Skoči na vsebino

Kako se odvadim kajenja?

Čebela

Recommended Posts

mati je šla v rogaško k enmu.....ne vem točno kir je to....

drgač pa sej pravim, vse ostale so hipnotizirali, dejansko res, sam mene ni ratal x:Dx pa tud ajd, dopuščam možnost da kje obstaja tak k bi lohk x;)x

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

Deli na socialnih omrežjih

Ni tok enostavno. Sem pogledal tvoje prejšnje poste in videl, da keš od cigaret porabljaš za radiatorje. Jaz nič takega ne rabim in če ne bi kadil, se bojim, da bi imel potem preveč denarja, denar pa kvari ljudi.

:vio:

Svetuješ, da naj prekršim zakon? Hm - spet povezava s kešom. Ko sem ga nazadnje prekršil (spil šter pere, pol so me pa policaji ustavli in sem pihal), me je to stalo 50 čukov. Če ga prekršim zdaj (tega - čiki so zakon), ni šans, da me kdo kaznuje in spet bo ostajal denar in bil potencialna nevarnost, da me pokvari.

Res ne vem, zakwa bi nehal ...

lalala

x:o)x x:o)x x:o)x

Ne obremenjuj se z denarjem! Raje ga nakaži na moj transakcijski!!! x:px

A ti napišem cifro mojega TRR raje na OS, da mi ne bojo vsi zdaj tle nakazovali denarja, ki ga imajo odveč? x;)x

• 2 weeks later...

Pozdravljeni !

Prelistal sem večino strani v tej temi in se mi zdi, da sem veteran med kadilci, ki so prestopili xrolleyesx

Decembra sem prenehal po 35+ letih kajenja 35+ cigaret dnevno.

Zdaj sem kadilec-abstinent, po tolikih letih se res ne morem imeti za nekadilca,

tudi nikoli več ne bom nekadilec.

Je še kakšen veteran tukaj ?

Ne vem, če je kdo že omenjal v tej temi, ker nisem brala vseh 20 strani, ampak sama priporočam, da si preberete knjigo "Končno nekadilci" od Alana Carr-ja. Je fantastična. Nanjo sem pred nekaj leti naletela čisto po naključju... sicer sama še vedno kadim, sem pa takrat nehala kaditi za skoraj leto dni, brez bistvenih posledic. knjiga ne ponuja nobenih posebnih metod, le nov vpogled na kajenje... skratka - toplo priporočam.

pa veliko uspeha vsem, ki se boste lotili prenehanja kajenja. upam, da se vam kmalu pridružim tudi sama.

lp

sara

Mala in neugledna knjižica, ampak čisto zlato.

Nobenih lepih receptov notri.

Priporočljivo.

:palec:

Glih v četrtek dobu to knjigo v dar od mačkice...... x:)x :palec: Že nekaj malega prebral in bl bereš bl se kot kadilec tumhajtek počutiš.....x:o)x

Sicer pa si letos še nisem kupil cigaret. Kadim tobak, povprečno si jih zvijem nekje od 5 do 10 na dan, za1x sem zadovoljen. To sam faza k prenehanju, k mi še ni čist za nehat, vem pa, da bi bilo fajn......

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

NOSOROG x:o)x x:o)x x:Ix ha, ha (če dovoliš moje skromno mnenje)---> provaj še ta mesec potegniti na par let..

zakaj : če se ne motim vsaka cigareta v povprečju znanjša življenje za 7 minut (če imam prave podatke).

poled kvantitete pa določa tudi kvaliteto življenja, tak da...

saj ti je najbrž fajn živeti, ali???

:hapyb: s torto, če jo imaš rad... x:o)x x:o)x x:Ix

http://waltm.net/mermaid.gif

Guest ODRI

...ne bom brala vseh postov in ne komentirala nobenega mišljenja in izkušnje...PREPROSTO NEHAŠ IN NE PRIŽGEŠ VEČ. Po 14 letih mi je lani 01.01.2005 uspelo in sedaj ne rabim več dima x;)x x;)x

Tukaj je samo VOLJA

Lep dan x:Xx

joj, ne morem vse brat...a lahk kar naenkrat neham al postopoma zmanjšujem število cigaret :unsure:

ja, valda. jeternica. kar totalno nehaš. rez.

