Skoči na vsebino

Naše SPECIALITETE


Marsa

Recommended Posts

Ni ala mua, sem pa jedel pire po belgijsko.

 

Kot recept nič posebnega:

 

Krompir skuhaš,dodaš maslo in trdo kuhano jajce vse skupaj dobro pretlačiš, dodaš smetano, malce mletega črnega popra in nariban muškatni orešček in vse skupaj dobro premešaš,...odlična priloga.

Glej naprej, če se le da,...
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Moja specialiteta....

 

Najprej zavreš vodo, primerno osoliš, daš not začimbe, ponavadi dam drogino mediteransko mešanico, včasih dodam še mal čilija,... pol daš not, mlinotestove paradižnikove špagete... (odločilnega pomena je da so to špageti visoke kvalitete, kot so tile... kako poceni stuf ne bo delovalo ker se pozna na okusu) počakaš par minut, (posoda naj bo odprta) pobereš ven sem pa ke kakšnega da vidiš če so že kuhani, vmes igraš kitaro... (da bo hrana skuhana v harmoniji, jasno akustično, morda bi delovalo če bi zraven zapeli kako poskočno pesem, al pa kako mantro...) ... ko so skuhani odcediš, daš na krožnik, pokličeš familjo, in preliješ s paradižnikovo omako z dodatkom bazilike.... v primeru da tega nimaš, narežeš paradižnike, narežeš feferončke, (dva tri za celo posodo) popražiš čebulo, vse skupaj vržeš v eno skledo, mal soli mal kisa mal olja (v tem vrstnem redu) zmešaš (pokowc mi je omenil da če si opereš pol z detergentom roke, lahko tudi z rokami) in daš to namest omakce čez.... če si posebno lačne vrste daš še mal sira.... Kids Love it.... Babice bi se rade naučile, mami ne gre v glavo, tata uživa.... hehe, nevem kateri element je bistven, ampak to je moja specialiteta (da ne vem)...

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 months later...

No, pa se tukaj...

 

Imamo posebno slavnostno praznicno temo: Praznicne jedi - ki je namenjena prav tem - praznicnim jedem, nic pa ni narobe, ce sta temi povezani in vtaknemo v praznicno jed tudi katero od 'nasih specialitet'. :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

No jaz sicer nisem ne vem kakšna "kuharca", ker še zmeraj živim pri starših in tako kuham bolj malo, ker tudi nimam časa večinoma..

Imam pa en dober recept, preverjen! Doma mu rečemo kar krompirjeva jed, je pa res njammi!!! Še posebej zame, ker ne jem mesa!

 

Krompir se skuha v oblicah, olupi in pusti da se malo ohladi

v srednje velik pekač damo toliko olivnega, kot se nam pač zdi dovolj

krompir režemo po kolobarčkih in polagamo v pekač tako da zapolnimo dno pekača

čez damo nariban sir, katerikoli, velikoooo peteršilja in ostalih začimb, kislo smetano, sladko smetano - po okusu

potem spet plast krompirja in čez recimo 2 jajci samo polijemo, mogoče še malo sirčka

pečemo prbl. pol urce in to je to - vse delaš po občutku - je simple, okusno, lahko dodamo še zelenjavo po želji oz. meso (jst ne, ker ga ne jem)

 

LP Ajda

Live and let live! Life is beautiful!!!!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

JOTA IN ŠE JOTA :palec:

 

1KG REPE

SUHA REBRA

ČESEN ČEBULA

KORENČEK

MALO PANCETE

ZAČIMBE-POPER-SOL-BAZILIKA-PETERŠIL-

FIŽOL

KROMPIR

Torej repo damo kuhat-rabra posebi za 15min.,nato 3 krompirje olupimo in zrežemo ne male kocke,korenček na kolutiče in vse strsemo k repi, dodamo še rebra,začinimo,pokrijemo in kuh kuh kuh 30min, vmes strsemo malo narezanega česna za zdravje,

v drugi posodi naredimo zabelo-panceta,moka ter v lonec k repi ter kuh kuh kuh 30min

na kocu dodamo fižol in tako to je to.

