Nada7 23. junij 2013 Prijavi Deli 23. junij 2013 Hm, zdaj vidim, da sta se prav o tem pogovarjala Ni mi bilo treba ubijati. Čeprav sem bila ogrožena, mogoče celo življenjsko, čeprav sem bila fizično precej manjša in šibkejša. Obstaja ene druge vrste moč, zagotovo. Dobiš jo takrat, ko si se pripravljen odpovedati ubijanju in hkrati postaviti po robu nasilju in uničevanju, ali zlu.Jaz pa to drugače vidim. Iz oči in iz tebe cele je bral, da SI pripravljena ubijati in prav tega se je ustrašil, ker ga je presenetilo. Potem se je umaknil, zato ti ni bilo nič več treba. Vprašanje je kako se bi odvijalo, če se bi spravil nate, kljub temu da bi se zavedal tvoje moči. Upam, da ne misliš, da se danes vtikujem vate, kaj morem, če mi je vsebina prav tvojih zapisov zanimiva. Jaz sem se morala braniti pred udarci, ni bilo tako hudo kot pri tebi in zato ne pišem tega kar tako. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 23. junij 2013 Prijavi Deli 23. junij 2013 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em119.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em119.gif kaj ste eni odpiljeni. Brezo, ti imaš srečo da živiš v Sloveniji in, da na pogled izgledaš ko pravi alpidski Slovenče. ker, če bi živel tam od koder se deklariraš da si , in pisal, to kar pišeš,bi ti že zdavnaj presudila ma ono najmanj šaka, če ne puška.. Đe bi đed da dozvoli unuku, da se bavi krivovjerstvom http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif Oj svijetla majska zoro,Majko naša Crna Goro,Sinovi smo tvog stijenjaI čuvari tvog poštenja. Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nada7 23. junij 2013 Prijavi Deli 23. junij 2013 No, še to o izkustvih in predstavah. Pred časom sem se začela spraševati, od kod sploh meni ideja, kako bi naj bili videti normalni in lepi odnosi v družini. Zakaj mislim, da bi moralo biti drugače in ne tako kot je. Mislim, da je bila kriva nadaljevanka Beverly Hills. Tam so se Brenda in njen lepi modrooki brat tako lepo pogovarjali o vsem in čeprav je kdaj kdo popenil, so se potem vseeno lepo pogovorili in se imeli še naprej radi. Seveda sem si zaželela, da bi bilo tudi pri nas tako. Potem sem imela to idejo v glavi in bila nezadovoljna in si želela nekaj drugega, kot da je to mogoče. Kot da ni bilo dovolj, da mi je že samo po sebi hudo. Aja, saj ni bil le Beverly Hills. Že prej, v mlajših letih sem si želela drugačne družine. Tega se ne da spremeniti. A ni brezveze pol, da hrepeniš po nečem, česar ni mogoče imeti. A ni brezveze? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 23. junij 2013 Avtor Prijavi Deli 23. junij 2013 če ON iz polnjuje NAŠE želje bi bolj rekel, da ON mimo NAše volje ne more nič doseči. On lahko dela kar hoče mimo naše volje, ker tudi to da imamo mi voljo je le po njegovi volji. On je tist, ki nam daje tisto kar si zaslužimo z delom ali tisto kar hoče dat iz čiste milosti. Brez, da nam On da, ne mormo mi nič imet ali dobit. Je pa res, da se tega še ne zavedajo vsi. zato pa večina ljudi je jabolke, kadar so lačni in se spočije v senčki jablane, kadar so zmatrani in ne obratnohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png - je pa v tem primeru tudi senčka za kaj koristna. Maya je tud koristna, da dodatno in indirektno definira kaj je za nas najbolj prijetna in naravna aktivnost. ja res je, pa ne vedno ene in iste (je "relativno") - odvisno od trenutnih potreb je, ali je bolj prijetno jesti jabolka ali počivati v senci jablane...n.pr. Živet pod vplivom maye ni nikol tolk prijetno kot v naklonjenem služenju Boga. zakaj pa bi kak vsedober in vsemogočen bog ustvaril znotraj resnice možnosti za "absolutno" manj prijetne aktivnosti? Zakaj pa ne? So za dodatno in indirektno definicijo najbolj prijetnih. Zdej kot človk mamo spet možnost sprejet najbolj prijetno. Prijetnejšo od omejenega čutnega uživanja, mentalnega špekuliranja, intelektualiziranja, kontroliranja in osvoboditve. Mamo možnost ljubečega služenja Boga, kar nam bo izpolnil tisto po čemer smo vedno hrepenel. