Skoči na vsebino

iščem prijateljico, imam 21 let

aboyanasanna

Recommended Posts

Zelo kratka bom sem zelo čustvena oseba, ki išče prijateljico, iskrenost, zaupanje, tesno prijateljico, ni mi pomembno iz kje si, pomembno predvsem kakšna si, si vredna zaupanja? Imam 21 let.

Bom zelo na kratko, ker več izveš na E- meil rabim.prijateljico@gmail.com

Lahko poskusiš, mogoče ti ne bo žal.

Upam, da ne trosim smeti na forumu in lepo prosim, da mi pustite objavleno temo, hvala. Drugače se že v naprej opravičujem.

Naredila posebno nov meil za druženje! http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

Če pa kdo piše na meil, naj prosim napiše

- SVOJE IME

- IZ KJE JE

- STAROST

- KAJ GA ZANIMA

- ALI IMA SLUŽBO, KAJ DELA

- JE ZADOVOLJEN S SVOJIM ŽIVJENJEM. / če ni zadovoljen- kaj bi rad spremenil?

- ŽELJE, CILJI

drugo....

I am crazy girl, i know but i don' t give up.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

Deli na socialnih omrežjih

jes pa vem za nekoga, ki bi pa občasno zamenju kšno prjatlco 42 let za 2 po 21 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

A zdej sprašuješ Aboyanasanno, če ima še kakšno prjatlco svojih let, ali že vnaprej namiguješ, ko ji kakšna odgovori na mail, da naj bo 21 let? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

Nima veze leta, http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png včasih delam nore stvari kot tista v filmu k je vrtela številko pa ni vedla kam bo poklicala.

Ne išči sreče v drugih ljudeh, če ti nisi...

Rabiš samo sebe...Drugače ne bo s tvojim raziskovanjem in norimi idejami nič...

Če rabiš prijatelja za stabilnost, je to zloraba, ne samo njega tudi tebe same.

Bodi močna...

dReAM

Halo prijatelce, najdite se! Ti pa takoj povej tvoj rojstni datum in uro in minuto pa kraj, da ti povemo, v katerem delu sveta bos najbolj srecna! Ti povem zvecer, ce bom sposobna, ker stojim 8 ur na dan, okrog polnoci, ce bom nasla tisto na astro.com

Ne išči sreče v drugih ljudeh, če ti nisi...

Rabiš samo sebe...Drugače ne bo s tvojim raziskovanjem in norimi idejami nič...

Če rabiš prijatelja za stabilnost, je to zloraba, ne samo njega tudi tebe same.

Bodi močna...

Ne bi rekla, ljudje smo človeška bitja k rabimo družbo, če smo sami s sabo ratamo zamorjeni, jaz imam

fanta in on me osrečuje, ne morem reči, da me ne, da le najdem samo srečo v sebi, delno že drži

ampak srečo najdeš tudi v drugih, zato se ljudje med sabo družimo in se smejemo, ko

smo z nekom. Močni pa ne moremo biti vedno žal, tu maš narobe, če smo močni in vse prenesemo

to ni v človeški naravi, v človeku je tudi biti šibek in nemočen.

Halo prijatelce, najdite se! Ti pa takoj povej tvoj rojstni datum in uro in minuto pa kraj, da ti povemo, v katerem delu sveta bos najbolj srecna! Ti povem zvecer, ce bom sposobna, ker stojim 8 ur na dan, okrog polnoci, ce bom nasla tisto na astro.com

Ne vrjamem v te zadeve, v usodo, prerokovanje itd.

Biti močan in najti srečo le v sebi pomeni lahko tudi zelo nizko, ker s tem, da si močan, vsem problemom

kos in nikoli ne potožiš in se s kom pogovoriš, to pomeni zaprt in zelo šibek - ker močan ne pomeni

vedno močan, ker tisti zelo močni ljudje imajo probleme, mogoče jih na izven ne kažejo in ni očitno a

na vznotraj so lahko zelo nizki, kar hočem povedati, tisti močni so lahko le tisti k so lahko tudi šibki.

Ker šipkost ni vedno slabo, večji problem je za tiste k ne znajo pokazati šibkost v njih, k se skrivajo.

Ne razumeš me... Biti močan ali biti šibak je eno in isto.

Ko si pri sebi na čistem, enostavno si, živiš to in si ne misliš,

da rabiš prijateljico ali podobno...Vse kaj misliš in posledično si želiš

ni sreča ampak odvisnost in konflikt.

To ne pomeni, da se zdaj pa lahko za štiri stene daš pa mir z svetom,

pač pa živiš, to kar si, s čim manj želje po prihodnosti...

Nekaj kar si želiš ima samo dva pola,

ali ga dosežeš ali pa ga ne...Posledično to so čustva...

Samo ti priporočam, da se ne zaletavaš z glavo skozi zid.

Se pa tudi nič ne zgodi brez veze,

to bi bilo preveč potratno za stvarstvo.)))

Biti močan in najti srečo le v sebi pomeni lahko tudi zelo nizko, ker s tem, da si močan, vsem problemom

kos in nikoli ne potožiš in se s kom pogovoriš, to pomeni zaprt in zelo šibek - ker močan ne pomeni

vedno močan, ker tisti zelo močni ljudje imajo probleme, mogoče jih na izven ne kažejo in ni očitno a

na vznotraj so lahko zelo nizki, kar hočem povedati, tisti močni so lahko le tisti k so lahko tudi šibki.

