FixMinze 9. julij 2014 Prijavi Deli 9. julij 2014 Pa da se malo pohvalim...včeraj sem v Bosni (turističko) spoznal kaj je to skupinska iniciacija od stričkov zgoraj...lahko rečem samo WTF...In potem zvečer sta dva psa v centru grada nekaj laufala ob avtu, izvajala kamikaze skoke pred njega in jaz tako kot sem "blesav", sem jima poslal telepatsko sporočilce "z ljubeznijo vaju pošiljam stran" in je palilo...A je to mogoče...in ko se je to ponovilo še 1x danes...tralala...na kakvoj sam ja drogi...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.pngLansko poletje sem srečal frenda, ki ga nisem videl par let. Skoraj me je na rit vrglo, ko mi je povedal, da je zaplaval v vode duhovnosti ... Model prakticira telepatsko komunikacijo z živalmi: prej vpraša za dovoljenje, oceni, posluša in nato komunicira. Kar se njega tiče deluje. Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 10. julij 2014 Avtor Prijavi Deli 10. julij 2014 Kako se nesebična želja 'prelevi' v jezo? Enkrat je šel en svetnik mimo enega jezera v katerem sta dva sinova zelo bogatega in uglednega očeta bila pijana in naga in se prostaško vedla z veliko nagimi ženskami. Ko so ga ženske videle, jih je postalo sram in takoj so se zresnile in pokrile in mu izkazale ustrezno spoštovanje. Sinova pa zaradi pijanosti in lažnega ponosa pa ne in sta bila jezna zakaj jima je pokvaril zabavo. Takrat se je v svetniku prebudilo sočutje in ju je "jezno preklel" (zunanja oblika je kot jeza, ampak znotraj iz srca je ljubezen in sočutje). Vajino obnašanje je kot da sta drevesi, naga sta tukaj in nimata nobenega sramu in ustreznega spoštovanja do drugih, zato vaju prekolnem, da bosta postala drevesi za veliko let! Ampak ker je bilo to prekletstvo od svetnika in iz sočutja za njuno večno dobro, sta postala drevesi v Vrindavanu (mesto kjer Krišna izvaja svoje zabave) in po nekaj časa se ju je Krišna dotaknil in tako sta lahko začutila njegovo ljubezen in uvidela naravo svojega prejšnjega obnašanja (ki jima je škodil), se kesala in tudi sama postala svetnika. Želja teži k izpolnitvi.V kolikor je nesebična nas enostavno 'zapusti' , ko se nam začne kazati možnost neuresničitve. Ne vidim možnosti razvoja jeze. Z nesebično sem jaz mislil tisto, ki je za večno dobrobit vseh. Iz pogovorov s teboj sklepam, da to spada v kategorijo ljubezni do boga. Kaj pa v primeru ljubezni do druge osebe? Ja, ljubezen ali prava ljubezen je možna le v odnosu do Boga (ker je odnos večen in čist) in s tem avtomatsko tudi do vseh živih bitij kot so povezani z Njim. Če maš res rad Očeta imaš rad tudi njegove sinove in če imaš res rad sinove imaš rad tudi njihovega Očeta. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 10. julij 2014 Prijavi Deli 10. julij 2014 Grem zadnjič v Mc na drajva nekaj za jest iskat. In me z okna postreže mlada punca, nasmejan in prijazen obraz, topla socialna energija, milost, nežnost ...(ne nisem se zalubu). Bil sem v svojem svetu in šele iz njene obrazne mimike sem razbral, da sem na njeno prijetno vibracijo odgovoril z neprijetno. V začudenju sem se zalotil, ko sem v tistih trenutkih spoznal, da ji sploh ne znam prijetno vrniti nazaj. Enostavno je bila ona na delovnem mestu s svojo pojavo v tistem trenutku drugo vesolje. Medtem, ko sem v sebi iskal luč sem se prefural tako čez strah kot skozi jezo, da sem potem končno na obraz spravil vsaj približno iskren nasmešek skromnosti, na katerega se je dekle odzvalo s prijaznim ne narejenim nasmehom. Drajva sem zapustil z mislijo 'kako za vraga je vzdržuje takšno energijo, da se zdi kot, da ji je delo na drajvu smisel življenja' http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif Zelo dober pokazatelj koliko ima kdo poštimano pri sebi...pa pustmo na miru kakšne polne lune, prepucavanja, itd...človečki na malo višji duhovni stopnji lahko pri drugemu prebudijo (spravijo na površje) tudi kakšne nerazščiščena čustva, probleme s katerimi se ta druga oseba noče soočiti...Kako to vzdržuje- čisto logičen odgovor- je malo bolj v stiku s svojo dušo kot večina običnih ljudi...ali je zemljanček ali vesoljček to sploh ni pomembno...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vinko3 10. julij 2014 Prijavi Deli 10. julij 2014 ...Hmm, zmedeno bebavo napisan tekst. Ne, govorim o nečem drugem, a ne vidim smisla razlage. "zunaj tvojega filozofskega koncepta" - a je kaj zunaj konceptov shamannamo? (Ne govorim o "abstrakcije VS direktno doživljanje) Zgleda, da ti bolj isces pozornost kot kaj drugega. *Predpostavljaš, da je doživljanje: konstanten, trajajoč, zbegan, nezaključen, naključen, impulziven itd. proces? Takšen proces bi res bil obremenitev za telo.Je meditativen in brez obremenitev za telo. Praviš, da te meditacija ne zanima. Kadar na vprašanja ne vežeš ega, bo neglede na izid rezultat mir.