Skoči na vsebino

Varanje

Volk K.L.

Recommended Posts

Tjazy, zanimiva ideja, zadeve take narave pa raje prepustim visji sili.

Kaj pa vemo, kaj se bo?

Nihce ne trdi, da bo dozivotno tu to stalo.

Kar se tice moje volje, bi mi pasalo, da bi stalo - morda je tezko meni govoriti, tebi pa lazje, ker sem vec vlozila vanj (F) kot ti, je pa res, da niti slucajno samo jaz, in kot sem prepricana, da se marsikdo strinja v tem s tabo, sem prepricana, da se tu tudi z mano.

Torej - forum ostaja.

Saj itak so samo besede.

Grobnice so vse cisto izropali, knjige so zazgali, pa so sli - zakoni, zgodovina...

A NEKAJ se je vendarle ohranilo...

Kar naj bo, v etru, v vesolju, tale nas majhen doprinos.

Kaj potem, ce je ze vse skozlano?

To je bil tudi del nase rasti, to je tudi lajf.

Ko ti ne pase, bos pa izbrisal, pa gremo dalje?

Vcasih ni tako preprosto, ceprav se strinjam, da bi veckrat bilo najbolj pametno...

:palec:

Takrat si mi zelo dobro utemeljil tisto svoje brisanje (in itak ne bi rabil, ker so bili tvoji posti - je bilo pa lepo, ker si nas vse spravil s tem iz konteksta - a ravno o tem pa govorim... to je organizem, ki diha...)...

In se mi je zdelo cisto OK - tako si se pac odlocil.

Vseeno v absolutnem nisem za brisanje (niti ne svojih) postov - mislim, na tak nacin.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

Sej forum naj ostane.. sem predlagal samo ciscenje..

Tako kot neka gospa Taja A. svetuje, d aje potrebno stanovanje in hise ocistiti raznih navlak, da potem lahko pridejo noves tvari v hiso.. bi to mogoce enako veljalo za forume. Ne mislim tukaj samo na ta forum.

Res, da si vlozila nekja v tole... samo ne se navezati zdaj na to. Ce je trebe izpustiti.. je treba izpustiti.. in dati prostor novim stvarem. Stare samo trohnijo in se valjajo.

Sej to je fajn in super.. ampak sem mnenja, da je potrebno scistiti in zaceti znova, da se kdo ne naveze na te spise.

Sej ves.. celo krscanstvo je navezano na biblijo.. cel budizem na korane... eni na vede.. drugi na druge spise..

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

Tjazy - ne gre za navezanost, v tem primeru bi slo za neumnost, nespametno pocetje.

Saj stekam tvoj point, se skusam vziveti, pogledati cimbolj objektivno, pac se cimbolj oddaljiti, a vseeno... se ne strinjam tukaj...

LN misli, da ima nek pomen, daje nekaj... in energija ne more v nic.

Ti pa gledas egoisticno - ti si se necesa ze naucil, izpil ze zadeve dolocene, skladno s sabo in svojim casom v tem prostoru, a nekateri pa se niso prisli do tja...

Saj cas tudi ni izbrisan, zgodovina se pac pise, kot se, a zakaj bi pozgali vse jamske slike oz. porusili...

Nic ni izvzeto iz casa in prostora.

Pri meni seveda GRE tudi za oseben moment, samo osebno ne sodim, da je tole navezovanje.

Gre pa za navezovanje na nekaj (*ko je glih hecno, da je tudi za to ta beseda) - nekaj se navezuje na to, v casovnem sosledju.

Tudi ce Trobca ali Hitlerja ali Einsteina ali Nostradamusa ali ... izbrises, se vedno je obstajal. In se vedno se je zapisal.

In se vedno so se zadeve potem zgodile glede na...

Ciscenje? To ze, pac pa - kaj ce bi pogledali iz drugega zornega kota in bi namesto ciscenja raje uporabili - cimmanj onesnazevanja?

Nekatere zadeve pac so, so se pojavile in grejo naprej, rastejo in se sirijo in jih ni vec mogoce ustaviti.

