Skoči na vsebino

Samospoznanje

mgd

Recommended Posts

A pol verjameš, da je Bog vedno nad tabo?

Že kar nekaj časa nimam problema s podrejenostjo bogu, ampak me uporaba besedne zveze nad mano moti. Deluje ločevalno, izločevalno zato raje pravim, da med menoj in bogom obstaja kvalitativna in kvantitativna razlika. Zavedam se svoje majhnosti in hkrati univerzalnosti ...

V stanju ljubezni razlik ni čutiti, četudi obstajajo.

Brez podpisa
Deli na socialnih omrežjih

Ja, jz sm vedno samo en in isti, ampak pod vplivom iluzorne energije se mi lahko zdi tud kot da sem razpršen v veliko bitij hkrati, sam to se razblini s spoznanjem sebe.

To mi deluje kot fizično pojmovanje 'jaza'. Menim, da pravega občutka neskončnosti nismo sposobni dojeti, kvečjemu se dotakniti roba občutenja neskončnosti in večnosti. Telo bi pri tem umrlo ...

Komentarja kakšne so omejitve duše se bom zadržal, ker nimam sposobnosti zavestnega zapuščanja teles. Sem pa prepričan, da je doživljanje sebe ločeno od fizičnih omejitev drugačno in predvsem, da mora pri tem obstajati dejanska ločenost od telesa. Šele pri takšni ločenosti lahko doživiš osvobojenost od telesa, vse druge oblike zavedanja so približki. Lahko gledaš ogenj v daljavi in čutiš kako te greje, ampak šele ko boš stal zraven ognja te bo tudi zares grel ...

Brez podpisa

Že kar nekaj časa nimam problema s podrejenostjo bogu, ampak me uporaba besedne zveze nad mano moti. Deluje ločevalno, izločevalno zato raje pravim, da med menoj in bogom obstaja kvalitativna in kvantitativna razlika. Zavedam se svoje majhnosti in hkrati univerzalnosti ...

Kakšna kvalitativna in kakšna kvantitativna razlika pa?

In z univerzalnosti misliš?

V stanju ljubezni razlik ni čutiti, četudi obstajajo.

Kako ne, a nista za ljubezen potrebna dva? Dva, ki sta eno v interesu, a hkrati ostajata dva, tisti, ki je ljubljen in tisti, ki ga ljubi, obema iz svoje strani? Al o kakšni ljubezni ti govoriš?

To mi deluje kot fizično pojmovanje 'jaza'. Menim, da pravega občutka neskončnosti nismo sposobni dojeti, kvečjemu se dotakniti roba občutenja neskončnosti in večnosti. Telo bi pri tem umrlo ...

Komentarja kakšne so omejitve duše se bom zadržal, ker nimam sposobnosti zavestnega zapuščanja teles. Sem pa prepričan, da je doživljanje sebe ločeno od fizičnih omejitev drugačno in predvsem, da mora pri tem obstajati dejanska ločenost od telesa. Šele pri takšni ločenosti lahko doživiš osvobojenost od telesa, vse druge oblike zavedanja so približki. Lahko gledaš ogenj v daljavi in čutiš kako te greje, ampak šele ko boš stal zraven ognja te bo tudi zares grel ...

Ne, nisem opisoval fizičnega pojmovanje jaza, ampak jaza kot duša. Mi kot duša nikol nismo neskončni, nismo pa omejeni z materijo, nismo iz materije. Smo delček neskončnega Boga. Smo večni, nikol ni blo časa ko ne bi obstajal. To se da izkusit in pri tem ti telo ne umre. Ni nujno, da avto razpade, da voznik spozna, da je voznik, avto pa avto http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Ja, zato ker te izkušnje še nimaš, meniš (zmotno ugibaš), da bi moglo telo umrt in ker nisi še izkoristil sposobnosti zavedanja pravega-sebe kot kategorično različnega od materije (uma in telesa) se ti zdi, da jaz govorim o približkih. Naj te ne bo strah fizične smrti, ker se ne bo zgodila. Se bo pa zgodila smrt tvojega lažnega jaza (in tega te je strah), ampak ob tem boš čutil oddih in blaženost, zato naj te ne bo strah http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Vabljen http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Kakšna kvalitativna in kakšna kvantitativna razlika pa?

In z univerzalnosti misliš?

Kako ne, a nista za ljubezen potrebna dva? Dva, ki sta eno v interesu, a hkrati ostajata dva, tisti, ki je ljubljen in tisti, ki ga ljubi, obema iz svoje strani? Al o kakšni ljubezni ti govoriš?

*

Posreden odgovor v vprašanju zakaj sem na Zemlji? Vsebinsko sem kaj? ...v zemeljskem jeziku bi rekel, da sem slabši in z manj znanja. Ampak zemeljski jezik je pač zemeljski, takšen kot je ta trenutek.

