The Dude 5. november 2010 Prijavi Deli 5. november 2010 nisem mislila, da če sem kadila samo par mesecev, da pa nisem bila kadilka. je pa pač to bilo uno prvo preizkušanje čikov, pa mal afnanja v srednji šoli in nikoli se mi ni bilo treba odvajat. preprosto so mi zasmrdeli in to je to. sm hotela rečt, da z odvajanjem od čikov nimam 0 osebnih izkušenj. pa kaj... odvisnosti maš kolkr češ. Mačka je sam prišla povedat, da nima nič za povedat na to temo. Čeprav bi lahko, če bi hotla Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 5. november 2010 Prijavi Deli 5. november 2010 Uuu meni cigareti še zdaj kak moment takooo zadišijo prav z užitkom bi enega prižgala in uživala.... Samo kaj ko vem, da bi verjetno bila takoj spet nazaj na 2 škatlah dnevno (na koncu sem kadila une super lahke in se potem tolažla da so "bolj zdravi", a potem v bistvu pokadila 2x tolko in sem bila na istem ) Vsa leta ko sem kadila sem hkrati tudi poskušala nehat, ma ni in ni ratalo - sem prevelik živc in so mi čiki dejansko bili kot droga - rabla non-stop. Nehala pa sem samo zato ker sem takrat tako hudo zbolela, sicer sem prepričana da bi še vedno kadila Če sodim po sebi - nehaš lahko samo z rezom - čisto, v trenutku. Čeprav - prijateljica je nehala kar tako - se ji je pač zdelo fajn da bi. Na žurkah še vedno skadi kak cigaret, ali več, pa potem spet nič nikoli mi ni bilo jasno kako ji lahko uspe da ne začne nazaj kadit. Karakter je - kapo dol Mah vsak se mora odločit sam pri sebi, drugi smo lahko le "pametni" vsak po svoje Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 6. november 2010 Prijavi Deli 6. november 2010 Simpl, imas pac cas, ki ga porabljas za kajenje. Si ga vzames za kajenje.Ce bi bil motiviran v cem drugem bolj, bi si ga rajsi za tisto drugo. Jst ga recimo za pisanje na forumu al pa kaksno delo, sprehod, karkoli drugega, a kajenje pa pac ne vec.Nekateri ljudje pa ga porabljajo za nesebicno pomoc drugim ljudem ali vsaj preventivno skrb za lastno zdravje ter pripravo na to, da bodo lahko bolj koristni sebi, druzini, podjetju, zivalim, okolju, druzbi. Ali pa enostavno samo da so, da ne pocnejo nic, ali pa da se tega vsaj ucijo, torej poceti nic. Mogoce je nekatero moje pocetje "manj koristno" zame in druge, od tvojega kajenja zate in druge. Torej ne bi ocenjeval ali je nekaj dobro ali ne.A ta tema pa ima vseen naslov: "Kako se odvadim kajenja", torej pomeni, da si nekdo zeli nasih mnenj ali pa vsaj pogovora o tem, ker si zeli prenehat biti odvisen od necesa kar na naketarih nivojih zavedanja zavraca kot koristno. s tem potrebno. Ima potrebe po drugacnem nacinu bivanja. pravis "rajs" - torej te dihanje kot tako samo po sebi ne zadovoljuje, v primerjavi pa kajenje ocitno te zadovoljuje? - Ob tem me zanima, kaj ti kajenje zadovoljuje, daje, kar ti dihanje ne? Kateri del tebe zadovoljuje? Ali zgolj uslisanje zelje, ki je prisla v misli: "jaz bi cigaret" torej neko potrebo, ali pa kajenje zadovoljuje se kaj drugega? Ponavadi ko kadis, ali zraven razmisljas, delas, beres, se pogovarjas, skadis cigaret povsem nezavedno in nenadoma ugotovis, da si ze pri filtru; ali pa si pozoren prav na vsak dim posebej, ki ga vdihnes in izdihnes?A je zate isto, ce cigaret skadis sam in si pozoren predvsem na kajenje samo, ali pa ce si z nekom v pogovoru tudi kadis cigaret za cigaretom