Skoči na vsebino

Krzno

astra

Recommended Posts

Pridejo v mesta, kjer pol

Pride Janezek z mesta, na pocitnice k stari mami, na dezelo.

Pripelje mimo sosed, s traktorjem, zadaj pa prikolica gnoja.

Janezek:"Gospod, za kaj pa imate ta gnoj? "

Kmet:"Za jagode..."

Janezek:"Mi jih pa imamo raje s smetano."

:eek: x^x

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 225
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

:vragec:

marsa.... x^x x^x :palec: x8Dx

sam...pregnal me pa naujo na aljasko....bemu de bom kle prshut papu pa babe u pelzmontlih dol dajau

..OM.. :vio:

x:Dx x:Dx x:Dx se strinjam ja , jst tud une k pršut jejo, sam za tipe v pelzmontlih pa nisn lih ziher,,,,pa nom nč rekla...zarečenega pa zapečenega se največ poje :vio: x:Dx

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Guest mačona
ja itak priznam, provocirm včas.....ni kej....sam ne pa da se mi naprej meče da žalim koga....še nkol nism nobenmu rekla da je butl, kreten duhovno nerazvit in kajvemkajševse zato ker drugače misli....

pač mam svoj način, ja in včas mal čudn izpade, tud u resnici sm taka, na splošno....

recimo tud men krzno ni všeč.....maram pa usnje, pa mam recimo sam en rdeč usnjen plašč k sm po mami pojerbala....tud čevlji ni mus da so usnjeni, k jih itak zderem al se navelčam pa mi je bedast tolk gnarja dat al pa se vn metat kao čevlji morjo bit usnjeni....ni nujno, so kaki drugi tud fajn in čist ok....tud škornje mam sam ene usnjene, pa še tiste mi je frendica dala k si je premejhne kupla.....pa jih u bistvu sploh ne nosim k me noge svinsk bolijo v njih.....mam pa recimo kožo v dnevni na tleh, tako lepo, črnobelo, od našga telička, k sm ga dejansko pol leta fotrala pa gledala kok raste, pol smo valda zaklal, zato smo ga mel, in se mi škoda kože zdel, ker je res ful lepa in sem si jo dala ustrojit....čeprov prej si tud nism misla da bom kdaj to mela, ker mi je blo grdo in mim......

pa meso....spet ga jem, pa ful mal.....dostkrat za kosilo nardim meso sam za mojga, sama ga pa ne jem, ker mi ne paše....če mi pa, ga pa jem......dost raj mam zelenjavo kakšno kot pa meso....tko pač je, nism kak zagrizen mesojedec, komot bi brez njega živela, se mi zdi.....

tk pač je pr men to, moje mnenje, moji pogledi....za mene je prav tako, ni pa nujno da bo tud za druge....

Glej jo glej, končno je priznala, da nima samo ona prav!:inocent: In to na kakšen način - vsa pohlevna.x:Dx

Michelle se meni zdi mnogo bolj stvarna kot marsikera druga na forumu - ne bom konkretno nobene izpostavila in prav nič fanatična se mi ne zdi. Nisem pa na nikogaršnji strani. Zdi se mi le, da se preveč spravljate na Michelle.

kaj na Michelle, saj je tud nate letel :vragec: x:px

a nisi videla, ko sem napisala, da zakaj mroa bit glih eskim, ce naj ma lohk krzno?

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Guest mačona
Ma, whatever, ne da se mi. Jaz mam svoj prav, ti svojega, Todika svojega in tako naprej. Če bi jaz živela po tvojem načinu, bi bla zblojena, če bi Todika po mojem, bi spet bil en šit in tako naprej. Amen.

Krzno?? Nikakor! Zdaj, ko sem en film pogledal, ki kaže kako na Tajskem ubijajo polhe, oziroma jim še živim dol dajo kožo, sem prepričan, da usnjenega ne bom kupoval. Z izjemo denarnic ipd. To seveda pomeni, krzna tudi za darila ne bom kupoval.

