar po običajnem v knjigah ??? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. september 2003 Avtor Prijavi Deli 24. september 2003 Vanja - saj tudi zato! Ker namesto ful dobrega recepta, ki bi zanj mislili, da ga je objavila marsa, ker bi pac postnila, bi bil en navdusen: , ali pa pac... Pol sem se pa vzdrzala komentarjev... Pa tele moje razne kashe in kosmiceve juhe so sicer res nad in zame ze specialitete, ne tretirajo pa se ravno kot take...Pa da ne bi v tak izbran seznam zdaj jaz s kashami uletela... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 24. september 2003 Prijavi Deli 24. september 2003 Vanja teli so kar iz skatle in recept gre tako: 1 vrecko zmesi, zmesaj z 3 zlicami olja in pa 1/2l mleka. Znamka Anco-Wafels gaufres. Sicer je pa vec receptov in vec raznovrstnih vafljev. Meni so najboljsi bruseljski. Imam en recept, ki mi ga je dala prijateljica:1/2l mleka30dag moke10dag masla8 dag sladkorja2 jajca1 dag pecilnega praska1 vanilij sladkorolje po okusu Zmesaj vse sestavine in pusti pocivati 15-20 min. Lahko ji h zacnes peci v **vaflarju**. Meni je se dobra kupljena zmes od Dr. Oetkerja. Ne vem ce se kje dobi pri nas. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vanja 25. september 2003 Prijavi Deli 25. september 2003 Hvala Cosma, še vafler si moram nabaviti ! Marsa kašo sem včeraj skuhala v pol ure brez namakanja s šampinjoni seveda: hitro-dobro ! LP! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 29. september 2003 Prijavi Deli 29. september 2003 Prigrizek za h kozarcu vina... Očisti veliiiiko strokov česna, prelij z dobrim olivnim oljem, dodaj celi poper, lovorov list in nekaj očiščenih inčunov...Pokriješ in daš v pečico, kjer se "cmari" pri 120 stopinjah kakšno uro in pol... Kruh rahlo opeci...in dober tek... Mi smo zraven pili cabernet sauvignon...in koščke kruha pomakali v dišečo zmes... Astrato mi deli,... Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 29. september 2003 Prijavi Deli 29. september 2003 FILANI KROMPIR ALA MUA:dve različici 1.)Sestavine:-nekaj večjih krompirjev-koščki mesa od rebrc(lahko tudi mesnata slanina)-sir(po želji,tak da se raztopi)-provansalske začimbe,poper-navadno olje(sončično) Krompir z olupki vred skuhamo.Ko se malce pohladi ga razrežemo na polovico in previdno izdolbemo sredico.To sredico denemo v posodo in zmešamo z mesom začimbami ter pokapamo z oljem(tako da pride masa voljna).Sir narežemo na tanke rezine.Najprej obložimo sir po notranjosti krompirja,potem ga nafilamo z maso ter pokrijemo s sirom.Pečico segrejemo na 200 st.C in pečemo toliko časa dokler se sir ne raztopi in malce zapeče.Bober tek. 2. Eneko kot zgoraj samo polnilo je drugačno:Polnilo:-ribji fileti(lahku tudi inčuni);na drobno narezani-česen(na drobno nasekljan)-rožmarin-poper-olivno olje-sredica krompirjaDodatek:-sir(obvezno parmezan) Vse naredimo kot v zgornjem primeru,samo da uporabimo parmezan. Za zraven pa mešana solata:zelena solata,mlada koruzica,kitajsko zelje,paradižnik in trdo kuhan jajček,zabeljeno z olivnim oljem in jabolčnim kisom. Dober tek Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. september 2003 Avtor Prijavi Deli 29. september 2003 Tole je pa slisat kul, Aquarius! Nisem se nikoli polnila krompirja... Njami mora bit tole... predvsem 'drugi nacin'... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 29. september 2003 Prijavi Deli 29. september 2003 Ima kdo dober recept za Kremsnite? Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. september 2003 Avtor Prijavi Deli 29. september 2003 O - Cosma pa ima sladko obdobje... (ali ga imas kar skoz?) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 29. september 2003 Prijavi Deli 29. september 2003 Jaz sem sladkojez (s) bi rekli Rusi heheheh.Recept potrebujem, za znance iz Armenije, ki so bili na Bledu in so bili cisto ocarani od nasih kremsnit, prosili so me za recept in sem rekla, da jim ga seveda pomejlam ASAP.Zdaj pa sprasujem na forumu, ker vidim, da je kar nekaj dobrih kuharic oz. kar nekaj hedonistov pri hrani.... Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vanja 1. oktober 2003 Prijavi Deli 1. oktober 2003 Naredim jih drugače:-spečem biskvit malo debelejši in ga prerežem na polovico, da dobim dve plasti-kremo naredim kar iz pudinga-smetano stepem običajno V pekač položim eno plast biskvita, ki jo malo natopim z mešanico mleka in ruma, malo sladkorjanamažem plast pudinga (če hočeš kremo dodaš stepeno smetano in miksaš)dodam še plast smetanepoložim na vrh še drugo plast biskvita, ki jo ravno tako malo natopimin še prelijem s topljeno čokolado.Lahko narediš plasti kreme oz. podinga kolikor hočeš, dve -tri.(vanilija,čokolada) LP! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