postopno zmanjševanje cigaret je po moje zelo zavajaloče.. težko verjetno, da bi na koncu tudi zares nehal. .

razen, če imaš spet nekoga, ki te kontrolira... (na tak way so v bistvu delovale tudi neke medicinske delavnice v Mariboru (vodila jih je poklicna medicinska sestra) in cel proces je trajal ful. če se prav spomnil vsaj pol leta. (po nekih stopnjah in itd..). uspešnost (po spominu sodeč-je bila nekje 60%. res pa je tudi to, da sem o tej delavnici nazadnje slišala pred 2-mi leti, tak da je možno, da se je med tem marsikaj spremenilo))

če si pa samokontrolirano in samodisciplirano bitje kot npr. Nosorog (to zdaj zares mislim), pa naredi rez.

učenje samodiscipline pa je zanimiva stvar. x:Dx x;)x jaz še imam tudi tu precej dela...x:Dx x:Dx

veliko VOLJE!!!

NOSOROG x:o)x x:o)x x:Ix ha, ha (če dovoliš moje skromno mnenje)---> provaj še ta mesec potegniti na par let..

zakaj : če se ne motim vsaka cigareta v povprečju znanjša življenje za 7 minut (če imam prave podatke).

poled kvantitete pa določa tudi kvaliteto življenja, tak da...

saj ti je najbrž fajn živeti, ali???

:hapyb: s torto, če jo imaš rad... x:o)x x:o)x x:Ix

Fajn je kvalitetno žvet. Ena od prvin kvalitetnega lajfa pa je, da npr. sediš polet s pirom in čikom v senci in bereš Alan Forda.

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Pred leti sem kadila... Pa sem kar na "ck" nehala. x^x Niti ne pogrešam. Edino, kar sem sprva pogrešala je ritual "čik pavze", pa ko se spajdašiš s folkom, ko greš na balkon, ven ipd. na čik... Pa po...khm... x:Ix

Najbolj me je pa to neslo, ker med delom ni bilo več čik pavz. :wOOt: Recimo, če ves dan delaš okol bajte in to... Tako, da sem kar durh delala, brez pavze - sem bila čist koma na koncu dneva (sem malo preveč naspidirana drugač)... No, pavz še vedno ni, sem pa na kondiciji pridobila.. x:Dx

Je bil pa vedno problem na koncertih - v eni roki pir, v drugi čik... Kako naj ploskam? :eek:

Nosko, maš ti kej strelsko/škorpijonsko/tigrovskega v sebi? x:)x

Imam pa ful boljš pljuča, odkar ne kadim... Voham pa bistveno preveč dobro... Ker na tem svetu na žalost čisto premalo stvari prijetno diši. :xx!:

Vsem, ki se odvajajo - ne dajte se! Vsak dan je lažje! :palec: x;)x

Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo.

Fajn je kvalitetno žvet. Ena od prvin kvalitetnega lajfa pa je, da npr. sediš polet s pirom in čikom v senci in bereš Alan Forda.

lalala

xokx jaooooooooo,

škoda sam da je do poletja tok daleč.... lalala

... kva a tota sol nikotinske odvisnosti pa ne pozdravi... :o|o: :inocent: x;)x x:Dx

itak, da ja... zakaj sploh sprašuješ?? x:Dx x:Dx x:Dx

da se spokam jaz zdaj s to premično sireno dol. sem enega tipa-sošolca vprašala, če mu je ful kičasta.. pa mi reče, da je taka kot jaz. no comment..

Pred leti sem kadila... Pa sem kar na "ck" nehala. x^x Niti ne pogrešam. Edino, kar sem sprva pogrešala je ritual "čik pavze", pa ko se spajdašiš s folkom, ko greš na balkon, ven ipd. na čik... Pa po...khm... x:Ix

Kle sm meu tud jst probleme. Sm biu navajen it vsako jutro v dolino v štacuno in po cajtng, čez cesto od štacune je pa bife, kjer se zbirajo znanci na kavi in čiku. Sm šou ene dvakrat zraven na kakav brez čika, pa je blo ful smotan. Zdj sm pa itak najdu eno pešpot čez hosto do bencinske črpalke, da grem nekajkrat na teden kar peš tja po cajtnge. Tam pa itak benga poznanga, tko d pol, k jih kupim, sam na levo krug in nazaj v hosto. Moj pes je obupal nad mano. Dvakrat je šel z mano, zdj se pa sktrije za bajto, čim vidi, da nameravam peš v dolino. lalala

