Skoči na vsebino

Kako se odvadim kajenja?

Čebela

Recommended Posts

Sstane, ne rabim prevoda, samo povem se drugo teorijo nabijanja kil po prenehanju kajenja. Pa sej ni vazno. Je treba pac delat tako kot borism. :palec:  x:)x

Seveda, samo če telovadiš zato, da lahko potem več ješ, si kot kvaternica, ki hodi vsak dan k spovedi samo zato, da lahko vsak dan greši.

Kaj potem nekateri sploh nič ne jeste ali kaj x?x , da vam ni potrebno hoditi k spovedi.....jaz govorim o normalnem prehranjevanju in ne nažiranju, ampak za rekreacijo moraš imeti več volje kot za spoved.

Normalno, saj včasih je bilo za ženske 1800 kalorij, za moške 2300 kalorij osnovno, da jih dnevno zaužiješ......sicer smo pa v temi, daj pomagajmo tistim, ki bi radi prenehali z kajenjem.....lep dan pa vsem :palec:

Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

Seveda, seveda, pravim le, da ti mora biti sport užitek sam po sebi, ne pa sredstvo, da se lahko nažiraš naprej, ker potem si lahko še sklepe poškoduješ, ko pretežko telo izpostavljaš naporom.

Drugače pa se popolnoma strinjam z Borisom, da je potrebno nekaj časa kuriti več, kot vnašati.

Najbolje pa je, da se sploh ne začneš rediti, ko nehaš kaditi, mar ne :sori: x^x :sori:

http://www.vripi.com/

Vripijevo poslanstvo je ovijanje cigaretnih škatlic.

Ovitke smo ustvarili zato, ker opažamo,

da mnogo ljudi opozorila na škatlicah motijo in spravljajo v slabo voljo. VRIPI polepša škatlico.

Narejeni so iz neplastificiranega kartona, ki je razgradljiv. Med paleto raznovrstnih motivov pa bo vsak našel pravega zase.

Guest sstane
Poznam osebo, ki je nehala s pomocjo zvecilnih NIKORETE. Imajo okus po tobaku. Seveda pa brez trdne volje samo z zvecilnimi ne gre!

Ni problem začeti, ampak, kako vzdržati. Te moj odgovor ni zadovoljil :sori: x^x :sori:

ZNOVA

http://www.lunin.net/forum/index.php?act=P...&t=1596&p=93125

VOLJA, VOLJA, VOLJA, VOLJA IN SE NEKRAT VOLJA!

stane.sevcnikar@volja.net x;)x Piši mi kaj :sori: x^x :sori:

Poznam osebo, ki je nehala s pomocjo zvecilnih NIKORETE. Imajo okus po tobaku. Seveda pa brez trdne volje samo z zvecilnimi ne gre!

Ni problem začeti, ampak, kako vzdržati. Te moj odgovor ni zadovoljil :sori: x^x :sori:

ZNOVA

KAJ?

Guest sstane

ZNOVA

KAJ?

Kakšne kadiš, debele ali tanke x^x

Guest sstane
Meni te zvečilne Nicorete niso nič pomagale. S tem, ko vnašaš nikotin še podaljšuješ svojo odvisnost.

Imaš trikrat prav, samo farmacevtska laž x^x :xx!: :sori:

Meni te zvečilne Nicorete niso nič pomagale. S tem, ko vnašaš nikotin še podaljšuješ svojo odvisnost.

Imaš trikrat prav, samo farmacevtska laž x^x :xx!: :sori:

Govorila sem iz izkusenj prijateljice, ki je tako nehala.

REKLA SEM, DA BREZ VOLJE NE GRE. TO JE RES NEKE VRSTE "PRETVEZA", AMPAK CE IMAS VOLJO DELUJE.

Kaj bi vi sploh radi - da vam dajo nekaj s cimer boste kar naenkrat nehali - tako ne gre.

CE STE ZACELI, SE PA SE ODVADITE. IN NE MI RECT, DA KO STE PRIZGALI PRVO CIGARETO NISTE VEDELI, DA POSTANES OD KAJENJA ODVISEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! xrolleyesx

Najprej vsi lepo pozdravljeni!

Na tem forumu sem nova, in priznam, da nisem prebrala vseh zapisov, tako da mi ne zamerit, če bom povedala kakšno za vas že staro ugotovite ali modrost x;)x

Se pa tudi sama odvajam od kajenja in danes je približno mesec in pol, s tem, da sem na silvestrovo skadila dva, da sem videla, če še mojemu egu sploh "paše" se zastrupljati. In, verjeli ali ne, sploh mi ni pasalo (drugi cigaret je bil samo za preverjanje, če mi prvi res ne paše, hihi) in bila sem prav ponosna nase, da sem prišla ven iz tega začaranega kroga sanjarjenja o nikotinskem zadevanju...

Ampak danes... danes bi spet rada "preverila", cel dan me neki matra, pa čeprav mi smrdi cigaretni dim. Skoraj sem si že prižgala, pa se je vedno pojavil očitek vesti: "Zdaj boš enega skadila, potem pa ti bo takoooo žal. Se splača?" Če ne bi bilo tega vprašanja (le kdaj se mi je vcepilo?), bi že ponovno kadila...

