Skoči na vsebino

Knjige s področja duhovnosti 2

Marsa

Recommended Posts

x:Xx  x:Xx Alica, super, da si ovde med nami.

Martin Kojc i njegov učbenik ima i na vašom jeziku.

Mislim, da je knjiga, koja je meni okrenula mišljenje.

:palec: Alica je super pisateljica na histrion forumu in prav rada prebiram njene članke. :palec: No vsaj tu ni meje (granice) alica.

Že nekajkrat sem želela reči dobrodošla alice, pa je vedno že nekaj postov vmes in izgubi smisel. No zdej sem pa copy paste (tesla je deloval x;)x ).

a lahko kakšen link do histrion foruma....hmmm ok, grem sama mal pobrskat x:Dx

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Deli na socialnih omrežjih

Jaz pa končujem eno, Zlomk bi rekel instant knjigco, meni pa zelo prikupno. Zmaga ljubezni - Gary Chapman.

kakšne vse možne variante težav v vezi z nekom se pojavljajo, zakaj se nekdo obnaša kakor se, pa kako kostruktivno lahko take zadeve rešuješ. Zanimivo. x:)x

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

:vragec: ti si ful zlatko x:Dx x:Xx

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Eno vprašanje: Ali obstaja knjiga z pozitivnimi afirmacijami (kot so v knjigi Louise L. Hay), katero lahko odpremo na katerikoli strani in najdemo kakšno  xsrcx afirmacijo za vsak dan, za vsak trenutek, za vse???

THX!!!  x:)x

Tale je urejena podobno, kot zelis, je pa prav tako avtorice Louise Hay:

Meditacije.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Priporočam knjigo:

John Marks Templeton

MODROST ŽIVLJENJA

200 večnih duhovnih načel

Knjiga je razdeljena na 40 tednov, za vsak teden pa avtor ponuja 5 pravil.

Če vsak dan zavestno preberete eno pravilo, imate tako branja za 200 dni. Potem pa lahko začnete znova.

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

Pozdrav x:)x

Cosma, vidim sa si već dobila link na histrion forum, ako si bila i ako razumiješ bar nešto hrvatski, mislim da ćeš vidjeti koliko je zanimljivo mjesto.

Zašto ne bismo svi malo cirkulirali :palec:

kad i život nije statika, nego cirkulacija...

Samo kad bi slovenski bio lakši... :inocent: :eek:

Evo nešto što je meni fantastično, nije baš afirmacija, ali... Almira x8Dx

To ovdje spominje Mucamaca - Miguel Ruiz: Štirje dogovori (Tolteške mudrosti)

Imam na hrvatskom 2 knjige Miguel Ruiza. Jedna je < Četiri sporazuma sa samim sobom>

1. Neka tvoja riječ bude besprijekorna (svoje riječi usmjeravaj prema istini i ljubavi)

2. Ništa nemoj shvaćati osobno (kad te mišljenja i postupci drugih ne mogu dosegnuti, više nećeš biti žrtvom bespotrebnih patnji)

3. Ne pretpostavljaj

(postavljati pitanja i izražavati ono što doista želiš)

4. Uvijek daj sve od sebe

Onda treba izkalkulirati: koliko sam puta danas prekršila koje pravilo?

Sve to je, po meni jako jako teško... Ali odlična odlična knjižica...

:8): :palec:

Alica, prebral sem tvoj prispevek "Tuga na 100 načina" v Histrion Forumu.

Tvoja razmišljanja držijo. Ponekod na grobovih piše:

"Smrt je bolečina živih".

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

Bigm,

drago mi je da se slažeš...

Ovo je jako lijepo i kratko rečeno "Smrt je bolečina živih".

Obično su kratke misli jako mudre...sažete (piše u rječniku jedrnato)

Inače mislim da se na grobljima zna naći dosta mudrih misli. Sad, moguče netko bi mislio da je morbidno hodati po grobljima i čitati.

Razumijemo se.

x!x

Evo nešto što je meni fantastično, nije baš afirmacija, ali... Almira x8Dx

To ovdje spominje Mucamaca - Miguel Ruiz: Štirje dogovori (Tolteške mudrosti)

Imam na hrvatskom 2 knjige Miguel Ruiza. Jedna je < Četiri sporazuma sa samim sobom>

1. Neka tvoja riječ bude besprijekorna (svoje riječi usmjeravaj prema istini i ljubavi)

2. Ništa nemoj shvaćati osobno (kad te mišljenja i postupci drugih ne mogu dosegnuti, više nećeš biti žrtvom bespotrebnih patnji)

3. Ne pretpostavljaj

(postavljati pitanja i izražavati ono što doista želiš)

4. Uvijek daj sve od sebe

Onda treba izkalkulirati: koliko sam puta danas prekršila koje pravilo?

Sve to je, po meni jako jako teško... Ali odlična odlična knjižica...

:8):  :palec:

Cao x:)x

E, pa vec su ta 4 puno!! :palec: :eek: :inocent:

Dok sam jih citao vec mi se iskrslo pitanjce:

pa kako uociti 3, a UZ to i 4 tacku??

... pa kad nesto neko nesto ne shvata osobno,

kako moze pitati sto zeli? (pa kad zeli, onda vec je osobno!?)

Sto se tice prve tacke... mozda je 'lakse'; kako ja razumijem za sebe.

Isto ta ko bi mogao reci za 2 i 3 tacku. A 4 tacku mozda je meni najteze.

