Iknee 23. junij 2013 Prijavi Deli 23. junij 2013 poglej,jaz sem nekje prebrala in se mi zdi logično,krišno so vprašali kako je možno da on ki naj bi bil na višji duhovni ravni lahko gre v vojno,on jim je odgovoril da včasih ko vidiš da bo zlo uničilo človeško raso, je treba nekaj narediti,to da gre on v vojno čeprav ne rad je to, da te izgubljene duše so tako izgubljene da bi delale samo zlo in ker ve da reinkarnacija obsta jih je pač ubil jim skrajšal ta življenja in dal opcijo za ponovno rojstvo,čeprav ne verjame da se bodo tudi v novo rojstvo rodili kaj bolje....Tu se mi zdi pa pomembno nekaj razčistiti: Noben Bog ne govori. Nikomur. Govor je človeška stvar, besede so že posledica naše človeške interpretacije. Ljudje pa smo zmotljivi in od kod nam pravica, da kogarkoli ali celo kar cele skupine ali narode označimo za izgubljene duše in jih pobijemo? Mogoče celo kar preventivno??!! Noben Bog nikomur ne sodi in nikogar ne označuje za izgubljeno dušo - tudi to naredijo ljudje - da bi imelo večjo veljavo lahko sicer v imenu Boga, ampak zato te sodbe niso nič bolj "božje". Na ta način so se začenjale (in se še vedno!) najbolj krute vojne in etnična čiščenja. Točno s takšno argumentacijo, kot jo je Mayita napisala zgoraj, so španski konkvistadorji pobili na milijone južnoameriških Indijancev. V imenu Boga so pobijali po njihovi sodbi "zlo človeško raso". In z identično argumentacijo je Hitler organiziral in izvedel pobijanje Židov. Tako razmišljanje, pa čeprav izvira iz naivnosti ali nevednosti, je nevarno in so plodna tla za zlo. Meni osebno so veliko bližje Jezusovi, Gandijevi nauki ali pa nekatere borilne veščine, ki izvirajo iz tradicij zen-budizma in učijo, da je bojevnik doseže največje mojstrstvo takrat, ko se sploh ne bori več, ko lahko "premaga" nasprotnika (zlo, destruktivne sile v ljudeh ...) ne da bi moral nekoga uničiti. Pred leti sem se pogovarjala z nekim starim Navajom o teh stvareh in mi je povedal, da se človeku, ki nekoga ubije, zmeša in da še njegovi potomci trpijo posledice tega dejanja. Vprašala sem ga, če to velja tudi takrat, kadar braniš svoj narod in je na moje presenečnje takoj pokimal in rekel: "Ja, tudi takrat." Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Igmúwathogla 23. junij 2013 Prijavi Deli 23. junij 2013 Tega dvojga nism čiz razumel kaj si hotu povedat in če lahko še razložiš prosim.žal - preveč bi bilo treba razlaganja in tolmačenja, pa se mi danes ne da....Pa ti s tvojo odločitvijo uspeva, da se tvoje telo ne bi staralo?pa ne samo meni - vsak se lahko v trenutku odloči, da se njegovo telo ne stara več. drugače - če ni "ostre definirane odločitve" pač tudi telo kot vse ostalo sledi prepričanjem in se ustrezno razvija... Kot že velikokrat prej omenjeno, Vede obstajajo že od skos, so večne, kar lahko spoznaš, če jih pozorno in s predajo poslušaš, je pa res, da so bile v tem svetu zapisane v določenem času.Tudi pravljica o rdeči kapici obstaja že vedno, je večna. Je pa res, da sta jo brata grimm v tem svetu v določenem času napisala.Tudi ti obstajaš že "skos" in si večen, pa čeprav se tvoja oblika iz dneva v dan spreminja. Vse obstaja že vedno in je večno. Vsak delček, ki sestavlja računalnik, na katerem zdaj pišem je obstajal tudi že pred osemsto milijoni leti in vsa energija, ki mu jo zdaj dovajam da dela prav tako. Citiraj Priporočam: slo.mindwizard.net , bioterapija.mindwizard.net Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 23. junij 2013 Avtor Prijavi Deli 23. junij 2013 potem pa ... ko bo naslednjič ubijal ... naj ubije tebe, ki to razumeš ... nas ostale pa naj pusti pri miru Me je že in ob tem sem čutil olajšanje in prijetnost v svoji duši. Sej te pusti pri miru, lahko delaš kar češ in temu ustrezno žanješ rezultate. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 23. junij 2013 Avtor Prijavi Deli 23. junij 2013 Tu se mi zdi pa pomembno nekaj razčistiti: Noben Bog ne govori. Nikomur. Govor je človeška stvar, besede so že posledica naše človeške interpretacije. Ljudje pa smo zmotljivi in od kod nam pravica, da kogarkoli ali celo kar cele skupine ali narode označimo za izgubljene duše in jih pobijemo? Mogoče celo kar preventivno??!! Noben Bog nikomur ne sodi in nikogar ne označuje za izgubljeno dušo - tudi to naredijo ljudje - da bi imelo večjo veljavo lahko sicer v imenu Boga, ampak zato te sodbe niso nič bolj "božje". Na ta način so se začenjale (in se še vedno!) najbolj krute vojne in etnična čiščenja. Točno s takšno argumentacijo, kot jo je Mayita napisala zgoraj, so španski konkvistadorji pobili