Kabalist 16. november 2005 Prijavi Deli 16. november 2005 Ne vem kako bi te stvari povedal na bolj enostaven način kot je v tej zgodbiSaj v tem je problem knjige. Stvari prevečkrat zbanalizira. Je pa seveda zanimivo branje, o tem ni dvoma. Vzeti jo moraš takšno, kot je in OK. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kjara 16. november 2005 Prijavi Deli 16. november 2005 Hej Indigo, jst ti ful priporočam, da prebereš Anastazijo: vse tri dele: Zveneče cedre tajge, Prostranstvo ljubezni in Kdo dejansko smo?...Notri najdeš vse.Sploh ne bom pisala komentarja, ker je treba začutit in to začutiš ob branju. Lep dan Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 16. november 2005 Prijavi Deli 16. november 2005 selene.... kar se pa banalnosti tiče.....tole z zelenjavo preskušeno deluje....kar se energij in kraje tiče je pa tud tako res, da bolj ne bi moglo bit.... sicer pa dobila v knjižnici včeraj "kaj hoče bog" on n.d.walsha....branje za čez vikend.....zihr bo zanimivo.... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 16. november 2005 Prijavi Deli 16. november 2005 Hej Indigo, jst ti ful priporočam, da prebereš Anastazijo: vse tri dele: Zveneče cedre tajge, Prostranstvo ljubezni in Kdo dejansko smo?...Notri najdeš vse.Sploh ne bom pisala komentarja, ker je treba začutit in to začutiš ob branju. Lep dan Hvala za nasvet.Bom pogledov Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cigancica 16. november 2005 Prijavi Deli 16. november 2005 glihkar sem kupila knjigo 'prirocnik za zdravilce'-Ted Andrews.zgleda zanimiva za branje. a je kdo bral tole knjigo?izkusnje? Citiraj vec svetlobe spustis vase,svetlejsi postane svet v katerem zivisshakti gawain Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ananta 16. november 2005 Prijavi Deli 16. november 2005 Kmalu izdamo PCS Inicijacijo za Otroke. PCS omogoča instant materijalizacijo zahtev. Želja se torej ispolni tudi v minutah. Klaudio Zic, Add to Chart Editor, alt.clearing.O5 Citiraj http://www.lulu.com/spotlight/astrology Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 17. november 2005 Prijavi Deli 17. november 2005 Kmalu izdamo PCS Inicijacijo za Otroke. PCS omogoča instant materijalizacijo zahtev. Želja se torej ispolni tudi v minutah.Zakaj bi potem še hodili v službe, šole ipd.? Hip hip hip, strašni trika, pa bo. Bistvo vzgoje je v tem, da otrok spozna, da je za vsako stvar potreben trud in da nič ne pade z neba kot sveta mana. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 27. november 2005 Prijavi Deli 27. november 2005 Zakaj bi potem še hodili v službe, šole ipd.? Hip hip hip, strašni trika, pa bo. Bistvo vzgoje je v tem, da otrok spozna, da je za vsako stvar potreben trud in da nič ne pade z neba kot sveta mana. to je bistvo vzgoje.... ...srednji vek, kje si..... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
učenik 27. november 2005 Prijavi Deli 27. november 2005 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Klinar 27. november 2005 Prijavi Deli 27. november 2005 Zakaj bi potem še hodili v službe, šole ipd.? Hip hip hip, strašni trika, pa bo. Bistvo vzgoje je v tem, da otrok spozna, da je za vsako stvar potreben trud in da nič ne pade z neba kot sveta mana. Ko se bo res začelo dogajat, da te nau vrglo slučajno, ker ne bo "čist po kabalistično šlo" ampak po NARAVNI POTI !!!!! Citiraj peace and loveKlinar Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 28. november 2005 Prijavi Deli 28. november 2005 Ananta: Kmalu izdamo PCS Inicijacijo za Otroke. PCS omogoča instant materijalizacijo zahtev. Želja se torej ispolni tudi v minutah.Kabi: Bistvo vzgoje je v tem, da otrok spozna, da je za vsako stvar potreben trud in da nič ne pade z neba kot sveta mana. Dva diametralno nasprotni trditvi, od katerih je mogoče ena videti bolj resnična. Danes mi je povsem mimo način učenja, po katerem se moraš zaradi vzgoje truditi in truditi, pa nihče ne ve, zakaj in kam vlagajo svoj trud, napačno se mi zdi miselnost, da brez truda nič ne pade z neba kot sveta mana, Kabi - tale tvoj trud mi je zelo zelo mimo. Nič ne rečem. Ti se kar trudi, zelo pozorno in natančno študiraj skrite pomene TEORIJ, ki po drugih napisanih teorijah gotovo držijo. Ja katera reč pa danes ne drži? Kaj misliš, da je veljavna ena sama teorija in ena sama praksa najboljša? V vseh 11 dimenzijah? Priznam, da sem si mislil svoje, o instant materializaciji otroških zahtev. Kot bi bral drugo vrsto skrajnosti. A poznaš Martina Kojca in njegov Učbenik življenja? Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 28. november 2005 Prijavi Deli 28. november 2005 no tule pri Učbeniku sem pa v dilemu... zakaj? Ker zame afirmacije so tisto, kar naj bi po njegovem sprožile ravno nasprotni učinek... zdej pa ne vem... kaj si mislim o vsem, pa hm...no zadnje dneve se trudim delovat v tej smeri... vem in se ne obremenjujem in ne prepričujem... če naj bi se dogodilo se bo, brez mojih pritiskov in prepričevanj a sem mogoče sfalila bistvo knjige in afirmacij? help... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 28. november 2005 Prijavi Deli 28. november 2005 Selene, afirmacije so na nek način, v nekem obdobju potrebne. Težko znam ta hip v sebi poiskati pravi odgovor (pravi zame in ne nujno pravi zate) ampak recimo da ti opišem, kako sem se v različnih obdobjih loteval kuhanja: Moja prva kuha: mama mi je povedala preprost recept, ponovil sem ga in zdelo se mi je, da mi bo šlo. Ko sem začel delati sam, sem v hipu pozabil vse. Potem mi je mama pripovedovala recept sproti. To bom imenova prva kuha, kuha prvega obdobja. Moja druga kuha: izbral sem recept iz kuharske knjige, ki se mi ni zdel pretežak in začel delati po njem. Okus je bil običajno bistveno drugačen od pričakovanega. Ali je v receptih kaj manjkalo? Se pecivo ni posrečilo zato in zato? Tretja kuha: zdelo se mi je, da že nekaj obvladam in všeč mi je bilo izdatnejše začinjenje. Vedno sem bogato začinjal, tako se mi je zdelo, da ima jed boljši okus. Jedem sem dodajal afirmacije okusa! Trenutna kuha: Počasi sem se zavedel, da se ne čuti več osnovnega okusa sestavin. Sploh, če je soli čisto malo preveč. Da sem prišel do te kuharske faze, ko uporabljam manj začimb in sploh samo eno vodilno ali dve različni, mislim da sem lahko prišel samo skozi tretjo fazo. Sedaj mi okus sestavin jedi, brez močnejšega začinjanja, zelo paše, ko mi je bilo včasih le v osnovo jedi, podlago. Ampak solim še vedno, malo afirmacije mi je všeč... ne vem pa, če je potrebna. (SSS bo trdil drugače) Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 28. november 2005 Prijavi Deli 28. november 2005 no tule pri Učbeniku sem pa v dilemu... zakaj? Ker zame afirmacije so tisto, kar naj bi po njegovem sprožile ravno nasprotni učinek... zdej pa ne vem... kaj si mislim o vsem, pa hm...no zadnje dneve se trudim delovat v tej smeri... vem in se ne obremenjujem in ne prepričujem... če naj bi se dogodilo se bo, brez mojih pritiskov in prepričevanj a sem mogoče sfalila bistvo knjige in afirmacij? help... Selene, afirmacije so na nek način, v nekem obdobju potrebne. Hm... Tule jaz mislim malo drugače. Da ponavljaš afirmacije s pisanjem ali ponavljanjem npr. je le ena tehnika. Cela poanta je bolj po mojem v smislu, da gojimo pozitivne misli, namesto negativne. Da se navadiš imeti svetel pogled na svet, da ne kličeš negativnih dogodkov z negativnimi mislimi, tule bolj mislim da gre za to. Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 28. november 2005 Prijavi Deli 28. november 2005 hm... no bom se kr svoje definiciji držala bi bila pa vesela še kakšnega mnenja... ker tole mi je res dalo malce misliti .... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 28. november 2005 Prijavi Deli 28. november 2005 Tule jaz mislim malo drugače. Meni se ne zdi napačno, če vsak misli malo po svoje (ali malo drugače). Kam bi pa prišli, če bi vse svinje mislile svinjsko enako, v svinjak (svinjski brlog)? (Po moje vsak afirmacije uporablja in rabi njemu lastno.) Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 28. november 2005 Prijavi Deli 28. november 2005 to je bistvo vzgoje.... w00t.gif ...srednji vek, kje si.....Hja, kdo omenja srednji vek? Vendar pa... komu mar za zdravo pamet. Ko denar govori pamet molči! Dragi moji ljubitelji instant materializacije za našo deco, malce vzemite v roke kakšno knjigo s področja otroške psihologije, da ne boste pisali milo rečeno neumnosti. Otroke je potrebno vzgajati, ne pa jim dati v roke čarobne paličice in s tem sebe odrešiti odgovornosti. A komu mar za odgovornost? Danes bi vsi radi takojšnjo zadovoljitev, vsi bi radi bili lepi, večno mladi in želite biti streženi od spredaj in zadaj. Ne vem, koliko časa se bo morala povečevati še stopnja nasilja med mladoletnimi osebami? Koliko časa bo večina ljudi večino časa posvečala suženjstvu egiptovskemu loncu? Kdaj bodo aroganca, napuh in samovolja nehali biti ideali večine ljudekov ljube SLO? Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
učenik 28. november 2005 Prijavi Deli 28. november 2005 Otroke je potrebno vzgajati, ne pa jim dati v roke čarobne paličice in s tem sebe odrešiti odgovornosti. kaj pa če bi s tem osrečili svoje otroke Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 28. november 2005 Prijavi Deli 28. november 2005 Hja, kdo omenja srednji vek? Vendar pa... komu mar za zdravo pamet. Ko denar govori pamet molči! Dragi moji ljubitelji instant materializacije za našo deco, malce vzemite v roke kakšno knjigo s področja otroške psihologije, da ne boste pisali milo rečeno neumnosti. Otroke je potrebno vzgajati, ne pa jim dati v roke čarobne paličice in s tem sebe odrešiti odgovornosti. A komu mar za odgovornost? Danes bi vsi radi takojšnjo zadovoljitev, vsi bi radi bili lepi, večno mladi in želite biti streženi od spredaj in zadaj. Ne vem, koliko časa se bo morala povečevati še stopnja nasilja med mladoletnimi osebami? Koliko časa bo večina ljudi večino časa posvečala suženjstvu egiptovskemu loncu? Kdaj bodo aroganca, napuh in samovolja nehali biti ideali večine ljudekov ljube SLO?kaj pa če moja čarobna paličica vsebuje nauk o ljubezni, spoštovanju, o tem, da učim spoštovanja do narave, do živali? vidiš tale tvoj post vsebuje delno tudi aroganco... da vsebuje čarobna paličica dejstvo, da se vedno lahko zanese name, da pa za svoje napake odgovarja sama? kaj je zate nasilje do mladoletnih otrok - to, da ji vsak dan rečem, naj uživa v dnevu, naj uživa v šoli, na treningu, na pomembni tekmi.. ne vem, v meni ni napuha, arogance niti samovolja in tega ne morem dat naprej če tega nimam... no ja mogoče se mičkeno samovolje najde... ja ti govoriš v množini in o večini, jaz ti odgovarjam v ednini, ker ne sodim drugih, torej lahko povem samo tisto, kar občutim sama... a če upoštevam mnenje svoje hčere, če ji poskušam vcepiti v lgavo dejstvo, da če bo razmišljala o tem, da bo zgrešila gol da ga bo resnično zgrešila, da ji poskušam dopovedat, da je veliko odvisno od miselnosti, a potem mi je malo mar za zdravo pamet???? če želim, da se moj otrok ne ukvarja z mislijo da je manj vredna kot druga dekleta potem govori denar...ti a veš da jaz bom večno mlada če ne drugače v notranjosti...lepo se imej bi bilo zanimivo s teboj v kakšno debato ob kakšni kavici se spravit Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 30. november 2005 Prijavi Deli 30. november 2005 mami prvlekla eno fajn knjigo. Ne kaj ješ - kaj te žene, da ješ! sem še na začetku, ampak že začetek je ful fajn. Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 30. november 2005 Prijavi Deli 30. november 2005 Hja, kdo omenja srednji vek? Vendar pa... komu mar za zdravo pamet. Ko denar govori pamet molči! Dragi moji ljubitelji instant materializacije za našo deco, malce vzemite v roke kakšno knjigo s področja otroške psihologije, da ne boste pisali milo rečeno neumnosti. Otroke je potrebno vzgajati, ne pa jim dati v roke čarobne paličice in s tem sebe odrešiti odgovornosti. A komu mar za odgovornost? Danes bi vsi radi takojšnjo zadovoljitev, vsi bi radi bili lepi, večno mladi in želite biti streženi od spredaj in zadaj. Ne vem, koliko časa se bo morala povečevati še stopnja nasilja med mladoletnimi osebami? Koliko časa