mgd 23. julij 2014 Avtor Prijavi Deli 23. julij 2014 Nak, ne leti sam nate...leti na vsacga, ki prepričuje druzga, kaj ta drugi čuti, misli, doživlja. Tud name, ker noben ni samo bel al pa črn.Fajn je, če človeku poveš, ko te vpraša /to ne govorim teb osebno, blj govorim seb/, če te pa ne, bi blo pa mrbit blj fajn bit tih /čeprav tud jst zagovarjam, da če nekej veš, poveš...pa sem skoz manj ziher, da je to dobr/. Ampak ajd, tud če poveš, pač poveš, če mu pa še kr furt na furt ponavljaš, je pa vsiljivo in neprimerno in kokr jst vidm, ljudje, ki so v enem miru s seboj, tega ne vsiljujejo nobenmu.Res je, ti si še dost spoštljiv napram enim. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif Kot sem napisu, če se pogovarjam z novim in mu govorim prvič ali razložim še enkrat, če je nepozorno bral ali ni razumel, lahko to nekaterim drugim izgleda kot furt na furt ali vsiljivo, ampak ta oseba ne čut lih tko. In tud to se zgodi, kar sem napisu zgori glede strpnosti. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 23. julij 2014 Avtor Prijavi Deli 23. julij 2014 Tud jz sm določene izjave svetnikov najprej dojemal kot nestrpne, ampak se je čez čas izkazalo, da so imeli prav oni, nestrpnost pa je bila v meni, zarad česar (svojega omejenega pogleda) nisem mogel dojet njihove strpnosti in svojo nestrpnost projeciral v njih. Vse je odvisn od iskrenosti. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 23. julij 2014 Avtor Prijavi Deli 23. julij 2014 Zato sem tud potrpežljiv z drugimi tuki. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 23. julij 2014 Prijavi Deli 23. julij 2014 poistovetenje s cim drugim pa ni? Stvar interpretacije in tudi zmotno na kakšen način, v kakšnem merilu ... Npr. z mgd se strinjava, da je zmotno, ampak se ne strinjava na kakšen način je zmotno. In je čisto ok tako. Vsakemu svoje. Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 23. julij 2014 Prijavi Deli 23. julij 2014 Vprašanje, ki se poraja je: koliko časa duša preživi med smrtjo in novim telesnim rojstvom ? Kje v fizičnem planu se duša nahaja po smrti telesa? Ali kot duša veš čemu moraš slediti in pozabiš z rojstvom v fizično telo? Ali pozabi že duša? Tale vprašanja se mi pa sviđajo...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Ne vem točn kolk časa, ampak nekaj sigurno in takrat vmes se nahaja le v finem/subtilnem materialnem telesu (um, inteligenca, lažni ego), ki gre z njim v novo fizično.. Izvorno ne veš, ker nimaš še izkušnje ne z eno ne z drugo "vodo", ampak če nisi pripravljen sledit nasveta Boga za pitje "taprave vode", boš poskusu pit "fatamorgansko". Še vedno se lahko kasnej odločiš raje pit tapravo. Duša pozabi (se direktno ne zaveda), da je duša, ko se zmotno poistoveti z materijo. Ampak indirektno se še vedno opazi. Vsak si želi večno obstajat, vedit in bit srečen, čeprav je materija stalno spreminjajoča, zavajajoča in ne izpolni. In ti se hvališ, da si spoznal ne vem kaj vse...govoriš pa zgodbice za prvi razred...ajde neka ti bude zgodbice za drugi razred...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Tehnično gledano se različna subtilna telesa razkrajajo, atomi iz katerih so ta telesa sestavljena ostajajo na tistih ravneh...tisto kar imenujemo duša gre v to kar se v new age literaturi imenuje "kavzalno telo" (cause- vzrok) in na podlagi tega se dušica odloči v kakšno telo se bo inkarnirala...in ko se uteleša, si naredi subtilna telesa točno iz tistih (nepredelanih; neprečiščenih) atomov, ki jih je tam pustila pri vzponu... Duša pozna namen...da mora slediti nasvete Boga je pa zelo posplošeno in take zgodbice se ponavadi govori totalno laični javnosti...koliko se nekdo tega zaveda je pač odvisno od razvojne stopnje in od energijskega kanala, ki ima seveda svoje ime, ki ga človek gradi preko svojih življenj in poteka med kavzalnim telesom in fizičnim telesom (možgani)...Boljša ko je optika bolj se človeček zaveda...