Skoči na vsebino

Knjige s področja duhovnosti 2

Marsa

Recommended Posts

Lep pozdrav vsem obiskovalcem foruma.

Ker sem tukaj prvic, ne vem ali pisem v pravo rubriko in upam, da ne boste jezni, ce sem zgresila. :sori:

Nekaj me zanima pa ne vem kako razlozit. Se bom potrudila cim bolj preprosto in upam, da bo kdo "skapiral" kaj bi rada.

Ze nekaj casa me zanimajo stavri oz clanki, prispevki, zgodbe o neke vrste carovnistvu, duhovih, prejsnjih zivljenjih ljudi, a nikjer ne najdem nic zanimivega. Rada bi kaksno knjigo z opisi osebnih izkusenj z nenavadnimi pojavi, dogodki.. V knjiznici nisem nasla nic primernega. Pod vedezevanje in prerokovanje so knjige o kartah in drugih vrstah napovedovanja prihodnosti, ampak to me ne zanima in tudi nimam te zilice, da bi lahko komu kaj koristnega povedala.

Ne vem tocno kje naj iscem, kaj naj iscem in zato se obracam na vas.

Slisala sem, da je ta forum zelo zanimiv in, da lahko marsikaj koristnega zves, zato se vam zahvaljujem za vse odgovore.

Pa lep pozdrav. x:)x

Ni vse slabo, kar se ne sveti.
Deli na socialnih omrežjih

Ze nekaj casa me zanimajo stavri oz clanki, prispevki, zgodbe o neke vrste carovnistvu, duhovih, prejsnjih zivljenjih ljudi, a nikjer ne najdem nic zanimivega. Rada bi kaksno knjigo z opisi osebnih izkusenj z nenavadnimi pojavi, dogodki..

V čarovništvo samo jaz ne bi niti malo drezal na tvojem mestu. Kar pa se tiče preteklih življenj mi je več ljudi reklo, da Potovanje duš. Jaz je nisem prebral.

Uživaj. :palec: x:Dx

NOVA VAS 159.961 NEWTON, M. Potovanje duš Izposojeno, rok vrnitve: 09.12.2003

wow, pred pol leta potekel rok .. :palec: :o|o:

Filma nisem gledal, tako, da ne morem komentirati. Se mi pa mnogo "cerkvenih čudežev" zdi vprašljivih ...

Tudi meni se nekatere stvari zdijo vprasljive in ravno zato me zanimajo. Morda pa je le vse res in je treba stvari samo malo bolj raziskat.. Ampak tezko je, ce ne ves kje zacet in imas samo "svoje zanimanje".. :inocent:

S knjigami o ... čemerkoli je tako, da ti že zaide v roke, ko je čas zanjo in si nanjo pripravljen; podobno kot je v reku, ki se glasi nekako takole: Ko je učenec pripravljen, pride učitelj x;)x Zato se s tem, kaj bom bral, nikdar ne obremenjujem. Pobrskam po policah knjižnice in mi kaj pade v roke, preberem kake stare poste tule na forumu, pa ne prav tu ... opazim knjigo pri kom doma... vedno se kaj najde! :8):
Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

Janja, sori za zamudo, ti bom čist na kratko opisala za kaj se gre....

Knjiga je pisana v zelo preprostem in vsem razumljivem jeziku. Osho razglablja o zavesti, spolnosti (vzrok vseh problemov), ljubezni, samomoru, meditaciji….

»Notranje življenje je individualno, zato tedaj, ko si pridobite nekaj teoretičnega znanja, to ne pomaga – lahko pa ovira – kajti ne velja za vas. Ne more biti za vas. Sebe boste spoznali šele tedaj, ko boste šli vase.«

Vedno sem se spraševala ali so res vse te metode in tehnike (predvsem vzhodnjaške), ki jih je danes »malo morje« res popolnoma neškodljive, se jih res lahko naučimo kar iz revij ali se je res neškodljivo igrati npr. s čiščenjem čaker… Ne vemo vedno kje resnično tiči vzrok naših težav in včasih si lahko z nepravilnim »zdravljenjem« bolj škodimo kot koristimo. Pa tudi način ni vedno za vsakogar pravi, kar je bilo že večkrat napisano tudi na tem forumu.

