Buddha 5. november 2004 Prijavi Deli 5. november 2004 .Agape Ljubezen ( v izročilu svetovnih religij; John Templeton ).Sufijske zgodbe modrosti.Prebujanje skozi duhovni materializem. Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Stardragon 7. november 2004 Prijavi Deli 7. november 2004 - Evald Flisar: '' Carovnikov vajenec ''- Carlos Castaneda: '' Magicne kretnje - uporabna modrost staromehiskih vracev ''- Vili Ravnjak: '' O poteh samospoznavanja ''- Elisabeth Haich: '' Posvetitev ''- Marijan Kosicek: '' Clovek, imej se rad '' - Susan Forward: '' Custveno izsiljevanje ''- Sanja Rozman: '' Peklenska gugalnica ''- dr. Susan Forward, Craig Buck: '' Strupeni starsi '', itd. Vsec so mi knjige iz podrocja uporabne psihologije, magije in ezoterike. Citiraj Stardragon net. centar za promicanje alternativne kulture, umjetnosti i duhovnosti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
MUCAMACA 16. december 2004 Prijavi Deli 16. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>Jaz tud.......berem z nadsvetlobno hitrostjo . Hm......bi pa zelo rad prešel vsaj na........svetlobno hitrost. Se mi zdi, da bi potem v bistvu več............res prebral Se strinjam. Knjige požiram, namesto berem, a ne morem iz svoje kože. sem pa ravno prebrala Peto goro Paola Coellha. Kolk je to ena dobra knjiga! Ampak vseeno sem malo žalostna. Le zakaj, le zakaj zoreti le skozi trpljenje? MucaMaca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
MUCAMACA 16. december 2004 Prijavi Deli 16. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>Čudovite so te knjige, edino katero nisem dobro razumel je bila POLJE, ta se mi zdi zelo težka in zahtevna. No čaka na polici in mogoče jo bom vzel čez čas v roke. beli Vran Oj ta je bila meni super, sem jo priporočila tudi kolegom, ki drugače berejo samo borzno tečajnico, tale knjigica je pa s svojim nedvoumnim znanstvenim pečatom navdušila še celo kakega nejevernega Tomaža. MucaMaca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 16. december 2004 Prijavi Deli 16. december 2004 Peto goro prebrala... za moj okus nekoliko preveč ekscentrična, vendar ima dobro sporočilno noto Polje prebrala....dobra, ampak je ne moreš kar požret. Vsaj jaz je nisem. Pove pa vse tisto, kar že veš Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jupiter 20. december 2004 Prijavi Deli 20. december 2004 Warrior of the light - elektronski tednik misli in ujetih trenutkov Paula Coelha....http://www.warriorofthelight.com/ Citiraj Vedno sledi svojim sanjam z ljubeznijo v srcu... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Almira 21. december 2004 Prijavi Deli 21. december 2004 Ali je že kdo prebral kakšno knjigo od Ericha Fromma? Komentar??? Jaz še nisem, sem le radovedna... Citiraj "Stopaj po sledi mavrice,Stopaj za zvoki pesmiin vsepovsod te bo obdajala lepota.Po sledi mavrice vodi potIz najbolj goste megle." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 Živijo!zakaj? bi rekla, da je to bolj knjiga iz verske vzgoje, kot pa za razvoj duhovnosti. te prej v depresijo spravi, kot pa v rasvetlenje.Biblija ni samo knjiga verske vzgoje. Biblija je eden najpomembnejših kabalističnih besedil. Kdor trdi, da se ukvarja s kabalo in zviška gleda na Biblijo, ta še ne obvlada dovolj Kabale. Krščanstvo Biblijo razume zgolj dobesedno in redko na katerem mestu alegorično. Kabalist Biblijo razume predvsem alegorično, metafizično in mistično in manj dobesedno. Lep primer je 10 božjih zapovedi. Lahko izbiraš. Negitvna osebnost te zapovedi jemlje kot frustracijo, pozitivna kot motivacijo. Imamo pač različni odnos do morale.Seveda pa Biblija in 10 božjih zapovedi (kot primer dela Biblije) nima nobenega pomena za vernike različnih Hindujskih in podobnih religij....Kabalist Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Živijo! Biblija ni samo knjiga verske vzgoje. Biblija je eden najpomembnejših kabalističnih besedil. Kdor trdi, da se ukvarja s kabalo in zviška gleda na Biblijo, ta še ne obvlada dovolj Kabale. Krščanstvo