Sati 21. december 2004 Prijavi Deli 21. december 2004 Mi smo (čisto odkačeni) cca 10 let nazaj pa netopirjevega mladička gor spravli. Čisto mali je ponoči padel iz luknje (še danes ne vem, kje je bila ta luknja), zjutraj, ko sem tastarejšega peljala v šolo pa smo ga našli ležat na tleh. Ene tri tedne smo mu z vatirano palčko kapali mleko v usteca (ufa kok je bil grd), potem pa se je naučil letet in je odletel. Po mojem je čisto zamenjal dan in noč... Pa enkrat je (spet starejši sin) prišel tako moker domov, da se je cedilo dol z njega, pod jakno je pa tiščal srako (spet sraka). Najbrž je padla iz gnezda in je bila čisto nemočna. Ene dva tedna smo hodili na travnik nabirat deževnike. Sosedje so nas grdo gledali, ker smo cel travnik prekopali, vendar je srakica zrasla v eno lepo srako. Po dnevni sobi se je sprehajala in kakala kar povprek. In čez cca en mesec je odletela.No ja, moj sin je tako vse nemočne ali izgubljene živali privlekel domov (dvakrat kužke, enkrat mucko, pa nešteto ptičkov).Parkrat nam ptičkov ni uspelo ohranit pri življenju in smo potem imeli prave ceremonije, s solzami vred Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. december 2004 Prijavi Deli 21. december 2004 Tole je pa en nov vpogled vate, sati... Fajn...Pa tudi Surya... ful so mi vsec te 'pticje' in sploh 'zivalske' zgodbe (in ko to recem, ne mroem, da ne bi pomislila na Nataly ).. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 21. december 2004 Prijavi Deli 21. december 2004 Res, dobri ste s temi živalskimi štorijami Ko sem brala Lukca in njegovega škorca, sem si tudi sama ful želela imeti udomačenega škorca, a sem se morala zadovoljiti s skobčevko pri dedku. Pri nas na teraso tudi pridejo vse vrste ptički... spomladi me je zjutraj velikokrat zbudil kos, ki je s petjem oznanjal svojo prisotnost ravno z našega korita... tudi srako sem že zalotila, ko se je sprehajala tam... in plavčki pridejo, da o vrabcih ne govorim. Poleti sem imela posajenih par tagetesov, ki so sprva sicer lepo zacveteli in se razrasli, potem pa izgledali vedno bolj oguljeni. In sem ugotovila, da se hodijo vrabci past na cvetove... s kljunom so razbrskali cvetne košarice, da so prišli do notranjosti in tako do semen... nekaj se jih je očitno raztrosilo po koritu, tako da je na jesen vzkliko cel kup mladih poganjkov, ki pa jih je prva slana požgala. Ja, fajn so ptički, samo ne maram rezultatov njihove presnove vse naokrog, še posebej na avtu Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. december 2004 Prijavi Deli 21. december 2004 - to men mitja pravi - aha? a so ti se zmer tolk vsec pticki?Ko imam kako blazoto na sipah. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 30. december 2004 Prijavi Deli 30. december 2004 Naša mačka je ugotovila, da so ptiči krasen plen. Presneta ošpica je že tri siničke privlekla pokazat(eno še živo ) Zadnjič pa sva s starejšo eno še pravočasno rešili. Torej - ptice in mačka? Ne vem,kdo bo potegnil ta krajši konec. Ok. Saj miši tudi lovi - tudi pokazala svoj ulov...ampak za ptičke sem pa jezna Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 30. december 2004 Prijavi Deli 30. december 2004 Jah, Nataly, zal nimas kaj... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 30. december 2004 Prijavi Deli 30. december 2004 Rada imam ptice, njihovo čivkanje,,,al pa lepo žvrgolenje. Fascinira me orel...njegov let hitrost višina , njegova ostrina vida...pravi Kralj.Zanimiva je vrana ...njena firbčnost iznajdljivost...kolko različnega krakanja ... Krokar...pogleda ti zastane ,,,,pa kako se navadi na človeka...polen trikov ..ne da se pretentati...pravi čarovnik. Inteligenca.... na splošno ptice so lepe ...rada jih imam. pravijo da so ptički ..angeli...poslanci boga...ha pa še res je! Pozdravček Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 30. december 2004 Prijavi Deli 30. december 2004 Ptički....božji poslanci? A se ti zdi? In ko vidiš, koliko sporočil ti prileti (in se ti prilepijo na čelo) direkt z neba, si najbrž tudi tako navdušena? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 30. december 2004 Prijavi Deli 30. december 2004 Eh Sati..kar je za ven je za ven..ptiči nimajo WC Ja kljub temu jih imam rada Pozdravček Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 30. december 2004 Prijavi Deli 30. december 2004 Zdravo! Imam eno majhno prosnjo zate. Prijatelji/ce narave v Evropi zbiramo podpise na peticijo za naravi bolj prijazno kmetijsko politiko. Ta je zdaj precej razdiralna. To je pripeljalo do tega, da na primer vecina pticjih vrst v kmetijski krajini EU stevilcno upada. S podpisi zelimo spodbuditi evropsko komisarko za kmetijstvo, da bo vec pozornosti in denarja usmerila v naravi prijazno kmetovanje. Zelo ti bom hvalezen, ce nam pomagas in podpises peticijo, ne bo ti vzelo vec kot 3 minute. Podpis peticije je elektronski in je zelo enostaven: gres na naslednjo spletno stran: http://www.birdlifecapcampaign.org/cybercampaign/main.htm , kliknes na "Slovenija", vneses svoje ime in se par podatkov ter kliknes "poslji". Se bolj nam lahko pomagas, ce tole ali podobno prosnjo posljes se parim svojim kolegom/kolegicam, ki jim je narava tudi blizu. Hvala ti vnaprej in fejst bodi! Tomaz Jancar Dobila po mailu...če se vam da ...kliknite na povezavo Pozdravček Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 1. januar 2005 Prijavi Deli 1. januar 2005 http://www.gifs.ch/Voegel/images/fuettern.gif Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 5. januar 2005 Prijavi Deli 5. januar 2005 ja zima in ptički, račke, labodki, premraženi mucki izgubljeni kužki....vse to se dogaja pri nas , okoli nas.....zalostno... jaz pomagam, kolikor je v moji moči, nisem pa v stanju azila ustanovit.... Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 5. januar 2005 Prijavi Deli 5. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}> ja zima in ptički, račke, labodki, premraženi mucki izgubljeni kužki....vse to se dogaja pri nas , okoli nas.....zalostno... jaz pomagam, kolikor je v moji moči, nisem pa v stanju azila ustanovit.... kaj pa azil za izgubljene iluzije? 666 zlomkou....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 5. januar 2005 Prijavi Deli 5. januar 2005 tega si pa ti odpru 500 vražjh zlobkotov :xx!: Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 5. januar 2005 Prijavi Deli 5. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}> ja zima in ptički, račke, labodki, premraženi mucki izgubljeni kužki....vse to se dogaja pri nas , okoli nas.....zalostno... jaz pomagam, kolikor je v moji moči, nisem pa v stanju azila ustanovit.... račke in labodke v banjo, mucke v posteljo, kuzke, ne vem...nekam pod ključ da se spet ne izgubijo. vse se da, če se hoče Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 6. januar 2005 Prijavi Deli 6. januar 2005 Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.