Skoči na vsebino

Naše SPECIALITETE


Marsa

Recommended Posts

Guest sstane
Ne hvala so mi moji zeloooooooooooo všeč! x:Dx

 

 

Kdo pa tebi kaj pravi, sprašujem Conteso.

Ups, šele zdaj vidim, sedaj pa še ona ne bo hotela, ko si ti jezik stegnila :xx!:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
x;)x Stane jaz full rada kuham, vse sorte jedi, vse pa le v glavi ni, nekaj tudi iz kuharske knjige prileti! x:Dx

 

Hecam se! x:Dx  Obožujem kuhanje! :palec:

 

 

 

Bi preizkusila par svojih receptov na moj način. Sprememba je v bistvu zelo majhna, saj veš, na kaj mislim :8): :inocent:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

x;)x Hvala Stane, zaenkrat ne! Ko pa se bom premislila ti sporočim! :palec:

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

 

HONORE DE BALZAC

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ohrovtovi zvitki(brez mesa)

 

Sestavine za dve osebi:

 

4 veliki ohrovtovi listi

1/4 glave ohrovta

1 večjo seskljano čebulo

1/2 korenčke

1 rezina gomoljne zelene

100 g kuhanega belega fižola

2 žlici sojinih kosmičev

1 žlica zelenjavnega začimbnega posipa

3 žlice olivnega olja

1 skodela paradižnikove kaše

 

V veliki posodi zavremo vodo, dodamo ohrovtove liste in kuhamo 4 minute. Vodo odlijemo in porežemo zadebeljene dele. Korenček in zeleno naribamo. Sojine kosmiče namočimo v topli vodi. Fižol oplaknemo in odcedimo.

V kozico damo 1 žlico olja, dodamo polovico sesekljane čebule in popražimo, da čebula postekleni. Dodamo korenček in zeleno, še malo popražimo in odstavimo. Dodamo fižol in dobro odcejene sojine kosmiče. Začinimo s polovico žličke začimbnega posipa, soljo, poprom in dobro premešamo.

Ohrovtove liste razgrnemo, na vsakega damo četrtino nadeva in jih zvijemo kakor sarme.

V posodi segrejemo dve žlici olja, dodamo drugo polovico sesekljane čebule in popražimo. Dodamo na trakove narezan ohrovt, prilijemo nekaj žlic vode, dušimo in mešamo, da ohrovt ovene. Dodamo pripravljene zvitke, paradižnikovo kašo(zmleti pelati), zelenjavni začimbni posip, solimo in popopramo. Posodo pokrijemo in na zmernem ognju kuhamo 20 minut. Zvitke postrežemo s krompirjem ali rižem! Pa dober tek!

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

 

HONORE DE BALZAC

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

Kaj mi vidve delata. Tako dobro zastavljeno, pa ena majhna pomanjkljivost, pa poješ dvakrat več, kot je treba.

Contesa, te dobrote je za štiri, ne samo za vaju dve. x:px x:px x:px x:px

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hja, Stane, jaz ne pojem tako malo, ampak kar ogromno! x:px

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

 

HONORE DE BALZAC

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 weeks later...

Nekaj malega vendar zelo dobrega.............

 

Solata ???? (no name)

potrebuješ:1 kumaro

1 žlico senfa

3-4 dcl jogurta najbolje 1,3%

ter zelene začimbe po okusu

Kumaro narežeš na kocke,priliješ jogurt in zmešaš vse ostalo.

pa dober tek!

x:px

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

AJDOVI ŠTRUKLJI -s čebulo in šampinjoni (nadev je lahko tudi skutin, blitvin....kar vam srce poželi ), ni tako veliko dela kot je videti.

 

100 g ajdove moke poparimo s slanim kropom (malo naj ostane še suho

ko, to ohladimo, dodamo

1 jajce

80 g bele ostre moke

malo kvasa

malo olja-1žlica-dve

 

Naredimo testo ne preveč mehko in damo eno uro počivat

ta čas naredimo nadev:

 

250 g čebule

100 g šampinjonov

malo soli

začimbe po želji

česen

 

kisla smetana in 1 jajca (skupaj zmešamo v lončku)

 

Čebulo prepražimo na olju in dodamo šampinjone, pražimo da zmanjka vode vmes dodamo začimbe (origano, bazilika, petršilj, malo vina, sol, poper-česen vmešamo, ko je konec praženja in ugasnemo plin)

 

Testo po eni uri razvaljamo na pomokanem peki papirju ne preveč tanko

3-4 mm namažemo z nadevom čebule in šampinjonov

nato pa premažemo še s kislo smetano in jajco (to moramo zmešati v loncu skupaj)

 

zvijemo previdno s pomočjo peki papirja in prevalimo na MOKER IN Z DROBTINAMI POSUT prtič, zamotamo in zvežemo z nitjo.

