borism 11. april 2004 Prijavi Deli 11. april 2004 ....a ne , tole bi še divji ptički zunaj razumeli Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vreme kje spotakne 11. april 2004 Prijavi Deli 11. april 2004 Zakaj govoris neumnosti, ko samo pomagam? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 14. april 2004 Prijavi Deli 14. april 2004 Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 14. april 2004 Prijavi Deli 14. april 2004 Boris, lepa fotka, čeprav morje ne zgleda ravno prijazno! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZNOVA 14. april 2004 Prijavi Deli 14. april 2004 ....ampak od spomladi pa do jeseni, je tudi njim lažje, že zaradi iskanja hrane...Kdo isce hrano? A soseda? A pa ti ves, da se da it v trgovino za male zivali?Tam imajo vse. Vse za pticke. Res! Kar pojdi pogledat, ce ne verjames ti nejeverni Tomaz. Boris zakaj ne poves, da si se preimenoval v Tomaza.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 21. april 2004 Prijavi Deli 21. april 2004 Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
DAN 27. april 2004 Prijavi Deli 27. april 2004 ,..ptički so FACE! In siničke so res pametne! 2 nam težita na oknu že ceu tedn,.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 30. april 2004 Prijavi Deli 30. april 2004 ....kako pa to zgleda "težita" , sicer pa to je že nek signal Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
SKA - Vi 30. april 2004 Prijavi Deli 30. april 2004 Zadnjic sem na oknu v pritlicju nasla majhnega pticka. Hotela sem mu pomagat, ker sem mislila, da ima zlomljeno krilo ali kaj.. pa je zacel cudno skakat in mi je pobegnil.. Mislim, da je bil brez nogice, revcek. Citiraj Ni vse slabo, kar se ne sveti. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 30. april 2004 Prijavi Deli 30. april 2004 ....saj to je res neprijetno gledati , sicer, če je močan preživi... Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
MINI 19. december 2004 Prijavi Deli 19. december 2004 Da se spet malo na pernate pojavice spomnimo! Nekaj dni nazaj postavila pticjo krmilnico in imela danes celo 'zbirko' tichev na ogled Tri shoje, pa detel, kalin, plavcki in sinicke, scinkavci, zelenci in seveda povsod prisotni vrabci Cist navdusena zdela ob oknu z daljnogledom in jih vrebala - kolk so lusni Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. december 2004 Prijavi Deli 19. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>... imela danes celo 'zbirko' tichev na ogled Sicer pa gudy, da si osvezila... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. december 2004 Prijavi Deli 19. december 2004 Ptichki! cist shizim sicer! Sem ful hodijo, sinicke pridejo na vrv, kjer obesam cote, pa slamice iz balkonske ograje hodijo krast. Pa tascice pridejo, pa lisckov je ful, clo pastiricko veckrat vidim, no teh vrabcev pa tega je ful, pravzaprav je se najmanj golobov... najvec je vran in srak, je pa tud ful kavk.Opazam, da folk mesa med sabo vrane, pa clo s srakami jih menjajo, s kavkami pa itak... no kavka ima krajsi kljun in bolj cokat vrat pa mal manjso glavo, mal je manjsa cela... (*za one ki ne vejo - sraka pa je ta, ki ima dolg rep in je modro crnobela, v bistvu zelo lepa ptica, skorajda ni podobna 'zlovescim' vranam, pa jo cesto menjajo z vrano). Jaz jim stresam - ptickom, najvec je sinick - (dalec od sebe, da ne leti spodnjim sosedom na balkon) to kar ostane od kruha - razne bucnice pa taksno, drugac pa nimam hiscee, prvic zarad golobov, drugic pa zarad mimi, pa tudi - so itak okol, zelo sproscene.. in skoz su tu...Najbolj pa so mi vsec plavcki in rumenoglavi kraljicki (pa tud rdeceglavi, oboji so tu velikrat). Najbolj pa mi je bil vsec med vsemi pticami (oz. me je najbolj navdusil), ki sem jih v zivo videla od blizu v naravnem okolju, vodomec. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 20. december 2004 Prijavi Deli 20. december 2004 Lepo, da se ob teh hladnih dneh spomnimo tudi nanje... http://www.gifs.ch/Voegel/images/a_fugl01.gif Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