milenacs 2. oktober 2003 Prijavi Deli 2. oktober 2003 Ima kdo dober recept za Kremsnite?KREMNE REZINE 3 jajca14 dag sladkorja8-10 dag ostre moke5 dcl mlekastrok vaniliježlička ruma Rumenjake in 1/2 sladkorja penasto umešamo, dodamo moko, 1/2 dcl mrzlega mleka in razmešamo. Prilijemo še ostalih 4,5 dcl vrelega mleka in kuhamo, da se zgosti. Pri tem moramo ves čas mešati, da se zmes ne prismodi. Kuhano kremo odstranimo in ji dodamo rum in sneg iz beljakov, v katerega smo vtepli preostali sladkor in narahlo premešamo s kuhalnico in nikakor ne z električnim mešalnikom, ker je tudi najmanjša hitrost še vedno prevelika in nam bo krema "padla skupaj". Recept je iz kuharske knjige za srednje izobraževanje KUHARSTVO, Pepika Levstek, Andreja Grum, DZS, Ljubljana 1995 in sem ga že neštetokrat uporabila - za kremne rezine, največkrat pa za izdelavo princes krofov. Nekoč sem jih za sorodnico pripravila 127 in za to, če me spomin ne vara, naredila kremo iz 5-ih ali 6-ih mas, princeske pa so bile takšne velikosti, da so jih lahko povabljeni prijeli v roke in tisti z velikimi usti in apetitom pojedli v enem njamu, ostali pa v dveh. Predvidevam, da te je zanimala samo krema, zato sem ti napisala samo recept zanjo. Listnato testo navadno kupim, sem ga pa že delala tudi sama, ampak ne tega običajnega, ampak tistega za salove rogljičke, ker ga ne dobiš v trgovini. Vsekakor je najhitreje, če kupiš listnato testo (jaz ga kupim v Celem svetu, kjer je Pečjakovo listnato testo 199,00 SIT, v drugih trgovinah pa je povsod čez 300,00 SIT, razlike pa - preizkušeno - nobene). Razvaljaj ga na pomokanem prtu ali deski, vendar bodi previdna in ga razvaljaj za kakšen cm ali dva (na vsakem robu) dlje, kot je dolg in širok pekač, ker se bo med peko skrčilo. Jaz ga navadno zvaljam za večji pekač, kjer ga potem tudi pečem, potem pa ga dam v manjšega, v katerem pripravljam rezine. Še nekaj. Če boste rezine pojedli še isti dan, uporabi "normalno" smetano (mi imamo najraje alpsko), drugače pa je za pripravo za naslednji dan boljša rastlinska, ker obdrži obliko in ne "teče". Če nimaš vanilijevega stroka, uporabi vanilijev sladkor, kar ponavadi naredim tudi jaz, poleg tega imamo raje malo bolj izrazit okus po rumu, tako da ga ne merim na žličko ampak ga vlijem po okusu. Naslov knjige sem omenila zato, ker je ena izmed tistih, v kateri sem našla nekatere "ta prave" recepte, "finte" in "fintice" ... , ki jih v vseh ne-vem-koliko knjigah, ki jih imam doma, ne najdem. Konkretno - recept za španske vetrce, ki je v njej, je najboljši od vseh, kar sem jih preizkusila, pa sem jih naredila že na tisoče in to različnih okusov in barv ... pa masleni žličniki (tisti pravi, ki se meni "dopadejo"), ki sem jih doslej našla samo v knjigi za madžarsko kuhinjo. Mimogrede, v neki knjigi z madžarsko kuhinjo (pojma nimam, kakšen je njen naslov, ker sem jo imela v rokah pred kakšnimi 10-imi leti) sem našla takšne žličnike (če me spomin ne vara, je šlo za solnograške žličnike, pa nisem prepričana). Spomnim se, da sem pripravila paljeno testo, potem pa sem jih skuhala in bili so takšni, da bi jih jedli tudi angelčki. Ali mogoče katera izmed vas ve recept zanje. Poskusila sem že marsikaj, ampak takšnih ne naredim nikoli več, ker so pri njih najbolj pomembna točna razmerja med sestavinami. Milena Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 6. oktober 2003 Prijavi Deli 6. oktober 2003 KREMŠNITENajhitrejše in najenostavnejše kremšnite so kar iz Oetkerjeve škatle (za kremo- listnato testo pa tudi kupljeno, kot je napisala Milena). Res so dobre! Ker obljuba dela dolg (še posebno, če