Torej moj nasvet: vprašajte se, kaj bi radi (bodite odkriti do sebe) in kaj ste pripravljeni za to "žrtvovati", kajti izgubite v obeh primerih, pridobite pa samo v enem, in sicer v nekajenju: ZDRAVJE(LEPŠA KOŽA, NOHTI, LASJE, ZADAHA NI, PLJUČA SE ZAČNEJO ČISTITI, KONDICIJA IPD.) SAMOZAVEST, PONOS...

Vso srečo vsem, mene je za danes minila želja po cigaretu!

Guest Izida

Sonchii - iz izkušenj ti lahko povem, tudi po petih letih in več

nekaj cigaretov v enem večeru in še en čik naslednji dan in si tam,

kjer si nehal pred nekaj leti.

Tudi jaz se "ponovno" zdravim in strinjam se s tistimi, ki pravijo,

da smo kadilci kot alkoholiki - vedno odvisniki, vendar zdravljeni...

Kako bi rada nikoli več ne smrdela po čikih... x;)x

p.s.

Sicer pa iz xsrcbumx moja dobrodošlica x!x

Guest Izida

Obveznega čtiva ni..., je samo razum in volja. x;)x

Vse napisano je videnje posameznika in vsak posameznik

vidi, doživi stvar na svoj način.

Izida, imaš prav to z odvisniki, vendar če si OZDRAVLJEN, ne kadiš, kajne?

Mogoče bi ti pomagalo kaj takega (meni je):

- predstavljaj si, da te dobesedno (fizično) boli, ko kadiš (vem, da se čudno sliši, vendar se da), čeprav ti drugače cigareti predstavljajo užitek --> OBRNI SLIKO: CIGARETA JE BOLEČINA!!!

- igraj se igrco (najboljše, da si sama): predstavljaj si, da na tvoji levi rami sedi strasten kadilec x:Dx , ki bi lastno dušo ali pa mater prodal za en dim, in te ful gnjavi za cigaret, da bi si TI prižgala, da bi zadovoljila njegovo potrebo, saj on kadi preko tebe... Ali mu res moraš ustreči, mu biti sužnja?

- opazovala sem kadilce, njihove gibe, kako nesejo cigareto k ustom in potegnejo PEKOČ dim vase, v pljuča in si predstavljala, kako vse postaja črno, zadimljeno; kako ugasnejo cigaret in kako OGABNO izgleda ogorek, da ne govorim o tem, kako SMRDI...

- predstavljaj si sebe čez deset let, če ne boš ZDAJ nehala kaditi... Če te to ne gane najbolj, pomisli na najbližje, kako bi trpeli, ko bi videli, da njihova ljubljena oseba umira po obrokih, po lastni krivdi, zaradi kvaziužitka...

Bo kaj lažje?

Guest Izida

Sonchii saj sem rekla, ne kadim šest let...letos sem se za nekaj mesecev afnala...

Zato pravim, tudi po petih letih in pol čiste abistinence, čiki na zabavi 10.5.2003 in še naslednji dan en...in sem bila tam, kjer sem nehala 6.1.1998.

Zato trdim - da ozdravljeni kadilci nikoli nismo popolnoma OZDRAVLJENI...

Smo čudoviti potencialni repetenti ...

Sonchii in Izida, dobrodošli xsrcx ... pa Staneta ne preveč resno jemat... x:Dx x:Dx x;)x je zelo prijeten fant, ki se rad heca... sploh pa svojo Salesalute jemlje zelo resno x;)x Ane Stane? x:)x x;)x

Pa naj potem ob dobrodošlici dvema novima sončkoma na forumu povem še to, da še vedno ne kadim več x:Dx x:Dx x:Dx Ker sem se pač tako odločila in sploh ne razmišljam več o cigaretih. Hmmm ko bi lahko tole prestavila tudi na druga področja svojega življenja, ne bi bilo slabo x:Ix :sori: xsrcx

Pa lep pozdravček,

Sončna Vila

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.

VILA SONCA

Guest sstane
Sonchii in Izida, dobrodošli  xsrcx ... pa Staneta ne preveč resno jemat...  x:Dx  x:Dx  x;)x  je zelo prijeten fant, ki se rad heca... sploh pa svojo Salesalute jemlje zelo resno  x;)x Ane Stane?  x:)x  x;)x

Pa naj potem ob dobrodošlici dvema novima sončkoma na forumu povem še to, da še vedno ne kadim več  x:Dx  x:Dx  x:Dx Ker sem se pač tako odločila in sploh ne razmišljam več o cigaretih. Hmmm ko bi lahko tole prestavila tudi na druga področja svojega življenja, ne bi bilo slabo  x:Ix  :sori:  xsrcx

Pa lep pozdravček,

Sončna Vila

Glej jo, nočno ptico, ne moreš spati, kaj. Se ti cigaret lušta, zdrave soli pa nimaš, a x:Dx x:Dx x:Dx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...