Skoči na vsebino

Varanje

Volk K.L.

Recommended Posts

Sati.. se strinjam s tem, da je nesmiselno iti drugam, ce si v neki vezi.. Nic nisem rekel proti temu, da imas enega spolnega partnerja.. to je nekako v kompletu.. ampak ne zato, ker nekdo to pricakuje.. in ker ima s tem custvene probleme.

Pravim samo, da je mozno, da se ta zelja pojavi.. tega ne mores zanikati.. samo okoli sebe se ozri.. in ko se pojavi, ce med partnerjama ni taksen odnos, da bi si to lahko zaupala, bo po vsej verjetnosti prislo do realizacije.

Ne govorim o tem ali je prav ali narobe.. ampak da je najbolj logicno partner tisti, ki mu poves kaj se ti plete po glavi. Kdo bo drug, ce ne partner? Ampak nihce za te zadeve ne uporabi partnerja.. ker imata obicajno odnos custvenih paraplegikov, ki odlicno zaigrajo prizadetost, kadar partner pravi, da je spozmal osebo, ki mu je spolno privlacna.. V globini cloveka te prizadetosti ni.. ker kaj tako idiotskega ne more priti iz bistva cloveka.. ta prizadetost je le igra UMA.. zato je v bistvu nepommebna.. in se lahko z njo igras in malo sprobavas kako deluje.. in potem vidis, da je v bistvu zelo smesno vse skupaj.. To je nauceno.. privzgojeno.. potrebna je rekapitulacija, da se resis vsega kar so ti nametali v UM.. in postnes to kar si!

In to da nekdo gre z drugim, pomeni, da isce sebe.. In svet je tako narejen, da se vedno iscemu zunaj sebe.. in ker se dolga leta iscemo v partnerju.. in se tam ne najdemo.. se lahko zgodi, da gres drugam in ugotovis, da se tam tudi nisi nasel. Torej nisi prevaral partnerja.. ampak sebe.. Mislil si ,da se bos nasel. pa se nisi.. prevaral si se.. In zdaj niti povedat ne mores tega partenrju, ker te bo dal na cevelj.. Zame osebno, taksna veta ni vredna cisto popolnoma nic.. in je totalni blef.

Utopicno se mi zdi iskati cloveka.. ki mi bo podoben, da bi z njim lahko zivel.. In ni potreebe po iskanju partnerja.. SAM PRIDE.. ZGODI SE.. Jaz nisem imel nic pri tem, da sem s to partnerko.. ZGODILO SE JE.. brez mojega odlocanja.. ali bi to bilo ali to ne bi bilo.. Ker ce bi jaz o tem odlocal.. potem to ziher ne bi bilo.

Samo pogledal sem jo.. in konec.. nobenega pogovora ni bilo v to smer.. vse se je samo dogajalo.. in cist vseeno mi je bilo.. kdo je.. kaj pocne in zakaj.. vse kar sem vedel, je bilo to, da si zelim biti z njo..

Ni pa mi jasno.. zakaj seks mesas z ljubeznijo.. Ljubezen ne mores cutiti do drugega cloveka.. tako kot spolno privlacnost.. zato to dvoje me mores mesati. To nima cisto nic skupnega.

Spolno privalcnost cutis.. in zmotno mislis, da je to ljubezen, samo in zgolj zato, ker si orodje narave, za reprodukcijo.. To je nagon.. in dokler govorimo o nagonu.. dokler v seksu nisi popolnoma zavesten.. dokler spolnost ne mores eneko kvalitetno izajati sam s seboj, s clovekom ali s ptickom na veji.. ne mores govoriti o zavestnem seksu in do takrat pozabi na ljubezen ,ko se pojavi spolna privlacnost. Seveda pa ta privlacnost pozna dolocene pogoje, da se pojavi samo, ko zacuti njej ugodne frekvence energije.. ti pa mislis, da do tistega cutis ljubezen.. ce se malo pohecam.. si se prevarala.. in zato ne govorit, da ne mores imeti seksa z nekom, do katerega necutuis ljubezni, ker bos nekoc ko bos to dojela.. zelo razocrana.. Se pa to lepo slisi.. ker te je druzba tako naucila, ker je druzba zakompleksana s to sodbo o seksu in dovoljuje seks samo v kompletu z ljubeznijo, kar pa je ze v temelju nemogoce in ti moralisti nimajo pojma o cem govorijo.. in dosegli so samo to, da so zmedli ljudi, ki za njimi ponavljajo nesmisle.

