Skoči na vsebino

Knjige s področja duhovnosti 2

Marsa

Recommended Posts

Ne vem, če je že kdo omenil to knjigo (ful preveč postov, da bi šla vse brat) Sai Baba govori o odnosih, oziroma to je trilogija, sledita ji še Sai Baba govori o zahodu in Sai Baba govori o svetu in bogu. Ful dobre knjige, lahko razumljive, zanimive, velikokrat, ko sem brala, sem rekla opa, to je pa res ali pa opa, to pa vem.... v glavnem priporočam!

Potem pa še Šabono (zdjle se ne morem spomnit avtorice), pa Skrivnost radosti od Alice Walker!

Deli na socialnih omrežjih

Po sledeh človeka : Anton Trstenjak

Prva njegova knjiga, ki sem jo prebrala, zanimiva. Pravi da gre za povzetek vseh njegovih + nekaj novosti. Razlaga razvoj človeka - biloški, psihološki, pa tudi nekaj izvirnih pogledov na naša ravnanja (izvirna mislim,da sem jih tule prvič prebirala)

Dobro definira npr. samokritiko :

Samokritika, ta bahava ponižnost, se družabno navadno dobro obnese. Brž, ko začnemo sami sebe kritizirati, že upamo in kmalu tudi dosežemo, da nam drugi začno ugovarjati:"Oj, saj ni res!" Ali pa rečejo:"Vi pretiravate."

Bolj ko se v nič devlješ pred ljudmi, bolj izzivaš ugovore. V tem je tudi preračunana igra vsake samoobsodbe: toliko moraš pretiravati, da bo tudi človeku, ki te posluša, preveč, da bo celo njemu očitno prehudo, ker v tem primeru je res prisiljen, če noče biti krivičen do tebe, da te bo začel zagovarjati in opravičevati.

Dober je, komot se kosa s kakšnimi svetovnimi pisci. :palec:

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Simpatična knjigica, a ? Ti da mislit o večjih področjih življenja, pa uči te izvabljat lepo iz situacij, ena takih inspiracijskih, meni je full všeč, tko za vsak dan x:)x :palec: .
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

newem ce ste ze pisali tle o knjigi: Anastazija? (zvenece cedre Tajge)

uglavnem ta knjiga je ena izmed knjig! x^x Logicno x:Dx

Ampk notr je en odstavek, s katerim se nekak podzavestno cist strinjam, zdej pa tle na forumu to prehaja iz podzavesti v zavest...! gre pa tkole:

"..........raven cistosti misli, custev in obcutkov, ki prevladuje pri vecini, doloca tocko, na kateri je clovestvo v vesolju in casu. Vi verjamete v horoskope, v to, da ste povsem odvisni od polozaja lege planetov. Ta vera, ki so vam jo vsilili mehanizmi temnih sil, preprecuje prihod njihove svetle vzporednicein daje temni moznost, da se giblje in povecuje. Ta vera vas oddaljuje od spoznanja resnice in bistva vasega zemeljskega bivanja....... Bog je ustvaril vse vidno in sem sodijo tudi planeti. Namenjeni so vzdrzevanju reda in harmonije vsega zivega, rastlinskega in zivalskega kraljestva, ki pomagata cloveskim bitjem, nimajo pa oblasti nad clovesko duso in razumom.......pri sestavljanju horoskopov je treba upostevati predvsem osnovne vrednosti - raven trenutne ozavescenosti cloveka, kako mocno voljo in duha ima, kaksna so hrepenenja njegove duse in koliko je udelezena v trenutnem zivljenjskem vsakdanjiku. Volja in zavedanje premagata ugodne in neugodne dneve, magnetne nevihte, visok in nizek pritisk......."

dobr ta delcek je eden izmed celote, ampk izpostavla sem ga, ker tle se govori velik o horoskopih, hisah, planetih, aspektih... ... ... vem, da ima vsak svoja prepricanja, pa tud ta knjiga cis mozn da je le nakladanje...ampk men je anastazija res :palec: :palec:

velik soncka x:Xx

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

kapica a si prebrala njeno nadaljevanje x;)x

zanimivo,d a vsak vidi v knjigi tisto, kar želi videti... jaz sem videla popolnoma drugo x;)x

jp... jst pa sam to da smo navadni smrtniki v zoni somraka....mislim da je v tretji al četrti knjigi....pa žarek njen mi je zelo všeč....drgač je pa to avtohtona duhovnost za ruse....vse to kar opisuje sem že brala v drugih knjigcah.....

x^x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

ja povezanost z naravo, všeč mi je misel, kaj vse mama z dojenjem posreduje svojim otrokom, to bi morala jaz vedeti 12 let prej, pa moč misli,...in kako je od ubogega Vladimirja zahtevala da reši svet, če hoče bit oče, ta mi je bila mal kruta, sej jo je babica opominjala ane, samo ljubi in ne zahtevaj ničesar... ja žarek, pa šola, zanimivo razmišljanje o šolah... pa še kaj x;)x

IZIGRA ŽIVLJENJA IN KAKO JO IGRATI - Florence Scovell Shinn :"Preteklost in prihodnost sta tatova časa. Človek mora preteklost, če ga ima v ujetništvu blagosloviti in pozabiti. Prihodnost mora blagosloviti, vedoč da bo prinesla neskončno veselje. Zdaj pa mora polno živeti vsak trenutek"

IZPODZAVEST CENTRALA MOČI - Erhard F. Freitag

"Vsa energija, kijo uporabljate, da bi prišli do cilja je prepreka na poti do cilja!"

