Skoči na vsebino

Krzno

astra

Recommended Posts

Alef, s tem o Eskimih se 100% strinjam s tabo. Sama se tukaj poskusam osredotociti na krzno, ce bi bila pa tema usnje, bi pa povedala tudi svoje mnenje tam ( do zdaj ga o tem se nisem).

Tudi vem, da se za usnje dobi alternativa, za katero se sploh ne vidi, da je umetno...ker smo tako dalec ze z naprednostjo. Imam super skornje, za katere sem odstela malce vec sicer, ampak cisto vest x;)x

Vsakemu svoje.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 225
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Michelle

Ful se strinjam s tabo :palec: :palec:

Sem prepričana da vsak glas šteje. In le tako se bo zmanjšal pokol živali, če se bo prenehalo povpraševanje. Začet je vedno treba pri malem, le tako boš spermenil svet. Če ne bo nihče ničesar naredil, bomo jedli vse kar leze, pili zastrupljeno vodo, jedli hrano polno kemikalij. Ampak zato je potrebno nekaj rečt, nekaj nardit. Pa če tut vplivaš samo na nekoga ki ti je blizu. Spremenil si svoj svet. Nihče nikogar ne sili k vegeterjanstvu, krzno pa je popolnoma bedarija. Mene kr šokira koliko gospa na lj ulicah je oblečenih od pet do glave v krzno. Tut trgovine s krznom so polne, vsaj kolko jaz gledam. Vse to je tak žalostno. Itak, da je krzno bolj dostopno, saj je danes skoraj vse dostopno. Taki se res ne obremenjujejo z mučenjem, ker niti ne vedo, kaj se dogaja ker nočejo vedet. Ne, noben ne more bit tako agresiven s besedami kot so nekateri s dejanji. Kaka je razlika če si kupi en mantl ki ni pravo krzno itak se ne vidi od daleč razlika-nosijo pa ga tako za to da se kažejo-oz da pičijo prestiž.

Ne moremo pa primerjat Eskimov in podobnih skupin z nami. Oni so res hvaležni mi pa se niti ne zavedamo kaj delamo. To je njihov način preživetja. Tut mi jemo zdravila, ki so kruto testirana na živalih-brez tega bi pa verjetno izumrli.

Podobna je varjanta z vodo. V vodo se meče vse kar je možno, zliva kisline in druge kemikalije-ker ljudje prišparajo nekaj denarja. Vse kar se zlije se bo vrnilo na en ali drug način. Na tak ničin žrtvuje zdravje svoje družine. Problem je da se NE RAZMISLI. Aktivizem, ki se "izvaja" je po mojem prav. Eni smo čustveni ful in nas zaboli v srcu ko vidimo eno žensko ko nosi nekaj kar je blo tako lepega in kosmatega :sori: , vsakič ko nekaj takega vidim, vidim samo oči živali, ki si želijo samo tega 1 življenja ki jim je blo dano. Da bi ga preživele brez bolečine in trpljenja. MI pa enostavno vzamemo, ni važno kaj in kako samo vzamemo. Ne podpiram pa aktivizma, ki vodi v nasilje. Marsikateremu znanstveniku, ki izumlja zdravila (s poskusi na živali)so grozili s smrtjo njegove družine. Izvajali so konstanten psihični pritisk, tako da je marsikje posegala policija in ljudje so morali pristat v azilu, dokler se stvar ni umirila(podobno, kot je bilo takrat ko je bla vojna proti zdravnikom ki so opravljali splave). Kaj pa ko bo zbolel od nekoga sin, od nekoga sestra. (Res je prisotna dvoličnost). Pomembno, pa je da se ne ubija kar ni potrebno, ni potrebno ubijat defenitivno za krzno niti za kozmetiko. Nekje je treba začet, zato upam da se bo vsaj na tem področju stvar spremenila, da bomo odprli oči. Da bodo živali živele.

No saj čisto brez veze, da se tukaj oglašam...

Ampak predkratkim sem vidla eno gospo, nam znano vsem...imela dolg "pelc montel"....pa ženska je ambasadorka za UNICEF....kaj naj si sedaj lahko mislim o njej..da je neosveščena, da je totalno ne etična, nemoralana....kljub temu da vidi vsak dan na tisoče ljudi, otrok v bedi...ve veliko žalostnih zgodb... :eek:

Pa omenjate Eskime, ja tudi sama sem jih omenila...pa ne zato da nekaj provociram. Pa pozabili ste na Indijance...oni obožujejo usnje..posebej jelenjo kožo....

