Skoči na vsebino

Varanje

Volk K.L.

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>Verjamem, da zelo boli, ko te partner prevara in te tudi čisto razumem...ampak ne morem pa čisto razumet tega, da se tako dolgo nista pogovarjala o tem, zakaj že tako dolgo ne seksata...

In tud zdi se mi, da če partner tako dolgo ne seksa s tabo, si že lahko kr misliš, da seksa z nekom drugim - pa čeprav praviš, da je imel težave s potenco...

Jaz osebno si ne morem predstavljat, da bi bila z nekom tako dolgo skupaj brez seksa...(razen v ekstremnih okoliščinah, kot je bolezen...ampak načeloma pa ne) ... in tud ne brez odkritega pogovora o teh zadevah. Ne glede na to, kakšne težave imata partnerja pri seksu, al nasploh v partnerstvu, mislim da se morata vedno odkrito pogovoriti...

Če bi bil detektiv: kdaj postane partner sumljiv? Če ne seksa trikrat tedensko? Dvakrat? Enkrat? Enkrat na dva tedna? Enkrat mesečno?

Kje je meja?

No, pet let je definitivno sumljivo. Meni, osebno, bi postalo sumljivo po dveh tednih ...

Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}> 1. Če po ne vem kakšnih letih ugotoviš, da te partner vara, in tega nisi slutil, in nisi naredil nič, da bi izboljšal stvari, potem, dragi moj Volk, si takega partnerja niti nisi zaslužil. Če si naredil vse, kar je v tvoji moči, se moraš odločiti, kaj ti partnerstvo pomeni. Lahko si partnerja seveda lastiš. Ampak me zanima, ali si jezen vedno, če partner uživa s kom drugim v drugih aktivnosti, razen v postelji. Recimo, če gre s kom na izlet. Če gre s kom plezat v planine. Če gre s kom na kosilo. Če komu drugemu skuha kosilo. In če te to vse jezi, namesto da bi bil srečen, potem partnerja nimaš rad, ga ne ljubiš, mu ne privoščiš najlepšega in najboljšega, ampak si zgolj in samo sebičen.

2.Seks je težaven zato, ker ima dve funkciji: užitek in prokreacijo. Glede prvega je moje mnenje tako, da naj moj partner kar uživa z drugimi. Glede prokreacije pa je tako, da hočem, da so "moji" otroci moji, ker so moji geni zame najboljši in želim, da bi se širili naprej. Tako sem to rešil pri sebi. A kot sem že zapisal, nočem vedeti, ali sem bil prevaran ali ne, ker to ni pomembno, moji otroci pa so moji, to vem.

1. Očitno sva skupi v vrtec hodila, da me poznaš do pike, kakšen sem.

2. Najbrž si delal DNk test očetostva, da tako poudarjaš o svojih otrocih. Mar si bil v dvomih?

Ja sam ka mali pao s lipe

1. Ali imamo EGO? Seveda, v hladilniku, zelene barve. In RADI ga imamo.

2. Ali bi odpustil? Seveda, v v hladilniku, zelene barve.

3. Ali obstaja rešitev? Seveda, v hladilniku.

4. Torej, na zdravje! Pivovarske vojne je konec.

Resno: bi odpustil. Ampak DEFINITIVNO ne bi hotel vedeti za detajle. Če imaš partnerja zares rad, potem mu privoščiš zaljubljenost. Kot mu privoščiš dobro večerjo ali lepo smučanje. Ker ljubezen zraste v dveh letih skupnega življenja. Z vreščečimi pamži in umazanimi nogavicami skupaj. Vse ostalo je prej kot slej obsojeno na propad.

<{POST_SNAPBACK}>1. Ali imamo EGO? Seveda, v hladilniku, zelene barve. In RADI ga imamo.

2. Ali bi odpustil? Seveda, v v hladilniku, zelene barve.

3. Ali obstaja rešitev? Seveda, v hladilniku.

4. Torej, na zdravje! Pivovarske vojne je konec.

Resno: bi odpustil. Ampak DEFINITIVNO ne bi hotel vedeti za detajle. Če imaš partnerja zares rad, potem mu privoščiš zaljubljenost. Kot mu privoščiš dobro večerjo ali lepo smučanje. Ker ljubezen zraste v dveh letih skupnega življenja. Z vreščečimi pamži in umazanimi nogavicami skupaj. Vse ostalo je prej kot slej obsojeno na propad.