*Bom prebral ...Popolnoma se strinjam, da um nima biti.*Nič ni narobe z dobrodelnim nasvetom.Iskreno do sebe: zakaj drugemu dati nasvet? Kako vidiš sebe,kako vidiš drugega? Kako veš, da je notranji izris podobe o drugem pravilen?Boljše kot nasvete je podajati svoje mnenje, tako se izognemo delovanju v iluziji o drugem.*V življenju so stvari, ki jih nikdar ne smemo jemati kot irelevantne. Edino primerno za te stvari je, da jih jemljemo kot minljive.Res ne najdeš ene same takšne? Ne predpostavljam, še posebej pa ne konstanten in trajajoč. Ne, ne pravim tega, napisal sem le "Nisem še meditiral, če misliš na "sedenje na riti"". Moje mnenje je: nekdo, ki gleda s tako preproščino na "ego-polastitev-doživljanje" (se) močno zavaja. --Ne samo um. Vsaj prvi stavek opisa bi si lahko prebral "The pinnacle of Buddhism's understanding of reality is the EMPTINESS OF ALL THINGS. Exploring reality towards the realization of emptiness is shockingly radical. It uncovers an exhilarating freedom with nowhere to stand, while engendering a loving joy that engages the world. ..." --1. Zakaj pa ne? 2. Se/Ga ne vidim, so le moje intro/pro-jekcije. 3. Vem, da ni. Meni so boljši nasveti in iluzija o drugem, čeprav dobro veš da je VSE le mnenje/pozicija pogleda. --Pišeš da je "boljše podajati svoje mnenje, tako se izognemo delovanju v iluziji o drugem." in takoj za tem kaj "ne smemO" in kaj je "edino primerno". Sevede, seveda, vse spada pod mnenje... Haha, to zadnje vprašanje je res za crknit. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Vse to je postalo zelo dolgočasno... Ne bo me več tu (nekaj časa). LP Citiraj Until you know that who you are is empty and meaningless, you dont know anything. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 10. julij 2014 Prijavi Deli 10. julij 2014 Enkrat je šel en svetnik mimo enega jezera v katerem sta dva sinova zelo bogatega in uglednega očeta bila pijana in naga in se prostaško vedla z veliko nagimi ženskami. Ko so ga ženske videle, jih je postalo sram in takoj so se zresnile in pokrile in mu izkazale ustrezno spoštovanje. Sinova pa zaradi pijanosti in lažnega ponosa pa ne in sta bila jezna zakaj jima je pokvaril zabavo. Takrat se je v svetniku prebudilo sočutje in ju je "jezno preklel" (zunanja oblika je kot jeza, ampak znotraj iz srca je ljubezen in sočutje). Vajino obnašanje je kot da sta drevesi, naga sta tukaj in nimata nobenega sramu in ustreznega spoštovanja do drugih, zato vaju prekolnem, da bosta postala drevesi za veliko let! Ampak ker je bilo to prekletstvo od svetnika in iz sočutja za njuno večno dobro, sta postala drevesi v Vrindavanu (mesto kjer Krišna izvaja svoje zabave) in po nekaj časa se ju je Krišna dotaknil in tako sta lahko začutila njegovo ljubezen in uvidela naravo svojega prejšnjega obnašanja (ki jima je škodil), se kesala in tudi sama postala svetnika. Ja, ljubezen ali prava ljubezen je možna le v odnosu do Boga (ker je odnos večen in čist) in s tem avtomatsko tudi do vseh živih bitij kot so povezani z Njim. Če maš res rad Očeta imaš rad tudi njegove sinove in če imaš res rad sinove imaš rad tudi njihovega Očeta. Tipičen primer nerazumevanja zgornje zgodbice...tipičen primer da se ne sme vseh zgodbic razumet dobesedno...gre se za poosebljanje Božanskih sil podobno kot Zeus, Herkules, Hera in ostali grški bogovi...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png Zakaj pa nikoli ne omenjaš majke ali ženskega aspekta...recimo Božanska mati...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.pngTvoji posti so tipičen primer, da večinoma obvladaš samo teorijo, kaj to dejansko pomeni v praksi se ti pa ne sanja kaj dosti...Drugače ne bi toliko "težil" z enimi in istimi zgodbicami...Pamti- tvoja pot, pot po kateri hodiš, ni nujno, da je dobra tudi za ostale...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.pngMogoče boš pa drugače pričal bajke, ko boš ozavestil zgoraj omenjen strahec/ strahce...pa mogoče še kaj drugega...