Kabalist 2. februar 2005 Prijavi Deli 2. februar 2005 Se strinjam. Duhovni razvoj je pridobivanje sposobnosti vožnje naprej. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 12. maj 2005 Prijavi Deli 12. maj 2005 Spravljam se brat Pascala Brucknerja NENEHNA VZHIČENOST ali Esej o prisilni sreči. Ne vem, le mi bo všeč- bomo videli. Je že kdo prebral? Kakšno mnenje? Dala sem v LF iskalnik in ni nič padlo ven... verjetno še ni nihče nič omenjal? Gledala sem razgovor z Brucknerjem po TV, imel ga je Čolnik. Čeprav ne vem, če se bom z Brucknerjem strinjala, je bil po svoje zanimiv. Bom poročala, ko preberem. Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 19. maj 2005 Prijavi Deli 19. maj 2005 no tle sm spet js neki out......da omenim samo Notranje popotovanje tujca (Yoshigasaki), Duh zena - duh začetništva (Suzuki), Pot k zenu (Mehle), pa še par takih.....kaj vem, js sm v tej smeri bolj Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Klarissa 19. maj 2005 Prijavi Deli 19. maj 2005 Pa Ruiz: Stirje dogovori Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 9. julij 2005 Prijavi Deli 9. julij 2005 škoda, da se ta tema praši nekje zadaj. Sem preletela vseh 18 strani, našla nekaj super novih naslovov, se spomnila vsebine določenih knjig. Tko da, si bom spet malce nabrala zaloge za naslednje dneve... DaVincijeva šifra mi je bila všečna Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 9. julij 2005 Prijavi Deli 9. julij 2005 Lahko prebereš še tako super potopis še tako eksotične dežele, to branje nima nobene praktične vrednosti naproti popoldanskemu izletu na najbližji hrib. Po domače... branje o veličastnbih resnicah je brez pomena, dokler ne narediš praktičnega koraka proti temu. Se mogoče motim? Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 9. julij 2005 Prijavi Deli 9. julij 2005 tole sem slikala danes moja jasa nad mestom Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
julijana 9. julij 2005 Prijavi Deli 9. julij 2005 kar nekaj knjig bi se našlo, ki so bile dobre...v moje roke so prišle v pravem času..no, vodi ŽEnske, ki tečejo z volkovi...pa vse prevedene od Castanede in Richarda Bacha,R. Steinerja...Najbolj duhovna in zame najpomembnejša v mojem zgodnjem razvoju pa je Pika Nogavička-Astrid Lindgren-če ne bi bilo nje, bi jaz že velikokrat obupala Citiraj fish is mute-fish knows everything-G.B. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 9. julij 2005 Prijavi Deli 9. julij 2005 Pika R.Steiner - Kako doseči spoznanja višjih svetovgre mi počasi, polna sem svojih misli vmes, ampak kakšen odstavek je pikica na i,na moje razmišljanje Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
julijana 9. julij 2005 Prijavi Deli 9. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Pika R.Steiner - Kako doseči spoznanja višjih svetovgre mi počasi, polna sem svojih misli vmes, ampak kakšen odstavek je pikica na i,na moje razmišljanjeja, tudi jaz sem se počasi "prebijala" skozi Steinerjevo pisanje...Franc Božjak je napisal nekaj skript, ki zajemajo S. znanje, ampak je pač on to preštudiral-ne samo njega in potem to združil v skripti...Na Obali se dobijo skripte v knjižnici, pa mislim, da se dobijo tudi drugje,,,lp Citiraj fish is mute-fish knows everything-G.B. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 10. julij 2005 Prijavi Deli 10. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Lahko prebereš še tako super potopis še tako eksotične dežele, to branje nima nobene praktične vrednosti naproti popoldanskemu izletu na najbližji hrib. Po domače... branje o veličastnbih resnicah je brez pomena, dokler ne narediš praktičnega koraka proti temu. Se mogoče motim?aja, nisem odgovorila, ne ne motiš se... vendar si tudi ti moral, da si prišel do svojih spoznanj obrniti kakšen list ali dva v marsikateri knjigi ane se trudim ostajat zvesta predvsem sebi in na moji poti knjige izberejo mene, ne jaz njih. Kaj mi koristijo? Mogoče mi potrdijo kakšno misel, včasih začudeno ugotovim, da je kateri stavek, ki ga imam za svojega že pred toliko leti nekdo drug napisal(baraba, mi ga je pljunil ), ali pa najdem moč za naprej. Julijana, hvala za namig Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 10. julij 2005 Prijavi Deli 10. julij 2005 Po moje je pa Jezusova mladost najbol bukva s področja duhovnosti. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 10. julij 2005 Prijavi Deli 10. julij 2005 vendar si tudi ti moral, da si prišel do svojih spoznanj obrniti kakšen list ali dva v marsikateri knjigi ane To pa gotovo. Poudariti sem hotel samo to, da zgolj branje še ne pomeni napredka. Po moje je pa Jezusova mladost najbol bukva s področja duhovnosti Ta tema je silsno spozka, saj ni na voljo preveč avtentičnih zapisov. To, kar so zapisali stoletja za Jezusom, je špekulacija, ne pa življenjepis. Na tem področju čaka raziskovalce še kar precej dela. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 10. julij 2005 Prijavi Deli 10. