Skoči na vsebino

Knjige s področja duhovnosti 2

Marsa

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>Samson23

Kje si pa dobil knjige od Franza Bordona? V knjiznicah jih ne najdem.

Lp

Dons sm biu u Čopovi knjigarni. Od F. Bardona majo trenutno le en okultni roman - nism registriru naslova. Zanimivo pa je nekaj drugega. Enkrat sm nekje bral, da je predmetni roman njegova zadnja knjiga, ki je ni dokončal. Sredi dela naj bi Bardon na nepojasnjen način izginil (če se ne motim, okoli leta 1958) in še danes nihče ne ve, kaj se je z njim zgodilo. Nekateri špekulirajo, da se je "nekaj zajebal" na astralu. čačača

Torej - ta roman je verjetno končal nekdo drug.

čačačaNo2

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Aham, odlična knjiga, postavi te na tla in ti da misliti  :palec: .

Ja popolnoma te postavi na tla. Mene je tok vrgla, da že neki dni hodim ko zombi po ulicah in opazujem ljudi. Ful mi dogaja ob tej knjigi. :vio:

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

Eykis - Dyer

Prvo njegovo leposlovno delo. Zelo zelo duhovita knjigica, pa tudi dosti da misliti o čisto vsakdanjih naravnanostih naših x:Ix . Zgodbe gre v bistvu tako, da avtor dobi obisk deklice z Urana in potem obdelujeta skozi pogovor naša ravnanja, misli,... Take zadeve ki se nam zdijo 1x1 , kar naenkrat niso več 1 x:Dx .

Pohrustala x:px .

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Jaz pa zdej berem Minuta nesmisla od Anthony de Mello, kjer so opisane zelo preproste kratke zgodbice, ki pa jih je težko razumeti. Prebereš eno pa se moraš zamislit kaj je hotel sploh povedat. Super knjigica.

x:)x

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

Meni se zdi da Crawley naklada

Crowley je precej težko čtivo. Preden se zagrizeš v njegove umotvore, potrebuješ že precej znanja o zahodni duhovnosti. Crowley je rad stvari po nepotrebnem zakompliciral ali pa enostavno napisal kaj narobe. Njegovi sistemi so izjemno učinkoviti, vendar tudi nevarni. Ustvaril je nevarno mešanico kabale in joge. Učinki so veliki, vendar je možnost, da se ti utrga, takisto velika. Njegovega sistema ne priporočam nikomur, ki nima ustreznega vodenja. Pri nas obstaja slovenska veja OTO, ki verodostojno skrbi za Telemitsko magiko, kot se temu sistemu reče. Svoje dni je bilo izdanih nekaj številk revije NOX, ki je lepa ilustracija tega, kaj je Telema.

Osebno se z marsičem, kar je Crowley napisal, ne strinjam. Ne zato, ker stvari ne bi delovale, temveč zato, ker je moja pot drugačna. Kljub vsemu pa Crowley velja za enega najsposobnejših okultistov zadnjih 100 let. O tem ni dvoma, ne glede na njegove ekscese. Sicer pa je bil tudi jezus v svojem času precej sporen za posvetno in duhovno oblast.

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

Čutila... vse prevečkrat slišim ali preberem to besedo. Ljudje smo tudi na področju duhovnosti konformisti. Sam sem prebral že kar nekaj knjig, katerih vsebina je v nasprotju s tem, kar "čutim", da je zame prava pot. Pravim zame, kajti m,nogi so opisano pot prehodilim in za njih je dobra. Skozi branje te, meni po občutku tuje poti, sem izpopolnil določeno praznino v svojem znanju. Čeprav čutim, da čakre niso zame, ker sem pač rojen na Zahodu in imam v sebi zahodni sistem pojmovanja realnosti, sem o tem kar nekaj prebral. Zakaj? Dobro je vedeti. To je dobro za komunikacijo, saj te težko kdo najde s spuščenimi hlačami.

Crowley je za močne ljudi. To je dejstvo. Potrebuješ ogromno strpnosti, enciklopedičnega znanja in dobre živce, da prebaviš njegove umotvore. A se izplača.