Ce bi zajezevali, kar je kvecjemu smotrno, bi izbruhnilo drugje, zato cimmanj jezov, zbrisati jih vec ni mogoce, ker obstajajo - v absolutnem.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

No sej.. lahko ostane zaradi mene..

To gledam iz stalisca, de se nekdo ki bere nekaj za nazaj ,ne bo nicesar naucil.. ce ni bil takrat vpleten v dogajanje..

Sej ves.. z branjem se ne da naucit.. treba je zivet.. in tako bi v bistvu dala priloznost novim, da se naucijo.. zdaj pa ne bojo odprli neki teme, ki je ze odrta.

Kakrkoli odprejo.. se nejde nekdo in naniza sorodne teme.. Kar smo takrat posali je ze mrtvo.. zdja je zavest ze drugacna.

Torej se ne strinjam, da gledam egoisticno.. se pa strinjam, da lahko ostane!

Hi hi, Tjazy, lahko se kdo nauči tudi kaj iz nazaj, pa lahko celo čisto kaj drugega kar so imeli avtorji namen sporočiti, ker vsako mnenje, tekst, film in pogovor vsak doživlja in sprejema drugače.

Meni je všeč prebirati komentarje tudi za nazaj, ker so v 99,9% podani strpno, lahko čisto na nov način razmišljam o zadevah, na nčin na katerega ne bi bila spodbujena, če ne bi tega prebirala, ali pa ob kakšni drugi priložnosti....

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

No sej.. lahko ostane zaradi mene..

To gledam iz stalisca, de se nekdo ki bere nekaj za nazaj ,ne bo nicesar naucil.. ce ni bil takrat vpleten v dogajanje..

Sej ves.. z branjem se ne da naucit.. treba je zivet.. in tako bi v bistvu dala priloznost novim, da se naucijo.. zdaj pa ne bojo odprli neki teme, ki je ze odrta.

Kakrkoli odprejo.. se nejde nekdo in naniza sorodne teme.. Kar smo takrat posali je ze mrtvo.. zdja je zavest ze drugacna.

Torej se ne strinjam, da gledam egoisticno.. se pa strinjam, da lahko ostane!

:vragec: x;)x hehe tjazy, uzivas, a?

Ja, stekam, v nekaterih primerih imas morda celo prav.

Pozabljas pa na forume npr. zdravje in/ali astrologija, kristali, cebelarji... - kjer brez primerov in izkusenj ne bi bilo nic. x:)x :palec:

Picasso

p.s. zaradi cudne igre nakljucja x:o)x - sem 'morala' (ker sem na vrhu iz konteksta) vkljucit citat - kar pa pomeni, da tega ne bos mogel izbrisati... :vragec: x:px x;)x

Pac pa - pozabljas, ko omenjam, da ce pa bi do tega na kakrsenkoli nacin iz kateregakoli razloga pac prislo, bi pa vseeno rekla... F***, ampak - je ze moralo biti tako, pravzaprav - se boljse!

(*ne vem, ce se spomnis, a je ena fora, moja filozofija, ko recem - se boljs!) - in da bi to zdaj kar zbrisali?

Lokalne stose, ki se takole razvijejo, ki pa potem morda celo tvorijo kuilture, stile... pac, vse te fore... x:o)x :vragec: x;)x

A stekas?

Picasso

Cebelarstvo??? To tudi obstaja na tem foromu? Off.. moram malo bolj pogledat..

Astrologija.. kaj je to tuki vazno.. to itak vse v zvezdah pise.

Ma.. okej.. pa naj ostane.. sej mene nic ne moti..

To je v sklopu 'satelitov' - specificni forumi na LNF.

Potem tudi nisi opazil na LN medu - gre za vsebino oz. podrocje, ki ga obravnava tudi LN in celo prisega nanj.

Tako se mi zdi vec kot logicno pravzaprav, da je to tu. :) :palec:

Zdravje so primeri, nekdo je moral umreti morda, da se je ugotovilo, da je to in to strupeno, smrtno, Astrologija pa ni samo 'danes' - so tudi primeri, zelo pomembno je tudi, kaj je bilo vceraj.

Podobno kot vreme...

To imas zdaj ze vkodirano - toliko in toliko tisockrat si videl tak in tak zapis na nebu...

