Skoči na vsebino

Krzno

astra

Recommended Posts

meni osebno krzno ni bilo nikoli vsec,clo grdo mi je bilo zmeraj.sploh ,ko sem po trstu nakupovala,pa sem jih milion srecala s temi peličami.

pa na tv-ju italijanskem,na nekih no name kanalih skoz reklame delali,pa poudarjali od katere živali ...pa to...ne vem bljak :xx!:

kar se tice moralnih scen,pa mislim,da je mogoče res boljše si umetno krzno zrihtat.kaj pa vem...sicer pa fanatizma na vegetarijanstvo ne prenasam glih,se zmeraj skregam z vegiji,ker tupijo in vsiljujejo svoje mnenje,pa mi zravn krožnika,ko gremo ven jest neke face delajo,da bi jih počla :o|o:

fora je pa itak,ker jaz od rojstva ne jem mesa,ga organsko ne prebavim,bruham.

jem recimo ribe,pa golaž od divjačine,pa 3 vrste salam in to je vse...

...pol me folk vprasha,če jem meso ,pa rečem ne,pa takoj navalijo 'aha,vegetarijanka!zakaj pa pol zdej ribo ješ?! :vragec: '

MA FAK OF,bom jst tebi račune polagala kaj pa zakaj jem...

in vegiji,eni sploh ne vejo kaj govorijo.

nas je še v srednji sosolka prepričevala ,da ne smemo nosit usnjenih jakn,sam plastične kao.pa težila ko zmešana vsakmu.in to sred zime v ljubljani ,ko je bilo -15 stopinj.

ona je bila pa clo makrobiotik al kaj vem kaj že in ni jedla niti gomoljev,krompirja pa to...ker so živi organizmi vpleteni-no,pol sem jo pa našla :vragec:

sem jo vprašala iz česa so njeni čevlji,pa pravi ponosno iz plastike...

aha iz plastike...pravim..no pol pa mi povej iz česa je plastika....

...pa me debelo gleda ...pa ni vedla kaj reč.....

....pol sem ji razložila lepo....iz nafte ,predelane seveda....in nafta draga moja ....

....od kod pa nafta prihaja? :vragec:

bajduej....tud tam delajo mikroorganizmi,torej tud plastike ne morš več nosit in tud fotkat ne s filmi,ker vsebujejo živalsko želatino!

jebentiš.... :eek: je bla tolk šokirana,nič več ji ni bilo jasno.....sploh ,ko je ugotovila ,da je morilka mikroorganizmov :vragec: x:Dx

no in za konec naj povem,da ni bila vec dolgo makrobiotik,spet zacela

mleko pit,ker sem ji rekla ,da krava umre ,ce je ne pomolzeš :vragec:

in da ubija krave x:Dx

tu se je koncala zgodovina ene makrobiotičarke...

...sicer me pa boli k. kdo kaj nosi,stvar posameznika,sam ne mi tupit svojega mišljenja,pa jej kar češ x^x

krzno se pa da tud izbegnit,ne?

vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis

shakti gawain

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 225
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

ne nosim krznenih izdelkov.Nobenih!

Uboge živali! Jih uničujemo po tekočem traku in potem se sprašujemo odkod bolezni?

Se nam maščuje pa še se nam bo v primeru,da bomo z mučenjem nadaljevali.

LP

http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

<{POST_SNAPBACK}><blockquote ><font size="1" face="Arial, Helvetica, Verdana" >quote:<hr height="1" noshade >krzno da ali ne...

Astra<hr height="1" noshade ></blockquote></font></span>

Ne.

Ne samo zaradi ubijanja, ampak predvsem zaradi načina ubijanja. A veste, kako ubijejo žival za krzno, da ostane krzno nepoškodovano? Skozi rit (oprostite izrazu) jim spustijo kislino, ki jih počasi razžre odznotraj in ne poškoduje kože - krzna! (O tem sem enkrat gledala oddajo na RAI.)

Pa tudi prej me krzno ni nikoli privlačilo (razen tisto, ki ga omenja aakhut http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_wink.gif). Pogreje me volna - postriženim ovcam pa ponovno zrase in upam, da pri striženju ne trpijo preveč. Sicer pa je vse več tudi sintetičnih materialov, ki zelo grejejo (termovelur ali pail), čeprav... je ne nosim na golo kožo, temveč samo kot vrhnje oblačilo, pa še to zelo malo (kak pulover 50% akril, 50% volna). Pa v bundi za kakšne pohode imam sintetično podlogo. Vsakodnevno pa nosim debelo volneno jakno.