*

ups ne univerzalnosti, ampak unikatnosti

*

O ljubezni, ki ne ločuje ...sej ni važno ali sta dva, ali smo trije. Zakaj je število važno? V stanju ljubezni ti ni treba skrbeti kdo je kdo, iz kod prihaja in kaj počne, kako sposoben je in kakšna je njegova funkcija. V stanju ljubezni občutenja ločenosti izginejo četudi so, hierarihčna komponenta izgine. Izgine pa ravno iz razlogov, ker se je sprejema in spoštuje.

Brez podpisa

Ne, nisem opisoval fizičnega pojmovanje jaza, ampak jaza kot duša. Mi kot duša nikol nismo neskončni, nismo pa omejeni z materijo, nismo iz materije. Smo delček neskončnega Boga. Smo večni, nikol ni blo časa ko ne bi obstajal. To se da izkusit in pri tem ti telo ne umre. Ni nujno, da avto razpade, da voznik spozna, da je voznik, avto pa avto http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Ja, zato ker te izkušnje še nimaš, meniš (zmotno ugibaš), da bi moglo telo umrt in ker nisi še izkoristil sposobnosti zavedanja pravega-sebe kot kategorično različnega od materije (uma in telesa) se ti zdi, da jaz govorim o približkih. Naj te ne bo strah fizične smrti, ker se ne bo zgodila. Se bo pa zgodila smrt tvojega lažnega jaza (in tega te je strah), ampak ob tem boš čutil oddih in blaženost, zato naj te ne bo strah http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Vabljen http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Omenjal sem neskončnost, večnost...kamor spada tudi doživljanje stvarstva samega, energij ki ga tvorijo. Moj point je bil, da izkušaš predvsem znotraj svojih omejitev - trenutno tudi znotraj omejitev telesa. Nisem se nanašal na doživljanje sebe kot duše, na doživetje svojega pravega jaza.

Večino nas ubijejo že energije, ki so pljunek proti vsemu kar večnost predstavlja.To, da ima kdo zavedanje o svojem pravem jazu pomaga, ampak fizično telo ima pri delu z energijami svoje omejitve in lahko prenese samo določeno mero. Ko bi kdo dosegel svoj maksimum bi se to za povprečnega človeka zdelo že božansko in nemogoče in tudi je, vendar pa v perspektivi to predstavlja majhen pljunek.

Brez podpisa

Ja, jz sm vedno samo en in isti, ampak pod vplivom iluzorne energije se mi lahko zdi tud kot da sem razpršen v veliko bitij hkrati, sam to se razblini s spoznanjem sebe.

Če se vrnem nazaj. Ti individualiziraš svojo dušo in jo postavljaš v ločenost, čeprav povezanost priznavaš. Individualizacija duše se dogaja pod vplivom fizičnih teles, v ločenosti od fizičnih teles bi to individualizacijo doživljal drugače, precej bolj razpršeno ...

Ti praviš, da fizični svet ne moti tvoje percepcije, tvojih kanalov doživljanja, ampak jih.

Podobno kot, če se potapljaš brez maske voda moti tvojo fizično percepcijo.

Brez podpisa

*

Posreden odgovor v vprašanju zakaj sem na Zemlji? Vsebinsko sem kaj? ...v zemeljskem jeziku bi rekel, da sem slabši in z manj znanja. Ampak zemeljski jezik je pač zemeljski, takšen kot je ta trenutek.

Ne da si slabši, ampak kvantitativno manjši oz. delček in kvalitativno drugačen, ker si za svoj obstoj, znanje in količino znanja odvisen od Boga. Na Zemlji in z njo zmotno poistoveten nisi ker si slabši in z manj znanja, ampak ker si se odloču uživat materialno energijo, namesto služit Boga.

ups ne univerzalnosti, ampak unikatnosti

Unikatnost je druga ja. Ti si vedno ti in Bog je vedno Bog ja. In kdo si ti v resnic, ti lahko pozabiš (izgubiš oz. popačiš zavedanje), zaradi razloga napisanega zgoraj, Bog ne.

*

O ljubezni, ki ne ločuje ...sej ni važno ali sta dva, ali smo trije. Zakaj je število važno? V stanju ljubezni ti ni treba skrbeti kdo je kdo, iz kod prihaja in kaj počne, kako sposoben je in kakšna je njegova funkcija. V stanju ljubezni občutenja ločenosti izginejo četudi so, hierarihčna komponenta izgine. Izgine pa ravno iz razlogov, ker se je sprejema in spoštuje.

Dva sem omenu zato, ker če je samo eden (ni čutiti razlik kot si napisal), ljubezen ni mogoča. To stanje, ki ga tukaj opisuješ ni opis ali stanje prave ljubezni, to je stanje impersonalizma (delnega nenasilja, delnega neizkoriščanja). V pravi ljubezni se natančno zaveda kdo je kdo, kaj počne, kako je sposoben, kakšna je njegova funkcija in tudi ločenost med tistim, ki ljubi in ljubljenim vedno je, ker sta dva, sta pa povezana z ljubeznijo. Tudi hierahrija ne izgine, ljubljeni je vedno višji, kar pa ne pomeni, da je tisti, ki ljubi manj pomemben. Vabljen tudi k prebuditvi prave ljubezni v tebi.