Link o tem filmu je nekje na gape forumu in je dolg okorg 26 mb

Andres

Da, MAP! x^x zakaj pa ne!?

sej ne tolcem prevec. a se cutis tolceno? :inocent:

a ni blo redkost? :inocent: v mislih sem imel srednji vek x;)x :xx!: pa anglijo...

sicer pa smo mnogotega ucili ze v OS, kajne? al pa sem narobe informiran?

veganki tabletkar - KULSK! x^x sam nism... se. :vio:

evo 1 zanimive tudi statisticno obarvane povezave oz. texta, ki sem ga dobil pred 10 minutami:

ali se bomo celo od rastlin ucili

---------

Saj dr. France Susman je zanimiv, samo meni čisto ne sede njegovo razmišljanje. Glede mesa, nekje je bilo redkost, nekje ne. Na povezavi najdeš tudi raziskave o raznih starih narodov in njihovih naravnih prehranjevalnih navadah, preko katerih se je odražalo njihovo zdravje, predvsem kosti in zobovja. Žal nimam direktne povezave shranjene, boš moral od začetka iskat...Drugače pa zelo zanimivo, priporočam!

http://www.westonaprice.org/

Ker si pa vegetarijanec, pa bo tale stran zate najbrž precej bolj zanimiva: http://www.waisays.com/

Glede ostalega pa mislim, da ima Marsa še kar prav. Meni je na prvem mestu lastno zdravje, zato tudi eksperimentiram v tej smeri in šele na drugo mesto postavljam sočutje do živali. Preveč sočutja tudi ni v redu.

Če bi si pa res zaželel krzna, bi ga pač kupil. Usnjene izdelke zaenkrat še uporabljam. Najbolj fanatični glede takih in podobnih tem se zbirajo na svet-je-lep forumu, kjer se lahko včasih za glavo držiš, kaj pišejo. Sicer tam obstajajo tudi teme, ki so bolj normalne.

POPRAVLJENO

KRZNO NEEEE!!!!

Zato, ker je neetično... nagačite psa pa si ga dajte okrog vratu... odsekajte si roko pa jo dajte okrog vratu... prosim no... take morbidnosti pa res ne maram... mogoče so res banalne primerjave, samo noge od lisice, ki ti bingljajo okrog vratu... fuj, fuj, fuj.... :sick: :sick:

Izjema so narodi, ki brez krzna ne morejo preživeti... krzno v Sloveniji pa je preseravanje...

Every man gotta right to decide his own desteny!

Robert Nesta Marley

Ena vroča bejba v krznu x:px

Mogoče ji je pa samo vroče v krznu? :inocent:

Mogoče bi bila pa še bolj vroča brez krzna? x;)x

Ja,... hm... kaj naj rečem? Vsega kar še ne obstaja ali sploh nikoli ne bo, tudi bog ne more pobarvati na rumeno.

KRZNO NEEEE!!!!

Zato, ker je neetično... nagačite psa pa si ga dajte okrog vratu... odsekajte si roko pa jo dajte okrog vratu... prosim no... take morbidnosti pa res ne maram... mogoče so res banalne primerjave, samo noge od lisice, ki ti bingljajo okrog vratu... fuj, fuj, fuj.... :sick: :sick:

Izjema so narodi, ki brez krzna ne morejo preživeti... krzno v Sloveniji pa je preseravanje...

mah... :|||

prvic krzno ni nagacena scena, pac pa je ustrojeno.

drugic je to res blazno extremno in recimo 'primerljivo' z lisicami okol vratu.

je pa res velikrat preseravanje.

sam ves kaj je zame vse preseravanje! xrolleyesx xrolleyesx xrolleyesx

3/4 zadev, ki se jih fura, se ne rab. xyesx

ej, ko bi vsaj bila res kaksna ljubezen to, kar vecino tkole zene.