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

:palec: :palec: :palec:

Emily, povej prjatlci Ljubi, da ji tud jest čestitam za odlično oceno za knigo

"Modrosti zbrane iz verzov stkane" v spletni knjigarni Om Šiva Ezoterika,

pa za 5 kengurujčkov za knjigo "Verzi za tkanje vezi med ljudmi"

na spletnih straneh Cangure. Coooooool!

Prov ponosn sm, da mam tud jest obe njeni knigi!

Ful popularna, tale Luba!

:palec: :palec: :palec:

<{POST_SNAPBACK}>:palec:  :palec:  :palec:

Emily, povej prjatlci Ljubi, da ji tud jest čestitam za odlično oceno za knigo

"Modrosti zbrane iz verzov stkane" v spletni knjigarni Om Šiva Ezoterika,

pa za 5 kengurujčkov za knjigo "Verzi za tkanje vezi med ljudmi"

na spletnih straneh Cangure. Coooooool!

Prov ponosn sm, da mam tud jest obe njeni knigi!

Ful popularna, tale Luba!

:palec:  :palec:  :palec:

x8Dx x:Dx x:)x

Hvala, borisz, Ljuba je bila vesela čestitke!

Ja, ti dve oceni sta res pripomogli k večji prodaji obeh knjig xDDx , saj je zadnji čas Ljuba dobesedno zasuta z naročili! x:px Če bo šlo tako naprej, bo kmalu potreben še kakšen ponatis! :palec:

Ljuba ti v zahvalo pošilja tale izrek:

Če delaš dobra dela, si najprej kaznovan,

a vztrajaj - slejkoprej tvoj prispevek bo priznan!

:flower: :flower: :flower:

• 4 weeks later...

:2src: Jaz pa sem si včeraj vzela malo časa in ko sem gledala po polici katero knjigo bi malo prelistala, sem izbrala - življenje je tvoje od gospe LOUISE L. HEY xsrcx xsrcx

To je moja prva knjiga, ki sem si jo kupila zase x:Ix xsrcx Ponavadi si knjige izposodim v knjižnici, ta knjiga pa je pravi biserček in vedno, ko preberem samo 5 strani čutim toplino v srcu :2src: in v trenutku se mi vse zdi tako preprosto xsrcx x^x

Lep dan želim vsem skupaj x;)x

Sončk xwizardx :flower:

http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif

:2src: Jaz pa sem si včeraj vzela malo časa in ko sem gledala po polici katero knjigo bi malo prelistala, sem izbrala - življenje je tvoje od gospe LOUISE L. HEY xsrcx xsrcx

To je moja prva knjiga, ki sem si jo kupila zase x:Ix xsrcx Ponavadi si knjige izposodim v knjižnici, ta knjiga pa je pravi biserček in vedno, ko preberem samo 5 strani čutim toplino v srcu :2src: in v trenutku se mi vse zdi tako preprosto xsrcx x^x

Lep dan želim vsem skupaj x;)x

Sončk xwizardx :flower:

Me veseli sončk, da si si najdla knjigo, ki ti pokaže drugačen pogled na življenje (bolj pozitiven) in te hkrati osreči. Vsi rabimo kaj takega. x;)x

Ravnokar berem knjigo Celestinska prerokba(James Redfield).Morm rečt da tko dobre knjige še nism prebral.Čist se ujema z mojim načinom razmišljanja ter delovanja.Neverjetno

ja tolo knjigo sm jst pred kratkim prebral in mam doma že 10 spoznanje :palec:

Ravnokar berem knjigo Celestinska prerokba(James Redfield).Morm rečt da tko dobre knjige še nism prebral.Čist se ujema z mojim načinom razmišljanja ter delovanja.Neverjetno

Men se je pa zdela taka šund duhovna literaturca :sori: . Vse po malem not nametan, pa v eno lestvico urejen (itak mislm, da smo ljudje različni, en je pri eni stvari bolš, drug pri drugi, ne morš tko ene lestvice delat), pa v eno zgodbico naivno zapakiran. Namenjeno širokemu ukusu, brez kakšne globine.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Celestinska prerokba

Prebral sem to knjigo in zdi se mi kup nakladanja. Saj ne rečem, da je slaba, vendar je to prej nekakšen roman in prikazuje idealizirano podobo duhovne rasti. Ko sem jo pebral, sem dobil občutek, da je to še en tralala za mase.

