Skoči na vsebino

Knjige s področja duhovnosti 2

Marsa

Recommended Posts

• 3 months later...

Spravljam se brat Pascala Brucknerja NENEHNA VZHIČENOST ali Esej o prisilni sreči. Ne vem, le mi bo všeč- bomo videli.

Je že kdo prebral? Kakšno mnenje? Dala sem v LF iskalnik in ni nič padlo ven... verjetno še ni nihče nič omenjal?

Gledala sem razgovor z Brucknerjem po TV, imel ga je Čolnik. Čeprav ne vem, če se bom z Brucknerjem strinjala, je bil po svoje zanimiv.

Bom poročala, ko preberem.

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.

Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.

Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

Deli na socialnih omrežjih

no tle sm spet js neki out......da omenim samo Notranje popotovanje tujca (Yoshigasaki), Duh zena - duh začetništva (Suzuki), Pot k zenu (Mehle), pa še par takih.....kaj vem, js sm v tej smeri bolj x:Dx x:Dx x:Dx
cosmic dancer

• 1 month later...
škoda, da se ta tema praši nekje zadaj. Sem preletela vseh 18 strani, našla nekaj super novih naslovov, se spomnila vsebine določenih knjig. Tko da, si bom spet malce nabrala zaloge za naslednje dneve... DaVincijeva šifra mi je bila všečna :palec:

Lahko prebereš še tako super potopis še tako eksotične dežele, to branje nima nobene praktične vrednosti naproti popoldanskemu izletu na najbližji hrib. Po domače... branje o veličastnbih resnicah je brez pomena, dokler ne narediš praktičnega koraka proti temu. Se mogoče motim?
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

kar nekaj knjig bi se našlo, ki so bile dobre...v moje roke so prišle v pravem času..no, vodi ŽEnske, ki tečejo z volkovi...pa vse prevedene od Castanede in Richarda Bacha,R. Steinerja...Najbolj duhovna in zame najpomembnejša v mojem zgodnjem razvoju pa je Pika Nogavička-Astrid Lindgren-če ne bi bilo nje, bi jaz že velikokrat obupala :palec: xsrcx
fish is mute-fish knows everything-G.B.

<{POST_SNAPBACK}>Pika :palec:

R.Steiner - Kako doseči spoznanja višjih svetov

gre mi počasi, polna sem svojih misli vmes, ampak kakšen odstavek je pikica na i,na moje razmišljanje

ja, tudi jaz sem se počasi "prebijala" skozi Steinerjevo pisanje...Franc Božjak je napisal nekaj skript, ki zajemajo S. znanje, ampak je pač on to preštudiral-ne samo njega in potem to združil v skripti...Na Obali se dobijo skripte v knjižnici, pa mislim, da se dobijo tudi drugje,,,lp xsrcx

fish is mute-fish knows everything-G.B.

<{POST_SNAPBACK}>Lahko prebereš še tako super potopis še tako eksotične dežele, to branje nima nobene praktične vrednosti naproti popoldanskemu izletu na najbližji hrib. Po domače... branje o veličastnbih resnicah je brez pomena, dokler ne narediš praktičnega koraka proti temu. Se mogoče motim?

aja, nisem odgovorila, ne ne motiš se... vendar si tudi ti moral, da si prišel do svojih spoznanj obrniti kakšen list ali dva v marsikateri knjigi ane x;)x

se trudim ostajat zvesta predvsem sebi in na moji poti knjige izberejo mene, ne jaz njih. Kaj mi koristijo? Mogoče mi potrdijo kakšno misel, včasih začudeno ugotovim, da je kateri stavek, ki ga imam za svojega že pred toliko leti nekdo drug napisal(baraba, mi ga je pljunil ;)), ali pa najdem moč za naprej.

Julijana, hvala za namig xsrcx

vendar si tudi ti moral, da si prišel do svojih spoznanj obrniti kakšen list ali dva v marsikateri knjigi ane
To pa gotovo. Poudariti sem hotel samo to, da zgolj branje še ne pomeni napredka.
Po moje je pa Jezusova mladost najbol bukva s področja duhovnosti
Ta tema je silsno spozka, saj ni na voljo preveč avtentičnih zapisov. To, kar so zapisali stoletja za Jezusom, je špekulacija, ne pa življenjepis. Na tem področju čaka raziskovalce še kar precej dela.
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

<{POST_SNAPBACK}>

Ta tema je silsno spozka, saj ni na voljo preveč avtentičnih zapisov. To, kar so zapisali stoletja za Jezusom, je špekulacija, ne pa življenjepis.