IZ MOČ MOJE PODZAVESTI - Margarete Freibe

"Nobeni smeri se ne smemo popolnoma prepustiti. Prevzamemo samo tisto, kar trenutno razumemo in na kar lahko pristanemo"

IZ ZLATA PRIHODNOST - OSHO

"Sem proti organiziranim religijam, brez izjeme, iz preprostega razloga, ker resnice ni mogoče organizirati, ljubezni tudi ni mogoče organizirati - TO NI POLITIKA"

še

"Avtentična religioznost ne potrebuje nobenih prerokov, ne odrešenikov, ne cerkva, ne papežev in ne duhovnikov, kajti religioznost je cvetenje tvojega srca"

še

"Toliko moči dajete moči lačnim ljudem; z lastnimi rokami jim pomagate, da vas obesijo - to ni demokracija"

še

"Nihče ni manjvreden in nihče ni večvreden. vsakdo je samo sam svoj, neprimerljiv"

še

"Vsi kriminalci so bolni, psihološo in duhovno - obojestransko"

še

"Kaznovanje je napačno, ne samo napačno je zločin"

sam še ta x:Dx

"Sodišča so barbarska, barbarski so tudi današnji zakoni. Že sama ideja kaznovanja je neznanstvena!"

MEDITACIJA: UMETNOST EKSTAZE - OSHO

Jo glih kar požiram.... Tukaj je pa tolk dobrega, da si bom nabavla svojo! :palec: Šele zdej mi je jasno, da mi nič ni jasno x;)x :inocent: x:Dx

Lepo vas pozdravljam x:Xx x:Xx x:Xx

Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.

M. H. Alderson

Ja te vrže s tirnic tale OSHO...Ne vem a ste omenjal, še eno morš kupit Tantra, duhovnost in seks taka majhna modra....ga je težko prebirat....

Čeprav so ga razcotal, mislim da je bil Osho fenomenalen zakladnica znanja vzhoda in zahoda

:palec:

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

ja povezanost z naravo, všeč mi je misel, kaj vse mama z dojenjem posreduje svojim otrokom, to bi morala jaz vedeti 12 let prej, pa moč misli,...in kako je od ubogega Vladimirja zahtevala da reši svet, če hoče bit oče, ta mi je bila mal kruta, sej jo je babica opominjala ane, samo ljubi in ne zahtevaj ničesar... ja žarek, pa šola, zanimivo razmišljanje o šolah... pa še kaj x;)x

..ja povezanost z naravo, to je pa res fajn napisano....

...sem šla v decembru na krasen zimski sprehod enih 20 km peš čez drn in strn....pr -17 snežna odeja... alone...

ti so se mi približale srne tako na 10 m.... pa kuna na en meter...pa tista tišina,,,kje ble zgodaj zjutraj,,,, pa sončni vzhod.....

ja pol sm pa na Anastazijo mislila še celo pot

Se strinjam s tabo Lia..... Tantra, duhovnost in sex pa še pride na vrsto, jo mam že v planu  :palec:  x;)x

Lepo pozdravljena x:)x

Kr kup jo...Ko jo boš prvič prebrala, ti ne bo nič jasno...jo morš kr met...pa vsake tolko cajta odpret, pa počas brat, pa globoko zravn dihat...pa tiste ki jo ti bereš ne posojaj.....

Lepo pozdravljena tudi ti Naky x;)x

O smrti in življenju po njej - Elisabeth Kuebler - Ross

Knjigca, ki je nekako potovanje duš zelo zelo skrčeno. Nekak predstavi osnovno idejo o te, da življenje po smrti obstaja. Kaj je Elisabeth kot znanstvenica, ki jo je nekako pripeljalo Življenje v stik z umirajočimi, opazila ob umiranju ljudi. In čeprav se ni ukvarjala z duhovnostjo, so jo številne izkušnje napeljale na to, da razišče smrt, pa potem rpedstavi čimvečjemu številu ljudi.

Zanimivo branje, mogoče primerno za vse, ki se bojijo smrti, pa nimajo predsodkov v zvezi s tem  x;)x .

Sem prebrala - meni je bila všeč.