Tamara

se čisto strinjam s tabo :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: x:Dx ...........krzno? ne.....sem tudi jaz enkrat gledala eno oddajo...seveda nisem mogla gledat cele...le del nje in že to mi je bilo dovolj grozno......

lp, robidica x:Dx

<{POST_SNAPBACK}>[quote=č.v.e.k.a,16. Oct 2005 ob 13:47]<{POST_SNAPBACK}>ne nosim krznenih izdelkov.Nobenih!

....sam ne mi flancat, d nimas nbenga usnenga pasu, taske, ceulou... dej no dej....

hej,govorimo o krznu.Res pa je,da se usnjenim izdelkom,predvsem ženske,težko izognemo.Žal ... plastika je pač plastika.

LP.

http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

Odklanjam krzno. Apriori.

1 je stvar okusa - ni mi všeč.

2 je stvar nepotrebnega zakola živali zgolj v potrebo krznenih izdelkov.

Sem mnenja, da je umetno krzno prav tako dobro / če želiš učinkovito. Veliko je danes toplih umetnih materialov, ne živimo v kameni dobi, ko so se s krznom zaradi ekstremnega mraza ohranili pri življenju.

Moram pa povedat, da vidim stare gospe s kučmami pa krznenimi šali itd, ne gledam jih grdo ker predvidevam da imajo to zakoreninjeno, včasih so bili časi drugačni, si imel krznen plašč pa si bil "gospoda". Danes pa bi se mogla mladina učiti humanosti do vseh živih bitij - pika, ne odobravam pokola zaradi "lepotnih modnih dodatkov" :xx!:

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

Nika Urbas ( katere odkrito ne maram) je se lani trdila, da pravo krzno pomeni prestiz.

Vidim pa, da je veliko ljudi ( se posebno mladih ) odkrito proti krznu in to me v bistvu razveseljuje.

Zadnje case je veliko protestov, veliko osvescanja ljudi in mislim, da je nekaterim le prislo do zivega.

Se strinjam s tem, kar je rekla 5rca.

Meni pac tudi umetno krzno ni vsec, ker me prevec spominja na pravega.

Sem pa zadnjic gledala eno modno revijo, kjer sem bila ze vsa zivcna, ker je bilo toliko krzna in na koncu je kreatorka rekla: vso krzno je umetno, niti enega zivalskega materiala ni. Toliko o tem x:Ix

Veliko modnih kreatorjev je ze osvescenih, pri nekaterih ljudeh pa pomagajo tudi reklame znanih ljudi, ki se borijo proti temu ( zelo cenim druzino McCartney naprimer).

To ni tema o usnju, lahko se pa tudi odpre, jaz imam cisto vest. Tudi umetno usnje je zelo kvalitetno.

Sicer me je pa vedno zanimalo, ko pac dobivajo usnje od krave naprimer...kaj naredijo z mesom? Ali "porabijo" "celo" kravo?

No ja, jaz sem proti krznu x:o)x

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Guest mačona

Krzno je nepotrebna in potratna zadeva, poleg tega za moje pojme neestetska in znamenje napuha.

Nosim pa umetno krzno, ker maram puhaste zadeve - umetne seveda.

no js bi tle napisala sam to, da je res škoda, da je enim ki premorete tolk ljubezni in sočutja in kajvemčesaše do živali, tega taistega zmanjkalo za vse ostalo.....

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

<{POST_SNAPBACK}>no js bi tle napisala sam to, da je res škoda, da je enim ki premorete tolk ljubezni in sočutja in kajvemčesaše do živali, tega taistega zmanjkalo za vse ostalo.....

:palec: :palec: :sori: xyesx

vse prevec je besed, kot so 'na bruhanje', 'sovrazim', 'preziram'..

jaz tezko pol tega cloveka vidim kot ljubitelja zivljenja.

in pa: skaj pod razno in NIKOL ne bo mogel nadomestit usnja.

Nadvse primitivno se mi zdi, ko se kaksne 'ozavescene' vesche spravijo na kake babe in jih clo polijejo z barvo pa taksnim!!! x:o)x :eek: x!x x?x

Kako si drznejo???? Unicevat????

A grem jaz na avte zlivat svinjaraj, ker me mot onesnazevanje al kaj?

Sicer pa sem se ze veckrat hotla prikljucit k tejle temi, ker sem se hotla pogovarjat o tem, pa mi je vsakic dol padlo oz. sem si premislila zarad fanaticnega stalisca nekaterih.

In na tak nacin nobena konstruktivna debata ni mozna, dokaz za to je mdr. tud to, da smo se se cist v vsaki temi, povezani z vegetarjanci, skregal.