No zadnjič, ko sem se tukaj oglasila potem kar nekaj časa nisem bila skoncentrirana, pa izpadla sem totalana neljubiteljica živali...sicer ne v tej temi. :eek:

Pa saj je brezveze.

Mejte se.... x;)x

Sicer lahko pa tudi ignorirate post....

se pa strinjam Vsakemu svoje! (ne leti nate Michelle...samo misel mi je všeč!)

Krzno samo po sebi mi je bilo že od nekdaj čisto OUT. In to še mnogo prej predno se je začela oz. so sezačele te kampanje proti nošenju krzna.

Rojen sem in odrasel sem v času ko je bilonošenje krzna zelo IN, znak prestiža, bogastva itd.

Men je pa zmeraj nekak "ven metalo" tisto kar je bilo splošno priznano kot IN.

Podpiram VSA prizadevanja da se neha kruto pobijanje živali SAMO zaradi krzna.

Drugače pa sem in bom ostal mesojedec oz. vsejedec.

Tudi usnjene čevlje bom nosil.

NE podpiram pa samozvanih borcev za pravice živali ki s to "borbo" reklamirajo samo sami sebe.

In razen velikih gobcev(oprostite izrazu) do sedaj niso storili ničesar.

Tudi pri nas jih je kar nekaj.

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Saj je vseeno, koga...skoda je negativne energije, samo to.

Sicer pa, veliko ljudi ima drugacen odnos do usnja in krzna. Veliko mesojedih ljudi je proti krznu. To je njihova pravica in nekateri argumenti njihovi so mi logicni.

Vazen je osrednji point - grozotno je, da zivali na krut nacin umirajo ZARAD PRESERAVANJA folka.

Za to gre. xyesx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

• 3 weeks later...

tvoje krzno je nekoč imelo srce..........smo se nekaj pogovarjali pa sem to slišala.......sicer pa kot sem že sama večkrat povedala sem proti krznu...........in meni osebno je nošenje krzna tut grdo.........da pa ne govorim o tistem ko si ene babe kr dajo še mrtvo lisičko al pa kaj pogobnega okoli vrata........ xrolleyesx .......pa nevem kaj vidijo tak na tem krznu.......... x;)x

lp, robidica x:Dx

Statusni simbol x;)x Saj je tud grozljivo drago. Ampak danes je NEeticno nosit, vsi so proti, pa se kregajo po TV. Vsaj vecina no. Saj je fejk krzno tud lepo, kje pa je razlika... ce ze mora bit. Pa še 3x bolj poceni.

Sam z umetnim še zmer nisi varna...

x:Dx

danes sem lepo šla po trgovini in tam vidla eno žensko ki je nosila plašč s krznom in kot da še to ni dovolj je imela okoli vrata lisico in ko se je obrnila so iz nje bingljale noge (iza vrata so bingljale)........... :eek: nevem kaj jim je to tak fajn....... xrolleyesx

danes sem lepo šla po trgovini in tam vidla eno žensko ki je nosila plašč s krznom in kot da še to ni dovolj je imela okoli vrata lisico in ko se je obrnila so iz nje bingljale noge (iza vrata so bingljale)........... :eek: nevem kaj jim je to tak fajn....... xrolleyesx

Zakaj je pa nisi vprašala? :vio:

http://www.cosgan.de/images/midi/boese/g015.gif

Ma dej no. Men tudi ni to jasno.

Bi bilo pa zanimivo vedeti ja.

Zakaj je pa nisi vprašala? :vio:

eh............sem pa se, ko je bila v bližini, glasno pogovarjala s prijateljico, da je na koncu že tak čudno gledala..........aja pogovarjala sem se o tem kak je čudno da ima tisto okoli vrata...........

eh............sem pa se, ko je bila v bližini, glasno pogovarjala s prijateljico, da je na koncu že tak čudno gledala..........aja pogovarjala sem se o tem kak je čudno da ima tisto okoli vrata...........