*

je pa zame se en vidik, niti malo zanemarljiv, namrec - kaj pa iz estetskega vidika - ko maste tko rade parfume, pa disave pa vse to?

a maste pol tud namest bombaza pa svile rajs plastiko?

men je pa grozno, ko ni nic vec naravnega.

prides nekam, totalno po potu smrdi, pogledas okol, jasno, saj so vsi v plastiko obleceni! :sick:

vsevprek pa tezijo s parolami nazaj k naravi! x:o)x :sori: :o|o:

**

tko bi rada, da bi kdo postregel s kakimi boljsimi argumenti... :|||||

prav izzivam vas, cesa vsega se ne spomnim!!!

vi pa maste:

'sem videl en film'

'a bi meu roko odsekano okol vratu?'

'sovrazim babe, ki.. ker, pac, ljubim zivali.'

x:o)x ejjejjej. x:Dx

p.s. o 'eticnosti' - mal razmislite - ravnate do LJUDI eticno?

ste ETICNI?

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ce zacnemo primerjati kaj vse pocnemo in 'ni vredu', se samo odmikamo od dejstev in resitve vsaj tistih najbolj 'motecih' zadev. Siroka perspektiva je zazeljena, a za akcijo se ponavadi zoza.

Kle ni kaksne blazne filozofije met sploh!; je precej preprosto: vidis damo s kunjo jakno, ki je ne bi rabila imeti na sebi; se enostavno preserava. in to je to.

- moje mnenje

Glej jo glej, končno je priznala, da nima samo ona prav!:inocent: In to na kakšen način - vsa pohlevna.x:Dx

Michelle se meni zdi mnogo bolj stvarna kot marsikera druga na forumu - ne bom konkretno nobene izpostavila in prav nič fanatična se mi ne zdi. Nisem pa na nikogaršnji strani. Zdi se mi le, da se preveč spravljate na Michelle.

:eek: niti slučajno nism priznala da nimam prav :vragec: valda da mam....zame je tko prav, pa kt sm rekla to ni nujno da je tud za druge.....pohlevna.......svašta x:Dx :vragec:

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

Ce zacnemo primerjati kaj vse pocnemo in 'ni vredu', se samo odmikamo od dejstev in resitve vsaj tistih najbolj 'motecih' zadev. Siroka perspektiva je zazeljena, a za akcijo se ponavadi zoza.

ja, to je pa res.

vendar ce je PREVEC ozko usmerjeno, se prav tako izgubi - prava 'vsebina', point. ker ni nic loceno od vsega drugega.

Kle ni kaksne blazne filozofije met sploh!; je precej preprosto: vidis damo s kunjo jakno, ki je ne bi rabila imeti na sebi; se enostavno preserava. in to je to.

iz ene druge perspektive je pa vegetarijanstvo preseravanje, a ves...

in tud tu ni kake blazne dileme - vidis vegija z ubogo kozho, bledega, brez energije, ki je NADOMESTKE.

Ni nobene filozofije - NE RAB jest tega. in to je to. xyesx

mamo vse na broju ze. xyesx

skratka - furaj, kar se ti zdi da je prav, druge pusti pri miru, dokler se ne vtikajo vate ali dokler ne krsijo splosnih nekih zakonitosti.

torej ce bos videl babo, ki glih kislino daje na polhe v nameri jih met za plasc, javi, zatezhi, in sploh vedno, ce vidis da zival trpi.

Osvescaj, vendar modro in strpno do drugih zivih bitij, tako, da bi bile zivali ponosne in te hotle za 'advokata', ne pa da si vse postekal narobe.

Ce bi zival slisala, da se ti krzno grauza, dvomim, da bi te imela za ljubitelja nje same in menim da se z veseljem odrece 3/4 ali celo 90% advokatom takimle, ki kao nastopajo v njenem imenu.

Picasso

morda.

tut morda. x:Dx v nekaterih primerih je vegetarijanstvo preseavanje, v nekaterih pa zdravstvena nuja!

jah, ni zmer vegetarijanstvo krivo za slabo pocutje! pomoje recimo glih obratno! mu samo pomaga, sicer bi blo se slabs.

sej pustim pri miru. napisem svoj mnenje sam.

no, pravi hipoteticno, ker men se 0 ne grauza; se pa strinjam v tem delu!