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 23. junij 2013 Prijavi Deli 23. junij 2013 Hm, zdaj vidim, da sta se prav o tem pogovarjala Jaz pa to drugače vidim. Iz oči in iz tebe cele je bral, da SI pripravljena ubijati in prav tega se je ustrašil, ker ga je presenetilo. Potem se je umaknil, zato ti ni bilo nič več treba. Vprašanje je kako se bi odvijalo, če se bi spravil nate, kljub temu da bi se zavedal tvoje moči. Upam, da ne misliš, da se danes vtikujem vate, kaj morem, če mi je vsebina prav tvojih zapisov zanimiva. Jaz sem se morala braniti pred udarci, ni bilo tako hudo kot pri tebi in zato ne pišem tega kar tako.Mogoče res. Meni je pri tem zanimiv moj občutek moči in veličine, ki se je zelo povečal v trenutku, ko sem se odpovedala temu, da bi mu vrgla tisti kamen v glavo. Zdaj je seveda težko reči, kaj bi če bi..., ampak če ne bi imela te posebne moči, ki sem jo zagotovo nekako izžarevala tudi navzven, bi tip v trenutku, ko sem se odpovedala ubijanju, lahko to prepoznal kot da mu samo grozim in itak nisem sposobna narediti tega. Tako pa se je njegova groza očitno stopnjevala in je zbežal, kar so ga nesle noge. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Igmúwathogla 23. junij 2013 Prijavi Deli 23. junij 2013 On lahko dela kar hoče mimo naše volje, ker tudi to da imamo mi voljo je le po njegovi volji. On je tist, ki nam daje tisto kar si zaslužimo z delom ali tisto kar hoče dat iz čiste milosti. Brez, da nam On da, ne mormo mi nič imet ali dobit. Je pa res, da se tega še ne zavedajo vsi. Maya je tud koristna, da dodatno in indirektno definira kaj je za nas najbolj prijetna in naravna aktivnost. Živet pod vplivom maye ni nikol tolk prijetno kot v naklonjenem služenju Boga.to lahko trdiš šele, če si izkusil in preizkusil vse možne "vplive maye" in kot smo ugotovili, če on izpolnjuje tvoje želje on služi tebi in ne obratno.Zakaj pa ne? So za dodatno in indirektno definicijo najbolj prijetnih. Zdej kot človk mamo možnost sprejet najbolj prijetno. Prijetnejšo od omejenega čutnega uživanja, mentalnega špekuliranja, intelektualiziranja, kontroliranja in osvoboditve. Mamo možnost ljubečega služenja Boga, kar nam bo izpolnil tisto po čemer smo vedno hrepenel. aja to smo pa spet tam, kjer nek bog ustvari nekaj zato da svojim delčkom-človekom omogoči spoznati razliko med stvarmi, čeprav on seveda to razliko že pozna - skratka v "nerazložljivi nelogiki" ki naj bi bila dokaz da je "bog nad nami", ker mi takega nesmislnega in nelogičnega početja z našimi omejenimi mayavimi umčki ne moremo razumeti (z enim delčkom sebe - recimo svojo levo nogo, stojiš v dreku in namesto da jo enostavno ven potegneš, ker veš kako to gre, ji pokažeš še milijon drugih drekov in milijon čistih mest in rečeš: sama si v drek stopila, poj moje ime in časti me - v čisto vodo s tem sicer ne prideš, ampak obljubim ti, da ti bo tudi v dreku fajnhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png ) Citiraj Priporočam: slo.mindwizard.net , bioterapija.mindwizard.net Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 23. junij 2013 Avtor Prijavi Deli 23. junij 2013 No, še to o izkustvih in predstavah. Pred časom sem se začela spraševati, od kod sploh meni ideja, kako bi naj bili videti normalni in lepi odnosi v družini. Zakaj mislim, da bi moralo biti drugače in ne tako kot je. Mislim, da je bila kriva nadaljevanka Beverly Hills. Tam so se