na milijone južnoameriških Indijancev. V imenu Boga so pobijali po njihovi sodbi "zlo človeško raso". In z identično argumentacijo je Hitler organiziral in izvedel pobijanje Židov. Tako razmišljanje, pa čeprav izvira iz naivnosti ali nevednosti, je nevarno in so plodna tla za zlo. Meni osebno so veliko bližje Jezusovi, Gandijevi nauki ali pa nekatere borilne veščine, ki izvirajo iz tradicij zen-budizma in učijo, da je bojevnik doseže največje mojstrstvo takrat, ko se sploh ne bori več, ko lahko "premaga" nasprotnika (zlo, destruktivne sile v ljudeh ...) ne da bi moral nekoga uničiti. Pred leti sem se pogovarjala z nekim starim Navajom o teh stvareh in mi je povedal, da se človeku, ki nekoga ubije, zmeša in da še njegovi potomci trpijo posledice tega dejanja. Vprašala sem ga, če to velja tudi takrat, kadar braniš svoj narod in je na moje presenečnje takoj pokimal in rekel: "Ja, tudi takrat." Seveda Bog govori, zakaj naj ne bi? Krišna je govoril Bhagavad Gito. In če jo nekdo prebere lahko vidi, kaj je priporočil Ardžuni. Je pa res, da dejanske vsebine njegovega govora ne prepoznajo tisti, ki se mu ne predajo. Tako se prikrajšajo za ljubezen v imenu začasnega posvetnega nenasilja, ki je nasilje nad dušo, ker ji ne dopusti večne ljubezni. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 23. junij 2013 Avtor Prijavi Deli 23. junij 2013 žal - preveč bi bilo treba razlaganja in tolmačenja, pa se mi danes ne da....pa ne samo meni - vsak se lahko v trenutku odloči, da se njegovo telo ne stara več. drugače - če ni "ostre definirane odločitve" pač tudi telo kot vse ostalo sledi prepričanjem in se ustrezno razvija... No vidš, temu se reče neiskrenost in neopažanje in nesprejemanje stvari kakršne so. Tudi pravljica o rdeči kapici obstaja že vedno, je večna. Je pa res, da sta jo brata grimm v tem svetu v določenem času napisala.Tudi ti obstajaš že "skos" in si večen, pa čeprav se tvoja oblika iz dneva v dan spreminja. Vse obstaja že vedno in je večno. Vsak delček, ki sestavlja računalnik, na katerem zdaj pišem je obstajal tudi že pred osemsto milijoni leti in vsa energija, ki mu jo zdaj dovajam da dela prav tako. Glina obstaja. Iz nje lahko lončar naredi vrč. Oblika vrča prej ni obstajala, sedaj obstaja. Čez tolk časa se bo vrč spet spremenil v obliko gline. Takrat oblika tega vrča ne bo več obstajala. Glina kot element skos obstaja, ampak njena oblika kot vrč je začasna. Ampak brez lončarja se glina ne spremeni v obliko vrča kar sama po sebi, zato je kategorija lončarja ali gline različna. Na podoben način jaz sem večen ja in moja oblika je tudi večna. Če sem pogojen z materijo (tako fizično kot subtilno) se mi v skladu z mojimi aktivnostmi in časom spreminja le ta "moja" začasna, zunanja oblika (telo in psiha), ne moja prava, večna. Časa mi ne mormo kontrolirat, tud s svojo odločitvijo in prepričanjem ne, kot si hotu zgori na slepo prepričevat. Najprej sam sprobi predno širiš laži in čas ti bo sam pokazal kolk je resnice na tem. Čas kontrolira Bog. Lahko pa pridemo izpod vpliva časa in prostora, če se s svojo odločitvijo predamo Bogu. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 23. junij 2013 Prijavi Deli 23. junij 2013 Pa še tale dogodivščina, na katero se vedno spomnim ob takih debatah. Stara sem bila okrog dvajset let in sem šla eno poletje za Savo nabirat prodnike, da bi slikala nanje. Bila sem sama ob reki, čist v tem, enem takem napol meditativnem, umirjenem, ustvarjalnem stanju. Naenkrat se ob meni pojavi en tip, slečen, in me prime za roko in poskusi potegniti k sebi. Ravnala sem popolnoma intuitivno, bliskovito. Uspela sem mu izviti roko in zagrabiti velik, res velik kamen. S tistim kamnom v dvignjenih rokah sem v trenutku vedela, da ga zlahka ubijem, čutila sem nenavadno moč in preciznost v celem telesu, vedela sem, da ga lahko treščim z ogromno silo naravnost v glavo in zagotovo ne bom zgrešila. Ampak v istem trenutku je bilo, kot da bi neka sila od zgoraj prijela tisti kamen in ga ustavila, istočasno sem znotraj sebe čisto jasno zaznala kot ukaz: NE UBIJAJ. Zdelo sem mi je, da se je čas ustavil. Gledala sem tistega tipa naravnost v oči, imela sem občutek, da sem ogromna, veliko večja od njega, on pa je postal čist bel v obraz, beden, na obrazu se mu je videla groza, potem pa se je obrnil in jo ucvrl stran. Ni mi bilo treba ubijati. Čeprav sem bila ogrožena, mogoče celo življenjsko, čeprav sem bila fizično precej manjša in šibkejša. Obstaja ene druge vrste moč, zagotovo. Dobiš jo takrat, ko si se pripravljen odpovedati ubijanju in hkrati postaviti po robu nasilju in uničevanju, ali zlu. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 23. junij 2013 Avtor Prijavi Deli 23. junij 2013 seveda rabi predaneže, ki mu ne očitajo in ne delajo slabe vesti ko kolje ...torej : predava o čisti neskončni ljubezni ... če pa ne verjameš , te zakolje ...vsi bogovi smo enaki ... tudi jaz nisem nič boljši ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png ... Krišna ne potrebuje nikogar, ker je vse On. Če smo mu mi kot njegovi delčki predani, je to najbolje za nas, vse želje so nam izpolnjene, nič drugega si ne želimo več. Če Krišni vztrajno ne verjameš in si že neustavljivo škoduješ, te zakolje, pri čemer v svoji duši začutiš olajšanje in neopisljivo prijetnost njegove ljubezni, kar te vzpodbudi, da ga vzljubiš. Taka je njegova milost. Vsa slava mu. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 23. junij 2013 Avtor Prijavi Deli 23. junij 2013 Pa še tale dogodivščina, na katero se vedno spomnim ob takih debatah. Stara sem bila okrog dvajset let in sem šla eno poletje za Savo nabirat prodnike, da bi slikala nanje. Bila sem sama ob reki, čist v tem, enem takem napol meditativnem, umirjenem, ustvarjalnem stanju. Naenkrat se ob meni pojavi en tip, slečen, in me prime za roko in poskusi potegniti k sebi. Ravnala sem popolnoma intuitivno, bliskovito. Uspela sem mu izviti roko in zagrabiti velik, res velik kamen. S tistim kamnom v dvignjenih rokah sem v trenutku vedela, da ga zlahka ubijem, čutila sem nenavadno moč in preciznost v celem telesu, vedela sem, da ga lahko treščim z ogromno silo naravnost v glavo in zagotovo ne bom zgrešila. Ampak v istem trenutku je bilo, kot da bi neka sila od zgoraj prijela tisti kamen in ga ustavila, istočasno sem znotraj sebe čisto jasno zaznala kot ukaz: NE UBIJAJ. Zdelo sem mi je, da se je čas ustavil. Gledala sem tistega tipa naravnost v oči, imela sem občutek, da sem ogromna, veliko večja od njega, on pa je postal čist bel v obraz, beden, na obrazu se mu je videla groza, potem pa se je obrnil in jo ucvrl stran. Ni mi bilo treba ubijati. Čeprav sem bila ogrožena, mogoče celo življenjsko, čeprav sem bila fizično precej manjša in šibkejša. Obstaja ene druge vrste moč, zagotovo. Dobiš jo takrat, ko si se pripravljen odpovedati ubijanju in hkrati postaviti po robu nasilju in uničevanju, ali zlu. To je ok, ampak tudi to začasno posvetno nenasilje je oblika subtilnega nasilja v primerjavi z večno ljubeznijo o kateri je govoril Šri Krišna v Giti in v katero je vzpodbudil Ardžuno. Če nekdo opazuje le eksterno bo mislu, da ga je vzpodbujal k nasilju in uničevanju, ampak če pogledaš podrobno lahko začutiš kaj je bilo zares. Osvobajanje od nasilja nad dušo. Sam razumem pa, da tega ne more kr vsak takoj razumet. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Igmúwathogla 23. junij 2013 Prijavi Deli 23. junij 2013 No vidš, temu se reče neiskrenost in neopažanje in nesprejemanje stvari kakršne so.temu ti praviš "neiskrenost" in seveda sprejemam stvari kakršne so - pe ne zato, ker sem tako zelo pameten ali razvit ali duhovno napreden, temveč zato, ker nihče ne more sprejemati stvari "kakršne niso" - vsak lahko sprejme stvari le kakršne so http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.pngGlina obstaja. Iz nje lahko lončar naredi vrč. Oblika vrča prej ni obstajala, sedaj obstaja. Čez tolk časa se bo vrč spet spremenil v obliko gline. Takrat oblika tega vrča ne bo več obstajala. Glina kot element skos obstaja, ampak njena oblika kot vrč je začasna. Ampak brez lončarja se glina ne spremeni v obliko vrča kar sama po sebi, zato je kategorija lončarja ali gline različna. Na podoben način jaz sem večen ja in moja oblika je tudi večna. Če sem pogojen z materijo (tako fizično kot subtilno) se mi v skladu z mojimi aktivnostmi in časom spreminja le ta "moja" začasna, zunanja oblika (telo in psiha), ne moja prava, večna. Časa mi ne mormo kontrolirat, tud s svojo odločitvijo in prepričanjem ne, kot si hotu zgori na slepo prepričevat. Najprej sam sprobi predno širiš laži in čas ti bo sam pokazal kolk je resnice na tem. Čas kontrolira Bog. Lahko pa pridemo izpod vpliva časa in prostora, če se s svojo odločitvijo predamo Bogu. aha - ti si torej prepričan da nekdo nekaj naredi, tisto kar nekdo naredi pa potem "samo od sebe" razpada. če si večen, kaj te potem sploh zanima tvoja začasna zunanja oblika? zakaj te zanima ali kdo lahko vpliva ali ne vpliva (seveda vsak lahko vpliva na svojo zunanjo obliko in ne samo "lahko" - to tudi vsi delamo, vedno v vsakem trenutku od jutra do