Všeč mi je tudi za to, ker ne povzdiguje samo ene religije kot prave in edine. Tako so uporabljeni nauki različnih religij (budizem, krščanstvo, hinduizem, islam….), teorije psihoanalitikov…

Nekdo pa je že na tem forumu omenil, da te njegove se njegove knjige ne berejo samo enkrat. In jaz jo bom sigurno še nekaj časa prebirala.

Šabano pa govori o antropologinji, ki je živela med Indijanci.

Knjiznica v katero hodim je bolj slabo zalozena - kot sem ugotovila potem, ko sem iskala knjige, ki ste mi jih predlagali.. Bo treba drugam pogledat..

Sem pa nasla eno z naslovom Potovanje v sebe in (se nekaj).. Ne vem kdo je avtor, ker sem jo samo prelistala. Bila je rezervirana, ampak se mi zdi, da bo kar primerna.. Sporocim, ko jo dobim v roke. x;)x

Knjiznica v katero hodim je bolj slabo zalozena - kot sem ugotovila potem, ko sem iskala knjige, ki ste mi jih predlagali.. Bo treba drugam pogledat..

Sem pa nasla eno z naslovom Potovanje v sebe in (se nekaj).. Ne vem kdo je avtor, ker sem jo samo prelistala. Bila je rezervirana, ampak se mi zdi, da bo kar primerna.. Sporocim, ko jo dobim v roke.  x;)x

Morda mislis tole: Potovanje vase - avtorice Shirley Maclaine?

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

hmm, ne, ampak je zanimivo.. haha, tu me boste navdusili za toliko knjig, da jih lahko celo leto berem pa ne bom prisla "do konca". x;)x

Morda sem se malo zmotila pri naslovu, ker sem na hitro preletela. Knjiznicarko poznam pa mi je dala samo za pokukat v knjigo, ceprav je bila rezervirana..

Ponavadi kar tako naredim, da povem kaj iscem in ce se kaj takega pojavi, mi sporocijo, da me caka v knjiznici.. Fajn, a ne? x;)x

Pametno, treba se znajti, da kaj dobis.

pa kot ugotavljam, so knjiznicarke po vecini nekako kul.

Zdaj se to pocasi prijemlje sele (malo pozno) - ampak se je ze zgodilo, da je knjiznica narocila par knjig v Lunci, kar se mi zdi kul.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Knjiznicarke so po vecini res ok. Samo se mi zdi, da so mlade bolj prijazne in rajsi pomagajo. Starejse so nekako navelicane svojega dela, knjig, ljudi, zivljenja in vcasih recejo, da neke knjige ni, samo da ne bi bilo treba vstati iz stola.. Sem to ze dozivela. In sem za vsak slucaj malo pobrskala in, lej ga zlomka, knjiga je bila na polici.. x:)x

Kako pa je s tem narocanjem knjig? Se moras kam vclanit? Je letna clanarina?

Oprosti, ker te mucim. Ce nimas casa za take stvari, ni problema..Se bom ze znasla.

LP

Ves, ne bi rada, da bi takle link, ki ga podam, izpadel kot nekaksno 'kurjenje', da bi folk kupoval. :)

To dam zato, ker je fotka, si lahko predstavljas, preberes malo, o cem gre zadeva - in seveda, da jo nenazadnje lahko tudi kupis.

Clanarine ni, pac vclanis se, si odpres racun, in potem kupujes - prodajalci sami pa skrbijo za narocila, tako da zaenkrat ne mores hkrati narocati (v eni posiljki) artiklov razlicnih prodajalcev (to je malo tecno, a zaenkrat ne gre drugace).

+ moras placati postnino, ki je kar draga.

Ampak ce si necesa zelis, pa tudi, v glavnem knjige tele niso zelo drage (razen pac izjemoma), tako da spet ocitno ni tak problem, ker ful kupujejo.

Tako dragqa postnina pa je predvsem zaradi teze (cenik je uradni cenik Poste Slovenije in v glavnem je kriterij teza posiljke, knjige pa so tezke).

Ves da si vzamem cas za take stvari. :palec: :vio:

Picasso

Zdaj se to pocasi prijemlje sele (malo pozno) - ampak se je ze zgodilo, da je knjiznica narocila par knjig v Lunci, kar se mi zdi kul.

:onfire: xredx :onfire:

Tule je kar dosti idej, ja . Sem že kar nekaj knjig po vaših priporočilih prebrala xsrcx .