Ljubezen lahko samo si.. ko si v sebi harmonicen in v ravnovesju z vsem.. in to siris navzven.. ampak iz SEBE.. to nima nic opraviti z drugimi. kot sonce ki obsije vse.. ali pa ce vrzes kamen v jezero in se val siri v krogi in ne dela razlik med tem ali onim clovekom in zivim bitjem.

Ce bi to bilo res, da ne mores seksati brez ljubezni... potem bi bilo tudi res, da nikoli ne bi mogla vstopiti v mesnico, ali klavnicio.. Oboje preprosto ni mogoce..

V bistvu lahko trdim, da takrat, ko postanes ljubezen, ti na kraj pameti ne pade, da bi potreboovala se kaksen seks.. ne pa da seksas iz ljubezni.. dej to malo prestudiraj.. pa bos videla, da je to ogromen nesmisel in tudi paradoks ne more biti.. ker ni paradoks.. Ko bi vsaj bil paradoks.. potem bi imelo nek smisel.

In ljubezen po mojem ne more biti kaj posebnega.. je se vedno le na povrsju.. malo globje kot halucinacije.. ampak se vedno na povrsju.

TREBA ITI DALJE!!!

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy
Deli na socialnih omrežjih

Izključuješ se Tjazy....

Zakaj bi ponovno poskušal iskati sebe v partnerju, če si že ugotovil, da se tam nisi našel in si se šel iskat drugam?

Ali se potemtakem, potem, ko tudi drugod ugotoviš praznino, vračaš, da bi našel tisto, kar veš, da tam ni? In kolikokrat se boš ponovno iskal drugod? In s kakšno pravico imaš od partnerja zahtevati, da se lahko nemoteno vračaš in sebe iščeš v njemu. Kaj te vleče nazaj? Varnost? Sigurnost? Želja po temu, da nekomu pripadaš in da nekam spadaš? Ali želja, da bi se ponovno našel v njemu?

Ali ni ravno to egoizem - pričakovati od partnerja, da bo tvoje iskanje razumel?

Partner bo načeloma razumel vsakršno iskanje. Ampak zakaj ravno v seksu? Zakaj ne v športu, v izobraževanju, v pogovoru z njim, v lupljenju krompirja?

In kako to, da ne ločujem seksa od ljubezni? Ker sem ženska. Preprosto.

Tudi jaz sem že srečala moške, ki so se mi zdeli spolno privlačni. Ampak nikoli, res nikoli se mi to ni zdel dovolj močan razlog, da bi sebe poiskala v tistih bežnih trenutkih ekstaze. Ker se kljub vsemu cenim. xrolleyesx

Ne vem zakaj ljudje hodijo drugam. Sem mislil, da iscejo sebe.. Pa mi ti povej zakaj potem hodijo drugam.. No zakaj? Zakaj je toliko teh skokov in se veliko vec fantazij, ce pa je krepkih 90% ljudi totalno proti temu.. in se jim zdi to totalno grdo? Obicajno ravo ti ljudje to storijo.. V sluzbi imam veliko taksnim primerov.. ko se je izvedelo za en par.. in so potem pri kosilu obsojali to pocetje.. in cez nekaj casa je bil sam v tem.

Ampak nihce od njih, pa svoje zene ali moza ne bi pustil z drugim.. in bi bil prizadet.. Tko da v glavnem to pocnejo ljudje, ki si proti varanju. Samo pocakati je potrebno, da pride ugodna situacija.

MIslim, pa da cloveku ne pade na pamet, da bi se iskal v SEBI.. in zato se isce v drugem.. Ce bi vsak sebe iskal v SEBI.. potem bi ta forum bil cisto brez vsakrsnega komentarja.. tako pa se nekateri iscemo tukaj.

In pravis... zakaj ne sport in podobno.. Zakaj pa vse tisto... in le seks ne? Ni to cudno?

Na vsa tista vprasanja.. kaj jih vlece nazaj.. ti ne morem odgovorit. Morda spoznanje nespametnosti.. in da drugje ni nic drugace.

Ja je.. to je egoizem, ce pricakujes, da bo pratner razumel tvoje iskanje.. cisto enako, kot pricakovatim, da ti bo zvest. Zvest si lahko samo SEBI!

