delphina 31. oktober 2005 Prijavi Deli 31. oktober 2005 Hja no malo sem razočarana Sama sem vege že enih 12 let, sama sem se odloča v familiji pri 9 letih. Tako, da kak je s vege prehrano je odvisno kako komu paše eni so zagovorniki, da smo vseejedi, eni mesojedi eni pa vege. Ampak ok znanstveno potrjeno vseekakor nismo mesojedci - to so samo mačke, niti psi niso. NI mi jasno kako je lahko nekdo proti mučenju živali, nima pa nič proti krznu. Za vsako krzneno oblačilo, za vsak plašč se je žival mučila ni bila ubita "humano" z strelom v glavo, ker bi bilo krzno poškodovano-zato so takšne živali ubite s katodami ena v gobec, druga v anus, ali pa s živčnim plinom. Nekatere tudi pretepejo do smrti. Nikakor sama ne solim pameti kdo naj je meso ali kdo naj ga ne. To je odločitev vsakega posameznika-čeprav meni že od malega solijo pamet tudi enkateri prav neumi zdravniki, kok bom jaz bolana pa kr umrla bom. Tako da sama čutim močne pritiske od, bom imenovala splošno neizobraženih ljudi. Zakaj se uporablja izdelke usnje in kozmetiko. Usnje je tako, če nisi res bogat si drugega niti ne moraš privoščit, ker vse razpade. Bi pa z vsem srcem nosla raje nekaj pozimi kar ni iz usnja. Kozmetika-danes je že toliko stvari, ki niso preizkušene na živalih, da je to še najmanjši problem. Taka firma je tut AVON. Pa še eno pripoved, bi dala, kaj mi je en znanec govoril, kaj so delali s kravo v klavnici preden so jo ubili. Najprej co jo privezali in obesili nato pa so jo zbadali z nožem, ker jih je na nek način vzburjalo-ne spolno kako uboga žival kriči. Izaknili očesa in jo pol parkrat ustrelili preden je umrla, za tem pa so se še igrali z njnimi očmi. Ja tako, je v naših klavnicah in to ni bila edina zgodba.Vse to je res eno preseravanja, zakar bi jaz te ljudi zaprlaZdravila-ja tu pa je drugače, vsi goltamo zdravila zaradi katerih je umrlo na tisoče, raje miljone živali. Katere živali je vredno ubit, lignje na katerih je bilo ogromno nevro študij, ali pa begle?? Vsi umirajo za nas, da mi preživimo. Veliko je tudi poskusov na živalih na raznih fakultetak, ampak brez tega bi skoraj zagotovo človek izumrl. Kaj je tule prav? Preživetje človeka za nas ja, neglede na to koliko so stvari krute, tako je v naravi. Mi pa smo zavedna bitja, zato imamo možnost RAZMISLIT če res potrebujemo krzno, zaradi katerega je žival tako zelo trpela-tudi brez tega da soseda vidi kaj nam je naš možicelj kupil bomo preživele. VAM ZAGARANTIRAM. Ko vidim nekoga ko nosi krzno-ki je popolnoma nepotrebno mi dvigne želodec in mi je žal osebe da je tako nizkotna. Ljudje pobijamo in pohlepa a se vam tudi to zdi prav? Pobijemo na miljone živali več kot smo jih zmožni pojest-a je to prav.Ne vidim razlike, med nošenjem krzna ene krave in med krznom moje psičke. Je žal ni! Tako da mi je prav zanimivo gledat ljudi ki (v lj jih je ogromno) nosijo krznen plašč zraven pa imajo psička. Ubij koliko potrebuješ, če že ubiješ. Pa še en vidik iz duhovne plati. Nošenje krzna prinaša blazno nesrečo, predvsem v ljubezni. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 31. oktober 2005 Prijavi Deli 31. oktober 2005 Tako da sama čutim močne pritiske od, bom imenovala splošno neizobraženih ljudi. Zakaj se uporablja izdelke usnje in kozmetiko. Usnje je tako, če nisi res bogat si drugega niti ne moraš privoščit, ker vse razpade. Bi pa z vsem srcem nosla raje nekaj pozimi kar ni iz usnja. Ubij koliko potrebuješ, če že ubiješ. Pa še en vidik iz duhovne plati. Nošenje krzna prinaša blazno nesrečo, predvsem v ljubezni. No ja ponavadi sem mal bolj tolerantna...ampak zdele pa ne bom .Kje si pa to prebrala...i manj izobraženi ljudje pobijajo živali? Revni nosijo usnje, ker si ne morejo privoščiti kaj drugega.? A kaj obiskuješ trgovine kolko so usnjeni čevlji, pa kolko so eni "plastični"... Jao bože...a zdej se bomo pa že tkole sortiral??? Sem malo razmišljajla tole o krznu pa duhovna plat...pa to. Kako spet če nosiš krzno imaš slabo karmo,,,,nižje vibracija al kaj. potem so eskimi vsi totalno neduhovni Ok pač mnenje...moje tudi. Se pa strinjam...pobijanje živali samo za prestiž...SEM PROTI. Sem pa zadnjič gledala oddajo v torek na POP TV ja tisto pa ...živa groza kaj vse počnejo na nedolžnih zajcih pa miši pa tisti prijazni psi.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
delphina 31. oktober 2005 Prijavi Deli 31. oktober 2005 Draga strelaka02Kako misliš da ne boš tolerantna-no pol pa jaz tut na bom. Malo si boljše preberi kaj sem napisala, tega kar ti praviš jaz žal nisem nikjer napisala. Če citiraš citiraj vse kar sem napisala o določeni stvari. Naj ti razložim, napisala sem TO: "To je odločitev vsakega posameznika-čeprav meni že od malega solijo pamet tudi nekateri prav neumi zdravniki, kok bom jaz bolana pa kr umrla bom. Tako da sama čutim močne pritiske od, bom imenovala splošno neizobraženih ljudi. " Še enter sem stisnila, da to ne paše skupaj Tako da nič se ne bomo takole sotirali, morš boljše prebrat.REvni nosijo usnje, ker si ne morejo kaj drugega privoščit, ker VSE razpade-res beri malo bolj podrobno.Hodim po trgovinah brezskrbi. Za usnjene škornje odšteješ 15000, po taki ceni je kupila kolegica, ko sem bla jaz z njo. Škornji iz plastike pa 10 000. Zakaj sem to napisala. Zato ker škornji iz usnja držijo lahko več kot 5 let-moji bulerji, škornji iz te plastike al skaja pa meni niso držali niti 2 leti. Izračunaj, verjetno bor razumela kaj sem mislila.Eskimi so precej duhovni ljuje, ki častijo živali in so zelo hvaležni za vsak obrok in za vsako kožo, ki jo dobijo od živali. Ne poznam pa skoraj nikogar v našem svetu, ki bi bil hvaležen vsak dan da mu je mama dala na krožnik zrezek-govorim iz izkušenj. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 31. oktober 2005 Prijavi Deli 31. oktober 2005 No delphina...te lahko nekaj prosim...nisem draga Strelka02......sem samo strelka02. Ok se strinjam ...bom drugič bolj natančno prebrala. Preden bom reagirala....sem bila zelo površna...priznam. Računam pa dober, berem tudi odlično samo včasih me malo zanesejo čustva... govoriš iz izkušenj...bemu le kje sama hodim da tolko ljudi poznam ki se jim zasvetijo očke ko dobijo kos kruha kaj šele če na krožnik dobijo en pohan zrezek.... Očitno moraš pogledati še v kako drugo ulico ...al pa hvala Bogu, da ti tega ni bilo potrebno izkusit imej se skrajno lepo. Sem pa razumela kaj si povedala.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