Brenda in njen lepi modrooki brat tako lepo pogovarjali o vsem in čeprav je kdaj kdo popenil, so se potem vseeno lepo pogovorili in se imeli še naprej radi. Seveda sem si zaželela, da bi bilo tudi pri nas tako. Potem sem imela to idejo v glavi in bila nezadovoljna in si želela nekaj drugega, kot da je to mogoče. Kot da ni bilo dovolj, da mi je že samo po sebi hudo. Aja, saj ni bil le Beverly Hills. Že prej, v mlajših letih sem si želela drugačne družine. Tega se ne da spremeniti. A ni brezveze pol, da hrepeniš po nečem, česar ni mogoče imeti. A ni brezveze? Vsak bi rad bil izpolnjeno srečen in že to je dokaz za to, da je možno; da obstaja. In res obstaja. Ampak ni možno dosežt z aktivnostmi, ki ti tega ne morjo omogočit. Le z naklonjenim služenjem Boga, Šri Krišne, pod Njegovim vodstvom, je možno. Poskusi in pol povej če je res ali ni. Veliko piscev tukile trdi, da ni res, še predno so sploh iskreno poskusili. Žal. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 23. junij 2013 Avtor Prijavi Deli 23. junij 2013 to lahko trdiš šele, če si izkusil in preizkusil vse možne "vplive maye" in kot smo ugotovili, če on izpolnjuje tvoje želje on služi tebi in ne obratno. V principu sem izkusil že vse možne vplive maye in tudi kako je iznad nje, zato tukile to delim še z ostalimi. Eni mi bojo lahko izkustveno verjel eni pa še ne. Ja, Bog nam iz svoje ljubezni dodeluje ustrezne rezulate naših aktivnosti. aja to smo pa spet tam, kjer nek bog ustvari nekaj zato da svojim delčkom-človekom omogoči spoznati razliko med stvarmi, čeprav on seveda to razliko že pozna - skratka v "nerazložljivi nelogiki" ki naj bi bila dokaz da je "bog nad nami", ker mi takega nesmislnega in nelogičnega početja z našimi omejenimi mayavimi umčki ne moremo razumeti (z enim delčkom sebe - recimo svojo levo nogo, stojiš v dreku in namesto da jo enostavno ven potegneš, ker veš kako to gre, ji pokažeš še milijon drugih drekov in milijon čistih mest in rečeš: sama si v drek stopila, poj moje ime in časti me - v čisto vodo s tem sicer ne prideš, ampak obljubim ti, da ti bo tudi v dreku fajnhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png ) Ne ni zarad tega ustvaril. On razliko seveda pozna, zato nam je tudi svetoval kaj je za nas najbolje, da bomo lahko izpolnjeno srečni, ampak ker smo mi s svojo relativno svobodno voljo, neizkušenostjo in neposlušnostjo vztrajal, da bi rajš mayo, nam je to pač omogoču, sam zato da lahko izkusmo, če mu že ne verjamemo. In tko smo lahko izkusil materialno "uživanje" v prvem postu opisanih 8.000.000 oblikah. Po tem smo dobili to človeško rojstvo, ko se lahko ponovno odločamo ali hočmo le to še naprej al hočmo zdej že tapravo uživanje. Men je velik boljš naklonjeno služenje Boga. In vsak ki je res sprobu, bo potrdil. Nekateri pa še naprej raje slepo verjamejo svojim omejenim predstavam. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Igmúwathogla 23. junij 2013 Prijavi Deli 23. junij 2013 V principu sem izkusil že vse možne vplive maye in tudi kako je iznad nje, zato tukile to delim še z ostalimi. Eni mi bojo lahko izkustveno verjel eni pa še ne. Ja, Bog nam iz svoje ljubezni dodeluje ustrezne rezulate naših aktivnosti. Ne ni zarad tega ustvaril. On razliko seveda pozna, zato nam je tudi svetoval kaj je za nas najbolje, da bomo lahko izpolnjeno srečni, ampak ker smo mi s svojo relativno svobodno voljo, neizkušenostjo in neposlušnostjo vztrajal, da bi rajš mayo, nam je to pač omogoču, sam zato da lahko izkusmo, če mu že ne verjamemo. In tko smo lahko izkusil materialno "uživanje" v prvem postu opisanih 8.000.000 oblikah. Po tem smo dobili to človeško rojstvo, ko se lahko ponovno odločamo ali hočmo le to še naprej al hočmo zdej