Ma, kaj cem zdaj nakladat, ja, jasno, brisi, kar zelis, ampak forumi z mooje strani vsaj taksnega resetiranja ne bodo delezni.

Ce pa se zgodi, pa zelo skoda, ampak bo pa kaj dobrega - recimo v trenutku spraznjen server... oz. ful placa... xDDx

Za moje intervjuje, filmcke... x:o)x x:Dx x:px :vragec:

Vedno bom rekla se boljse, tudi ce vcasih z zamikom. ;)

Picasso

Ni pa napacen.. in nic hudega ce se pojavi.. samo potem bi mogoce bilo fajn, ce vprasati kaj je pravzaprav tisto, kar nas je razjezilo. Ker nic, kar ne obstaja znotraj nas, nas ne more razjeziti...

Najbrž nas razjezi dejstvo da je isto ljubezen (karkoli v zvezi s tem) partner podelil tudi z nekom drugim... xscratchx...

A potem je bistvo veze to, da pazis, da se ta ista ljubezen slucajno ne pretaka se kje drugje? To je vse, kar je potrebno poceti v vezi?

Ne vem x!x Glede na to kaj se mi dogaja zadnje čase, sem prav ujet v eni zanki in mislim da si to ti enkrat izjavil in s tem bi se kar strinjal (malo sem spremenil poglede na to), da je ljubezen v realnosti na nekaterih področjih egoistična stvar, da se izkaže neka posesivnost. Takrat sem imel drugačno mnenje. Zdaj pa te že nekako razumem, tvoje poglede, kaj si hotel poudariti glede varanja, ljubosumnosti, dilem, strahov itd. Glede na moje izkušnje sem tudi jaz postal skeptik kar se tiče zvestobe. Koliko zgodbic in avantur sem že slišal v zvezi s tem. Potem pa še doživim, da nekomu v zeljnik hodim in da sem tudi jaz bil rogonosec pred leti.

Oprosti mi če te nisem razumel, upam da sem te. :palec: x^x .

Glih v zvezi s tem bi še omenil, da ravno ta vikend ali prejšnji teden so našli mlajšega moškega in malce starejšo žensko v kočici mrtva. Umrla sta zaradi ogljikovega monoksida. Kakšen šok je bil šele za njuna zakonska partnerja in potomce. Umrla sta ko sta skakala čez plot. Kakšna smrt x!x Sem brez besed :C: .

Ja sam ka mali pao s lipe

Volk.. ko sem rekel, da je ljubezen egoisticna nisem mislil na ljubezen, ampak na tisto, kar ljudje mislijo, da je ljubezen. Ce je v neki vezi prisoten en samcat pogoj.. ta veza ni iz ljubezni ampak je ekonomska pogodba.. s ciljem ustvariti druzino in halucinirati naprej v smislu druzbenega zivljenja.

Zdaj vsak hoce imeti druzino in vezo... ker je partner.. oziroma drugi clovek.. najucinkovitejsi beg pred samim seboj. Kaj bolj ucinkovitejsega ne obstaja.

Potem pa se malo druzbeno pohaluciniras, da to osebo ljubis.. in mimogrede mu nalozis en kubik pogojev in tihih prepovedi in zapovedi in to je zdej to.. kao.. ljubezen.. in navzven dajenje videza idealne druzine.

Ce je pred partnerjem skrita ena sama misel.. je ta takoimenovana ljubezen najvecja goljufija vseh casov.

Ce te kdo oguljofa za 100.000 SIT.. se clovek bolj sekira.. kot ce zivi v nenehnem goljufanju iz obeh smeri s svojim partnerjem. Dusna MAFIJA!!! nas nenehno goljufa.. ravno zdaj hocejo spet neko idiotsko dohodnino.. KRADEJO!!! pa nikomur nic mar.. Ko pa ti sosed po nesreci zapici mejnik za 10 cm v kao tvojo parcelo, pa zanetis celo vojno.

Cudno je to! V resnici gre za jezo do mafijskih sistemov, ampak ker jim nic ne mores.. se spravis na tistega, ki mu kaj mores.

