Skoči na vsebino

Knjige s področja duhovnosti 2

Marsa

Recommended Posts

...in zakaj misliš da je tako...

Pojma nimam, mene so bolj odnosi potegnili not, tule sem pa mogoče še na drugih nivojih - na nižjih kot ti, mogoče me pa čez čas potegne x;)x

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.
Deli na socialnih omrežjih

Hja, vendar niti stotinja knjig ne more nadomestiti samo eno samcato sapico dejanske izkušnje. Tisoče potopisov med štirimi stenami ne more nadomestiti enega samega koraka v širni svet.
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

Hja, vendar niti stotinja knjig ne more nadomestiti samo eno samcato sapico dejanske izkušnje. Tisoče potopisov med štirimi stenami ne more nadomestiti enega samega koraka v širni svet.

in zato vse knjige na grmado in sežgat x:Dx x:Xx

Točno to, teorija brez prakse je švoh, se pa da marsikaj v teh knjigah najt in začet uporabljat, al si pa samo razpoloženje dvigneš, ali pa enostavno razširiš obzorje x;)x

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Problem teh knjih je ker te takozvani duhovni učitelji učijo stvari ki jih imajo sami v sebi.Težko je potem to delat če nis iz tega testa.To je kot bi živemu,živahnemu dečku reku da naj sedi pri miru 5 ur.Se mu itak strga ker ni v njegovi neravi to....kdo drug bi pa zdržal brez problemov in bi rekel da je to to.Teško je to teško.Zato takoh knjig ki ti govorijo kaj bi mogel delati ne maram, ker tisto kar je pisatelji pišejo je delano za njihovo dušo in ne našo.Vsak ma po moje nalogo da sam nejde svojo pot v teh duhovnih scenah ki so nam pa lahko fajna podlaga za razmišljenje in splošno razgledanost.

živjo!

js sm tle bolj na novo, pa se mi ni dal vseh 23 strani it brat, zato tudi ne vem, če ste že omenili knjigo formule ljubezni od zorana milivojeviča. toplo priporočam!! pa tudi ljubezen v času osamljenosti mi je ostala v spominu, avtorja se žal ne spomnim.

sem pa našla nekaj zanimivh naslovov tudi zase, tako da hvala vsem! :palec:

"The meeting of two people is like the meeting of two chemical substances. If anything happens, both are changed."

- C. G. Jung

• 6 months later...
Berem od Kojca Učbenik življenja. Zelo sem bil presenečen, ker se veliko napisanih resnic pojavlja tudi v novejših knjigah, z malo drugačnimi besedami. To knjigo pa je Kojc napisal še pred vojno. Knjigo zelo priporočam, zelo lušna - zanimiva, kratka, učinkovita. :palec:

hey :flower:

knjiga ki je meni spremenila pogled na svet je knjiga "ustvarjalna vizualizacija", avtorice shakti gawain. res je dobra in bi jo priporočala vsem, ki majo mnenje, da jim kaj ni dosegljivo ali pa tut takšnim, ki bi radi v kritičnih in teških trenutkih ohranli trezno glavo.

Never let the fear of striking out keep you from playing the game!!!

Pozdravljeni!

Meni je bila najbolj všeč Integralna joga (Šri Aurobindo) ter ostale knjige tega avtorja. Pa tudi Filozofija in psihologoja joge (avtorja pozabla)...ter veliko knjig ki so že omenjene...

Pa Osho, Jiddu Krishnamurti (U.G.-ja še nisem bral), Charles Berner, Petr Demjanovič Uspenskij...

...kaj pa Gurdjieff?? :palec: :palec: :palec: ...drgac sem pa v zadnjem cajtu prebral:

Robert Thurman: Infinite life

Israel Regardie: Middle pillar: the balance between mind & magic

David Hawkins: Power vs. force

..drgac pa ogromno Steve-a Mensing-a na njegovem sajtu:www.emoclear.com

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

martin kojc - učbenik življenja :palec:

Morigenos

“Sometimes we are lucky enough to know that our lives have been changed, to discard the old, embrace the new, and run headlong down an immutable course. It happened to me ... on that summer's day, when my eyes were opened to the sea... “ J. Y. Cousteau

ciao:)

priporočam vam knjigi RESNIČNO ČARODEJSTVO in VERJEMITE, IN VIDELI BOSTE, avtorja Dr. Wayne W. Dyer-ja...spremembe zagotovljene x8Dx

želim vam vsem magičen dan x;)x

LP

sem že brala to oz. začela sem brat, pa sem nehala.... me sploh niso pritegnile.... :sori:

Morigenos

“Sometimes we are lucky enough to know that our lives have been changed, to discard the old, embrace the new, and run headlong down an immutable course. It happened to me ... on that summer's day, when my eyes were opened to the sea... “ J. Y. Cousteau

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...