bolj kot ne nezavedno? V cem ti vidis pozitivne strani kajenja in v cem negativne? Recimo ce se jaz spomin za nazaj ko sem kadil, sem se nekaj casa sploh nisem spraseval zakaj kadim, temvec sem to pocel povsem avtomatsko, iz navade ali pac neke nezavedne potrebe.Spomnim se, da vcasih preden sem sel kupit cigarete, mi je glas v meni govoril, da to ni glih vredu. Seveda pa smo bitja s svobodno voljo in en glasek tesko nadvlada naso odlocitev.Kasneje sem presaltal na tobak, ker so mi bli ciki neki negravzni. Sem si sam zvijal, ko je bil tobak kao se kr vredu; a je kasneje tudi izgubil na kvaliteti in postajal vse bolj podoben tobaku cigaret.In ko mi zares ni vec pasalo kadit, ker sem bil ze orenk prenasicen s tobakom, sem se zacel sprasevat zakaj torej to se pocnem. - Torej to je moj drugi predlog, po katerem me sprasujes: Sprasuj se veckrat zakaj kadis? ce zelis seveda.Isci odgovore zakaj kadis in vzroke zakaj si vedno znova zacel kaditi, ce zelis. Tko posteno do sebe si je za dogovorit. - Ne zelim komerkoli govort da naj neha kadit! Zares ne. Kajti morda je za nekoga to v nekem obdobju, v nekih dolocenih okoliscinah celo v neki meri primerno. Poudarjam doloceni meri! Nekdo se lahko zapre, ker cuti mentalno moraliziranje raznih freejev po forumu recimo v sirsi sliki, s strani starsev, solstva, druzbe,... Vcasih se zdi, da so odvisnosti kot neka maska, ocala, ki ustvarijo neko iluzijo za to, ker ne zelimo sprejeti sveta taksnega kot je, taksnega kot smo ga izkusili, videli, doziveli, razumeli. Lahko kdo rece da tudi obratno, torej da je zapiranje pred svetom neresnicnosti, nepristnosti in pomanjkanja ljubezni.A zelo mocno dvomim, da ko kajenje preraste v odvisnost, da je za osebe se vedno dobro oz. kakorkoli koristno.Dokler oseba lahko preneha s kajenjem kadarkoli zeli, mislim da ni zares zelo hudega blema ce kadi. V kolikor pa je odvisna, pa morda pomeni, da zasuznjuje lastnega duha in postaja prevec labilna. Morda bi lahko rekli, da neko zapiranje in umik pred neljubeznijo sveta preraste v odvisnost in prepuscanje. Lahko pa preraste iz lastneag egoizma soosciti se s samim seboj in svetom. Torej ali postane kajenje nacin, da se oseba zapira, da ne cuti pritiska realnosti zunanjega sveta dober razlog za odvisnost, naj presodi vsak sam, ce zeli. Ob tem mislim da je primerno razlikovat, da ne bo kdo mislil, ki ne kadi, da je "boljsi" od kadilcev; namrec ce nekdo neha kadit, se ne pomeni, da je odstranil vzroke zaradi katerih je kadil, temvec je zgolj prenehal poceti nekaj, kar mu v vecini verjetno bolj skoduje kot koristi.Eno odvisnost ljudje veckrat zamenjajo za drugo, recimo druzbi navidez bolj sprejemljivo. Med tem ko lahko vzroki ostajajo nespremenjeni.Seveda pa se zdrav clovek ponavadi lazje spopada s svojimi psihicnimi tezavami kot bolan, razen takrat, ko mu drugega kot smrt skorajda ne preostane.Jst nisem ziher ali sem vzroke pri sebi odstranil, ampak to se ni razlog da nadaljujem z necem kar mi bolj skoduje kot ne in kar je v nasprotju z mojimi dejanskimi potrebami. Mah Free.......sm si zaželu en čik in že k sm to bral sm si reku, oki, bom dihu rajš kot predlaga Free. In sm tko dihu par minut, ma sm se malčk naveliču po parih minutah tistga dihanja in sm šou pol rajš na en čik. Ne vem, maš še kako drugo metodo al je to vse? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 6. november 2010 Prijavi Deli 6. november 2010 Ljudje kljub temu kdaj potrebujejo/mo pomoc. In ze ce si to priznamo, je za nekatere ljudi v nekih okoliscinah velik uspeh. Mah vsak se mora odločit sam pri sebi, drugi smo lahko le "pametni" vsak po svoje Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 6. november 2010 Prijavi Deli 6. november 2010 predvsem za tistega, ki se ukvarja z dizajnom Dvomim, da tudi tebi. Bistvena je embalaža. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 6. november 2010 Prijavi Deli 6. november 2010 Zdaj kadim ene enaINdva..blablabaljset... let. Saj ne da bi bil kak blazen dosežek, samo minilo me še kar ni. Točno se spomnim svoje prve lastne škatljice. Šla sem v merkurja na prešernovem trgu, tam je bil tak putpuri... lahko si kupil sukanc, kruh, nogavice, ključavničar je bil tam in čevljar ... in čike. In stojim tam... ona men, ja? jaz pa gledam in gledam... in! voila Set prosim! Izbrala sem pa zato, ker je imel take lepe oranžkaste črte na škatljici. No nakar sem presedlala na Niko, ker je bila škatljica plava, gor je bil pa kovač. Nakar sem odkrila York, Sa cigaretom nikad nisi sam. Potem drina, drava, donava. Mekani boss. Pol pa sam še boj za preživetje. Okol cigareta res ni treba komplicirat. Bistvena je embalaža.Zvijam strokovno d.o.o. uff... pol si ti že starejša gospa. no, sej je prou, sam razmišljanje me je zavajalo tja v (bistra) dvajseta. jaz sem se odloču, da bom kadil, ko mi je blo pet let, ko sem gledu meni ljubo tetko, kako strastno je vlekla čike. in sem meu vse naplaniran. zapakirane so bile v oranžen papirnat ovoj - a la morava. pol smo pa začel kadit. najprej boss trde, pol mehke, pol galva modre pa rdeče, lm plave, zadnjih par let pa na west lights. pa ne me je*at. sej ko sem na kasi čakal, da plačam čokolado, ni blo druzga za brat naokol ko slogan "test the west". ma ni čudno, da smo kurli. ampak sem z rezom tut nehu. denarja mi je zmanjkal in je blo treba navijat samsona. brez filtrov in vsega je še stokrat huj. in sem nehu. opazna razlika. oblačila so mi dišala po mehčalcu po vele dneve. neverjetno. roke in prsti po milu. slava vojvodine kranjske. fizična pripravljenost. prej sem se tut vozu z biciklom, ampak ko je šlo na klanec, kar da mi ni piskal po pljučih, v obraz pa rdeči paradajz. zdej ko so pa dize spucane in je pretok zraka normalen, je pa to čista simfonija. čeprav sem bil strasten kadilec mi niti pod razno ni jasno, kako sem biu lahko bil takšen bilko-debilko. cigareta ti veliko več vzame, kot ti da.pa me cigaretni dim ne moti in ne težim kadilcem, če kadijo zraven mene. tko, da ljudje božji nehajte kadit, to je taka neumna razvada in tudi draga razvada, da bi jo na razporedelnici človeških naj oslarij uvrstil celo pred avto. čeprou smrdljiva plehasta škatla skor nima konkurence. 2 Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 6. november 2010 Prijavi Deli 6. november 2010 Za vse je kriva televizija, propaganda, marketing, Hollywood, John Wayne ter ostali igralci...kako se človeček lepo počuti ko kadi, kako dobi dobro bejbo/tipa, kao high society, frajerček...bilo i prošlo...realnost je sedaj drugačna...valjda za tistega ki jo je dočakal...