Iz enekega razloga marskikaj kasira partner.. kije prvi na udaru za stresanje jeze..

ZATO je za dobro vezo NUJNO prenehati sodelovati v teh hudicevih iditskih umazanih igrah dusne mafije - religije&politike!

NI nam treba sodelovati.. ni se potrebno niti upreti.. samo delovanje po svoji vesti- zavesti nas lahko pripelje iz tega kroga. Tako bojo pocasi propadle, religije, banke, vlade, drzave, meje.. in lahko se vspostavi nov, zdrav brez-denarni in brez-tekmovalni sistem.. ce ze mora biti kaksen sistem. Z vedno vecjo zavestjo, potrebujemo vedno manj sistema.. Ozorimo ravno ta sitem, nas je oropal za zavest, ljubezen in nam dal te halucinacije o ljubezni, ki smo jih dane sdelezni!

Nikomur ni potrebno sodelovati.. !!

Tjazy tele tvoje ideje o partnerstvu so krasne, pravzaprav ideal - naj se ne postavlja pogojev, pa naj se ne skriva misli in mislim,da je lahko resnično srečen lahko človek, ki lahko na opisani način funkcionira, še bolj pa če živi tako partnerstvo, kot ga opisuješ ti. Samo jaz prav zares nikogar ne poznam, ki bi bil zmožen takšne zveze. Vsaj kakšen pogoj povsod je, izgovorjen ali neizgovorjen. Sicer sem tudi jaz zagovornica brezpogojne ljubezni, ne trgovine, da se ne bova narobe razumela...

Tebi in tvoji dragi uspeva tole, ali se trudita v tej smeri?

Ni pa napacen.. in nic hudega ce se pojavi.. samo potem bi mogoce bilo fajn, ce vprasati kaj je pravzaprav tisto, kar nas je razjezilo. Ker nic, kar ne obstaja znotraj nas, nas ne more razjeziti...

Najbrž nas razjezi dejstvo da je isto ljubezen (karkoli v zvezi s tem) partner podelil tudi z nekom drugim... xscratchx...

A potem je bistvo veze to, da pazis, da se ta ista ljubezen slucajno ne pretaka se kje drugje? To je vse, kar je potrebno poceti v vezi?

Ne vem x!x Glede na to kaj se mi dogaja zadnje čase, sem prav ujet v eni zanki in mislim da si to ti enkrat izjavil in s tem bi se kar strinjal (malo sem spremenil poglede na to), da je ljubezen v realnosti na nekaterih področjih egoistična stvar, da se izkaže neka posesivnost. Takrat sem imel drugačno mnenje. Zdaj pa te že nekako razumem, tvoje poglede, kaj si hotel poudariti glede varanja, ljubosumnosti, dilem, strahov itd. Glede na moje izkušnje sem tudi jaz postal skeptik kar se tiče zvestobe. Koliko zgodbic in avantur sem že slišal v zvezi s tem. Potem pa še doživim, da nekomu v zeljnik hodim in da sem tudi jaz bil rogonosec pred leti.

Oprosti mi če te nisem razumel, upam da sem te. :palec: x^x .

Glih v zvezi s tem bi še omenil, da ravno ta vikend ali prejšnji teden so našli mlajšega moškega in malce starejšo žensko v kočici mrtva. Umrla sta zaradi ogljikovega monoksida. Kakšen šok je bil šele za njuna zakonska partnerja in potomce. Umrla sta ko sta skakala čez plot. Kakšna smrt x!x Sem brez besed :C: .

x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx

ne bi rekla da mi je takih posebno žal.. tragikomedija.

Zakonci verjetno ne bodo zelo trpeli, ta dva zakona sta že bila tako tako..

Otroci kvečjemu. Bo pa dedovanje. :hepko:

Mushi

Tjazy tele tvoje ideje o partnerstvu so krasne, pravzaprav ideal - naj se ne postavlja pogojev, pa naj se ne skriva misli in mislim,da je lahko resnično srečen lahko človek, ki lahko na opisani način funkcionira, še bolj pa če živi tako partnerstvo, kot ga opisuješ ti. Samo jaz prav zares nikogar ne poznam, ki bi bil zmožen takšne zveze. Vsaj kakšen pogoj povsod je, izgovorjen ali neizgovorjen. Sicer sem tudi jaz zagovornica brezpogojne ljubezni, ne trgovine, da se ne bova narobe razumela...