Ker šipkost ni vedno slabo, večji problem je za tiste k ne znajo pokazati šibkost v njih, k se skrivajo.

dReAM

Guest Jeti

oj Aboyana* ... a tam kjer živiš zdaj se mladi nič ne družijo ... kaj vem, kakšno športno ali kulturno društvo

mogoče malo starejši http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif ... če se dobro počutiš v njihovi družbi

da bi se nekako vključila v življenje v skupnosti in morda našla kakšno prijateljico

takole, cele dneve ... še posebno, če nisi nikjer zaposlena in si praktično gospodinja ... čakati na partnerja, se ukvarjati s psičko in prijateljevati samo preko socialnih omrežij in forumov ... ne more človeku nuditi kakšnega večjega zadovoljsta

kaj pa še počneš drugega, da si zapolniš dan ... če nisem preveč osebna in radovedna

oj Aboyana* ... a tam kjer živiš zdaj se mladi nič ne družijo ... kaj vem, kakšno športno ali kulturno društvo

mogoče malo starejši http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif ... če se dobro počutiš v njihovi družbi

da bi se nekako vključila v življenje v skupnosti in morda našla kakšno prijateljico

takole, cele dneve ... še posebno, če nisi nikjer zaposlena in si praktično gospodinja ... čakati na partnerja, se ukvarjati s psičko in prijateljevati samo preko socialnih omrežij in forumov ... ne more človeku nuditi kakšnega večjega zadovoljsta

kaj pa še počneš drugega, da si zapolniš dan ... če nisem preveč osebna in radovedna

Hm, veš, ko sem se preselila, sem še normalno delovala potem me je pahnilo v hujšo depresijo, tko, da kar sem hotela početi nisem mogla, ker

sem imela vrtoglavice, napade panike, in čisto brezvolje, mogoče bi kdo rekel potrudi se ampak kakor se trudim, ne gre z velikimi koraki, name so

pa tako delovale tablete, če sem poskušala iti na sprehod ali kam, nimam več energije, da tako dolgo hodim in delam, ker nimam nobene energije

v sebi, kot bi se majala ves svet pred nogami, porabi ti vso kondicijo, ne moreš normalno opravljati dela, zgleda pa tako, ko nekaj pospravljaš

stvari kakšno uro ali, ko se končno spraviš ven, misliš, da boš skupaj padel, žal tako ne morem hodit okoli ker nisem za nobeno rabo, čeprav

se mi zdi, da bi rada ampak sem se veliko spremenila v tem času, se mi zdi, prej me je bilo strah iti ven, kot sem že pisala, pa ti povem nikoli v življenju

me to ni bilo strah in mučno, nikoli,

zdaj pa poglej to sem zmanjšala tablete, ni se mi več vrtelo ampak še vedno, sem imela občasno enkrat na dan, ponavadi ponoči kako naj rečem

" IZBRUH jok!, ne vem kako naj opišem, ker se mi zdelo slabše sem danes spet na eni tableti in spet vrtenje, brez energije, naj bi ti te tablete

dali energijo ampak če po pravici povem, ko grem jst ven, mislim, da se bom zrušla pa če bi najrajše vse pospravla po sobi pa ne morem biti kot sem bila prej

pri teh tabletah je prepovedano voziti avto, čeprav nekateri ne ubogajo pa vseeno vozijo avto pojma nimam kako učinkujejo samo jutri grem zmanjšati, ker ne vem kako

delujejo name, je zapleteno.

Veš.

pa ti povem k sem se preselila, mi ni bil problem posode pomit, še za drugim, zdej mi je blo problem še eno pomit, potem sem ful veliko hodila ven na sprehode v naravo pa lej niti do trgovine ne morem prit, zmatra me , mislim ,da je to od tablet.

K si prej užival v nekih stvareh, jih ne moreš nardit, zdej pač imam tko, povem tko k je, imam dobre dneva in take dneve, da

nč ne morm nardit.

Veš kako je bilo pa na začetku, vse me je bolelo, me je bolelo tako hudo ,telo, sklepi, roke, noge, da sem sam prosila, da bom kakšen dan brez bolečin

pa sem prosila " višje sile " ne vem če kaj od tega obstaja ampak OK, sem bila vesela tisti dan , je bil moj najboljši dan , k me ni vse bolelo, pa če se spuščam v zelo

malenkostne stvari " tisti dan je bil moj najbolj srečen dan, k me ni bolelo!

K si zdrav in vse, k te nič ne boli, se ne sekiraš, če te boli si srečen samo tisti dan, da te ne. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif

ALELUJA, HVALA, DA ME NE BOLI VEČ.

...Aboyanasanna...živ....
Se mi zdi , da sem nekje prebrala v enem tvojem postu...da si še... zelo mlada....ampak kljub vsemu, se mi tvoje razmišljanje največkrat zdi precej zrelo...
Imaš point...globoko greš v svet...celo pregloboko...in marsikdo te ne bo razumel....ker si kljub težavam, ki jih opisuješ zelo iskrena, čustvena ...to pa mnogim ljudem danes ni več tako blizu...
Način življenja sili ljudi v hladnost, otopelost, skrivanje svojega pravega mišljenja...zaradi tega ali onega je veliko pretvarjanja, naučenih fraz...ti pa se še trudiš ohraniti spontanost in ujeti svoj košček igrivosti in želja....
Nasveti preko forumov so nekako hladni v primerjavi s stiki živih ljudi iz RL...kjer vidiš sočloveka v oči duše...
To bo tvoja težava..ker ti težiš k temu, da bi bila razumljena....
Zdi se mi, da si imela v mladosti neke težke izkušnje in okoliščine, ki so ti naložile žalost...