Menim pa vseeno, da se prevec mece vse na 1 kup samo zato, da se odhaja iz dejstva. :vio:

---------

ja, to je pa res.

vendar ce je PREVEC ozko usmerjeno, se prav tako izgubi - prava 'vsebina', point. ker ni nic loceno od vsega drugega.

iz ene druge perspektive je pa vegetarijanstvo preseravanje, a ves...

in tud tu ni kake blazne dileme - vidis vegija z ubogo kozho, bledega, brez energije, ki je NADOMESTKE.

Ni nobene filozofije - NE RAB jest tega. in to je to. xyesx

mamo vse na broju ze. xyesx

skratka - furaj, kar se ti zdi da je prav, druge pusti pri miru, dokler se ne vtikajo vate ali dokler ne krsijo splosnih nekih zakonitosti.

torej ce bos videl babo, ki glih kislino daje na polhe v nameri jih met za plasc, javi, zatezhi, in sploh vedno, ce vidis da zival trpi.

Osvescaj, vendar modro in strpno do drugih zivih bitij, tako, da bi bile zivali ponosne in te hotle za 'advokata', ne pa da si vse postekal narobe.

Ce bi zival slisala, da se ti krzno grauza, dvomim, da bi te imela za ljubitelja nje same in menim da se z veseljem odrece 3/4 ali celo 90% advokatom takimle, ki kao nastopajo v njenem imenu.

morda.

tut morda. x:Dx v nekaterih primerih je vegetarijanstvo preseavanje, v nekaterih pa zdravstvena nuja!

seveda. a nisi videl tam zadaj nekje, kaj menim?

men se zdi vegetarijanstvo zdrava opcija. ampak manj, ce zato sebi povzrocis pomanjkanje cesa vitalnega.

Menim pa vseeno, da se prevec mece vse na 1 kup samo zato, da se odhaja iz dejstva.

no ja, videti je ze tko, tud, odhaja se od dejstva xDDx, sam se mi ne zdi tolk nesmiselno osvetlit z vseh zornih kotov zadev, ki so v bistvu tako pomembne.

Pustit je treba cloveku, da se sam zamisli.

ce bom priletela pa barvo zlila, pljunla, s srdom gledala, s sovrastvom, na bruhanje pa vse to - ali lahko pricakujem kul odziv?

da se bo taka oseba nenadoma spreobrnila?

prepricana sem, da ne, da jih vsaj 1/2 ze iz inata, zarad tacga posiljevalskega nacina, pod razno ne bi hotla razmisljat o nenosenju krzna.

Tud ce ji bos na vsakem kroaku pod fris molil svasta, ne.

Tud ce bos ves blazen vsem to namenjal, vse v en kos metal, posploseval, kar ene po0splosene trditve dajal, ne... ker bos fanatik, te ne bodo jemali resno, kajti v nasprotnem primeru MORAS nudit realno...

Kot bi lobiral za nekaj in rekel, ostalo je pa vse shit.

kako naj ti pol verjamem, kako naj menim, da si resen?

torej ce bodo obstajale znanstvene raziskave, lahko v takih primerih (fanaticnih) torej povsem upraviceno pricakujem, da bos ponudil sam tiste izsledke, ki so dobre oz. bodo govorile za tvojo stvar?

zakaj pa ne bi se onih, ki uravnotezajo ali celo, ki so cist kontra?

torej - od fanatikov pouceni bodo sklenili, da je vsaka krznena plahtica povzrocila strahotne bolecine zivali ob mucenju s kislino!

halo! :mad2:

eni pa od tega tud zivijo (ja saj eni so pa tud vojaki pa po0licaji pa birokrati).

majo kravce, koze, ovce..., jih futrajo, jih majo radi, one jim dajejo mlek... in na koncu meso... sozitje. kozhe namest da bi vrgli stran, ustrojijo. in majo se za oblect. dbest, nazaj k naravi, vse izkorisceno, vsi zadovoljni.

ne, en folk pa se bo total razburjal, vse v imenu silne ljubezni do zivali.