Tebi in tvoji dragi uspeva tole, ali se trudita v tej smeri?

Saj tudi jaz nikogar ne poznam, samo to ne sme biti opravicilo, da obupamo in se zadovoljimo s pogojnim.

Ce nama uspeva? Vcasih nama uspeva, vcasih se trudiva.

...V resnici gre za jezo do mafijskih sistemov, ampak ker jim nic ne mores.. se spravis na tistega, ki mu kaj mores. Iz enekega razloga marskikaj kasira partner.. ki je prvi na udaru za stresanje jeze..

.....Tako bojo pocasi propadle, religije, banke, vlade, drzave, meje.. in lahko se vspostavi nov, zdrav brez-denarni in brez-tekmovalni sistem.. ce ze mora biti kaksen sistem. Z vedno vecjo zavestjo, potrebujemo vedno manj sistema..

..OPOzorimo ravno ta sitem, nas je oropal za zavest, ljubezen in nam dal te halucinacije o ljubezni, ki smo jih dane sdelezni!

...Nikomur ni potrebno sodelovati.. !!  

treba sodelovat, sej si v sistemu.... x8Dx

Saj tudi jaz nikogar ne poznam, samo to ne sme biti opravicilo, da obupamo in se zadovoljimo s pogojnim.

Ne da bi bilo opravičilo, samo toel je ekstramna svoboda, ekstremno sprejemanje in ekstramna toleranca, ker pri tebi praktično meja ni....

Če te postavim v eno situacijo - hipotetično seveda. recimo da tvoja draga spozna moškega, s katerim bi se ji bilo lepo družiti, pa tudi ljubiti, pa bi si želela določeno obdobje živeti pri njem. To zate ne bi smel biti problem, pa potem je že vprašanje, če že si čustveno tako zelo širok in sprioščen, da ti tvoja čustva upoštevajo take variante, se lahko zgodi že problem v financah - npr. da sam ostaneš za vse stroške na prvotni lokaciji. (ona pač rabi denar tudi za življenje s tem novim prijateljem).

Pa jo npr. po pol leta ,mine želja po skupnosti s tem moškim in se vrne domov. Ali lahko še naprej živiš tako kot prej?

Otroci kvečjemu. Bo pa dedovanje.  :hepko:

:xx!: :xx!: :xx!:

Kakšna črna duša :xx!: !

Janja.. zelo tezko odgovarjam na taksne "CE" variante. Ko me sprasujem po necem kar se ni zgodilo, lahko samo ugibam, kar je po eni strani cisto brez smisla. Ne morem vedeti, kako bi takrat cutil in mislil.. se za 5 munit naprej ne morem vedeti..

Ampak ce ugibam, bi se verjetno srecal s svojim negativizmom in se spraseval kaj sem delal narobe, da si zeli biti z njim.. Verjetno bi to njeno dejanje poistovetil s svojimi slabosti, kar je vedno prva past, v katero se ujamemo.. Zato smo prizadeti. Ce nekdo zeli seksati z drugim, je bistvo prizadetosti to.. da tisti mislil, da je z njim nekaj narobe.. da ni lep, da ni zanimiv, da je dolgocasen.. ker nima svojega lastnega mnenja.. ker je center nasega bistva v partnerju, prijatelju, psu ali celo avtu. Redko kdo ima svoj center v SEBI, kar je prvo dejstvo, za brezpogojnost.

In v koncni fazi ne govorim o tem, da bi se zdej kar odlocali, da bi ziveli z drugimi.. ker to v resnici ni mogoce. Janja.. skoz me sprasujes.. o tem, kako bi jaz ravnal, ce bi ona sla z drugim..

Te variante jaz uporabljam samo za pokazatelj.. custvene zrelosti. Ne govorim, naj kdo kam gre.. ali podpiram varanje.. ali ga obtozujem.. to si vzames za primer, da vidis.. kako bi cutil. Res da bi bilo resnicno obcutje, sele takrat, ko bi se zgodilo, ampak vsaj malo se da ugotovit.

