Skoči na vsebino

Naša temna stran

none

Recommended Posts

Zase se postaviš, ko mirno in ljubeče rečeš NE in pri tem nimaš slabega občutka.

to za štajerke-NE drži...

ker.... štajerka ne zna reči ne. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png (po tonetu partljiču u eni njegovi komediji)

kar pa je seweda vrlina in ne temna plat http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....
Deli na socialnih omrežjih

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Sevede ne zna rečt ne. Zato pa vedno da na mizo vse kar ima doma v hladilniku in/ali omarah... ne špara.

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

hja...

samo od tega, kar je dala na mizo... po tvoje...

ni zanosila... po moje... če ostajam pri partljiču

To je baje za Korošice znano. Za Štajerke še nisem slišala.

Partljič je iz MB, ne? Ne vem kaj je mislil.

ena njegova predstava u gledališču... se ne spomnim katera, mislim pa, da štajerc u lublan.

je šla ena mlada štajerska punca u lublano za hišno pomočnico, zaročenec pa je ostal na štajerskem.

ko jo je čez en cajt pršou obiskat, je bla pa noseča. in je mal popizdu.

pa mu je rekla:

pa kaj te jaz morem, če smo štajerke takšne, da ne znamo reči neeeeeee

V igri je vse mogoče :http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

jp.

jes pa iz prve roke vem, da korošice niso use take kuker praviš http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/CRY.gif

usaj ne tko hitr no...

Zase se postaviš, ko mirno in ljubeče rečeš NE in pri tem nimaš slabega občutka. Niti nimaš misli ''oh kako sem se naučila zase postavljat'', ker je to že vrednotenje. Pri pravem postavljanju zase vrednotenja ni, ker stvari samo so in take kot so se jih le opazuje in razume. Če imaš pomislek, da je reči ne tudi vrednotenje (v smislu tega si jaz ne dovolim), bi jaz rekla, da ni možno. Kadar stvari dobro in prav razumeš pač samo ne sprejmeš nečesa kar ni v skladu s tvojim razumevanjem.

Vprašanje za Iknee... ma bom odgovorila samo na del zakaj drugim ne pomagati. Ker jim ne moremo. Lahko smo tukaj za njih, lahko jim stojimo ob strani na prošnjo, lahko jih napeljemo v razmišljanje, delo videti/vedeti morajo opraviti sami in samo sami. Sami = ja lastna izkušnja in edina verodostojna, vredna izkušnja, ki človeka izoblikuje po njegovem namenu http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png I tried

p.s.: ni nemogoče vedet kdo smo. preveč zgodbic in osebkov govori o tem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Zgleda, da nisem sigurna v svoje razumevanje dovolj, zato dopuščam.... druga razumevanja. Zakaj modri pravijo: "Say yes." ?

Ne samo Iknee, tud drugi, ki veste, kdo ste: ali je to neposredna izkušnja ali mistična, tak kot recimo pri intenzivu gnoze, kjer nekako spoznaš: "Sem, ki sem."

Eh...

~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

Zgleda, da nisem sigurna v svoje razumevanje dovolj, zato dopuščam.... druga razumevanja. Zakaj modri pravijo: "Say yes." ?

Ne samo Iknee, tud drugi, ki veste, kdo ste: ali je to neposredna izkušnja ali mistična, tak kot recimo pri intenzivu gnoze, kjer nekako spoznaš: "Sem, ki sem."

Eh...

Hojla Krhka

Spoznanje, kdo si, ni nobena mistična al pa hipna izkušnja. Spoznanje je posledica dela na seb. Je prepoznavanje: kaj čutim in zakaj tko čutim, kaj počnem in zakaj tko počnem, kako se moje telo odziva in zakaj se tko odziva, kaj mislim in zakaj tko mislim...pa tko.

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Eh...

