Skoči na vsebino

Krzno

astra

Recommended Posts

• Komentarji 225
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

ma dajte kok ste naivni. xrolleyesx

kar 'kupte' vse, kar vam kdo natumba al kaj? x:o)x

kar ene posplosene trditve pa nekaj.....

*

Jaz pa SOVRAZIM pa na bruhanje mi gre pa preziram BUTAST folk. :vragec:

(hehe to komot recem, saj itak nihce ni butast x:o)x x:px)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

sem se spomnila,da ko sem bila še čisto majhna,je teta imela full zajčkov...

....enkrat sem šla v njeno klet in videla ,da so vrata zaklenjena,slišala pa sem ,da je nekdo notri,pa sem poškilila čez ključavnico in vedela strica ,ki kolje tiste zajčke.

sem bila tolk žalostna in šokirana.....

....pol mi je pa čez par dni teta dala darilo-nagačenga zajca,oziroma igraco,kao 'plišasto' je naredila.tocno sem vedela,da je to narejeno iz unga odrtega zajčka..... :C: sem bila tako žalostna,ampak vseeno sem zajčka vzela in ga imela doma,ga božala,kot bi bil živ.oni so ga itak pojedli,torej ostala je koža,s plastičnimi gumbki namest oči......sem vseen pol imela občutek,kot da ga tolažim,kot da je živ,sem se navadila nanj..... xsrcx

dandanes imam doma živega simpatičnega zajčka in mi kraj pameti ne pade ga odret :O:

me pa frendi,ko pridejo na obisk zmeraj zezajo kao,da ce sem že dovolj zredila zekota,če je že za na roštilj.ampak ne zamerim,je hec,sam tud vem ,da bi ga pojedli,če bi jim rekla ,da lahko.pa tud to ne zamerim,so mesojedi ljudje,jaz nisem ,ampak ljudje smo različni,ne? x:)x

vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis

shakti gawain

odstekano.... da ti je dala to za darilo...

jaz sem se nagacenih zivali kar mal skor... 'bala'.....

ni mi bil dober filing v kakih takih okoljih.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>

....pol mi je pa čez par dni teta dala darilo-nagačenga zajca,oziroma igraco,kao 'plišasto' je naredila.tocno sem vedela,da je to narejeno iz unga odrtega zajčka..... :C: sem bila tako žalostna,ampak vseeno sem zajčka vzela in ga imela doma,ga božala,kot bi bil živ.oni so ga itak pojedli,torej ostala je koža,s plastičnimi gumbki namest oči......sem vseen pol imela občutek,kot da ga tolažim,kot da je živ,sem se navadila nanj.....

:cry: x:(x

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

<{POST_SNAPBACK}>odstekano.... da ti je dala to za darilo...

jaz sem se nagacenih zivali kar mal skor... 'bala'.....

ni mi bil dober filing v kakih takih okoljih.

jaz sem dost cajta preživljala pri nonotu v bovcu,ki je bil lovec in je imel polno bajto trofej,nagačenih živali,slik ustreljenih divjih živali,glav.....tko ,da sem bila nekak navajena tega.tud z nonotom hodila na lov,sam nikoli nisem videla ,kako je ustrelil ali odrl kaksno žival,ni dovolil,da bi to gledala,ker sem bruhala že ,ko se je meso kuhalo v hiši,ker ga pač organsko ne prenesem,niti vonja....