Najboljše je,če joto skuhamo dan prej saj tako dobi svoje naj naj okuse-

pa dober tek

 

POL PA NA NJIVO DELAT x:Dx x:Dx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

FRANCOSKI KROMPIR (pojma nimam zakva se tko reče) JE PA NJAMI

 

Potrebuješ: Nekaj kuhanih krompirjev

nekaj trdo kuhanih jajc

šunka ali kakšno drugo prekajeno meso (ki da okus, aromo)

lahko delaš tudi z ribicami (fileti)

kisla smetana

sladka smetana

margarino

sol, poper (improvizacije so ta bol)

LONČENO POSODO (globoko) lohk tud iz jena stekla, ker bomo pekli!

 

Torej; posodo namažeš z margarino, potem pa pokriješ dno posode s plastjo narezanega (na kolesa prbl pol cm) kuhanega krompirja, nato plast narezanih, trdo kuhanih jajc in potem plast na tanko (al pa debelo) narezanega izbranega okusnega, aromatičnega mesa (pismo, lohk bi bla tud zelenjava (paprika npr.).... po želji na meso lahko tudi naribaš sir..... potem pa spet plast krompirja, plast jajc in spet plast izbrane sestavine (beri meso, zelenjava...) itd. do zadnje plasti, ki NAJ BO krompir.... do vrha posode. Potem pa vse to zalij s sladko smetano (lahko ji primešeš eno jajce) in damo peči na recimo 180 stopinj toliko časa da kropir na vrhu dobi skorjico. Potem pa še na krompir kislo smetano in še malo v pečico in jed je gotova!

VAM POVEM, še anglčki bi jo jedli, če bi (sej veste)!

 

POZOR: ne pozabi kar fejst soliti krompir ko se kuha!

 

PA DOBER TEK!

Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.

M. H. Alderson

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 weeks later...

Recept ala moja draga:

 

Njoki z brokolijem v pečici:

 

Brokoli poparimo v slanem kropu(par minut), nato v tej isti vodi skuhamo še njoke.

V okrogel(npr.) pekač(katerega prej namažemo z maslom ali margarino) položimo nekuhane brokolijeve liste in na to stresemo njoke in brokoli (pomešano med seboj).Vse skupaj posujemo z naribanim sirom(tak z neutralnim okusom- ementalec ne paše,ker je sladkast) in damo v razgreto pečico na 250 st.C.Pečemo toliko časa da se sir že malce zapeče(hrustljavo).

Poleg zelo paše paradižnikova solata pomešana z rdečo redkvico in mladimi koruznimi storžki - vse prelito s kančkom olivnega olja, brez kisa.Ne pozabi soliti.

Definitivno se poleg prileže kozarček črnega vinčka(po lastni izbiri).

brrrrrteeeek

Glej naprej, če se le da,...
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 3 weeks later...

:vragec:

 

 

hihi.... x:)x

 

sm si celo noch peku pishkote x:)x x:)x

 

recept:

1kg masla,

1kg moke,

1kg skute,

pa mal soli...

 

nardish testo, narezhesh na kvadratke, pokuminash, pojanezhish, popoprachish, pocuryjash, etc...pa dash pecht...njamyyyy

 

 

666 zlobijeu....mljask x;)x

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:vragec:

 

 

pechesh jih na 180....ene 15min....lohk pa mal vechje kvadratke nardish, jih prepognwesh, pa not mal mmarmelade utaknesh....njamyyyy....mljask....slurp.....golp

 

 

666 zlobijeu....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

CILLI CON CARNE(za 2 osebi)

 

1-2 čebuli

1 pločevinka pelatov(ali 2-3 žlice parad. mezge)

2-3 stroke česna

30 dkg svinjine

1 pločevinka rdečega fižola v zrnju

1 pločevinka sladke koruze v zrnju

rdeča pikantna paprika v prahu

2 cillija ali 2 čajni žlički cilli omake

poper,sol po okusu

 

Čebulo olupimo in na drobno nasekljamo.Prepražimo na žlici olja, da zarumeni.Dodamo pelate in česen, ter papriko v prahu. Pomešamo in počakamo, da zavre.Nato dodamo na kockice narezano svinjino(s tem vrstnim redom dosežemo, da meso zakrkne v omaki in ohrani vse svoje sokove),dadamo fižol in koruzo, cilli, sol in zalijemo z vodo, da so sestavine lepo pokrite. Premešamo in kuhamo na najmanjšem ognju 1 uro.