Celovito izkušnjo doživi samo človeček, ki se reši zakona karme...kar pa drugi okusijo je samo delček tega...ampak včasih je tudi to že dovolj, ker človek več ne bi prenesel...Vedeti kdo sem je ena stvar in je bolj teoretična. Tako se obnašati je pa druga bolj praktična...tukaj gre pa vsak človeček čez ne vem koliko popravcev...skozi mnogo lifeov...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Modri pravijo "yes", če se človek sooča z novimi izzivi, potjo v neznano, da se pregazi strahce...za stvari, ki bi jim škodovale pa pravijo tudi "no"...mejo je treba znati postaviti...na kateri strani meje se bo kdo gibal je pa potem njegova odločitev in ali si bo s tem škodoval ali ne je pa drugo vprašanje...modreci se namreč lahko brez škode šetajo tudi po dark side... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Tud jaz ne vem čisto dobro, kje sem pravzaprav jaz sama in kje drugi, problem mam s postavljanjem meje in postavljanjem zase.

Iskreno me zanima, kako lahko nekdo ve, kdo je in kako bi "to" opisal nekdo, ki ve kdo je. Iknee? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif In zakaj tistim, ki ne vedo, kdo so, ne pomagajo videti/vedeti, kdo so? Je mogoče to zato, ker je nemogoče zagotovo vedeti, kdo si, in tisti, ki to kao zagotovo vedo, ne vedo???

Opisati je nemogoče, ker je opis stvar razuma, vedeti kdo in kje si, pa ni le razumsko dojemanje, ampak stvar ene celovite zaznave samega sebe- vključuje polega fizičnega, tudi čustveno, mentalno in duhovno polje tvojega bitja. Ko vse to dobro čutiš in imaš to ozaveščeno, imaš tudi dober občutek zase in svoje meje in tudi meje drugih ljudi dobro zaznavaš (to je stvar osebnostnega in duhovnega razvoja in dela na sebi, kot pravi Butl). Dober občutek zase je nekaj, kar se razvija z nami že od otroštva. Če smo imeli koliko-toliko ugodne pogoje za razvoj (brez fizičnih, čustvenih in mentalnih zlorab, vzgojo z dobro in ljubeče postavljenimi mejami in dopuščanjem enih normalnih frustrirajočih situacij), imamo na ravni osebnosti kar dober občutek zase, čutimo, kdaj nam kdo prekoračuje meje in se ponavadi znamo tudi čist primerno odzvati, taki ljudje ponavadi tudi nimajo tendence drugim prekoračevati mej . Ranjeni ljudje - se pravi tisti, ki so jim posegali v njihovo fizično telo, čustveno in mentalno osebno polje, pa imajo v teh poljih blokade, lahko celo skrčitve in vrzeli, izgleda, kot da bi deli polja manjkali in tudi sami to čutijo, ali pa čutijo v sebi napetost neznanega izvora, žalost, depresijo ... določenih čustev ne morejo izražati, imajo težave z izražanjem svojih misli, ne upajo si zares misliti svojih misli, ne vedo, kaj jih veseli, kaj čutijo ... skratka, ne čutijo se in ne vedo dobro, kdo so. Te vrste poškodovani, manjkajoči občutek zase na ravni osebnosti se da zaceliti skozi izkušnjo potlačenih oz. odcepljenih delov. To se da narediti na več različnih načinov, vedno je pa to proces, ki lahko kar traja in zna biti tudi zelo boleč, tako kot so bile boleče situacije, kjer smo "izgubili" dele sebe. V naši kulturi grejo te stvari skozi razne regresijske pristope, doživljajske psihoterapije, telesno psihoterapijo, Core-energetiko... pri šamanskih ljudstvih skozi obrede (gre za obrede priklica duše/delov duše, popotovanja skozi posebne zgodbe, kjer človek podoživlja in izkuša dele sebe, ki jih ni čutil...). Tudi na duhovni ravno je to stvar doživetja, ki pa presega razumsko dojemanje - tega se z razumom preprosto ne da dojeti in zato tudi ne opisati, to so nad-osebna doživetja. Če gre za dojemanje kdo sem na ravni osebnosti za zaznavanje mej osebnosti oz. osebnega prostora, gre na duhovni ravni za preseganje teh mej, za doživetje duhovne razsežnosti in občutenja enosti z vsem , brezčasnega bivanja v enem skupnem polju... Meni je bilo to duhovno spoznanje hipna izkušnja, ko je nisem niti pričakovala, niti zavestno hotela izkusiti. (Ne vem pa, kako je na to vplivalo moje življenje in delovanje prej ali v prejšnjih življenjih...)