OO matr. Svaka čast. No, s takim človekom pa lahko partnerstvo traja do neskončnosti. Sploh ne vem, kaj naj rečem oz.napišem. Impresionirana sem nad nesebičnostjo, danes tako redko oz. s moje strani še nikoli, videno. A še delajo takšne moške? :eek: x:Dx . Če bi jih bilo več, bi verjetno tud jst danes bila vsaj v partnerstvu, če ne že poročena. Kapo dol, res.

<{POST_SNAPBACK}>

Madona, pol bi blo treba kr ene bajte vse življenje gradit, da ne bi bil lajf enoličen.

Se pa strinjam, da je full folka takole ko so si VSE uštimal, pa narazen šlo. Kak je narod nehvaležen, če mu je lepo.. edino bolezen, finance, šola, skratka neke ovire ga držijo v ograji.. kot štala živino. :vragec:

Jaz se pri tem ne bi strinjal edino s tem, da gre za nehvaležnost.

Glede na dwesetine pogovorov, ki sem jih imel o tem, sem prišel do spoznanja, da gre v bistvu bolj za to, da ni pravih ciljev ali povezanosti in tako hiša postane nadomestni cilj. Ko je končana, opazita, da ju ne veže nič in da sta si v vsem tem času postala preveč oddaljena. In gresta narazen.

Ker nista pripravljena iti v vse od začetka. Spoznavat samega sebe in drugega ter iskat, na čem bi se dalo graditi.

No, ni VEDNO tako, ampak pogosto pa je. Žal.

:xx!:

<{POST_SNAPBACK}>

Resno: bi odpustil. Ampak DEFINITIVNO ne bi hotel vedeti za detajle. .

Noo... jaz pa ne bi odpustil.. ker sploh ne bi zameril.. ali bil prizadet, jezen zaradi tega..

In ne da bi na vsak nacin hotel vedeti detajle.. ampak zelo vsec bi mi pa vsekakor bilo, ce bi mi hotela povedati detajle.. Ce bi se kaj dodala.. svoje domisljije zraven, bi bilo se bolj zanimivo.. x:px

Ker ce mi ne bi hotela povedati kako je bilo.. bi to zame pomenilo, da me je nekako izkljucila iz svojega intimnega zivljenja.. in to je zame veliko vecja priloznost za resevanje.. kot pa to, da si bi zelela in seksala z nekom drugim..

Konec koncev bi bilo skoda izpustiti tako dobro priloznost za predigro..

Razumem pa tiste, ki jih boli, ker zvejo sele cez nekaj dni, tednov, mesecov, let.. in v tem primeru je potrebno spremeniti SEBE.. ker cisto jasno je, da tega svojemu partnerju ne dovoljujejo in to je prvi razlog, da se to dogaja.. in dogajalo se pac bo.. dokler bo obstajal ta problem nesprejetja tega. V nasprotnem primeru ni nobenega razloga, da se to zgodi..

Nemogoce je da bi se varanje nehalo.. ker to nekatere boli.. ravno v tem je motiv.

Bolj verjetno je, da se bo varanje nehalo, ko bo vsak postimal SEBE.. in ko bomo nehali s podobnimi idiotizmi, kot je obljuba zvestobe na poroki.. ker to povzroci shizofrenost. Absolutno te to razdeli na dva cloveka.. dva ali trije.. v praksi pa jih je vsaj 10.. ljudi v enem telesu pa ne more zadovoljno ziveti.. Samo ENO je.. ni dvojega..

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

<{POST_SNAPBACK}>Noo... jaz pa ne bi odpustil.. ker sploh ne bi zameril.. ali bil prizadet, jezen zaradi tega..

In ne da bi na vsak nacin hotel vedeti detajle.. ampak zelo vsec bi mi pa vsekakor bilo, ce bi mi hotela povedati detajle.. Ce bi se kaj dodala.. svoje domisljije zraven, bi bilo se bolj zanimivo..  x:px

Ker ce mi ne bi hotela povedati kako je bilo.. bi to zame pomenilo, da me je nekako izkljucila iz svojega intimnega zivljenja.. in to je zame veliko vecja priloznost za resevanje.. kot pa to, da si bi zelela in seksala z nekom drugim..

..

Ma daj, Tjazy... Jaz te res ne razumem. Ne morem verjet, da bi tako neprizadeto reagiral, če bi ti tvoja draga povedala, da te je prevarala... Če jaz nekoga res ljubim, potem ne bi mogla tak total "nečustveno" reagirat.... Ne morem si predstavljat, da sploh obstaja kdo takšen...Teoretično še mogoče tako govoriš, ko pa te to doleti, pa dvomim, da bi res tako reagiral...In, torej bi ti enako reagiral, če bi ti tvoja rekla, da je bla s kolegico na čaju al pa da se je s tvojim kolegom dol dala - a v obeh primerih bi rekel: "Res? A si se imela fajn? Daj povej podrobnosti..."