že tapravo uživanje. Men je velik boljš naklonjeno služenje Boga. In vsak ki je res sprobu, bo potrdil. Nekateri pa še naprej raje slepo verjamejo svojim omejenim predstavam. meni so tvoje predstave omejene, kot tebi mojehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Citiraj Priporočam: slo.mindwizard.net , bioterapija.mindwizard.net Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nada7 23. junij 2013 Prijavi Deli 23. junij 2013 Ja, družine ne moreš menjat, res ne moreš. Oče in mama sta ista, kot sta, zato tudi si na svetu. To mišljeno.. Moč sposobnosti, da si res zmožna. Tega se ustrašil mislim. Ampak si pol šla v nekakšno praznino, in njemu prepustila odločitev, kot da bi mu dala ogledalo nekak. Sicer pa če sem malo cinični skeptik, lahko da se mu je sanjalo o tebi in ko te je zagledal, je rekel O, sanjsko dekle, grem jo spoznat, da vidim za kaj gre, je priskakljal k tebi, nato pa ti dvigneš kamen in O groza!Jaz sem se branila in me ni sram. Le resen namen in presenečenje drugega. V primerih, ko pa ni presenečenje za drugega, pa... zato pa so po mojem fajn borilne veščine, da se naučiš ravnati z močjo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 23. junij 2013 Avtor Prijavi Deli 23. junij 2013 meni so tvoje predstave omejene, kot tebi mojehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Te razumem, zato sem tudi 2x omenil take kot si ti. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 23. junij 2013 Avtor Prijavi Deli 23. junij 2013 Ja, družine ne moreš menjat, res ne moreš. Oče in mama sta ista, kot sta, zato tudi si na svetu. To mišljeno. To je res, ampak niti ni potrebno menjat, ker če le spremeniš odnos do njiju, si že lahko izpolnjeno srečen. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Igmúwathogla 23. junij 2013 Prijavi Deli 23. junij 2013 Nekateri pa še naprej raje slepo verjamejo svojim omejenim predstavam. no - lepo da opišeš lastni problem - ampak s tem si že na dobri poti. s tem ko spoznaš da raje slepo verjameš svojim omejenim predstavam, si že naredil prvi korak, da jih presežeš....mnogo uspeha pri temhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Citiraj Priporočam: slo.mindwizard.net , bioterapija.mindwizard.net Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 23. junij 2013 Avtor Prijavi Deli 23. junij 2013 no - lepo da opišeš lastni problem - ampak s tem si že na dobri poti. s tem ko spoznaš da raje slepo verjameš svojim omejenim predstavam, si že naredil prvi korak, da jih presežeš....mnogo uspeha pri temhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Hvala. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 23. junij 2013 Prijavi Deli 23. junij 2013 ...Ko so nepravični ob tem ko so bili "ubiti" iz ljubezni, v svoji duši začutili to ljubezen, so se v trenutku osvobodili vseh slabih posledic svojih napačnih dejanj in dosegli osvoboditev od nadaljnjih rojstev in smrti.... Moja magična kugla se samo smeji taki izjavi...In kako boš človečkom, ki so takrat sodelovali v fightu in so sedaj na Zemljici razložil zakaj imajo za odplačat še polno negativne karme...še dobro, da mi človečki zgubimo spomin na pretekle life, drugače bi nekateri med nami imeli nočne more kako jih je Krišna spržio z laserjem...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Kdorkoli ti je že dal te informacije, se o Krišnovi in Čejtanja Mahaprabhujevi pravi, večni naravi moti. Spoznaš ju lahko taka kot sta le ko se jima predaš. To zna pa res biti problem...če meni Krišna govori tako, tebi pa drugače potem je lažnivec...mogoče pa pričaš z lažnim Krišno...