...To se da narediti na več različnih načinov, vedno je pa to proces, ki lahko kar traja in zna biti tudi zelo boleč, tako kot so bile boleče situacije, kjer smo "izgubili" dele sebe. V naši kulturi grejo te stvari skozi razne regresijske pristope, doživljajske psihoterapije, telesno psihoterapijo, Core-energetiko... pri šamanskih ljudstvih skozi obrede (gre za obrede priklica duše/delov duše, popotovanja skozi posebne zgodbe, kjer človek podoživlja in izkuša dele sebe, ki jih ni čutil...). Tudi na duhovni ravno je to stvar doživetja, ki pa presega razumsko dojemanje - tega se z razumom preprosto ne da dojeti in zato tudi ne opisati, to so nad-osebna doživetja. Če gre za dojemanje kdo sem na ravni osebnosti za zaznavanje mej osebnosti oz. osebnega prostora, gre na duhovni ravni za preseganje teh mej, za doživetje duhovne razsežnosti in občutenja enosti z vsem , brezčasnega bivanja v enem skupnem polju... Meni je bilo to duhovno spoznanje hipna izkušnja, ko je nisem niti pričakovala, niti zavestno hotela izkusiti. (Ne vem pa, kako je na to vplivalo moje življenje in delovanje prej ali v prejšnjih življenjih...)

