Skoči na vsebino

Človek narejen po Božji podobi / Pomagaj si in Bog ti bo pomagal

mgd

Recommended Posts

Da je bil človek narejen po Božji podobi pomeni, da sta oba večni osebi, tj. s svojo svobodno voljo in obliko. Je pa človek za svojo svobodno voljo odvisen od Boga, ker jo je od Njega dobil. Poleg tega je Božja volja neomejena in vrhovna, človeška pa omejena in vrhovni podrejena, a še vedno popolnoma svobodna znotraj svojega manevrskega prostora. Ta se oža, širi, je samo znotraj začasnega ali tudi znotraj večnega glede na človekovo delovanje. Bog daje rezultate.

Pomagaj si in Bog ti bo pomagal pomeni, da le če iz svoje iniciative (svoje svobodne volje glede takega ali drugačnega delovanja) deluješ, boš od Boga dobil ustrezen rezultat. Človek obrača, Bog obrne.

Za nas najvišja in popolnoma zadovoljujoča svoboda in sreča ležita v prostovoljnem služenju Boga, za Njegovo zadovoljstvo.

Deli na socialnih omrežjih

Hja, Gold, zate res ni nič "novega" , ker še starega ne razumeš .

Vedi pa To, da Bodo v Novi Dobi Človeštva ,ki Bo Nastopila Takoj ko premine stari-prepokvarjeni (zdajšnji) svet , na tem Planetu preostale le še Tiste Skupine Ljudi, katerih Osrednja Tematika njihovih Pogovorov je Stvarnik-Bog .

Sedaj si pa "izračunaj" med katere se prištevaš , da boš videl "kje boš stal" (spal) .

Lp + #

Moji premiki telesa so plod moje volje. Mojega razmišljanja, moje ŽELJE.

Sedaj se lahko gremo spuščati v podrobnosti, da moje telo, ne pripada meni, saj je moje telo reciklirano iz atomov zvezdnega prahu. Se strinjam.
In nato se lahko poglobimo še eno stopnjo v matrico realnosti, kjer v resnici ne obstajam in MOJEGA ni ničesar.

In tudi s tem se strinjam.

Ne strinjam pa se, da mi bo nekdo, ki je sestavljen iz istega recikliranega materiala kot jaz, nagovarjal v neko skupino istomislečih, ali pa v drugomislečih, z namenom pridobivanja supporta ene ali druge ideje.

V ozadju so delavnice, rituali, obiskovanja, knjige, zdravila, filmi... keš.

Prodaja v imenu Njega, je osupljiva že zadnjih 7000let.
:)

protestno masturbira na marsino sliko.

Izpolnjevati božjo voljo - to je nekaj najtežjega. Težko oz. najtežje je izpolnjevati božjo voljo. Vsak pa v sebi ve, kaj je njegova resnična volja oz. Višji Jaz oz. kakšna je zanj Božja volja. Težko je sledit božji volji, resnično težko. Še težje pa je, če te pokliče sam bog v službo njemu. To pomeni, da moraš zapustiti družino, hišo, imetje, svobodo itd. in iti v službo ljudem, postati duhovnik, služiti Cerkvi. Pač v našem krščanskem okolju je temu tako. In to je precej težko. Ne želimo si, da bi nas bog poklical. To je muka.

Izpolnjevati božjo voljo - to je nekaj najtežjega. Težko oz. najtežje je izpolnjevati božjo voljo. Vsak pa v sebi ve, kaj je njegova resnična volja oz. Višji Jaz oz. kakšna je zanj Božja volja. Težko je sledit božji volji, resnično težko. Še težje pa je, če te pokliče sam bog v službo njemu. To pomeni, da moraš zapustiti družino, hišo, imetje, svobodo itd. in iti v službo ljudem, postati duhovnik, služiti Cerkvi. Pač v našem krščanskem okolju je temu tako. In to je precej težko. Ne želimo si, da bi nas bog poklical. To je muka.

Izpolnjevati Božjo voljo je za nas najlažje, najnaravnejše in najprijetnejše, vse ostalo je muka. Je pa res, da če smo že toliko deleč, da nam je delovanje mimo Božje volje postalo navada, postane izpolnjevanje Božje volje muka. Delovanje mimo Božje volje v končni fazi pripelje do vznemirjenja in frustracije. Če je nekdo daleč v tem so mu prvi koraki nazaj v naravno stanje muka, ampak rezultat bo sreča.

Če te Bog pokliče v službo, pomeni, da te želi osvobodit od muke služenja svojemu lažnemu (začasnemu) jazu in odnosov baziranih na njem. Ni nujno, da to pomeni postati duhovnik in služiti Cerkvi, čeprav za nekatere je tako ja. Boga se da služiti tudi v družinskem okolju. Začenši z izgovarjanjem njegovih svetih imen:

Hare Krišna Hare Krišna Krišna Krišna Hare Hare Hare Rama Hare Rama Rama Rama Hare Hare

Izpolnjevati Božjo voljo je za nas najlažje, najnaravnejše in najprijetnejše, vse ostalo je muka. Je pa res, da če smo že toliko deleč, da nam je delovanje mimo Božje volje postalo navada, postane izpolnjevanje Božje volje muka. Delovanje mimo Božje volje v končni fazi pripelje do vznemirjenja in frustracije. Če je nekdo daleč v tem so mu prvi koraki nazaj v naravno stanje muka, ampak rezultat bo sreča.