Zato pravim, da bi bilo zdravilno, ce bi vsak opazoval svojega partnerja kako se ljubi z drugim. Tisto kar bi takrat posameznik obcutil, tisto je v njemu. Takrat ne mores faliti, kaj je v tebi in kaj ni..

Splonost, bolecina in ljubezen so edine tri skrajnosti ki so v zivljenju.. in le v skrajnostihj se lahko kaj naucis. In vsi se izogibamo skrajnosti.

Namesto spolnosti, si raje izberemo strast.. in umsko pozelenje.. Nikoli se nikogar ni vzburilo drugo telo.. ampak predstava o njem.. Telo si mogoce sploh ne zeli seksa vedno.... UM je tisti ki halucinira.Povsem nelogicno in nemogoce je, da bi kdo bil kdaj "potreben", ce ne bi deloval iz UMA! Ker resnicna spolnost se lahko pojavi takrat, ko srecas TISTEGA cloveka.. ne more biti obratno, ne mores biti potreben.. in zaceti iskati seksualnega partnerja, ki ga bos izkoriscal naslednjih nekaj minut, ur, dni, let ali zivljenj. Odvisno kaksen tempo sprejemanja ali bezanja imas.

Namesto bolecine goltamo tablete.. in zaklepamo druge ljudi v kletke.. ter jim grozimo, da ne bi storili kaj takega, kar bi nas soocilo s svojo lastno bedo.. in navlako. Tako se sebe zapremo v kletko!

Namesto ljubezni izberemo posedovanje, lastninjenje.. pogojevanje.. nadzor in tudi oblacenje! Biti oblecen, ko je toplo, je izrazanje globoke krivde.. kar bolj spada k spolnosti.

Ampak samo skozi te tri skrajnost se lahko ucis.. vse ostalo je neskoncno ponavljanje, iskanje opravicil.. recimo tega, da je nekaj samo teorija.. in je to tezko v praksi.. A ne Tiana?

Zakaj recemo to je teorija? Vse karkoli se dogaja.. je bila najprej misel. Ce reces resnicnemu domorodcu, da nekoc ne bo mogel vec telepatsko komunicirat.. ali brati misli iz avre.. bo rekel, da je to le teorija.. in da je to tezko spravit v prakso. Ce mu reces, da bo zaradi umske zblojenosti iz strasti seksal z zeno svojega prijatelja.. bo rekel, da je to sicer mozna teorija in se strinaj z njo.. ampak to je zanj nemogoce v praksi.

Torej nic ni le teorija.. ker oboje se dogaja v praksi.. le razlicnim ljudem.

Point pa je v tem, da je za ljudi nujno potrebno da vzdrzujejo ta sistem zrtvovanja, in trplenja. OK ne za cisto vse ljudi.... nekateri jemljejo morfij ali heroin.. drugi so alkoholiki, tretji so fanaticni clani religije.. recimo katolistva, ki je najboljse mamilo, ker je najbolj ortodoksna religija.. cetrti se drogirajo s seksom.. tudi kava se steje tukaj.. in cokolada.. odnosi, besede.. eni so delohliko.. to je njihova droga.. da prezivijo. Skoraj vsi pa imajo skupno drugo.. ki je trplenje in zrtvovanje.

A moski hodi v sluzbo ker mu je tam vsec? NEEE!!!.. zrtvuje se za druzino.. dober je potem..

A katolik moli in prosjaci ker uziva v tem? Ne!!!.. uziva v ideji, da je suzenj, zrtev..

A partnerju poves, da si nekaj naredil.. pospravil.. ali karkoli,. ker mu zelis to povedati? Zelis mu povedati, da si se zrtvoval.. za vezo.. dober si.. zdaj pricakujes placilo.. Zdja je ljubezni konec.... Bilo je kar je bilo.. zdaj pa je igra zrtev.. Kdo bo vecja zrtev, bo zmagal, ker ga bo tudi druzba zascitila.. ker tudi v druzbi se igra eneka igra.. Kdo bo vecja zrtev!

