mgd 4. januar 2014 Prijavi Deli 4. januar 2014 Kot prvo "atma" se nič ne poistoveti z materijo oz. njenimi vozili, to je laično (posplošeno) rečeno...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Atma se, če zlorabi svojo svobodno voljo, zmotno poistoveti z materijo in takrat se ji zdi, da rab materialne objekte za svoj obstoj (kar seveda ni res). Tko kot npr. zdrav človek ne potrebuje droge za svoje preživetje, a če jih po svoji volji začne jemat in se z njimi zasvoji (pride pod njihov vpliv zaradi svojega dejanja), se mu zdi, kot da je to nujno zanj (kar seveda ni res). Tako kot se zasvojen človk lahko reši jemanja drog, tako se tudi atma lahko reši vpliva materije, če pravilno deluje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 4. januar 2014 Prijavi Deli 4. januar 2014 Dokler človek lahko serje je v redu...ko pa postane zaprt mora pa vzeti portalak, svečke, ipd...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png Kaj pa v prostoru kjer ni gravitacije (vesoljska postaja)...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png daj si malo osvobodi misli....človek božjihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devica 4. januar 2014 Prijavi Deli 4. januar 2014 Imam izkušnjo z narkomanom in ti povem, da je izredno izredno težko, če človek nima cilja ali volje do življenja. Na heroinu je bil 5 let, starši so ga pustili umirati dokler ni prišel do njih in jih prosil za pomoč. Takrat je nastopila akcija: metadon, tablete, posveti s strokovnjaki,...trajalo je dve leti. Fant je dobil voljo do življenja, iskrico v očeh, začel se je ukvarjati s športom, postal je družaben,.... Umrl je pri 27 letih zaradi heroinskega overdosea. Če ne zamenjaš okolja in narediš popolno reformo vsega poznanega, se ne boš rešil. Tudi če se bo pozdravil, bo srečeval ljudi, ki ga bodo spominjali na stare čase in ga zavajali... Poznam celo dva človeka, ki sta se zdravila v ašramu v Indiji, prišla nazaj v staro okolje in se znašla na starih poteh. Težko je biti na dnu in videti svetlo prihodnost in voljo do življanja- to kar pričakuješ od njega. Pokazati mu moraš, zakaj je vredno živeti. Fant se mora absolutno preseliti in biti pod stalnim nadzorom- ne zaradi nadzora samega, ampak zato, ker ko mu začno v glavi dogajat ideje, mora biti nekdo zraven, ki ga posluša in preusmeri misli. Če imaš prosto sobo, ga povabi k sebi za nekaj mesecev. Nočem biti pesimistka, ampak poznam veliko ljudi, ki so imeli težave z drogo in več kot polovici se ni uspelo rešiti, ker to ni lenoba ali slaba volja ali razvada. To je težka zadeva, ki človeku zastrupi telo, dušo, misli,...Zato je potrebno ogromno razumevajočih ljudi in popolna transformacija poznanega na vseh nivojih: misli (redna meditacija), telesa (vadba, tek, savna,...), okolja (selitev), duše (vera, ali karkoli pač človeka bogati in mu pokaže smisel). Binchy, želim ti veliko sreče. Vem, kakšen pekel prestane cela družina, ko pride heroin pod streho. Fant ne sme bit prepuščen samemu sebi- živeti sam,...tvoji obiski po mojem tudi niso zelo pogosti, glede na to da živiš 2 uri stran, nekdo zanesljiv bi mu moral biti 24 ur na razpolago. Če ne boš naredila večjih premikov, bo fant na koncu jemal metadon in heroin skupaj- če tega že ne počne: ne vem, kako potekajo testiranja. In ne podleži njegovemu jokanju: narkomani so polni sranja, ki ti ga želijo nonstop prodajati. To se naučijo, ko žicajo in okrog prinašajo ljudi. Ampak to govori heroin iz njega, ne on. Takrat, ko ti prodaja ideje o tem, kako zelo si želi tega in onega in ko se ti zdi, da je poln optimizma, je verjetno na heroinu (takrat se počutijo dobro in imajo velike želje in močno samozavest in težijo vsakomur, kako dobri in fajn so). Bodi močna in reši brata, sam od sebe se ne bo. