aquarius 24. oktober 2003 Prijavi Deli 24. oktober 2003 Ni ala mua, sem pa jedel pire po belgijsko. Kot recept nič posebnega: Krompir skuhaš,dodaš maslo in trdo kuhano jajce vse skupaj dobro pretlačiš, dodaš smetano, malce mletega črnega popra in nariban muškatni orešček in vse skupaj dobro premešaš,...odlična priloga. Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 25. oktober 2003 Prijavi Deli 25. oktober 2003 Moja specialiteta.... Najprej zavreš vodo, primerno osoliš, daš not začimbe, ponavadi dam drogino mediteransko mešanico, včasih dodam še mal čilija,... pol daš not, mlinotestove paradižnikove špagete... (odločilnega pomena je da so to špageti visoke kvalitete, kot so tile... kako poceni stuf ne bo delovalo ker se pozna na okusu) počakaš par minut, (posoda naj bo odprta) pobereš ven sem pa ke kakšnega da vidiš če so že kuhani, vmes igraš kitaro... (da bo hrana skuhana v harmoniji, jasno akustično, morda bi delovalo če bi zraven zapeli kako poskočno pesem, al pa kako mantro...) ... ko so skuhani odcediš, daš na krožnik, pokličeš familjo, in preliješ s paradižnikovo omako z dodatkom bazilike.... v primeru da tega nimaš, narežeš paradižnike, narežeš feferončke, (dva tri za celo posodo) popražiš čebulo, vse skupaj vržeš v eno skledo, mal soli mal kisa mal olja (v tem vrstnem redu) zmešaš (pokowc mi je omenil da če si opereš pol z detergentom roke, lahko tudi z rokami) in daš to namest omakce čez.... če si posebno lačne vrste daš še mal sira.... Kids Love it.... Babice bi se rade naučile, mami ne gre v glavo, tata uživa.... hehe, nevem kateri element je bistven, ampak to je moja specialiteta (da ne vem)... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 30. december 2003 Avtor Prijavi Deli 30. december 2003 No, pa se tukaj... Imamo posebno slavnostno praznicno temo: Praznicne jedi - ki je namenjena prav tem - praznicnim jedem, nic pa ni narobe, ce sta temi povezani in vtaknemo v praznicno jed tudi katero od 'nasih specialitet'. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 6. januar 2004 Prijavi Deli 6. januar 2004 He,he,Marsa, karkoli skuham je moja specialiteta in praznično obenem. Sicer pa že dolgo nisem nič zreceptiral sem gor :o|o: , se bo potrebno popravit. Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 11. januar 2004 Prijavi Deli 11. januar 2004 Namesto recepta...za imenitno nedeljsko kosilo... Ljubezen gre skozi želodec Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 11. januar 2004 Prijavi Deli 11. januar 2004 mmm, ene bikove jajce s tatarom Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ajda- 11. januar 2004 Prijavi Deli 11. januar 2004 No jaz sicer nisem ne vem kakšna "kuharca", ker še zmeraj živim pri starših in tako kuham bolj malo, ker tudi nimam časa večinoma..Imam pa en dober recept, preverjen! Doma mu rečemo kar krompirjeva jed, je pa res njammi!!! Še posebej zame, ker ne jem mesa! Krompir se skuha v oblicah, olupi in pusti da se malo ohladiv srednje velik pekač damo toliko olivnega, kot se nam pač zdi dovoljkrompir režemo po kolobarčkih in polagamo v pekač tako da zapolnimo dno pekačačez damo nariban sir, katerikoli, velikoooo peteršilja in ostalih začimb, kislo smetano, sladko smetano - po okusupotem spet plast krompirja in čez recimo 2 jajci samo polijemo, mogoče še malo sirčkapečemo prbl. pol urce in to je to - vse delaš po občutku - je simple, okusno, lahko dodamo še zelenjavo po želji oz. meso (jst ne, ker ga ne jem) LP Ajda Citiraj Live and let live! Life is beautiful!!!! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zizi 11. januar 2004 Prijavi Deli 11. januar 2004 SLOVENSKA KROMPIRJEVKA Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 12. januar 2004 Prijavi Deli 12. januar 2004 Kaj je zdaj, nobena nič ne kuha danes. Imate Lunatki post v ponedeljek Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zizi 12. januar 2004 Prijavi Deli 12. januar 2004 JOTA IN ŠE JOTA 1KG REPESUHA REBRAČESEN ČEBULAKORENČEKMALO PANCETEZAČIMBE-POPER-SOL-BAZILIKA-PETERŠIL-FIŽOLKROMPIRTorej repo damo kuhat-rabra posebi za 15min.,nato 3 krompirje olupimo in zrežemo ne male kocke,korenček na kolutiče in vse strsemo k repi, dodamo še rebra,začinimo,pokrijemo in kuh kuh kuh 30min, vmes strsemo malo narezanega česna za zdravje,v drugi posodi naredimo zabelo-panceta,moka ter v lonec k repi ter kuh kuh kuh 30minna kocu dodamo fižol in tako to je to.Najboljše je,če joto skuhamo dan prej saj tako dobi svoje naj naj okuse-pa dober tek POL PA NA NJIVO DELAT Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zirosi 16. januar 2004 Prijavi Deli 16. januar 2004 a bosh shpeh jedu, che si zhejn? (bi reku klobasa, pa nima pomena) jemte se! Citiraj Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Natasha 16. januar 2004 Prijavi Deli 16. januar 2004 FRANCOSKI KROMPIR (pojma nimam zakva se tko reče) JE PA NJAMI Potrebuješ: Nekaj kuhanih krompirjev nekaj trdo kuhanih jajc šunka ali kakšno drugo prekajeno meso (ki da okus, aromo) lahko delaš tudi z ribicami (fileti) kisla smetana sladka smetana margarino sol, poper (improvizacije so ta bol) LONČENO POSODO (globoko) lohk tud iz jena stekla, ker bomo pekli! Torej; posodo namažeš z margarino, potem pa pokriješ dno posode s plastjo narezanega (na kolesa prbl pol cm) kuhanega krompirja, nato plast narezanih, trdo kuhanih jajc in potem plast na tanko (al pa debelo) narezanega izbranega okusnega, aromatičnega mesa (pismo, lohk bi bla tud zelenjava (paprika npr.).... po želji na meso lahko tudi naribaš sir..... potem pa spet plast krompirja, plast jajc in spet plast izbrane sestavine (beri meso, zelenjava...) itd. do zadnje plasti, ki NAJ BO krompir.... do vrha posode. Potem pa vse to zalij s sladko smetano (lahko ji primešeš eno jajce) in damo peči na recimo 180 stopinj toliko časa da kropir na vrhu dobi skorjico. Potem pa še na krompir kislo smetano in še malo v pečico in jed je gotova!VAM POVEM, še anglčki bi jo jedli, če bi (sej veste)! POZOR: ne pozabi kar fejst soliti krompir ko se kuha! PA DOBER TEK! Citiraj Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.M. H. Alderson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 28. januar 2004 Prijavi Deli 28. januar 2004 Recept ala moja draga: Njoki z brokolijem v pečici: Brokoli poparimo v slanem kropu(par minut), nato v tej isti vodi skuhamo še njoke.V okrogel(npr.) pekač(katerega prej namažemo z maslom ali margarino) položimo nekuhane brokolijeve liste in na to stresemo njoke in brokoli (pomešano med seboj).Vse skupaj posujemo z naribanim sirom(tak z neutralnim okusom- ementalec ne paše,ker je sladkast) in damo v razgreto pečico na 250 st.C.Pečemo toliko časa da se sir že malce zapeče(hrustljavo).Poleg zelo paše paradižnikova solata pomešana z rdečo redkvico in mladimi koruznimi storžki - vse prelito s kančkom olivnega olja, brez kisa.Ne pozabi soliti.Definitivno se poleg prileže kozarček črnega vinčka(po lastni izbiri).brrrrrteeeek Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vanja 12. februar 2004 Prijavi Deli 12. februar 2004 Kdo ima pametno idejo za zeleno LEČO ??? LP! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 12. februar 2004 Prijavi Deli 12. februar 2004 Mene pa zanima kje vse uporabljate rdečo papriko in od tega kje sladko in kje pekočo???? Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 12. februar 2004 Prijavi Deli 12. februar 2004 hihi.... sm si celo noch peku pishkote recept:1kg masla,1kg moke,1kg skute,pa mal soli... nardish testo, narezhesh na kvadratke, pokuminash, pojanezhish, popoprachish, pocuryjash, etc...pa dash pecht...njamyyyy 666 zlobijeu....mljask Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 12. februar 2004 Prijavi Deli 12. februar 2004 aakhut ti to resno? kolk časa jih pa pečeš, a to so tko kot krekerji? Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 12. februar 2004 Prijavi Deli 12. februar 2004 pechesh jih na 180....ene 15min....lohk pa mal vechje kvadratke nardish, jih prepognwesh, pa not mal mmarmelade utaknesh....njamyyyy....mljask....slurp.....golp 666 zlobijeu....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 17. februar 2004 Prijavi Deli 17. februar 2004 CILLI CON CARNE(za 2 osebi) 1-2 čebuli1 pločevinka pelatov(ali 2-3 žlice parad. mezge)2-3 stroke česna30 dkg svinjine1 pločevinka rdečega fižola v zrnju1 pločevinka sladke koruze v zrnjurdeča pikantna paprika v prahu2 cillija ali 2 čajni žlički cilli omakepoper,sol po okusu Čebulo olupimo in na drobno nasekljamo.Prepražimo na žlici olja, da zarumeni.Dodamo pelate in česen, ter papriko v prahu. Pomešamo in počakamo, da zavre.Nato dodamo na kockice narezano svinjino(s tem vrstnim redom dosežemo, da meso zakrkne v omaki in ohrani vse svoje sokove),dadamo fižol in koruzo, cilli, sol in zalijemo z vodo, da so sestavine lepo pokrite. Premešamo in kuhamo na najmanjšem ognju 1 uro. Jaz poskusim meso(mora biti mehko, da se ti razpusti v ustih in hkrati sočno), na koncu dodam še poper in chilli po okusu. Zraven ponavadi naredim pire krompir, lahko pa tudi riž, polento ali njoke. Pa dober tek! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 17. februar 2004 Prijavi Deli 17. februar 2004 Contesa, menda ja ne zmažeta taaake porcije le dve osebi Moja kuharica Salsa ima tak recept. Sestavine za 4 osebe: 400 g čili fižola 200 g zrn sladke koruze 1 čipotle čili 1 rdeča paprika 1 paradižnik 1 manjša čebula 3 stroki česna 1 žlička križne kumine 8 GR ZDRAVE SOLI3 žlice oljčnega olja PRIPRAVA: cca 20 minut Čilije in česen drobno sesekljamo, paradižnik in papriko narežemo na kose, čebulo grobo sesekljamo.V posodi segrejemo oljčno olje, dodamo česen in čebulo ter eno minuto pražimo. Dodamo papriko in pražimo še 3 minute. Ko čebula skoraj postekleni, dodamo fižol, koruzo, paradižnik, ter kuhamo še 10 do 15 minut. SEMENA KRIŽNE KUMINE, DRUGE ZAČIMBE PO OKUSU IN ČILI ZDROBIMO V MOŽNARJU, POMEŠAMO Z ZDRAVO SOLJO, POKAPLJAMO Z LIMONINIM SOKOM IN ŽLIČKO OLIVNEGA OLJA IN KO SE JED OHLADI NA 65°C, VSE SKUPAJ VMEŠAMO IN DOBRO PREMEŠAMO, DA SE SOL RAZTOPI. Postrežemo s koruznimi tortilja čipsi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 STROČJI FIŽOL Z JAJCI 800g stročjega fižola6 žlic olja3 čebule(150g)2 stroka česnapoper, sol1 šopek zelenega peteršilja2 žlici drobtin1 dl belega vina6 žlic naribanega sira2 dcl mleka2 jajci50 g masla Čebulo drobno sesekljajte in jo prepražite na treh žlicah olja, dodajte skuhan in odcejen fižol, sol, poper in sesekljan česen, na rahlo premešajte in na hitro prekuhajte. V posebni posodi na treh žlicah olja prepražite ostanek čebule, dodajte drobtine, zelen peteršilj, vino in približno 1,5 dl vode in vse skupaj na hitro prekuhajte.V namaščen pekač stresite polovico pripravljenega fižola, prelijte z omako(čebula in vino), posujte s tremi žlicami naribanega sira, prekrijte z drugo polovico fižola in obložite z lističi masla. Jajca, mleko, preostali sir in sol dobro premešajte in prelijte po fižolu. Jed pecite pri 220 oC približno pol ure. Fižol ponudite z jajci na oko. Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 Contesa, ali ti to vse tudi kuhaš, ali le prepisuješ iz kake kuharske knjige. To ni hudomušno vprašanje, zanima me v resnici. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 Stane jaz full rada kuham, vse sorte jedi, vse pa le v glavi ni, nekaj tudi iz kuharske knjige prileti! Hecam se! Obožujem kuhanje! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nymphea 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 ha vendar smo ženske boljše v nečem...V kuhanju,........itd........... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 ha vendar smo ženske boljše v nečem...V kuhanju,........itd........... kr misl si.... vsi mojstri kuhanja so moshki 666 zlobijeu strashansko uzhiva v kuhni Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.