Jaz definitivno ne bi hotla vedet podrobnosti, pa ne glede na to, al bi itak s tem tipom pol končala al ne... Pa zdi se mi, da si že enkrat prej nekaj v tem smislu govoril, češ da lahko varanje popestri tud vajino spolno življenje...da se še naučiš kaj novega, pa to... Meni se zdi, da človek po večletni zvezi že več al manj s partnerjem itak skor vse sproba... Če pa še vseeno išćeš neke novosti, popestritve, pa dodatke pa kaj jaz vem kaj še, pol pa si vzameš v roke kakšno knjigo, revijo, greš malo na internet, v seks-shop....al se kako drugače potrudiš, ne pa da greš varat, zato da bi videl, al te bo tista oseba kaj novega "naučila"...

Razlika je v tem, da bi jaz to prej vedel.. to vem, da bi prej vedel... in v tem primeru bi res reagiral neprizadeto..

Ne vem kaj me naj pri tem boli, ce me pri tej zadevi itak ne bi izkljucila.. Ce se zgodi zaradi monotonije... med nama.. torej bi jaz bil faktor, ki bi bil pri tem izkljucen.. potem je zadeva drugacna.. In drugace je to, da bi v tem primeru bilo potrebno nekaj narediti glede te monotonije.. ker ce je prej ne bi opazil ali pa bi bil len, da bi kaj naredil.. potem bi to bil dovolj velik opozorilni znak..

V prvem primeru, pa mi ne bi bilo potrebno nic poceti.. in vsekakor bi mi bil prvi primer ljubsi..

to so predvidevanja.če bi prej vedel ali pa če ne bi pa bi bilo tako ali pa .če ne bi bilo tako,bi me pa tako....sama predvidevanja.dejstvo je da ko si v taki situaciji,se temu napisanemu lahko le nasmeješ x:Dx

<{POST_SNAPBACK}>Razlika je v tem, da bi jaz to prej vedel.. to vem, da bi prej vedel... in v tem primeru bi res reagiral neprizadeto..

Ne vem kaj me naj pri tem boli, ce me pri tej zadevi itak ne bi izkljucila.. Ce se zgodi zaradi monotonije... med nama.. torej bi jaz bil faktor, ki bi bil pri tem izkljucen.. potem je zadeva drugacna.. In drugace je to, da bi v tem primeru bilo potrebno nekaj narediti glede te monotonije.. ker ce je prej ne bi opazil ali pa bi bil len, da bi kaj naredil.. potem bi to bil dovolj velik opozorilni znak..

V prvem primeru, pa mi ne bi bilo potrebno nic poceti.. in vsekakor bi mi bil prvi primer ljubsi..

Kako pa to misliš, da bi prej vedel? A tvoja bi ti to že vnaprej povedala? Kaj pa če ti ne bi?

Pa v primeru, da se to ne zgodi zaradi monotonije? In tud ne zaradi tega, ker bi zveza škripala al kaj takega?

Sem že enkrat nekaj o tem pisala, a mislim da ne tolk konkretno; po mojem obstaja tak tip ljudi, ki ne varajo, če so v zvezi zadovoljni - če začne zveza škripat, pa se potem morebiti odločijo, da bodo partnerja prevarali - včasih čist nepremišljeno, zarad spletov okoliščin - ampak vseeno le pod pogojem, da v zvezi nekaj ni vredu...Ker če jim v zvezi vse štima, enostavno ne želijo zarad enga skoka čez plot morebiti vse izgubit...ker znajo cenit to, kar imajo s partnerjem...

Po drugi strani pa obstaja tip ljudi, ki varajo tud če so sicer s partnerjem v vseh pogledih zadovoljni...pri tem nekateri varajo pač zato, ker se jim v trenutku "zlušta", pa ne mislijo na posledice; al pa so načelno mnenja, da zvestoba ni potrebna in da je monogamija nekaj nenaravnega... Zato bi jaz rekla, da sodim med taprve - načeloma še vedno pravim, da ne bi nikoli varala, če pa bi se to res zgodilo, bi to bilo res sao v primeru, da bi v zvezi škripalo...in bi se že morda itak bližal konec....

pri varanju in takih zadevah mladost ali starost nima nobene veze.mogoče več čustvena inteligenca,še več pa praksa.najlepše je dobiti nauk iz prve roke.

tyazi,če niso predvidevanja pa reci kaj je res.reci bobu bob.povej tako:žena me vara in jaz se počutim tako pa tako ali obratno.ne plesat okoli in okoli....

pač ena-si že probala popestrit vajino vezo z knjigami...... x?x

Pac_ena..