delphina 31. oktober 2005 Prijavi Deli 31. oktober 2005 To z drago... nisem mislila nič nestramnega ali kakor koli drugače, če pa te je motlo pa se ti jaz opravičujem.Ti pa si zdaj v čisto eno drugo temo zasla. Nisem govorila o brezdomcih. Govorila sem o ljudeh ki imajo polno rit vsega. Tut jaz upam da nebom tega doživela in da neboš doživela tudi ti. Vem kdaj se komu kaj očke zasvetijo, samo mam pa tut s tem slabe izkušnje. Ko sem bloa stara 13 let sem šla na trening pa sem vidla eno gospo ko je sedela na tleh pa rosla za denar pa sem šla v trgovino pa sem ji nakupla kruh pa leko pa sir, kupla sem ji za ves danar kar sem ga mela za cel teden. IN kaj mi je rekla????????NAJ ji dam denar! TAk se mi je zamerlo vse skupaj,stara pa sem bla 13, mislim.... Tako da, nisem govorila o teh ljudeh ampak o nam. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 31. oktober 2005 Prijavi Deli 31. oktober 2005 Delphina, niso vsi tako neumni kot misliš, jih je pa vseeno veliko. Upam, da si boš vzela čas in prebrala tole: http://drbenkim.com/articles-strictvegandangers.html Pa ne vem od kje ti ideja, da psi niso mesojedci? Halo? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
delphina 31. oktober 2005 Prijavi Deli 31. oktober 2005 SebastjanSem si vzela čas in sem prebrala članek. Ja kaj naj rečem članek je napisan zelo dobro, kar tako redko danes v slovenščini vidiš-zato je vang:)). Ja mogoče nisem bila jaz dovolj jasna, sem vegeterjanka ne veganka, ta članek pa govori o veganstvu. Vseeno si super, pa hvala ker je res kr kvaliteten članek.Nisem rekla, da so vsi tako neumni, nisi razumel, zato še enkrat preberi, kaj sem napisala. Sem imela z zdravniki zelo dobre izkušnje, ker jih veliko zagovarja tut ta način prehrane in pa ogromno izkušenj z zdravniki, ki so mi rekli da bom kr umrla, pa da sem neumna, pa da je moja mama nora, da je pustila da sem vegeterjanka. Tako , da se moraš zavedat, znanost ni enotna-in nikoli ne bom. Vsak ima svoj vidik, vsakemu paše druga hrana. Eni so samo taki da sprejemajo samo svoj prav-o ničemer drugem nočejo niti slišat, kar je zame neumno. Ne mi spreminjat besed in jih jemat izven konteksa, ker lahko res stvari izpadejo neumno iz moje strani. Zakaj sem vegeterjanka in ne veganka? Kae sem prepričana da zame ta dijeta ne bi bila zdrava. Živali še vedno trpijo na farmah, kjer se pidelam mleko itd, samo jim spet tega ne bi bilo treba. Spet naš pohlep-ŽAL. Halo? Pes je vsejed vsaj tako so nas učili na biologiji na fakulteti. Če imaš psa-vsaj moja je vse od pohanih gobic in ohrovta. Je korenček, grah od sadja je jabolka, grozdja-v bistvu je ogromno rastlinske hrane. Če imaš žival in ji daš to izbiro lahko tudi to opaziš-. Ji pa vedno normalno ne paše taka hrana-kakor tudi ogromno mojim znancem ne, ki jedo samo meso in krompir. Ne prenašajo nebene druge hrane in še vedno so zdravi-vsaj zaenkrat.Mačke, bi naj bile edine prave mesojedke. Tu maš tvoj halo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 31. oktober 2005 Prijavi Deli 31. oktober 2005 ...Za vsako krzneno oblačilo, za vsak plašč se je žival mučila ni bila ubita "humano" z strelom v glavo, ker bi bilo krzno poškodovano-zato so takšne živali ubite s katodami ena v gobec, druga v anus, ali pa s živčnim plinom. Nekatere tudi pretepejo do smrti.Ne maram posplosevanja, ker je krivec za stevilna sranja. vprasaj todiko, ce so telicka ubil s katodami, zivcnim plinom al pa s pretepanjem. :xx!: ...tudi brez tega da soseda vidi kaj nam je naš možicelj kupil bomo preživele. VAM ZAGARANTIRAM. Ko vidim nekoga ko nosi krzno-ki je popolnoma nepotrebno mi dvigne želodec in mi je žal osebe da je tako nizkotna....Ti ne mores nikomur nicesar garantirati!!! x!x Plus - ne sodi o nizkotnosti cloveka zgolj zaradi okolja, v katerem zivi, pa tudi ne po nevednosti. nevednost, naivnost, neumnost... vse to se ni