Skoči na vsebino

Kako se odvadim kajenja?

Čebela

Recommended Posts

pred nekaj meseci sem videla ljudi, ki so zboleli za pljucnim rakom (najbrz je vecini kadilcev jasno, posledica cesa je le-ta ) in kateri so bili operirani na pljucih..pac, najbolj prizadet del pljuc so jim odstranili in jim na nek nacin "resili" zivljenje.

ceprav sem enkrat poslusala raziskavo, kako velik odstotek ljudi s pljucnim rakom zopet zboli za tem, kljub posegu. :sori:

saj veste...bolezen je posledica nekega vzroka,...pa ce se ta ne resi, se zgodba nadaljuje...

v bistvu s tem prizorom, ko so ti ljudje osoplo prihajali, potrti in (najbrz) zavedajoc se kam so pripeljali svoje zivljenje, s tem pa tudi posredno zivljenje svojih druzin, prijateljev, sem zacela malo bolj globoko razmisljat o tem...kaj je tisto, kar vlece ljudi h kajenju? kaj jim daje tisto veselje, da vsak dan nosijo s seboj tisto skatlico in si na vsakem koraku prizigajo cik? v mladosti se vecini vse skupi zacne, ker hoce bit posameznik blizu odraslosti, blizu ostalim sosolcem, ki kadijo iin se tako pocutijo mocni, odrasli, odgovorni, samozavestni,... kmalu pa se to mladostno pocetje sprevrze v navado in tu se sele zacne pot, s katere verjamem da ni lahko oviti. tudi sama vem, kako bi se mi bilo tezko odreci cokoladi x:)x a vendar sem prepricana, da je mozno zaviti s poti kadilcev in upam, da boste kadilci cim prej nasli to smer.

upam, da ni prevec zagrenjena ta zgodba, ampak vseeno se mi je zdelo, da je tu primerno mesto, kjer lahko to napisem

soncen pozdrav

Deli na socialnih omrežjih

nosorog zakaj pa 1.8.? To sploh ni fajn, da si za naprej postavljaš datum, ker to pomeni, da se že danes obremenjuješ, da takrat bo pa konec. In ko pride 2.8. spet začneš. :xx!: DANES RECI, NIČ VEČ!! In nehaj. :palec: Sam da se ne boš potem preveč zakaju s travo. x:Dx
Drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.........

Pepričljivo. Hm, zgleda da je pomembna predvsem odločitev. O.K. - od 01.08. ne bom več kadil cigaret, ampak samo še travo. :palec:

x:Dx ..tako odočitev je sprejel moj frend pred par leti........in čikov še danes ne kadi več. Tak da si na dobri poti x;)x Jaz pa sem si včeraj kupu tobak.....v upanju, da se mi ne bo dalo 20x na dan zvijat. x:Dx Sam najprej moram zaloge pokurit. x;)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Heja moja bakica kadi že 40 let, al pa še mal več, in od kar je začela poskuša nehat.... no zdaj je nehala... poskušat :xx!:
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Heja moja bakica kadi že 40 let, al pa še mal več, in od kar je začela poskuša nehat.... no zdaj je nehala... poskušat  :xx!:

:palec: :palec: Bravo babica! Zato, ker se je nehala sekirat....

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Guest sanjalica
Tak... prihaja "službena ura" :mex: za prvi čik na delovnem mestu... (kadim in kofetkam ob 9.30 in okrog 13.30...vedno po 2 čika... x;)x )

pišuka sanjalica, si se nekaj razburjala čez mickenega na pijači (da je kadil pa to) x^x .....sem bla ziher, da spadaš med nekadilce x:Dx

...no, sama nimam še namena...nehat x:Dx :vragec: x;)x

in zdej bom šla na :mex: pavzo x:px x;)x

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Guest sanjalica

Amis...saj veš... tisti ki smo grešniki...grehe še bolj vidimo :D :D :D

Jaz...vedno zdravljena (in nikoli ozdravljena) kadilka..... x:o)x

Nehujem in nehujem...in nehujem....zaenkrat spet samo teoretično....... :xx!:

niti slučajno nimam namena nehat/nehvat...sploh to drugo se mi zdi, da se ne obnese...če člouk že kadi, pol naj si vsaj ne očita in si teži, ker se mi zdi, da maš pol sam še več škode, če drugega ne, zaradi občutka slabe vesti ... x:)x x;)x

pa saj to ni reklama...sam moje bedarije x:Dx x;)x

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Kaj pa vem. Če nimaš blemov in verjameš, da jih zaradi čikov ne boš imel....pa kadi, ne. Sam imam občutek, da mi moje občasne zdr. težave potencira, tako da....bi rad nehal. x^x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

povzroca kajenje poleg ze vseh znanih traparij se neplodnost?

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

povzroca kajenje poleg ze vseh znanih traparij se neplodnost?

Baje ja.

Poleg vseh bolezni...

pa se vplivajo na fizicno pripravljenost... :xx!:

pa se velik dnarja gre...

pa se prav nic prijetno ne disi...

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

wauuuu... tolk je razlogov zakaj "ne"... pa se vseen vecina trmasto vztrajajo pri "ja"

kaj se ne dobi se kje drugje, na kaksen drugacen nacin razen kajenja, obcutek varnosti, zaupanja vase, pomiritve?

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

Pride Mujo v trafiko in reče:'Daj jedne Marlboro'

Prodajalka mu da škatlico, na kateri v velikem črnem okvirju piše:

'KAJENJE POVZROČA IMPOTENCO'

Mujo vrne škatlico in reče:'Ne valja ova. Daj jedne sa RAK'

:wOOt: :wOOt: :wOOt:

x:Dx x:Dx x:Dx

nosorog zakaj pa 1.8.? To sploh ni fajn, da si za naprej postavljaš datum, ker to pomeni, da se že danes obremenjuješ, da takrat bo pa konec. In ko pride 2.8. spet začneš.  :xx!: DANES RECI, NIČ VEČ!! In nehaj.  :palec: Sam da se ne boš potem preveč zakaju s travo.  x:Dx

Vsaka skrb je odveč, saj se s tem prav nič ne obremenjujem. Trinajst let zapored od 01.01. do 31.01. nisem kadil, 1.2. pa sem mrtvo hladno spet prižgal čik. Ne čutim potrebe, da bi za stalno nehal, in tud 01.08. bo šlo le za pavzo. Takrat, ko ne kadim, tudi totalno spremenim lajf - ne hodim po gostilnah, ne pijem kave ... Problem je v tem, da niti enga pera ne morem spit brez čika. In da bi nehal za stalno? Ni šans! Čemu pa bi bil podoben lajf brez gostiln in pera? :wOOt: :wOOt: :wOOt:

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Guest sanjalica

Nosorog, točno to je to... :palec: spremeni se ti lajf!

Kot sem že milijonkrat napisala svoj moto med kajenjem: "Kava brez čika je kot seks brez dedca!."

Tudi jaz, ko imam tu_pa_tam prebliske "bistre pameti in zdravega razuma" in neham kaditi (najdlje mi je pavza 5 let in pol - sedaj kadim letoinpol z občasnimi dvo- ali trotedenskimi prebliski) mi ne paše družba kadilcev, mi po treh dneh čiki tako smrdijo, da mi gre na bruhanje... kave ne morem spiti...

Skratka...obrnem se za 380 stopinj!

In težim 1000 na uro možu, naj se "tudi on" spametuje.... (njemu pa je ta ideja na svetlobne let oddaljena... :( )

Aja...sedaj pa brez čika...spat.

x;)x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...