nosorog 8. avgust 2004 Prijavi Deli 8. avgust 2004 Vse, kar si napisal, drži. Prepričan pa sem, da drži tudi vse, kar sem v zadnjem postu napisal jaz. Nad Delfskim preročiščem je pisalo "Spoznaj sebe in spoznal boš svet in Bogove". Če hočem spoznati sebe, sicer za to obstaja nek univerzalni jezik, vendar me gradijo specifike mojega okolja in lažje se bom spoznal, če bom skušal razumeti vse tisto, kar me gradi in v mojem vsakdanu vpliva name, kot pa tisto, kar počnejo tisoče kilometrov daleč. Tako, kot obstaja kolektivno nezavedno, v katerega smo vpeti vsi, obstajajo tudi finejše povezave med različnimi ljudmi in skupinami ljudi, obstaja ožji kolektivni spomin itd., itd. Precej prostora lahko porabim za plasma argumentov, a zakaj le. Saj govorimo le o knjigah. Jaz npr. o tem, da je nenavadno, da prebiramo vzhodnjaško filozofijo, ne poznamo pa tistega, kar je okoli nas, nam je bliže, nas je gradilo ... lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 8. avgust 2004 Prijavi Deli 8. avgust 2004 ko smo se že ravno razgovorili ... meni pa ločevanje zaradi zgodovinske in ostale pogojenosti nekega področja in posledično (??? hmmm... :o|o: ) ljudi, ki živijo tam, deluje kot stvar preteklosti. Vse je služilo svojemu namenu, a kako krasno - stvari se spreminjajo Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
beli Vran. 8. avgust 2004 Prijavi Deli 8. avgust 2004 še majčkeno!Knjiga POLJE - odličnaVse knjige Gregga Bradena - odlične ( na žalost še neprevedene. Nosko, ne jezi se, tebi Braden ne sede, meni pa )TEČAJ ČUDEŽEV odličen ob pravem času, škoda ker je bil prepozno prevedenRichard Bach - zame najboljši avtor duhovnih knjig, tudi teh, ki jih ustvarja zdaj, na žalost so neprevedeneODPIRANJE NOTRANJIH VRAT CAddy-jevaIGRA ŽIVLJENJA IN KAKO JO IGRATI - ShinnovaPOSVETITEV - Elisabeth HaichZA SEDMIM PEČATOM - Pavel Rak - odlična SEVEDA JE TO MOJE PREPRIČANJE. Vsak ima pravico do svojega prepričanja. Sem pa vesela, če komu vzbudim radovednost da preveri, če kaj od tega sede tudi njemu. Zanimivo je, da včasih človek prebere knjigo v kateri mu je en sam stavek poklonil en kamenček, ki ga je potreboval za svoj mozaik spoznanja xrosex cleanČudovite so te knjige, edino katero nisem dobro razumel je bila POLJE, ta se mi zdi zelo težka in zahtevna. No čaka na polici in mogoče jo bom vzel čez čas v roke. beli Vran Citiraj Ne glej v tla, v žalost, v obup. Poglej v jutro, poglej v dan, tam je pot. Zastavi znova pogumno svoj korak. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
beli Vran. 8. avgust 2004 Prijavi Deli 8. avgust 2004 Knjige nam dajo zelo veliko, seveda pa je moje mnenje, da ni pametno, da jo beremo v hipu, ampak počasi, da zadeve premislimo in pretuhtamo. Knjige o duhovnosti so posebno brane (kar opazimo, saj jih dobimo že na vsakem koraku) in dandanes se ljudje, zavedamo, da ni resnica, samo tisto, kar lahko vidimo in občutimo, ta sega mnogo dlje. Nosorog, tvoje knjige in članke v reviji Karma plus, redno prebiram in so mi všeč. Čeprav mi je še toliko stvari nejasnih... Ko se bodo ljudje dodobro ozavestili, bo najbrž življenje bolj prijazno. Protiutež pa je, da se na naši ljubi Zemlji prav vsi učimo, kot sem danes nekje že omenil, ko bomo prerasli to, bo duša šla naprej in spoznavala še druge zadeve. Vsega se preprosto ne da naučiti (moje izkušnje