nizkotnost. Se pa strinjam...pobijanje živali samo za prestiž...SEM PROTI.Tud jaz! x!x Halo? Pes je vsejed vsaj tako so nas učili na biologiji na fakulteti. ......Mačke, bi naj bile edine prave mesojedke. Tu maš tvoj halo Mislila si morda - macka je lohk in clo mora kdaj pa kdaj tud surovo meso, pac pa za psa to ni priporocljivo.in ce je VSEjed, je skregano z logiko, naj je pretezno al pa clo samo ohrovt in zelenjavo in kar ti jes (ker ce si v skupnosti z njim, za kar si se pac odlocil, ga ne sili v nenaravno prehranjevanje), ceprav psi jejo radi tud cokolado in razna sranja, ki niso primerna zanje. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 31. oktober 2005 Prijavi Deli 31. oktober 2005 Delphina, pes ni tak vsejed, da bi jedel običajno človeško hrano, ki večinoma škodi tako človeku kot udomačenim živalim. Požrl bo pač tisto, kar bo dobil. Pes je potomec volka in edina primerna hrana zanj je surovo meso, drobovina, ribe in kar spada takega še zraven. Imam knjižico o vzgoji psov doma v kateri piše tudi nekaj podobnega. Poglej medveda, ki je vsejed, pa žre vse kar najde v naravi in ne kuhinjskih ostankov. Mislim tudi, da vse ostalo dela psu na dolgi rok težave, tudi kupljena pasja hrana, že zaradi kemikalij. Če je pes že dolgo na predelani hrani, bo imel težave, če bi kar naenkrat začel jesti tisto kar bi moral od vsega začetka. Na pasjih forumih sem bral o številnih pozitivnih izkušnjah z naravnim hranjenjem psa - od lepše dlake do manjšega zadaha - ja, ne bi si človek mislil. Zmeraj je bila tudi znanost razdeljena na različne tabore, vendar na koncu pokažejo izkušnje, kdo ima prav. Moj podpis pove vse... Glede članka - veganka ali vegetarijanka, point članka je čisto nekje drugje (kaj sploh pomeni vegetarijanstvo zate?)! Tudi jaz se ne bi strinjal z splošnim mnenjem zdravnikov vendar jih vseeno večinoma spoštujem. Še dobro, da so tudi taki, ki so odprti za nove poglede in spoznanja. Bom probal prevest ene par člankov čimprej, da bo lahko vsak bral. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 31. oktober 2005 Prijavi Deli 31. oktober 2005 Ne ravno.Chaw chawom je celo pripročljivo dajati v prehrano riž. In naš Car nima čisto nič proti jabolkom, orehom, hruškam. Lani celo grozdje jedel in slive.Tako, da se kar strinjam s tezo, da so psi vsejedi.Mački pa misita, da je kaj narobe z mano, ko jima pire nastavim Če pa hočeš biti klavec...moraš sočutje pustiti pred službenim vhodom...in zato pazijo, da se klavci ne dočakajo penzijona na istem delovnem mestu. ker ga popolnoma izgubijo - sočutje namreč. Za tole informacijo izvedela genau od enega mesarja...pravi, da tisti, ki so res predolgo na delovnem mestu se začno izživljati...Ni tole tema krzno?? Načeloma ga ne nosim..sem pa imela fino bundo, katere kapuca je bila obrobljena s lisičjim krznom..jo ful rada nosila...in že kar nekaj let se učakala..tale bunda...sem se pa tolažila, da je moja lisička umrla za rakom To pa je tudi edina moja izkušnja kar se krzna tiče.. Ljudje pa smo itak pozabili ceniti vse...ne le tisti šnicl, ki ga tu pa tam dobijo moji na mizo(podplati poimenovani ) Če pes je surovo hrano - meso , postane agresiven. Tako - dokazano tole. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 31. oktober 2005 Prijavi Deli 31. oktober 2005 Nataly, ne morem se čisto strinjat s tabo. Riž dajat psu, je po mojem mnenju nesprejemljivo ali le v majhnih količinah. Za psa je v redu vse, kar je naravno in kar bo pojedel - tudi sadje, ja, če ga prenaša. Ne pa tudi surove zelenjave, je tudi najbrž ne bi maral. V knjižici "Nega mladega psa" založbe Kmečki glas piše med drugim tudi: "Če pes ne prenese določene vrste mesa, jo umaknemo z jedilnika, najpogosteje je to svinjsko in konjsko meso.""Najprimernejše je surovo meso, ki lahko vsebuje veliko maščobnega tkiva. Kuhano je teže prebavljivo, ker beljakovine zakrknejo. Poleg tega se pri kuhanju izgubi veliko snovi. Mehka hrana je značilno človeška navada in je ne vsiljujmo psom. Pes naj uporablja zobe, zato mu večkrat privoščimo večjo kost...""Surove ribe so zelo dobrodošle v pasji prehrani, predvsem zaradi cene. Zaradi manjše možnosti prenosa zajedalcev, uporabljamo morske ribe." "Popolnoma zmotno je mišljenje, da surovo meso naredi psa popadljivega. Agresivnost pes podeduje, delno pa jo pridobi z vzgojo; nikoli pa ni posledica hranjenja s surovim mesom. " Če surovo meso že začne "dišati", je pa sploh poslastica za psa. Bognedaj kuhanega pokvarjenega ali plesnivega mesa! Prav tako mleko ni primerno za odraslega psa! Tole je samo kratek povzetek, če bo koga več zanimalo - podrobni nasveti, lahko poskeniram... Pa ni treba verjet kar vsega, najbolje da probaš, pa boš sama videla P.S. Nekateri stavki so malenkost prirejeni, pomen je ostal isti. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 1. november 2005 Prijavi Deli 1. november 2005 Sebastijan - najbolj se strinjam s tistimle delom, kjer praviš, da je najbolje preizkusiti. Seveda ne surovega riža - si hecen Pol bi šele pes mislil, da je kaj narobe z mano..kuhanega pa tudi mara.Mleka ni dobro dajati odraslim psom - radi dobijo gliste. Čeprav v dobrih časih naš pes mleko dobi - začinjenega s surovim jajčkom. Za surovo meso pravim iz čisto lastnih izkušenj - ful selila že po svetu in tole bilo že res pred leti..bivši sosed hranil psa izključno s surovim mesom. Pes bil ljubljenček vseh..cartek in to..vendar pogrizel oba domača otroka. Napadalen pa je postajal postopoma..in nič napadalne pasme..(da je maral seveda še sosedove kure, je pa čisto druga pesem - ful prepirov imeli )Se pa spet strinjam, da je ful lastnosti takšnih podedovanih še več pa je odvisno od lastnika - kakšen lastnik,takšen pes...mah Velike kosti - ja.Zakopane zaloge za hude čase - tudi. Surove ribe - neEvo - pa imamo jedilnik Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
delphina 1. november 2005 Prijavi Deli 1. november 2005 natalyse popolnoma strinjam s tabo glede vsega rar si napisala. SebastjanRazlika v vegeterjanstvu in veganstvu je OGROMNA. Tvoj članek govori o veganstvu. Vegani izključujejo iz svojega jedilnika vse živalske izdelke-torej kot si sam prebral jedo izključno rastlinsko hrano. Vegeterjanci pa ne! Jedo jajca, sir, mleko in mlečne izdelke. A si sploh razumel članek ki si mi ga svetoval? Gospod je govoril kako je nezdravo jesti izključno rastlinsko hrano in kako lahko škodi to v razvoju. S tem se sama strinjam, razen če je potrebna posebna dijeta(določen čas)-predvsem po mojem to ni priporočljivo otrokom. Če se odločiš za ta tip prehranjevanja mora biti jedilnik resnično dobro izoblikovan, da prejmeš dovolj mineralov, beljakovin, itd. Agresivnost pes podeduje-res, ni nujno da se pa razvije, nekoliko tudi odvisno od okolja in prehrane. Sem prepričana da je surovo meso ok za divje pse oz volkove. Za naše ljubljenčke, ki imajo zasabo zdodovino