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png V principu sem izkusil že vse možne vplive maye in tudi kako je iznad nje, zato tukile to delim še z ostalimi. Eni mi bojo lahko izkustveno verjel eni pa še ne. Ja, Bog nam iz svoje ljubezni dodeluje ustrezne rezulate naših aktivnosti. Tej izjavi se pa še hrčki smejejo...oni pač ne verjamejo v Krišno, ampak v Svetega Hrčka...in to sveto bitjece ti sporoča, da bi bilo bolj smiselno reči "trenutno sem še zmeraj pod vplivom Maye in še zdaleč nisem izkusil vseh vidikov"...tistih pet minut, ko si bil nad njo pa ni omembe vredno...ko boš bil vsaj 12 ur in 1 min (več kot polovico) na dan kao nad njo takrat te bo pa Sveti Hrček častio z božanskim nektarjem...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 23. junij 2013 Avtor Prijavi Deli 23. junij 2013 Brezo, iz tvojega pisanja je razvidno, da ne eno ne drugo, ampak da ti žal poslušaš od lažne predstave o Krišni in ji, čeprav neizpolnjen, vseeno verjameš. Upam, da se boš hmal lahko smejal iz srca, ne le od zuni. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 23. junij 2013 Prijavi Deli 23. junij 2013 Zakaj pa ne bi rajš pogledali direkt v Mahabharato in znotri nje Bhagavad Gito, kjer je to vse opisano in kjer direktno Šri Krišna sam govori zakaj se gre? Kaurave so nepravično živeli in s tem delali škodo sebi in ostalim. Šri Krišna ima rad vsa živa bitja. Zato če deluješ v skladu z Njegovo željo delaš dobro tako sebi kot drugim. Ardžuna se sprva ni hotel boriti, zaradi svoji sebičnih navezanosti, ampak ko mu je Šri Krišna vse razložil, tudi razliko med telesom in živim bitjem (dušo), ki prebiva v telesu in kako bo s to pravično borbo naredil večno dobrobit tudi tistim, ki jih bo "ubil" je Ardžuna dojel in se boril v večno dobrobit vseh. Seveda se tega ne sme jemati kot opravičilo za nasilje iz sebičnih želja, ker bo rezultat obraten. Ardžunin boj pod vodstvom Šri Krišne je bil iz sočutja do vseh, ne iz osebnega interesa. Ampak to ti lahko rata jasno, če pozorno prebereš Gito od začetka do konca. Ko so nepravični ob tem ko so bili "ubiti" iz ljubezni, v svoji duši začutili to ljubezen, so se v trenutku osvobodili vseh slabih posledic svojih napačnih dejanj in dosegli osvoboditev od nadaljnjih rojstev in smrti.jaz sem prebrala pahapharato tko da vem kaj govorim pa še kakšno drugo knjigo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 23. junij 2013 Prijavi Deli 23. junij 2013 Pa bom še sam malo naštancal v to temo...PA tega niti ne, vemo, če je redko, pa poglej kolko nas je na tem planetu, to je prvo...Drugo, človeško rojstvo kot tudi druga rojstva predstavlja le transformacijo energije iz ene v drugo oblikoali manifestacijo...zato posebnega statusa nevem če zasluži...ali pa...saj vseeno....Poglejmo si rajši ta posnetek, kjer bo jasno o čem se govori...http://www.youtube.com/watch?v=YbLRzabppus IN novo rojstvo.... Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 23. junij 2013 Prijavi Deli 23. junij 2013 Obstaja še ena bajka po imenu Ramayana...tam jih je pa lord Rama pošiljal u večna lovišta...in to ne samo človečke...zvuči zanimivo...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png X once asked him: “Y. once mentioned that if we could see Rama today we would be much surprised at His appearance.”Y. replied “In the age prior to that of Rama, people were accustomed to measure the distance from the fingertips to the elbow. At that time, the norm for the height of a person was 14 times the measurement… In the Threta Yuga, the age of Rama, the norm for height had reduced to seven times the distance of fingertip to elbow. For the Kali Yuga, the multiple is three and one half.”Comment: Fingertip to elbow measures 19 ins. So Rama was 14 time 19 inches high which = 266 inches.That’s 22 feet, 2 inches high! (Rama and Co. could have been