Nymphea 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 Ne hvala so mi moji zeloooooooooooo všeč! Ja hudič samo v filmih in na tv Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 Ne hvala so mi moji zeloooooooooooo všeč! Kdo pa tebi kaj pravi, sprašujem Conteso.Ups, šele zdaj vidim, sedaj pa še ona ne bo hotela, ko si ti jezik stegnila :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 Stane jaz full rada kuham, vse sorte jedi, vse pa le v glavi ni, nekaj tudi iz kuharske knjige prileti! Hecam se! Obožujem kuhanje! Bi preizkusila par svojih receptov na moj način. Sprememba je v bistvu zelo majhna, saj veš, na kaj mislim Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 Hvala Stane, zaenkrat ne! Ko pa se bom premislila ti sporočim! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 18. februar 2004 Prijavi Deli 18. februar 2004 Nimfa, vidiš zdaj Prideš na party Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nymphea 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 Nimfa, vidiš zdaj Prideš na party stane ali opaziš razliko med nymphejo(lokvanj) in nimfo(ptič) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 19. februar 2004 Prijavi Deli 19. februar 2004 NIMFA Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 20. februar 2004 Prijavi Deli 20. februar 2004 Ohrovtovi zvitki(brez mesa) Sestavine za dve osebi: 4 veliki ohrovtovi listi1/4 glave ohrovta1 večjo seskljano čebulo1/2 korenčke1 rezina gomoljne zelene100 g kuhanega belega fižola2 žlici sojinih kosmičev1 žlica zelenjavnega začimbnega posipa3 žlice olivnega olja1 skodela paradižnikove kaše V veliki posodi zavremo vodo, dodamo ohrovtove liste in kuhamo 4 minute. Vodo odlijemo in porežemo zadebeljene dele. Korenček in zeleno naribamo. Sojine kosmiče namočimo v topli vodi. Fižol oplaknemo in odcedimo.V kozico damo 1 žlico olja, dodamo polovico sesekljane čebule in popražimo, da čebula postekleni. Dodamo korenček in zeleno, še malo popražimo in odstavimo. Dodamo fižol in dobro odcejene sojine kosmiče. Začinimo s polovico žličke začimbnega posipa, soljo, poprom in dobro premešamo.Ohrovtove liste razgrnemo, na vsakega damo četrtino nadeva in jih zvijemo kakor sarme.V posodi segrejemo dve žlici olja, dodamo drugo polovico sesekljane čebule in popražimo. Dodamo na trakove narezan ohrovt, prilijemo nekaj žlic vode, dušimo in mešamo, da ohrovt ovene. Dodamo pripravljene zvitke, paradižnikovo kašo(zmleti pelati), zelenjavni začimbni posip, solimo in popopramo. Posodo pokrijemo in na zmernem ognju kuhamo 20 minut. Zvitke postrežemo s krompirjem ali rižem! Pa dober tek! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nymphea 20. februar 2004 Prijavi Deli 20. februar 2004 Nekaj dobrega zame ............ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 20. februar 2004 Prijavi Deli 20. februar 2004 Kaj mi vidve delata. Tako dobro zastavljeno, pa ena majhna pomanjkljivost, pa poješ dvakrat več, kot je treba.Contesa, te dobrote je za štiri, ne samo za vaju dve. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 20. februar 2004 Prijavi Deli 20. februar 2004 Hja, Stane, jaz ne pojem tako malo, ampak kar ogromno! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nymphea 20. februar 2004 Prijavi Deli 20. februar 2004 Ni vse v količini temveč v užitku.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 20. februar 2004 Prijavi Deli 20. februar 2004 Po receptu bi dejal, da je res, kar praviš Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nymphea 1. marec 2004 Prijavi Deli 1. marec 2004 Nekaj malega vendar zelo dobrega............. Solata ???? (no name)potrebuješ:1 kumaro 1 žlico senfa 3-4 dcl jogurta najbolje 1,3% ter zelene začimbe po okusu Kumaro narežeš na kocke,priliješ jogurt in zmešaš vse ostalo. pa dober tek! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vanja 2. marec 2004 Prijavi Deli 2. marec 2004 AJDOVI ŠTRUKLJI -s čebulo in šampinjoni (nadev je lahko tudi skutin, blitvin....kar vam srce poželi ), ni tako veliko dela kot je videti. 