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Moja strpnost ne izzveni, ampak ko neka resnica pritisne na lažni ego (določeno omejitev) nekoga drugega, me iz tega začne gledat kot bolj nestrpnega. Ali povedano drugače, ko ti nekdo pove drugače kot si ti predstavljaš ali ni v skladu s tvojo učenostjo, miselnostjo in ti udari na slepila, se tvoja podzavestna agresija, vzorci in karma iz preteklosti malo bolj aktivirajo...tralala...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png V par postih se je prav začutila tvoja negativna (agresivna) energija na reply...tako da mi prihrani take zgodbice...prvi korak je da si človek sam pri sebi prizna, da ni tako popoln kot si ponavadi misli...potem pa sledi faza dve- soočanje in kofetkanje z lastnimi demončki...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Al si že malo pozabil tisto lekcijo al se pa iz nje nisi nič naučil, ko si na LNF prej zvedel par stvari, ki ti jih je tvoj gurujček potem samo še potrdil- podzavestna agresija do drugače mislečih...tralala...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 23. julij 2014 Prijavi Deli 23. julij 2014 Moja strpnost ne izzveni, ampak ko neka resnica pritisne na lažni ego (določeno omejitev) nekoga drugega, me iz tega začne gledat kot bolj nestrpnega. Če zavzameš ptičjo perspektivo in se popolnoma ogradiš od osebnih prepričanj - torej, da nihče nima prav in nihče narobe. Potem lahko vidiš, da smo v smislu izražanja resnice vsi isti in med nami ni razlik - vsi se vrtimo na vrtiljaku resnice, vsak s svojo v žepu. In tudi tebe (in sebe) vidim kot del te množice. Deluješ z dobrim namenom, ampak svojo resnico povzdiguješ nad resnico drugih. *Slepega človeka lahko imitiraš - prekriješ si oči. Glede na tvoje pisanje bi moral videti, ne vem a vidiš kej? 2 Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vinko3 23. julij 2014 Prijavi Deli 23. julij 2014 ne rabis se opirat na druge, jaz sprasujem tebe - razlozi malo bolj tole: zmotno na kakšen način, v kakšnem merilu Citiraj Until you know that who you are is empty and meaningless, you dont know anything. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 23. julij 2014 Prijavi Deli 23. julij 2014 ne rabis se opirat na druge, jaz sprasujem tebe - razlozi malo bolj tole: Šlo je za primer in ne opiranje na drugega. mgd zavrača vsakršno poistovetenje s telesom in gleda na telo izključno kot na obleko, ki jo zamenjaš Sam zavračam poistovetenje s telesom, ker takšna uporaba besede deluje absolutno (jaz sem telo). Podpiram identifikacijo z materialnim v upoštevanju zavedanja o minljivosti materialnega. Identifikacija je oblika poistovetenja.Na telo ne gledam kot na obleko in zato v zvezi s telesom vzpostavim intenzivnejša:pričakovanja, hotenja, želje, izpolnitve itd. Hkrati pa se zavedam minljivosti telesa in vsega povezanega s telesom. Minljivost sprejemam in jo dojemam kot naravno - večinoma nisem obremenjen z obdajajočo fizično pojavnostjo v smislu pretirane vezanosti na predstave o realnosti. Banano: ne gane me nov model telefona, me pa gane, če me kdo na gobec. Koga na gobec - telo ali mene? Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vinko3 23. julij 2014 Prijavi Deli 23. julij 2014 Še vedno pišeš o materiji. Še enkrat: in da je poistovetenje z materijo zmotno. poistovetenje s cim drugim pa ni? ne rabis se opirat na druge, jaz sprasujem tebe - razlozi malo bolj tole: zmotno na kakšen način, v kakšnem meriluPa še eno vprašanje dodamo - tvoje lastno vprašanje - kdo/kaj je ta "me", "mene": me pa gane, če me kdo na gobec. Koga na gobec - telo ali mene? Citiraj Until you know that who you are is empty and meaningless, you dont know anything. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 23. julij 2014 Avtor Prijavi Deli 23. julij 2014 Če zavzameš ptičjo perspektivo in se popolnoma ogradiš od osebnih prepričanj - torej, da nihče nima prav in nihče narobe. Potem lahko vidiš, da smo v smislu izražanja resnice vsi isti in med nami ni razlik - vsi se vrtimo na vrtiljaku resnice, vsak s svojo v žepu. In tudi tebe (in sebe) vidim kot del te množice. Deluješ z dobrim namenom, ampak svojo resnico povzdiguješ nad resnico drugih. Ni tega, da nihče nima prav in nihče narobe, da ni razlik in da ni da je ena resnica nad drugo. To je to domišljijsko posploševanje, zarad katerga se ti določene strpne izjave zdijo nestrpne. Gre se za objektivna dejstva. Ilustracija : če je en žejen in hodi proti fatamorganski vodi misleč, da se bo lahko odžejal, ima prav ali ne? če nekdo pravi, da se s fatamorgansko vodo ne moreš odžejat, se pa lahko s pravo, ali ima prav ali ne? prvi nima prav, drugi ima prav, a ni tko? ko bo prvi spoznal svojo zmoto bo popravil svoje mnenje. še vedno ostaja, da prej ni imel prav in da drugi je imel prav. Seveda je razlika med nami. Glede na aktivnosti, en vid jasneje kot nekdo drug in njegova resnica je resničnejša kot od drugega ali je nad resnico nekoga, ki (še) ne vid tko, bo pa še. Prej sem ti že omenu primer gledanja ameriške nadaljevanke. Tuki je bl fora, da mi ti trenutno ne verjameš, niti nisi pripravljen prevert postopka in realizacije. Ok, tud za to imaš pravico *Slepega človeka lahko imitiraš - prekriješ si oči. Glede na tvoje pisanje bi moral videti, ne vem a vidiš kej? Svoj um. Včasih še kaj več Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 23. julij 2014 Avtor Prijavi Deli 23. julij 2014 Tehnično gledano se različna subtilna telesa razkrajajo, atomi iz katerih so ta telesa sestavljena ostajajo na tistih ravneh...tisto kar imenujemo duša gre v to kar se v new age literaturi imenuje "kavzalno telo" (cause- vzrok) in na podlagi tega se dušica odloči v kakšno telo se bo inkarnirala...in ko se uteleša, si naredi subtilna telesa točno iz tistih (nepredelanih; neprečiščenih) atomov, ki jih je tam pustila pri vzponu... Spet tvoja domišljija ali copy/paste domišljije nekaterih drugih. Ob smrti fizičnega telesa, se subtilno nič ne razkroji, ampak gre duša z istim subtilnim v novo fizično telo, glede na rezultate aktivnosti, ki jih je počela v prejšnjem fizičnem, ne na podlagi svoje izbire (v katero telo želi). Pogojena duša lahko edino izbira kaj bo počela v fizičnem telesu (znotraj možnosti, ki so spet odvisne od njenih prejšnjih aktivnosti) in v skladu s tem požanje, oz. dobi novo fizično telo. Ustrezne rezultate aktivnosti duše daje Bog, duša jih ne izbira ali jih dobi od sebe. Ko pogojena duša zapusti fizično telo, je vmes nekaj časa v istem subtilnem in pol dobi novo fizično. Kolk časa to je, je spet odvisno od njenih aktivnosti v prejšnjem fizičnem. Duša, ki pa se odloči sledit nasvet Boga, pa se lahko odreši tudi subtilnega telesa in v svoji večni obliki služi Boga, kjerkoli že je po volji Boga. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 23. julij 2014 Prijavi Deli 23. julij 2014 Spet tvoja domišljija ali copy/paste domišljije nekaterih drugih. Ob smrti fizičnega telesa, se subtilno nič ne razkroji, ampak gre duša z istim subtilnim v novo fizično telo, glede na rezultate aktivnosti, ki jih je počela v prejšnjem fizičnem, ne na podlagi svoje izbire (v katero telo želi). Pogojena duša lahko edino izbira kaj bo počela v fizičnem telesu (znotraj možnosti, ki so spet odvisne od njenih prejšnjih aktivnosti) in v skladu s tem požanje, oz. dobi novo fizično telo. Ustrezne rezultate aktivnosti duše daje Bog, duša jih ne izbira ali jih dobi od sebe. Ko pogojena duša zapusti fizično telo, je vmes nekaj časa v istem subtilnem in pol dobi novo fizično. Kolk časa to je, je spet odvisno od njenih aktivnosti v prejšnjem fizičnem. Duša, ki pa se odloči sledit nasvet Boga, pa se lahko odreši tudi subtilnega telesa in v svoji večni obliki služi Boga, kjerkoli že je po volji Boga. Samo še en dokaz, da nisi naredil četrtega razreda...v bistvu sploh nisi razumel napisanega...Najprej se malo poduči o pojmu "permanentni atom"...Evo ti slikca za lažjo predstavo...