Razum in analiziranje lahko pove eno...in se odločiš s tem delom življenja presekati neke slabe izkušnje ....začneš živeti drugače, drugje z drugimi..ampak, če si bil pregloboko ranjen ...se to zavleče vate...žalost ne pusti dihati...
To ni jeza...je težje od jeze...razumeš ampak si ranjen....Lahko odpustiš...ampak manjko nečesa je bil že ustvarjen...
Pomanjkanje ljubezni , ali morda kakšna grobost iz otroštva preveč...se težje preobrazi kot karkoli drugega v življenju...
Ne gre samo na spoznanje , da je to samo zgodovina.
To bodo težko razumeli tisti, ki so imeli oporo v otroštvu .

In največja umetnost in božji dar je pravi čas imeti zdravje in ravno to- nekakšno varnost v čemerkoli...
In prav imaš... se strinjam s teboj...tudi kdaj rabiš nekoga, ker smo navsezadnje živa bitja , družabna bitja, namenjena drug drugemu v odziv...sicer bi Bog nastavil drugačne pogoje za življenje ...in če bi bilo tako... bi vsak zase živel v votlini... in se ne bi potrebovali...

...Saj pride trenutek , ko spustiš zamero in pogledaš z odpuščanjem ...ker kdo pa zna najbolj odpuščati kot človek, ki je zares doživel hude stvari...
Ampak odpuščanje še ne pomeni zares pozabiti telesu neke izkušnje...ker vse kar smo kdaj doživeli ...prav vse je zapisano v neki fizični in dušni celici telesa....

Zato tesnoba, zato depresija, zato nemoč , zato panika, zato bolezen...človeka opomne takšno stanje , da je nekaj nepredelanega pometel pod preprogo, temu nepredelanemu nadel pustno obleko...da poskuša v trenutku, ko še ni čas za to ...na silo doseči nek videz , ki še nima trdnega stebra v lastni biti...
In ker to izbruhne zelo silovito kot vrelec...se telo izravnovesi, upre...opozori nase...in zato se pod tresljaji in izgubo moči...počutiš lahko še bolj prestrašena...kar onemogoča korake....

Ja mnogokrat se sliši, da se slej ali prej moraš postaviti na lastne noge , biti močan...sam za to mora mlad človek nekako biti pravilno pospremljen v svet...
Včasih starši pol življenja cincamo svoje otroke...potem pa bi kar naenkrat želeli , da so odrasli in jim celo navržemo tisto...v tvojih letih smo že mi imeli to pa to, pa smo ustvarili to in to ...skratka bili smo najmanj geniji ...samostojni...
Ja mogoče res...ampak res je tudi, da so to bili vseeno drugačni časi , z drugačnimi okoliščinami...z drugačnimi pogoji, navadami...

Sem enkrat čakala na govorilne mojega childa...in sem se čisto zgrozila ob tekmovanju staršev v tem..čigav otrok je bolj grozen....
Kar napletali so skoraj vsi po vrsti kako je njihov gimnazijec len, pa obupen pa se mu nič ne da...pa se nič ne uči, pa je dobil cvek tam ...pa slabo oceno tam...
Ena mati je zelo gnevno pripomnila, da je hčer po vsej verjetnosti lažno zbolela samo, da je špricala in jo je nagnala v šolo...ker tudi... če bi imela vročino lahko zdrži ...saj manjkati ni dobro...in ona sama, da tudi zmore z gripo opravljati dela v službi...češ naj se kar navadi..
Wtf? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Whatever_anim.gif
Sem kar malo ponorela...prvič že za to, ker pri nas, če je bolezen...zlasti virozna ...ostanemo vedno doma...ker nisi samo ti...in moraš misliti še na druge, ki jih okužiš in jim s tem onemogočiš delovanje...drugič pa zato, ker tile ljubi starši niso niti vedeli, da so imeli tisti teden otroci tri pomembne teste...pri vsaki drugi predmetni uri pa nenapovedano izpraševanje...
So me debelo gledali ob pojasnitvi, da otroci pri najboljši veri lahko na takšen način preganjanja odpovejo...toliko prej, ker se zelo trudijo ujeti vse kar jim je naloženo ......
In to, da med vsemi obveznostmi po šoli utegnejo na kosilo šele zvečer...se jim je zdelo čisto normalno in ok...seveda...saj tudi šefi v službah pridigajo isto mašo...

Evo, tega sadizma včasih ni bilo...ni bilo takšne preganjavice po tem...kako moraš vse utegnit, bit najboljši ...si prigrebst službo ...
Nekako bolj svobodni časi so bili to...in dalo se je lažje preživeti...
V kaj pa so vrženi naši otroci, ki se čedalje bolj izražajo, da ne vedo kje bodo dobili službe, kako bodo prišli do stanovanj, kako bodo ustvarili družine in plačevali visoke položnice...?
A je čudno, da je čedalje več anksioznega stanja tudi med mladimi?
Starši utrujeni...sami težkih misli....nesigurni...
Družine brez trdnih stebrov....