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

• 4 weeks later...

Prebrala sem knjigo Louise L. Hay : Moč je v tebi

Nekako je Hayeva ena mojih najljubših avtoric, mogoče zato, ker sem jo v začetku najlažje dojela, ker od vseh avtorjev, ki sem jih prebirala do zdaj, govori v najbolj vsakodnevnem jeziku. Običajno piše o "osnovah" boljšega življenja. Krasna je.

V tej knjigi nekako obdelaš odnos do sebe, do drugih in do sveta, kako živimo, kako se ljubimo in sovražimo, kako si lahko pomagamo. Bistvo je pa kot že naslov sam pove v tem, da imamo vse kar potrebujemo v sebi.

Ena meni lepših misli:

Življenje je vrsta prostorov z vrati, ki se odpirajo in zapirajo. Hodimo iz prostora v prostor in doživljemo različna izkustva. Mnogi med nami si želijo zapreti nekatera vrata starih, negativnih vzorcev, starih ovir, situacij, ki nam niso všeč in niso več koristne in v pomoč. veliko nas je v procesu odpiranja novih vrat in odkrivanja čudovitih novih izkustev.

Opazujte se, kako odpirate vrata radosti, miru, zdravljenju, bogastvu in ljubezni; vrata razumevanju, sočutju, odpuščanju in svobodi; vrata samospoštovanju, občutku lastne vrednosti inm ljubezni do sebe. večni ste, večno boste nadaljevali pot od izkustva do izkustva. Tudi ko boste stopili skozi zadnja vrata na tem planetu, poti ne bo

konec. Začeli boste novo dogodivščino.

Pa naj bo človek slabe volje in brez energije, če je po takšni knjigi lahko. Louise - enostavno, izpopolnjujoče, energetsko nabito xrosex xsrcbumx xrainbowx xupx xyesx xwizardx

• 2 weeks later...

Prebrala Usoda duš: Michael Duff Newton

Nadaljevanje knjige Potovanje duš. V detajle razloženo življenje duš po smrti, na podlagi pričevanj klientov, ki so se s pomočjo regresije vračali v prejšnja življenja in v obdobje med utelešanji.

Razlaga tolažbo pravkar umrlih ljudi tistih ljudi, ki se najtežje soočajo z izgubo, pa potem obnavljanje duhovne energije takoj po končanem zemeljskem življenju, pa o povezanosti duš (sorodne duše, duše iz različnih skupin), pa o različnih vrstah duš in o dejavnosti in funkcijah duš med utelešenji.

Prikaže tudi oceno zadnjega življenja umrlega najprej v fazi orientacije, pa potem po vseh pripravah na ponovno utelešenje pred svetom starešin. Analiza, razlaga odločitev, ravnanj v smislu pozitive, spodbujanja in podpore. Sledi priprava na novo življenje v Obroiču usode, ko se ti pokažejo možni delčki prihodnjega utelešenja. Imaš na izbiro v koga se boš utelesil in prikažejo ti del življenja, ne celega in ne detajlov. Ko se posvetuješ z dušami iz svoje primarne skupine in se odločiš za novo utelešenje, se odpraviš na novo čudovito pot - Življenje in se združiš s telesom ploda v maternici v obdobju od 3-8 meseca nosečnosti in novim zmagam naproti.

Ena izmed top of the... knjig. Ko prebereš Potovanje in Usodo duš, se ti pojasni dosti o nesmrtnosti duše, o utelešanju, kaj se medtem godi, zakaj dobivamo v življenje preizkušnje, .... Krasna knjiga x:)x :palec: .

Knjige, ki ima zame vsak trenutek uporabno sporočilo:

1. OSVOBAJANJE OD SEBE (Angeli in Thomas pravijo, Bernarda Pavko)

2. POGOVORI Z BOGOM (vsi trije deli, D.N. Walsch)

3. Indigo children the new kids have arrived (L. Carroll, J. Tober)

in An Indigo Celebration (ista avtorja)

4. The New beginning (Kryon, book nine - in vse prejšnje)

5. ZDAJ! Resnično tvoj je samo ta trenutek

in še

*Marija Magdalena, potovanje v svetost ženske, ki jaz sem (B. Pavko)

* Ljubezen je pogum (za tiste, ki bi radi osvetlili partnerski odnos in razumeli dinamiko odnosa)

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...