surya 20. december 2004 Prijavi Deli 20. december 2004 mi imamo pa ptičjo hišico, pa še na balkon jim natresemo drobtinic..sam je pa beda, ker priletijo tud golobi in pol si vrabci ne upajo zraven.. Citiraj DON'T PANIC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 20. december 2004 Prijavi Deli 20. december 2004 A tudi ta tema obstaja? Lepo. Mi sicer nimamo krmilnice, ker se vsako poletje odločimo, da jo bomo sami naredili, potem pa se jesen in zima tako hitro prikradeta, da vsakokrat zamudimo.Golobov pri nas ni, so v glavnem vrabčki in plavčki.... Natresemo jim pa kar na balkonu in na mizi poleg vrtne ute.... Sem se pa spomnila,(ko sem bila še otrok), da sva s sestro imeli udomačeno srako. Najprej sva jo imeli na daljši vrvici in jo vodili na sprehode, potem pa je sama prosto letela in se vsakokrat vrnila. In pogovarjat se je znala. Pa ne z našimi besedami, ampak po svoje...Pa na ramo je priletela in nas kljunčkala po ustih, nosu...težka faca... Potem pa je odletela in se ni več vrnila. Mislim, da smo jo še parkrat videli ko je hodila okoli naše hiše, blizu pa ni več prišla. Koliko velikih spominov zaradi malega pernatega bitja... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 21. december 2004 Prijavi Deli 21. december 2004 pri nas smo meli tudi hišico in smo jih vsako zimo hranili... zdaj imamo pa mačko... in si noben tič ne upa bliz... no še vedno jih nahranim kadar se spomnem... pač vržem čez balkon na tla in vse pojejo. spodnji sosed jim vsako jutro vrže drobtine. Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. december 2004 Prijavi Deli 21. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>... sva s sestro imeli udomačeno srako. ... Sati in njena sraka. (*kot Lukec) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
surya 21. december 2004 Prijavi Deli 21. december 2004 Sem se pa spomnila,(ko sem bila še otrok), da sva s sestro imeli udomačeno srako. Najprej sva jo imeli na daljši vrvici in jo vodili na sprehode, potem pa je sama prosto letela in se vsakokrat vrnila. In pogovarjat se je znala. Pa ne z našimi besedami, ampak po svoje...Pa na ramo je priletela in nas kljunčkala po ustih, nosu...težka faca... Potem pa je odletela in se ni več vrnila. Mislim, da smo jo še parkrat videli ko je hodila okoli naše hiše, blizu pa ni več prišla. Koliko velikih spominov zaradi malega pernatega bitja... hudo...srake so kul jest sem imela pa vrabčka(Cvetko mu je bilo ime ), ki je padel z gnezda in sem mu potem na balkonu naštimala gnezdo..njegova mama mu je nekaj časa nosila hrano, potem ga pa lepega dne ni bilo več..živim v prepričanju, da ga je odnesla, čeprav bolj malo verjetno ..no, ja, tak je pač life... Citiraj DON'T PANIC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. december 2004 Prijavi Deli 21. december 2004 Predlani (al kdaj) je ena imela na morju krokarja s sabo (ampak od dalec je bila tako ona, kot je tudi to bilo dalec, se mi zdi da na Korculi ali Peljescu) - lepo na rami ga je nosila. Vrabcka, Surya! xDDx Modelsko! jaz pa sem se mal 'bala' pticev... sploh velikih, svist okol glave pa tak - tega ne rpenasam... enkrat me je skor kap zadela, ko smo sli k nekomu, pa nisem vedela, da ima to ogromno papigo (pismu, to ima cela vec kot 1 meter) in to zashelesti cez prostor (flop flop s krili), jaz se cist najezim, totalen shok, a ona DIREKT !!! na mojo ramo, uh, se zdaj cutim tezho! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
surya 21. december 2004 Prijavi Deli 21. december 2004 Marsa moj deda je mel papagaja Kokija(itak)..je bil skos spuščen, tko da je prosto letal(in sral) naokoli. Ko smo npr. jedli solato, se je kot bombnik spustil iz višine in pikiral naravnost na sredo sklede in se zadričal po kisu..pa to ne enkrat..