To pa ni lepo! xrolleyesx

ja sej samo lej če bi jaz tja šla pa jo vprašala zakaj ma to okrog vrata bi kaj boljše blo? sicer vem da ni najbolj fajn to da sem se tam pol menla.........ampak kaj pa ima za nosit ono okrog vrata.......... xrolleyesx ........nevem no...........

No, jaz sem sicer že podala svoje strokovno (beri:osebno) mnenje, ampak morm povedat kaj se je danes zgodilo...(krzno nougou)

Torej ("se odkašlja") kot verjetno večina vas ve, kupujem škornje...Neki takega ne predragega, ampak nobene bedne plastike v katerih bi moje nožice medlele in se utaplale v švicu...

No, v Peku sem vidla ene fajn, črni, semiš, na podlatu guma (ne preveč gume) in celo moja fuzbalerska meča spravim notri :hepko:

Da ne bom preveč zabluzila...Potem pa gledam mal okol (moje št. ni blo pa sem rkla, da bom še mal pogledala, da gospa sploh ne rabi klicat nikamor pa sprašvat za mojo številko) in mi oba (prodajalka in Matija) predlagata take škorne k se zdej nosjo,,,k imajo cofe in so taki za eskime, kavbojke pa kr not stlačiš...no, in te kr udobni škornci so na vzven iz zajčka xrolleyesx

všeč so mi bili krzneni škorni...seveda jih nisem kupila zaradi mojih prepričanj...ampak so mi pa bili všeč...

to je to

:vio:

Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote.

Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje.

Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči.

afriški pregovor

DEFINITIVNO PROTI :xx!:

včasih je blo količinsko mogoče za koga sprejemljivo,sam zdaj, ko že vse vrste izumirajo,bi si pa kretenke res loh omislile kej umetnega.

pa še boge žvalce posebej zato gojijo,da loh pol take babe na busu nos vihajo-to so zame navadne krave,bonton gor al pa dol :vragec:

Ne prosite toliko,rajši rečite hvala za tisto,kar imate.

ja sej samo lej če bi jaz tja šla pa jo vprašala zakaj ma to okrog vrata bi kaj boljše blo? sicer vem da ni najbolj fajn to da sem se tam pol menla.........ampak kaj pa ima za nosit ono okrog vrata.......... xrolleyesx ........nevem no...........

no predvsem je to stvar vsakega pozameznika, pa nam je lohk enim še tok mim...........bedno al ne...bedno je tud to da se kao pol tam naglas meniš blablabla :xx!: če nimaš jajc it direkt do babe pa jo vprašat zakaj ji crknjena žvav visi okl vrata pol pač sploh ne komentirat........vsaj naglas ne :o|o:

Mana ej men so tud bli všeč ti škornji :eek: še v življenju mi ni blo nč všeč kar je s krznom v zvezi, tud č je umetno, še na kapuci ne prenesem tistga mufa........sam tile škornji so mi pa carski............je pa res da so mi na drugih dost bol dopadljivi kt na men x:Dx sem se zdela sama seb kt taveč seljak k sm jih probala x:Dx tko da ne verjamem da bi si jih dejansko kupla gdaj x:)x

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

Zdej to ne bo zaradi krzna, ampak men so pa te skornji obupno grdi.

Ocitno je to spet ena modna muha, ker jih ima vsaka tretja, ki jo vidim v ljubljani. Nosijo jih pa k vsem, pa ne pasejo lih k vsaki obleki. Noge pa naredijo neelegantne. Skratka zdijo se mi skornji za srednjesolke :sori: Ne morem pomagat, cist nic "zenski" mi ne delujejo. Ugly.

x:Dx he ja men so tud bli obupni taprvo :xx!: mislim da sm clo taprvič na uni sanjski miši vidla k mi je kr dvigval :o|o: zdej pa ne vem, sm se videt navadla al kva pa so mi všeč ratal...........pa ne vsi, sam kak določen model je res cort...........je pa res da ne morš to povsod nost.........za okol blejat mal, kak sprehod take fore x:Dx

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

Mozno ja, da k neki gledas tolko casa ti usec rata :) Tud meni se to dogaja :vio: Oblacim stvari, ki jih pol leta nazaj ne bi naprimer x;)x

Te skornji pa res...ne vem no x:o)x Rada mam cim bolj "gladke" brez kakrsnih kol nasitkov in bingljajocih stvari x:Dx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...