Skoči na vsebino

Kako se odvadim kajenja?

Čebela

Recommended Posts

x:Ix :xx!: :xx!:

Tudi jaz sem se že parkrat pregrešil, npr.včeraj ob pirčku........vendar bom tudi jaz vztrajal..........nočem več biti redni kadilec.... x^x ....jaz bi bil "rekreativni" x:Dx . Se pa imam malo na sumu, da je to izgovor, potuha moji kadilski razvadi :xx!: :xx!:

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Deli na socialnih omrežjih

Borism pozdravljen! Kako dolgo si pa bil kadilec, da še po 14. letih čutiš željo po cigaretih? Si se odvadil postopoma ali si se kar odločil in nehal? Kako dolgo je trajal tisti občutek, da nekaj manjka?

Pa kaj še sploh kaj spiš x?x , če si bil ob 3h še tukaj......lep dan tebi in tvojim  :palec: [/color]

x:Ix ....sem zadnje čase malo nemiren....... x;)x x:)x

K. Čapek

Tiana pozdrav!

Kadilec sem bil 15 let, sedaj pa že 14 let ne več, pa tudi nočem biti več, ker tako super počutje.

Poskusil sem kaditi manj tako, da sem kadil en cigaret na uro, potem sem pa komaj čakal tisto uro, to ne gre.....kadi ali ne kadi, saj kriza je par mesecev, ko nehaš, zdaj pa ni nobene krize, ampak se mi zdi, če ne bi bil močan bi lahko spet začel, pa ni vredno, pa ne zaradi stroškov, ampak POČUTJE in ZDRAVJE mi le več pomenita, kot tovrstni užitek :xx!:

Zanimivo, da vsi potem več iščejo po hladilniku in po žepih in gredo kilce gor, jaz sem vzel drugo taktiko in sem se več zamotil z rekreacijo in zapolnitvijo časa nasploh in so šle kilce dol x;)x .......kdor je v tem obdobju, ko ste prenehali, nasvet VZTRAJAJTE, ker je vredno in lep dan :palec:

Ja Mick, če ti uspe biti rekreativc je super. Meni to ni uspelo, jaz hočem "oreng" al pa nič. x^x

Ja...........meni je tudi mal boljše od nič......... x;)x Ma, saj.....to bo verjetno ena daljša faza prenehavanja.......ki bo se upam......končala s prenehanjem kajenja. Zaenkrat sem zadovoljen z vsakim dnevom v katerem ne skadim nič čikov ali pa le kakšnega....... x:)x

Sicer pa trenutno tečen postajam, ker.............že vidim kam "pes taco moli".....grrrrrrrrrrrr

K. Čapek

Midva imava pa podobne spalne navade, Mick x;)x (jaz sem tut zadnje čase nekaj preveč pokonci :eek: )

Jaz se še vedno držim tega, da sem pač nehala x:Dx

Sončna Vila

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.

VILA SONCA

Guest sstane

Kod prestanka pušenja ne radi se samo o odvikavanja zavisnosti od nikotina, kog možeš da nadoknadiš nekim surogatima. Isto važna ili još važnjija jest činjenica, da odjednom umesto CO2 ti počneš punim pljučima da udišeš kiseonik. Kako usled toga dolazi do promene pH krvi, tvoj organizam počne da traži elektrolite za stabilizaciju Ph (pufer)a to je so. A kako ti to neznaš, počneš više da jedeš, jer u jelu soli ima, ali premalo za obe funkcije, stabilizaciju pH i izgaranje kalorija, i ti počneš da se gojiš.

A rešenje tog problema na ovom forumu je poznato.

Rabi kdo prevod :sori: x^x x?x

Guest sstane
Ker so praviloma za različne probleme.......različne rešitve.  x^x

Za skupni imenovalec vseh problemov je vedno le ena rešitev.