(nismo pol tisga jedl)..včasih pa je priletel na rob sklede in z nami jedel solato še ena cvetka..moj dedi je ful rad pil špricer..koki tud...in, ko je dedek pač pil špricer, se je koki zadru:KOKI ŠPRICER PIL in poletel na kozarec in z jezičkom pomakal v špricer in ga pil.. Citiraj DON'T PANIC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. december 2004 Prijavi Deli 21. december 2004 Heeeej, kaksne zgodbe pticje mas ti!! Men so ptici ful modeli, prav duhoviti se mi zdijo in ful me zabavajo in tud simboliko najdem v njih in tud nekak se mi... hm... pomembno pojavijo... recimo grem prvic na fotrov grob, pa srecam sokola, in vsakic potem ko sem sla, 'je' (vedno isti, jasno ) bil spet tam...Ko sem kupila avto in ga peljala v Ljubljano iz drugega kraja, prvic sem ga vozila, sta velik del poti dve chaplji nad mano letali (ko pa sem ga sla kupovat, je na eni nogi stala, kar mi je pomenilo, da me bo avto pocakal - ker je stala sredi polja, no ko sem pa jaz v gibanje ga spravila, sta pa kar dve leteli tocno nad mano (je frendica povedala, ki je za mano vozila in ki ne samo da se bolj shizi na pticke, jih se 100x bolj obvlada kot jaz).Ko me je nekoc presenetilo, da ima grlica tak kricav glas, ko je zavpila nad mano, sem pomislila, kaj bi pa to bilo, pa me v nabiralniku caka posta od frendov z morja - kartica, fotka galeba - sam galeb je bil na fotki (in galeb ima tud kricav glas)....Al pa, kaj jaz vem, se skregam z Mitjo, grem mal ven, 'na konja' (z avtom en krog), pridem nazaj, dve grlici me direkt cakata na parkiriscu.Ali sem slabe volje, kaj otozna, parkiram, me tascica pricaka. Pa sploh se ne bojijo, tu so vse zivali nekak v sozitju - macke setkajo s folkom na sprehode, psi, ful je ptic in vsega boga... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
MINI 21. december 2004 Prijavi Deli 21. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>Mi sicer nimamo krmilnice, ker se vsako poletje odločimo, da jo bomo sami naredili, potem pa se jesen in zima tako hitro prikradeta, da vsakokrat zamudimo. Pa na ramo je priletela in nas kljunčkala po ustih, nosu...težka faca... Sati, v teh raznih 'max'-ih se dobijo cist pocen pticje hisice, tam od jurja naprej!Sraka udomacena the best <{POST_SNAPBACK}>pri nas smo meli tudi hišico in smo jih vsako zimo hranili... zdaj imamo pa mačko... in si noben tič ne upa bliz... Aiwa, pri nas mamo tudi muco (in to plenilko - tudi ze ptica jedla ),pa vseeno hodijo pticki - lakota je huda rec tko da se ne dej motit Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 21. december 2004 Prijavi Deli 21. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>Sati, v teh raznih 'max'-ih se dobijo cist pocen pticje hisice, tam od jurja naprej!Sraka udomacena the best Ja, saj vem. Ampak mi nobena ni takoooo všeč, da bi jo kupila. Sem enkrat videla eno, tako lično doma narejeno, okroglo, s slamo prekrita, notri pa tak cukrček, da bi še jaz vanjo zlezla. Tako bi rada... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
MINI 21. december 2004 Prijavi Deli 21. december 2004 <{POST_SNAPBACK}> Sati in njena sraka. (*kot Lukec) Sam da Lukec mel skorca Meni so skorci najbolj posreceni ptici in jih najraje opazujem - kaksne zganjajo, pa nad enih zvokov spuscajo, pa s krilci tko hecno mahajo, ko cepijo kje - cela banda njih <{POST_SNAPBACK}>jest sem imela pa vrabčka(Cvetko mu je bilo ime ), ki je padel z gnezda in sem mu potem na balkonu naštimala gnezdo..njegova mama mu je nekaj časa nosila hrano, potem ga pa lepega dne ni bilo več..živim v prepričanju, da ga je odnesla, čeprav bolj malo verjetno ..no, ja, tak je pač life... Cvetko Po moje je pa mozno, da mladicka mama nekak odnese! Meni se tudi to zgodilo, da nasla ticka mladicka in so ga sigurno prisli iskat (ni mogel kar zgint, druge zivali niso mogle do njega, pa povsod drugod sem pogledala) <{POST_SNAPBACK}> Marsa ...papagaja Kokija(itak)..je bil skos spuščen, tko da je prosto letal(in sral) naokoli. Ko smo npr. jedli solato, se je kot bombnik spustil iz višine in pikiral naravnost na sredo sklede in se zadričal po kisu..pa to ne enkrat..(nismo pol tisga jedl)..včasih pa je priletel na rob sklede in z nami jedel solato A dej nehi surya kaksne zgodbe Mene tudi na male bombnike spominjajo, ko tam z drevesa v krmilnico pripikirajo Ja, ce je tic spuscen, je povsod polno malih kakcev Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.