Skoči na vsebino

Lunina EKO tržnica


mayita

Recommended Posts

Vzela bi ga čim več sam odvisno kok časa zdrži? Je pa en problemček, da sedaj zaradi zdravstvenih težav ne morem nikamor. Se vseeno lahko pozanimaš koliko je cena na kilo ter kok časa cca zdržijo.

 

kako misliš kolk časa zdržijo?a če stojijo v kišti?

vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis

shakti gawain

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

kako misliš kolk časa zdržijo?a če stojijo v kišti?

 

cccccc......Cigička, u kišti bl težko da komurkoli karkoli kaj dost stoji. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Šalo na stran, mene to tudi zanima. Ker vedno*, ko jih kupim, so že tako mehki, da skoraj razpadejo že ko jih samo pogledašhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png.

 

* Razen tistega vanilija, ki sem ga nabavila prejšnji ponedeljek in še danes ni bil čisto zrel...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Whatever_anim.gif

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

poglej pri kakiju je fino da jih kupiš s pecljem ali jih daš v polivinilasto vrečko in jih dač na mrzel prostor recimo 0 stopinj ne sme pa zmrzavat no drugače boš imela zmrznene kakije tako se ohranijo kar dolgo en mesec sigurno.



Šalo na stran, mene to tudi zanima. Ker vedno*, ko jih kupim, so že tako mehki, da skoraj razpadejo že ko jih samo pogledašhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png.

 

* Razen tistega vanilija, ki sem ga nabavila prejšnji ponedeljek in še danes ni bil čisto zrel...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Whatever_anim.gif

poglej pri kivijih pomaga da hitreje dozirijo da dač eno jabolko med njimi mogoče pri temu tudi ne vem....

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kakije poberemo tam enkrat v novembru in gredo na podstrešje, kjer je mraz. Tam potem počasi zorijo in ja, kakor pravi mayita, trajajo tudi kak mesec ali več.

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tudi sama bi jih hranila na mrzlem tako, da lahko predvidevam, da do enega meseca bodo že zdržali. No itak bi jih verjetno vsakdnevno jedla tko, da verjetno ne bi bila taka panika nabaviti celo gajbo.

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včeraj kupila ene, za katere je pisalo, da so Goriški (recimo, da verjamemohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif). Eden se mi je takoj odprl. Ali tako mehke sploh lahko pustiš do novembra in jih takrat pobereš?http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Koji vam je k.... kontinentalcem, da morate pod mus kakite skoz neki puščat? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rolleyes.gif Že dva dni skoz neke debate kako, kje, kdaj, bi jih neki puščali.....

Kakiti so za jest, ne za puščat. Spljoh ko so mehki....

Obstajata dve vrsti kakitou. Taki k ko so trdi zvijajo v ustih, te je treba pustit da se omehčajo. Ko se omehčajo, ne tuhtaš kako bi jih kje puščal, ampak jih poješ. Pika. ( lohk jih tut narežeš na krhlje in posušiš, pa pol ješ ku krhlje od jabk )

Pol so še drugi, tipo čokolatino, k majo tako malčk pikčasto rjavo meso in so sladki, tut ko so trdi. Ti ne zvijajo. Jih lahk kar take ješ. Ku jabko. Pika.

Ni to krompir da ga šparaš celo zimo.......http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včeraj kupila ene, za katere je pisalo, da so Goriški (recimo, da verjamemohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif). Eden se mi je takoj odprl. Ali tako mehke sploh lahko pustiš do novembra in jih takrat pobereš?http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png

 

Ma kje.... naši takrat sploh še niso zreli. Zdej počasi dobivajo barvo, so pa še čisto trdi. Dozorevajo potem počasi v gajbi.

Ko je mehak, nimaš kaj čakat.

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mi kontinentalci, zrasli daleč od obale, poznamo drugačne vrste kakija:

- tiste, ki jih kupiš na tržnici

- tiste, ki jih dobiš v trgovini

- takšne s ceno na koš

- takšne s ceno na kg

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

 

Preberemo pa lahko, da so kakiji in vanilija kaki. Pa da so Goriški. Mendehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

 

Juhu za globalizacijohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

 

Samo ni mi jasno, kako ga lahko sploh narežeš na krhljehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_blush.gif? Se ne zmečka?

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Narežeš in posušiš nezrel kaki.

Lahko se naredi tudi marmelado. Meni ne eno ne drugo ni dobro...

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Koji vam je k.... kontinentalcem, da morate pod mus kakite skoz neki puščat? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rolleyes.gif Že dva dni skoz neke debate kako, kje, kdaj, bi jih neki puščali.....

Kakiti so za jest, ne za puščat. Spljoh ko so mehki....

Obstajata dve vrsti kakitou. Taki k ko so trdi zvijajo v ustih, te je treba pustit da se omehčajo. Ko se omehčajo, ne tuhtaš kako bi jih kje puščal, ampak jih poješ. Pika. ( lohk jih tut narežeš na krhlje in posušiš, pa pol ješ ku krhlje od jabk )

Pol so še drugi, tipo čokolatino, k majo tako malčk pikčasto rjavo meso in so sladki, tut ko so trdi. Ti ne zvijajo. Jih lahk kar take ješ. Ku jabko. Pika.

