Nada7 18. avgust 2013 Prijavi Deli 18. avgust 2013 Potem pa takoj "malo" v roke in začni pjevat Hare Krišna...samo ne iskat pomoči pri škofijski karitas, če kaj zagusti v življenju...tam se pjeva ime Jezusa... no, najbrž si se malo zafrkaval...Resno pa, ker se strinjam z mgd-jem, še mi ni treba peti Hare Krišna, ali zato, ker si ti tako rekel. In če prav razumem tvoj point, lahko tudi vidim, da je tak pogled precej omejen ; da naj ne bi bilo v redu imeti rad samo svoje sorodstvo, ali "samo" koga drugega.Glede iskanja pomoči, ko mi bo zagustilo, bi lahko več stvari napisala. Le to, če mi bo zelo zagustilo, verjetno ne bom veliko premišljevala Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 19. avgust 2013 Prijavi Deli 19. avgust 2013 no, najbrž si se malo zafrkaval...Resno pa, ker se strinjam z mgd-jem, še mi ni treba peti Hare Krišna, ali zato, ker si ti tako rekel. In če prav razumem tvoj point, lahko tudi vidim, da je tak pogled precej omejen ; da naj ne bi bilo v redu imeti rad samo svoje sorodstvo, ali "samo" koga drugega.Glede iskanja pomoči, ko mi bo zagustilo, bi lahko več stvari napisala. Le to, če mi bo zelo zagustilo, verjetno ne bom veliko premišljevala Jaz vedno resno mislim...u joker stllu....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png Moj point je čisto simpl...človek ima najprej rad samo sebe...potem začne razvijat ljubezen do svojih bližnjih...potem do ostalih človečkov...šele potem al pa usput pa še do ostalih bitjec...Časovno pa to traja ulala, več kot en life... In večina ljudi je na stopnji, ko gleda samo na svojo ritko in na svoje bližnje za ostale se jim pa fučka...Kar pa mgd priča so pa večinoma teorije, praksa je pa iz dosega povprečnega človeka...Ali povedano drugače bolj ko ima človek odprto srce (srčno čakro) več ljubezni se lahko izraža skozi njega in več bitjec lahko ljubi...in to brezpogojno...kar pomeni da ni več toliko pod vplivom "materialnosti" in da deluje iz duhovnega nivoja al kakšne pojme je že mgd uporabil...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png 1 Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 19. avgust 2013 Prijavi Deli 19. avgust 2013 Ponoč stojiš na cesti in od daleč vidiš eno svetlobo. Ko se približa lahko izza te svetlobe vidiš tudi avto in voznika. Na podobn način lahko izza svetlobe Brahmana vidiš tudi lepo obliko Krišne, iz katerega sije Brahman. To sem hotu rečt. In glede na to, da vsa živa bitja, tudi jaz, izhajamo iz Šri Krišne, če maš rad Krišno maš naravno rad tudi vse druge, tudi sebe, ker smo vsi povezani z Njim. Zato v končni fazi mimo ljubezni do Krišne, ne mormo dosežt univerzalne in brezpogojne ljubezni, torej tudi končne pomiritve in izpolnitve ne. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.