....un zajček ,pa ni zgledal kot tipicne nagačene živali,ampak je bil znotraj polnjen z volno in je bil mehek,še bolj kot plišaste igrače,pa tud tko je bil narejen ,da je bil res podoben bolj plišastemu,sam dotik je bil mehkejši in se je takoj čutilo ,da je prava zajčja koža.

shakti gawain

<{POST_SNAPBACK}>Ja, preveč osebno sem reagirala. Oprosti. Gledam na uro in čakam, da grem na pogreb. Sem razvalina.  :o|o:  Ampak primerjava ni bila ravno na mestu.  x;)x

Nisem tu mislila samo michelle ... ampak Ok, če hočeš ... tudi prijateljice se ne strinjajo vedno, a ne? Pa ne da se mi kregat o vegeterijanstvu ... enostavno.

sori, nism te misla kakorkol še bol potolčt dol, nism glih kaka zloba al kej.....sam men se je pa zdela posrečena primerjama, mal provokativna, vem pa da v tvojem primeru res ni na mestu :sori:

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

ja saj Cigy...

moj sosed pa je imel morskega psa, nagacenga.

to je blo kakih 35 let nazaj (x:o)x x:Dx), pa se se danes cist zivo ga spomnim... sam ni bil grozen, ta tud ne... pravzaprav je bil zlo lep... tak... zelenkast, mal bisern, taka posebna struktura, cist nekaj posebnega, cesa tacga nisem nikol tipala, ne prej ne kasnej..... dolg je bil kakih... hm... 60 cm in debel recimo kot moja roka.

smo se zadnjic peljali v liftu z njegovo mamo in je bla ravno s hcerkama njegovima, pa sem vprasala, aja saj res, a maste se morskega psa? ji najprej sploh ni blo jasno.... punckama so se uchki zasvetli, sem sklepala, da se vedli nista, da je to kdaj obstajal pri njih doma... pa je rekla, da so ga moral vreci stran, ker je zacel smrdet.

saj, tko sem si tud mislila.

Picasso

Joj prov morm napisat komentar na to gravžanje pa bruhanje, oprostita mi ker vlečem ampak bi rada samo eno krajšo razlago iz primera dodala, ker se deloma strinjam z Marso - zakaj pa bom zdej razložila...

V srednji sem imela kolegico, ki je rekla da ne mara paradižnika in kumaric (pa še enga kupa drugih stvari) zaradi tistih pečk not, ker se ji gravža in se je zmeri neki stresla zraven. Pa sem rekla, kaj se ji gravža - okus al kaj, da men je paradižnik kot paradižnik, dober s pečkami ali brez x:px No potem pa je povedala da se ji gravža, ker so tiste pečkice not tko sluzave pa se tko vlečejo.

Potemtakem sem vedno razumela, da je GRAVŽANJE nekaj kar te posledično mogoče tut kdaj vleče na bruhanje, recimo se ti gravža nekaj kar ti je neprijetno na otip al pa se ti gravža nekaj kar grozn smrdi al pa je kaj zmaličeno, nebi recimo nikoli polža lazarja po rokah vlačil, ne mrtvega ne živega x:)x

Krzno pa...meni osebno se zdi da ne more bit nagravžno, ker je prijetno na otip, včasih tudi diši, mehko in toplo...res pa je! da je mrtvo!!! ampak nikjer na krznenem izdelku ne vidiš sledu krvi, črev itd, nekaj kar bi te ali na izgled ali na otip sililo na bruhanje.

Zdej predsodki sami glede mrtvih bitij pa sej štekam, če bi videla mrtvo lisičko in na pol odrto, ki bi jo zaradi krzna tam rezali bi rekla oh nagravžno, ampak nagravžno bi rekla na pogled vsaki razmesarjeni živali pa ne zato ker je ona nagravžna ampak ker je nagravžna sama ideja o tem kako nekdo, naj bo to človek ali pa druga žival, maliči drugo živo bitje - ti je od tega mogoče slabo ali ne prenašaš takšnih prizorov.

To, da pa se ti smili žival sama, kaj z njo počnejo, jo odirajo zato da so neke mične gospodične lepčkane in se kitijo s "perjem" skozi muko-trpo prestanih živali, to se mi zdi pa nehumano in ne odobravam. Tak...kakšni pa so sami te ljudje, znotraj, ki se jim zdi to kul je pa spet druga stvar.