prehistory’s Harlem Globetrotters!)Oh yes, the first aeroplanes – India flew them over 3000 years ago!X. also asked: “In those days they had aeroplanes, did they not?” Y. answered: “The first was ‘Pushpak’. The one Ravana used to kidnap Sita.” (Comment: Sita was, of course, Rama’s wife…X asked: “Did they use atomic energy for power?” Y. answered: “No. By the power of mantra the plane would fly. Mantras were used to shoot arrows. The arrows were worshipped to make them effective. When Arjuna heard of Krishna’s death, he forgot all mantras and was powerless.” Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 24. junij 2013 Prijavi Deli 24. junij 2013 No, še to o izkustvih in predstavah. Pred časom sem se začela spraševati, od kod sploh meni ideja, kako bi naj bili videti normalni in lepi odnosi v družini. Zakaj mislim, da bi moralo biti drugače in ne tako kot je. Mislim, da je bila kriva nadaljevanka Beverly Hills. Tam so se Brenda in njen lepi modrooki brat tako lepo pogovarjali o vsem in čeprav je kdaj kdo popenil, so se potem vseeno lepo pogovorili in se imeli še naprej radi. Seveda sem si zaželela, da bi bilo tudi pri nas tako. Potem sem imela to idejo v glavi in bila nezadovoljna in si želela nekaj drugega, kot da je to mogoče. Kot da ni bilo dovolj, da mi je že samo po sebi hudo. Aja, saj ni bil le Beverly Hills. Že prej, v mlajših letih sem si želela drugačne družine. Tega se ne da spremeniti. A ni brezveze pol, da hrepeniš po nečem, česar ni mogoče imeti. A ni brezveze? Ni brezveze http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 24. junij 2013 Prijavi Deli 24. junij 2013 Tu se mi zdi pa pomembno nekaj razčistiti: Noben Bog ne govori. Nikomur. Govor je človeška stvar, besede so že posledica naše človeške interpretacije. Ljudje pa smo zmotljivi in od kod nam pravica, da kogarkoli ali celo kar cele skupine ali narode označimo za izgubljene duše in jih pobijemo? Mogoče celo kar preventivno??!! Noben Bog nikomur ne sodi in nikogar ne označuje za izgubljeno dušo - tudi to naredijo ljudje - da bi imelo večjo veljavo lahko sicer v imenu Boga, ampak zato te sodbe niso nič bolj "božje". Na ta način so se začenjale (in se še vedno!) najbolj krute vojne in etnična čiščenja. Točno s takšno argumentacijo, kot jo je Mayita napisala zgoraj, so španski konkvistadorji pobili na milijone južnoameriških Indijancev. V imenu Boga so pobijali po njihovi sodbi "zlo človeško raso". In z identično argumentacijo je Hitler organiziral in izvedel pobijanje Židov. Tako razmišljanje, pa čeprav izvira iz naivnosti ali nevednosti, je nevarno in so plodna tla za zlo. Meni osebno so veliko bližje Jezusovi, Gandijevi nauki ali pa nekatere borilne veščine, ki izvirajo iz tradicij zen-budizma in učijo, da je bojevnik doseže največje mojstrstvo takrat, ko se sploh ne bori več, ko lahko "premaga" nasprotnika (zlo, destruktivne sile v ljudeh ...) ne da bi moral nekoga uničiti. Pred leti sem se pogovarjala z nekim starim Navajom o teh stvareh in mi je povedal, da se človeku, ki nekoga ubije, zmeša in da še njegovi potomci trpijo posledice tega dejanja. Vprašala sem ga, če to velja tudi takrat, kadar braniš svoj narod in je na moje presenečnje takoj pokimal in rekel: "Ja, tudi takrat." poglej iknee očitno je da nisi prebrala pač o čem se je šlo takra,t in jaz sem govorila o tistih časih in ne zdajšnih časih.krišna se ni hotel boriti obe strani sta ga hoteli zase to je bila vojna vseh vojn zadnja vojna,kjer so se zle sile borile proti dobrim silam.torej je krišna izbral stran ker je vedel da je on edini ki lahko spremeni z svojo udeležbo pač potek vojne in odločil se je za dobro stran.kot recimo ko se borimo sami s sabo se moramo odločiti za kaj se bomo