Biblijo razume zgolj dobesedno in redko na katerem mestu alegorično. Kabalist Biblijo razume predvsem alegorično, metafizično in mistično in manj dobesedno. Lep primer je 10 božjih zapovedi. Lahko izbiraš. Negitvna osebnost te zapovedi jemlje kot frustracijo, pozitivna kot motivacijo. Imamo pač različni odnos do morale.Seveda pa Biblija in 10 božjih zapovedi (kot primer dela Biblije) nima nobenega pomena za vernike različnih Hindujskih in podobnih religij....Kabalist S tem se pa strinjam. Duhovno usmerjen človek tudi povsem duhovno knjigo razume v njenem duhovnem pomenu. Zunanje materialističen človek pa jo razume zgolj v njenem zunanjo-materialističnem pomenu, in mu je kot taka popolna neumnost, nesmisel in paradoks. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 4. januar 2005 Prijavi Deli 4. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>S tem se pa strinjam. Duhovno usmerjen človek tudi povsem duhovno knjigo razume v njenem duhovnem pomenu. Zunanje materialističen človek pa jo razume zgolj v njenem zunanjo-materialističnem pomenu, in mu je kot taka popolna neumnost, nesmisel in paradoks. Sam d se štekata. Peace, love, cvječe... Da pa ne pozabmo namena tele teme - odlična je knjiga Petra Dawkinsa Zoence - the science of life (discovering the sacred spaces of your life). Škoda, da je (še) ni v slovenščini in se moram jebat z angleščino. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 6. januar 2005 Prijavi Deli 6. januar 2005 Živijo!Zakaj se ne bi štekala? Vsaka debata, razprava, pa naj poteka še izza tako visokih okopov, preko tako širokih bregov, je koristna, dokler se ne uporabijo neprimerne besede ( beri: žaljivke). Vsaj zase vem... naj bo debata še tako vroča, polna nestrinjanja, vedno sem potem pripravljen iti na pijačo. Osebno se mi zdijo zanimive knjige Oshoja in Castenade. Čeprav se ukvarjam s Kabalo, rad vzamem v roke knjige, ki nimajo neposredne zveze s Kabalo. Doma imam kar lepo zbirko knjig od Slavinskega, Oshoja (posebno Vrhovna alkemija I, II mi je všeč). Nadalje imam nekaj od Crowleya, Mathersa, Castenade, Ripla (lep nauk o tem, kam pripelje mešanja vsega z vsem), Levija in še bi se našlo kaj o jogi, pa teozofiji, kristalih ipd. Branje knjig zgolj s področja, s katerim se človek ukvarja, po mojem mnenju ni najboljša pot za razvoj.Kabalist Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
volja 13. januar 2005 Prijavi Deli 13. januar 2005 Dragi moji, Res so lepe in uporabne vse te knjige. Ampak, koliko jih je potrebnih za SPOZNANJE?No, še ena v zbirki mnogih, ki vas bo dvignila na višji energetski nivo:Power of Intention W.Dyer Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 16. januar 2005 Prijavi Deli 16. januar 2005 No, še ena v zbirki mnogih, ki vas bo dvignila na višji energetski nivoZanimiv stavek. Zakaj se mnogi tako izražate? Knjiga ne more nikogar nikamor prestaviti. Za napredovanje je potrebno predvsem delo. Knjige so zato, da v njih najdemo navodilo, motiv ipd. Ob branju knjig se pridobi zgolj enciklopedično znanje o duhovnosti, a s tem nisi duhovni niti za ped naprej. Brati o tem, kako se vozi avto in voziti ga je svetlobna leta narazen. Stavek, katerega sem citiral sem uporabil samo za izhodišče razmišljanja, saj z branjem ni nič narobe... Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 16. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>... Knjiga ne more nikogar nikamor prestaviti. Za napredovanje je potrebno predvsem delo. Knjige so zato, da v njih najdemo navodilo, motiv ipd. Ob branju knjig se pridobi zgolj enciklopedično znanje o duhovnosti, a s tem nisi duhovni niti za ped naprej. Brati o tem, kako se vozi avto in voziti ga je svetlobna leta narazen. ... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