Ampak vam se itak ni treba nic bati.. ker imate tako ljubeznive veze.. in seks iz ljubezni, vam bo partner to prej itak povedal, sicer tvega samo to, da odleti cez vrata.. ampak za ljubezen bo tudi to sprejel. Glagor se vam.. kje ste jih nasli? Kako bi mi bilo v uzitek poklepetat s temi partnerji.. :)

Pa ravno zato, ker si zanska.. bi to lahko bolje razumela.. Moski pri seksu od zenske cropa energijo.. zenska pa jo izgublja.. in to se dolgo po seksu.. tko da bi zenska to lahko bolje razumela, kot moski.

Torej so se ti zdeli moski, ki si jih srecala spolno privlacni.. torej so ti bili fizicno vsec.. kar pa ne pomeni, da so ti bili spolno privlacni. Ce ti je vsec, se ni nujno da je enaka frekvenca energije..

Ko le ne bi dodala stavka... "ker se kljub vsemu cenim" pa bi ti verjel in razumel.. zdaj pa vec ne razumem in ti ne verjamem..

Sem hotel napisati, da podpiram vsakega cloveka, ki je v vezi z enim spolnim partnerjem.. ampak brez vsakega razloga. Ce imas zato razlog, je vse zlagano.. in veliko jih ima razlog.. za nekatere je to pekel, za druge morala, za tretje slaba vest, za cetrte vzgoja, za tebe na primer.. pa ker se cenis.

Verjamem ti, da bos vzdrazala z enim partnerjam.. ker prepricanja gore primikajo.. ne morem pa ti verjeti, da se cenis.. Ampak to se ni razlog, da se ti ne cenis.. in naj te to ne zbode.. Le moja malenkost ti ne verjame.. in to je docela moj problem.. v kolikor je sploh problem.

..Pa ravno zato, ker si zanska.. bi to lahko bolje razumela.. Moski pri seksu od zenske cropa energijo.. zenska pa jo izgublja.. in to se dolgo po seksu.. tko da bi zenska to lahko bolje razumela, kot moski.

xrolleyesx

A ni ravno obratno? hmmm... :mezik: xscratchx Moški naj bi se šparal pred maratonom recimo.. zakaj, če bi dobil energijo od seksa? xbookx xzobkox

Mushi

Ah, to me pa res ne zbode. Končno si lepo napisal, oz. vse, kar napišeš, ni žaljivo, temveč utemeljuješ v skladu s svojimi prepričanji :palec:

Včasih nam pač ne uspe ubesediti tega, kar čutimo in kot razmišljamo. Besede so včasih preokorne in pogosto ne zadenemo bistva... Tako se je zgodilo tudi meni. xrolleyesx

Jaz pač nisem tip človeka, ki bi iskal sebe v drugih. Moj prejšnji komentar je bil kot odgovor na tvoje prejšnje ugotovitve, ampak to tako ali tako ni več pomembno...

Zakaj ljudje iščejo zadovoljstvo drugje? Zato, ker ne najdejo miru v sebi.

Ampak sem razmišljala tudi o varanju, oz. o tem ali bi bila sama sposobna tega. Ne - ne bi bila.

Če bi moje partnerstvo bilo v razsulu, če vsega tega, kar imam v partnerstvu ne bi bilo (pogovorov, topline, privlačnosti in tudi od tega neodvisne ljubezni, skupnih interesov...) bi iz te zveze izstopila. Ne bi vztrajala v njej in iskala kompenzacije drugod. Ne morem živeti v zvezi z nekom, s katerim me ne vežejo močne vezi.

Nič ne posplošujem. Tako pač čutim. Drugi čutijo in mislijo drugače. Tudi prav. :palec:

<{POST_SNAPBACK}>1.. Sprejmi, da zagotovila v zivljenju ni. Nic ni zagotovega.. in to je nakaj najlepsega za kar se splaca biti tukaj.

Ce si ti proti varanju, potem se pac ne prevaraj. ...

2.. Ti zelis, da bi tip bil iskren.. hkrati pa mu sporocas, da naj se pobere, ce bo iskren.. ..

Ne haliciniraj, da kje obstaja TVOJ tip. To kaze na popolno zmede v tvojem dojemanju zivih bitij. Do kdaj pa bo tvoj tip? Kako dolgo ga lahko imas v svoji kletki? Ce se prej ne bo resil.. ga bo smrt resila.. .