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif Tistega, ki ga bo zdravje začel mal matrat bo že sam hitro nehal kadit...Ah jaz nisem nikoli v tem lifeu skadil več kot dve škatlici...ko me je pa eno zimo res začel mal preveč zvijat v pljučih, je bil pa že prvi resni znakec za razmislek...Ma to je sigurno bilo zaradi smoga in tistega trboveljskega premoga ki so ga kuril v LJ toplarni...Strastnim kadilcem pa priporočam zmeraj kakšno škatlico za rezervo al pa rizlo in tobak...in valjda tako kot pri zdravilih, treba obnavljat rezervno zalogo in paziti na datum uporabe...odprto škatlico je treba namreč hitro porabiti...se lahko čez par dni, teden ali več že prav občuti razlika pri tobaku...Kakšno cigareto oz. rizlo s čudnimi substancami si pa še vedno privoščim enkrat al pa dvakrat na leto...na žuru in od kolegov valjda...za dobra stara vremena...pa tudi če je samo par dimov...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 6. november 2010 Prijavi Deli 6. november 2010 čeprav sem bil strasten kadilec mi niti pod razno ni jasno, kako sem biu lahko bil takšen bilko-debilko. cigareta ti veliko več vzame, kot ti da.Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 6. november 2010 Prijavi Deli 6. november 2010 ja, frajerji. časi se spreminjajo, strukture ostajajo iste. v moji mladosti je biu največji frajer tisti, ki je največ popil in skadil, zraven osvojil malo četico punc in prišel v soboto in nedljo zjutraj najkasnej domov. zdej pa ob petkih in sobotah zvečer laufajo in športajo. 1 Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 6. november 2010 Prijavi Deli 6. november 2010 ne, včas smo gledal reklamo od marlboro mena, teksaškiga princa na konju, zdej pa hervisove reklame. lepi novi svobodni svet. 1 Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 6. november 2010 Prijavi Deli 6. november 2010 smo. odvisn kolk, v kaj in kako oz, kaksen je nas atitude do tega, s tem koliko nas to omejuje ali izpolnjuje. da se. spet odvisno kolk. eni so z mal ze zadovoljni. malo enemu je lahko veliko drugemu. verjetn pa govoris pridet v istem iz omejevanja k izpolnjevanju. kot ce recimo je nekdo nezadovoljna cistilka, ker ima delo ki je manj placano, jo ne motiriva itn; cez nekaj let pa spozna, da je carica, ker sploh delo in placo ima in je gre lazje in boljse volje v sluzbo. mogoce res, ce je to res ZARES tisto kar smo zeleli in kar je vsklajeno z real us, ne pa nekimi namisljenimi predstavami o nas samih, ki so ustvarile dolocene potrebe, ki to zares niso. vpeti smo, ti rečem. Ven se ne da prit. Ampak je pa komot ko si enkrat tam, kjer si si želel bit. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 6. november 2010 Prijavi Deli 6. november 2010 Lahko tut. Pravzaprav cist strinjam s podtemo! Sam kle so cist logicne in vidne okoliscine - nekdo ne zeli necesa vec poceti, ker meni da je zanj neprimerno, a ima z prakticiranjem te odloctive tezave. Zato pobuda naslova teme. Z isto tezavo pa ima probleme precej ljudi. Sicer se lahko gremo svobodna volja spodbija drugo svobodno voljo,obe pa ustvarjata razlicne si potrebe, s tem prepricanja. In katera so torej realnejsa, koristnejsa za doloceno osebo?Hocem rect, torej lahko nekomu recemo, da naj opusti prepricanje, da je kajenje skodljivo in bo to zanj dovolj in primerno? Kolkr razumem, pravis, ne bodi vezan na dolocena prepricanja; s cimer se strinjam. Oziroma sem o tem pisal zgoraj. Ampak nisem