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/clover.gif 3 Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 4. januar 2014 Prijavi Deli 4. januar 2014 poznam celo dva človeka...ki jima je uspelo....v istem okolju....v isti družbi....z drugim odnosom....in volovsko voljo...samospoznanjahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 4. januar 2014 Prijavi Deli 4. januar 2014 Jaz mislim, da je to od primera do primera odvisno. Samo po mojih lastnih izkušnjah večina ljudi ne zna stati ob strani nekomu. Nekateri se ne znajo lotiti in so pač nemočnipa še vseeno ne priznajo, da so nemočni. In nikoli ne bodo priznali. Ko si ti rekla, da ne poznaš matere in očeta, da bi rekla EJ piči, ja jaz poznam take. Na žalost so to tudi eni izmed mojih staršev. Eni rečejo prav to. Na žalost so tudi taki. . Ko si ti rekla, da ne poznaš, jaz poznam. Na žalost jih je kar veliko staršev, ki bi naredili prav to. V takih primerih, ko ne veš kaj narediti se pokliče pomoč strokovnjakov, psihologov in je potrebno ukrepati čeprav na grob način. Ukvarjati se morajo tisti, ki zato delajo, ko si pač nemočen je potrebno poklicati drugo pomoč. Vsaka droga v kateri utapljajo žalost, da se počutijo dobro pa ponavadi izvira točno iz otroštva, od staršev , družbe. Večina ljudi, ki so na drogi imajo zbegane , starše, ki nimajo niti občutka. Otrok se razvija, raste in če mu starši, družba ni najboljša pomoč, vzor . Potem ni včasih nič čudnega. Kako globoko lahko pade. Stvari se lahko nabirajo že od samega otroštva naprej in, ko je enkrat preveč. Ponavadi se sprašuješ kaj si delal tako močno narobe, da je tako globoko padel? Tega se pač nihče ne sprašuje. Jaz mislim, ko se odločiš, da boš vzel drogose ne odločiš kar tako, kot, da bi se odločil, če boš šel v gostilno na čaj. Mislim, da je svet tok bolj obveščen, da pove kaj je škodljivo in kaj ni. Jaz mislim, da nihčena začetku, ko vzame eno dozo ni odvisen. Vprašanje je če boš ti temu podlegel še naprej zaradi šibkosti in situacije, ki jo imaš. Nihče ne prepriča nobenega če to ne želi.Vsak, ki se mu ponudi priložnost, če bo to vzel ali ne. Je prepuščen svoji odločitvi. Če boš ti zavrnil drogo ali pa jo sprejel in nadaljeval. Tu je vprašanje koliko imaš ti sebe radin koliko se pač nimaš rad? Tisti, ki imajo probleme na drugih področjih naprimer doma ali kjerkoli hitro podležejo. Čeprav tudi ne vem koliko so ljudje sploh obveščeni o drogah, če so dovolj. Sem poboldala tisto, na kar se predvsem nanaša tale moj post. Kaj pomeni nekomu stati ob strani? To je zelo dober izraz, ki ga je treba vzet zelo dobesedno - stati ob strani - ne da bi se zapletal s svojimi čustvi in projekcijami v človekovo usodo, ne da bi prevzemal odgovornost za življenje nekoga, to mora ostat v njegovih rokah. Ob strani lahko stoji tisti, ki ima svoje življenje in čustva pošlihtano do te mere, da se ne rabi vpletat v življenje drugih ljudi zato, da se s tem odmika od lastnih bolečin in problemov. Šele ko lahko izstopiš iz svojih projekcij, si zares lahko sočuten in veš, kdaj in kako pomagat, sposoben si ukrepati, ko je to smiselno in obmirovati in le opazovat, ko je to potrebno, da človek skozi lastno izkušnjo dojame svojo situacijo . 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devica 4. januar 2014 Prijavi Deli 4. januar 2014 poznam celo dva človeka...ki jima je uspelo....v istem okolju....v isti družbi....z drugim odnosom....in volovsko voljo...samospoznanjahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gifVesela zanju. Zelo. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/clover.gif Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 4. januar 2014 Prijavi Deli 4. januar 2014 tudi za umrle....smo lahko samo veselihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 4. januar 2014 Prijavi Deli 4. januar 2014 Sem poboldala tisto, na kar se predvsem nanaša tale moj post. Kaj pomeni nekomu stati ob strani? To je zelo dober izraz, ki ga je treba vzet zelo dobesedno - stati ob strani - ne da bi se zapletal s svojimi čustvi in projekcijami v človekovo usodo, ne da bi prevzemal odgovornost za življenje nekoga, to mora ostat v njegovih rokah. Ob strani lahko stoji tisti, ki ima svoje življenje in čustva pošlihtano do te mere, da se ne rabi vpletat v življenje drugih ljudi zato, da se s tem odmika od lastnih bolečin in problemov. Šele ko lahko izstopiš iz svojih projekcij, si zares lahko sočuten in veš, kdaj in kako pomagat, sposoben si ukrepati, ko je to smiselno in obmirovati in le opazovat, ko je to potrebno, da človek skozi lastno izkušnjo dojame svojo situacijo . Iknee ... z vsem spoštovanjem do tebe ... ampak se tebi se zmeraj zdi, da te kdo tukaj ne razume? Samo to je zdaj dilema;Kako pristopiti, peljati komukicajo z odvisnikom, poiskati strokovno pomoč in oporo, koga vse vplesti v to pomoč, izdelati dober načrt in pomagati ... !Marsikaj se dogaja ob tem. Razlika med temi, ki vztrajajo ob odvisniku in med temi, ki ne, pa je samo v tem - kako so motivirani, opremljeni z znanjem in orodji postopkov v takšnem trenutku, od baze stroke, ki si jo izbereš ipd ...Zato je potrebno pred tem izdelati celovit načrt pomoči in biti pripravljen na vse ... Pustimo zdaj za trenutek ob strani tole vse kar je sem in tja.Vsak primer je zase primer in potrebno je razuzmeti tudi vzroke v katere smo vsi čustveno vpleteni ... Ampak človek dozoreva ob problemu skupaj z vsemi oblikami pomoči.Ni tukaj rešitev; Najprej dozoreti - pa potem pomagati tako, kot je morda čas v kakšnem drugem problemu.... Vmes človeka ni več ... pa pa ...Družina je takšna kakršna je ... tisti, ki so ostali in jim ni vseeno prevzemejo odgovornost skupaj s stroko, če lahko ... če ne morejo, se naj poišče drugačna pomoč. Potrebno je torej pristopiti in žal spremeniti svoj urnik in se odreči svojemu komfortu ... pa poiskusiti pravilno in strokovno ...Samo to ...Vmes pa se naučiti vsega, kar si zgoraj razlagala ... s tem pa se strinjam.Vse ostalo pa lahko potem povemo ...Ni zagarantiranega uspeha ... Poiskusit pa je vredno, rešit življenje bližnjega.Ni lahko, še težje pa je domnevam, če tega ne narediš. Ja,in tak pravzaprav obubožan otrok potem zelo hitro zaide v droge, ker se ustraši življenja, je negotov, ne prenese bolečine in poraza, ker se tega ni naučil v otroštvu, hkrati pa je navajen na takojšnjo zadovoljitev in ugodje - in kaj je bolj primernega v takem stanju kot droga. Ozdravitev od drogiranja vključuje, da izkusi in se nauči vse to,česar se ni mogel v otroštvu. Zato je to proces, zato traja leta, in zato ni prava pomoč nadaljevanje ujčkanja in ščitenja pred težavami in bolečino. Mislim, da je problem odvisnosti drog širši.To je še kako problem mafijozne politike, družbe, socialnih razmer, krize družine in vrednot in ne gre za zavijanje nekih oseb v vato !Če gledaš na to, kakor si zgoraj napisala, potem to vodi tudi v tvoj odnos do pomoči odvisniku.. 5 Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 4. januar 2014 Prijavi Deli 4. januar 2014 Notranjo blaženost rab, pa ga bojo minile droge. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 4. januar 2014 Prijavi Deli 4. januar 2014 saj ko dobi svojo dozo je blažen ... ko mu primanjkuje pa trpi ... vse ostalo pa je dogajanje okol tega ... Mislu sem srečo v seb. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 4. januar 2014 Prijavi Deli 4. januar 2014 Kot prvo "atma" se nič ne poistoveti z materijo oz. njenimi vozili, to je laično (posplošeno) rečeno...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Konkreten primer je, če npr. enga na cest vprašam "kdo si ti?" mi bo odgovoril, jaz sem človek, jaz sem moški, jaz sem Janez itd., ampak to se vse tiče samo njegovega materialnega prekrivala, s katerim se je zmotno poistovetil. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 4. januar 2014 Prijavi Deli 4. januar 2014 če ga vpraš po zemeljskih podatkih, ti tako odgovori ...pomeni ... vprašaj ga drugače ... Vprašal sem ga kdo je on in to je bil odgovor, torej misli, da je on moški. Ampak moški se nanaša le na njegovo telo, ne na njega, ki se ga zaveda. tudi ti najbrž nebi odgovoril, da si duša krišnovega sina s 1211. ljubico ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png Ne ne bi. Duša (jaz) izhaja iz Nadduše (Boga), ne iz materialnega telesa. Niti jaz, niti Krišna, iz katerega izhajam, nisva materialna energija (moški, ženska...). Materialna energija je ena izmed energij Krišne, s katero upravlja, jaz pa se z njo lahko zmotno poistovetim če zlorabim svojo svobodno voljo. Takrat se mi zdi, da sem moški in da za svoj obstoj potrebujem hrano, tako kot se nekomu, ki je zasvojen z drogo zdi, da jo nujno potrebuje, kar seveda ni res. Lahko pa se osvobodiš neznanja ali droge, če pravilno deluješ. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 4. januar 2014 Prijavi Deli 4. januar 2014 v tistih časih , ko se je krišna motal po planetu zemlji, je še kako bil tudi telo ... in takrat so bogeci-vesoljčki nategnili vse kar je lezlo ... zato se je takrat rodilo največ spačkov in zmazkov ... genetskih mutantov ... Krišna nima materialnega telesa kot ga imamo pogojene duše. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 4. januar 2014 Prijavi Deli 4. januar 2014 Iknee...z vsem spoštovanjem do tebe...ampak se tebi se zmeraj zdi, da te kdo tukaj ne razume? Samo to je zdaj dilema;Kako pristopiti, peljati komukicajo z odvisnikom, poiskati strokovno pomoč in oporo, koga vse vplesti v to pomoč, izdelati dober načrt in pomagati....!Marsikaj se dogaja ob tem...ampak razlika med temi, ki vztrajajo ob odvisniku in med temi , ki ne, je samo v tem kako so motivirani, opremljeni z znanjem in orodji postopkov v takšnem trenutku, od baze stroke, ki si jo izbereš ipd...Zato je potrebno pred tem izdelati celovit načrt pomoči in biti pripravljen na vse... Pustimo zdaj za trenutek ob strani tole vse kar je...sem in tja....Vsak primer je zase primer...in potrebno je razuzmeti tudi vzroke v katere smo vsi čustveno vpleteni... Ampak človek dozoreva ob problemu skupaj z vsemi oblikami pomoči...ni tukaj rešitev -najprej dozoreti pa potem pomagati...tako, kot je morda čas v kakšnem drugem problemu....Vmes človeka ni več...pa pa...Družina je takšna kakršna je ...tisti, ki so ostali in jim ni vseeno prevzemejo odgovornost skupaj s stroko, če lahko...če ne morejo, se naj poišče drugačna pomoč. Potrebno je torej pristopiti in žal spremeniti svoj urnik in se odreči svojemu komfortu ....pa poiskusiti...pravilno in strokovno...Samo to..Vmes pa se naučiti vsega, kar si zgoraj razlagala....s tem pa se strinjam.Vse ostalo pa lahko potem povemo....Ni zagarantiranega uspeha...ampak poiskusit..pa je vredno....rešit življenje bližnjega....Ni lahko...še težje pa je domnevam..če tega ne narediš.... Mislim, da je problem odvisnosti drog širši.To je še kako problem mafijozne politike, družbe, socialnih razmer, krize družine in vrednot ..in ne gre za zavijanje nekih oseb v vato....