Lp, beba. x8Dx

Ej punce, kolk vas imam rada, kar vse po vrsti, seveda z mojo lubico Natasho načelu x;)x :palec: , super knjigice so a neda ampak VZAMEMO TISTO, KAR RABIMO ok !!!!!

Pa tud to je res, tista knjiga ki sede, jo moraš imet na dosegu roke. ZMERAJ, ker ti zmeraj kaj novega odkrije o sebi,

mejte se.

Naky - a že maš škatlco, pa kartice, pa sugestije napisane, saj veš, vsak dan eno potegneš. Kolk fino to deluje, točno to potegnem, kar tisti dan rabim.

" V MENI STA LJUBEZEN IN HARMONIJA. OČE MISLI, GOVORI IN DELUJE SKOZI MENE. ZAUPAM NESKONČNI MODROSTI SVOJE PODZAVESTI, KI DOLOČA VSE MOJE ŽIVLJENJE IN UREJA VSE V MOJE DOBRO, SAJ KREPI MOJ DUŠEVNI RAZVOJ IN SKRBB, DA VEDNO DELAM KAR JE PRAV IN DOBRO. IZ MIRU V NOTRANJOSTI SVOJEGA JAZA, IZŽAREVAM LJUBEZEN DO VSEH LJUDI V SVOJI OKOLICI IN KONČNO DO VSAKEGA ČLOVEKA NA ZEMLJI. ČUTIM, DA BOLJ KO IZŽAREVAM SVOJE MOČI, MOČNEJE PRITEKAJO NAZAJ K MENI. VSE, PO ČEMER HREPENIM, SE PRITAKA K MENI. HARMONIJA MOJEGA JAZA IZPOLNJUJE MOJE ŽIVLJENJE. VSE SE DOGAJA SAMO OD SEBE !!" - FREITAG

Super sugestija !!

peace and love

clean

peace and love

Klinar

• 3 weeks later...

Dan Millman - Zakoni duha

delček iz knjige

"Konec koncev res ni razlike,"je odvrnila."na koncu vse poti vodijo k istimu cilju. Toda ena od teh poti morda vodi v zeleno dolino, druga na kamnit vrh in tretja v temen gozd. Ne moreš zanesljivo vedeti, kam te vodi določena pot, a vseeno se moraš odločiti."

in še

"Ena izbira vodi na s soncem obsijano pot, druga do zaprek in prizkušenj, ki te učijo in jačajo, tako da nam vse stvari služijo, vsaka na svoj način."

zadnje

"Dokler ne spoznaš, da imaš moč reči ne, ne moreš zares reči da. Svojim odnosom. Svojemu delu. Svojemu življenju. Čemurkoli. Ni ti treba čakati, da bi naredil pozitivno, opogumljajočo spremembo. Ni ti treba hoditi v šolo, ni ti treba iti v vojno, ni ti treba hoditi v službo, ni ti treba biti poročen in imeti otroke ali početi, kar drugi pričakujejo ali želijo od tebe. Ničesar ti ni treba storiti. Le zavedaj se, da ima vsako dejanje ali nedejanje posledice, in da si s pripravljenosjo sprejeti te posledice pridobiš moč in svobodo, da si izbereš, kdo si, kje si, in kaj boš storil. Potem se življenje iz obveznosti spremeni v blagoslovljeno priložnost. Potem se dogajajo čudeži."

Definitivno knjigica, ki jo bom nekoč imela na svoji knjižni polici. V roke mi je prišla v trenutku, ko se v meni poraja tisoč vprašanj, ko že sama razmišljam o poteh, o mojem notranjem boju in tu sem spoznala, da je predaja zelo dobrodošla v življenju, torej knjiga, ki mi jo je nekdo položil v roke, kot odgovor na moje prošnje. hvala xsrcx

Ne moreš zanesljivo vedeti, kam te vodi določena pot, a vseeno se moraš odločiti."

.početi, kar drugi pričakujejo ali želijo od tebe. Ničesar ti ni treba storiti. Le zavedaj se, da ima vsako dejanje ali nedejanje posledice, in da si s pripravljenosjo sprejeti te posledice pridobiš moč in svobodo, da si izbereš, kdo si, kje si, in kaj boš storil. Potem se življenje iz obveznosti spremeni v blagoslovljeno priložnost. Potem se dogajajo čudeži."

x^x
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

• 2 weeks later...

Robin Skynner in John Cleese: Družine in kako v njih preživeti

ne vem, če to spada ravno pod področje duhovnosti, vsekakor pa knjiga, ki pomaga razumeti sebe in naše odnose (pokaže pogled na to, kako pridemo skupaj, kaj se zgodi, ko par dobi otroka, razvoj otroka od rojstva do časa, ko sam išče/najde partnerja... poudarek na ravnanju s čustvi)

meni res všečna knjiga, ki mi je prinesla nov pogled na odnose. lahko berljiva, z duhovitimi karikaturami

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...