Milena Mocivnik je bila ljubiteljica zivali, najbolj bukvalno mozno, saj je imela 400 psov. x:o)x

To NI ljubezen.

Mnogi tud ratajo 'ljubitelji zivali' zato, ker so razocarani nad ljudmi in celo sami pravijo, ja, pes te pa ne more razocarat in tko, kar je napacno... ker gre za TVOJE razocaranje... nima zveze s clovekom niti s psom.

Picasso

marca sm šla do pasu v vodo ledeno, da sm vn potegnla skobca k je mel krilo prestreljeno....tri mesce sm ga pedenala, pol pa spustila....podgano sm mela za hišnega ljubnečka......vse živali možne sm vlačla po rokah, vse so mi carske.....sam za ljubitelja živali sem prekratka, mam predobr želodc, mi ne gre bruhanje ob raznoraznih kajvemčem...... x:o)x parkrat sm skor iz ceste šla, ker sem se ŽABE izogibala...svašta

večina samoklicanih ljubiteljev ma pa rada mucke, kužke, kanarčke.....žabe in kače so ogabne, prov tk glodalci.....krave smrdijo :xx!: no, js vem da se pol raj nimam za ljubitelja živali, če je to tk....

pa stokrat raj mam kožo od našga telička v dnevni, kokr eno svinsko drago preprogo orientalsko, k jo je verjetno za mizerno plačilo izdelalo eno mladoletno, podranjeno bitjece

Bora

sozitje - vsi zadovoljni ... x:Dx .. dvomim da so zivali.

ampak, ok. v marsicem se strinjam s teboj. v cem pa tudi ne.

svoje sm kle napisu, grem dalje!

x:Xx

saj se tud jaz povsod ne 'strinjam s sabo'.

saj te moje besede nisem jaz kot taksna... so sam misli, ki se mi zbudijo ob vsem tem...... (jaz jokam, ce vidim mucenja razna, sam kaj naj - sem uletim jokat, postnit par takihle :V: :C: al kaj.....)

Razmisljam naglas, osvetljujem razlicne vidike.

jasno da mi je strahotno mucenje zivali. to je men nekaj najbolj groznega, podobno kot mucenje otrok. ker se ne mroe branit, cloveku na milost in nemilost.

to res zbuja nemoc, obup in tudi srd, se strinjam, mene kar boli, ko kaj tacga gledam, ze ko samo pomislim.

tako da sem absolutno mnenja, da je treba ozavescat. vendar kako se pa to pocne? in, kot sem prej rekla, treba bit stvaren, ne sam nek svoj srd na ljudi kanalizirat v kakih podobnih dejavnostih.

takih zadev se zal vedno lotevajo samo nekaksni aktivisti, bi blo treba sirse zastavit... to se pa tud mal menja, po modi...

1x so eni ful proti, ker so 'ljubitelji zivali', pol pa nenadoma so za, najverjetneje ker kak cash zapoje vecji. pa smo tam.

Picasso

Krzno - že od malih nog me mrtva dlaka skomina, ko jo pošlatam, tko da ne maram krzna, ker ga pač ne maram.... Zavedam se množičnih ubogih živali, ki morajo poginit za en plašč! Vendar je pri meni prvotno odbijajoče krzno zaradi samega krzna...

Rada imam pa usnjeno jakno - jebi ga

pa usnjene čevlje - s papirja jih ni

pa kakšen zrezek al pa kej suhega meska tud rada še pojem x:Dx

Tolk z moje strani

Zdi se mi pa grozovito, kar se tiče živali - ta proizvodnja množične vzreje živali v nemogočih pogojih za prodajo... Če bi imeli samo mali kmetje, ki spoštujejo žival in so ji hvaležni za vsako dano potrošno robo (večina se mi zdi) - bi blo velik bolj humano, in okusno... Pa bi pojedli meso enkrat do dvakrat na teden, kakšen košček - ne pa da folk ne zna (zajemam večino) več kuhat, če ni vsaj okusa po mesu....