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.esotericscience.org/diagrams/12b-Subtle-Energy-Bodies.jpg Mgd jaz ti resno priporočam da nehaš "bluzit" pravljice, ki jih ne razumeš v globino, se najprej malo podučiš, začneš preverjati trditve ali prej povprašaš za nasvet kakšnega res pravega guruja...Povedano drugače, te pravljice lahko govoriš tistim, ki so v nižjem razredu od tebe. Lahko jih govoriš tudi tistim, ki so v istem razredu, ampak taki te bojo že manj poslušal in malo postrani gledal...Da pa te pravljice govoriš tistim, ki so v višjem razredu, se mi zdi pa prav malo smešno... By the way...večina ljudi katerih linke si pripopal na LNF in so imeli predavanje v SLO in kateri so za tvoje pojme ne vem kakšni guruji ali svetniki (krišnovci) so nekako v mojem rangu (razredu)...In če so to za tvoje pojme guruji potem lahko tudi mene kličeš guru. Samo da mene ne boš videl v oranžnih ali rdečih oblekcah s piko na čelu, ipd...In preden karkoli zineš, preveri trditev in malo odmeditiraj...potem pa povej...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 23. julij 2014 Avtor Prijavi Deli 23. julij 2014 Iz enega "znanja" (razkazovanja) skačeš na drugega (čeprav so si med seboj inkonsistentna) in mimo konteksta pogovora, da bi hranil svojo Superiorno pozicijo. Ko boš dobil milost Boga, boš srečen. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 23. julij 2014 Prijavi Deli 23. julij 2014 Še vedno pišeš o materiji. Še enkrat: Pa še eno vprašanje dodamo - tvoje lastno vprašanje - kdo/kaj je ta "me", "mene": Vsakršno poistovetenje (kot enačiti se z) je zmotno. Jaz, me, mene, sem ipd. to so besede za doživljanje sebe. Vsak se lahko razgradi skozi delovanje 1.kdo sem jaz? 2.odgovor: sem ... 3.zavedanje iz kje odgovor o sem prihaja 4.zanikanje odgovora skozi zavedanje o: nepristnosti odgovora in ponovi vajo. Torej, ko rečem sem ipd. v besedo projiciram svoje trenutno doživljanje sebe. Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vinko3 23. julij 2014 Prijavi Deli 23. julij 2014 Vsakršno poistovetenje (kot enačiti se z) je zmotno. Zakaj bi to bilo zmotno? Če predpostavljam, da se vsi strinjamo, da smo duše.Npr. zakaj je "smo duše" zmotno? Vsak se lahko razgradi skozi delovanje ... nepristnosti odgovora ... Torej, ko rečem sem ipd. v besedo projiciram svoje trenutno doživljanje sebe. Kdo oz. kaj se razgradi? Zakaj naj bi bil odgovor nepristen? Kdo / kaj projicira? Citiraj Until you know that who you are is empty and meaningless, you dont know anything. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 23. julij 2014 Prijavi Deli 23. julij 2014 Ni tega, da nihče nima prav in nihče narobe, da ni razlik in da ni da je ena resnica nad drugo. To je to domišljijsko posploševanje, zarad katerga se ti določene strpne izjave zdijo nestrpne. Gre se za objektivna dejstva. Ilustracija : če je en žejen in hodi proti fatamorganski vodi misleč, da se bo lahko odžejal, ima prav ali ne? če nekdo pravi, da se s fatamorgansko vodo ne moreš odžejat, se pa lahko s pravo, ali ima prav ali ne? prvi nima prav, drugi ima prav, a ni tko? ko bo prvi spoznal svojo zmoto bo popravil svoje mnenje. še vedno ostaja, da prej ni imel prav in da drugi je imel prav. Seveda je razlika med nami. Glede na aktivnosti, en vid jasneje kot nekdo drug in njegova resnica je resničnejša kot od drugega ali je nad resnico nekoga, ki (še) ne vid tko, bo pa še. Prej sem ti že omenu primer gledanja ameriške nadaljevanke. Tuki je bl fora, da mi ti trenutno ne verjameš, niti nisi pripravljen prevert postopka in realizacije. Ok, tud za to imaš pravico http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png*Z napisanim se približno strinjam. Težko bi lahko govorili o objektivnem dejstvu, glede nato, da je tema popolnoma abstraktna in bazirana na notranjem doživetju posameznika. Ja je razlika med