Ko nekdo na foromu nekaj pise nekomu.. in ce je tega veliko.. se mu ta obicajno zahvali! Poglejte ta strahotni nesmisel..

Clovek rece obicajno.. "Hvala ti za pomoc!"

Tega stavka dolgo nisem mogel razumeti.. ni mi bilo jasno, kaj v resnici sporoca..

Za to, da je hvalezen tisti, ki je pomoc prejel, je nelogicno.. da pa se zahvali za pomoc.. je pa se vecji absurd. Zakaj bi bil tisti hvalezen, ki je prejel pomoc??? Od kje ta ideja? Res da je to "zapisano" v morali in etiki.. ampak od kje je clovek dobil to idejo? Iz iste igre zrtvovanja.. Tisti ki prejme pomoc.. igra igro zrtve.. in razmislja kot zrtev.. Torej drugi mi je pisal.. zrtvoval se je zame.. zdaj se mu moram zahvaliti.. Nedojemljivo!!! in fascinantno razmislanje.. Pomagati je v clovekovi naravi.. to je ena od resnicnosti cloveka.. to je tisto kar smo.. nobene posebne pozornosti ne potrebuje.. Tisti ki resnicno pomaga.. je ze to, da je imel priloznost pomagati.. zgodila se mu je najvecja milost.. pomagal je lahko.. to je nejvecji mozen razlog, da je lahko hvalezen. Da je lahko bil tisto, kar smo.

Vecina pa to vrednoto izkoristi, za biznis in pohlep!

Pohlepno se je zahvaliti za prejeto pomoc!!! pa kakrsna koli ze je... Se bolj pohlepno pa je pricakovati zahvalo.. ker to je podzavestna zelja iz drugega narediti suznja.. ni pomoc.. ampak je koristoljubje. Ampak druzba tega ne bo skuzila.. zato lahko igra to igro in je druzbeno priznan in dober!

DAROVALEC NAJ BO HVALEZEN! Hvaleznost ni glagol.. ampak je nacin, stil zivljenja.. brez ene same besede. Je izrazanje hvaleznosti... ni zahvaljevanje.. in ce bi samo to dejstvo upostevalo v partnerstvu.. ne bi bilo niti varanja.. niti izkoriscanja.. niti igre zrtve. Ne bi bilo niti teh zelja.. ker ne bi bilo razlogov za te zelje.

Volk.. ko sem rekel, da je ljubezen egoisticna nisem mislil na ljubezen, ampak na tisto, kar ljudje mislijo, da je ljubezen.

Ja saj :palec: x^x , to sem ti hotel reči. Realnost kako ljudje dojamemo ljubezen. Ljubezen bi pa morala biti brezpogojna, brez kakršnikoli oblik sebičnosti in egoizma. Mislim to je sploh pojem ljubezni, dajati nekomu velik del sebe. Hm bolje rečeno dajati vse od sebe do konca.

Ja sam ka mali pao s lipe

...Ko nekdo na foromu nekaj pise nekomu.. in ce je tega veliko.. se mu ta obicajno zahvali! Poglejte ta strahotni nesmisel..

Clovek rece obicajno.. "Hvala ti za pomoc!" ...

Meni se to zdi edino normalno.

Tega stavka dolgo nisem mogel razumeti.. ni mi bilo jasno, kaj v resnici sporoca..

Morda ne, jaz pa ga dobro razumem; hvala za tvoj cas, ki si mi ga posvetil. In ukvarjanje. Ker morda sem ti odgovoril zgolj zato, ker si naslovil name.

Resnicno sprasujem - kaj pa je narobe z vljudnostjo?

Jaz pa tega ne razumem, da je nekomu vse samoumevno.

Picasso

Otroci kvečjemu. Bo pa dedovanje.  :hepko:

:xx!: :xx!: :xx!:

Kakšna črna duša :xx!: !

ibiza..

Smo takšni in drugačni..

eni odpustijo in trpijo al pa ne..

drugi ne odpustimo in čez nekaj časa tud trpimo ne..

Tu ni blo debate potem o ločitvi, kaj komu gre in tako...

Pač usoda in vse se je lepo rešilo.

Mushi

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...