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 10. julij 2014 Prijavi Deli 10. julij 2014 Fixy odgovarjam tebi na vprašanja k si mi jih postavil, seveda na tem računalniku ne morem citirat niti copirat, ne štekam ampak ok. Poglej vsi se poznamo, točno vemo kdaj smo žalostni kdaj smo veseli kdaj nas zebe kdaj nam je vroče,kdaj se slabo počutimo in kdaj se ne.to so nekatere od osnov ki jih občutimo vsakodnevno in če bi poslušali to, bi se poznali do potankosti. za te občutke recimo če poslušmo so-ljudi nam bodo vedno dali napačen odgovor,zato so drugi ljudje samo ovira pri samospoznanju in ne zrcalo ali da rastemo preko njih. glede ljubezni, ljubezen je energij kot vse ostalo z njo se moramo pravilno naučiti delat. recimo pri osebi ki prekomerno kokr ljubi nekoga je to lahko zelo zelo škodljivo,čeprav to pol ni več ljubezen,če boč pa vprašal osebo ki prekomerno izkazuje ljubezen bo rekla da se ne more kontrolirat o tem govorim in upam da me zdaj razumeš.ljudje se poistovetijo z besedo ne pa z dejansko energijo zato ker o energiji nikoli ni govora. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 10. julij 2014 Prijavi Deli 10. julij 2014 Poglej vsi se poznamo, točno vemo kdaj smo žalostni kdaj smo veseli kdaj nas zebe kdaj nam je vroče,kdaj se slabo počutimo in kdaj se ne.to so nekatere od osnov ki jih občutimo vsakodnevno in če bi poslušali to, bi se poznali do potankosti. za te občutke recimo če poslušmo so-ljudi nam bodo vedno dali napačen odgovor,zato so drugi ljudje samo ovira pri samospoznanju in ne zrcalo ali da rastemo preko njih. Mislim da nisi edina ki malo meša "občutke" (čustva- astralno telo) z drugimi stvarmi...To je res kar si napisala...Da so drugi zrcalo nas samih se nanaša na podzavestne vzorce v nas, ki se jih sami ne zavedamo...in preko reakcij drugih, se lahko naučimo malo pogledati v svojo lastno čorbo...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif 1 Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 10. julij 2014 Prijavi Deli 10. julij 2014 brezo vsi delujemo po nekih vzorcih vsaj večina pač dokler se jih ne znebimo. in pri izgubljanju lastnih vzorcev nam ogledalo ne bo pomagalo.Lahko samo podaljša proces in vprašanje če pol sploh kdaj zares razumemo same sebe.ker vsi delujemo po nekih podzavestnih vzorcih ki so nam jih drugi vcepili kako se moramo obnašat,kdaj se lahko oglašamo kako moramo kaj delat.In te vzorce izgubimo takrat ko se vprašamo KDAJ sem JAZ žalostna,KDAJ sem JAZ vesela, KAKO se zdajle počutim. Drugi mi teh informacij ne morejo dati, lahko mi dajo samo lastne podzavestne vzorce ki jih pol lahko skozi se podajamo in projeciramo na druge.....Tako nikoli ne bomo našli miru v sebi, nikoli ne bomo bili srečni, in nikoli ne bomo vedeli zakaj smo tukaj.drugi so pač ljudje ki jih imamo zaradi neprečiščenih vzocev v bližini nas in če hočemo prečistiti vzorce se moramo vprašat. Zakaj sem JAZ v bližini njih.TO VELJA SAMO ZA TISTE KI NOSIJO V SEBI VSE MOGOČE PROGRAME. torej je treba včasih stopiti stran od vseh ljudi da vidimo kako se sploh obnašamo,čutimo brez vseh ljudi......takrat bomo spoznali resnično sebe,seveda če bomo iskreni do sebe,če bomo zatirali in se kregali sami sabo ne bo nič pomagalo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 10. julij 2014 Prijavi Deli 10. julij 2014 Mayita to kar ti omenjaš so samo površinske zadeve, ki so povezani s površinskimi vzorci...da so nam drugi ogledalo se nanaša na bolj globinske...Če se človeku pogosto dogajajo nesreče, naletava na slabo družbo in potegne najkrajšo...a se ti ne zdi, da se bo potem tak človek začel spraševati zakaj je temu tako...drugi so samo ogledalo tega kar ima v sebi in kar privablja v svojo bližino...Al ne verjameš zakonu fizike podobno privlači podobno...Ogledala se nanašajo na ta zakon...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif Recimo, da si se ti res odmaknila od ljudi, kao spoznala samo sebe...kako potem da nekateri prej opazimo tvoje podzavestne destruktivne vzorce (recimo podzavestna agresija do...) kot ti sama...in ko se zapleteš v malo burnejšo debato...a si se kdaj vprašala zakaj...Tipični primer tega so bila recimo obračunavanja med vama z Iknee v preteklosti...zgleda da se je stanje sedaj malo izboljšalo...torej si morala nekaj ozavestiti... Na kratko povedano...človek mora najprej vsaj malo poznati svoj karakter, da se lahko začne soočati s svojimi lastnimi demončki...šele takrat začne ločit kaj so njegovi demončki in kaj te demončki privlačijo iz okolja...Če ima človek strahce v sebi, bo pač tudi iz okolja kasiral te strahce...in kasira se lahko se marsikaj drugega...ostalo pa mislim da ti je jasno...ista pravila veljajo za vse ljudi...Temu so bolj podležni raznorazni zdravilci, maserji, psihoterapevti, medicinsko osebje, vedeževalci, ipd... Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 10. julij 2014 Prijavi Deli 10. julij 2014 uf brezo kako pa si ti lahko tako prepričan da je bila to moja podzavestna agresija?jaz bi temu rekla zelo viden odpor do nekoga v tistem danem trenutku komunikacije,pa to ne pomeni da imam ta odpor vedno, ampak pač odreagiram kar pač dobim.In to ne pomeni da osebo sovražim amapk pač se v tistem trenutku ne strinjam z njo.V mojem življenju sem ugotovila da pač če jaz ne morem spremeniti stvari jih bo že čas oziroma dogodki,torej ko vidim da jaz pri nečem ne morem vplivati ali da samo slabšam stvari,pač pustim času čas.Nisem mislila fizičen odmik od ljudi, nekateri pa tudi to rabijo.poglej moje dojemanje izgleda drugačno od tvojega, rečeno je da podobno privlači podobno,tako nam je rečeno in zato je to tudi tako. Apmak ali resnično verjameš da v fiziki podobno privlači podobno, NE ni res,torej če hočemo da stvari pravilno delujejo ne bomo nikoli dali istih stvari skupaj ker se bodo odbile druga od druge. če pa se že podobni zlijejo s podobni ne obstajajo več kot individuali.kar jaz smatram za ne učinkovito metodo pri samospoznanju,ker nekako pol podpiraš drug drugega in ne moreš zrasti kot posameznik.in če pogledaš resnično tudi človeške karakterje,mogoče na začetku podobno privlči podobno ker so to iluzije,na dolgi rok pa dva podobna krakterja zelo težko sobivata skupaj.....in hkrati se tudi pokaže da podobno nikoli ne more biti podobno ker smo edinstveni....podobno še vedno ne more biti zrcalo, zrcalo bi lahko rekli samo tako da bi človeka snemali en teden 24ur na dan in mu pokazali sebe.Vse ostalo je zelo vprašljivo.Glede površinskih zadev pa tako brezo,da prideš v globino moraš prvo odstraniti površino.....saj v fizičnem svetu.in ker ljudje bolj dojemajo svet fizično jim je treba tako tudi pokazati,ko ga bodo pa drugače dojemal se bomo pa lahko menili drugače..... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 10. julij 2014 Prijavi Deli 10. julij 2014 uf brezo kako pa si ti lahko tako prepričan da je bila to moja podzavestna agresija?jaz bi temu rekla zelo viden odpor do nekoga v tistem danem trenutku komunikacije,pa to ne pomeni da imam ta odpor vedno, ampak pač odreagiram kar pač dobim.In to ne pomeni da osebo sovražim amapk pač se v tistem trenutku ne strinjam z njo.V mojem življenju sem ugotovila da pač če jaz ne morem spremeniti stvari jih bo že čas oziroma dogodki,torej ko vidim da jaz pri nečem ne morem vplivati ali da samo slabšam stvari,pač pustim času čas.Nisem mislila fizičen odmik od ljudi, nekateri pa tudi to rabijo.poglej moje dojemanje izgleda drugačno od tvojega, rečeno je da podobno privlači podobno,tako nam je rečeno in zato je to tudi tako. Apmak ali resnično verjameš da v fiziki podobno privlači podobno, NE ni res,torej če hočemo da stvari pravilno delujejo ne bomo nikoli dali istih stvari skupaj ker se bodo odbile druga od druge. če pa se že podobni zlijejo s podobni ne obstajajo več kot individuali.kar jaz smatram za ne učinkovito metodo pri samospoznanju,ker nekako pol podpiraš drug drugega in ne moreš zrasti kot posameznik.in če pogledaš resnično tudi človeške karakterje,mogoče na začetku podobno privlči podobno ker so to iluzije,na dolgi rok pa dva podobna krakterja zelo težko sobivata skupaj.....in hkrati se tudi pokaže da podobno nikoli ne more biti podobno ker smo edinstveni....podobno še vedno ne more biti zrcalo, zrcalo bi lahko rekli samo tako da bi človeka snemali en teden 24ur na dan in mu pokazali sebe.Vse ostalo je zelo vprašljivo.Glede površinskih zadev pa tako brezo,da prideš v globino moraš prvo odstraniti površino.....saj v fizičnem svetu.in ker ljudje bolj dojemajo svet fizično jim je treba tako tudi pokazati,ko ga bodo pa drugače dojemal se bomo pa lahko menili drugače..... Jap...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif ...zlasti tam ko si "okurcala" kao naš šolski sistem in zahodno družbo...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Zato pa obstajajo različni razredi...Če beli strički in celo šamani pravijo, da je to eden izmed glavnih kozmičnih zakonov (podobno privlači podobno), ki vladajo v našem osončju in na našem planetku potem jim jaz verjamem, kajti do sedaj se je izkazalo, da so oni bolj pametni kot jaz in da jih je dobro poslušat, če hočem iti v naslednji razred...ti pa kakor hočeš...enkrat boš že naredila popravce...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 10. julij 2014 Prijavi Deli 10. julij 2014 aja tukaj ti vidiš podzavestno agresijo jaz sem pa mislila da podzavestna agresija je to da si agresiven do nekoga pa ne veš zakaj.jaz vem zakaj sem taka do šole, mislim pa da ne vem kaj ti misliš pod agresijo, agresija zame ppomeni nekaj nasilnega ali sem bila jaz nasilna do nekoga ali do kakšnega sistema, ne izrazila sem pa svoje mnenje ki seveda ne spada v vzorce in ja seveda sem pol jaz tista ta agresivna hahahahano daj mi en primer v fiziki kjer podobno privlači podobno, mogoče se samo ne razumeva. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 10. julij 2014 Prijavi Deli 10. julij 2014 Enkrat je šel en svetnik mimo enega jezera v katerem sta dva sinova zelo bogatega in uglednega očeta bila pijana in naga in se prostaško vedla z veliko nagimi ženskami. Ko so ga ženske videle, jih je postalo sram in takoj so se zresnile in pokrile in mu izkazale ustrezno spoštovanje. Sinova pa zaradi pijanosti in lažnega ponosa pa ne in sta bila jezna zakaj jima je pokvaril zabavo. Takrat se je v svetniku prebudilo sočutje in ju je "jezno preklel" (zunanja oblika je kot jeza, ampak znotraj iz srca je ljubezen in sočutje). Vajino obnašanje je kot da sta drevesi, naga sta tukaj in nimata nobenega sramu in ustreznega spoštovanja do drugih, zato vaju prekolnem, da bosta postala drevesi za veliko let! Ampak ker je bilo to prekletstvo od svetnika in iz sočutja za njuno večno dobro, sta postala drevesi v Vrindavanu (mesto kjer Krišna izvaja svoje zabave) in po nekaj časa se ju je Krišna dotaknil in tako sta lahko začutila njegovo ljubezen in uvidela naravo svojega prejšnjega obnašanja (ki jima je škodil), se kesala in tudi sama postala svetnika. Z nesebično sem jaz mislil tisto, ki je za večno dobrobit vseh.* Čutil je jezo in verjamem, da je bila neprijetna. V tistem trenutku, ko je sočutje in ljubezen navzven prekrila jeza je bilo občutenje manj prijetno. V primerjavi s samo ljubeznijo in sočutjem je bilo neprijetno. Upoštevaj fizični efekt jeze: pospešen krvni obtok, napenjanje mišic, obrazna mimika, energijski nivo dobi drugačno vibracijo in barvo, oblika aure ... * V dobrobit ene osebe ali vseh. Menim, da se:tvoja, moja, naša želja pojavi v odnosu do ponotranjenih 'objektov', ki imajo za nas vrednost. Banalno: življenje morilca zame nima vrednosti zato v tem smislu ne bom zmožen vzpostaviti želje, da živi. Ima pa življenje morilca vrednost za boga, zahteva sočutje. Bog ima veliko vrednost zame zato razvijem sočutje do morilca, željo da njegova duša ne izgine v temi, da najde luč. Ali ni vedno notranja predstava, ki za nas ima vrednost razlog razvoja želje ? Ali ne leži v tem neka sebičnost? Ali to ne pomeni, da sebičnost v najboljšem primeru maksimalno zmanjšamo, ne moremo pa delovati izven sebičnosti? Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 10. julij 2014 Prijavi Deli 10. julij 2014 Podzavestni ali polzavestni vzorci bi se navzven nanašali na impulzivno delovanje, impulzivne vzgibe. Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 10. julij 2014 Prijavi Deli 10. julij 2014 mayita a si probala pri citiranju klikat označeno ikono in nato kopirat, kvotat ? http://shrani.si/f/3u/vo/1gqz5eLY/brez-naslova.png Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 10. julij 2014 Prijavi Deli 10. julij 2014 ok hvala bom probala... zdaj sem na drugem in ta mi citira.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 10. julij 2014 Prijavi Deli 10. julij 2014 aha mogoče sem jaz vse skupaj razumela narobe ne vem več ali govorimo o zakonu privlačnosti ali ogledalu ali mi hočeš povedat da je to eno in isto.ah nič več ne razumem sploh izraz ogledalo mi je čisto tuj,vsaj v tem kontekstu ki ga tukaj uporabljate.... Mayita to kar ti omenjaš so samo površinske zadeve, ki so povezani s površinskimi vzorci...da so nam drugi ogledalo se nanaša na bolj globinske...Če se človeku pogosto dogajajo nesreče, naletava na slabo družbo in potegne najkrajšo...a se ti ne zdi, da se bo potem tak človek začel spraševati zakaj je temu tako...drugi so samo ogledalo tega kar ima v sebi in kar privablja v svojo bližino...Al ne verjameš zakonu fizike podobno privlači podobno...Ogledala se nanašajo na ta zakon...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif Recimo, da si se ti res odmaknila od ljudi, kao spoznala samo sebe...kako potem da nekateri prej opazimo tvoje podzavestne destruktivne vzorce (recimo podzavestna agresija do...) kot ti sama...in ko se zapleteš v malo burnejšo debato...a si se kdaj vprašala zakaj...Tipični primer tega so bila recimo obračunavanja med vama z Iknee v preteklosti...zgleda da se je stanje sedaj malo izboljšalo...torej si morala nekaj ozavestiti... Na kratko povedano...človek mora najprej vsaj malo poznati svoj karakter, da se lahko začne soočati s svojimi lastnimi demončki...šele takrat začne ločit kaj so njegovi demončki in kaj te demončki privlačijo iz okolja...Če ima človek strahce v sebi, bo pač tudi iz okolja kasiral te strahce...in kasira se lahko se marsikaj drugega...ostalo pa mislim da ti je jasno...ista pravila veljajo za vse ljudi...Temu so bolj podležni raznorazni zdravilci, maserji, psihoterapevti, medicinsko osebje, vedeževalci, ipd... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 10. julij 2014 Prijavi Deli 10. julij 2014 Ne predpostavljam, še posebej pa ne konstanten in trajajoč.Od kod ideja, da je obremenjujoč za telo in da gre za izgubo energije. Pravim, da ni obremenjujoč za telo in da ni izgube energije. Verjetno ne gre za različne stvari, ampak različen pristop. Moje mnenje je: nekdo, ki gleda s tako preproščino na "ego-polastitev-doživljanje" (se) močno zavaja.Predvidevam, da se nanašaš na moj komentar, da v kolikor na meditirano vsebino vežeš:čustva, cilje, uspeh-neuspeh ipd. da potem čutiš napetosti, obremeniš telo ipd. V kolikor ne vežeš neprijetnosti ne bo. Ne razumem na kaj se nanašaš z se močno zavaja? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gifNe samo um. Vsaj prvi stavek opisa bi si lahko prebral "The pinnacle of Buddhism's understanding of reality is the EMPTINESS OF ALL THINGS. Exploring reality towards the realization of emptiness is shockingly radical. It uncovers an exhilarating freedom with nowhere to stand, while engendering a loving joy that engages the world. ..."Ja vem, da ne gre samo za um. Uma sem se dotaknil, ker si ga omenjal. Kot pravim bom prebral, nisem še http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif 1. Zakaj pa ne? 2. Se/Ga ne vidim, so le moje intro/pro-jekcije. 3. Vem, da ni. Meni so boljši nasveti in iluzija o drugem, čeprav dobro veš da je VSE le mnenje/pozicija pogleda.Nasvet damo kadar vzpostavimo notranje razmerje med seboj in drugim/i. V kolikor sebe in druge ne vidiš in veš da je vse iluzija potem izginejo vsi razlogi za nasvet. Nasveta ne daš. Vedno so intro projekcije tudi, če menimo, da človeka zelo dobro poznamo. Na podlagi tega kako dobro menimo, da ga poznamo se odločamo o drugem. Večjo pravilnost dajemo intro projekciji bolj realno, živo, vase prepričano drugega doživljamo.Pišeš da je "boljše podajati svoje mnenje, tako se izognemo delovanju v iluziji o drugem." in takoj za tem kaj "ne smemO" in kaj je "edino primerno". Sevede, seveda, vse spada pod mnenje...Kaj smemo in kaj je edino primerno je moje mnenje, podano kot obča resnica. Irelevantno gledat na vse kar vidiš in osmišljas ni praktično, ni koristno in lahko škodi, kvari, povzroča trpljenje. Predstavljaj si starše, ki na svoje otroke gledajo irelevantno. Haha, to zadnje vprašanje je res za crknit. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.pngVprašanje sem zastavil, ker me zanima če v tvojem svetu obstaja 'zelo pomembno'.Mogoče ti primer s starši in otroci osvetli namen vprašanja http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 10. julij 2014 Prijavi Deli 10. julij 2014 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 10. julij 2014 Prijavi Deli 10. julij 2014 Zelo dober pokazatelj koliko ima kdo poštimano pri sebi...pa pustmo na miru kakšne polne lune, prepucavanja, itd...človečki na malo višji duhovni stopnji lahko pri drugemu prebudijo (spravijo na površje) tudi kakšne nerazščiščena čustva, probleme s katerimi se ta druga oseba noče soočiti...Kako to vzdržuje- čisto logičen odgovor- je malo bolj v stiku s svojo dušo kot večina običnih ljudi...ali je zemljanček ali vesoljček to sploh ni pomembno...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Definitvno lahko rečem, da je bila bolj povezana s seboj kot jaz. Da pa bi samo po tem sodil o duhovni stopnji pa težko rečem. Tudi mali otroci so bolj povezani s seboj, vidiš jih kako drugačen energijski tok imajo, kakšna drugačna aura jih obdaja, kako se skoraj preliva energija po eteričnem telesu - še posebej, če ti otrok zaupa in usmeri pozornost nate. Pa zaradi tega še ne moremo trditi, da so na višjem duhovnem nivoju - preprosto jih kolektivni kalup še ni prežel in jim ne predstavlja niti najmanjšega truda biti naraven, spontan, povezan. Opazi se tudi, da ta tok v družbi lahko usahne, sploh če se ne počutijo sigurne. Ironično je, da se zdi, da je ravno njihov egoizem nekakšno stikalo te energije - večinoma vedo kaj hočejo in ni jih strah to živeti, zahtevat. Okoli njih je nekakšen neviden ščit, ki jih ločuje od naše kolektivne odrasle zavesti. Ta ščit (recimo mu božji ščit) se skozi odraščanje počasi razkraja in postopoma se začne tisto pravo učenje. Pri dekletu sem takoj opazil, da cela podoba bolj žari. Potem, ko se nisem nazaj odzval se je potegnila vase, tisti sij je kar malo ugasnil. Rumena barva je izginila, bela pa je postala prituhnjena kot, da nekaj razmišlja. Videlo se je, da se neprijetno počuti in takrat sem šele