bo večina ljudi večino časa posvečala suženjstvu egiptovskemu loncu? Kdaj bodo aroganca, napuh in samovolja nehali biti ideali večine ljudekov ljube SLO? kdo omenja srednji vek? jaz! in me tudi nadaljevanje tvojega pisanja ne gane nič bolj, kot me je prejšnji post. takale miselnost se mi zdi, kot bi jo kdo uvozil iz preteklosti. ampak je že prav tako....vsak ima pravico do svojega mnenja in svojega pogleda na svet.....ne vem sicer v kakšnem okolju si živel in živiš....v vsakem primeru je tvoj svet bistveno drugačen od mojega.....vsi ga vidimo na svoj način........ne razumem pa, kako lahko tako strašno posplošuješ zadeve in kar vse ljudi mečeš v en koš....in ne moreš vedet kak komu mar....razen tistih nekaj s katerimi imaš bolj oseben odnos in se bolj poznate.... lahko pa rečem, da med ljudmi, ki jih bolje poznam, ni takih, ki bi jim aroganca in napuh bila prioriteta v življenju....in da, na vso srečo, zna večina mislit s svojo glavo....brez nekih naukov take ali drugačne sorte.....jupiiiii, svet je lep......vse ostalo je pa tako že napisalal selene....da se ne ponavljam.....mej se fajn Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 30. november 2005 Prijavi Deli 30. november 2005 danes se nič ne prepiram, tako da se vzdržim komentiranja o vzgoji *včeraj mi je v roke sedla knjiga: Za sedmim pečatom Pavel Matej Rak imate kako mnenje Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 30. november 2005 Prijavi Deli 30. november 2005 Lia, knjiga mi je bila " blizu ", ne vem, mogoce zato, ker je avtor " od blizu " .Dosti stvari iz nje mi je poznanih, se mi jih je kar nekaj dogajalo ... ..moje cutenje tega pa je bilo razlicno..vcasih mi je godilo, da vidim in slisim vec, vcasih me je popadla panika, ker sem ob pripovedovanju tega cutila, da sem precej osamljena in da jih vecina ne razume o cem govorim.. tako da sem se navadila ne razpravljati o tem z drugimi...edini, ki mi res stoji ob strani, je moj moz in hvala mu za to ..drugace pa bom sigurno prebrala se drugo njegovo knjigo Prehod dus ...ampak cisto majckeno se mora pocakati, da se prebijem skozi Tecaj cudezev.. Prijazen pozdrav, Mojca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 30. november 2005 Prijavi Deli 30. november 2005 hvala ti Mojca....včasih je fajn slišat koga s podobnimi izkušnjami.... čeprav odkrito povedano gre kr srh po hrbtu Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 30. november 2005 Prijavi Deli 30. november 2005 ne vem, v meni ni napuha, arogance niti samovoljaNe govorim o tebi, niti o veliki večini, ki se zbiramo na tem forumu, da kramljamo o duhovnosti. Govorim o trendih, katere opažam nekaj zadnjih let. Morebiti se o knjigi motim, vendar je bila predstavljena na napačen način - instant materializacija želj zame ni ideal vzgoje. Naj vsem, ki mislite, da sem relikvija srednjega veka povem:Sem zagovornik modernih metod vzgoje, katere tudi praktično izvajam, kolikor je v moji moči (žal s sinom nisva na istem naslovu - pač splet neugodnih okoliščin). To po mojem mnenju podrazumeva sledeče:- vedno bodi zgled otroku- ne kaznuj ga zato, ker te razjezi, temveč zato, da se iz kazni nekaj nauči (torej: nobenih batin ali kričanja)- ne zatekaj se k nasilju (fizičnemu ali duševnemu)- otroka usmerjaj tako, da slediš njegovi pozornosti- nauči otroka zagovarjati šibkejše od sebe in ne dovoli, da sam postane žrtev kogar koli- nauči otroka, da je poraz sredstvo za učenje poti do zmage- nobena stvar se sama ne naredi- nauči otroka moralnega obnašanja (ne preklinjaj, ne uporabljaj nasilja, ne laži, ne kradi)- nauči otroka ljubezni do življenja, torej do ljudi, živali in rastlin- nauči otroka, da je sposoben ustvariti lastno mnenjeTo po moje ni noben srednji vek in glede na rezultate pri lastnem primeru sem približno na pravi poti. Družbena realnost je pač takšna, kot je. Dovolj je pogledati statistike. Vsak dan se srečujem z ljudmi, ki jim je cilj vsaj del tega, kar sem naštel. Danes je žal tako, da se celo otroci pogovarjajo o blagovnih znamkah... Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.