govorijo tem), včasih se je potrebno sprejeti z vsemi dobrimi in slabimi stvarmi. Bigm iz tvojih člankov se čuti modrost in predanost. take ljudi, kot si ti potrebujemo, morda celo bolj kot si zavedamo. Zahod in vzhod sta povezana... Tudi, ko smo na tleh, se je vredno pobrati in iti naprej. Jaz vedno pravim, da je pot težka, stma in poskuta s skalovjem. Vendarle se vzpenja in gre proti soncu. Tudi sam imam trenutno pavzo in sem se vrgel na zgodovinske knjige in mitologijo. beli Vran Citiraj Ne glej v tla, v žalost, v obup. Poglej v jutro, poglej v dan, tam je pot. Zastavi znova pogumno svoj korak. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 8. avgust 2004 Prijavi Deli 8. avgust 2004 ko smo se že ravno razgovorili ... meni pa ločevanje zaradi zgodovinske in ostale pogojenosti nekega področja in posledično (??? hmmm... :o|o: ) ljudi, ki živijo tam, deluje kot stvar preteklosti. Vse je služilo svojemu namenu, a kako krasno - stvari se spreminjajo Stvari seveda se spreminjajo, ker se razvijajo. Zdrav razvoj pa izhaja iz neke kontinuitete - to je evolucija. Če pa je ne priznaš in hočeš vzpostaviti nekaj drugačnega, je to revolucija, katere posledice niso vedno zdrave. Zakaj se npr. komunizem ni obdržal? Ker je umetno presekal neke pomembne niti, imel pa je premalo "trdnega" ozadja. Ne moreš se kar odtrgati od korenin in si misliti, da se bo neka nova pogruntavščina tako trdno vkoreninila, kot prejšnja. Mal bluzim, sam nič ne de. Naj folk bere, kar mu paše, jaz pač vzhodnjakov ne berem, razloge sem pa tud povedal. lalala A jih je sploh treba brati? Saj se nekatere stvari, ki se morajo, počasi in neopazno vpletajo v naša učenja. Včasih gre le za terminologijo, čeprav smo iste stvari poznali tudi evropejci. Klasičen primer so npr. čakre - poznala jih je tudi tradicionalna evropska ezoterika (ne bomo zdaj o tem, katera prej). Enako je z nadiji in še s čem. Zahodnjaško podajanje vse te krame pa mi je pač bližje. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 8. avgust 2004 Prijavi Deli 8. avgust 2004 Klasičen primer so npr. čakre - poznala jih je tudi tradicionalna evropska ezoterika... ja, in mogoče pol folka nikoli ne bi spoznalo svojih čaker, če jih ne bi privabila vzhodnjaška varianta... na koncu je tako vseeno od kje pride, samo, da pride Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 8. avgust 2004 Prijavi Deli 8. avgust 2004 Ni čist tko. Eni v te vzh. štose pol tok padejo, da ni čist za nikamor. Če bom pa zdej na glas povedal, da mi grejo npr. uni junci iz Hare Krišna blazn na jetra, me bote pa itak popluval. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
beli Vran. 8. avgust 2004 Prijavi Deli 8. avgust 2004 Ni čist tko. Eni v te vzh. štose pol tok padejo, da ni čist za nikamor. Če bom pa zdej na glas povedal, da mi grejo npr. uni junci iz Hare Krišna blazn na jetra, me bote pa itak popluval. lalalaNosorog, tudi jaz menim, da oni ne sodijo v našo kulturo, kot naša ne v njihovo. Čeprav smo lahko povezani... tele hari hari so res problematični. Citiraj Ne glej v tla, v žalost, v obup. Poglej v jutro, poglej v dan, tam je pot. Zastavi znova pogumno svoj korak. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 8. avgust 2004 Prijavi Deli 8. avgust 2004 mah, kaj vem... tkole gledam včasih, ko grejo v nedeljo k maši, sklonjenih glav (grešniki že od rojstva) od maše nazaj domov, skuhat nedeljsko govejo župo... mnogi niso slišal, kakšno pridigo jim je fajmošter pripovedoval, še manj, da bi se poglobili v sporočilo... nobenga posebnga veselja, kaj šele strasti ni videt.... pol pa gledam tiste hare krišna v halcah, kako čist vzneseni poskakujejo in prepevajo tam... in kaj zdej? a to pa ni dobr zanje, al kaj? ker ne pašejo v to deželo...? Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 8. avgust 2004 Prijavi Deli 8. avgust 2004 mah, kaj vem... tkole gledam včasih, ko grejo v nedeljo k maši, sklonjenih glav (grešniki že od rojstva) od maše nazaj domov, skuhat nedeljsko govejo župo... mnogi niso slišal, kakšno pridigo jim je fajmošter pripovedoval, še manj, da bi se poglobili v sporočilo... nobenga posebnga veselja, kaj šele strasti ni videt.... pol pa gledam tiste hare krišna v halcah, kako čist vzneseni poskakujejo in prepevajo tam... in kaj zdej? a to pa ni dobr zanje, al kaj? ker ne pašejo v to deželo...?:xx!: Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 8. avgust 2004 Prijavi Deli 8. avgust 2004 Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Klinar 9. avgust 2004 Prijavi Deli 9. avgust 2004 mah, kaj vem... tkole gledam včasih, ko grejo v nedeljo k maši, sklonjenih glav (grešniki že od rojstva) od maše nazaj domov, skuhat nedeljsko govejo župo... mnogi niso slišal, kakšno pridigo jim je fajmošter pripovedoval, še manj, da bi se poglobili v sporočilo... nobenga posebnga veselja, kaj šele strasti ni videt.... pol pa gledam tiste hare krišna v halcah, kako čist vzneseni poskakujejo in prepevajo tam... in kaj zdej? a to pa ni dobr zanje, al kaj? ker ne pašejo v to deželo...?Hoj Mateja !Tvoj prvi del posta se mi zdi prav tak kot post belega Vrana o pripadnikih Hare Krišne ! peace and loveclean Citiraj peace and loveKlinar Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Apophis 9. avgust 2004 Prijavi Deli 9. avgust 2004 Tale debata zelo, zelo spominja na naše politike-kdo ima prav in zakaj, oz.zakaj drugi nima prav...eden izmed smislov duhovnosti, pa naj le-ta prihaja z vzhoda ali zahoda, severa ali juga ali pa celo iz nekje vmes je strpnost.Nekdo pač najde odgovore na sv. vprašanja v Svetem pismu, drugi v Talmudu, tretji spet v Koranu...vse je isto "sranje", samo drugo pakovanje. In sploh se ne strinjam, da bi posameznik moral prevzeti kulturo in miselnost(vero) okolja v katerem je. Nosorog daje primer komunizma...na tem našem planetu je zaenkrat še svobodna volja, ki jo še premalo razumemo.Pač verjamem v sistem reinkarnacije in ni rečeno, da sem v prejšnjih življenjih bil podvržen zahodni miselnosti...Vir je pa itak eden in edin, le vloge ki jih preigravamo v neskončnost so (skoraj) neskončne.Ja, pa naj harikrišnovci pojejo in plešejo, saj s tem pa res nikomur ne škodijo, naj verniki hodijo v cerkev, saj (vsaj takrat) nikomur ne škodijo...Tudi jaz poznam par fanatikov, ki jih je odneslo, kar nekaj s pomočjo zahodnega misticizma...Vse stvari se zgodijo z določenim namenom in imajo namen. Vprašanje pa je, če bi dandanašnji tale forum sploh obstajal, če nekoč nebi bilo New Agea, pa še prej "Indije".... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 9. avgust 2004 Prijavi Deli 9. avgust 2004 Hoj Mateja !Tvoj prvi del posta se mi zdi prav tak kot post belega Vrana o pripadnikih Hare Krišne ! peace and lovecleanClean... če spremljaš moje poste zato, da mi kažeš mojo 'nepopolnost', naj ti olajšam delo - nisem samasvetlobaljubezenalloverinbrezmadežnost... še celo clean nisem Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 9. avgust 2004 Prijavi Deli 9. avgust 2004 Tale debata zelo, zelo spominja na naše politike-kdo ima prav in zakaj, oz.zakaj drugi nima prav...eden izmed smislov duhovnosti, pa naj le-ta prihaja z vzhoda ali zahoda, severa ali juga ali pa celo iz nekje vmes je strpnost.Nekdo pač najde odgovore na sv. vprašanja v Svetem pismu, drugi v Talmudu, tretji spet v Koranu...vse je isto "sranje", samo drugo pakovanje. In sploh se ne strinjam, da bi posameznik moral prevzeti kulturo in miselnost(vero) okolja v katerem je. Nosorog daje primer komunizma...na tem našem planetu je zaenkrat še svobodna volja, ki jo še premalo razumemo.Pač verjamem v sistem reinkarnacije in ni rečeno, da sem v prejšnjih življenjih bil podvržen zahodni miselnosti...Vir je pa itak eden in edin, le vloge ki jih preigravamo v neskončnost so (skoraj) neskončne.Ja, pa naj harikrišnovci pojejo in plešejo, saj s tem pa res nikomur ne škodijo, naj verniki hodijo v cerkev, saj (vsaj takrat) nikomur ne škodijo...Tudi jaz poznam par fanatikov, ki jih je odneslo, kar nekaj s pomočjo zahodnega misticizma...Vse stvari se zgodijo z določenim namenom in imajo namen. Vprašanje pa je, če bi dandanašnji tale forum sploh obstajal, če nekoč nebi bilo New Agea, pa še prej "Indije"....Tamle gor omenjaš strpnost in našo debato primerjaš z merjenjem moči politikov. Šel sem še enkrat gledat, pa ne vidim zgoraj prav nobene nestrpnosti niti merjenja moči, pa dvomim, da sem potreben okulista (eventuelnk kakšnga okultista - lalala). Povedali smo pač vsak svoje mnenje in meni osebno je prav vseeno, če kdo misli drugače. In če vidiš v temle zgoraj kakršnokoli merjenje moči, potem je merjenje moči prav vsaka izmenjava mnenj. Prav tako kot Mateja tudi jaz nisem popoln. Ker nisem, pač nimam vseh enako rad. Hare krišnevci mi gredo pač na jetra, ampak to še ne pomeni, da jih preganjam, žalim ali jim morda režem jajca. Enostavno niso mi simpatični in pustim jih na miru. In dvomim, da temu lahko rečeš nestrpnost. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Apophis 9. avgust 2004 Prijavi Deli 9. avgust 2004 Tudi jaz nisem popoln...Se pa pridružujem antropologu E. Leachu, ki pravi:"Zasebnost je vir strahu in nasilja. Do nasilja prihaja, ker človeška bitja večno ustvarjajo ovire med ljudmi, ki so takšni kot mi, in ljudmi, ki niso kot mi." Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Klinar 9. avgust 2004 Prijavi Deli 9. avgust 2004 Oh sorry Mateja, nisem mislila tako, le skriti ne moreš, da si tršica, majčkeno čutim tvojo negativno energijo, čisto intuitivno, pa Noskotovo jezo, kar naprej je nekaj jezen, Ne jezi se no, to dela gube, pa čir na želodcu. Ne, ne, ne bom igrala pink ponka....Vsak ima itak pravico do svojega prepričanja, pa še pomagati si ne moremo, da smo na stopnji, kakršni posameznik je, saj vemo aneda, da iz prvega se ne da v osmi razred. Korak za korakom. peace and loveclean Citiraj peace and loveKlinar Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 9. avgust 2004 Prijavi Deli 9. avgust 2004 le skriti ne moreš, da si tršica, majčkeno čutim tvojo negativno energijo, čisto intuitivno, pa Noskotovo jezo, kar naprej je nekaj jezenhvala Clean, gube dobro pridelujem, čire pa zgleda malo manj uspešno. Da sploh ne morem skriti tega, da sem tršica, pa je vzrok morda ta, da tega sploh ne skrivam. Nekaj podobnega velja tudi za 'negativnost' (ki jo intuitivno čutiš). (brez veze, da se ukvarjaš toliko z mano - nisem tako hudo zanimivo bitje, da bi bilo vredno vreči stran dragoceni čas, ki bi ga lahko posvetila sebi.) Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Klinar 9. avgust 2004 Prijavi Deli 9. avgust 2004 hvala Citiraj peace and loveKlinar Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 10. avgust 2004 Prijavi Deli 10. avgust 2004 IGRA ŽIVLJENJA IN KAKO JO IGRATI - ShinnovaRavnokar prebrala, sprehaja se skozi vsa temeljna načela ljubezni do sebe in drugih. Ena izmed lepih misli: Tisti, ki je poln dobrohotnosti, je obdan z veliko, zaščitno auro. Nobeno orožje mu ne more do živega. Ali z drugimi besedami: ljubezen in naklonjenost premagata sovražnika v človeku samem, zato tudi zunanjih sovražnikov ni več! xrosex xrosex Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
beba 10. avgust 2004 Prijavi Deli 10. avgust 2004 Živjo, sem ravnokar za sprostitev prebrala Bridget Jones - drugi del in ugotovila, da deklica obvlada vse tele knjige, ki jih sama (pa tudi ostali, kot vidim) v zvezde kujem. Pa je čist zmešana! A se moram zasekirat??? Malozašalo... Beba Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 10. avgust 2004 Prijavi Deli 10. avgust 2004 jaz pa upam, da bo več takšnih tršic, kot je Mateja... negativnost, hm, ne vem kje si jo opazila, sicer pa mislim, da nihče ni popolnoma pozitiven in da ima vsak slabe trenutek... samo re ne vem, kje je bila tista negativnost tko poudarjena... pri meni je več kot očitna, pa vseeno mislim, da sem zelo na dobri osebnostni poti....danes dobila v dar kopijo Preroka, hvala ti Bigm res me prijetno presenečate Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Trudi 10. avgust 2004 Prijavi Deli 10. avgust 2004 ja si na dobri poti, to dokazuješ že s tem da tako razmišljaš, da si Citiraj http://members.aol.com/dcreelma/imagesite/animated/otherstuff/madhack.gif Trudi -- Car Dvora http://smile.smilies.nl/923.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
surya 12. avgust 2004 Prijavi Deli 12. avgust 2004 Jaz pa moram reči, da nobene t.i. duhovne knjige niso naredile večjega vtisa name,kot knjige Carlosa Castanede....ne vem, tip piše po moje,štekam kaj hoče povedat..nima veze al je tist res al ne, važn je kak vtis ti knjiga pusti in kaj iz nje povlečeš dobrega zase. drugač pa nimam ravno dobrega mnenja o teh knjigah s področja duhovnosti, povečini vse prodajajo meglo.. :o|o: Citiraj DON'T PANIC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alfonza 12. avgust 2004 Prijavi Deli 12. avgust 2004 Ojla, priporočate kakšno knjigico, ki bi govorila o strahovih in kako se z njimi soočimo, spopademo? Ali pa kako o pozitivnem mišljenju, ki ni samo "filozofska" ampak bolj praktična? Kako so vam knjige pomagale, so se dogajali kakšni premiki v vaši biti ali je bilo to bolj informativno branje? LP, Alfonza. Citiraj Thought for the day: Every smile is started by another smile. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.