Ce se tako halucinira, da je svoboden, je na zalost se vedno ujetnik svojih predsodkov in svojih idiotskih prepricanj. ........

Ej, sej sploh ne vem, kje naj začnem. Že v prejšnjih postih si pisal stvari, o katerih bi lahko debatirala ure in ure... Ampak glede na to, da itak pišeš, da se sploh ne misliš trudit, da bi me razumel, se sprašujem, ali sploh ima smisel ti odgovarjat... Pa bom vseeno - le glede stvari, ki jih še nisem napisala. Mislim, da si itak ful slabo prebral moje poste in se mi zdaj pikneš v vsako besedo - npr. češ, da govorim o "mojem tipu" (s tem sem mislila samo na "tipa, s katerim sem skupaj, s katerim hodim", ne pa na "mojo lastnino", če pa ti tega nisi razbral iz mojega pisanja, pa je tvoj problem in imaš ti očitno probleme z razumevanjem, ne pa jaz z izražanjem)- pa poleg tega imam jaz očitno drugačno predstavo o tem, kdaj si nekoga "lastiš" - to je za mene takrat, ko nekomu sploh ne pustiš, da bi razmišljal s svojo glavo, ko mu govoriš, kaj lahko dela, misli in govori - tega pa jaz absolutno ne delam glede nikogar - niti glede partnerja, niti glede drugih ljudi...Ni pa to za mene "lastitev", če od partnerja pričakujem, da mi bo zvest...

Pa tud mislim, da mi nikakor ne moreš očitat, da imam "popolno zmedo v dojemanju zivih bitij" -ej, a ti si se sploh že kdaj poslušal oz. prebral kaj pišeš? Ti očitno misliš, da je tvoje mnenje edino pravilno in da imamo vsi drugi narobe, če se ne strinjamo s tabo! Jaz imam svoje mnenje o varanju in kolk sem do sedaj brala tvoje "napadalne" poste, ki jih naslavljaš na mene, vidim, da ne znaš niti malo spoštovat mnenja drugih ljudi. Če si že tako prepričan v svoj prav, moraš vseeno hkrati drugim ljudem pustit, da imajo svoje mnenje - ki je drugačno od tvojega. Mislim, da (kljub temu, da se totalno NE strinjam s tabo) ti še niti enkrat

nisem napisala, da imaš totalno butasto, primitivno mišljenje - medtem, ko pa ti meni pišeš, da imam halucinacije (mimogrede, a sploh veš, kaj to pomeni - glede na to, da se ti pikneš v vsako mojo (morda kdaj nepravilno izbrano)besedo, sam pa uporabljaš takšne...), potem pišeš, da sem "egoistična idealistka", da sama sebe ne poznam, da imam zmedo v dojemanju živih bitij...HALO??? Jaz vedno poslušam mnenja drugih ljudi in čeprav se ne strinjam vedno z njimi, vedno poskušam razumet njihovo stališče, razmislit o njem in se vprašam, zakaj imam jaz drugačnega in ali bi lahko morda kaj spremenila - morda razširila svoje ozko mišljenje,itd... Ti pa meni absolutno rečeš, da imam narobe in da imam "čudno mišljenje" - čeprav tega nisi izrecno rekel, pa se da izbrat iz tvojih drugih izrazov, ki sem jih že prej napisala...

Še sploh pa ne mislim več komentirat tvojih izjav o tem, da imam jaz egoistično mišljenje, ker sem o tem že včeraj pisala, pa si tam preberi - pa itak vem, da ne boš razumel, kaj hočem povedat... Za mene enostavno to ni egoistično, če imam neko predstavo o tem, kakšnega partnerja si želim - sej jo imaš zagotovo tud ti (pa čeprav mi boš zdaj spet takoj napisal, da ni res)...pa naj se tiče tega, da je kadilka al nekadilka, da je pametna, al da je lepa, al bilo kaj - jaz pač imam zaenkrat med mojimi "kriteriji" zvestobo. In sem prepričana, da obstajajo tud taki tipi in zato ne vem, zakaj si ne bi takšnega poiskala, vse ostale pa pustila naj živijo kakor hočejo...