In Aboyanasanna...v tem kar se ti je zgodilo ...si zakorakala na samostojno pot...se mi zdi, da kar na hitro ...morda tudi na silo.....zato je bil začetek tudi tako silovit v vsem kar doživljaš...prebava vsega je še zablokirana ....še melješ, melješ....nisi še skupaj spravila...in verjetno je marsikaj kar te teži...
Lažje bo čez nekaj časa, ko se boš začutila v svojem življenju...včasih pa pomaga tudi soočanje s tistim kar ni razčiščeno ..pa če ne gre drugače tudi pri terapevtu posamično in skupaj, če se da...
Pri tem je zelo pomembno ali je terapevt dober, si vzame čas, zna svetovati, če je potrebno tudi s kakšno bolj vsakdanjo metodo (delavnice za pogovore, ali za nasvete kako premagati tesnobo z enostavnimi potezami...ploskanjem, metodo Eft-ja itd)...ker zna bit lahko še bolj učinkovito kot so zdravila...ali pa vsaj v pomoč.
V Lj menda imajo nekakšne takšne delavnice ali društva pri težavah za anksiozna stanja in depresijo???...Če še nisi iskala pomoč v to smer... malo povprašaj terapevta, kaj si misli o tem....

Včasih je dobro malo počiniti od vsega...zato je najboljše zdravilo narava..v vsem kar ti ponuja...sonce , barve, zrak, tople žarke..klopce, mimobežni nasmehi, pogovori....občuti utrip življenja....postani del njega...
Vsak dan malo več...najprej blizje doma...kasneje, ko se boš lahko že prepustila... pa lahko razdaljo povečaš...
Kadar se vse nakopiči in vsi priganjajo....ne zapadi v nervozo drugih...ko začutiš , da imaš dovolj energije...izkoristi dan za eno potezo v smer , ki te napolnjuje ,ki je koristna...
Napiši si seznam (obesi si ga nekam v bližino) na katerem imaš dva stolpca....Tisti za nujne zadeve....in potem ob priliki , ko se počutiš lahko kaj uresničiš....
(Je fajn občutek, ko vidiš, da se je vsaj nekaj obkljukalo )...
Bodi vesela za vse kar ti uspe...in ne obsojaj se, če še ne gre...
...In naredi si seznam, na katerem naj se sveti to kar te veseli, kam bi rada šla , v čem bi rada sodelovala...koga obiskala...

Tole pa je tudi fajn fajn za vpoklic pozitivnih viber iz vesolja; http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/hypnodisk.gif
Na šeleshamer nariši malo večji krog...ga obkroži z rdečim robom ( 1cm )...ga izreži...in nato vanj nariši, nalepi, pridaj karkoli lepega kar ti pomeni in si želiš...
Lepše slike, ko boš ustvarila , našla...boljšo vizijo, afirmacije boš imela...krogec si obesi nekam na vidno, da se bo tvoj pogled vsakič ustavil na tem....vsak dan ...in sčasoma se menda tudi vesolje uglasi na te željene note...(Slke prijateljstva, ljubezni, lepega doma, koncerta, domačih, ljubljenčka, športa, glasbe...)

Držim pesti zate..ne obupaj...tudi prijatelji se bodo našli na tvoji poti takoj, ko boš pripravljena nanje....
Za zdaj pa nabiraj moči in najdi najlepše okrog sebe....

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rainbow.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smesko.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/up.gif http://img362.imageshack.us/img362/6921/3428sk.gif

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

...Aboyanasanna...živ....

Se mi zdi , da sem nekje prebrala v enem tvojem postu...da si še... zelo mlada....ampak kljub vsemu, se mi tvoje razmišljanje največkrat zdi precej zrelo...

Imaš point...globoko greš v svet...celo pregloboko...in marsikdo te ne bo razumel....ker si kljub težavam, ki jih opisuješ zelo iskrena, čustvena ...to pa mnogim ljudem danes ni več tako blizu...

Način življenja sili ljudi v hladnost, otopelost, skrivanje svojega pravega mišljenja...zaradi tega ali onega je veliko pretvarjanja, naučenih fraz...ti pa se še trudiš ohraniti spontanost in ujeti svoj košček igrivosti in želja....

Nasveti preko forumov so nekako hladni v primerjavi s stiki živih ljudi iz RL...kjer vidiš sočloveka v oči duše...

To bo tvoja težava..ker ti težiš k temu, da bi bila razumljena....

Zdi se mi, da si imela v mladosti neke težke izkušnje in okoliščine, ki so ti naložile žalost...

Razum in analiziranje lahko pove eno...in se odločiš s tem delom življenja presekati neke slabe izkušnje ....začneš živeti drugače, drugje z drugimi..ampak, če si bil pregloboko ranjen ...se to zavleče vate...žalost ne pusti dihati...

To ni jeza...je težje od jeze...razumeš ampak si ranjen....Lahko odpustiš...ampak manjko nečesa je bil že ustvarjen...

Pomanjkanje ljubezni , ali morda kakšna grobost iz otroštva preveč...se težje preobrazi kot karkoli drugega v življenju...

Ne gre samo na spoznanje , da je to samo zgodovina.

To bodo težko razumeli tisti, ki so imeli oporo v otroštvu .