ziher, da je to v tem primeru dovolj. Moje prepricanje je lahko, da mi kajenje ne skoduje in mi morda v doloceni meri zato res ne, ali pa pac manj. Ampak dejstvo, da kadilec skozi kajenje v svoj organizem vnasa dolocene snovi so pac dejstvo.Problem nastane, ko mu nekomu kajenje ne pase vec in ne more prekiniti dolocenega pocetja, ker je odvisen oz. v duhu sibak. Ker se eventuelno zave, da mu je doloceno pocetje postalo beg in ne podpora njemu samemu, da je zanj neprimerno. Sigurno gre tudi za mero dolocenega pocetja, recimo koliko kadimo in kako kadimo. In vzroki so drugje, ne v kajenju. Kajenje je zgolj posledica, kot veckrat ko zbolimo recimo. Govorim o cloveku ki je odvisen.O vzrokih se kar vsak sam naj vprasa... je Vilincica dobr rekla, da mora to clovek sam storit! V bistvu sam do tega pridet. Pomci, ce jo potrebuje naokoli ni malo.Potem pa spet, mladostniku, ki so vzor neki kadilci in tudi sam pricne kaditi, pomoje nima ravno zdravih z njim vsklajenih motivov za kajenje. Temu bi prej rekel, da ima slabo vzgojo. S tem pa pridemo do tega, da je pomembno, da se oseba zaveda kaj cigareti povzrocajo v njegovem organizmu in se posledicno odloci ali bo kajenje prakticiral ali ne.In ce se kljub temu da ve, da je kajenje potencialno skodljivo za njegov organizem odlocil zanj, se lahko vprasamo po vzrokih za taksno odlocitev.Torej ne trdim, da je odlocitev napacna, temvec, da ima vsaka odlocitev svoj vzrok kot tudi posledico. Ti vzroki in posledice pa je morda primerno pogledat.Med slednjimi je dejstvo, da pogosto kajenje organizmu na dolgi rok ni prevec prijazno, pa cetudi so nasa prepricanja o tem povsem drugacna.Itaq pa da, je boljs imet pozitivna prepricanja in si rect, da nam neko pocetje ki ga prakticiramo ne skoduje. Je pa spet vprasanje ali ni to zgolj nas pozitiven atitude, ki je ponavadi pac bolj zdrav za splosno pocutje ne blazi pa teze posledic tega pocetja. Zakaj ne verjames v odvisnost? V teoriji gre verjetno za notranji konflikt, ki se izraza skozi doloceno pocetje. Morda.Konc koncev ce nekomu recem naj vsak dan uziva strupene odpadke in to stori, ne morem mim tega, da si recem, da clovek v glavi nima dovolj postimano. Se ti ne zdi?Mislm, sej ne rabis vetrjet ane samo okoli nas je precej odvisnih ljudi, vseeno. Eno je propaganda ki ustvarja lazna prepricanja na podlagi interesov, drugo pa osebno spoznanje o tem, kaj nam je koristno in kaj ne.Zato je pravzaprav skor nesmiselno govort, koliko zares kajenje dolocenemu osebku skoduje in koliko ne, ker clovek lahko samega sebe prepricamo vse zivo. Tudi to, da je strup zanj koristen. Imamo pa statistike, ki jasno govorijo in jih ne moremo zanikati kar tako.Tako bi bilo zanimivo videt statistiko, ki govori koliko rednih strastnih kadilcev resnicno misli, da je njihovo pocetje njim skodljivo in koliko jih resnicno misli da ne, ter rezultate primerjati z zdravstenim stanjem obojih.Namrec tu so se preproste zemeljske zakonitosti in omejenosti, med katerimi je omejenost cloveskega organizma.Ce duh ene osebe nadvlada materijo je verjetno super. V kolikor pa neko pocetje postane zgolj posnemanje in beg pred dejanskimi potrebami, pa priblizno vemo kje smo ane. Hocem rect, ce recimo ti mislis, da je skodljivost kajenja zgolj slabo prepricanje, ki ga premagas tako, da imas drugacno prepricanje, se mi zdi to