uvidel kako sem se energijsko odzval - se zavedel sebe v tem kratkem odnosu. Zato sem občutil krivdo, ni mi blo fajn, da sem sprožil takšen upad. Strah je bil socialen in se je pojavil, ker sem se zbal, da bi napačno reagiral, hotel sem ji vrniti malo pozitive in jo dvignit nazaj. Na nasmeh se je odzvala skoraj instantno. Nisem se ustrašil njene ljubezni, ustrašil sem se rušenja njene notranje lepote, ki sem jo doživel kot ljubezen odnosa. Rušim pa z jezo, ki se pojavi, ko se me kdo (ne dovolj blizu meni) dotakne z ljubeznijo. Pri božji ljubezni se ni za bati rušenja te, razen v zgoraj omenjeni obliki. Pri božji ljubezni je edino kar lahko zrušim lastna zmožnost predati se ji. 1 Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 11. julij 2014 Avtor Prijavi Deli 11. julij 2014 *Čutil je jezo in verjamem, da je bila neprijetna. V tistem trenutku, ko je sočutje in ljubezen navzven prekrila jeza je bilo občutenje manj prijetno. V primerjavi s samo ljubeznijo in sočutjem je bilo neprijetno. Ni bla neprijetna, to je drgačna jeza, prijetna V dobrobit ene osebe ali vseh. Menim, da se:tvoja, moja, naša želja pojavi v odnosu do ponotranjenih 'objektov', ki imajo za nas vrednost. Banalno: življenje morilca zame nima vrednosti zato v tem smislu ne bom zmožen vzpostaviti želje, da živi. Ima pa življenje morilca vrednost za boga, zahteva sočutje. Bog ima veliko vrednost zame zato razvijem sočutje do morilca, željo da njegova duša ne izgine v temi, da najde luč. Ali ni vedno notranja predstava, ki za nas ima vrednost razlog razvoja želje ? Ali ne leži v tem neka sebičnost? Ali to ne pomeni, da sebičnost v najboljšem primeru maksimalno zmanjšamo, ne moremo pa delovati izven sebičnosti? Lahko deluješ v večno dobro vseh in edino to te lahko izpolni. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 11. julij 2014 Prijavi Deli 11. julij 2014 aja tukaj ti vidiš podzavestno agresijo jaz sem pa mislila da podzavestna agresija je to da si agresiven do nekoga pa ne veš zakaj.jaz vem zakaj sem taka do šole, mislim pa da ne vem kaj ti misliš pod agresijo, agresija zame ppomeni nekaj nasilnega ali sem bila jaz nasilna do nekoga ali do kakšnega sistema, ne izrazila sem pa svoje mnenje ki seveda ne spada v vzorce in ja seveda sem pol jaz tista ta agresivna hahahahano daj mi en primer v fiziki kjer podobno privlači podobno, mogoče se samo ne razumeva. Tvoje razumevanje je pravilno...besedo "videtI" bi bilo pa treba jemati v kontekstu jasnovidnosti, ipd....Recimo ko se kakšnemu človečku na notranjem ekrančku prav izpiše vzorec...agresija ima prav svojo specifično energijo...in kdor jo je kadarkoli videl (barvo) ali začutil, bo vedel o čem je govora... aha mogoče sem jaz vse skupaj razumela narobe ne vem več ali govorimo o zakonu privlačnosti ali ogledalu ali mi hočeš povedat da je to eno in isto.ah nič več ne razumem sploh izraz ogledalo mi je čisto tuj,vsaj v tem kontekstu ki ga tukaj uporabljate.... Na prvi pogled se gre za isto stvar...zakon privlačnosti je dosti širši pojem...Jasnovidec lahko prav lepo vidi, da človek z določenimi "destruktivnimi" energijami (za naše pojme) privlači ljudi z isto vibracijo in jim je tudi bolj podležen...pozitivno nagnjeni ljudje pa pač privlačijo njim podobne energije...In ko se reče, da nam nekaj ne ugaja na drugemu ali pa nas nekaj moti na drugemu, to pomeni da imamo tak vzorec oz. energijo tudi mi v sebi...seveda velja tudi v pozitivni smeri... Drugače je pa Ceres podala dosti dober link...za obične človečke valjda...podrobnosti so malce drugačne...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 11. julij 2014 Prijavi Deli 11. julij 2014 Definitvno lahko rečem, da je bila bolj povezana s seboj kot jaz. Da pa bi samo po tem sodil o duhovni stopnji pa težko rečem. Tudi mali otroci so bolj povezani s seboj, vidiš jih kako drugačen energijski tok imajo, kakšna drugačna aura jih obdaja, kako se skoraj preliva energija po eteričnem telesu - še posebej, če ti otrok zaupa in usmeri pozornost nate. Pa zaradi tega še ne moremo trditi, da so na višjem duhovnem nivoju... Pri duhovni stopnji se ne opazuje auro, ampak svetlobo tistega kar imenujemo "duša"...to je najbolj zanesljiv način...in tega načina se poslužujejo tudi beli možički...Ezoterični slovarček za take polupismene kot sem jaz...