In največja umetnost in božji dar je pravi čas imeti zdravje in ravno to- nekakšno varnost v čemerkoli...

In prav imaš... se strinjam s teboj...tudi kdaj rabiš nekoga, ker smo navsezadnje živa bitja , družabna bitja, namenjena drug drugemu v odziv...sicer bi Bog nastavil drugačne pogoje za življenje ...in če bi bilo tako... bi vsak zase živel v votlini... in se ne bi potrebovali...

...Saj pride trenutek , ko spustiš zamero in pogledaš z odpuščanjem ...ker kdo pa zna najbolj odpuščati kot človek, ki je zares doživel hude stvari...

Ampak odpuščanje še ne pomeni zares pozabiti telesu neke izkušnje...ker vse kar smo kdaj doživeli ...prav vse je zapisano v neki fizični in dušni celici telesa....

Zato tesnoba, zato depresija, zato nemoč , zato panika, zato bolezen...človeka opomne takšno stanje , da je nekaj nepredelanega pometel pod preprogo, temu nepredelanemu nadel pustno obleko...da poskuša v trenutku, ko še ni čas za to ...na silo doseči nek videz , ki še nima trdnega stebra v lastni biti...

In ker to izbruhne zelo silovito kot vrelec...se telo izravnovesi, upre...opozori nase...in zato se pod tresljaji in izgubo moči...počutiš lahko še bolj prestrašena...kar onemogoča korake....

Ja mnogokrat se sliši, da se slej ali prej moraš postaviti na lastne noge , biti močan...sam za to mora mlad človek nekako biti pravilno pospremljen v svet...

Včasih starši pol življenja cincamo svoje otroke...potem pa bi kar naenkrat želeli , da so odrasli in jim celo navržemo tisto...v tvojih letih smo že mi imeli to pa to, pa smo ustvarili to in to ...skratka bili smo najmanj geniji ...samostojni...

Ja mogoče res...ampak res je tudi, da so to bili vseeno drugačni časi , z drugačnimi okoliščinami...z drugačnimi pogoji, navadami...

Sem enkrat čakala na govorilne mojega childa...in sem se čisto zgrozila ob tekmovanju staršev v tem..čigav otrok je bolj grozen....

Kar napletali so skoraj vsi po vrsti kako je njihov gimnazijec len, pa obupen pa se mu nič ne da...pa se nič ne uči, pa je dobil cvek tam ...pa slabo oceno tam...

Ena mati je zelo gnevno pripomnila, da je hčer po vsej verjetnosti lažno zbolela samo, da je špricala in jo je nagnala v šolo...ker tudi... če bi imela vročino lahko zdrži ...saj manjkati ni dobro...in ona sama, da tudi zmore z gripo opravljati dela v službi...češ naj se kar navadi..

Wtf? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Whatever_anim.gif

Sem kar malo ponorela...prvič že za to, ker pri nas, če je bolezen...zlasti virozna ...ostanemo vedno doma...ker nisi samo ti...in moraš misliti še na druge, ki jih okužiš in jim s tem onemogočiš delovanje...drugič pa zato, ker tile ljubi starši niso niti vedeli, da so imeli tisti teden otroci tri pomembne teste...pri vsaki drugi predmetni uri pa nenapovedano izpraševanje...

So me debelo gledali ob pojasnitvi, da otroci pri najboljši veri lahko na takšen način preganjanja odpovejo...toliko prej, ker se zelo trudijo ujeti vse kar jim je naloženo ......

In to, da med vsemi obveznostmi po šoli utegnejo na kosilo šele zvečer...se jim je zdelo čisto normalno in ok...seveda...saj tudi šefi v službah pridigajo isto mašo...

Evo, tega sadizma včasih ni bilo...ni bilo takšne preganjavice po tem...kako moraš vse utegnit, bit najboljši ...si prigrebst službo ...

Nekako bolj svobodni časi so bili to...in dalo se je lažje preživeti...

V kaj pa so vrženi naši otroci, ki se čedalje bolj izražajo, da ne vedo kje bodo dobili službe, kako bodo prišli do stanovanj, kako bodo ustvarili družine in plačevali visoke položnice...?

A je čudno, da je čedalje več anksioznega stanja tudi med mladimi?

Starši utrujeni...sami težkih misli....nesigurni...

Družine brez trdnih stebrov....

In Aboyanasanna...v tem kar se ti je zgodilo ...si zakorakala na samostojno pot...se mi zdi, da kar na hitro ...morda tudi na silo.....zato je bil začetek tudi tako silovit v vsem kar doživljaš...prebava vsega je še zablokirana ....še melješ, melješ....nisi še skupaj spravila...in verjetno je marsikaj kar te teži...

Lažje bo čez nekaj časa, ko se boš začutila v svojem življenju...včasih pa pomaga tudi soočanje s tistim kar ni razčiščeno ..pa če ne gre drugače tudi pri terapevtu posamično in skupaj, če se da...

Pri tem je zelo pomembno ali je terapevt dober, si vzame čas, zna svetovati, če je potrebno tudi s kakšno bolj vsakdanjo metodo (delavnice za pogovore, ali za nasvete kako premagati tesnobo z enostavnimi potezami...ploskanjem, metodo Eft-ja itd)...ker zna bit lahko še bolj učinkovito kot so zdravila...ali pa vsaj v pomoč.