udomačevanja pa ne. Je veliko primerov, ki jih niti ne najdeš v knjigah, ko so psi raztrgali lastnika-dokazano da zaradi surovega mesa. Kot pa sam veš pa obstajajo ralične, knjige in člonki kot dokumentarci, ki so si v velikih nasprotovanjh. Zato sam opaziš kaj psu najbolj paše. "Poglej medveda, ki je vsejed, pa žre vse kar najde v naravi in ne kuhinjskih ostankov." To pa se motiš ogromno medvedov je ustreljenih ker brskajo po smeteh in jedo kaj najdejo. Vedno znova se vračajo na ista mesta zato so nevarni človeku-vse je kriv človekVse kaj najde v naravi tut moja ne poje in ne dajamo ji kuhinjskih ostankov MarsaJa, žal tut telične tako ubijejo, ne vseh nekateri pa se tut s tem srečajo. Nisem posploševala, povedala sem le kakšni so načini da žival ubijejo in ne poškodujejo krzna. Ja lahko ti zagarantiram, da preživiš, če v našem svetu ne nosiš krzna. To ti lahko zagarantira vsak. Nisem sodila nikogar po okolju v katerem živi ampak, po moralnem. A bi lahko nosila okrog vratu psa, bi te motilo če bi to vidla? Ne misli da provociram. Ampak a bi to bilo za okolje sprejemlivo? Ne tako žensko bi po mojem večina linčala in govorila kako je hruta in hudobna-fej in fuj. "Mislila si morda - macka je lohk in clo mora kdaj pa kdaj tud surovo meso, pac pa za psa to ni priporocljivo.in ce je VSEjed, je skregano z logiko, naj je pretezno al pa clo samo ohrovt in zelenjavo in kar ti jes (ker ce si v skupnosti z njim, za kar si se pac odlocil, ga ne sili v nenaravno prehranjevanje), ceprav psi jejo radi tud cokolado in razna sranja, ki niso primerna zanje" Jaz nikogar ne silim v nič!!! Verjami da ji ne dam v posodico ohrovta pa jabolke. Vsak dan dobi svoje porcije pasje hrane-vključno z mesom vsak dan. Ker je vsejed. Ko pa jaz jem jabko ali pa pohan por, pa se mi pred noge vsede pa začne prosit ji dam za povohat če bo jedla in če se odloči da bo, ji valda dam. Kje je tu kakšno siljenje? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 1. november 2005 Prijavi Deli 1. november 2005 Sebastijan - najbolj se strinjam s tistimle delom, kjer praviš, da je najbolje preizkusiti. Seveda ne surovega riža - si hecen Pol bi šele pes mislil, da je kaj narobe z mano..kuhanega pa tudi mara.Mleka ni dobro dajati odraslim psom - radi dobijo gliste. Čeprav v dobrih časih naš pes mleko dobi - začinjenega s surovim jajčkom. Za surovo meso pravim iz čisto lastnih izkušenj - ful selila že po svetu in tole bilo že res pred leti..bivši sosed hranil psa izključno s surovim mesom. Pes bil ljubljenček vseh..cartek in to..vendar pogrizel oba domača otroka. Napadalen pa je postajal postopoma..in nič napadalne pasme..(da je maral seveda še sosedove kure, je pa čisto druga pesem - ful prepirov imeli )Se pa spet strinjam, da je ful lastnosti takšnih podedovanih še več pa je odvisno od lastnika - kakšen lastnik,takšen pes...mah Velike kosti - ja.Zakopane zaloge za hude čase - tudi. Surove ribe - neEvo - pa imamo jedilnik Saj nisem mislil surovega riža, saj nisem na glavo padel, le nerodno sem se izrazil. Veš zakaj ni dobro dajati mleka odraslim psom? Ker povečini ne premorejo več encima laktaze, ki razgrajuje mlečni sladkor laktozo. Posledica so prebavne motnje. Živali, ki sesajo mleko, imajo ta encim samo v dobi sesanja oz. odraščanja, prav tako človek, vendar se lahko pes kot človek tudi prilagodi, vendar načeloma ne. Saj si že slišala za laktozno intoleranco? Zanimivo, da jo imajo mnogi