večera in od večera do jutra). "čas" je pogruntavščina človeka in ga nikakor ne "kontrolira" noben bog, prav tako "prostor" in izpod vpliva "časa" in "prostora" lahko prideš s spoznanjem, da sploh nisi pod vplivom časa in prostora - ker si večen, oblike se pa spreminjajo in nimajo nikakršnega vpliva - tako kot tvoj odsev v zrcalu nima vpliva nate (in nič drugega tvoja trenutna "oblika" ni - odsev tega kar trenutno si) Citiraj Priporočam: slo.mindwizard.net , bioterapija.mindwizard.net Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 23. junij 2013 Avtor Prijavi Deli 23. junij 2013 Zato pa je Šri Krišna takoj na začetku Ardžuni najprej razložil večno razliko med materijo (fizičnim telesom in psiho) in dušo (živim bitjem). Tist, ki najprej praktično ne osvoji tega nauka, ne more razumet za naprej in pol se mu valda zmotno zdi, da je Krišna vzpodbujal nasilje. Zato pa je pametno prebrat Gito od začetka do konca, s pozornostjo, predanostjo in pomočjo realizirane osebe. Drgač je zmota neizogibna in s tem prikrajšanje za najvišjo dobrobit. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 23. junij 2013 Avtor Prijavi Deli 23. junij 2013 temu ti praviš "neiskrenost" in seveda sprejemam stvari kakršne so - pe ne zato, ker sem tako zelo pameten ali razvit ali duhovno napreden, temveč zato, ker nihče ne more sprejemati stvari "kakršne niso" - vsak lahko sprejme stvari le kakršne so http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Narava ognja je da peče. Če majhen otrok ne verjame mami, ko mu reče ne se dotikat ognja, ker se bo spekel, se iz tega nesprejemanja stvari kakršne so, najprej opeče in pol sprejme, aha ogenj peče. O takem nesprejemanju sem govoril. aha - ti si torej prepričan da nekdo nekaj naredi, tisto kar nekdo naredi pa potem "samo od sebe" razpada. če si večen, kaj te potem sploh zanima tvoja začasna zunanja oblika? zakaj te zanima ali kdo lahko vpliva ali ne vpliva (seveda vsak lahko vpliva na svojo zunanjo obliko in ne samo "lahko" - to tudi vsi delamo, vedno v vsakem trenutku od jutra do večera in od večera do jutra). "čas" je pogruntavščina človeka in ga nikakor ne "kontrolira" noben bog, prav tako "prostor" in izpod vpliva "časa" in "prostora" lahko prideš s spoznanjem, da sploh nisi pod vplivom časa in prostora - ker si večen, oblike se pa spreminjajo in nimajo nikakršnega vpliva - tako kot tvoj odsev v zrcalu nima vpliva nate (in nič drugega tvoja trenutna "oblika" ni - odsev tega kar trenutno si) Naredi lahko s pomočjo časa in pod vplivom časa tista stvar razpade, ne sama po seb, tako kot se tudi ni naredila sama po seb. Moja začasna zunanja oblika me je zanimala tako kot majhnega otroka ogenj, kljub sočutnim opozorilom. Mamo pač svobodo izbire glede delovanja, brez katere prava ljubezen ne bi bila mogoča in jaz sem jo zlorabu. Seveda lahko do določene mere vplivamo na svojo zunanjo obliko, ampak ne absolutno, kar očitno in iskreni priznajo. To pomen, da je še nekdo nad nami. Kar pomen, da je najbolje, da smo mu predani. Čas in prostor nista naša pogruntavščina, ampak Božja in če mu nisi predan prideš pod omejujoč vpliv prostora in časa, kar je očitno in kar iskreni priznajo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Igmúwathogla 23. junij 2013 Prijavi Deli 23. junij 2013 Pa še tale dogodivščina, na katero se vedno spomnim ob takih debatah. Stara sem bila okrog dvajset let in sem šla eno poletje za Savo nabirat prodnike, da bi slikala nanje. Bila sem sama ob reki, čist v tem, enem takem napol meditativnem, umirjenem, ustvarjalnem stanju. Naenkrat se ob meni pojavi en tip, slečen, in me prime za roko in poskusi potegniti k sebi. Ravnala sem popolnoma intuitivno, bliskovito. Uspela sem mu izviti roko in zagrabiti velik, res velik kamen. S tistim kamnom v dvignjenih rokah sem v trenutku vedela, da ga zlahka ubijem, čutila sem nenavadno moč in preciznost v celem telesu, vedela sem, da ga lahko treščim z ogromno silo naravnost v glavo in zagotovo ne bom zgrešila. Ampak v istem trenutku je bilo, kot da bi neka sila od zgoraj prijela tisti kamen in ga ustavila, istočasno sem znotraj sebe čisto jasno zaznala kot ukaz: NE UBIJAJ. Zdelo sem mi je, da se je čas ustavil. Gledala sem tistega tipa naravnost v oči, imela sem občutek, da sem ogromna, veliko večja od njega, on pa je postal čist bel v obraz, beden, na obrazu se mu je videla groza, potem pa se je obrnil in jo ucvrl stran. Ni mi bilo treba ubijati. Čeprav sem bila ogrožena, mogoče celo življenjsko, čeprav sem bila fizično precej manjša in šibkejša. Obstaja ene druge vrste