volja 18. januar 2005 Prijavi Deli 18. januar 2005 Ja, pa saj ravno to sem imela v mislih s tem, ko sem rekla koloiko knjig je potrebno prebrati, da te prestavijo na višji nivo.V bistvu menim, da ni potrebna nobena, ampak ljudje se na splošno počutimo bolje, če vidimo, da še kdo razmišlja podobno, kot mi. Hecno, a ne.Se popolnoma strinjam s tabo kabalis, moja izjava je bila mala provokacija. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 18. januar 2005 Prijavi Deli 18. januar 2005 Knjige so predvsem vir navodila, navdiha, pač hrana za razumski del osebnostnega razvoja. Mislim, da je posebno začetniku potrebna trdna literarna in osebnostna podpora. Žal pa je težko na slepo "zadeti" kvalitetno knjigo. Pofla se po polic valja na tone. Žal. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
volja 19. januar 2005 Prijavi Deli 19. januar 2005 Oprosti, s tem, da se veliko "pofla" valja po policah se pa ne morem strinjati. Vsakemu pride pod roke taka knjiga, kot jo v tistem trenutku potrebuje. Kaj ti pomaga popolnoma nov avto, če nisi usposobljen za to da ga voziš? Kaj ti pomaga fantastična knjiga, če jo v določenem trenutku ne moreš dojeti v vsem kar ti nudi. Ponavadi se začne tako, da človek prebira lažjo literaturo in potem išče naprej. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 20. januar 2005 Prijavi Deli 20. januar 2005 Žal je v tvojih mislih samo del resnice. Knjiga je lahko silno enostavna, a je obenem odlična. Govorim o knjigah, ki so polne praznega in / ali zavajajočega blebetanja in izlivov avtorjevih / avtoricinih blodenj. Tega se ogromno najde v knjigarnah. Žal so redki, ki imajo dragocene izkušnje in so jih pripravljeni vsaj delno deliti z drugimi preko knjige. Duhovno knjigo je neprimerno težje napisati, kot roman ali potovalni priročnik. Vsaj za Kabalo to velja. Verjetno pa je podobno tudi za druge duhovne smeri. Duhovnost je precej kaotična dejavnost in vsakdo se lahko razglasi za psihobioenergo-XY-terapevta in naklada o takšnih in drugačnih težko izgovorljivih oblikah energij. Oglejte si malce oglase v časopisju! Primer: V slovenščini je najboljša knjiga o Kabali ravno najenostavnejša, skoraj slikanica. A je najboljša za začetek in še dlje. Kabalist Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
volja 20. januar 2005 Prijavi Deli 20. januar 2005 (popravljeno) Vsaka stvar je za nekaj dobra. Vsaka knjiga ki nam odpre kakšna nova vrata, je odlična, pa čeprav v njej najdemo samo eno lepo misel . Popravljeno 20. januar 2005 -> volja Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
levinja25 28. januar 2005 Prijavi Deli 28. januar 2005 Ojla!jest nism prov prevec zagovornik branja knjig, samo sm zacela brat knjigo ZIVLJENJSKI DIAMANT OD GOREYA- TOPLO PRIPOROCAM!!! meni spreminja zivljenje in zares ucinkuje. 2. potovanje duspapa Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cigancica 30. januar 2005 Prijavi Deli 30. januar 2005 DOBRA KNJIGA ,PRIPOROCLJIVA ZA IZBOLSANJE KAKRSNIH KOLI ODNOSOV-"MOJSTRSTVO LJUBEZNI",D.MIGUEL RUIS xrosex Citiraj vec svetlobe spustis vase,svetlejsi postane svet v katerem zivisshakti gawain Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larsy 30. januar 2005 Prijavi Deli 30. januar 2005 A mogoče kdo ve kdo je napisal knjigo: Življenje je igra????? Citiraj Scio mi nihil scire Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 30. januar 2005 Prijavi Deli 30. januar 2005 WAYNE W. DYER - zelo dobra knjiga !! Priporočam ! Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larsy 30. januar 2005 Prijavi Deli 30. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>WAYNE W. DYER - zelo dobra knjiga !! Priporočam ! Hvala! Citiraj Scio mi nihil scire Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 1. februar 2005 Prijavi Deli 1. februar 2005 "Zamislite si, da držite v roki nit, in če ji sledite, vas vodi, kamor morate iti. En konec niti je pri vašem viru - povezuje vas z dušo. Nit vodi v neznano. Ne morete spremeniti dejstva, da neznano leži pred vami, naj se še tako trdno oprijemate preteklosti. Življenje je kot vožnja v avtomobilu z vzvratnim ogledalom in opečnatim vetrobranom; gledanje nazaj vam ne bo pomagalo peljati naprej."HČERE RADOSTI - Chopra Deepak Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.