Ni to krompir da ga šparaš celo zimo.......http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif

 

Ja ja teli čokolatino so mnjami mnjami...teh bi pojedla na kile http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif no sam prvo moram vsaj do kile pridet http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/polz.gif

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja ja teli čokolatino so mnjami mnjami...teh bi pojedla na kile http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif no sam prvo moram vsaj do kile pridet http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/polz.gif

 

Ja, res so dobri.......to so taprava stara Goriška sorta. Ostali, novodobni, ala Vanilja in podobne novotarije sploh niso tko fini, ker ne rabijo bit oplojeni da obrodijo, zato pa nekateri zvijajo v ustih če so trdi. Kakiti morajo met zmeri koščice notr, pol je oki.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mi kontinentalci, zrasli daleč od obale, poznamo drugačne vrste kakija:

- tiste, ki jih kupiš na tržnici

- tiste, ki jih dobiš v trgovini

- takšne s ceno na koš

- takšne s ceno na kg

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

 

Preberemo pa lahko, da so kakiji in vanilija kaki. Pa da so Goriški. Mendehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

 

Juhu za globalizacijohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

 

Samo ni mi jasno, kako ga lahko sploh narežeš na krhljehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_blush.gif? Se ne zmečka?

ne pozab na sorto "domaće" in ceno za kos http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

 

na splošno pa lah rečem, da so kakiji obratnosorazmerni z moškim spolnim organom ali pa joški recimo. Mora bit mehek in majhen - kaki namreč http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ne pozab na sorto "domaće" in ceno za kos http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

 

na splošno pa lah rečem, da so kakiji obratnosorazmerni z moškim spolnim organom ali pa joški recimo. Mora bit mehek in majhen - kaki namreč http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

 

Ma ne, ni lih tko.......so tut zlo dobri kakiti, ki so kar veliki in jih lahko ješ trde. Govorim o starih goriških sortah, k jih je pa žal zmeri manj. Omedit moraš tiste sorte kakitou, k obrodijo tut neoplojeni in zato zvijajo v ustih če so trdi.

....kar pa ne velja za une moške spolne organe http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

no sam prvo moram vsaj do kile pridet http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/polz.gif

Jaz grem najbrž naslednji teden v tisto smer. Zato se pa tudi štulim v to temohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif.

 

Ja, res so dobri.......to so taprava stara Goriška sorta. Ostali, novodobni, ala Vanilja in podobne novotarije sploh niso tko fini, ker ne rabijo bit oplojeni da obrodijo, zato pa nekateri zvijajo v ustih če so trdi. Kakiti morajo met zmeri koščice notr, pol je oki.

No, torej me ne naserjejo vednohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

 

ne pozab na sorto "domaće" in ceno za kos http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

Jaz vedno kupujem izključno domačehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/pevc.jpg. Zdaj grem po domačo zelenjavo. Pa najbrž še kak goriški kakihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/viola-sm.jpg.

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz grem najbrž naslednji teden v tisto smer. Zato se pa tudi štulim v to temohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif.

 

No, torej me ne naserjejo vednohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

 

Jaz vedno kupujem izključno domačehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/pevc.jpg. Zdaj grem po domačo zelenjavo. Pa najbrž še kak goriški kakihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/viola-sm.jpg.

jaz pa sem nočna mora za take prodajalce "domaćega" in hočem vedet, iz katere domaćelandije je roba prišla. Pa pol une face, k jih naredijo ob vprašanju, če bom ob nakupu krških jagod kaj prišrparala pri elektriki (ker se bom ponoči svetila http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/w00t.gif ) - ne zastopjo neč.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Moram povedat, da je pa tudi refošk nocoj dober. Tist po dostopni ceni od Vina Koper. Cigi, takole, slej ko prej pridem probat ta teran v živo. In čeprav ne paše v temo Eko, se naj pohvalim, da sem se po "eko prešmuglanem padcu" prejšnjega tedna danes zbrcala na pilates. Nagrada po stresno stresnem dnevu, zaključenem s pilatesom: kozarec refoška http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/edoom16.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz grem najbrž naslednji teden v tisto smer. Zato se pa tudi štulim v to temohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif.

 

No, torej me ne naserjejo vednohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

 

Jaz vedno kupujem izključno domačehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/pevc.jpg. Zdaj grem po domačo zelenjavo. Pa najbrž še kak goriški kakihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/viola-sm.jpg.

 

Anne se priporočam za kakšnih 5 kil http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jaz pa sem nočna mora za take prodajalce "domaćega" in hočem vedet, iz katere domaćelandije je roba prišla. Pa pol une face, k jih naredijo ob vprašanju, če bom ob nakupu krških jagod kaj prišrparala pri elektriki (ker se bom ponoči svetila http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/w00t.gif ) - ne zastopjo neč.

Mah folk hoče sam zaslužit...itak pa tisti, k kej skriva bo tud čudne face delala...ravno spomladi, ko sem kupovala jagode na tržnica Btc, pač vidim na tabli, da imajo napisano, da so iz Kostanjevice na Krki, in ker poznam te kraje sem začela gospoda kr mal zasliševat, kje jih oni to gojijo itd...in ekola gospod se je začel kr neki muzat pa glavo stran obračat...kr neki no...nateg za nategom...

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Anne se priporočam za kakšnih 5 kil http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

Veljahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif.

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 3 weeks later...

Presenetile so me letos čajote - bodičaste. Na eni strani jih je dokončala zmrzal..na drugi strani pa se jim je utrgalo..tako, da enih 10 kosov mogoče 15 je sigurno na razpolago.

Ne vem po čem bi to lahko bilo. (nekaj jih moram doma pustit, pa za seme..testenine s čajoto so mi nad dobre)..nekaj je še muškatnih oranžnih buč...ampak toliko pač v vednost.

Sem opazila, da ko nekaj dam na razpolago - recimo zadnjič še krompir, pa vino....se nenadoma znajdejo kupci...pa ne z luninega neta, da ne bo panike...vsaj za krompir in vino :))

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...