 

Damo kuhati v slan krop in kuhamo 20 min na eni strani ter 20 min na drugi strani.

Zabelimo z OCVIRKI ali vegetarijanci s svojo kakšno polivko.

Lahko jemo s solato ali pa z mesom.

 

DOBER TEK ! x:px

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 1 month later...

Tatarski biftek "Magnum"

 

40 dkg pljučne pečenke

1 rumenjak

1 žlica gorčice

1dl olivnega olja

1 žličko rdeče paprike(pikant ali navadna)

1 žlica ketchupa

2 žlički drobno narezanih kislih kumaric

2 žlički čebule

1 strok česna

sol, poper

worcester,tabasco

1 žlička konjaka

 

Meso na drobno nastrgajte ali zmeljite v multipracticu. Rumenjak in gorčico dajte v stekleno posodo in postopoma dolivajte olje, da dobite zmes podobno majonezi. Nato dodajte poper, rdečo papriko, ketcup, sesekljan česen, sol, ter vse dobro premešajte.Dodajte še ostale sestavine. V pripravljeno mešanico stresite meso in mešajte tako dolgo, da se sestavine lepo spojijo. Prav na koncu vmešajte še nekaj kapljic worcestra, tabasca in konjak.

Biftek ponudite s toplimi popečenimi rezinami kruha in maslom. Pa dober tek! :yumy:

Sstane zdajle sem že dvakrat dala v tatarca tvojo sol in je prav super! :palec:

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

 

HONORE DE BALZAC

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Sstane zdajle sem že dvakrat dala v tatarca tvojo sol in je prav super! :palec:

Pa si je porabila dvakrat več za isti okus slanosti :8):

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ne, zdaj ko si omenil,sploh ne! x:Dx

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

 

HONORE DE BALZAC

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Nisem je porabila full več kot navadne soli,no! x:Dx

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

 

HONORE DE BALZAC

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Nisem je porabila full več kot navadne soli,no! x:Dx

A veš, da pri tebi nisem tega niti pričakoval, ker se ti že na postavi vidi, da si dovolj slana. To pa pomeni, da bi lahko postala prejodirana, če uporabljaš tudi doma jedilno jodirano sol. Glede na skupne elektrolite je tvoja poraba verjetno pravilna, dobiš pa zato preveč joda v organizem, kar ti lahko najprej načne tvoj najšibkejši organ. Če se ti zdi, da imaš kakšno kilo rezerve, bi se splačalo narediti eno kuro z zdravo soljo, potem pa naprej vsaj doma uporabljati neko dobro naravno sol, če bi ti že procedura z zdravo delala prevelike preglavice pri kuhi.

Iz astrologije gotovo poznaš svoj najšibkejši člen, čeravno sam ugotavljam, da preveč joda najprej znervira ščitnico. Ker pa si mlada, verjetno tega še ne čutiš, čeravno sedaj to tudi ni več nek problem, saj imamo zdravilo za vse x:Dx :palec:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hvala Sstane! x;)x

Čeprav imam občutek, da ko mi bo zmanjkalo tvoje soli, jo bom hotela še, ne vem če mi bo navadna še ustrezala! x:Dx Edino če ni dobro, da jo ves čas uporabljam,kaj misliš? :inocent:

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

 

HONORE DE BALZAC

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

Da jedilna jodirana sol hitro ne bo več ustrezala tvojemu prefinjenemu okusu, sploh ne dvomim, zdravo sol pa lahko uživaš kolikor časa želiš, če ti uporaba pod 65°C ne bo delala prevelikih težav.

Sicer pa, kot ti pravim, po časovno ustrezni biodieti, ko si očistiš telo starih navlak, se lahko vrneš tudi na star način kuhanja, če ne uživaš več kot polovico kuhane hrane, le vsaj dobro naravno sol si izberi na trgu namesto jedilne, dodatno jodirane. Pazi le, da bo tudi naravna sol imela okoli 3gr joda/kg.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sem se že kar navadila, da solim jedi na koncu kuhanja, ko temperatura že malo pade in je kar cool! :palec: x:Dx

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

 

HONORE DE BALZAC

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...