P se to: (te citiram) "Zdaj pa ti lazes.. ni cudno da bi se ti tip zlagal. Ker ga ljubis ne bi mogla prenest, da te vara... V glavnem tako kot jaz tudi ti nimas blage veze kaj je ljubezen.. ampak jaz sem vsaj predelal toliko, da vem kaj ni ljubezen in tole cist lepo mirno sprejmi, da ni!" Ne vem, zakaj bi naj to bilo laganje in zakaj bi se naj to medsebojno izključevalo - da ga ljubim in da zato ne bi mogla presneti, da me vara??? Če nekoga ljubiš, potem avtomatično sprejmeš to, da te želi varat al kaj??? Sem tud o tem že včeraj pisala, pa ne bom še enkrat...Če te zanima, si tam preberi, strinjal se pa itak ne boš...

Pa še glede iskrenosti (ki je tebi očitno tuja xrolleyesx )...Da te citiram:"Ti zelis, da bi tip bil iskren.. hkrati pa mu sporocas, da naj se pobere, ce bo iskren..." Sploh več ne vem, kak ti še naj to razložim, saj sem menda že 10x povedala - v vsakem primeru želim, da je tip iskren do mene (pa ne samo tip, nasploh vsi ljudje) in če me je torej prevaral, mi naj to tud pove...Kaj bom jaz potem naredila, je moja stvar. Vsekakor pa iz njegove iskrenosti ne sledi, da naj se kr pobere. Če bo iskren in mi bo povedal, da je glede varanja istega mnenja kot jaz (tud takšni se verjetno najdejo), potem zagotovo ne bova šla narazen. Če pa bo iskreno povedal, da me je prevaral, potem pa bom verjetno končala, ja - to pa še zdaleč ne pomeni "iskrenost - ergo - poberi se"... :o|o: A res ne razumeš, kaj želim povedat? In kot je že prej Sati lepo napisala:"Vendar moraš ob vsem tem dopustiti možnost, da se tudi tisti, ki mu do tega, da bi mentalno ali fizično delil partnerja še s kom drugim, sam odloči, ali želi v takšni zvezi biti ali ne." In to vsekakor ni egoistično (to si namreč meni prej očital). Prej bi rekla, da egoistično razmišljaš ti!

Edino s čimer se strinjam v tvoji izjavi: (te citiram) "Razumem, da cutis neverjetni STRAH pred negotovostjo in strah pred tem, da ne bi bila prizadeta.. in zahtevas od ljudi, naj pazijo na tvoje custvene rane.. in jih niti slucajno ne probajo opraskati, ker bos prizadeta.." To je res. Priznam, da to ni prav od mene - da pričakujem od drugih, da se bodo ozirali na moja čustva... Glede tega se tud poskušam spremenit...Vendar pa spet poudarjam, da pa vseeno želim, da je tip iskren do mene in mi po resnici pove, če me je prevaral - pri tem pa se vsekakor ne rabi ozirat na moja čustva - v smislu "bom te varal, ne bom ti pa tega povedal, ker bi te prizadelo"...

Ja, pa glede tvoje želje, da me tip prevara (trenutno ga sicer nimam) - dvomim, da bi zaradi tega kaj drugače razmišljala kot zdaj - kvečjemu bi začela dvomit, da sploh obstaja kak tip, ki ne vara, kaj drugega pa ne... Sem pa že veliko razmišljala o tej temi in tud vse včerajšnje poste sem si še enkrat prebrala in se še enkrat zamislila in razmislila ... in še vedno ne vem. Morda bom malo spremenila moje mnenje o tej temi, ampak s tabo pa mislim, da se nikoli ne bom strinjala... :inocent: Pa brez zamere!

Bi se še našel kakšen tvoj stavek, na katerega bi ti lahko marsikaj odgovorila, ampak mislim, da res nima smisla, ker me res ne poskušaš razumet in sprejet mojega mnenja (ne v smislu, da bi se moral strinjat z mano, ampak v smislu, da bi vsaj razumel, kaj hočem povedat in da bi mi "priznal" mojo pravico, da tako razmišljam...)

Sati...

Ja.. iztopila bi iz veze.. mogoce res.. ker trenutno nisi v taksni situaciji in je predvidevati iz zdajsnjega tvojega stalisca ENO.. kar se pa potem zgodi v praksi pa je cisto nekaj drugega.

Ceprav tale vstop in iztop iz veze je le nekako hecen.. Sej v bistvu se ne zgodi nic.. ce vstopis ali pa ne vstopis.. v bistvu ne mores nikamor vstopiti.. niti se nic ne spremeni. Spremeni se samo zato, ker se je clovek tako omejil v teh zadevah.. in zdaj mu to povzroca tezave.