primerno argumentirat, dokazat ali kakorkoli ovrednotit. Kajti v tem primeru bi to pomenilo, da je potrebno delat na tem, da ljudje v sebi ustvarjajo njim samim koristna prepricanja, bolj kot pa javno razumeti kajenje kot nekaj izrecno skodljivega.Torej tisti, ki si zeli nehati kadit, ker mu ne pase, ali ker cuti, da mu cigareti skodujejo, pomeni, da ima pac taksna prepricanja, ki pa morda niso dejanskost. - Osebno temu ne verjamem da je tako. Ja, tema je ta, Kako se odvaditi kajenja, res... nasveti, napotki... lalala. Ampak podtema je pa ta, kako to da se nekaj tretira kot odvisnost? Nekaj drugega pa kot sprejemljiva socializacija? Jebem ti život. Mirno dihaj svež gorski zrak, se druži z nasmejano razmišljujočimi ljudmi.... ah ja, kdaj bo konc tedna? Enostavno ne verjamem v odvisnost. Niti v hierarhično rangiranje različnih življenj. Vsaj ne v kontekstu pravilnosti. 100% sem prepričana, da, v nekem pogledu pač, lahko nekdo teka kot kakšen cepec vsako jutro žblj minut, al pa nekdo, ki v tišini sedi in Kadi, pravzaprav, ne vem kaj točno, ampak sigurno tadva človeka lahko kakšno neumno rečeta okol recimo prostostoječih lučk? To rabim, samostojno lučko. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 6. november 2010 Prijavi Deli 6. november 2010 lahko je tudi lekcija...nekak. ko se nekdo v zviljenju uci sledit dolocenim porivom, samemu sebi recimo. in se tako uci skoraj v vsem. cetudi nekoristnim zanj v manjsini, v globalu pa je vzadaj visji razlog. recimo ta, da oseba ustvarja svoj nacin, svojo voljo, svojo trdnost, svojo pot v svetu.- recimo nek mladostnik gre lahko nakaj pocet tudi iz samege upora dolocenim prepricanjem druzbe, ki ga omejujejo. Cuti se utesnjenega. Oziroma globalno cuti druzbo kot omejevalno v njegovih pricakovanjih do nje, in zato se zoperstavlja na razlicne nacine, isce svoje mesto v bivanju znotraj danih okvirjev in njegovih ze sprejetih vzorcev.Ok, pretirano pije, kadi, se drogira... ali gre celo dlje, dokler je zraven se nek visji namen, nek visji cilj, visnji smisel, bi temu lahko morda odobraval, razumel kot potrebno ucenje za razumevanje; ko pa to izgine in ostane zgolj recimo temu pateticnost, takrat se verjetno zacnejo tudi odvisnosti; ker za nekim pocetjem ni vec vecje strasti, visjega cilja, visjega smisla. Ceprav ima verjetno vse svoj smisel in vse okoliscine ucijo, pa pac ni vedno ekonomicno, da ene in iste lekcije ponavljamo tudi 10x ali vec. Skoda lajfa Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 6. november 2010 Prijavi Deli 6. november 2010 nisem prebral, mislm tako. pravzaprav precej manjka kreativnosti, posledicno se ljudje prepuscajo. kje si to prebrala? sicer pa, cetudi imas prav, ce nekdo ne zeli vec kaditi in razume osebno kajenje kot odvisnost, ki je sam ne zna odpraviti, se lahko nalimava jst s tem, da mu govorim o tem kako naj neha, ti pa kako naj spremeni prepricanje, da potrebuje nehat kadit.Izbral bo pa sam. vsekakor. samo delat na tem da je strastno redno odvisno kajenje koristno, nisem preprican, da je koristno prepricanje. zdrava pamet tudi kaj velja. primerno razlocevanje in sirokost, znanje, da razumemo, da lahko do zeljenega pridemo tudi po drugacni poti. morda manj potratni. mah, pisem kot pisem. kaj cem zdej. itaq zase pisem. te pa velikrat zlo rad berem, zares. Tudi v tej temi, mi je