No mal sem zašla

MRTVA DLAKA - NE HVALA :xx!:

Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.

M. H. Alderson

:palec: :palec: :sori: xyesx

vse prevec je besed, kot so 'na bruhanje', 'sovrazim', 'preziram'..

jaz tezko pol tega cloveka vidim kot ljubitelja zivljenja.

).

xrolleyesx

naceloma mash verjetno prav,tudi jaz ne maram 'sovrazhim' itd.....ampak ,ko recem npr.,da mi gre ena stvar na bruhanje,mi gre res in vseen ljubim zivljenje.

primer:na bruhanje mi grejo vampi in vonj po mesu,ker ga od rojstva organsko ne prenesem .

tudi meni ni vsec ta izraz,ampak moram to rec,opozorit folk,ki je zraven mene,ker pol res bruham. :sori:

tko ,da uporabim dobesedni izraz tocno za to ,kar cutim....in ne vem zakaj bi ti pol mene tezko videla kot

ljubiteljico zivljenja.... xrolleyesx

vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis

shakti gawain

tole je sicer res čist offtopic, sam včas k smo še ful po žurkih hodil, pa šotori pa te scene....je enkrat en kolega zjutri še cel prepit in mačkast prlezu iz šotora in prjavu: sem ugotovu da sm alergičen na usnje....zmeri k u škornjih zaspim, me zjutri glava boli..... x:Dx x:Dx

Bora

Da.

fajn bo ce bo iz teme vsak od nas potegnil tisto kar je 'najprimernejse'. morda na kaksnih volitvah, srecanjih, ucenjih, izobrazevanjih, peticijah, ipd... pride do izraza rezultat teh nekaj strani te teme.

morda bi bilo se bolje, ce bi vsi skupaj nastopili kot enota, kar se pa verjetno ne bo zgodili.

--------

saj se tud jaz povsod ne 'strinjam s sabo'.

saj te moje besede nisem jaz kot taksna... so sam misli, ki se mi zbudijo ob vsem tem...... (jaz jokam, ce vidim mucenja razna, sam kaj naj - sem uletim jokat, postnit par takihle :V: :C: al kaj.....)

Razmisljam naglas, osvetljujem razlicne vidike.

jasno da mi je strahotno mucenje zivali. to je men nekaj najbolj groznega, podobno kot mucenje otrok. ker se ne mroe branit, cloveku na milost in nemilost.

to res zbuja nemoc, obup in tudi srd, se strinjam, mene kar boli, ko kaj tacga gledam, ze ko samo pomislim.

tako da sem absolutno mnenja, da je treba ozavescat. vendar kako se pa to pocne? in, kot sem prej rekla, treba bit stvaren, ne sam nek svoj srd na ljudi kanalizirat v kakih podobnih dejavnostih.

takih zadev se zal vedno lotevajo samo nekaksni aktivisti, bi blo treba sirse zastavit... to se pa tud mal menja, po modi...

1x so eni ful proti, ker so 'ljubitelji zivali', pol pa nenadoma so za, najverjetneje ker kak cash zapoje vecji. pa smo tam.

tole je sicer res čist offtopic, sam včas k smo še ful po žurkih hodil, pa šotori pa te scene....je enkrat en kolega zjutri še cel prepit in mačkast prlezu iz šotora in prjavu: sem ugotovu da sm alergičen na usnje....zmeri k u škornjih zaspim, me zjutri glava boli..... x:Dx x:Dx

Mogoče je pa alergičen na mačjo dlako? xcheersx x:Dx x:Dx x:Dx

Pa smo spet pri krznu :)

Ja,... hm... kaj naj rečem? Vsega kar še ne obstaja ali sploh nikoli ne bo, tudi bog ne more pobarvati na rumeno.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...