Zakaj je potrebno povedati.. "hodiva".. kaj pa je dejansko potem drugace? Vezi so iste... odnos je isti.. vsaj naj bi bil.. vse kar je drugace.. je samo v skodo te veze..

In neki mi ni jasno.. oziroma mi je jasno.. ampak me vseeno zanima..

Tema je Varanje.. in kaj bi storili, ce nas partner prevara.. in glavnina razlage pa je v tem.. da vsak skusa prepricat sebe.. da on tega ne bi storil.. Kaj ma to veze? Kot bi hotel s to nepomembno informacijo povedati folku, da on pa ni tak.. da je dober, da je zanesljiv, da je posten, da je ljubezniv.. torej velja samo eno.. O sebi misli ravno nasprotno.. ker kako bi drugace zapisal kaj taksnega? Nikomur ni mar, ali bi ti sel drugam ali ne.. razen tistemu, ki je to zapisal. Cemu ta informacija?

<{POST_SNAPBACK}>Enkrat mi je ena vedno govorila tam pa ne grem, ker si tam tz tisto seksal in ne morem tudi jaz tam, kjer si drugo imel...Jaz sem ji samo rekel, kako pa lahko ti seksaš z mano, ker si tudi že preje z drugimi, pa imaš vseskozi isto "igralno razpoko"...veš vse je v glavi, torej po tej logiki, če nisi dobila nedolžnega sploh nimaš pogojev, da bi šla z njim v posteljo......

Problem je drugje, ker te je prevaral in si mu odpustila, ti bo prav vseskozi vzorec varanja v glavi, in prav vedno boš iskala, ali to še počne ali ne in čeprav ne bo nič takega delal, boš ti na vsak način iskala, da dela in to bo potem polom......

Ja, glede tistega, kar si napisal v 1.odstavku, se strinjam... Sem pogosto tud sama tako razmišljala...

Kar pa praviš v 2.odst. - to pa je menda čisto normalno, da se potem podzavestno sprašuješ, če te bo še enkrat prevaral...Sej če bi se dalo vse kr izklopit, kar imamo v mislih, potem sploh ne bi bilo problema. Potem bi si itak rekla "pač me je prevaral, pa kaj -zdaj pa več ne bom mislila na to" - ampak tako kot tega ne bi mogla pozabit (da me je prevaral), tako si tud ne bi mogla iz misli izbrisat vprašanja, ali me bo spet...Sej pravim, da me še ni nobeden varal (vsaj ne da bi vedela), tako da zagotovo tega ne morem reči, ampak mislim, da bi takrat tako razmišljala...zato ker zelo veliko razmišljam in se poglobim v vsako zadevo (verjetno še preveč)...

Pac_ena....

Jah ocitno se ne razumeva.. Kaj cva zdaj..? Nic... mogoce pa se kdaj bova.. se ti opravicujem za vse s cimer sem razburkal tvoja custva.. Mogoce drug teden odgovorim na kaksen tvoj odlomek..

Ma jaz vem kaj ti hoces povedat.. in ti? Ves kaj v bistvu hocem povedat?

Brez skrbi, da razumem kaj hočeš povedat, ampak jaz se pač ne strinjam s tem... Sej sem že tud jaz rekla - oba sva povedala svoje mnenje in verjetno bi še lahko na tvoje komentarje marsikaj povedala, pa ne bi imelo smisla, ker bi si potem non-stop samo kontra dajala...

Lahko pa se pogovarjava o čem drugem... Morda se bova nekoč pri kakšni drugi temi bolj ujela x;)x

V enem stavku..

Ce se dva.. (lahko tudi trije ali pa 4 ali vec...) da se ne bomo omejili samo na dva.. tko harmonicni, da ne gre ihce nikamor in nima te zelje.. je vsekakor fino.. temu ne oporekam.

Ampak pricakovati to.. pa ni mogoce. Ni fer.. ni sprejemanje partnerja.. in ni ljubezni. Ker ljubezen je totalno sprejemanje. Razumes? In to sprejemanje se ne more spremenit, ker nekdo naredi nakej drugace, kot se tebi zdi fajn. Sploh pa.. kadar je ljubezen, je pomemben tisti drugi.. zakaj sebe mesas tukaj zraven.. in se bojis za svoje rane? Resi te rane.. in ne bo vec te polemike in pricakovanj.. Zakaj bi bila?