Kar je torej tud svojevrsten pokazatelj..

V zadevah prehranjevanja redko katere mesojedce vidim tko srdite al pa posiljevalske kot vegetarijance (kar je cudno in nic ne pase).

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Sicer me je pa vedno zanimalo, ko pac dobivajo usnje od krave naprimer...kaj naredijo z mesom? Ali "porabijo" "celo" kravo?

No ja, jaz sem proti krznu  x:o)x

usnje dobivajo od krave x:Dx drgač pa ne, ne porabijo cele krave......kravo oderejo, pol pa neki cajta brez kože okol vandra pol ji pa nova zraste :o|o:

Bora

saj sem napisala, in vidla, da je prav bruhanje bilo namenjeno lisicam okol vratu (to je pa tud men zlo grdo)..

sam, grauza se ti to... tak folk...

saj je vseen, kje napises.

*

ne vem, no, men se ne zdi primerno govort o kom, da se ti grauza.

*

No saj tle sploh ne bom debatirala, ker se mi ne da.

sem pa hotla, kot sem rekla, ker imam 'zanimiv problem'.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Usnje...nosim usnjene čevlje, pa torbe, pa pas......je bolj trpežen pa konc koncev čevlji so tud bolj zdravi.

Je že kdo pomislil npr. kako pridobijo umetno usnje, pa umetna vlakna...

kolk dreves pade za celulozo...npr Topoli. za tako fajn viskozo.

Potem kolko enih kemikalij steče v vodo ...pa onesnežuje reke pa pomori rib, rastlinja. kolko zasvinjamo zrak z industrijo.

da me ne bo kdo napak razumel tudi men se smilijo živali, nisem pristaš pobijana za prestiž ....

Ampak se mi zdi da samo z ne nošenjem krzna...se bo bore mal spremenilo, vsaj kar se tiče ohranjana Narave.

No ja še enkrat ponekod se pač nosi tudi toplo krzno,,,je mraz, pa je človek primoran tudi nositi krzno...

Samo toliko...moje mnenje. x:)x

Pozdravček

<{POST_SNAPBACK}>Gravža se mi krzno.

sem rekla da bom tih - ne morem bit.

kako to mislis, da se ti grauza krzno??? x?x

se ti potemtakem grauza zival al kaj se ti tocno grauza?

Mors bit precizna - grauza se ti lohk FOLK, ki nos krzno (in smo spet pri onem, kot smo bli ze skoz, grauzanju in folku).

ker ce se ti grauza krzno, mi pa ne rect, da mas rada zivali.

*

Strelka :palec:

Picasso

Morm posežt vmes...jst te pa štekam Mystica...ko žival oderejo in z nje nardijo plašč al whatever, je men to grdo. K da bi mene skalpiral, pa bi si en to na torbico obesu... :xx!: Za une ljudi pa, k to nosjo...je pač njihova odločitev, ne. Kaj čmo. Vsak zase odloča in mi mormo to spoštovat, ker men tud mori, če mi kdo sika, da ne smem tega pa tega, pa ne mesa jest. ja pa kva še. Rada mam meso! NEMA! :vragec:

ma ne vem če je druga glih.......krzno je krzno mrtva žival je pa mrtva žival....sej noben si ne obesi trupel na sebe od zajcev recimo.....sam kožo, obdelano.....nima veze z mrtvo živaljo :o|o: pa kok maš lohk rad živali sam mrtvih pa ne....ne štekam....maš rada fotra, sam nimaš pa rada mrtvega fotra....al kok

Bora

<{POST_SNAPBACK}>Ne znam razložit. ravno zato, ker imam rada živali, ne maram mrtve živali ... občutka mrtve živali na sebi. samo to.

božat mačko, psa ... to je pa čist neki drugega

ok, si dobro napisala, pa mal razmisljaj o tem..... ni grauzanje to.....

je fajn, da ves, cesa ne maras tocno...

prehitro uporabimo kar ene besede, pojme, oznake, obsodbe.

:palec:

Picasso

xrolleyesx mislim res ni treba tk osebno tega vzet, vem da maš, mrtve pa to, pa mogoč res slaba primerjava, ajd....sam no a ni tko pol? pa valda michelle ni nkol nate sikala, sta frendice a nista, to pa res ne gre lih....loh pa greš u vegetarjance pogledat kok je sikala na druge pa na kak beden nivo se je spušala.....pa ne sam ona, ogromn je takih zagriženih, fanatičnih vegetarjancov oz, kao ljubiteljev živali.......tko da brez zamere......sam tko pač je

Bora

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...