V Lj menda imajo nekakšne takšne delavnice ali društva pri težavah za anksiozna stanja in depresijo???...Če še nisi iskala pomoč v to smer... malo povprašaj terapevta, kaj si misli o tem....

Včasih je dobro malo počiniti od vsega...zato je najboljše zdravilo narava..v vsem kar ti ponuja...sonce , barve, zrak, tople žarke..klopce, mimobežni nasmehi, pogovori....občuti utrip življenja....postani del njega...

Vsak dan malo več...najprej blizje doma...kasneje, ko se boš lahko že prepustila... pa lahko razdaljo povečaš...

Kadar se vse nakopiči in vsi priganjajo....ne zapadi v nervozo drugih...ko začutiš , da imaš dovolj energije...izkoristi dan za eno potezo v smer , ki te napolnjuje ,ki je koristna...

Napiši si seznam (obesi si ga nekam v bližino) na katerem imaš dva stolpca....Tisti za nujne zadeve....in potem ob priliki , ko se počutiš lahko kaj uresničiš....

(Je fajn občutek, ko vidiš, da se je vsaj nekaj obkljukalo )...

Bodi vesela za vse kar ti uspe...in ne obsojaj se, če še ne gre...

...In naredi si seznam, na katerem naj se sveti to kar te veseli, kam bi rada šla , v čem bi rada sodelovala...koga obiskala...

Tole pa je tudi fajn fajn za vpoklic pozitivnih viber iz vesolja; http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/hypnodisk.gif

Na šeleshamer nariši malo večji krog...ga obkroži z rdečim robom ( 1cm )...ga izreži...in nato vanj nariši, nalepi, pridaj karkoli lepega kar ti pomeni in si želiš...

Lepše slike, ko boš ustvarila , našla...boljšo vizijo, afirmacije boš imela...krogec si obesi nekam na vidno, da se bo tvoj pogled vsakič ustavil na tem....vsak dan ...in sčasoma se menda tudi vesolje uglasi na te željene note...(Slke prijateljstva, ljubezni, lepega doma, koncerta, domačih, ljubljenčka, športa, glasbe...)

Držim pesti zate..ne obupaj...tudi prijatelji se bodo našli na tvoji poti takoj, ko boš pripravljena nanje....

Za zdaj pa nabiraj moči in najdi najlepše okrog sebe....

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rainbow.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smesko.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/up.gif http://img362.imageshack.us/img362/6921/3428sk.gif

To je res sem ravno fantu govorila o stebru, kakšno naklučje ane, sva se pogovarjala pa mi je rekel, da moram nekako se spravit nazaj, pa da moram vedeti kaj je narobe? vpraša kaj je narobe in mu ne znam drugače razložiti kot to, da je moj steber še postrani visi, da še ne stoji na naravnost na tleh, drugače mu sploh nisem znala razložiti, pa je rekel, da bi mogla poiskat tista vprašanja v sebi oziroma odgovore kaj je narobe, pa mu ne znam odgovorit, potem že dolgo nazaj sva se pogovarjala o poroki, kaj kateremu pomeni, pa iz mojih izkušenj, je bila zame poroka vedno, taka misel, poročajo se drugi, sem veliko ljudi opazovala, čeprav me oni večina niso opazili, zdelo se mi je že nesmisel, poroka, ljubezen , otroci, dom, družina, ne znam ti razložiti, popolen nesmisel teh korakov, potem sem mu rekla, da mi ni, da bi se poročila, da mi pač list papirja nič ne pomeni, te čudni koraki k jih moraš naredit so se mi zdeli, da jih delajo prav vsi ljudje poročajo, družina, otroci, ločitve, spori in se spet pobotaš popolno vsakdanje in jaz kot res največji opazovalec drugih http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png nisem videla smisel v tem življenju in , ker sem fantu govorila, da se ne bi poročila saj nič ne pomeni, se mi je zdelo čez čas v globini mene, da to pa nekaj pomeni, zame , sva govorila, mi je rekel, ta ljubezen k jo imava je najina, ni od drugih in glede na to kar imava mi nekaj pomeni, tako, da sem mu včeraj zvečer rekla, kar sem še sebe presenetila, ker sem vedela, da mi on ne bo nič rekel, ker ve kakšno mnenje imam o tem, rekla sem mu DA BI SE NEKOČ PA LE POROČILA S TABO. Ker je imel neke težave, je potem čisto pozabil na njih, je bil zelo vesel, kar je slišal, še zjutraj se je smejal http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

Moram pa priznati kar si napisala o meni je čista resnica, samo veš jaz tako gledam, tu na spletu, so tako ljudje kot ti in če ne boš popolnoma sebe razkril, to kar res si, in da govoriš laži in si ne daš možnosti biti odprt in se odpreti vsem, potem nimaš možnosti kaj spremeniti in dobiti možnost, kajti le če si odprt popolnoma, imaš možnost, da kaj spoznaš, nekaj resničnega, ne nekaj kar si z lažmi pridobil in če lažem in se skrivam potem, nisem nič dobila, pri meni je čisto enako v resničnem svetu, tudi če ne poznam, moram biti odprta, da nekdo vidi kdo si, le tako te resnično lahko spozna, vem, da lahko marsikdo izkoristi proti tebi ampak če te ni sram povedati o sebi tudi slabe stvari, potem ne vidiš te slabe stvari za slabo ampak del tebe, del človeka, če poveš probleme tujcu in jih

