Skoči na vsebino

Knjige s področja duhovnosti 2

Marsa

Recommended Posts

Evo nešto zadnje što imam, možda prevedena i u Sloveniji:

Danah Zohar & Ian Marshal:

"SQ - Duhovna inteligencija - suštinska inteligencija"

na engleskom

"SQ Spiritual Inteligence the ultimate inteligence"

Kao rezultat istraživanja raznih vrsta inteligencije napisano puno knjiga, nakon emocionalne inteligencije - sada o duhovnoj inteligenciji.

Ima i kod vas?

:8):

Deli na socialnih omrežjih

Alica, dobrodošla.

Knjige, ki si jih navedla, so tudi v slovenščini.

Slovenski in hrvatski jezik jezik sta si blizu, zato se kar razumemo, če si boš nabavila slovar, bo pa še laže.

Če se slovenski in hrvatski politiki kregajo, to nikakor ni razlog, da Slovenci in Hrvati ne bi bili prijatelji. Bodimo pametnejši od naših politikov!

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

Mick, politiki res razglašajo, da zastopajo koristi vseh državljanov. Ampak to je samo njihov trik. V resnici zastopajo samo svoje lastne koristi, kvečjemu še interese svojih strank.

SAmo poglej, kako se sedaj naši vrli politiki drenjajo za funkcije v EU. Za plače 9.000 €. Tvoje potrebe in tvoji interesi vrlih mož zanesljivo prav nič ne brigajo. Lahko staviš na to.

bigm

Guest sstane
Samo jamranje vama nič ne prinese, priključita se Manifestu civilne družbe, v demokraciji velja vsak glas enako. :palec:

Jaz sem pa za vikend prebrala Martin Kojc : Učbenik življenja.

Vse te zadeve sem več ali manj brala, tole je spet nov pogled na iste zadeve. Je pa vsekakor zelo zelo pohvalno, da je takale knjiga nastala 1930 leta, bi jo z lahkoto lahko nekdo napisal danes.

Sem samo pred 1 dilemo, avtor trdi, da si ni treba oz. da je bolje, da si preveč ne razbijamo glave z življenjem, ker je itak vse naprej določeno. Jaz sem zaenkrat mnenja, da dobimo lekcije in sredstva za rast, ko jih potrebujemo, da pa je čisto vse vnaprej odločeno - npr. če boš določeno lekcijo osvojil ali ne, pa zaenkrat ne mislim. To nas potem itak razbremeni vsake odgovornosti - saj mi nismo nič krivi, je itak že vse vnaprej določeno... xnckrivx

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Tudi jaz sem prebrala Učbenik življenja od Kojca. Moram reči, da tudi jaz mislim, da je že vse določeno. Od tebe je potem odvisno, kako boš to, kar se ti dogaja sprejel. Če vsega, kar se ti dogaja ne sprejemaš z zaupanjem v najvišje dobro, potem v bistvu delaš proti sebi in ubiraš daljše in težje poti.

Janja, delim tvoje mnenje. V naprej je določeno, pred kakšne probleme boš postavljena, rešitev problema pa je v tvojih rokah. Če problema ne rešiš pravilno, se boš ponovno znašla pred podobno situacijo, toliko časa, dokler se lekcije ne boš naučila.

bigm

x:Xx x:Xx Alica, super, da si ovde med nami.

Martin Kojc i njegov učbenik ima i na vašom jeziku.

Mislim, da je knjiga, koja je meni okrenula mišljenje.

:palec: Alica je super pisateljica na histrion forumu in prav rada prebiram njene članke. :palec: No vsaj tu ni meje (granice) alica.

x:Xx  x:Xx Alica, super, da si ovde med nami.

... :palec: Alica je super pisateljica na histrion forumu in prav rada prebiram njene članke. :palec: No vsaj tu ni meje (granice) alica.

:palec: :palec: x^x

Me veseli, Alica! :palec: x:)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Eno vprašanje: Ali obstaja knjiga z pozitivnimi afirmacijami (kot so v knjigi Louise L. Hay), katero lahko odpremo na katerikoli strani in najdemo kakšno xsrcx afirmacijo za vsak dan, za vsak trenutek, za vse???

THX!!! x:)x

"Stopaj po sledi mavrice,

Stopaj za zvoki pesmi

in vsepovsod te bo obdajala lepota.

Po sledi mavrice vodi pot

Iz najbolj goste megle."

Berem eno fuuuuuuuuuuuuul dobro knjigco : Besede, ki zdravijo (Douglas Bloch). Tule lepo piše, kako naj bi se afirmacije uporabljlale in potem so po temah - 52 razdeljene.

Najprej je meditacija, potem sledijo afirmacije in nazadnje je modra misel. To naj bi se obdelovale vsak teden po 1.

Meni je všeč, ker nisem nek meditativni expert - še ne in je tole v tem momentu tisto, česar sem sposobna in me tudi veseli, tako da uživam - pa izgleda da še celo leto bom  x:)x .

Evo Almira, mogoče si mislila kaj takega?

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...