V praksi se ne gre samo za vračanje delčkov duše ene osebe, zlasti če si je človeček malo izmenjal s kom drugim določene delčke v prejšnjih lifeov...Povedano po domače gre se za izmenjavo, človeček prikliče (poišče) nazaj svoje delčke, delčke od nekoga drugega pa vrne tistemu drugemu...to so pač trikovi, ki spadajo pod rezanje karmičnih vezi...V praksi to pomeni da je bil prvi človeček zelo blizu drugemu, sta bila partnerja, zelo dobra kolega, pristaša iste skupine nečesa, ipd...če je bilo pa prav ritualno (magijsko) to izvedeno je pa treba upoštevati še malo več dejavnikov. In ponavadi se znajo sprostiti kar "ubitačna" čustva, zlasti če so v igri kakšne zlorabe psihičnih moči... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Določenih globinskih procesov se pač ne dela kar tako pri običnih ljudeh, ampak pri tistih, ki imajo (izražajo) malo "vještačke krvi"...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Opisati je nemogoče, ker je opis stvar razuma, vedeti kdo in kje si, pa ni le razumsko dojemanje, ampak stvar ene celovite zaznave samega sebe- vključuje polega fizičnega, tudi čustveno, mentalno in duhovno polje tvojega bitja. Ko vse to dobro čutiš in imaš to ozaveščeno, imaš tudi dober občutek zase in svoje meje in tudi meje drugih ljudi dobro zaznavaš (to je stvar osebnostnega in duhovnega razvoja in dela na sebi, kot pravi Butl). Dober občutek zase je nekaj, kar se razvija z nami že od otroštva. Če smo imeli koliko-toliko ugodne pogoje za razvoj (brez fizičnih, čustvenih in mentalnih zlorab, vzgojo z dobro in ljubeče postavljenimi mejami in dopuščanjem enih normalnih frustrirajočih situacij), imamo na ravni osebnosti kar dober občutek zase, čutimo, kdaj nam kdo prekoračuje meje in se ponavadi znamo tudi čist primerno odzvati, taki ljudje ponavadi tudi nimajo tendence drugim prekoračevati mej . Ranjeni ljudje - se pravi tisti, ki so jim posegali v njihovo fizično telo, čustveno in mentalno osebno polje, pa imajo v teh poljih blokade, lahko celo skrčitve in vrzeli, izgleda, kot da bi deli polja manjkali in tudi sami to čutijo, ali pa čutijo v sebi napetost neznanega izvora, žalost, depresijo ... določenih čustev ne morejo izražati, imajo težave z izražanjem svojih misli, ne upajo si zares misliti svojih misli, ne vedo, kaj jih veseli, kaj čutijo ... skratka, ne čutijo se in ne vedo dobro, kdo so. Te vrste poškodovani, manjkajoči občutek zase na ravni osebnosti se da zaceliti skozi izkušnjo potlačenih oz. odcepljenih delov. To se da narediti na več različnih načinov, vedno je pa to proces, ki lahko kar traja in zna biti tudi zelo boleč, tako kot so bile boleče situacije, kjer smo "izgubili" dele sebe. V naši kulturi grejo te stvari skozi razne regresijske pristope, doživljajske psihoterapije, telesno psihoterapijo, Core-energetiko... pri šamanskih ljudstvih skozi obrede (gre za obrede priklica duše/delov duše, popotovanja skozi posebne zgodbe, kjer človek podoživlja in izkuša dele sebe, ki jih ni čutil...). Tudi na duhovni ravno je to stvar doživetja, ki pa presega razumsko dojemanje - tega se z razumom preprosto ne da dojeti in zato tudi ne opisati, to so nad-osebna doživetja. Če gre za dojemanje kdo sem na ravni osebnosti za zaznavanje mej osebnosti oz. osebnega prostora, gre na duhovni ravni za preseganje teh mej, za doživetje duhovne razsežnosti in občutenja enosti z vsem , brezčasnega bivanja v enem skupnem polju... Meni je bilo to duhovno spoznanje hipna izkušnja, ko je nisem niti pričakovala, niti zavestno hotela izkusiti. (Ne vem pa, kako je na to vplivalo moje življenje in delovanje prej ali v prejšnjih življenjih...)

Občudujem, obvladaš, Iknee! http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif

Glede česa pravijo ''say yes''? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Življenju, I guess. Vsemu. Tak kot da bi ti sam izbral situacijo, ki ti npr. ni povšeči in ti povzroča nelagodje in bi se ji najraje ognil. Hm. :)

1 "Ampak je pa res, če sem imel do nje napačen odnos, pol ga imam tudi do njega, sej jaz sem en in isti zapacan v odnosu s tem ali pa z drugim."

2 "v tem grmu lahko tiči tudi napaka ...

če se sprejmeš takšnega kot si, ni nujno , da želiš kaj spremenit pri sebi ... lahko si tudi sam sebi dovolj ...

in si rečeš ... sem pač tak ... kaj zato ... kaj ma veze ... ?

in izgleda ... v večini primerov je točno tako ..."

"Tudi to lahko drži.

Po ''šolsko'' bi temu rekli:

- nižji jaz/ego - se bo sprijaznil in verjel, da se mu ni treba spremenit

- višji jaz/ljubezen - se bo sprejel takega kot je, ker je to prvi korak k sebi

(bolj kot smo v nevednosti ali zanikanju svojih temnih strani, bolj se odmikamo

možnostim za ''reševanj'' teh strani. ko se sprejmemo, lahko predelamo in

postanemo bremena prosti. ko sebe ne vrednotimo, ne vrednotimo drugih,

ker vemo, da je vse povezano.)"

izjava1" se pa nanaša na samopodobo, samozavest, pogum...podobno kot krščanska miselnost o grehi, nečistoči, itd...si pač pod vplivom slepil...tako kot vsak človek dokler jih ne "pregazi" (presvetli)..."