Če te Bog pokliče v službo, pomeni, da te želi osvobodit od muke služenja svojemu lažnemu (začasnemu) jazu in odnosov baziranih na njem. Ni nujno, da to pomeni postati duhovnik in služiti Cerkvi, čeprav za nekatere je tako ja. Boga se da služiti tudi v družinskem okolju. Začenši z izgovarjanjem njegovih svetih imen:

Hare Krišna Hare Krišna Krišna Krišna Hare Hare Hare Rama Hare Rama Rama Rama Hare Hare

Kdo sem jaz, če je Bog to, kar pravijo drugi ??

ČLOVEK = BOG

BOG = ČLOVEK

Si ti vseveden, vsemogočen, vseprisoten in vse kot je to Bog?

Človek je Bog samo v tem smislu, da je del Boga, del ene izmed Njegovih energij.

Kdo sem jaz, če je Bog to, kar pravijo drugi ??

Sluga Boga.

Sluga Boga si ti, jaz sem sluga samemu sebi s pomočjo Boga.

Najbrž me ne boš razumel..

Sem razumel. Ti si sluga nečemu kar se ti zmotno zdi, da si ti. S pomočjo Boga seveda. On ti to služenje omogoča in daje rezultate. Ti pa omogoča tudi in raje predlaga služenje Njega, ker ve da boš tako srečnejši.

Z razliko od tebe, jaz nisem prodal svoje duše Bogu z imenom tem in tem.

Živim vseeno bolj svobodno in neomejeno na neka pisana pravila.

Za mene je Bog narava in sonce, vse drugo je samo mit o nečem, kar se je nekdo izmislil z namenom manipulacije.

Ti si njihova žrtev, a mogoče ne boš nikoli tega ugotovil sam.

Dobro sem seznanjen z vrstami religij in sem ubral srednjo pot, brez da se naslanjam na neke omejitve.

Omejitev v tem stvarstvu ni, krojimo se jih sami, ali pa namesto nas to počnejo drugi.

Za mene je Bog narava in sonce, vse drugo je samo mit o nečem, kar se je nekdo izmislil z namenom manipulacije.

Dobro sem seznanjen z vrstami religij in sem ubral srednjo pot, brez da se naslanjam na neke omejitve.

Omejitev v tem stvarstvu ni, krojimo se jih sami, ali pa namesto nas to počnejo drugi.

Jaz je tudi nisem prodal, ker je itak že njegova. Samo strinjal sem se s tem in osvobodil pritiska nenaravnosti.

Yes...

dReAM

Mgd in Bojante, pač rabita neko varnost za svoj ego oz. jaz,

to jima predstavlja beseda BOG (vsemogočno bitje iz mesa ali ne mesa, tam nekje gori ali spodi za desetimi vicami ali...)

Se pa nočeta zavedati, da to kar mislita, da sta je samo ena dimenzija bivanja oz. to je zavedanje samega sebe,

rojstvo časa in bluzenja okrog tega...

Vse kar je omejeno in determinirano predstavlja varnost,

zato prav posebni profili ljudi, ki jim lahko tudi pravimo verski fanatiki tam prav lepo uspevajo.

Drugi jim pa slepo sledijo, ker jim v zameno za poslušnost in manipulacijo le ti dajejo upanje

in varnost pred neko nedoločno prihodnostjo oz. apokalipso,

ki si jo je um sam izmislil...

Vse kar mislimo, posredno ustvarjamo v realnosti je plod naših misli,

zato tudi bog kot si večina ljudi to predstavlja je tudi plod domišljije in misli...

V osnovi pa nam to nekaj sporoča,

da je vsak izmed nas svoj kreator realnosti in zato vse in nič posledično...

Dajta razmislit, kaj je oz. kaj obstaja, če nas ni???

Verejtno bi tudi kakemu izvezemljskemu turistu,

ki prihaja na zemljo na poćitnice takoj nadala ime BOG,

saj je vsemogočni,

lahko pozdravi vse nas in ustvarja čudeže itd....

Še enkrat vsak od nas je vse in nič,

sposoben čudežev večjih od Krišne,Bude, Jezusa...itd...

Enostavno smo pozabili kaj smo in tja se vračamo,

tja se vračamo............................................)))

dReAM

Prodane duše so vedno bile ovce.

Saj jim ne zamerim, so pač izbrali tako vrsto poti življenja. Tudi jaz sem bil dolgo slep in verjel, kar so me pač učili.

Razmišljati s svojo glavo in opazovati s svojimi očmi, pa je za mene neke vrste svoboda in sreča.

Ok, če tako "misliš", pa misli...SVET JE RES LEP!!!

Ne da mislim, po Njegovi milosti vem, da je Bog vsemogočen :)

Ta svet je začasen in poln problemov :) . Boljš je da gremo nazaj domov, nazaj k Bogu.

Čisto hipotetično, kje pa naj bi bil doma ta tvoj Bog po tvojem?

Ne da mislim, po Njegovi milosti vem, da je Bog vsemogočen http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Ta svet je začasen in poln problemov http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png . Boljš je da gremo nazaj domov, nazaj k Bogu.

dReAM

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...