Če gledaš na to, kakor si zgoraj napisala...potem to vodi tudi v tvoj odnos do pomoči odvisniku..... Ne štekaš.Ne morem pomagat, pač ne, čeprav sem poskušala razložit, kolikor sem mogla, celo z izpovedjo tiste mame. če se te niti to ni prijelo, potem pač ne morem pomagat. Ne štekaš niti tega, da v tistem postu nisem posploševala, ampak sem jasno povedala, da je eden izmed možnih dejavnikov za to, da človek zaide v droge, tudi preprečevanje otroku, da bi se soočil s frustrijajočimi situacijami in bolečino - oz. bolj po domače povedano zavijanje v vato in takojšnje zadovoljevanje potreb, ni pa to edini. In moj odnos do narkomanov in reševanje te problematike ocenjuješ skozi svoje lastno nerazumevanje mojih postov. Nič ne de, eni razumejo, med njimi tudi Butl, ki je že večkrat pokazal zelo veliko mero sočutja in razumevanja, kdo drug pač ne. To kar meni šteje, in to sem napisala že Mayiti, je odziv Binchy, ki je takoj razumela. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 4. januar 2014 Prijavi Deli 4. januar 2014 Ne štekaš.Ne morem pomagat, pač ne, čeprav sem poskušala razložit, kolikor sem mogla, celo z izpovedjo tiste mame. če se te niti to ni prijelo, potem pač ne morem pomagat. Ne štekaš niti tega, da v tistem postu nisem posploševala, ampak sem jasno povedala, da je eden izmed možnih dejavnikov za to, da človek zaide v droge, tudi preprečevanje otroku, da bi se soočil s frustrijajočimi situacijami in bolečino - oz. bolj po domače povedano zavijanje v vato in takojšnje zadovoljevanje potreb, ni pa to edini. In moj odnos do narkomanov in reševanje te problematike ocenjuješ skozi svoje lastno nerazumevanje mojih postov. Nič ne de, eni razumejo, med njimi tudi Butl, ki je že večkrat pokazal zelo veliko mero sočutja in razumevanja, kdo drug pač ne. To kar meni šteje, in to sem napisala že Mayiti, je odziv Binchy, ki je takoj razumela. ...Prav Iknee...jaz isto lahko rečem v tem primeru tukaj....Sem tudi jaz napisala v prejšnjem postu nekaj primerov...pa kot sklepam zdaj na tvoj odgovor ali nisi prebrala...ali pa ne želiš razumeti, kaj se v resnici dogaja, če narkomana pustiš samega v godlji...Sem ti tudi razložila, da so faze tistih, ki pravočasno ujamejo svoj vlak v takšnem primeru redke...in niso nek fiksni pokazatelj na to, da je takšen način edini in pravi...Preberi si ....je iz resničnega življenja in poznam izide.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/crossfingers.gif Sicer pa bi lahko izpostavila veliko tvojih postov, ki so bili skrenjeni v željeno smer zate...koncept nekoga drugega, ki je pisal, pa ni bil tako mišljen....Prav gotovo pa se lahko opazi , da vsak tvoj post ni bil napisan zaradi Binchy...Omenjanje osebnih reči nekoga že ni v tem konceptu...Ali misliš , da to tudi ne razumem? ...Lej ,sem samo povedala kaj lahko združimo...in tudi se strinjam glede nekaterih zadev , ki si jih napisala...glede nekaterih pa le vidim, da je praksa malo drugačna...Sem želela samo opozorit, dodati na to....L.p. Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 4. januar 2014 Prijavi Deli 4. januar 2014 potem pa nisi dobro bral zgodovine ... krišna je bil še kako materialno manifestiran in je kar nekaj časa materialno bival na področju recimo indije ... Krišna ni bil materialno manifestiran, sem je prišel v svoji večni neomejeni obliki, ki je bila takrat po njegovi volji vidna vsem, a prepoznali so ga kdo on je in da nima materialnega telesa kot pogojene duše tisti, ki so mu bili naklonjeni. Tud dons se ga lahko le tko spozna v resnici. in tudi fajn se je imel kot bogec-vesoljček ... To je tvoja mentalna špekulacija o Krišni. razen , če imaš v mislih kterega drugega krišno, kot tistega iz ved ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif Ne, tega iz Ved imam v mislih. se mi zdi da preveč obdeluješ verzijo za mali nevedni folk ... mogoče bi bilo dobro obnovit svoje znanje ... vzami si čas in ponovno obdelaj prabhupadovo zbirko krisnove literature Redno berem njegove knjige. Velik jih je opustil jemanje drog samo z branjem njegovih knjig. Ko sem bil v Delhiju sem srečal enega Andreasa iz Nemčije v Krišnovem templju. Kasneje mi je zaupal, da je v tempelj prišel ker ga je povabil lastnik čajnice v katero je hodil. Zaupal mi je tudi, da je prišel v Indijo narest samomor (je imel postavljen datum), ker ga je zapustila punca in ker je izgubil službo in ko je zaradi tega začel jemat droge in mu problemov ni rešilo ampak le še poslabšalo in tudi zdravje mu je močno opešalo, zato je zaključil, da je bolje da se ubije. Zaupal mi je, da takoj ko je prišel v tempelj pred Krišno in njegove bhakte, da mu je na njegovo pozitivno presenečenje spontano iz glave izpuhtela ideja o samomoru ker je v srcu čutil blaženost kar mu je dalo upanje na pravo srečno življenje po čemer je vedno hrepenel. V tempelj je začel hodit vsak dan, droge in cigarete pa postopoma zmanjševal do popolne opustitve. Vsak lahko to dobi od Krišne če hoče. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
viyola 5. januar 2014 Prijavi Deli 5. januar 2014 Enkrat sem nekje brala..niti se ne spomnim kje izpoved bivšega narkomana.Sedel je nekje v Italiji v parku in opazoval mimoidoče, Mimo je prišeloče z majhno hčerko, ki je nesla violino, Pogled na ta prizor..je bil klik v njem, da se je odločil prenehat. Impulz njegovi duši..Imam znanko..oba sinova sta bivša narkomana. Za njo in njima so leta bojev med seboj in v sebi. Od menjanja ključavnic..da nista imela vstopa v hišo..njeni trdni zahtevi in odločnosti da jima bodo vrata odprta samo v primeru, da se odločitaza zdravljenje. Zdaj hodijo na skupne terapije, kjer se učijo pogovarjat. Ona sama pravi..da je ljubezen do otrok ni prav razumela..da je bilo po njenem imeti otroka rada s tem, da jima je nudila prav vse v materialnem smislu. Zato, ker drugačeni znala. Zdaj se učijo. Pogovarjat in poslušat. Ne samo z ušesi..tudi s srcem. Globoko jo občudujem..zato, ker je zmogla.Ne samo, ker je zmogla jima pomagat se izvlečt...tudi zato, ker je ne samo zahtevala spremembe od njiju..temveč je spremenilatudi sebe. 5 Citiraj And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 5. januar 2014 Prijavi Deli 5. januar 2014 lepo te je brat ... Kar seveda ne pomeni, da moraš nujno iti v Indijo v Krišnov tempelj, da bi začutil njegovo ljubezen (ki v celoti odpravi željo po drogiranju), ker njegov tempelj in on prebivata tudi v srcu vsakega živega bitja. Razodene se po svoji volji, če iz ljubezni sledimo njegovo željo, da izgovarjamo Hare Krišna Hare Krišna Krišna Krišna Hare Hare Hare Rama Hare Rama Rama Rama Hare Hare . Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 5. januar 2014 Prijavi Deli 5. januar 2014 idealiziraš ... kako enostavno je otrokom past v drogo, sem doživljal, ko sem delal v osnovni šoli ... in ko sem njihovim staršem povedal kaj dogaja z njihovimi otroki ... sem bil napaden ... ker seveda otroci doma niso ničesar priznali ... in seveda je potrebno zaupat svojim otrokom ... me res zanima, kako bi v teh primerih ti propagiral krišno ... ecetera ... Ne morš na silo. In brez da ga sam imaš. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 5. januar 2014 Prijavi Deli 5. januar 2014 Tole je sicer debata z Iknee, ampak jaz se res ne spomnim, da bi Iknee kje napisala, da je dobro narkomana samega pustiti v godlji. V bistvu čisto razumem, za kaj gre. Pomagaš lahko samo, če si sam zelo trden, da te narkoman ne potegne v svoje filme, to je pa Janko opisal, kakšni so ti filmi, kako so močni in zakaj se je tako težko izviti iz njih. Ker hitro se lahko zgodi, da narkoman ne uniči samo samega sebe, ampak še celo družino zraven. Sploh pa se mi zdi, da vsi o istem govorimo. In da je razlika v tisti niansi med simpatijo in empatijo. Se pa spomnim, kolikokrat so nam v šoli za bioterapevte poudarili, da če se pustiš zvlečt v film bolnika, si zgrešil in itak, da nobenemu ne moreš na tak način pomagat. Enkrat sem nekje brala..niti se ne spomnim kje izpoved bivšega narkomana.Sedel je nekje v Italiji v parku in opazoval mimoidoče, Mimo je prišeloče z majhno hčerko, ki je nesla violino, Pogled na ta prizor..je bil klik v njem, da se je odločil prenehat. Impulz njegovi duši..Imam znanko..oba sinova sta bivša narkomana. Za njo in njima so leta bojev med seboj in v sebi. Od menjanja ključavnic..da nista imela vstopa v hišo..njeni trdni zahtevi in odločnosti da jima bodo vrata odprta samo v primeru, da se odločitaza zdravljenje. Zdaj hodijo na skupne terapije, kjer se učijo pogovarjat. Ona sama pravi..da je ljubezen do otrok ni prav razumela..da je bilo po njenem imeti otroka rada s tem, da jima je nudila prav vse v materialnem smislu. Zato, ker drugačeni znala. Zdaj se učijo. Pogovarjat in poslušat. Ne samo z ušesi..tudi s srcem. Globoko jo občudujem..zato, ker je zmogla.Ne samo, ker je zmogla jima pomagat se izvlečt...tudi zato, ker je ne samo zahtevala spremembe od njiju..temveč je spremenilatudi sebe. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gifCeres in Viyola, zelo fajn napisano, se popolnoma strinjam in v tem smislu skušam tudi jaz predstaviti mnenje in izkušnje. Viyola, ja, tudi jaz iz časa, ko sem pomagala vodji komune, poznam take zgodbe, lahko bi celo rekla (in mislim, da bi to potrdili vsi, ki se res ukvarjajo s konkretno pomočjo narkomanom), da so v večini. Najpogosteje se v uspešnih zgodbah v terapevtsko skupino vključijo svojci, ki najprej delajo na tem, kar je fajn napisala Ceres, pa tudi jaz sem pisala o tem nekaj postov nazaj. Ko so pripravljeni, narkomanu postavijo ultimat (kot del pomoči, kot sočutno dejanje, ne kot "boli me za njega"), kar sproži v njem tiste globoke samoohranitvene impulze, da se tudi sam odloči za abstinenco in zdravljenje. Brez te odločitve mu nihče ne more pomagat. Dokler je na drogah, je namreč njegov sistem vrednot in razmišljanje tako spremenjeno, da pogovor ne deluje. Potem pa sledi skupno urejanje odnosov - zdravljenje celotne družine. To sem imela v mislih v vseh postih, nekateri so se pa obesili zgolj na ultimat in ga narobe interpretirali (igra vloge Reševalec, ki rabi nasprotnika - Brezsrčneža?). Lahko se pa zgodi tisti čudežni klik, ki ga opisuje Viyola, zgodi na tisoč in en način, se zdi, kot da bi vmes posegla duša in bi se človek naenkrat zavedel. Vendar mislim, da se ta klik tudi zgodi v trenutku iskrenosti, ko ni več drame "Narkoman - Sovražnik (droga, diler, brezsrčna družba) - Reševalec". 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 5. januar 2014 Prijavi Deli 5. januar 2014 Našla na laži? Na osnovi česa pa trdita, da lažem, da sem prebrala knjigo? Punca, takale obtoževanja je treba v real lajfu dokazat, veš, sicer je to tvoje obtoževanje namerno klevetanje in laž z edinim namenom, da očrniš nekoga drugega, ko ti zmanjka argumentov in ne moreš prenest, da se kdo ne strinja s tabo. Tule si pravkar pokazala SVOJO temno plat. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 5. januar 2014 Prijavi Deli 5. januar 2014 Našla na laži? Na osnovi česa pa trdita, da lažem, da sem prebrala knjigo? Punca, takale obtoževanja je treba v real lajfu dokazat, veš, sicer je to tvoje obtoževanje namerno klevetanje in laž z edinim namenom, da očrniš nekoga drugega, ko ti zmanjka argumentov in ne moreš prenest, da se kdo ne strinja s tabo. Tule si pravkar pokazala SVOJO temno plat.ej... kot prvo... da se ti lub?kot drugo... da se ti zdi smiselno?kot tretje... pa delaš točno to, kar delajo tisti, katerih dejanj sama ne odobravaš...torej... če ne odobravaš neomejene podpore narkomanu ker se ti zdi zgrešeno... pa po drugi strani sama tuki počneš točno to-napajaš s svojo energijonekatere, kateri te niti poslušajo, niti se potrudijo slišat, niti jih tvoje mnenje zanima, niti se mislijo ali želijo spremenit. gre se jim samo za merico energije, kot se gre narkomanu za merico droge...a ni to več kot očitno? in za morebitne tretje bralce.....aboyanasana je en svoj post umes zbrisala.... 2 Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 5. januar 2014 Prijavi Deli 5. januar 2014 Dej no Iknee, sej vsi vidimo, da si samo izmišljuješ http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png 2 Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 5. januar 2014 Prijavi Deli 5. januar 2014 idealiziraš ... kako enostavno je otrokom past v drogo, sem doživljal, ko sem delal v osnovni šoli ... in ko sem njihovim staršem povedal kaj dogaja z njihovimi otroki ... sem bil napaden ... ker seveda otroci doma niso ničesar priznali ... in seveda je potrebno zaupat svojim otrokom ... me res zanima, kako bi v teh primerih ti propagiral krišno ... ecetera ... Če si sam pil alkohol in kavo, kako lahko njim kaj rečeš? Če si sam prikrival svoje napake, če si bil sam navezan na svoje otroke (ali svoje telo in um, če še nisi mel otrok) in če si sam izkoriščal svoje starše in če si sam jedu krave (tvoja druga mama) kako lahko njim kaj rečeš? Prvi korak pri propagiranju je, da sam slediš tisto kar želiš učit, drugi je da imaš res sočutje do tistega (ne le željo po egu "kolk sem jaz dober") in da si potrpežljiv z njim. In če odkloni pomoč, da ga ne siliš. Staršem si povedal in oni ti niso verjeli, otroci pa so zakrivali. Svojo dolžnost si opravil, zakaj bi bil vznemirjen pol še? To je catch. Mel si še en sebičen interes zraven ("kolk sem jaz sočuten, dober...") in ko ti ni bil izpolnjen si bil vznemirjen. Zanč sem se pogovarjal z eno mamo, ki se na vsak način trudi "pomagat" svojemu 40 letnemu sinu, pa je "ne posluša". In sem ji reku, to je seveda lepo, da želite pomagat svojemu sinu, da se mu ne bi kaj hudega zgodilo, ampak a se zavedate kakšno škodo naredite če nekoga v nekaj silite (tud če je tisto res boljše zanj), brez upoštevanja njegove svobode izbire? Je rekla, ja sej je res. Dokler nekomu pomagamo s sebičnim interesom, mu v resnic ne pomagamo zares, ampak ga samo izkoriščamo in pol smo začudeni zakaj smo vznemirjeni in jezni. Ok, seveda ni vse črno-belo, so tud razmerja. Vidu sem velik otrok, ki so enostavno opustili droge ko so prišli v stik s pravim bhakto Krišne. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 5. januar 2014 Prijavi Deli 5. januar 2014 Ja, bogami, imata prav, Silica in Janko. Kako človek ne vidi, kdaj se sam znajde v situaciji, za katero misli, da ima rešitev - za druge, kajpada http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png. Jest se morm tud vprašat, kaj zaboga, me žene, da vztrajno skušam dopovedat enim, ki enako vztrajno razumejo drugače in grejo celo tako daleč, da obtožujejo na osnovi čistih izmišljotin. Jest mam tle en problem, definitivno. Zakaj nisem mogla stopit čez in rečt: Naj si mislijo, kar hočejo o meni, to je NJIHOVA stvar?http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png Heh, ranjeni ego, ki je pobrisal umirjeni modrosti in zavedanju. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_blush.gif 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.