Samo to mi razlozi.. zakaj? Te bom skusal razumeti z vsem svojim bitjem in umom in telesom in halucinacijami in ... :) :)

Ne vem, če sem te prav razumela. Praviš, da če nekoga ljubiš, da ga potem sprejmeš takšnega, kakršen je - in to tud v primeru, če te prevara. Sem prav razumela? Sej načeloma bi se še s tem strinjala, ampak:

če nekoga res ljubim in me ta oseba prevara (sej vem, da ti izraz ni všeč, ampak ne morem vsakič napisat dobesedno "seksa z drugo punco" - mislim torej na samo dejanje, ne pa na to, al v resnici vara sam sebe al partnerja, je pač to tak izraz, ki ga vsi uporabljamo in vemo, kaj pomeni....), potem je verjetno bolečina ob tem spoznanju (da je bil z drugo) in izguba zaupanja za vnaprej (zaupanja v smislu da mu ne moreš verjet, da tega ne bo več naredil) večja, kot pa tista ljubezen, ki jo čutiš do njega (pa ne mi zdaj rečt, da ga potem ne ljubiš dovolj...). To pa samo zaradi tega, ker imamo verjetno sami sebe še vseeno bolj radi kot pa druge ljudi. In tako je tudi prav. V prvi vrsti moraš imet sebe najbolj rad in slediti svojim željam in potrebam...Mogoče se tud glede tega ne boš strinjal, ampak če imaš vedno druge bolj rad kot sebe, potem se jim slej ko prej začneš uklanjat - bolj začneš skrbet za njihovo odobje, srečo in dobro počutje, kot pa za svoje...In mislim, da to ni prav. In kolk vem tud psihologi poudarjajo, da mora človek najprej sam sebe rad imet oz. sam sebe ljubit, preden je sposoben pristno ljubit bližnjega... In če si torej tak tip človeka da te to prizadene, da te partner vara, potem tega itak ne moreš spremenit (ene to prizadene, druge pa ne - glede tega smo si pač različni) in si kar rečt "ljubim ga in mu odpustim"...Če se enostavno ob takem partnerju ne počutiš več dobro, potem pač moraš mislit na sebe in svoje dobro in raje končat zvezo...(po mojem mnenju x;)x )

pa res znata zakomplicirat, v vsak potoček hočeta zavit in rzjasnit

Predvsem je za nas pomembna svoboda, če smo svobodni vedno sprejemamo tisto, kar nam paše in se ne obremenjujemo z dejstvi. "zakaj, kj pa če je tako, ali nebi bilo bolje tako", ker enostavno dajemo in jemljemo takrat, ko nam odgovarja.

Če teh blokad nimamo tudi razmišljamo ne o varanju, ker pač sebi in s tem tudi drugemu privoščimo vse, kar je nekomu v zadovoljstvo. Ravnotežje se poruši, ko nekaj v tem odnosu ne štima, seveda smo mi tudi prispevali k temu, ker je naš strah povzročil, da se je lakho zakompliciralo, naše blokade so omogočile porušenje ravnovesja in odprle pot v porušenje zaupanja in izkrenosti. Tu je tudi bistvo varanja, nikakor varanje ne more biti enostransko, če je do tega prišlo smo udeleženi prav toliko kot tisti, ki je varal. Vem, da je težko to krivdo prevzeti nase (ego noče), ker vedno iščemo izgovore zase v drugih, a prav gotovo je nekaj zelo narobe tudi z nami, da je do porušenja energij prišlo.

Sam sem se v nekem obdobju zelo papcal zaradi neke ženske, ki mi je na vsake toliko odprla pot, ko sem bil tam pa zopet zapirala, to se je ciklično ponavljalo vse do tedaj, dokler nisem spoznal, da sem v bistvu jaz tisti, ki to dopuščam, jaz sem bil krivec, ker sem s pomočjo egovih orodij to pot peljal, jaz sem odpiral in zapiral vrata v svoji želji in hrepenenju. Sicer bi to pasalo bolj v drugo temo, ampak tudi pri varanju je isto, model je isti, vedno smo mi tisti, ki ustvarimo v sebi pogoj, da do tega pride, če je pač partner k temu nagnjen smo mi tisti, ki smo takega partnerja sprejeli, prav vse kr se nam dogaja je samo naša krivda, ker mi te vzorce nosimo in jih projeciramo......