100 g ajdove moke poparimo s slanim kropom (malo naj ostane še suhoko, to ohladimo, dodamo1 jajce80 g bele ostre mokemalo kvasamalo olja-1žlica-dve Naredimo testo ne preveč mehko in damo eno uro počivatta čas naredimo nadev: 250 g čebule100 g šampinjonovmalo solizačimbe po željičesen kisla smetana in 1 jajca (skupaj zmešamo v lončku) Čebulo prepražimo na olju in dodamo šampinjone, pražimo da zmanjka vode vmes dodamo začimbe (origano, bazilika, petršilj, malo vina, sol, poper-česen vmešamo, ko je konec praženja in ugasnemo plin) Testo po eni uri razvaljamo na pomokanem peki papirju ne preveč tanko3-4 mm namažemo z nadevom čebule in šampinjonovnato pa premažemo še s kislo smetano in jajco (to moramo zmešati v loncu skupaj) zvijemo previdno s pomočjo peki papirja in prevalimo na MOKER IN Z DROBTINAMI POSUT prtič, zamotamo in zvežemo z nitjo. Damo kuhati v slan krop in kuhamo 20 min na eni strani ter 20 min na drugi strani.Zabelimo z OCVIRKI ali vegetarijanci s svojo kakšno polivko.Lahko jemo s solato ali pa z mesom. DOBER TEK ! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vanja 2. marec 2004 Prijavi Deli 2. marec 2004 Pozabila sem povedati, da je tega za 4-5 oseb ! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 25. april 2004 Prijavi Deli 25. april 2004 Tatarski biftek "Magnum" 40 dkg pljučne pečenke1 rumenjak1 žlica gorčice1dl olivnega olja1 žličko rdeče paprike(pikant ali navadna)1 žlica ketchupa2 žlički drobno narezanih kislih kumaric2 žlički čebule1 strok česnasol, poperworcester,tabasco1 žlička konjaka Meso na drobno nastrgajte ali zmeljite v multipracticu. Rumenjak in gorčico dajte v stekleno posodo in postopoma dolivajte olje, da dobite zmes podobno majonezi. Nato dodajte poper, rdečo papriko, ketcup, sesekljan česen, sol, ter vse dobro premešajte.Dodajte še ostale sestavine. V pripravljeno mešanico stresite meso in mešajte tako dolgo, da se sestavine lepo spojijo. Prav na koncu vmešajte še nekaj kapljic worcestra, tabasca in konjak.Biftek ponudite s toplimi popečenimi rezinami kruha in maslom. Pa dober tek! Sstane zdajle sem že dvakrat dala v tatarca tvojo sol in je prav super! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 25. april 2004 Prijavi Deli 25. april 2004 Sstane zdajle sem že dvakrat dala v tatarca tvojo sol in je prav super! Pa si je porabila dvakrat več za isti okus slanosti Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 25. april 2004 Prijavi Deli 25. april 2004 Ne, zdaj ko si omenil,sploh ne! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 25. april 2004 Prijavi Deli 25. april 2004 Kako to misliš Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 25. april 2004 Prijavi Deli 25. april 2004 Nisem je porabila full več kot navadne soli,no! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 25. april 2004 Prijavi Deli 25. april 2004 Nisem je porabila full več kot navadne soli,no! A veš, da pri tebi nisem tega niti pričakoval, ker se ti že na postavi vidi, da si dovolj slana. To pa pomeni, da bi lahko postala prejodirana, če uporabljaš tudi doma jedilno jodirano sol. Glede na skupne elektrolite je tvoja poraba verjetno pravilna, dobiš pa zato preveč joda v organizem, kar ti lahko najprej načne tvoj najšibkejši organ. Če se ti zdi, da imaš kakšno kilo rezerve, bi se splačalo narediti eno kuro z zdravo soljo, potem pa naprej vsaj doma uporabljati neko dobro naravno sol, če bi ti že procedura z zdravo delala prevelike preglavice pri kuhi.Iz astrologije gotovo poznaš svoj najšibkejši člen, čeravno sam ugotavljam, da preveč joda najprej znervira ščitnico. Ker pa si mlada, verjetno tega še ne čutiš, čeravno sedaj to tudi ni več nek problem, saj imamo zdravilo za vse Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 25. april 2004 Prijavi Deli 25. april 2004 Hvala Sstane! Čeprav imam občutek, da ko mi bo zmanjkalo tvoje soli, jo bom hotela še, ne vem če mi bo navadna še ustrezala! Edino če ni dobro, da jo ves čas uporabljam,kaj misliš? Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 25. april 2004 Prijavi Deli 25. april 2004 Da jedilna jodirana sol hitro ne bo več ustrezala tvojemu prefinjenemu okusu, sploh ne dvomim, zdravo sol pa lahko uživaš kolikor časa želiš, če ti uporaba pod 65°C ne bo delala prevelikih težav. Sicer pa, kot ti pravim, po časovno ustrezni biodieti, ko si očistiš telo starih navlak, se lahko vrneš tudi na star način kuhanja, če ne uživaš več kot polovico kuhane hrane, le vsaj dobro naravno sol si izberi na trgu namesto jedilne, dodatno jodirane. Pazi le, da bo tudi naravna sol imela okoli 3gr joda/kg. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 25. april 2004 Prijavi Deli 25. april 2004 Sem se že kar navadila, da solim jedi na koncu kuhanja, ko temperatura že malo pade in je kar cool! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.