Najbolj me je pa to neslo, ker med delom ni bilo več čik pavz. :wOOt: Recimo, če ves dan delaš okol bajte in to... Tako, da sem kar durh delala, brez pavze - sem bila čist koma na koncu dneva (sem malo preveč naspidirana drugač)... No, pavz še vedno ni, sem pa na kondiciji pridobila.. x:Dx

Mene tud. Delaš kj, pa maš mal dost in - če si normaln, greš na čik pavzo. Če pa si nekadilc, pa kr delaš, pa delaš, pa greš mal psa pobožat, pa spet delaš ... U glavnem - dolgcajt.

Nosko, maš ti kej strelsko/škorpijonsko/tigrovskega v sebi? x:)x

Mislim da ne. Izkuššnje so pokazale, da se s strelci in škorpijoni itak ne štekam kj preveč dobr, za kšne tigre sem pa preveč skuliran. Sm prouzaprou kr precej domač maček.

Imam pa ful boljš pljuča, odkar ne kadim... Voham pa bistveno preveč dobro... Ker na tem svetu na žalost čisto premalo stvari prijetno diši. :xx!:

Da b meu kj bolš pljuča, ne čutim. Ampak voham pa men se zdi res bolj. Ene tri dni nazaj je zvečer uletu en frend na šah, pa v bistvu ni uletu, ampak prsmrdeu po čikih k svina*. (Legenda -*svina: Mamo jih več vrst. Po imenu mi je najbl pr src svina bradavičarka. Skupna lastnost svinj - bolj so usrane, bolj so zadovoljne. lalala)

Vsem, ki se odvajajo - ne dajte se! Vsak dan je lažje! :palec: x;)x

Načeloma to siicer drži. Sem že pred dnevi kupu šteko cigaret za jutr in je nedotaknjena. Če bi imel šteko doma takoj, ko sem nehal, ne bi abstiniral, ampak se usral prou na mehk in pržgal čik. Ampak - jst ob enomesečni pavzi tud čist zamenjam stil lajfa - nč u gostilne, benga alkohola, benga kofeta ... To pa na daljši rok jasno ne gre.

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

x:Dx x:Dx Teb se jst zmer narežim, Nosko. x;)x Mam jst tud izkušnje z lenimi psi... svašta :eek:

No, pretiravat pa ne gre, kufe jst vseen (obvezno) pijem, pa tut alko ob priložnosti... Nimam težav s tem, kaj bi naročala, smo pa zadnjič šle babe na koktejle, pa sm mela nekaj težav, ker je res zabavno kelnarju naročit orgazem, al pa sex on d bič, al pa najs skru... x:Dx x:Ix Sem naročila mai tai x:Dx

Pred par meseci je bil pa en totalno utrgan žur in sem po 6 ( x!x ) letih prvič kadila... Prej mi je totalno smrdelo (en cajt te mika, potem ti gre pa blazno na živce - kot bi se telo na vse kriplje borilo proti strupu, ki ga že pozna...) In pazi - celo cigaro! Tako tapravo kubanko... x:px Hudo!

A ja, da vas ne bom rajcala tlele s kadilskimi... Sori x:Ix

Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo.

• 4 years later...
Pomoje moreš stvar sprejet takšno, kot je, potem pa pride nekaj, zartadi česar nehaš kadit, najboljše je, da ti pride kaki "fleš". Tud jst še čakam na to....pa se bolj malo sekiram

MI SMO DEL UNIVERZUMA, UNIVERZUM JE DEL NAS, VSI SKUPAJ SMO ZDRUŢENI V CELOTO IN SMO DEL DRUG DRUGEGA, KAJTI SKUPAJ TVORIMO PERFEKCIJO, KI JE NEPONOVLJIVA, TOREJ SMO VSI IN VSE ENO!!!!

NI RAZLIK MED LJUDMI, NIZKIH IN VISOKIH LJUDI, NI RAZLIKOVANJA IN JE SAMO ČISTA BIT.