narodi, ker skoraj nikoli niso pili mleka. Menim, da gliste niso posledica samega mleka. Surovi jajček je koristen, vendar (skrajno) pogosto jemanje surovega beljaka lahko pripelje do pomanjkanja vitamina H-biotina, kar se pozna na dlaki (avidin v surovem beljaku ovira biotin). Drugače to niti ni sporno, samo tko sem omenil.Obstaja še sto razlogov, povezanih s surovim mesom ter agresivnostjo, ki jih jaz ne poznam in ne bom ničesar trdil 100%. Zaradi enega primera pa tudi ne moreš reči, da bodo potem vsi psi agresivni. Pes zakoplje meso tudi zato, da dozori (ter "zadiši") ter da je lažje prebavljivo. Pomojem so surove ribe ena najboljših izbir za psa, so lahko prebavljive in ne vem zakaj se ne strinjaš. Kaj pa misliš, da so dobival severni vlečni psi za hrano? Pa kaj so včasih jedli lovski psi? Surovo meso povečini. Zdaj ko jih pa valjajo po rokah, sploh ne bi več znali preživet v naravi. Škoda se prerekat kdo ima prav pa kdo ne. Nazadnje odločajo izkušnje posameznika. Delphina! Potem si lakto-ovo vegetarijanka - uradno. Pol niti ni panike. A veš, poznam "vegetarijance", ki jejo celo ribe. Ne razumem jih, zakaj se imajo za vegije...Potem glede medveda - škoda komentarja, ne da se mi več. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
delphina 1. november 2005 Prijavi Deli 1. november 2005 To glede jajčka pa nisem niti vedla-hvalaNihče se ne prereka, pač izražamo svoje mnenje itak nas je na miljone in ima vsah svoje mnenje, svoje izkušnje in preštudirane svoje knjige-tisti ki jih pač imajo noben se ne prereka, lahko se samo kaj naučimo drug od drugega, tako kot sem se jaz o jajčku Ja v bistvu vegeterjansvo ima vključene živalske izdelke, veganstvo pa ne. Tako da te pač lahko rečeš lakto al pa tut te. To glede rib pa je totalna bedarije-razen v primerih če se zato odločiš iz zdravstvenih razlogov. Ampak to pol ni vegeterjanstvo-to so samo oklicani vegeterjanci. Riba je glih tako meso, pa je pač bolj zdravo in pusto kot druga. Eni, pa pravijo da so vegeterjanci, kljub temu da jedo ribe ker riba ni meso. Te so mi najljubše Bi potrebovali kratek kurz biologije-o vretenčarjih. Ali pa da ribe nimajo duše, zakar pa je spet kriva naša cerkev. Ker so župniki, že čez zgodovino bili eni izmed najbolj bogatih in so si kot zelo redki premožni za vsak dan privoščili meso-je nastala težava ob postu, kjer naj ne bi bilo mesa. Ja te bomo pač rekli da ribe niso meso, ker pač nimajo duše al nekaj-pa se nam nebo treba odrečt mesu Bogi niso zdržali niti en dan, hihi. Zakaj ne boš komentiral, upam da te nisem v čem narobe razumela-ali pa da nisi razumel da se kje prerekam-ker se res ne Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 1. november 2005 Prijavi Deli 1. november 2005 Ne, sej je kul Aja, tisto glede beljaka drži za surovi beljak, sem popravil. No, ena znanka "vegetarijanka", ki je tudi ribe, pravi, da jih zato, ker je Kristus tud jedel ribe. Dober argument, ni kaj. Pa govori tudi, da so tudi po kuharskih knjigah meso in ribe ločene. In ona študira zoo tehniko ali kaj že na faksu. Taki so izgovori "vegetarijancev". Zakaj hočejo biti na vsak način vegiji, kje si bodo s tem nabrali točke? Iz izkušenj pa lahko povem, da je večinsko mnenje vegijev in mesojedcev, da vegiji jejo tudi ribe in morsko hrano. Eh, saj tole predalčkanje pa tud malo brezveze postaja. Uživaj! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