moč, zagotovo. Dobiš jo takrat, ko si se pripravljen odpovedati ubijanju in hkrati postaviti po robu nasilju in uničevanju, ali zlu.mislim, da ima vsak na voljo vedno "vse moči" (vključno z tisto, ki prestavlja gore...) kot "potencial". res praktično na voljo dobiš potencial takrat, ko se ga zavedaš. kdaj - pod katerimi "pogoji" - se kakega potenciala zavedaš in s tem dobiš na voljo tudi ustrezno "moč" je pa precej težko konkretno opisati (žal za to še nismo našli nobene matematične formule :-)) . jaz to ponavadi skušam opisati tako: ko sta namen in prepričanje "inline" - velja pa za vse "moči" in "sposobnosti" enako (tako za sposobnost si sam zavezati čevlje kot za sposobnost iz svinca delati zlato - za slednje se moj namen in prepričanje trenutno ne skladatahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png ). 1 Citiraj Priporočam: slo.mindwizard.net , bioterapija.mindwizard.net Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 23. junij 2013 Prijavi Deli 23. junij 2013 Zato pa je Šri Krišna takoj na začetku Ardžuni najprej razložil večno razliko med materijo (fizičnim telesom in psiho) in dušo (živim bitjem). Tist, ki najprej praktično ne osvoji tega nauka, ne more razumet za naprej in pol se mu valda zmotno zdi, da je Krišna vzpodbujal nasilje. Zato pa je pametno prebrat Gito od začetka do konca, s pozornostjo, predanostjo in pomočjo realizirane osebe. Drgač je zmota neizogibna in s tem prikrajšanje za najvišjo dobrobit. V Gito se sicer (še) nisem poglabljala, brala sem le posamezne citirane odlomke, tako da se zagotovo nimam za poznavalko. Ampak na splošno pa mislim, da kar velja, da take knjige v resnici opisujejo v prispodobah zunanjega dogajanja naše notranje dogajanje, našo osebno pot duhovnega razvoja, naše notranje bitke. Ni naša naloga, da se postavimo nad druge in delamo red na zunaj, naša naloga je narediti red v sebi, se uskladiti z univerzalnim redom, od tod izvira tudi moč ljubezni, ki brez boja in vpletanja v naloge drugih ljudi pomaga delati red. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 23. junij 2013 Avtor Prijavi Deli 23. junij 2013 arjuna ga je poslušal, ker mu je obljubljal moč in oblast ... poslušal ga je iz pohlepa Motiš se. Če bi prebral in dojel Gito bi govoril drugače. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 23. junij 2013 Avtor Prijavi Deli 23. junij 2013 V Gito se sicer (še) nisem poglabljala, brala sem le posamezne citirane odlomke, tako da se zagotovo nimam za poznavalko. Ampak na splošno pa mislim, da kar velja, da take knjige v resnici opisujejo v prispodobah zunanjega dogajanja naše notranje dogajanje, našo osebno pot duhovnega razvoja, naše notranje bitke. Ni naša naloga, da se postavimo nad druge in delamo red na zunaj, naša naloga je narediti red v sebi, se uskladiti z univerzalnim redom, od tod izvira tudi moč ljubezni, ki brez boja in vpletanja v naloge drugih ljudi pomaga delati red. Ja, točno to je Krišna predlagal Ardžuni, naj naredi red v sebi z uskladitvijo z univerzalnim redom in opravi v skladu s tem svojo dolžnost. Njegov boj ni bil navaden boj, kot je razvidno če nekdo prebere in dojame Gito. Predlagam. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 23. junij 2013 Prijavi Deli 23. junij 2013 mislim, da ima vsak na voljo vedno "vse moči" (vključno z tisto, ki prestavlja gore...) kot "potencial". res praktično na voljo dobiš potencial takrat, ko se ga zavedaš. kdaj - pod katerimi "pogoji" - se kakega potenciala zavedaš in s tem dobiš na voljo tudi ustrezno "moč" je pa precej težko konkretno opisati (žal za to še nismo našli nobene matematične formule :-)) . jaz to ponavadi skušam opisati tako: ko sta namen in prepričanje "inline" - velja pa za vse "moči" in "sposobnosti" enako (tako za sposobnost si sam zavezati čevlje kot za sposobnost iz svinca delati zlato - za slednje se moj namen in prepričanje trenutno ne skladatahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png ). Včasih dobiš te vrste moč, ne da bi se je prej zavedal, popolnoma te preseneti, tako kot je mene takrat. Niti malo se je nisem zavedala in sem bila po dogodku kar pretresena, najbrž še bolj nad svojo močjo, kot nad ogroženostjo. Podobno kot sem bila včasih pri alpinističnih vzponih v nepredvidljivo težkih razmerah presenečena, kaj vse zmoreta telo in psiha ko sta "inline" z duhovnimi razsežnostmi našega bivanja. To se zgodi, ko se dvom in negativna prepričanja umaknejo v ozadje. V teh primerih je moč prišla kot popolno presenečenje, pred zavedanjem o njej, zdi se mi, da sem morala priti v situacijo dovolj velike ogroženosti ega in telesa, da so se omejujoči miselni vzorci ega umaknili in pustili prosto pot nadzavesti oz. duhovnim silam. Možna razlaga Arjunovih bojev bi bila ta, da mora Arjuna odstraniti negativne, destruktivne dele svojega ega, da tako pusti prosto pot moči Ljubezni. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Igmúwathogla 23. junij 2013 Prijavi Deli 23. junij 2013 Narava ognja je da peče. Če majhen otrok ne verjame mami, ko mu reče ne se dotikat ognja, ker se bo spekel, se iz tega nesprejemanja stvari kakršne so, najprej opeče in pol sprejme, aha ogenj peče.potem se pa odloči da bo še enkrat preveril in se gre sprehajati po ognju, ne da bi ga opekel. nešteto ljudi je to že naredilo - vključno z igmuwathoglo v svoji trenutni obliki. ogenj samo peče če si prepričan da peče - kadar si prepričan da ne peče, pa ne pečehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.pngO takem nesprejemanju sem govoril. Naredi lahko s pomočjo časa in pod vplivom časa tista stvar razpade, ne sama po seb, tako kot se tudi ni naredila sama po seb. Moja začasna zunanja oblika me je zanimala tako kot majhnega otroka ogenj, kljub sočutnim opozorilom. Mamo pač svobodo izbire glede delovanja, brez katere prava ljubezen ne bi bila mogoča in jaz sem jo zlorabu. Seveda lahko do določene mere vplivamo na svojo zunanjo obliko, ampak ne absolutno, kar očitno in iskreni priznajo. To pomen, da je še nekdo nad nami. Kar pomen, da je najbolje, da smo mu predani. Čas in prostor nista naša pogruntavščina, ampak Božja in če mu nisi predan prideš pod omejujoč vpliv prostora in časa, kar je očitno in kar iskreni priznajo. na svojo obliko torej nimaš vpliva, na čas in prostor po tvoje tudi ne, ampak na to ali si bogu predan ali nisi pa imaš vpliv?jaz na to gledam drugače - bogu "nepredan" ne moreš biti in zato ker si mu predan in ker ti on izpolnjuje vsako še tako majhno željico in vsako še tako ogromno željo imaš vpliv na vse. vse za kar si prepričan, da ti bo bog dal ti bo dal - to velja tako za vse materialne dobrine, intelektualne ali spiritualne sposobnosti, kot tudi za vse bolezni, trpljenja in druge "kazni" - kar od boga "zahtevaš" - niti "prositi" ni treba, čeprav včasih pomaga - dobiš! - s tem si prav tako "vsemogočen" kot bog sam, ker ti on daje na voljo vso svojo moč ( - to kar ti imenuješ rezultati so "različni" ali "temu ustrezni" ali "neustrezni" - ja, rezultati so za vsakega taki kakršne "zahteva", za kakršne "prosi", kakršne "želi dobiti") Citiraj Priporočam: slo.mindwizard.net , bioterapija.mindwizard.net Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 23. junij 2013 Avtor Prijavi Deli 23. junij 2013 potem se pa odloči da bo še enkrat preveril in se gre sprehajati po ognju, ne da bi ga opekel. nešteto ljudi je to že naredilo - vključno z igmuwathoglo v svoji trenutni obliki. ogenj samo peče če si prepričan da peče - kadar si prepričan da ne peče, pa ne pečehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png A mi lahko razložiš kakšne si imel predpriprave? Iz tega ti bo marsikaj očitno. na svojo obliko torej nimaš vpliva, na čas in prostor po tvoje tudi ne, ampak na to ali si bogu predan ali nisi pa imaš vpliv?jaz na to gledam drugače - bogu "nepredan" ne moreš biti in zato ker si mu predan in ker ti on izpolnjuje vsako še tako majhno željico in vsako še tako ogromno željo imaš vpliv na vse. vse za kar si prepričan, da ti bo bog dal ti bo dal - to velja tako za vse materialne dobrine, intelektualne ali spiritualne sposobnosti, kot tudi za vse bolezni, trpljenja in druge "kazni" - kar od boga "zahtevaš" - niti "prositi" ni treba, čeprav včasih pomaga - dobiš! - s tem si prav tako "vsemogočen" kot bog sam, ker ti on daje na voljo vso svojo moč ( - to kar ti imenuješ rezultati so "različni" ali "temu ustrezni" ali "neustrezni" - ja, rezultati so za vsakega taki kakršne "zahteva", za kakršne "prosi", kakršne "želi dobiti") Na svojo materialno obliko imaš vpliv, ampak ne absoluten. Glede na tvoje nadaljnje pisanje je očitno, da teb to še ni jasno, ker slepo verjameš določenim svojim ali od drugih zmotnih prepričanj, men itak ne verjameš, tko da pol pač puščam času čas Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Igmúwathogla 23. junij 2013 Prijavi Deli 23. junij 2013 Včasih dobiš te vrste moč, ne da bi se je prej zavedal, popolnoma te preseneti, tako kot je mene takrat. Niti malo se je nisem zavedala in sem bila po dogodku kar pretresena, najbrž še bolj nad svojo močjo, kot nad ogroženostjo. Podobno kot sem bila včasih pri