nami. Kot nekdo hitro (bolje) najde pot na zemljevidu, tako lahko nekdo bolje (bolj pravilno) dojema stvarnost, boga. Zatakne se pri abstraktnosti. Iz nevtralne pozicije lahko vidiš npr. 10 oseb. Vsaka od teh oseb ima svojo resnico in vsi jo zagovarjajo enako močno in samozavestno kot edino resnico. Vsak od teh svojo resnico postavlja nad resnico drugega. Predstavljaj si, da si eden od teh deset oseb. *Ne, da ti ne verjamem. Konec koncev imam boga vključenega v svoj model delovanja z razlogom, ki ni povezan s strahospoštovanjem pred bogom ali strahom pred kaznijo, peklom ipd. Vidim pomanjkljivosti v tvojem razmišljanju. Tako kot npr. spodaj ... Svoj um. Včasih še kaj več http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.pngTo je precej drugače kot si do sedaj zagovarjal. Tvoj um vidi tisto, kar so oči sprejele in poslale do vizualnega korteksa. Brez tega procesa um ne vidi nič. Pa pustimo izjeme ob strani, ker za 99,9% populacije velja kot sem napisal. Brez zamere, glede na odgovor velja tudi zate. Ne, ker vem, da jih daješ kot podporo svojim izjavam, ki jih daješ tukaj. In če se ne strinjam že s tvojo izjavo, nima lih smisla, da bi dajal čas še za posnetke.Posnetki so predvsem vir informacij. Kaj boš naredil s temi informacijami je na tebi, menim pa da so koristne praktične informacije. Npr. zadnje dva posnetka sta: 1. opis sanj človeka, ki je slep od rojstva 2. opis sanj človeka, ki je slep dve leti. Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 23. julij 2014 Avtor Prijavi Deli 23. julij 2014 *Z napisanim se približno strinjam. Težko bi lahko govorili o objektivnem dejstvu, glede nato, da je tema popolnoma abstraktna in bazirana na notranjem doživetju posameznika. Ja je razlika med nami. Kot nekdo hitro (bolje) najde pot na zemljevidu, tako lahko nekdo bolje (bolj pravilno) dojema stvarnost, boga. Zatakne se pri abstraktnosti. Iz nevtralne pozicije lahko vidiš npr. 10 oseb. Vsaka od teh oseb ima svojo resnico in vsi jo zagovarjajo enako močno in samozavestno kot edino resnico. Vsak od teh svojo resnico postavlja nad resnico drugega. Predstavljaj si, da si eden od teh deset oseb. Ni abstraktna, ker notranje doživljanje za sabo potegne določene neizogibne zunanje pokazatelje in sveti spisi in svetniki pravijo, da je potrebno osebo opazovati vsaj 1 leto v raznoraznih okoliščinah, predno ga sprejmeš kot verodostojnega glasnika resnice. Od 10tih ali 100tih ali 1000čih, nima veze, se splača sledit le tistega, ki je izpolnjen v vseh okoliščinah, kar lahko preveriš po direktnih in indirektnih zunanjih pokazateljih. Vidim pomanjkljivosti v tvojem razmišljanju. Tako kot npr. spodaj ... To je precej drugače kot si do sedaj zagovarjal. Tvoj um vidi tisto, kar so oči sprejele in poslale do vizualnega korteksa. Brez tega procesa um ne vidi nič. Nisem napisal da um vidi, ampak da jaz vidim svoj um. Vprašal si me če vidim kaj če si prekrijem oči. Pa pustimo izjeme ob strani, ker za 99,9% populacije velja kot sem napisal. Brez zamere, glede na odgovor velja tudi zate. Napačno si razumel moj odgovor, po vsej verjetnosti spet zaradi prenagljenosti. Posnetki so predvsem vir informacij. Kaj boš naredil s temi informacijami je na tebi, menim pa da so koristne praktične informacije. Npr. zadnje dva posnetka sta: 1. opis sanj človeka, ki je slep od rojstva 2. opis sanj človeka, ki je slep dve leti. Nista samospoznani osebi, zato gledata tako kot gledata http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png kar pa ne spremeni dejstva, da ima le duša sposobnost gledanja in da stalno gleda, je pa res, da si lahko svoj vid omeji z določenimi aktivnostmi. Ko boš dobil milost Boga, boš lahko videl kaj sem mislil http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 23. julij 2014 Prijavi Deli 23. julij 2014 Zakaj bi to bilo zmotno?Jaz sem avto. Banalen primer zakaj ... Jaz sem Slovenec. Precej manj neumno, ampak hitro prideš do jaz sem Zemljan. V praktičnem smislu je čisto ok in je uporabno, ampak ni debata o tem ... Npr. zakaj je "smo duše" zmotno?Enkrat prideš tudi do jaz sem duša ... pa se pri tem res konča? Vsak se sam odloči kateremu koncu sledi. Kdo oz. kaj se razgradi? Zakaj naj bi bil odgovor nepristen? Kdo / kaj projicira?Razgradijo, razstavijo se predstave. Iz istega razloga in sosledja kot jaz sem avto, jaz sem Zemljan, jaz sem duša, jaz sem ... Projiciranje je funkcija možganov. Jaz pa jo lahko upravljam. Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 23. julij 2014 Prijavi Deli 23. julij 2014 kaj pa pravite na te duše ki obtičijo,zakaj obtičijo,po smrti mislim?ne sprašujem ker ne vem,me zanim kaj mislite vi? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 23. julij 2014 Prijavi Deli 23. julij 2014 Ni abstraktna, ker notranje doživljanje za sabo potegne določene neizogibne zunanje pokazatelje in sveti spisi in svetniki pravijo, da je potrebno osebo opazovati vsaj 1 leto v raznoraznih okoliščinah, predno ga sprejmeš kot verodostojnega glasnika resnice. Od 10tih ali 100tih ali 1000čih, nima veze, se splača sledit le tistega, ki je izpolnjen v vseh okoliščinah, kar lahko preveriš po direktnih in indirektnih zunanjih pokazateljih.* Posledice niso abstraktne. Predstave so. Bog ni objektivno dejstvo - ostaja v polju abstraktnega. Vpliv boga je lahko objektivno ocenjen, opazovan in celo merjen. * To je res. Problem je, ker so navzven vsi podobni (pišem na splošno) V razmislek: človek podvržen stresu bo navzven deloval slabše, kot tisti, ki stresa ne pozna. Vendar to samo po sebi ni pokazatelj razsvetljenosti. Torej, če imaš človeka, ki večji del svojega življenja preživi v meditativnem miru in oddaja mir, to še ni pokazatelj njegovega pristnega obnašanja, vzorcev, znanja, razsvetljenosti. To, da je nekdo prebral več knjig od tebe tudi ne. Kako sploh oceniš vse okoliščine?Nisem napisal da um vidi, ampak da jaz vidim svoj um. Vprašal si me če vidim kaj če si prekrijem oči. Napačno si razumel moj odgovor, po vsej verjetnosti spet zaradi prenagljenosti.Ti vidiš svoj um. V smislu slike pa je tvoj um tisto kar so oči sprejele in poslale do vizualnega korteksa. Brez tega procesa v umu ne boš videl slik. A tvoj um ima sposobnost gledanja? Kaj je um?Nista samospoznani osebi, zato gledata tako kot gledata http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png kar pa ne spremeni dejstva, da ima le duša sposobnost gledanja in da stalno gleda, je pa res, da si lahko svoj vid omeji z določenimi aktivnostmi. Ko boš dobil milost Boga, boš lahko videl kaj sem mislil http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.pngNi fora v tem 'kaj si mislil'. Fora je v tem kako opisuješ in kako v resnici doživljaš. Praviš, da bi slep videl. In nato razkriješ, da bi videl svoj um, kar pa ni niti približno enako, da bi videl. In kako gledata oz. kako ti gledaš drugače? Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 23. julij 2014 Prijavi Deli 23. julij 2014 Iz enega "znanja" (razkazovanja) skačeš na drugega (čeprav so si med seboj inkonsistentna) in mimo konteksta pogovora, da bi hranil svojo Superiorno pozicijo. Ko boš dobil milost Boga, boš srečen. Ne "bluzi"...ena snov dopoljnjuje drugo...tako kot se fizika, matematika, astronomija in še kaj dopolnjujejo...če ti tega ne opaziš pa nisem jaz kriv...jaz točno vem kje sem...če boš tako nadaljeval me boš lahko dohitel (prišel do tukaj kjer sem jaz sedaj) v kakšnih 20- 30 letih al pa v naslednjem lifeu...Kar pomeni da si manj sposoben prenašati energije "ljubezni" in posledično temu se lahko tudi reče, da si manj deležen milosti...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png In ker si falil na celi črti...je zdaj čas, da povprašaš za mnenje svojega guruja...in če bo potrdil moje bajke vsaj 51% potem me boš lahko klical guru čiko z malim g...