Prebral sem to knjigo in zdi se mi kup nakladanja. Saj ne rečem, da je slaba, vendar je to prej nekakšen roman in prikazuje idealizirano podobo duhovne rasti. Ko sem jo pebral, sem dobil občutek, da je to še en tralala za mase.

Kabalist, prebral si jo pa a? Kaj je bilo men všeč v knjigi - bitka za premoč pri energiji... sem potem spremljala pogovore na takšen način in sem pričela drugače gledat na vse... če lahko nekomu damo nalepko melanholist, lahko tudi drugemo zastraševalec ane... in se mi zdi, da je lepo razloženo da na to vplivajo drame v otroštvu in da to dramo nadaljujemo potem še naprej v življenju. Zanimiva se mi zdi ideja o pridelovanju zelenjave - in zakaj to ne bi bilo možno? Pa res, kaj se kaj dogaja s temi jagodami, ki zorijo v SLoveniji sedaj? Zviševanje energije, o tem se ne naklada samo v tej knjigi.... videnje aure, nič novega...ok, knjigo sem prebrala pred toliko leti, da se spomnim samo splošnega vtisa ter drobcev... sem pa prebrala tudi katero, ki je name naredila večji vtis, priznam... ja vem, zate je potrebno za duhovno rast delo delo delo.... in to točno določeno delo... in nekaterim je določeno znanje položeno v zibelko, srečkoviči a? ampak ne vem meni je duhovno zrel tisti člvoek, ki živi v sožitju z naravo, ljudmi, ki ne sovraži, katerega dejanja vodi sočutje in ljubezen, ki odpušča in mu je zamera ter maščevanje tuja... kateri živi v svojem notranjem miru... če bi to dosegla, bi dosegla svoj anmen, se mi zdi... ne rabim drugega... vse ostalo je zame raziskovanje, radovednost...

včasih v kakšnem sestavku, v kakšni knjigi potrebujemo samo misel, stavek, da sem nam odpre novo obzorje...

sej sem končala ;)

Kabalist, prebral si jo pa a? Kaj je bilo men všeč v knjigi - bitka za premoč pri energiji... sem potem spremljala pogovore na takšen način in sem pričela drugače gledat na vse... če lahko nekomu damo nalepko melanholist, lahko tudi drugemo zastraševalec ane... in se mi zdi, da je lepo razloženo da na to vplivajo drame v otroštvu in da to dramo nadaljujemo potem še naprej v življenju. Zanimiva se mi zdi ideja o pridelovanju zelenjave - in zakaj to ne bi bilo možno? Pa res, kaj se kaj dogaja s temi jagodami, ki zorijo v SLoveniji sedaj? Zviševanje energije, o tem se ne naklada samo v tej knjigi.... videnje aure, nič novega...ok, knjigo sem prebrala pred toliko leti, da se spomnim samo splošnega vtisa ter drobcev... sem pa prebrala tudi katero, ki je name naredila večji vtis, priznam... ja vem, zate je potrebno za duhovno rast delo delo delo.... in to točno določeno delo... in nekaterim je določeno znanje položeno v zibelko, srečkoviči a? ampak ne vem meni je duhovno zrel tisti člvoek, ki živi v sožitju z naravo, ljudmi, ki ne sovraži, katerega dejanja vodi sočutje in ljubezen, ki odpušča in mu je zamera ter maščevanje tuja... kateri živi v svojem notranjem miru... če bi to dosegla, bi dosegla svoj anmen, se mi zdi... ne rabim drugega... vse ostalo je zame raziskovanje, radovednost...

včasih v kakšnem sestavku, v kakšni knjigi potrebujemo samo misel, stavek, da sem nam odpre novo obzorje...

sej sem končala ;)

Men je knjiga všeč ker je na tko preprost način razložen bistvo življenja.Brez enga brezveznega nakladanja in blebetanja.Te energije so stvari ki jih jest čutim že celo življenje in se ognem situcijam ko mi jo nekdo jemlje, ker to res boli.Ne vem kako bi te stvari povedal na bolj enostaven način kot je v tej zgodbi.Zgodba kot sama je itak samo tko bay the wey. x:Dx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...