alpinističnih vzponih v nepredvidljivo težkih razmerah presenečena, kaj vse zmoreta telo in psiha ko sta "inline" z duhovnimi razsežnostmi našega bivanja. To se zgodi, ko se dvom in negativna prepričanja umaknejo v ozadje. V teh primerih je moč prišla kot popolno presenečenje, pred zavedanjem o njej, zdi se mi, da sem morala priti v situacijo dovolj velike ogroženosti ega in telesa, da so se omejujoči miselni vzorci ega umaknili in pustili prosto pot nadzavesti oz. duhovnim silam. Možna razlaga Arjunovih bojev bi bila ta, da mora Arjuna odstraniti negativne, destruktivne dele svojega ega, da tako pusti prosto pot moči Ljubezni. nisem mislil tako, da se je treba neke moči prej zavedati, da jo potem imaš, ampak da jo imaš v trenutku ko se zaveš da jo imaš (in takrat ko se je tebi to zgodilo, si se naenkrat zavedala da to moč imaš, kar te je presenetilo - vendar si to moč že imela in ni prišla nekje "od zunaj"). se pa strinjam s tem, da se stvari dogajajo takrat, ko izgine dvom in nastopi ustrezno prepričanje (ali je kako prepričanje "pozitivno" ali negativno" je pa vedno stvar perspektive) Citiraj Priporočam: slo.mindwizard.net , bioterapija.mindwizard.net Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Igmúwathogla 23. junij 2013 Prijavi Deli 23. junij 2013 A mi lahko razložiš kakšne si imel predpriprave? Iz tega ti bo marsikaj očitno.slekel sem čevlje in nogaviceNa svojo materialno obliko imaš vpliv, ampak ne absoluten. Glede na tvoje nadaljnje pisanje je očitno, da teb to še ni jasno, ker slepo verjameš določenim svojim ali od drugih zmotnih prepričanj, men itak ne verjameš, tko da pol pač puščam času čas http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.pnghaha - kaj pa je "absolutno"? sicer pa "hvala enako" (s pripisom, da ne polagam nikakršne važnosti na to in ne čutim prav nobene potrebe, da bi ti ali kdorkoli meni verjelhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png - kdor nič ne ve mora veliko verjetihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png ) Citiraj Priporočam: slo.mindwizard.net , bioterapija.mindwizard.net Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 23. junij 2013 Avtor Prijavi Deli 23. junij 2013 slekel sem čevlje in nogavicehaha - kaj pa je "absolutno"? sicer pa "hvala enako" (s pripisom, da ne polagam nikakršne važnosti na to in ne čutim prav nobene potrebe, da bi ti meni verjelhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png ) Drgač pa s predanostjo Bogu sem mislu naklonjenost. Predani oz. podrejeni mu itak že skos smo, ker je on tist, ki nam izpolnjuje vse želje kot si že pisal. Če si mu naklonjen pa pomen, da deluješ v skladu s tem kar on misli, da je najbolje zate. In izkaže se, da je to tudi res najbolje. Če pa ne želiš slediti Njegovih navodil, za kar imaš pravico, ti pa ostane da slediš navodilom maye (oz. temu kar misliš, da si ti, pa ni res) in temu pol ustrezen neizpolnjujoč rezultat. Krišna nam je samo izpolnu našo željo. Ampak želi si pa neki druzga za nas. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Igmúwathogla 23. junij 2013 Prijavi Deli 23. junij 2013 Drgač pa s predanostjo Bogu sem mislu naklonjenost. Predani oz. podrejeni mu itak že skos smo, ker je on tist, ki nam izpolnjuje vse želje kot si že pisal.precej zanimivo, če "nadrejeni" "podrejenmu" izpolnjuje vse želje - se ti ne zdi?http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.pngČe si mu naklonjen pa pomen, da deluješ v skladu s tem kar on misli, da je najbolje zate.če misliš, da kdo drug ve, kaj je najbolje zate je pametno, če se držiš navodil tistega. ali si mu "naklonjen" ali "nenaklonjen" nima veze - doma ali v šoli marsikdo dela tako kot starši ali učitelji mislijo da je prav za njega, pa ni nujno da je staršem ali učiteljem zaradi tega "naklonjen" (lahko dela tudi po njihovih navodilih, ker se boji njihove "nenaklonjenosti", če navodil ne bi upošteval)In izkaže se, da je to tudi res najbolje. Če pa ne želiš slediti Njegovih navodil, za kar imaš pravico, ti pa ostane da slediš navodilom maye (oz. temu kar misliš, da si ti, pa ni res) in temu pol ustrezen neizpolnjujoč rezultat. Krišna nam je samo izpolnu našo željo. Ampak želi si pa neki druzga za nas. vseeno kaj imenuješ resnica ali maya - prihaja iz istega vira. če je bog ustvaril vse je ustvaril tudi mayo, pa mi povej pod kakšnimi kriteriji je nekaj kar je bog ustvaril lahko boljše ali slabše kot nekaj drugega kar je prav tako bog ustvaril?to kar ti misliš da je res je zate resnica, to kar franček misli, da je res je za frančeka resnica, to kar