Tisti ki mu dim cigaret ni všeč se ga lahko zadane tudi z nikotinskimi obliži...namesto kavice pa kakšen smoothie...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

Stric kadil več kot 20. let...potem se ga zadeval par mesecev z obliži...sedaj pa kao ne kadi več...me prav zanima za koliko časa je nehal...Če se mu je pa res naredil kakšen klik v glavi potem mu pa celo verjamem...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif

Ampak kakšen jointek al pa kaj podobnega pa paše vsaj enkrat na leto...če ne drugega pa za novo leto...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Ce bi mene nekdo sedaj vprasal kako nehat kadit, bi mu rekel takole:

Ves denar ki ga imas, podari nekomu ki nima kaj jesti. Tako bos sam brez denarja, ki bi ga sicer trosil za egoisticno sprenedanje kot je kajenje.

Seveda pa velja ob tem omeniti, da je razlika ali nekdo pokadi sem in tja kaksen cigaret recimo v druzbi, ali nekem procesu umirjanja, oz. rituala, ali nekomu, ki pokadi skatlo dnevno. in seveda je pomembno tudi kaksen je tobak ter od kje prihaja.

Je pa ze samo dejstvo, da je neka razvada kot je kajenje mocnejsa od volje posameznika zgrozujoca.

Razumeti kadilca zakaj kadi, je nekako podobno kot razumeti nekoga ki uziva heroin, strup, ipd. Skratka tesko je razumeti zakaj se nekdo nima rad. Lazje je razumeti, da nekdo nima dovolj zavesti o tem, da je njegovo pocetje kot je kajenje, njemu in ostalim v vecini skodljivo. Namrec ovce smo danes bolj ali manj vsi v razlicnih okolisicinah v katerih nimamo dovolj zavedanja in s tem primernega odziva nanje. Kajenje pa je v tem zelo ocitno.

Je pa dobro, da vsak od nas to pri sebi najprej postima in ne samo kar se tice kajenja, temvec tudi drugih nesmislenih prepuscanjih. Morda celo "modrovanju" po forumih.

Deloma razumem nekatere vzroke zakaj nekdo zacne kaditi.

Razumem tudi, da sem v obdobju mojega zivljenja uzival kaditi in da sem to lahko prenehal kadarkoli sem hotel, kljub temu da sem kadil ze ene 6 let.

Se danes ne vem zakaj sem uzival v kajenju in hkrati tudi lahko nehal kadarkoli sem zelel.

Ko sem stopil v resno partnersko vezo je moje uzivanje v cigaretah postalo neuzivanje. Zato sem prenehal kaditi. Menim da tudi zato, ker je v moje zivljenje prislo vec stresa, tako tudi moj organizem ni bil vec sposoben hendlat cigarete tako lahko kot prej.

Razumem tudi, da so ljudje lahko od cigaret odvisni in da je prenehanje zanje tesko.

Kasneje po partnerski vezi, sem ponovno zacel kaditi kljub temu, da mi ni pasalo. A gotovil sem, da ne morem enostavno nehat, tako kot nekoc. Drugic sem namrec zavestno zacel kaditi.

Tako, ce ni "prave" moci, da bi clovek nehal kaditi, naj pomaga vsaj zdrava pamet ter ljubezen do samega sebe in drugih.

Vsaj v tem naj clovek najde moc in s tem potrljenje, v procesu odvajanja do drugih -ljudi, ki kadilca obkrozajo.

Nacin kako nehat kaditi je teoreticno povsem enostaven in tudi meni osebno je zelo pomagal:

Ena teorija je, da kadilci kadijo, ker dobivajo impulze in porive k dihanju. Temu kar nam je najbolj naravno, temu, kar storimo najprej ko se rodimo torej vdihnemo, in storimo povsem na koncu ko umremo, torej izdihnemo.

Torej dve najbolj naravni in primarni okoloscini nasega omejnega fizicnega telesa in bivanja tule sta jasni - vdih in izdih.

Tako lahko vsakic ko nam del mozganov sugerira ali ponudi predlog k kajenju ("uf, zdej bi pa en cik"), to informacijo preoblikujemo v drugacno: "uf, zdej bi pa dihal!"

Tako se obrnemo vase, usmerimo naso pozornost namesto k temu da posezemo po cigareti k sebi, v sebe in se usmerimo na dihanje!