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png razvojna stopnja - Stopnja razvitosti posameznika, ki jo Mojstri ocenjujejo na podlagi stanja posameznikovih čaker. Opisujemo jo s posvečenjem, ki ga je posameznik dosegel... posvečenje (iniciacija) - Prostovoljen proces, ki predstavlja zadnjo fazo duhovnega razvoja, ki obsega nekaj zadnjih življenj. V njem se inkarnirani človek postopoma združuje s svojo dušo in monado ali 'Božjo iskro'. Na poti do razsvetljenja je pet posvečenj, vsako posvečen-cu/ki omogoči globlje razumevanje pomena in namena Božjega načrta, polnejše zavedanje njegove/njene vloge v tem načrtu in vedno večjo sposobnost zavestnega in inteligentnega delovanja za izpolnitev tega načrta. 1 Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 11. julij 2014 Prijavi Deli 11. julij 2014 ravno o tem sem govorila to kar je Ceres podala zame niso ogledal pa še sedem jih je,morala bi prebrati knjigo da bi mogoče razumela....to so potlačeni vzorci ki jih pol drugi sproži v nas......Kot jaz poznam pojem ogledalo je to da se zazreš vase.....zato rabiš smo eno ogledalo neglede na to kakšen problem imaš.....Sam verjetno veš da ogledala lahko resnično uporabljamo tista ta prava pri videnjih,recimo kot kristale itd....to ko nam nekaj ni všeč pri drugem pa ne smemo posploševati,brezo,ker to ni res da to vedno pomeni da smo mi taki.Glede teh negativnih vzorecev ki kako nas privlačijo ne vem če je resnično da nas privlačijo,point je v tem da tisti ki je lenega duha bo namerno poiskal take ljudi.in nima veze z ogledali.recimo nesigurna šenska si bo našla na ven sigurnega moškega ki jo bo pol pretepal, torej kaj to je njeno ogledalo, žal ne, to so vse različne stvari in bi jih morali jemati različno.ker ta ženska bo verjetno našla naslednega moškega enakemu prvemu, ni vedno tako, ampak po večini je tko ali ga ne bo zapustila. torej če bi mi to povezali z ogledali bi rekli kaj da je tudi ona nasilna itd.je pa res da naši paartnerji seveda sprožijo nezavedne vzorce v nas ampak ne zato ker so enaki nam ampak ker v določenih trenutkih nevedoč sprožijo podzavestne zadeve ki so se NAM zgodile v preteklosti in oni v bistvu nimajo resnično nič s tem..... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 11. julij 2014 Prijavi Deli 11. julij 2014 ravno o tem sem govorila to kar je Ceres podala zame niso ogledal pa še sedem jih je,morala bi prebrati knjigo da bi mogoče razumela....to so potlačeni vzorci ki jih pol drugi sproži v nas......Kot jaz poznam pojem ogledalo je to da se zazreš vase.....zato rabiš smo eno ogledalo neglede na to kakšen problem imaš.....Sam verjetno veš da ogledala lahko resnično uporabljamo tista ta prava pri videnjih,recimo kot kristale itd....to ko nam nekaj ni všeč pri drugem pa ne smemo posploševati,brezo,ker to ni res da to vedno pomeni da smo mi taki.Glede teh negativnih vzorecev ki kako nas privlačijo ne vem če je resnično da nas privlačijo,point je v tem da tisti ki je lenega duha bo namerno poiskal take ljudi.in nima veze z ogledali.recimo nesigurna šenska si bo našla na ven sigurnega moškega ki jo bo pol pretepal, torej kaj to je njeno ogledalo, žal ne, to so vse različne stvari in bi jih morali jemati različno.ker ta ženska bo verjetno našla naslednega moškega enakemu prvemu, ni vedno tako, ampak po večini je tko ali ga ne bo zapustila. torej če bi mi to povezali z ogledali bi rekli kaj da je tudi ona nasilna itd.je pa res da naši paartnerji seveda sprožijo nezavedne vzorce v nas ampak ne zato ker so enaki nam ampak ker v določenih trenutkih nevedoč sprožijo podzavestne zadeve ki so se NAM zgodile v preteklosti in oni v bistvu nimajo resnično nič s tem..... Na kratko povedano...za večino laičnih ljudi so potlačeni vzorci, ki jih drugi sprožijo v nas "ogledala"...in vse kar pravijo o temu (ogledalih) je bolj laično in posplošeno povedano...Mogoče je zgoraj sedem ogledal kao zaradi lažjega razumevanja...pač terminologija, ki se uporablja v kao naših modernih časih...ko pa se gre v globino pa veljajo malce drugačne zakonitosti kot posplošeno pravijo za ogledala, ampak še zmeraj v smislu podobno privlači podobno... Če nekdo nekoga pretepa se gre skoraj vedno za podzavestno agresijo...vprašanje je samo do koga, v kolikšni meri in v kakšni kombinaciji še z ostalimi vzorci...Recimo pri zgornjem primeru bi po vsej verjetnosti bili v igri še različni strahci in ostali netipični vzorci (manjvrednostni kompleks), ki se vežejo na pretekle life in vplivajo na sedanjost. Z rdečo je pa recimo dober primer tistega kar se ne more dati v kontekst ogledal...te stvari lahko sproži bilokatera druga oseba, žival, slika, film, glasba, itd...Če je bil nekdo obglavljen z giljotino v francoski revoluciji, ga bo po vsej verjetnosti začelo malo zvijat po trebuhu al pa bo dobil malo odpora do nečesa, če bo recimo gledal kakšen akcijski film o mušketirjih, ki se nanaša na tisto obdobje... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.