Si že slišu za Jakobov evangelij? Ga je napisu možakar, čigar kostnico so našli pred nekaj leti. Na njej piše "Jakob, Jožefov sin, Jezusov brat". Kar je zlo nenavadno, saj so praviloma navajali sam očetovo ime.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Kar je zlo nenavadno

Res sumljivo, zato osebno močno dvomim v avtentičnost najdbe. verjetno še ni objavljeno, kaj natančno so našli. V zgodovini je bilo v zvezi z Jezusom že kar nekaj potegavščin. A velikos e da razbrati tudi iz "Uradnih" evangelijev, saj poznavalcu takratne družbe ne ostanejo skrita marsikatera dejstva, katera krščanstvo rado zamolči ali celo zanika.

<{POST_SNAPBACK}>Res sumljivo, zato osebno močno dvomim v avtentičnost najdbe. verjetno še ni objavljeno, kaj natančno so našli. V zgodovini je bilo v  zvezi z Jezusom že kar nekaj potegavščin. A velikos e da razbrati tudi iz "Uradnih" evangelijev, saj poznavalcu takratne družbe ne ostanejo skrita marsikatera dejstva, katera krščanstvo rado zamolči ali celo zanika.

Je bla lansko leto tudi v slovenščini objavljena knjiga Ali je Jezus imel brata?. Si jo lahko najdeš, je blo že pred tem objavljeno, kaj so našli, je bla razstavljena tudi v ZDA. So strokovnjaki potrdili avtentičnost (starost, izvirnost napisa), in večinoma domnevajo, da gre res za osebo, ki ga evangeliji omenjajo kot Jezusovega brata, in je bil vodja krščanske skupnosti v Jeruzalemu sred prvega soletja. Katoliška cerkev domneva, da gre za Jezusovega bratranca, pravoslavna pa smatra, da je bil Jožef vdovec, ki je imel sinove iz prvega zakona. Omenjena knjiga daje prav pravoslavni trditvi.

Pa tudi Judovstvo marsikaj zamolči in zanika.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

(popravljeno)

Ojla!

Ja jaz sem že kar precej teh knjig prebrala. Prva, ki me je navdušila, da sem sploh začela brati te knjige je bila PREPOVEDANO ŽIVLJENJE (kdo je avtor ne vem). Najbolj so mi pa ostale v spominu naslednje: seveda ŽIVLJENJE JE TVOJE-Hay, PRISLUHNITE SVOJEMU SRCU-mislim da je avtor Andrew Mattews??, pa kakšna od Shirley Maclane npr. CAMINO, nazadnje sem pa bila navdušena nad knjigo IMENOVALI SO JO DVOJE SRC-Morgan.

Vse knjige so mi dale navdih, od vsake sem se veliko naučila. Predvsem pa zdaj gledam bolj pozitivno na življenje.

Lep pozdravček vsem.

xDDx

Popravljeno -> Pinka
What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

• 1 month later...

Pinka :palec:

Camino... xsrcx

Ga je še kdo prebral? xsrcx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Anthony de Mello, Zavedanje;

knjiga, ki za moje pojme sodi na nočno omarico namesto prtička.....pa ne kot podstavek za luč, hehehe xsrcx

xrosex

"Ljubezen ja stanje Bitja.

Tvoja ljubezen ni nekje zunaj, je globoko v tebi.

Nikoli je ne moreš izgubiti in ne more te zapustiti.

Ni odvisna od nekega drugega telesa ali kakršnekoli zunanje oblike."

x:o)x

jaz sem si pa izposodila v knjižnici knjigo UČBENIK ŽIVLJENJA...pa sem ful žalostna ker tud tolk časa nimam da bi ga prebrala...skoz neko letanje...komi čakam da začnem x:px :vio: :8):

http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif

Pa tudi Judovstvo marsikaj zamolči in zanika.

Vsaka religija predvsem zamolči, kar ni v skladu z njeno doktrino. A moraš vedeti, da Kabala NI Judovstvo. Judovstvo je ena od religij, ki izhajajo iz kabalističnih temeljev. Tudi Krščanstvo izvira iz kabalističnih korenin. Krščanski mistik in kabalist kaj hitro najdeta skupni jezik.

Ko smo že pri knjigah. Poučna je dvodelna Ošojeva knjiga Vrhovna Alhemija.

Enako interesantno je Duhovno učenje Ramana Maharšija. Tudi kakšno knjigo Dalajlame je vredno prebrati.

Ola!

Ja Dalajlama ma res dobra knjige-3 imam celo doma. Najbolj mi ja bila do zdaj od njega všeč UMETNOST SREČE. Drugač mi ja pa ena kolegica priporočila knjigo ZAVEDANJE sam jo še nisem uspela prebrat. Glih zdaj sem pa prebrala tud eno dobro knjigo, k je ful simpl opisana-DOMOVANJE DUŠE-Gary Zukav.

Uživajte še naprej ob prebiranju knjig, jaz vem da bom!!!!

x;)x

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...