tvoje stalisce zanimivo in mi bo se dalo mislit. da hvala! okoli nas je precej odvisnih ljudi... hi hi hi, kje si pa to Prebral? Statistika? Še vedno izjeme potrjujejo pravila. V procentih... zna bit, da je skor fifti fifti. .... da je potrebno delat na tem, da ljudje v sebi ustvarjajo njim samim koristna prepricanja.... a veš kako, saj se strinjam, z ene nereflektirane plati. Težko te berem, ker pišeš tako kot: a bi zgodbico o jari kaći al o steklenem polžu? In tako v neskončnost. U glavnem, zihr je fajn. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
marjan123 17. januar 2011 Prijavi Deli 17. januar 2011 Vabim vas k sodelovanju pri anketi o kadilskih navadah (na spodnji povezavi). Sodelujete lahko vsi: kadilci, nekadilci in občasni kadilci. Reševanje vam bo vzelo največ 5 minut in je popolnoma anonimno.https://spreadsheets...TVfRGc6MQ#gid=0 Že vnaprej hvala! Marjan Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 18. januar 2011 Prijavi Deli 18. januar 2011 sama sem iskala dolga 4 leta neko rešitev, kako se uspešno odvaditi kajenja za večno. vsi razlogi proti - uničevanje zdravja, smrad, slabša kondicija, metanje denarja stran - niso bili dovolj velika motivacija. saj na začetku se zaženeš in se v sebi veseliš, uau, zdaj pa ne bo več smrdečih cunj, pa brskanja po torbici, pa prihranila bom 20-40 evrov na mesec, pljuča se mi bodo očistila, ... ampak ko že v štartu veš, da si lažeš. dva dni si super junak, ker se upreš tej zlobni cigareti, si nad njo, a te ima ona v premoči. navezanost na cigareto, morda na vse kao lepe občutke ob kajenju, sami izgovori in kolebanje sem in tja. enostavno sem vedla, da ne bo šlo tako ... da neham za en mesec in spet kadim par mescev, en mesec neham, par mescev kadim ... trpljenje. očitno cigareta ni zame, če mi gre na živce. tako nagnusno, pa vseeno budalo vlečem ta dim vase. dokler mi ni postopoma dol padlo za vse skupaj in sem "kar sama od sebe nehala" ... enostavno dol mi je padlo. s tem, da sem zadnje 4 mesce prešla na tobak in pokadila bistveno manj. očitno sem rabila ogromno časa, da sem si lahko v sebi ustvarila občutek, da s cigareto ni povezanega nič lepega oz., da ne bom izgubila prav nič od vsega lepega, kar sem prej kao uživala v kombinaciji s cigareto. jutra so še vedno lepa, morda celo lepša, uživam sveži zrak in pogled na pokrajino brez te navlake. nimam v sebi več bojazni ali nezaupanja do sebe, ker se je stvar iztekla do konca - naravno. 4 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokotec 18. januar 2011 Prijavi Deli 18. januar 2011 jutra so še vedno lepa, morda celo lepša, uživam sveži zrak in pogled na pokrajino brez te navlake. nimam v sebi več bojazni ali nezaupanja do sebe, ker se je stvar iztekla do konca - naravno. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 18. januar 2011 Prijavi Deli 18. januar 2011 evo, to je to. na živce ti gre, pa ne moreš brez in ti gre še bolj na živce, ker veš, da bi blo dobro kaj ukrenit. po moje, če nisi pomirjen s tem, da pač kadiš, je res bolje nehati. če ne je skoz eno trpljenje zarad tuhtanja. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 18. januar 2011 Prijavi Deli 18. januar 2011 Hmmm totalna je*a je nehat kadit Kadila sem 7 let, pa vseh sedem tudi poskušala nehat... od obljub, do stav s sošolci in skrivanja za šolo s čikom v roki niiič ni pomagalo. Prevelik užitek in prevelik živc da bi nehala Kar me je prisililo potem je bila ena hujša bolezen. Pa nikoli ne bom pozabla tistega občutka ene 14 dni pa so bili samo cigareti, pa je pomanjkanje naredilo tako sran*e. Slabo, tresla sem se, vse me je bolelo, sitna ko ... Potem šele vidiš, kako odvisen si v resnici bil, pa si prej nisi priznal. Pri meni 2 škatli na dan zadnji dve leti. Ma ko je bila kriza mimo in ko sem lahko sedela zraven kadilca ne da bi strastno vdihovala dim njegovega cigareta - no takrat sem bila resnično ozdravljena Potem pa odkirvaš male radosti - da lahko tečeš ne da bi te vse špikalo v pljučih, da lahko hodiš v hrib ne da bi oponašal lokomotivo, da ti cunje, prsti in lasje ne smrdijo, da nimaš tistega cigaretnega zadaha... V klapi iz srednje šole jih kadi samo še par... večina nas je nehala. Čeprav - priznam ko kaj spijem (pa še ob kakšnih priložnostih) mi še vedno takoooo zadiši a vem da prva ne bo ostala tudi zadnja... in ne prižgem - čeprav bi, z užitkom. Ne dam se vztrajam v nekajenju 3 Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 19. januar 2011 Prijavi Deli 19. januar 2011 Jp isti efekt, ko nekatere rečejo, da bodo začele hujšat in dobijo apetit od dinozavra to sploh ni res. npr. začneš zraven tečt, kolesart itd. in ta efekt izničiš. sicer pa tut če se boš ti mal poredila, bo to vedla glih sam tvoja tehtnica in noben drug. tko, da nimaš nobenega razloga za svoje početje. ampak sej veš... od nietzscheja naprej si nekaj želimo, potem pa iščemo razloge, da tisto upravičujemo. in v tem smo masters od the universe. 1 Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 19. januar 2011 Prijavi Deli 19. januar 2011 čutim se diskrimiran v zvezi s to temo ...ker ne vem, kako naj neham kadit, ker nikoli nisem začel sicer pa, Lili Mai, ne samo Celjska koča, tudi Pizeria na Homu pri Bledu te še ni videla razmisli še mal v to smer Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 19. januar 2011 Prijavi Deli 19. januar 2011 A kr celo pico, da bi pojedla? Na celjski ponavad samo pir spijem pa dva čika skadiš Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 19. januar 2011 Prijavi Deli 19. januar 2011 ne, ne, to pa ne bo šlo...na Homu bo samo pizza in pir, čikov ne bo nič Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 19. januar 2011 Prijavi Deli 19. januar 2011 Pr čikih je fora samo v tem da mine tista začetna abstinenčna telesna odvisnost filinga-----pol naprej je pa samo psiha oziroma spomin na ugodje,ki nima veze več z telesno potrebo---to je veliko lažje Po domače: Preživeti je treba tri dni in tri noči (te so najhujši in dostikrat pomisliš da ni šans da boš preživu brez čika---vendar je keč v tem da četrti in eventuelno naslednje dneve misliš na čike skos manj ker se telo navaja na naravni ritem brez "parazita" telo pa tudi prebrodi krizo odvisnosti in ti neha tko intenzivno nabijat filinga potrebe po čiku ) to je to--probejte---zmerej pali btw---te tri dni se moramo izogibat zakajenih prostorov ker če to ne naredimo pol je isto kokr da bi kadil Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 19. januar 2011 Prijavi Deli 19. januar 2011 to je to--probejte---zmerej pali Pali reklama - ne soli, imamo tablete, ne pali, imamo nicorete Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.