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

Pac_ena..

Kolikor ljubis SEBE.. toliko drugega.. ker ni nic drugega kot ti.. Ne mores naredit tako, da ljubis sebe.. pol pa reces, zdaj pa bom tocno tolk oziroma malo manj ljubil drugega.. To gre vsporedno brez tvojega sodelovanja..

Tko da glede tega se strinajm s teboj.. ker drugace sploh ni mogoce..

Tisti ki sebe ne ljubijo in hocejo ljubit druge, se jim v resnici drugi samo smilijo, ker se oni smilijo samo sebi.. To so obicjano clani nekaterih organiziranih religij, ker so jih tam tako naucucili..

Cudno mi je to, ko pravis, da si tak tip, da te to prizadene.. Ne mores biti tak tip.. nikje si morala pokasirat neko rano.. ali pa so te tako vzgojili in zdaj si prepriocana, da tako mora biti.. in ce ni tako.. se to ne sklada s tvojim prepricanjem.. in zato te boli..

Ampak vedno ko te nekaj boli, je to znak, da nekaj pocnes narobe.. ne v skladu s svojim bitjem.. zato je fajn delati na tem, da najdes tiste vzroke, zaradi katerih te nekaj boli.. drugace nimas rad sebe.. drugace imajo drugi moc da ti prizadevajo bolecine, kar pa ni ravno najboljse..

Lep vikend

<{POST_SNAPBACK}>Ampak vedno ko te nekaj boli, je to znak, da nekaj pocnes narobe.. ne v skladu s svojim bitjem.. zato je fajn delati na tem, da najdes tiste vzroke, zaradi katerih te nekaj boli.. drugace nimas rad sebe.. drugace imajo drugi moc da ti prizadevajo bolecine, kar pa ni ravno najboljse..

Lep vikend

Morda imaš prav s tem... Mislim, da prevečkrat "pustim", da me drugi prizadenejo... Sem že razmišljala o tem, da človek ne bi smel biti takšen, da bi ga prizadela dejanja drugih... Vsak bi naj bil sam odgovoren za svoja čustva, razpoloženja - v tem smislu, da nič OKOLI nas ne bi smelo vplivat na to, kako se počutimo. Sami sebi bi morali biti dovolj - oz. vedno bi sami sebe morali znati "spravit v dobro voljo"...

haha, Pac ena, ene par strrani nazaj sem nekje zasledila, da 'zdaj se pa poslavljas' (iz debate za danes) - pa te kar vlece not. xDDx

Saj fajn govorita....

Jaz pa nekak pritrjujem Tomazu tamle nekje.

me veseli Tomaz, da se se kaj oglasis in napises kaj, mi je fajn brati tvoje pisanje, ker je iskreno in razmisljajoce in nic naduvano... ne furas ega itd. ...

:palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

seveda, v teoriji to nekako vsi razumejo, tako nekako... :D

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Sveto pismo pravi: ne prešuštvuj.

Pravi: ne želi si svojega bližnjega žene.

Ker Bog ne ponavlja, to pomeni, da vsak seks z ženo nekoga, ki ti ni blizu, ni prešuštvovanje.

Kateri seks torej je prešuštvovanje?

Gotovo tisti, ki je preračunljiv.

Kateri pa ni?

Ljubljenje.

In tu je odgovor na varanje. Varamo, ko seksamo v doktrini oktoberske revolucije. In ne varamo, ko se ljubimo.

<{POST_SNAPBACK}>haha, Pac ena, ene par strrani nazaj sem nekje zasledila, da 'zdaj se pa poslavljas' (iz debate za danes) - pa te kar vlece not. xDDx
Draga Marsa, tisto sem napisala včeraj in potem sem tud res šla takoj dol... Danes pa sem morala še enkrat vse prebrat, ker mi ni dalo miru... Potem sem pač zasledila nove komentarje in nisem mogla bit kr tiho... x:Dx

x:Dx x:Dx haha..... x:o)x Lia...

Pac Ena - potem pa oprosti - jaz sem vse gledala danes. ;) :D

Picasso

ne pa tko kot jaz, ki kar prec na prakso, teorijo bomo pa ze sproti. :P :P :P

Picasso

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...