Uglavnem krzno ni kul :palec: x:)x

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

sem gledala eno dokumentarno oddajo pred par meseci,je kazalo tipa ,ki se ukvarja z nagačenjem.tip ima ful rad živali,rad jih naredi profesionalno,baje najboljši v sloveniji za gačenje.

sprva mi je bilo ful tko ironično,da ima ful rad živali pa to....pol ,ko sem razmislila,sem ugotovila,da jih ima ziher,saj uživa v tem delu in si prizadeva tud tisto žival ,ki jo nagači ..narediti čimbolj naravno in nekak spoštovanja vredno žival.nisem čist ziher ,sam mislim ,da jih on ne ubija,ampak sam hodijo k njemu lovci pač prinesti živali za nagačit...normalno vsak lovec ima rad svoje trofeje.

in tud kvalitetno morajo biti narejene.in on pač to dela z veseljem,rad ima živali,ceprav se mnogi s tem ne strinjajo,ampak jaz mu verjamem.in verjamem tudi besedam pokojnega nonota,ki je celo življenje trdil ,da ima rad živali,jih je res imel,ni samo streljal srnjakov pa to,ampak je tudi skrbel za bolne srne,jih krmil v hribih,opazoval ,preučeval ....njegova logika je pač bila takšna,ni streljal za zabavo ,ampak za preživljanje sedemčlanske družine in živali je zmeraj spoštoval,krzna ni nikoli predeloval,ce je je sam trofejo naredil ....in par divjih petelinov nagačil.

shakti gawain

ni kej, da se mal ne umesam v tole debato...

povedal bi samo to, da morda razmislite o tem kaksna je razlika nekaj poceti za prezivetje in nekaj zaradi nekih namisljenih potreb.

ubiti zivo bitje brez potrebe je verjetno karmicno. mislim, da sem s tem povedal dovolj.

uporaba dobrin, ki so prisle iz karmicne povezave, pa ...

kadar clovek cuti s srcem ne ubije zivali, razen v primeru resnicne potrebe, kot je prezivetje. govorim o tem, da je vasa pozornost usmerjena v srce in ne um in od tam izhaja tisto...

prav tega se lahko spomnite preden zagovarjate kakrsnakoli ubijanja zivali, enega od nasih zemeljskih uciteljev.

prijeten dan zelim in veliko cutenja iz srca

<{POST_SNAPBACK}>ni kej, da se mal ne umesam v tole debato...

povedal bi samo to, da morda razmislite o tem kaksna je razlika nekaj poceti za prezivetje in nekaj zaradi nekih namisljenih potreb.

ubiti zivo bitje brez potrebe je verjetno karmicno.  mislim, da sem s tem povedal dovolj.

uporaba dobrin, ki so prisle iz karmicne povezave, pa ...

kadar clovek cuti s srcem ne ubije zivali, razen v primeru resnicne potrebe, kot je prezivetje. govorim o tem, da je vasa pozornost usmerjena v srce in ne um in od tam izhaja tisto...

prav tega se lahko spomnite preden zagovarjate kakrsnakoli ubijanja zivali, enega od nasih zemeljskih uciteljev.

prijeten dan zelim in veliko cutenja iz srca

:palec: x^x

(*priznam, da sem pricakovala fotke razmesarjenih slonov, ... :sick:).

Picasso

Življenje je nenehen tok energij z enega bitja na drugo bitje.

Nekateri mislijo, da je energija samo hrana, vendar se že v hrani skriva veliko tipov energij, prav tako pa se veliko drugih energij manifestira na drug način. Tudi kosti, koža, mast, drobovje, rogovi, krzno in vse ostalo ima svoje energije in arhetipske vloge, ki zavzemajo pomembna sporočila tudi na simbolni ravni govorjene ali negovorjene komunikacije. Čeprav smo v 21 stoletju in uporabljamo računalnike smo v resnici še vedno ujeti v instiktivni, animalični svet svoje narave.