Kaj pa ce mi ne bi.. teoreticno tudi to obstaja, da mi ne bi.. ampak prekticno vem, da bi mi..

In tudi ce mi ne bi.. bi bilo isto.. Zase pac vem, kako bi reagiral.. ampak sploh ni bistveno in pomembno to, kako bi jaz reagiral.. Sporociti hocem smao to, da se bo to dogajalo tako dolgo, kolikor dolgo bo obstajal motiv za to..

In nemogoce je to ustavit z obsojanjem tega.. Nikoli se se ni zgodilo, da bi nekdo zatrl posledico, da izgine vzrok.. Vedno je obratno. Vsi moralisti, religije, etikarji.. tole obsojajo in na ta nacin hocejo to odpravit.. pa na sreco to tko ne bo slo..

Vcasih je pekel in hudic to drzal v vajetih.. zdaj ima pekel vse manj in manj ljudi v oblasti..

In ne se klasirat v te skupine, dokler samo sanjas o ljubezni in partnerju.. Jasno, da si ga predstavljas v najboljsi luci.. kar je seveda tudi edini pravilno..

Najprej zazivi s partnerjem.. naj te nekajkrat dodobra spravi ob zivce.. imejta otroke.. skupaj resujta razne problemcke, ki se bojo pojavili.. in potem bos mogoce ugotovila, da je teh skupin veliko vec.. ne samo dve.

In da na tem prodrocju vlada taksna panika.. in zmeda.. je to le zaradi taksne vzgoje.. nobene ljubezni ni tukaj zraven..

Enako smo vzgojeni, da smo obleceni in zato je taksna panika zaradi golote..

Ker smo si ustvarili taksna prepricanja, nam zdaj ta delajo problemcke.. nic resnega..

<{POST_SNAPBACK}>pri varanju in takih zadevah mladost ali starost nima nobene veze.mogoče več čustvena inteligenca,še več pa praksa.najlepše je dobiti nauk iz prve roke.

tyazi,če niso predvidevanja pa reci kaj je res.reci bobu bob.povej tako:žena me vara in jaz se počutim tako pa tako ali obratno.ne plesat okoli in okoli....

pač ena-si že probala popestrit vajino vezo z knjigami...... x?x

Zakaj bi moral zdaj tukaj razlagati?.. lahko prides k nama na kofe.. in mogoce izves kar te zanima..

Lahko pa mi verjames.. ali pa tudi ne.. kakor zelis..

<{POST_SNAPBACK}>

.....

In ne se klasirat v te skupine, dokler samo sanjas o ljubezni in partnerju.. Jasno, da si ga predstavljas v najboljsi luci.. kar je seveda tudi edini pravilno..

Najprej zazivi s partnerjem.. naj te nekajkrat dodobra spravi ob zivce.. imejta otroke.. skupaj resujta razne problemcke, ki se bojo pojavili.. in potem bos mogoce ugotovila, da je teh skupin veliko vec.. ne samo dve. .......

Jaz nič ne sanjam o ljubezni pa nekem popolnem partnerju.... Brez skrbi, da ne pričakujem od partnerja, da je popoln... Če pa s tem misliš, da je že to preveč, da si želim partnerja, ki ima o varanju vsaj podobno mnenje kot jaz, pol pa res ne vem no...

Pa ne se z mano tak pogovarjat kot da sem neka naivna neizkušena deklica... Brez skrbi, da sem že marsikaj doživela v življenju, pa živela s partnerjem, pa sva se spravljala ob živce in kar še pač naštevaš... In kolk se mi zdi si samo par let starejši od mene, pa že misliš, da veš vse bolje od mene? Pa kolk sem zasledila, še ti tud nimaš otrok - oz. enga pričakujeta, a ne? Torej še ti o tem tud ne moreš veliko govorit...

Enigma; a se ti torej zdi, da ni možno na tak način popestrit svojega sekslajfa al kaj? Jaz sem iz kakšne knjige in revije dobila marsikatero idejo...

Sej ne.. da ti oporekam to, da si mal mlajsa.. To sem napisal glede tega, ko si tko naredila dva tipa ljudi in zdaj se pac klasires v enega ali pa drugega.. kar absolutni ni res.. Poznam ljudi, ki so bili se bolj proti varanju kot ti.. pa jim zdja to odlicno gre od rok..