" Jeza je sama po sebi nevtralna, ni nečista, kaže ti le, da je nekaj narobe. Ženska v sanjah je ravnala tako, kot je morala, da ti je nakazala problem. Problem je torej v tebi. Zakaj si se razjezil? Česa si se ustrašil? Ali bi se razjezil tudi, če to ne bi tvoj guru, ampak kar en človek pač? Zakaj si njeno vedenje vzel osebno (če ne bi, se ne bi razjezil nanjo!)?"

Vse to je iz teme o sanjah, ne znam multicitirati oz povprek, zato tako.

Zelo mi je padel v oko prvi stavek, ker se mi zdi zelo zagoneten. Kaj to pomeni, da nas naj ne bi nič motilo, da se bi morali z vsemi razumeti, da naj ne bi imeli mej? A to pomeni, da če nekoga ne maram, to pomeni, da ne morem nikogar imeti rada??? A je mogoče da tudi sama tako mislim? Potem se mi to navezuje na tisto o opuščanju vzorcev in kako se mi bodo ponavljali, če jih ne razrešim; tam kjer sem ponorela ... Kaj to pomeni, da moram do konca življenja jesti limone, če mi ne bodo postale všeč ali si iz njih ne bom naredila limonade ali se prepričala, da niso kisle ali ugotovila, da kislo je dobro ... ?!?

In o Jazu, višjem in nižjem, no tu vidim da sem nekje zapela, ampak tako ponorelo in ubogo pravim: "Zakaj bi morala biti jaz tista, ki vse opušča in popušča, zakaj bi se jaz šla nadjaza in svetnika in delati čudeže iz sebe, zakaj sem potem človek? Sem samo človek. To je človeško a ni? Čustva, jeza, žalost, obup, veselje, imeti rad, z veseljem početi ... Zakaj moram biti razsvetljeni lolek, drugi pa ..."

Ja, res sem reva revica uboga bolna ...

Se komu kdaj da kaj reči na nekaj od tega nekoč

Hvala enkrat

Zelo mi je padel v oko prvi stavek, ker se mi zdi zelo zagoneten. Kaj to pomeni, da nas naj ne bi nič motilo, da se bi morali z vsemi razumeti, da naj ne bi imeli mej?

Ja :) Ampak tega se ne da dosežt umetno, samo s svojim trudom. Če si pripravljen sprejet milost Krišne in njegovih čistih bhakt lahko dosežeš to stanje ja, da si v harmoniji z vsemi in da te nič ne moti :) Jz nism skos še v tem, sem pa enkrat bil za neki časa in je blo res dobr.

A to pomeni, da če nekoga ne maram, to pomeni, da ne morem nikogar imeti rada???

Ja :) Ker parcialna ljubezen pomen, da je uzadi še en sebičen interes, ta pa onemogoča pravo ljubezen do kogarkoli. Ampak tud to se ne da umetno dosežt samo s svojim trudom. Če pod vodstvom čistih bhakt deluješ za Boga, Krišno, lahko postopoma prebudiš res univerzalno (pravo) ljubezen.

1 "Ampak je pa res, če sem imel do nje napačen odnos, pol ga imam tudi do njega, sej jaz sem en in isti zapacan v odnosu s tem ali pa z drugim."

2 "v tem grmu lahko tiči tudi napaka ...

če se sprejmeš takšnega kot si, ni nujno , da želiš kaj spremenit pri sebi ... lahko si tudi sam sebi dovolj ...

in si rečeš ... sem pač tak ... kaj zato ... kaj ma veze ... ?

in izgleda ... v večini primerov je točno tako ..."

"Tudi to lahko drži.