borili ali se bomo pač prepustili slabim navadam ali dobrim in če hočemo preživeti in ohraniti dobrega duha se moramo boriti tudi s sabo da na koncu sprevidimo kaj je dobro za nas. seveda če je pa človek lenega duha bo pa rekel jaz bom počakal in mislil, da se bo vse dobro izteklo zame, torej boš čakal in pač sprejel kar ti bo bolje koristilo slabo stran in dobro stran ok tudi to je nekaj.sam jaz se s tem ne strinjam.tudi v današnjem času imamo tako zgodbo to je matrica poglej si jo pa ko jo gledaš, glej z očmi kot da so vsi prisotni v filmu enea oseba ki se bori za svoje preživetje s samim sabo.film je tako dobro narejen in je današnja različica mahapharate ali pač nekih drugih knjig.point je v tem da so vsi agentje v filmu programi ko si se vsa ta leta nalagali v osebo in zdaj če se hoče oseba spet najti mora premagati vse te programe in najti otroka v sebi in vizarta.glede jezusa poglej jaz nisem tip človeka ki bi se žrtvoval in mislim da tudi nauk jezusa originalno ni bil tak ampak so se pač tako obrnili da bi lažje kontrorilali ljudi. na miljone ljudi se danes žrtvuje glis zaradi jezusa namesto da bi se borili zase.glej a si kdaj pimislila kaj bi bilo če se jezus ne bi žrtvoval in naučil raje ljudi njegovih veščin? jaz sem se.ne zagovarjam nasilja ampak včasih nimaš druge opcije.pokaži mi enega samega človeka ki zna spremeniti zlo v dobro samo z mislimi v konkretnem primeru ko ti recimo nekdo začne pobijat družino.A boš ti tam samo stala in molila in jim dajala ljubezen ko oni nimajo niti kančka čustvene inteligence?ideologije so ustvarjene da pohabljajo človeškega duha da se žrtvujejo brez boja.kot je rekla nada ni vse črno belo. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 24. junij 2013 Prijavi Deli 24. junij 2013 jaz sem prebrala pahapharato tko da vem kaj govorim pa še kakšno drugo knjigo Pahapharato v slovenskem prevodu kot zgodbo ali v originalu? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 24. junij 2013 Prijavi Deli 24. junij 2013 .... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rolleyes.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png.....se reče ....Mahabharata.....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png......... Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 24. junij 2013 Prijavi Deli 24. junij 2013 Pahapharato v slovenskem prevodu kot zgodbo ali v originalu?ne vem če obstaja mahapharata v slovenskem jeziku jaz sem ga iskala pred leti pa sem dobila ga samo v srbohrvaščini v glavnem jaz mislim da z mgdjem misliva isto knjigo ker dvomim da se da kje dobiti original,če se ga pa da pa prosim da mi sporočite ker ga z veseljem preberm..bila je full debela knjiga ja sej zgoraj sem se zmotila imam zdravniško opravičilo ker nekatere črke menjam sej drugje sem napisala pravilnohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png ups ne nisem sej to so glih te črke ki jih menjam in tudi ne vidim napak dokler mi jih nekdo pod nos nastavi tko da se opravičujem za napakice 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 24. junij 2013 Prijavi Deli 24. junij 2013 ...Nič hudega Mayita http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smesko.gif ....sej nisem misnla samo tebe....ampak vseh , ki so tako napisali...pa so rekli , da so jo brali...pa nimajo kkšnih problemčkov....Sem samo mal vskočila, da bo prav povedano...ker je zanimiva debata...pa žal nimam časa....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sad.png .... Pa drugič vse nadoknadim.... ...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wizard.gifŠibam zdej...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_biggrin.gif Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.