Sej v principu se jaz strinjam s teboj.. kako naj bi to bilo.. samo govorim, da v resnicnem laifu tko kot je to zastavljeno nikolo ne bo delovalo.. dokler ne spremenis sebe.. in nehas is tega delat problem,.. ker le ko ne bo vec ta problem v tebi.. ne bos naletela an nekoga, ki bi te prevaral.

Pa jasno.. vsak ti bo na zacetku rekel, da te en bo varal.. ker se vsaka ljubezen zacne lepo.. in odlicno.. potem pa se postavita v dolocene kolupe.. in potem je cist druga muzika.

Ce mene vprasas recimo.. ni v tebi nic manjsi problem, kot v tistem, ki bi te recimo prevaral.. in tebe lahko prevarajo.. mene ne morejo... ker v to ne verjamem.. ker nihce nima te moci.. vsak lahko SEBE samo.. in to ni tvoja stvar.

Mam pa ze 8 let staro hcerko.. drugace..

Tyazi

sicer so zelo osebna vprašanja, tako da pravzaprav ne pričakujem, da bi nanje odgovoru, ampak se mi vseeno porajajo vprašanja:

ljubiš svojo ženo (ne vem, če sem dala pravi status tvoji ženski) oziroma .......kaj vaju povezuje?

kaj bi občutil, če jo -ne vem iz kakšnega razloga- ne bi bilo več ob tebi?

kaj bi sploh izgubil?...... del sebe?...... navade?

te je kdaj prevarala? pa ti to res veš, al....?

si ti njo? si ji povedal, al........??

sicer pa.... kdaj nazadnje si ji rekel: ..... ljubim te....... (razen danes:vragec: x:)x )

pa-pa

Moje kratko mnenje: NIMA SMISLA!

Na koncu itak ugotovis, da osebo s katero si prevaral svojo ljubljeno osebo niti priblizno ne ljubis.

Govorim iz lastnih izkusenj.

Bodite SPONTANI, ISKRENI in POSTENI.

Ne igrajte UMAZANIH IGER oz. CUSTVENIH MANIPULACIJ.

S tem NIKOGAR ne osrecite; tudi SEBE NE.

Kdor pa zeli biti NESRECEN, si lahko se vedno poisce sebi enake.

<{POST_SNAPBACK}>1. Očitno sva skupi v vrtec hodila, da me poznaš do pike, kakšen sem.

2. Najbrž si delal DNk test očetostva, da tako poudarjaš o svojih otrocih. Mar si bil v dvomih?

Seveda Volk. V vrtec. Še zdaj se spomnim, kako si stal sredi dvorišča in točil krokodilje solze, ker je vzela vzgojiteljica mene na kolena.

Absolutno sem naredil DNK test očetovstva. In to sam. Eni pač znamo, drugi se boste morali še malo učiti ...

Enigma; a se ti torej zdi, da ni možno na tak način popestrit svojega sekslajfa al kaj? Jaz sem iz kakšne knjige in revije dobila marsikatero idejo...

hja,saj ne rečem,da ni možno.sam v živo je lepš,bolj zanimivo,žgečkljivo....pa saj gre pri tem za pretok spolne energije in tu se meje zabrišejo.meje,ki ti omejujejo,da bi bil z istospolno osebo,z drugim kot partnerjem....

ja sej,kaj pa moralne vrednote x?x :xx!: moralne vrednote :vragec:

tip in tipica se spoznata.začne delovati kemija.privlačnost.hormoni naredijo v telesu ugodje.zaželiš si tipa,tipico.začnejo se dogajati spolne predigrice,pričakovanja.začnejo se dogajati spolne igrice.pričakovanja.želja po več.tudi ko se začne skupno življenje,vedno iščeš nadgradnjo.ko pa prihaja do izjav"večno te bom ljubil,ljubila.zvesta ti bom,zvest ti bom....",ko pride do teh izjav vas sprašam ali ste mogoče jasnovidni?nič ni večno,kajne?se pravi,da tudi ljubezen ni in zvestoba tudi ne.ja,obstajajo pa moralne vrednote,ki jih takorekoč,potemtakem rušimo,ko se zgodi ,da si v vezi z nekom in začutiš delovanje hormonov z napačno osebo.uf,šit!pol pa varaš!nato se najdejo moralisti,ki obsojajo varanje pa naj povem definicijo varanja na kratko jedrnato:VARANJE=ABSURD.ja,no ,če imaš take vrednote,da boš vedno z enim tipom,ja to je super,ker takim se niti ne sanja,da si s tem pričakovanjem do totalka zagrenijo life.sami sebi.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...