jaz mislim da je res je zame resnica - za boga je pa vse resnica, saj je vse ustvaril (kako lahko sploh prideš na idejo da nekaj kar je bog ustvaril "ni res"?)http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Citiraj Priporočam: slo.mindwizard.net , bioterapija.mindwizard.net Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 23. junij 2013 Avtor Prijavi Deli 23. junij 2013 precej zanimivo, če "nadrejeni" "podrejenmu" izpolnjuje vse želje - se ti ne zdi?http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Hotu sem rečt, da je Bog tist, ki nam jih izpolnjuje. Mimo njegove volje ne mormo ničesar dosežt. če misliš, da kdo drug ve, kaj je najbolje zate je pametno, če se držiš navodil tistega. ali si mu "naklonjen" ali "nenaklonjen" nima veze - doma ali v šoli marsikdo dela tako kot starši ali učitelji mislijo da je prav za njega, pa ni nujno da je staršem ali učiteljem zaradi tega "naklonjen" (lahko dela tudi po njihovih navodilih, ker se boji njihove "nenaklonjenosti", če navodil ne bi upošteval) Nisem govoru o tej vrsti naklonjenosti in nenaklonjenosti. vseeno kaj imenuješ resnica ali maya - prihaja iz istega vira. če je bog ustvaril vse je ustvaril tudi mayo, pa mi povej pod kakšnimi kriteriji je nekaj kar je bog ustvaril lahko boljše ali slabše kot nekaj drugega kar je prav tako bog ustvaril? Imaš jablano z jabolki, s katerimi se lahko nasitiš in senco te jablane in jabolk s katerimi se ne moreš nasitit. Men osebno je boljš jest jabolka, čeprav njihova senca tud obstaja in jo lahko tudi poskušam jest. Oboje je ustvaril Bog ja, jaz pa se lahko svobodno odločam kaj bi. to kar ti misliš da je res je zate resnica, to kar franček misli, da je res je za frančeka resnica, to kar jaz mislim da je res je zame resnica - za boga je pa vse resnica, saj je vse ustvaril (kako lahko sploh prideš na idejo da nekaj kar je bog ustvaril "ni res"?)http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Sej nisem reku, da kaj kar je Bog ustvaril ne bi bilo res. Sam določene aktivnosti znotri resnice so bolj prijetne kot druge. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Igmúwathogla 23. junij 2013 Prijavi Deli 23. junij 2013 Hotu sem rečt, da je Bog tist, ki nam jih izpolnjuje. Mimo njegove volje ne mormo ničesar dosežt. če ON iz polnjuje NAŠE želje bi bolj rekel, da ON mimo NAše volje ne more nič doseči.Nisem govoru o tej vrsti naklonjenosti in nenaklonjenosti. Imaš jablano z jabolki, s katerimi se lahko nasitiš in senco te jablane in jabolk s katerimi se ne moreš nasitit. Men osebno je boljš jest jabolka, čeprav njihova senca tud obstaja in jo lahko tudi poskušam jest. Oboje je ustvaril Bog ja, jaz pa se lahko svobodno odločam kaj bi. zato pa večina ljudi je jabolke, kadar so lačni in se spočije v senčki jablane, kadar so zmatrani in ne obratnohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png - je pa v tem primeru tudi senčka za kaj koristna. Sej nisem reku, da kaj kar je Bog ustvaril ne bi bilo res. Sam določene aktivnosti znotri resnice so bolj prijetne kot druge. ja res je, pa ne vedno ene in iste (je "relativno") - odvisno od trenutnih potreb je, ali je bolj prijetno jesti jabolka ali počivati v senci jablane...n.pr.zakaj pa bi kak vsedober in vsemogočen bog ustvaril znotraj resnice možnosti za "absolutno" manj prijetne aktivnosti? Citiraj Priporočam: slo.mindwizard.net , bioterapija.mindwizard.net Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nada7 23. junij 2013 Prijavi Deli 23. junij 2013 Naša zavest, ki se "uglasi" z univerzalnim redom, poljem, Prasilo, Velikim Duhom, oz. v bolj poosebljeni predstavi Bogom z njegovimi številnimi imeni. Ime ni pomembno, pomembno je, kako se tvoja zavest usklajuje s tem univerzalnim redom / poljem. Zavest nekaterih ljudi deluje v povezavi s Krišno, drugih z Budo, tretjih z Jezusom.... nekaterim zavestim bolj ustrezajo bolj abstraktne predstave kot Prasila, Veliki duh, Univerzalna modrost, Polje... [To me zanima, tudi jaz sem tako razmišljala, da se je treba uglasiti z "vesoljem", ampak kaj to pomeni.. Namreč kjer je svetloba je tudi tema in če sem jaz v delu zemlje, kjer je trenutno noč, se lahko postavim na glavo in bo okrog mene še vedno noč. In kako se je uglasil npr. oni v tistem filmu, ki je bil zaprt z Dustinom Hoffmanom, ali si rojen in živiš tam, kjer ni za jest. Zdaj, naj ne bi gledali črno belo na svet, ampak a ni koncentriranje na dobro, svetlo tudi taka polarnost? A ni potem mogoče tudi, da si se uglasil s svetom, tako da si zbolel? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.