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>To pa gotovo. Poudariti sem hotel samo to, da zgolj branje še ne pomeni napredka.to se pa zavedam Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 11. julij 2005 Prijavi Deli 11. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}> Ta tema je silsno spozka, saj ni na voljo preveč avtentičnih zapisov. To, kar so zapisali stoletja za Jezusom, je špekulacija, ne pa življenjepis. Si že slišu za Jakobov evangelij? Ga je napisu možakar, čigar kostnico so našli pred nekaj leti. Na njej piše "Jakob, Jožefov sin, Jezusov brat". Kar je zlo nenavadno, saj so praviloma navajali sam očetovo ime. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 12. julij 2005 Prijavi Deli 12. julij 2005 Kar je zlo nenavadnoRes sumljivo, zato osebno močno dvomim v avtentičnost najdbe. verjetno še ni objavljeno, kaj natančno so našli. V zgodovini je bilo v zvezi z Jezusom že kar nekaj potegavščin. A velikos e da razbrati tudi iz "Uradnih" evangelijev, saj poznavalcu takratne družbe ne ostanejo skrita marsikatera dejstva, katera krščanstvo rado zamolči ali celo zanika. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 12. julij 2005 Prijavi Deli 12. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Res sumljivo, zato osebno močno dvomim v avtentičnost najdbe. verjetno še ni objavljeno, kaj natančno so našli. V zgodovini je bilo v zvezi z Jezusom že kar nekaj potegavščin. A velikos e da razbrati tudi iz "Uradnih" evangelijev, saj poznavalcu takratne družbe ne ostanejo skrita marsikatera dejstva, katera krščanstvo rado zamolči ali celo zanika. Je bla lansko leto tudi v slovenščini objavljena knjiga Ali je Jezus imel brata?. Si jo lahko najdeš, je blo že pred tem objavljeno, kaj so našli, je bla razstavljena tudi v ZDA. So strokovnjaki potrdili avtentičnost (starost, izvirnost napisa), in večinoma domnevajo, da gre res za osebo, ki ga evangeliji omenjajo kot Jezusovega brata, in je bil vodja krščanske skupnosti v Jeruzalemu sred prvega soletja. Katoliška cerkev domneva, da gre za Jezusovega bratranca, pravoslavna pa smatra, da je bil Jožef vdovec, ki je imel sinove iz prvega zakona. Omenjena knjiga daje prav pravoslavni trditvi. Pa tudi Judovstvo marsikaj zamolči in zanika. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 12. julij 2005 Prijavi Deli 12. julij 2005 (popravljeno) Ojla!Ja jaz sem že kar precej teh knjig prebrala. Prva, ki me je navdušila, da sem sploh začela brati te knjige je bila PREPOVEDANO ŽIVLJENJE (kdo je avtor ne vem). Najbolj so mi pa ostale v spominu naslednje: seveda ŽIVLJENJE JE TVOJE-Hay, PRISLUHNITE SVOJEMU SRCU-mislim da je avtor Andrew Mattews??, pa kakšna od Shirley Maclane npr. CAMINO, nazadnje sem pa bila navdušena nad knjigo IMENOVALI SO JO DVOJE SRC-Morgan.Vse knjige so mi dale navdih, od vsake sem se veliko naučila. Predvsem pa zdaj gledam bolj pozitivno na življenje.Lep pozdravček vsem. Popravljeno 12. julij 2005 -> Pinka Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
freaky girl 29. avgust 2005 Prijavi Deli 29. avgust 2005 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 29. avgust 2005 Prijavi Deli 29. avgust 2005 Pinka Camino... Ga je še kdo prebral? Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
iksa 29. avgust 2005 Prijavi Deli 29. avgust 2005 Prebrala - ja! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cvet 30. avgust 2005 Prijavi Deli 30. avgust 2005 Anthony de Mello, Zavedanje; knjiga, ki za moje pojme sodi na nočno omarico namesto prtička.....pa ne kot podstavek za luč, hehehe xrosex Citiraj "Ljubezen ja stanje Bitja.Tvoja ljubezen ni nekje zunaj, je globoko v tebi.Nikoli je ne moreš izgubiti in ne more te zapustiti.Ni odvisna od nekega drugega telesa ali kakršnekoli zunanje oblike." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sončk 30. avgust 2005 Prijavi Deli 30. avgust 2005 jaz sem si pa izposodila v knjižnici knjigo UČBENIK ŽIVLJENJA...pa sem ful žalostna ker tud tolk časa nimam da bi ga prebrala...skoz neko letanje...komi čakam da začnem Citiraj http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 30. avgust 2005 Prijavi Deli 30. avgust 2005 Pa tudi Judovstvo marsikaj zamolči in zanika.Vsaka religija predvsem zamolči, kar ni v skladu z njeno doktrino. A moraš vedeti, da Kabala NI Judovstvo. Judovstvo je ena od religij, ki izhajajo iz kabalističnih temeljev. Tudi Krščanstvo izvira iz kabalističnih korenin. Krščanski mistik in kabalist kaj hitro najdeta skupni jezik. Ko smo že pri knjigah. Poučna je dvodelna Ošojeva knjiga Vrhovna Alhemija.Enako interesantno je Duhovno učenje Ramana Maharšija. Tudi kakšno knjigo Dalajlame je vredno prebrati. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 30. avgust 2005 Prijavi Deli 30. avgust 2005 Ola! Ja Dalajlama ma res dobra knjige-3 imam celo doma. Najbolj mi ja bila do zdaj od njega všeč UMETNOST SREČE. Drugač mi ja pa ena kolegica priporočila knjigo ZAVEDANJE sam jo še nisem uspela prebrat. Glih zdaj sem pa prebrala tud eno dobro knjigo, k je ful simpl opisana-DOMOVANJE DUŠE-Gary Zukav. Uživajte še naprej ob prebiranju knjig, jaz vem da bom!!!! Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.