Na vdih in izdih. Tako nezno, sprosceno, ne vsiljivo in ne porivajoce, ne naprezujoce vdihujemo in izdihujemo.

Bolj dihanje opazujemo kot pa ga forsiramo.

Veckrat ze sama zavest o tem, ko pomislimo na to kaksno je nase dihanje in sploh na dihanje, sprozi najprej globok vdih in izdih, ki lahko cloveka ze deloma sprosti tudi v mislih, oklepanju dolocene misli in dolocene kvazi potrebe. V kolikor pa nadaljujemo z dihanjem, lahko dolocena namisljena potreba kot je kajenje, neke povrsne ideje, slabe misli, napetosti, zoprna custva itn preprosto izginejo ali se zmanjsajo do mere, ko menimo da niso vec zares nase dejansko pomembne potrebe in zelje.

Tako krepimo tudi zavest o nasim impulzih, mislih ter potrebah. Z zavestnim opazovanjem le teh.

Takrat se lahko zacnemo soocati s samim seboj. Takrat se lahko zacnemo soocati s tem, ali si lahko pogledamo v oci in se sprejmemo.

Individualno se lahko posameznik sooca z razlicnimi vprasanji, obcutki in predvsem mislimi, ko se obrne sam vase.

recimo: zakaj pa? cemu zdej to delam? kaksen smisel ima da zdej to delam? zakaj ne bi uzival v tej minuti cigarate, saj je brezeveze, kaj sploh pocnem itn.

lahko se zacne soocati tudi z vprasanjem kot zakaj sploh sem, zakaj sem tu, kaj naj delam, ali si to res zelim, kako naj to ali ono, zakaj je moje zivljenje, moji odnosi taksni kot so, itn.

Mnogi bi temu rekli, da smo stopili na pot pogledati si v oci in resevati vzroke zakaj so nagnjeni k obliki samodestrukcije, kot je recimo kajenje.

Kasneje tudi ze po 5 letih ali vec, sem se vedno kdaj dobil impulz, zeljo po cigareti. Ugotovil pa sem, da ta zelja najveckrat prikriva mojo dejansko potrebe, zeli kompenzirat mojo zeljo po fizicnem delu, hkrati dihanju, tudi biti prisoten v tukaj in sedaj, tako z mislimi kot s telesom hkrati.

Mnogi ljudje se s pomocjo cigareta sploh umaknejo od nekega dela. Imajo zanje smiselen razlog, da iz pozunajenosti usmerijo pozornost deloma vase, v kajenje. V prikrito potrebo po dihanju, po ponotranjenosti, pocitku.

Tega cloveku nocemo vzeti, torej njegove potrebe po umakniti se. A se mi zdi smiselno da oseba razmisli ali je kajenje res primerne nacin odmika, ter ali ga ne bi morda bilo bolje zamenjati z zavestnim dihanje ali cem drugim, kar bi morda prav tako ali celo bolj ponotranjilo recimo, ceprav samo za tistih nekaj potrebnih minut.

Mah Free.......sm si zaželu en čik in že k sm to bral sm si reku, oki, bom dihu rajš kot predlaga Free. In sm tko dihu par minut, ma sm se malčk naveliču po parih minutah tistga dihanja in sm šou pol rajš na en čik. x:o)x

Ne vem, maš še kako drugo metodo al je to vse? :inocent:

Mah Free.......sm si zaželu en čik in že k sm to bral sm si reku, oki, bom dihu rajš kot predlaga Free. In sm tko dihu par minut, ma sm se malčk naveliču po parih minutah tistga dihanja in sm šou pol rajš na en čik. x:o)x

Ne vem, maš še kako drugo metodo al je to vse? :inocent:

Free, lepo zapisano. :palec:

Kokotec, jes imam čudovito metodo za tebe:

Nikoli več ne kadi. Brez odvajanja, brez izgovorov. Samo nehaj.

Ma sej sm tut že nehu, dvakrat celo, pa par let nism kadil, brez odvajanja, nič, kar nehu sm, sam jajc k greš pol na kak žur, enga pržgeš, drug dan pa že hitiš škatlo kupit. x:o)x

Koncept "brez odvajanja" ti torej gre. "brez izgovorov" pa moraš še malo izpilit. x:Dx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...