razkriješ, kaj se je pri tebi doma zgodilo, mu daš vse, se mu odkriješ, če on izkoristi pove, ni potrebno, da je tebe sram slabih stvari, tako kot drugi imaš slabe plati, samo razlika je le v tem, da jih nekdo ne pove, nekdo pa jih. Ko ti tujcu poveš slabe plati, mu daš neko vrednost zaupanja, tako se še on odkrije tebi in obratno, pridobi se na zaupanju, odkrivanju drug drugega, moraš pa si dopustit možnost, da mogoče te stvari nekdo izkoristi ampak takrat je samo on na slabem glasu, ne ti, vedno moraš povedati stvari, tiste k jih lahko, k ti ne bo žal potem, k ne boš ogrožen zaradi tega, to, da si odprt, odkrit in lahko poveš vse, je samo nekaj, ni ti treba prekrivat ničesar, ko ti ni treba skrivati si veliko bolj svoboden.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Ne bojiš se, da bi kdo to izkoristil, ker se zavedaš, da te slabe stvari so samo del tebe in, da jih imajo tudi drugi, samo, da tebe ni sram, te ne ogrožajo, veliko sem se naučila, da kljub vsemu, zapiranje vase ne bo pomagalo in ,da se tudi slabih plati o meni ne bojim povedati, to pa zato ,ker se jih res ne bojim, ker bom vedno realna, taka situacija je, ti jo lahko povem, lahko si misliš o njej kar želiš, veliko stvari in ljudi je vplivalo name, sem se naučila postavit zase, k se prej nisem in naučila sem se, da sem popolnoma odkrita do sebe in do drugih kljub vsemu, mi pomaga, kar je prej bolelo in sem skrivala stvari zaradi raznih težav, me zdaj ne, zdaj me ni strah povedati, tako je bilo in tako je, tu je problem, lahko ti ga povem, ti pa naredi z njim kar želiš, tudi lahko ga izkoristiš in tudi če bi začel govoriti nekdo o meni, o teh stvareh, če po pravici povem ne morem biti jezna nanj, težko vpliva name, ker vem, da majo tudi drugi razne probleme, se ne bojim firbcev, govoric, ki pravijo to je pa ta lej http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Če se bi to bala ne bi nič rekla, nimam pojma od kod se to naučila ampak sem vesela, da ne vpliva name to več, ker če bi to vplivalo name zelo potem bi dokazala samo nasprotno, da sebe ne sprejmem v celoti.

Odprtost, moraš poiskati v sebi in do drugih, ter iskrenost do sebe, odvisno je kakšen človek si. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Ta samostojna pot k sem jo mogla sprejeti, kot praviš na silo, je očitno bila pozitivna, do sedaj in je bila nujna, včasih

moraš nekaj spremeniti in tvegati glavo zato, samo, da prideš do sreče, da ne uničiš popolnoma sebe in tvojo

osebnost. Ker včasih je zelo pomembno kdo si, če pa to nisi, se ne vidiš tam, moraš nekaj naredit zase in tvegati.

Vsak mora ceniti sebe in delati dobro zase, tudi če so okolice k ti tega ne dovolijo, moraš ti dovoliti sebi, da nekaj

narediš zase, da se lahko spet dobro počutiš.

To je pomembno, da se ljudje cenimo, če se cenimo, bomo kaj zase naredili in spremenili.

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/birthday.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/birthday.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/birthday.gif

L. p

mus ravno ni no... ampak če že priznaš, ane... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

Priznam! http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

Guest Jeti

domoljubka http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif ... hudo dobra objava ... tvoje razmišljanje in nasveti http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif

zadnjega bom uporabila še sama http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_wink.gif ... seznam dnevnih opravil in želja delam pa že dolgo, samo, da ga nimam na vidnem mestu http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

aboyanasanna http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif ... če si s svojimi slabostimi mislila na depresijo s katero se trenutno spopadaš ... to ni nič slabega http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/excl.png ... pač bolezen, kjer moraš postopoma prehoditi pot do ozdravljenja ... in zna včasih trajati mesece ali leta ... tudi to, da takole javno poveš svoje težave ne, če se po tem počutiš bolje ... ljudje imajo/mo še vedno preveč predsodkov in neznanja pred določenimi boleznimi

pogumno v vsak nov dan http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/clover.gif

zjutraj sem pregledovala album in me je tale fotka spomnila nate ... neko poletno jutro sem našla to punčko sredi pp ... jo prislonila ob kandelaber, da počaka na deklico, ki jo je izgubila ... konec je bil srečen http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/srcoci.jpg

http://www4.slikomat.com/13/0327/rm-Slika0.jpg

To je pomembno, da se ljudje cenimo, če se cenimo, bomo kaj zase naredili in spremenili.