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png kaj pa pravite na te duše ki obtičijo,zakaj obtičijo,po smrti mislim?ne sprašujem ker ne vem,me zanim kaj mislite vi? Navezanost na materijo, premoženje, svojce...lahko ostanejo zato da vidijo kaj bo svojci (otroki), da malo popazijo na njih, itd...lahko ostanejo zato da popravijo krivice, svoj dolg do nekoga...nasilne smrti, zaradi šoka ali sovraštva ne morejo oditi na oni svet...dušice ki so zaradi različnih vzrokov zalutale...duhovi (dušice), ki se jih z raznoraznimi rituali, magijo prikliče in ne odpokliče...Potem so pa še raznorazna nefizična bitjeca, ki čakajo da se jim odplača dolg in šele nato odlutajo. Najbolj jeba so tisti, ki spadajo pod vrsto - "energijski vampirji"...tralala...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png 1 Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 23. julij 2014 Prijavi Deli 23. julij 2014 Ne "bluzi"...ena snov dopoljnjuje drugo...tako kot se fizika, matematika, astronomija in še kaj dopolnjujejo...če ti tega ne opaziš pa nisem jaz kriv...jaz točno vem kje sem...če boš tako nadaljeval me boš lahko dohitel (prišel do tukaj kjer sem jaz sedaj) v kakšnih 20- 30 letih al pa v naslednjem lifeu...Kar pomeni da si manj sposoben prenašati energije "ljubezni" in posledično temu se lahko tudi reče, da si manj deležen milosti...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png In ker si falil na celi črti...je zdaj čas, da povprašaš za mnenje svojega guruja...in če bo potrdil moje bajke vsaj 51% potem me boš lahko klical guru čiko z malim g...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Navezanost na materijo, premoženje, svojce...lahko ostanejo zato da vidijo kaj bo svojci (otroki), da malo popazijo na njih, itd...lahko ostanejo zato da popravijo krivice, svoj dolg do nekoga...nasilne smrti, zaradi šoka ali sovraštva ne morejo oditi na oni svet...dušice ki so zaradi različnih vzrokov zalutale...duhovi (dušice), ki se jih z raznoraznimi rituali, magijo prikliče in ne odpokliče...Potem so pa še raznorazna nefizična bitjeca, ki čakajo da se jim odplača dolg in šele nato odlutajo. Najbolj jeba so tisti, ki spadajo pod vrsto - "energijski vampirji"...tralala...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Saj, če se spomnim dobro je o tem veliko pisal David Icke. Energijski vampirji v povezavi z reptiloidi itd...Drugače pa mislim, da po smrti, ki predstavlja uničenje ega, jaza, uma ni več motiva za "normalno" logiko,ali? http://www.youtube.com/watch?v=J2UCjeojscA No nevem! Nihče ne zna kako in kaj! Se pa lahko vprašamo ali nismo sami več sposobni kot si sploh lahkoumsko predstavljamo. Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vinko3 24. julij 2014 Prijavi Deli 24. julij 2014 Zakaj bi to bilo zmotno?Jaz sem avto. Banalen primer zakaj ... Jaz sem Slovenec. Precej manj neumno, ampak hitro prideš do jaz sem Zemljan. Razumem kaj "poistovetenje" pomeni, ne rabim primerov. Odgovoriš direktno zakaj naj bi bilo "Vsakršno poistovetenje zmotno"? Npr. zakaj je "smo duše" zmotno?Enkrat prideš tudi do jaz sem duša ... pa se pri tem res konča? Odgovoriš direktno na vprašanje? Razgradijo, razstavijo se predstave. Torej, pri "Vsak se lahko razgradi" v bistvu tisti "Vsak" sploh ne obstaja al kako, ker ko si ga specificiral si napisal "Razgradijo, razstavijo se predstave." ? trenutno doživljanje sebe. Je kakšna razlika med "trenutno doživljanje" in "trenutno doživljanje sebe"? ---- Torej, če obnovimo: Vse to - avto, Slovenec, Zemljan, duša, itd. - je iz-mišljeno, ker v bistvu to NISI? (ker "Vsakršno poistovetenje je zmotno." kot si napisal) Citiraj Until you know that who you are is empty and meaningless, you dont know anything. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 24. julij 2014 Avtor Prijavi Deli 24. julij 2014 *Posledice niso abstraktne. Predstave so.Bog ni objektivno dejstvo - ostaja v polju abstraktnega. Vpliv boga je lahko objektivno ocenjen, opazovan in celo merjen. Seveda je Bog objektivno dejstvo, je pa res, da ga nekateri ne želijo vidt, zato za njih kao ne obstaja ali pa si o njem kreirajo eno svojo imaginacijo, sam to ne sprejemeni dejstva o Bogu, kar se slej ko prej tudi vsem pokaže. V razmislek: človek podvržen stresu bo navzven deloval slabše, kot tisti, ki stresa ne pozna. Vendar to samo po sebi ni pokazatelj razsvetljenosti. Torej, če imaš človeka, ki večji del svojega življenja preživi v meditativnem miru in oddaja mir, to še ni pokazatelj njegovega pristnega obnašanja, vzorcev, znanja, razsvetljenosti. To, da je nekdo prebral več knjig od tebe tudi ne. Kako sploh oceniš vse okoliščine? Ne miren, tist k pozna Boga je vedno ekstatičen in v ekstazo (izpolnitev) spravlja tudi druge. Ti vidiš svoj um. V smislu slike pa je tvoj um tisto kar so oči sprejele in poslale do vizualnega korteksa. Brez tega procesa v umu ne boš videl slik. Ne. Um ma svojo obliko. Ti bom probu razložit s primerom ilustracije. Človk gleda preko očal kozarec vode na mizi. Če si z rokami prekrije očala, ga ne vidi več. Če jih pobarva na rumeno, bo videl kozarec rumen. To je ko spreminja nekaj na očalih. Ampak v resnic ne gledajo očala, čeprav vidiš spremembe pri videnju če spreminjaš nekaj na njih in tudi to se tiče le gledanja kozarca. Ampak, oči lahko vidijo očala - obliko očal (iz notranje strani). In to lahko vidijo tudi če si z rokami prekrije očala ali pa če jih pobarva na rumeno. To je to kar sem ti hotu razložit. Eno je gledanje materialnih objektov preko filtra/"očala" (možgani, oči) in ko ga spreminjaš se spreminja tudi videnje materialnih objektov, zato se teb zdi da je sposobnost videnja pogojena s tem, sam v resnic ni, ker sposobnost gledanja ni odvisna od "očal". Napisal sem da če si prekrijem oči, lahko vidim svoj um, obliko svojega uma. Tak kakršen je, neodvisno od tega kaj so oči sprejele v možgane. Ker oči itak ne morjo videt oblike uma. Preko oči lahko vidiš le objekte iz goste materije ("kozarec vode"), ne pa iz fine, iz katere je um ("očala"). Ampak "oči" še vedno lahko vidijo "očala", čeprav so iz zunanje strani prekrita ali pobarvana na rumeno. In na tak način lahko tudi opaziš, da si gledal sanje kot televizijo, tj. da si ti različen od sanj, ki jih gledaš. Upam, da zdej razumeš. In zdej... če ima nekdo "prikrita očala" (slep od rojstva ali oslepi po rojstvu), a je možno da on kaj vid sploh in ali lahko vidi tudi objekte iz goste materije? Ja in ne. Če je pogojena duša (nenaklonjen Bogu) ne, če je osvobojena (naklonjen Bogu) ja. Povedal sem ti že primere. Duša naklonjena Bogu lahko vidi tako gosto kot fino materijo (filtre in objekte) kot tudi svojo večno obliko (obliko duše), večne oblike drugih živih bitij, večno obliko Boga, večne oblike njegovih osebnih spremljevalcev, prebivališča. A tvoj um ima sposobnost gledanja? Kaj je um? Ne, tako kot "očala" nimajo sposobnosti gledanja. Um je element iz fine materije. Ma svojo funkcijo "očal". Praviš, da bi slep videl. In nato razkriješ, da bi videl svoj um, kar pa ni niti približno enako, da bi videl. Hotu sem povedat, da ima sposobnost gledanja le duša, ne telo ali um (četudi spremembe na njih vplivajo na določen spekter videnja pri pogojenih dušah), kar sem razlažil zgoraj. In kako gledata oz. kako ti gledaš drugače? Gledata dvojno omejeno. Eno je da sta pogojeni duši, ki se zmotno poistovečata z materijo (prvo prekrivalo) in še filtri/materialni inštrumenti so jima omejeni (drugo prekrivalo). Jaz po milosti Boga vidim manj omejeno in še si odstranjam omejitve. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 24. julij 2014 Avtor Prijavi Deli 24. julij 2014 In ker si falil na celi črti...je zdaj čas, da povprašaš za mnenje svojega guruja...in če bo potrdil moje bajke vsaj 51% potem me boš lahko klical guru čiko z malim g...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Samo zasmejal se je. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.