je "Peklenska obljuba !") pa še za Contesso: GRATINIRANI NJOKI Recept je iz revije Lisa- čarovnija okusa in je sprobano dober!Na sploh so v Lisi dobri recepti, ravno danes sem kupila novo in se mi že cedijo sline! Torej:Krompirjevi njoki (svaljki - najbolj enostavno kar Pečjakovi) - cca 1 kgŠopek mlade čebule / alil dve srednji čebuli150 g prekajene slaninepločevinka paradižnikov - pelatov (425 ml)40 g naribanega parmezana150 g gorgonzole2 žlici surovega maslaolje, sol, poper... Na olju popečeš slanino, dodaš in popečeš čebulo, nato še paradižnik. Dodaš sveže mlet poper, sol, parmezan. Kuhane njoke daš v nepregorno posodo in jih zaliješ z omako ter premešaš.Potreseš z koščki gorgonzole (jaz dodam še mozarello) in koščki masla. Pečeš na 175 C (ventilatorsko na 150) 25 minut. NJAM ! Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 6. oktober 2003 Prijavi Deli 6. oktober 2003 ... a ne bi mi tele teme zvečer zaklenil na en način... x!x prav mi je, kaj pa sem firbčna in odpiram 'specialitete' ob desetih zvečer... Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. oktober 2003 Avtor Prijavi Deli 6. oktober 2003 ... a ne bi mi tele teme zvečer zaklenil na en način... Nocne pticke - tudi tu, a ne, Mateja? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 6. oktober 2003 Prijavi Deli 6. oktober 2003 pa še kako, Marsa ... zdajle sem naprimer ravno v formi za vsa pisanja, ki sem se jih namenila spisat (odgovorit na nekaj mailov, shendlat tisti prevod, da bo končno na spletu, poiskat ene reči na internetu...)... potem pa me jasno zagrabi, da bi kaj popapcala dobrega in tako... včasih bi si šla kar ponoči kuhat kakšne testenine ... no in takele teme so ravno prav za zdražit me ... ob tejle uri ... čez dan pa ne opazim tko zlo takihle skušnjav... me nekako ne ganejo Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 6. oktober 2003 Prijavi Deli 6. oktober 2003 Punce hvala za recepte njamsi, kaj bo mixer zdele vrtel.... Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 6. oktober 2003 Prijavi Deli 6. oktober 2003 na evo - Cosma pa nič ne filozofira, sam mikser zalaufa Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. oktober 2003 Avtor Prijavi Deli 6. oktober 2003 Sam akcija! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 6. oktober 2003 Prijavi Deli 6. oktober 2003 Brzina je moja vrlina! kaj cem (pa baje ni vedno tole dober ) Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 11. oktober 2003 Prijavi Deli 11. oktober 2003 Mal pripravljam že za jutri...pa sem se spomnila, da lahko tole podelim z vami... POLNJENA TELEČJA PRSA Z mesarjem se zmeni, da ti v prsa naredi žep in izlušči kosti.Nadev:star bel kruh nareži na kocke, popari z mlekom.Dodaj jajca, peteršilj, poper, česen, malo majarona. Na dno pekača naloži kosti...na njih daj z nadevom napolnjena tečlečja prsa.Poliješ z vročo maščobo...in pečeš, pečeš...Med peko večkrat zaliješ.Pečena nareži na rezine, omako od pečenja zaliješ z juho in pokuhaš, da se izloči maščoba. Pa še eno rulado sem nardila...tako, bolj po moji domišljiji.naredila sem čokoladno biskvitno testo za rulado.Nadev: kostanjev pire, malo pokuhala z vanilijevo palčko v mleku, dodala želatino v lističih in rahlo vmešala stepeno sladko smetano.S to zmesjo namazala biskvit in zvila.Jutri jo bom oblila še s čokolado.Zaenkrat zgleda dobro...kako bo v resnici...pa poročam... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 11. oktober 2003 Avtor Prijavi Deli 11. oktober 2003 Ej, Punce, res ste prave maherice! Kolk je dobro, ker ste. Pa tko fino podate tole, vse si lahko predstavljas, se malo teh 'vmesnih' nasvetov in to...Ma, res, kul, ko imamo tole in ko shefice totalne (in shefi, sevedke) delite tole z nami Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 11. oktober 2003 Prijavi Deli 11. oktober 2003 Zahvaljujem se Mileni za tako natancen recept in vse nasvete zraven. Recept je uspesno preveden v ruscino, tako, da ce kdo rabi prevod naj se javi, da ne bi tukaj tezila pa objavljala. Koncni izdelek, bomo pa se malo pocakali, upam, da me bodo obvestili o usepnosti svojega pocetja. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.