Če neka ženska želi povečati spolno privlačnost, uspešnost, moč ali pokazati svojo superiornost v družbi si lahko nadene krznen plašč. Lahko pa želi preko nje to družbi sporočiti njen partner (veliki lovec). Tako sporočilo zagotovo naleti na odziv pri opazovalcih, nekaterim je statusni simbol, ki ga želijo doseči, drugim je grožnja z močjo, tretjim je simbol odsotnosti duha, četrtim je priložnost za zaničevanje instiktivne narave človeka, petim spet nekaj drugega.

Glede na burna mnenja, ki se krešejo okrog te teme na sploh v družbi pa je krzno zagotovo stvar, ki aktivira precej energije, tako ali drugače. x;)x

Ja,... hm... kaj naj rečem? Vsega kar še ne obstaja ali sploh nikoli ne bo, tudi bog ne more pobarvati na rumeno.

Nošenja krzna ne odobravam.

Meso z veseljem jem, kadar ga jem (ne pojem celega vola vsak dan, npr.).

Med tema dvema stvarema je "in my book" celo vesolje. Krzna ne rabim nosit. Če bi ga morala za preživetje, bi ga. Seveda so ga v preteklosti morali nosit, danes pa marsikaj ni več tako, kot v časih jamskih ljudi, ne? Torej tudi ni treba, da nosimo krzno. Konec koncev oni perila niso imeli - ga naj zato mi ne nosimo?

Nosim usnje. Nisem še našla zamenjave zanj, ki bi mi tako ustrezala. Ko jo bom, ga bom nehala nosit, ker mislim, da ne porabijo cele krave, ki bridko smrt stori za to usnje.

No, meso pa po mojem moramo jesti. oz. vsaj določen delež hrane mora bit živalskega izvora. Ker smo omnivori. Imamo temu prilagojen metabolizem. Tvegam, da me bo spet kakšen prenapet vegi po buči, ampak so stvari, ki jih v rastlinah ni, mi pa jih rabimo. Zadnjič je neka veganka bila silno brihtna v smislu, glejte, kako velika sta slon in konj, pa ne jesta mesa. Pa dobro, a smo mi sloni ali konji??? :eek: Madona, še z nebotičniki naj nas primerja... Hej, jejte, kar hočete, meni pa pustite isto svobodo, to je vse, kar želim.

Vsakemu svoje, jaz pravim. Nisem še nobene ženske napadla, če je nosila pelc, če me bo pa kakšna taka vprašala, kaj mislim o tem, ji bom pa pač povedala. Za lov na moške je pa še najbolj uporabno lastno usnje. :vragec:

Pa še 2 nestrpni:

Krzno nosijo lepe živali in grdi ljudje.

Stara ljubljanska: 100 lisic na en' prasic'. x:Dx

Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo.

:palec: :palec:

se lohk kar podpisem, ceprav ne morem rect, da nosenja krzna ne odobravam.

tu mislim drugace kot vecina, no.

menim da se cist pretirava, da ni nujno tko... da skratka ona neka krznca, ki jih recimo na trgu se prodaja, niso na ne vem kolk strahotne nacine ubite zivali, s kislinami in tko...

mislim da ni cist tko.

mislim tud, da obstaja krzno in krzno.... (zajci, kozlicki, ovce... ali pa redke vrste)

nekje v nemciji, morda Koelnu, je blo blazotno zajcev... ampak blazotno... 100x vec kot v tivoliju veveric... tko da, nam so se zdeli lustni, tam so mel pa cele frke z njimi, totalni skodljivci, tako da so jih moral sistematicno ubijat.

ali bi bilo res skregano z etiko in moralo, ce bi rajs naredil 200 plasckov ali kap, kajti ne zivijo vsi v mediteranu??

ce bo sla katera prodajat v zimskih mescih na trznico, da se prezivi, pa bo mela nekega kozlicka, da je ne bo zeblo, boste sle pa ji vrgle 5 jajc v faco? :o|o:

Po drugi strani pa je treba mal ozavescat folk, kajti vecina jih sploh ne steka.

sam ne mislim ozavescanja v smislu, praasice pa barva v glavo al pa grauzanje in podobno. :o|o: :xx!:

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>:palec: :palec:

se lohk kar podpisem, ceprav ne morem rect, da nosenja krzna ne odobravam.

tu mislim drugace kot vecina, no.

menim da se cist pretirava, da ni nujno tko... da skratka ona neka krznca, ki jih recimo na trgu se prodaja, niso na ne vem kolk strahotne nacine ubite zivali, s kislinami in tko...

mislim da ni cist tko.

mislim tud, da obstaja krzno in krzno.... (zajci, kozlicki, ovce... ali pa redke vrste)

nekje v nemciji, morda Koelnu, je blo blazotno zajcev... ampak blazotno... 100x vec kot v tivoliju veveric... tko da, nam so se zdeli lustni, tam so mel pa cele frke z njimi, totalni skodljivci, tako da so jih moral sistematicno ubijat.

ali bi bilo res skregano z etiko in moralo, ce bi rajs naredil 200 plasckov ali kap, kajti ne zivijo vsi v mediteranu??

ce bo sla katera prodajat v zimskih mescih na trznico, da se prezivi, pa bo mela nekega kozlicka, da je ne bo zeblo, boste sle pa ji vrgle 5 jajc v faco? :o|o:

Po drugi strani pa je treba mal ozavescat folk, kajti vecina jih sploh ne steka.

sam ne mislim ozavescanja v smislu, praasice pa barva v glavo al pa grauzanje in podobno.  :o|o:  :xx!:

Free: zelo utopično je misliti, da bodo ljudje nehali jest meso in zdi se mi čista izguba energije nekoga o tem prepričevati( čeprav ga sama ne jem!).Bolj važno se mi vseeno zdi, da se živalim omogoči dostojno življenje.....in prepreči grozote, ki se (tudi) dogajajo v klavnicah!!

Marsa: res imamo krzno in krzno.Kože domačih živali( goveje, svinjske, zajčje, ovčje, kozje)..so v prehranjevalni verigi ljudi odpadek....in če se žival poje, zakaj se ne bi koža uporabila?

Hm, Marsa, imaš prav...

Sploh to niso tako zelo enostavne reči, kot mogoče izgledajo na prvi pogled (saj - kaj pa je???).

Npr., glede testiranja na živalh. Smo vsi silno proti in tako, potem pa eno mamico vprašaš, če raje kremico preizkusi kar na ličkih svojega otročka - veš, da raje vidi, da se tista kremica prej na živalico paca... xrolleyesx Sploh je lahko bit pameten "od daleč", mnogokrat pa potem v konkretni situaciji naredi človek čisto drugače, kot je vedno govoril.

Mah, čudne živali smo ljudje...

Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo.

saj, natanko o tem govorim.

kaj pa ves, ce se ne znajdes nekje na aljaski in te bo zeblo, bos zviska in z gnusom gledala prijazno domacinko, ki ti bo prinesla krzneno dekco v skrbi zate???

mi gre na zivce srditost nekaterih nad nacini, ki jih furajo preprosti ljudje, zato ker zivijo v dolocenih pogojih.

pa moti me vihanje nosu.

nekje je napisala ena, morda 'tanova' Melody, da ne uporablja besede sovrazim, med drugim iz spostovanja.

to mi je blo najbolj vsec..

kako naj jaz eni premrzli mamci s prepredenimi trdimi raskavimi rokami, ki cele dneve stoji na trgu in da je ne bo zeblo, obleceno v kozlicka, solim pamet o tem, kaj naj nosi in je in kaj ne!

cisto prav pa je, da se pove, da obstajajo tudi taksna in drugacna ozadja in tako dalje.

Picasso

Tudi meni se zdi velika razlika videti oblečenega eskima v krzno tjulna( žival je pač pojedel in kožo oblekel, saj drugače bi zmrznil)...ali pa "damo", ki si je kupila plašč iz kožic mladih tjulenčkov, samo zato, da bi bila in..bljek!

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...