delphina 1. november 2005 Prijavi Deli 1. november 2005 Ja maš prav, res je stvar takšna kot si opisal:) samo meni je smešno ko me nekdo vpraša če sem že vegeterjanka, a jem klobase pa ribe?Saj to je tako, ljudje se pač ne poučimo vedno o stvareh ki nas zanimajo-taki pač smo pa kaki bi te bli če bi vse vedli:)) Poznam pa tut vegeterjenca ki so že leto ali dve vegeterjanci, pa vsake tri-4 dni pojejo kos kure ali pa prašička Tut ti uživaj Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 1. november 2005 Prijavi Deli 1. november 2005 heh a ni nihče gledal national geographic kako kažejo srnjaka in rečejo da je vegeterian.... ne pipne mesa, ne rib ne ničesar... pol pride pa medo pa rečejo da je vsejedec je tudi ribe pa tko, pol pride mimo levček in rečejo da je mesojedec... je meso hihi pomoje tudi ribe anede... to je isto kot bi trdili da riba ni žival.... tako pač vegeterjanec ki je ribo ni vegeterjanec... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 1. november 2005 Prijavi Deli 1. november 2005 Levček je ribo samo, če mu jo daš. Sam jih menda ne lovi. Ampak mislim da bi mu bile všeč. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
delphina 1. november 2005 Prijavi Deli 1. november 2005 El Nino, se popolnoma strinjam.Bi pa blo zanimi gledat kako nerodno bi se lev spravil na ribo;)hihi si kr predstavljam Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aina 5. november 2005 Prijavi Deli 5. november 2005 no jaz imam kar nekaj prijateljic ki so vegeterijanke in me to sploh ne moti, celo nasprotno, lepo je.....je pa se dogajalo da so potem eni hodli mimo nas in se drli vegeterijanke al pa da so nevem kaj pojedli danes (od mesa) mi pa je bilo to zelo noro, mislim no kaj jih briga kdo je vegeterijanec in nam ne rabijo nekaj vsiljevat svojega mnenja.....sicer sama zdaj nisem več vegeterijanka, nekaj časa sem bila a zaj več nisem..... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
delphina 6. november 2005 Prijavi Deli 6. november 2005 En link: http://www.strasbourgcurieux.com/fourrure/ Če nosiš krzno klikni-tut na filmček, če pa ne, pa imaš rad živali pa odsvetuem, Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 7. november 2005 Prijavi Deli 7. november 2005 Ne maram posplosevanja, ker je krivec za stevilna sranja. vprasaj todiko, ce so telicka ubil s katodami, zivcnim plinom al pa s pretepanjem. :xx!:. tole sicer res ni smešno....verjetno....sam ne morm si pomagat tok dobr si marsa napisala ja eni so res Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. november 2005 Prijavi Deli 7. november 2005 jah saj teb bi se najmanj smesno lohk zdel tole, nenazadnje je slo za tvojega telicka. ampak ja, bilo je napisano: 'vsaka zival'..... kar preprosto ni res.o tem sem ze cele odstavke zlila, da ni kozlicek/telicek zato pred izumrtjem in da pod razno jasno ne ubijejo vseh zivali tako. res je grozotno, nevredno cloveka, kaj pocnejo s temi zivalmi nekateri - vendar, kaj pa se pocenja z ljudmi??? tud tak je clovek, zal. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 7. november 2005 Prijavi Deli 7. november 2005 ja sej sem zraven bla pa to....sam ko si tk napisala sem si v glavi zavrtela ene slike.....no to kar eni pišejo je tok bedasto da je že smešno tko bol sm misla....drgač pa valda ni smešno.....kakorkol je že žival ubita, ni smešno....sam....eh bluzim.....če gdo ve ka sm hotla povedat, dobr, če ne pa tud Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.