Po ''šolsko'' bi temu rekli:

- nižji jaz/ego - se bo sprijaznil in verjel, da se mu ni treba spremenit

- višji jaz/ljubezen - se bo sprejel takega kot je, ker je to prvi korak k sebi

(bolj kot smo v nevednosti ali zanikanju svojih temnih strani, bolj se odmikamo

možnostim za ''reševanj'' teh strani. ko se sprejmemo, lahko predelamo in

postanemo bremena prosti. ko sebe ne vrednotimo, ne vrednotimo drugih,

ker vemo, da je vse povezano.)"

izjava1" se pa nanaša na samopodobo, samozavest, pogum...podobno kot krščanska miselnost o grehi, nečistoči, itd...si pač pod vplivom slepil...tako kot vsak človek dokler jih ne "pregazi" (presvetli)..."

" Jeza je sama po sebi nevtralna, ni nečista, kaže ti le, da je nekaj narobe. Ženska v sanjah je ravnala tako, kot je morala, da ti je nakazala problem. Problem je torej v tebi. Zakaj si se razjezil? Česa si se ustrašil? Ali bi se razjezil tudi, če to ne bi tvoj guru, ampak kar en človek pač? Zakaj si njeno vedenje vzel osebno (če ne bi, se ne bi razjezil nanjo!)?"

Vse to je iz teme o sanjah, ne znam multicitirati oz povprek, zato tako.

Zelo mi je padel v oko prvi stavek, ker se mi zdi zelo zagoneten. Kaj to pomeni, da nas naj ne bi nič motilo, da se bi morali z vsemi razumeti, da naj ne bi imeli mej? A to pomeni, da če nekoga ne maram, to pomeni, da ne morem nikogar imeti rada??? A je mogoče da tudi sama tako mislim? Potem se mi to navezuje na tisto o opuščanju vzorcev in kako se mi bodo ponavljali, če jih ne razrešim; tam kjer sem ponorela ... Kaj to pomeni, da moram do konca življenja jesti limone, če mi ne bodo postale všeč ali si iz njih ne bom naredila limonade ali se prepričala, da niso kisle ali ugotovila, da kislo je dobro ... ?!?

In o Jazu, višjem in nižjem, no tu vidim da sem nekje zapela, ampak tako ponorelo in ubogo pravim: "Zakaj bi morala biti jaz tista, ki vse opušča in popušča, zakaj bi se jaz šla nadjaza in svetnika in delati čudeže iz sebe, zakaj sem potem človek? Sem samo človek. To je človeško a ni? Čustva, jeza, žalost, obup, veselje, imeti rad, z veseljem početi ... Zakaj moram biti razsvetljeni lolek, drugi pa ..."

Ja, res sem reva revica uboga bolna ...

Se komu kdaj da kaj reči na nekaj od tega nekoč

Hvala enkrat

sej o tem pa jaz skozi tobim o iskrenosti da samga sebe, da veš kdaj se lažeš samemu sebi in kdaj je res ko ne moreš,ko ne razumeš....

ja saj, čisto mimo vse skup. Še vedno pa mi ne gre v glavo, da če enga ne maraš da pol ne moreš nobenga. Čist mimo.

Ma ne bluzite...človek ima lahko rad 99% ljudi, 1% pa ne mara...No ja, razmerje je lahko tudi malo večje recimo 60: 40, recimo če ne mara črncev, američanov, židov, ipd....v to enačbo niso vključeni živalce, rastlince, vesoljčki, duhci in ostala čudna stvorenja, zato ker niso človečki...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Ma ne bluzite...človek ima lahko rad 99% ljudi, 1% pa ne mara...No ja, razmerje je lahko tudi malo večje recimo 60: 40, recimo če ne mara črncev, američanov, židov, ipd....v to enačbo niso vključeni živalce, rastlince, vesoljčki, duhci in ostala čudna stvorenja, zato ker niso človečki...:D