Ali sve 4 tacke zajedno... uf uf puf... :xx!: x:Ix

Pa evo, vec mogu da pocnem sa jednom afirmacijom:

"mogu ja sve 4 tacke!" x;)x x:Dx

ćao i tebi x^x

Pa evo, vec mogu da pocnem sa jednom afirmacijom:

"mogu ja sve 4 tacke

Ti kao da si čitao knjigu, jer autor predlaže upravo to: dan po dan ujutro sebi reći: danas ću se pridržavati ova 4 sporazuma (i pokuša izdržati taj jedan dan). A to znači biti SVAKOG MOMENTA budan i paziti na svoju riječ/istinu i sve ono ostalo.

On sam sebe naziva ratnikom jer to je velika borba, to je pravi rat - vojna kako kažete :xx!:

3 i 4 izgleda suprostavljeno, i sad sam se i ja :eek: zbunila (zbegan :o|o: ) ali samo na prvi pogled

Sve 4 točke su zato da raskinemo dogovore koju su nam u glavi i koje imamo od roditelja, škole, društva. Svi smo mi u snu, svatko u svom, a postoji i San planete. Sve je to laž - ono što u Indiji nazivaju maja - prevara, obmana - protiv toga boriti se dogovorom 1).

2 - ako ništa ne shvaćaš osobno onda se otrov onog što mi drugi kažu ne može širiti na mene i ja nisam u snu. Ono što drugi govore i čine posljedica je njihovog sna i njihovih dogovora.

3 - ako pretpostavljaš da taj drugi nešto misli (a ne znaš točno što je to), ti VJERUJEŠ da je tvoja pretpostavka istinita. Tako se počne to shvaćati osobno i stvorimo veliku dramu ni iz čega.

Iz knjige:

"Sva tuga i nevolje vašega života ukorijenjene su u stvaranju pretpostavki i shvaćanju stvari na osoban način. Izmedju ljudi postoji cijeli sustav nadzora koji se temelji na stvaranju pretpostavki i shvaćanju stvari na osoban način. "

Znači 3 - pitati što želiš pitati, a ne pretpostavljati. Kako nikad ne možemo sve pitati i sve znati (primjer - kako ćeš pitati nešto nekoga tko je umro?), onda je jako važan broj 2.

Sve je zajedno pakleno teško. :sori: Zato treba ono sa početka: izdržati jedan dan. Pa još jedan, i tako dalje...

Autor veli da je prvi dogovor najteži, a 2, 3 i 4 proizlaze iz prvog.

Stvarno bi trebalo pročitati i duboko razmisliti o svemu tome.

4 - ako uvijek daš sve od sebe, a to se odnosi na taj DAN DANAS, možda ćeš uspjeti. Možda izdržiš 1/2 dana. I to je dobro, ne treba sebe osudjivati. Jedan po jedan dan.

Free, treba krenuti :palec:

Knjiga je jako dobra jer na jednostavan način govori o prirodi svijeta u kom živimo.

Ali je i rečeno, da će nas istina osloboditi, ali prije toga razbjesniti (ja bih rekla i šokirati).

Samo je jedno važno, a to je ne odustati.

Tiana,

gore sam pisala o knjizi Miguela Ruiza. Tu sam knjigu pročitala odmah nakon knjige "Budjenje svijesti" Anthony de Mello. Obe knjige objašnjavaju i prirodu svijeta u kom se nalazimo. I oba autora čine to na isti način. Anthony de Mello (sigurno ima njegove knjige u Sloveniji) - zovu ga jednim od najdarovitijih duhovnih učitelja 20. stoljeća, . Miguel Ruiz je toltečki šaman koji je najprije postao kirurg. Iskustvo posije smrti promijenilo mu je život, napušta profesiju i ide naučavati za šamana (iscjelitelja). Blisko naučava Kastanedi.

I tako jedan isusovac, fratar, i jedan toltečki iscjelitelj govore potpuno isto.

Lakše je pročitati nego prihvatiti, a najteže primjeniti.

Pozdrav!

x:)x

Ve kdo za kakšnega avtorja, ki je napisal več romanov s področja duhovne rasti (ne vem, kak se naj drugače izrazim). Primer: Castaneda(mi ni všeč), Coelcho...?

Oj, Tiana, ce ti nista vsta vsec Coelho in CC, morda ti bo vsec Krishnamurti?

Gre za zelo kvalitetnega in poglobljenega avtorja... vendar pa pravzaprav ne gre za romane.

Tule je nekaj njegovih citatov (da si bos predstavljala stil in vse):

http://www.geocities.com/narayana99/krishnamurti.html

V takem stilu (roman) pa pise avtor James Redfield, ki je spisal Celestinsko pogodbo, Deseto spoznanje itd...

Mogoce ti bo vsec de Mello (Anthony de Mello), ki ga je omenila ze Alica.

Louise Hay (imamo veliko njenih knjig v Lunci)...

Pa Stirje dogodovori Miguela Ruiza in Mojstrstvo ljubezni istega avtoja sta zelo kvalitetni (samo ce ti ni vsec CC, morda ti tudi tole ne bo, gre za nekoliko podobnega avtorja).

Stirje dogovori

Mojstrstvo ljubezni

Razen Redfielda v bistvu v nobenem primeru (omenjenih) ne gre za roman.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Hvala za odgovore. Poznam vse avtorje razen De Mella, tudi prebrala sem večino njihovih del. Zelo hitro vse preberem, zato me je zanimalo, če poznate kakšnega, ki je napisal večjo zbirko romanov kot npr. Castaneda.

Ve kdo za kakšnega avtorja, ki je napisal več romanov s področja duhovne rasti (ne vem, kak se naj drugače izrazim). Primer: Castaneda(mi ni všeč), Coelcho...?

Čao, TIANA

... mogoče ti bo pa zbirka ANASTAZIJA všeč....

Ljubezen izbeza dušo iz njenega skrivališča

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...