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/birthday.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/birthday.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/birthday.gif

L. p

polovična ugotovitev.

kolkor ceniš sebe, je fajn cenit tut druge.

kuker demokracija-kolkor je pravic, je tut dolžnosti, ampak povsod preveč vsi vemo samo za pravice in da moramo sebe cenit in pričakujemo, da nas bodo cenil drugi... istočasno pa druge ocenjujemo skozi svoja očala in jih cenimo po svojih merilih, ki so prevečkrat take... no... precej popačena.

vase se mal bolj s kritičnim očesom pogledat in kar nam ni všeč... rajš spremenit, kot poskušat prikrit.

polovična ugotovitev.

kolkor ceniš sebe, je fajn cenit tut druge.

kuker demokracija-kolkor je pravic, je tut dolžnosti, ampak povsod preveč vsi vemo samo za pravice in da moramo sebe cenit in pričakujemo, da nas bodo cenil drugi... istočasno pa druge ocenjujemo skozi svoja očala in jih cenimo po svojih merilih, ki so prevečkrat take... no... precej popačena.

vase se mal bolj s kritičnim očesom pogledat in kar nam ni všeč... rajš spremenit, kot poskušat prikrit.

hm če si kaj mene bral sem se jaz mojim prilagajala, samo zato, da bi bili oni srečni, tko, ne gre žal, spoštujem druge, to sem že dokazala, ampak vsak mora pred svojim pragom pospravit ane.

hm če si kaj mene bral sem se jaz mojim prilagajala, samo zato, da bi bili oni srečni, tko, ne gre žal, spoštujem druge, to sem že dokazala, ampak vsak mora pred svojim pragom pospravit ane.

ne, res te nisem bral... niti tega posta, iz katerega sem citiral. pač videl zadnji odstavek...

in tisto, kar sem izpotavil, velja čito na splošno za vse nas in vsepovsod. tko da sori, če si razumela, da konkratno pametujem neki tebi.

ne, res te nisem bral... niti tega posta, iz katerega sem citiral. pač videl zadnji odstavek...

in tisto, kar sem izpotavil, velja čito na splošno za vse nas in vsepovsod. tko da sori, če si razumela, da konkratno pametujem neki tebi.

http://www.duhovnost.eu/sl/Video_vsebine_4/Abraham_o_depresiji_in_besu/

No saj ni važno, če velja za vse. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif Ta video mi je všeč res.

Tu je vidno kok je pomembno, lastni jaz.

Žal ne moreš vedno na druge gledat. Ker je 1000 ljudi na svetu, če bi jih vse rešil, jih ne moreš, žal, tko

je svet narejen.

Mal zašla na drugo temo....

Moram samo nekaj priznat, da so mi pisale 3 punce, se mi zdi, da se z eno dopadeva. Jaz upam, da se še bolj spoznava. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif

Ni mi ravno žal, da sem to odpirala. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png Mogoče pa bo kaj. Na prijateljstvu, se mi zdi, da se zadnje dni se svet nekako odpira nove žarke dobiva, in čisto nekaj novega v življenju. Se mi zdi, da gre ful na svetlo, kako naj drugače rečem, na dobro.

Ne vem kaj me čaka ampak tako se mi zdi, da še vse pride pa , da dobiva novo obliko, drugačno obliko.

Mogoče prideva s to punco do neke prijateljske vezi, ona se mi dopade, ne vem pa kako bo naprej.

zadnjega bom uporabila še sama http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_wink.gif ... seznam dnevnih opravil in želja delam pa že dolgo, samo, da ga nimam na vidnem mestu http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

Kaj ne Jeti ???...Je kar dobro kdaj poskrit tisti ta tečni preganjavi seznam dnevnih opravil pred samim seboj...sicer nam ne bi prostalo nič lepih in samo naših minut v dnevu....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_blush.gif

Tole s šeleshamerjem izrezanim v krog z redečo obrobo ... pa z gor nalepljenimi ali narisanimi slikami podob in želja vsega kar je skritega v nas...se je pa obneslo marsikomu...tako mladini kot odraslim...

Očitno res drži, da vesolje tala svoj secret...tistemu, ki zmore dost močno in čisto vztrajati ....http://www.cosgan.de/images/more/bigs/a170.gif

Aja...pa tebi tudi hvala ...za tisti link čiščenja jeter in raztrupljanje telesa http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif ....ker sem ga lahko takoj potalala naprej prijatelju, ki me je ravno tisti dan, ko si ga ti v drugi temi objavila spraševal...če lahko kje kaj pametnega v zvezi s tem dobim...pa da ne gre za grenko sol...

Evo, vidiš...in ravno takrat sem odkrila ...tvojo objavo...in tako nasvete potalala naprej...

Tako to gre .... smo si eden drugemo lahko ...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/present.gif .....

http://www.world-of-smilies.com/wos_engel/angel6.gif

Moram samo nekaj priznat, da so mi pisale 3 punce, se mi zdi, da se z eno dopadeva. Jaz upam, da se še bolj spoznava. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif

Ni mi ravno žal, da sem to odpirala. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png Mogoče pa bo kaj. Na prijateljstvu, se mi zdi, da se zadnje dni se svet nekako odpira nove žarke dobiva, in čisto nekaj novega v življenju. Se mi zdi, da gre ful na svetlo, kako naj drugače rečem, na dobro.

Ne vem kaj me čaka ampak tako se mi zdi, da še vse pride pa , da dobiva novo obliko, drugačno obliko.

Mogoče prideva s to punco do neke prijateljske vezi, ona se mi dopade, ne vem pa kako bo naprej.

Aboyanassana...dobre radarje pri iskanju frekvence za prijateljevanje....še naprej....http://www.millan.net/anims/giffar/giffar2/waving2.gif

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Ne vem če bo kaj od prijateljic..... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/mellow.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/mellow.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/mellow.png

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...