:D

Ma ne bluzite...človek ima lahko rad 99% ljudi, 1% pa ne mara...No ja, razmerje je lahko tudi malo večje recimo 60: 40, recimo če ne mara črncev, američanov, židov, ipd....v to enačbo niso vključeni živalce, rastlince, vesoljčki, duhci in ostala čudna stvorenja, zato ker niso človečki...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

jes recimo... nimam prou nič proti židom.

je pa le treba vedet, da niso sami krivi, da so židje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/pevc.jpghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smok.gif

ja saj, čisto mimo vse skup. Še vedno pa mi ne gre v glavo, da če enga ne maraš da pol ne moreš nobenga. Čist mimo.

:)

Zato ker če nekoga ne maraš, pomen, da je tvoja zavest na materialni ravni zaradi materialnih želja. Če vidiš, da enga nimaš rad, drugega pa imaš, pomen da tega drugega nimaš zares rad, ampak imaš samo en materialni interes z njim, ne pravo ljubezen. Ko se dvigneš iznad materialne dualnosti, maš lahko enakovredno rad vse. Materialna "ljubezen" te ne ne more izpolnit. Niti materialno sovraštvo. To je šele temelj prave duhovnosti, ki pa se pol razvija še naprej.

jes recimo... nimam prou nič proti židom.

je pa le treba vedet, da niso sami krivi, da so židje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/pevc.jpghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smok.gif

Seveda so sami krivi, to je rezultat njihovih prejšnjih dejanj. Ampak to ni razlog, da bi mogu met kej proti njim.

to vedno ne drži, lahko imaš nekoga rad pa nima nič denarja,

očara te njegova iskrenost, prijaznost, ljubeznivost, pogled na življenje, gleda pozitivno,

v težkih situacijah se zna obvladovat.. še bi lahko naštevala.

:)

Sej ni sam denar materialna stvar, tud to kar si naštela so materialne stvari. Eno je gosta materija, eno pa fina ali subtilna materija in oboje je materialno, pomen, da ne traja, stalno se spreminja.

to vedno ne drži, lahko imaš nekoga rad pa nima nič denarja,

očara te njegova iskrenost, prijaznost, ljubeznivost, pogled na življenje, gleda pozitivno,

v težkih situacijah se zna obvladovat.. še bi lahko naštevala.

če si upaš bit mal iskrena.. se upraši sama sebe... in ne rabiš niti odgovorit.... jes si itaq domišljam, da odgovor poznam, hahahahhahahahah

torej...

kaj pa, če te očara to, da on na tebi vidi vse te lastnosti?

Zato ker če nekoga ne maraš, pomen, da je tvoja zavest na materialni ravni zaradi materialnih želja. Če vidiš, da enga nimaš rad, drugega pa imaš, pomen da tega drugega nimaš zares rad, ampak imaš samo en materialni interes z njim, ne pravo ljubezen. Ko se dvigneš iznad materialne dualnosti, maš lahko enakovredno rad vse. Materialna "ljubezen" te ne ne more izpolnit. Niti materialno sovraštvo. To je šele temelj prave duhovnosti, ki pa se pol razvija še naprej.

Včasih smo take "krivoverce" kurili na grmadah...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Nekateri človečki imajo radi svoje starše, otroke, rođake...drugih pa ne....To se pravi, da lahko prve ljubijo iz dna svoje duše, druge pa ne morejo...iz tega sledi, da pri prvih nimajo materialnih želja, medtem ko pri drugih jih lahko imajo...itd...Zaključek je, da te štorije v praksi ne držijo 100%...Od oka bi rekel, da je zgornja trditev samo 25% točna...Pri duhovnosti se pač trditvam, ki imajo tako majhen delež (manj kot 50%) ne posveča kaj dosti pozornosti...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Neki mam.

In kaj lahko poveš o svojih lastnih demončkih...da jih je zelo težko izbacit iz kuče (telesa), da radi tupijo svoje bajke...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...