Matematika je univerzalna veda :sori: x^x :sori:

Midva imava pa podobne spalne navade, Mick  x;)x  (jaz sem tut zadnje čase nekaj preveč pokonci  :eek: )

Jaz tudi ne spim..... :vio:

Glede kajenja pa najbolj pogresam ne cigaret, ampak sam obred kajenja. Pa tko lusne skatlice (ne vem zakaj mam rada skatle vseh vrst). V glavnem, tisto, da imas pavzo - gremo na cik. Pa kjerkoli se ustavis in moras cakat, si usput prizges (ce nisi v zaprtem prostoru, npr. ko cakas avtobus). Pa gres na kavo - cik. Na kavi mas pol vedno neki za delat. Al inhaliras, al otresas pepel, al przigas..... To pogresam. Ampak hvala bogu ne dovolj, da bi spet zacela. xDDx

Sstane, sem mislila, da ima pri kilogramih veze tudi to, da si navajen nekaj dajat k ustom.....in ce ne smes cigaret, potem je tu hrana.....?

What you resist, persists.

What you can't be with, won't let you be.

Guest sstane
Kod prestanka pušenja ne radi se samo o odvikavanja zavisnosti od nikotina, kog možeš da nadoknadiš nekim surogatima. Isto važna ili još važnjija jest činjenica, da odjednom umesto CO2 ti počneš punim pljučima da udišeš kiseonik. Kako usled toga dolazi do promene pH krvi, tvoj organizam počne da traži elektrolite za stabilizaciju Ph (pufer)a to je so. A kako ti to neznaš, počneš više da jedeš, jer u jelu soli ima, ali premalo za obe funkcije, stabilizaciju pH i izgaranje kalorija, i ti počneš da se gojiš.

A rešenje tog problema na ovom forumu je poznato.

Rabi kdo prevod :sori:  x^x  x?x

Ribica, ali res rabiš prevod :sori: x^x :sori:

Guest sstane
Sstane, ne rabim prevoda, samo povem se drugo teorijo nabijanja kil po prenehanju kajenja. Pa sej ni vazno. Je treba pac delat tako kot borism. :palec:  x:)x

Seveda, samo če telovadiš zato, da lahko potem več ješ, si kot kvaternica, ki hodi vsak dan k spovedi samo zato, da lahko vsak dan greši.

Guest sstane

Vprašanje in odgovor na forumu SALESALUTE x;)x

KAJENJE - kako nehati kaditi?

Avtor: DOROTEJA

Datum: 14.1.2004 12:29:55

Rada bi prenehala kaditi in ker sem v vaši knjigi zasledila namig tudi o tem, vas prosim, če mi lahko bolj podrobno razložite vašo teorijo.

Pozdrav

Doroteja

Re:KAJENJE - kako nehati kaditi?

Avtor: stane

Datum: 14.1.2004 15:31:00

Zdravo, Doroteja!

Na vprašanje, kako nehati kaditi, si lahko odgovorite le sami, kajti to je izključno problem VAŠE odločitve.

Imeti morate motiv in voljo, da se odločite, da ne boste prižgali prve naslednje cigarete.

Ko pa to voljo zberete, sprejmete odločitev in NE PRIŽGETE NASLEDNJE CIGARETE, je dobro vedeti sledeče:

Abstinenčno krizo vam ne bo povzročalo le pomanjkanje nikotina, ampak tudi nenadna sprememba pH vaše krvi. Naenkrat ste namreč začeli vdihavati namesto CO2 iz cigarete polno dozo kisika iz zraka. Telo bo takoj hotelo začeti vzpostavljati ravnotežje, ki pa ga lahko dolgoročno vzpostavi edino z elektroliti, ki jih dobivate s hrano. Nekaj se jih nahaja v živilu samem, drugo pa je dodatek v obliki soli. Naenkrat se vam bo povečal apetit po soli, ker pa tega ne veste, avtomatsko začnete več jesti, ker sol je običajno le v hrani.

No, sedaj, ko veste, vam bo jasen tudi moj nasvet.

Če se nočete zaradi nehanja kajenja tudi zrediti, kar je pogostokrat tudi vzrok za vrnitev k stari navadi, začnite lizati zdravo sol.

Namesto prejšnje cigarete, zrno zdrave soli.

Najbolje pa seveda je, da se odločite istočasno tudi za devetmesečno biodieto z zdravo soljo, ko se po teoriji kvantne medicine zamenjajo tudi vsi atomi v vašem telesu.

Prenovili boste svoje telo, ki bo ostalo ali pa postalo

VITKO, ZDRAVO IN POLNO ENERGIJE.

Veliko uspeha

stane

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...