Jaz poskusim meso(mora biti mehko, da se ti razpusti v ustih in hkrati sočno), na koncu dodam še poper in chilli po okusu.

Zraven ponavadi naredim pire krompir, lahko pa tudi riž, polento ali njoke. Pa dober tek! x:px

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

 

HONORE DE BALZAC

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

Contesa, menda ja ne zmažeta taaake porcije le dve osebi xrolleyesx

 

 

Moja kuharica Salsa ima tak recept.

 

Sestavine za 4 osebe:

 

400 g čili fižola

200 g zrn sladke koruze

1 čipotle čili

1 rdeča paprika

1 paradižnik

1 manjša čebula

3 stroki česna

1 žlička križne kumine

8 GR ZDRAVE SOLI

3 žlice oljčnega olja

 

PRIPRAVA: cca 20 minut

 

Čilije in česen drobno sesekljamo, paradižnik in papriko narežemo na kose, čebulo grobo sesekljamo.

V posodi segrejemo oljčno olje, dodamo česen in čebulo ter eno minuto pražimo. Dodamo papriko in pražimo še 3 minute.

Ko čebula skoraj postekleni, dodamo fižol, koruzo, paradižnik, ter kuhamo še 10 do 15 minut.

 

SEMENA KRIŽNE KUMINE, DRUGE ZAČIMBE PO OKUSU IN ČILI ZDROBIMO V MOŽNARJU, POMEŠAMO Z ZDRAVO SOLJO, POKAPLJAMO Z LIMONINIM SOKOM IN ŽLIČKO OLIVNEGA OLJA IN KO SE JED OHLADI NA 65°C, VSE SKUPAJ VMEŠAMO IN DOBRO PREMEŠAMO, DA SE SOL RAZTOPI.

 

Postrežemo s koruznimi tortilja čipsi.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

STROČJI FIŽOL Z JAJCI

 

800g stročjega fižola

6 žlic olja

3 čebule(150g)

2 stroka česna

poper, sol

1 šopek zelenega peteršilja

2 žlici drobtin

1 dl belega vina

6 žlic naribanega sira

2 dcl mleka

2 jajci

50 g masla

 

Čebulo drobno sesekljajte in jo prepražite na treh žlicah olja, dodajte skuhan in odcejen fižol, sol, poper in sesekljan česen, na rahlo premešajte in na hitro prekuhajte. V posebni posodi na treh žlicah olja prepražite ostanek čebule, dodajte drobtine, zelen peteršilj, vino in približno 1,5 dl vode in vse skupaj na hitro prekuhajte.

V namaščen pekač stresite polovico pripravljenega fižola, prelijte z omako(čebula in vino), posujte s tremi žlicami naribanega sira, prekrijte z drugo polovico fižola in obložite z lističi masla. Jajca, mleko, preostali sir in sol dobro premešajte in prelijte po fižolu. Jed pecite pri 220 oC približno pol ure. Fižol ponudite z jajci na oko. x:px

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

 

HONORE DE BALZAC

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Contesa, ali ti to vse tudi kuhaš, ali le prepisuješ iz kake kuharske knjige. To ni hudomušno vprašanje, zanima me v resnici.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

x;)x Stane jaz full rada kuham, vse sorte jedi, vse pa le v glavi ni, nekaj tudi iz kuharske knjige prileti! x:Dx

 

Hecam se! x:Dx Obožujem kuhanje! :palec:

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

 

HONORE DE BALZAC

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ha vendar smo ženske boljše v nečem...V kuhanju,........itd........... xDDx

:vragec:

 

 

kr misl si.... x;)x

vsi mojstri kuhanja so moshki

 

 

666 zlobijeu strashansko uzhiva v kuhni

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...