Omenjal sem neskončnost, večnost...kamor spada tudi doživljanje stvarstva samega, energij ki ga tvorijo. Moj point je bil, da izkušaš predvsem znotraj svojih omejitev - trenutno tudi znotraj omejitev telesa. Nisem se nanašal na doživljanje sebe kot duše, na doživetje svojega pravega jaza.

Sej pravi-jaz je večen. Obstaja onkraj časa, v nedeljivi sedanjosti. To lahko izkusiš, zakaj ne, zakaj bi bil omejen, tudi znotraj omejitev telesa? To ni odvisno od tega, ampak, a ti hočeš al nočeš sprejet postopek, ki to omogoča.

Večino nas ubijejo že energije, ki so pljunek proti vsemu kar večnost predstavlja.To, da ima kdo zavedanje o svojem pravem jazu pomaga, ampak fizično telo ima pri delu z energijami svoje omejitve in lahko prenese samo določeno mero. Ko bi kdo dosegel svoj maksimum bi se to za povprečnega človeka zdelo že božansko in nemogoče in tudi je, vendar pa v perspektivi to predstavlja majhen pljunek.

Spoznanje pravega sebe nima nobene veze z omejitvami fizičnega telesa, ampak a ti hočeš al nočeš, sprejet postopek, ki to mogoča. Pravi jaz ni del energij, ki jih ti omenjaš :) zato to spoznanje vežeš na omejitve telesa, sam to ni to :) Ni nemogoče spoznat kdo si, onkraj materialnega časa in prostora. Ti to hočeš? Al mi ne verjameš oz. se še bojiš sprejet postopek, ki to omogoča?

Če se vrnem nazaj. Ti individualiziraš svojo dušo in jo postavljaš v ločenost, čeprav povezanost priznavaš. Individualizacija duše se dogaja pod vplivom fizičnih teles, v ločenosti od fizičnih teles bi to individualizacijo doživljal drugače, precej bolj razpršeno ...

Ne, individualnost duše se ne dogaja pod vplivom fizičnih teles. Večno je individualna, jaz sem jaz, ti si ti, drug je drug. Če se zmotno poistoveti z materijo samo izgubi zavedanje svoje prave, večne individualnosti in se ji zdi, da je neka začasna (slovenec, američan...). Ko se ne zmotno poistovečaš s telesom (pri čemer mislim tako fizično kot subtilno materialno) nisi nič razpršen. Si ti. Točno ti. Jasno ti. Noben drug.

Ti praviš, da fizični svet ne moti tvoje percepcije, tvojih kanalov doživljanja, ampak jih.

Podobno kot, če se potapljaš brez maske voda moti tvojo fizično percepcijo.

To sem ti že razlagal, to velja samo če si zmotno poistoveten z materijo, tj. ko si Bogu nenaklonjen. Če si osvobojena duša (kar je možno le če si Bogu naklonjen), lahko vidiš fizični svet tak kakršen je v resnici (ne takega kot ga doživljaš, če si pogojena duša, se zmotno poistovečaš z materijo, tj. nenatančno) in on teb nič ne moti percepcije. Je pod tabo.

Ne da si slabši, ampak kvantitativno manjši oz. delček in kvalitativno drugačen, ker si za svoj obstoj, znanje in količino znanja odvisen od Boga. Na Zemlji in z njo zmotno poistoveten nisi ker si slabši in z manj znanja, ampak ker si se odloču uživat materialno energijo, namesto služit Boga.

Skratka pomanjkanje znanja, zavedanja o .. je vodilo do ločenosti od boga.

Dva sem omenu zato, ker če je samo eden (ni čutiti razlik kot si napisal), ljubezen ni mogoča. To stanje, ki ga tukaj opisuješ ni opis ali stanje prave ljubezni, to je stanje impersonalizma (delnega nenasilja, delnega neizkoriščanja). V pravi ljubezni se natančno zaveda kdo je kdo, kaj počne, kako je sposoben, kakšna je njegova funkcija in tudi ločenost med tistim, ki ljubi in ljubljenim vedno je, ker sta dva, sta pa povezana z ljubeznijo. Tudi hierahrija ne izgine, ljubljeni je vedno višji, kar pa ne pomeni, da je tisti, ki ljubi manj pomemben. Vabljen tudi k prebuditvi prave ljubezni v tebi.

Seveda se ve kdo je kdo in kaj je ... le čuti se ne. Če se čuti to pomeni, da pri nekom obstaja strah pred izgubo funkcij, status v hierarhiji itd. Misliš, da bog ni sposoben razviti odnosa s teboj na tak način, da ne boš čutil razlike ...?

Sej pravi-jaz je večen. Obstaja onkraj časa, v nedeljivi sedanjosti. To lahko izkusiš, zakaj ne, zakaj bi bil omejen, tudi znotraj omejitev telesa? To ni odvisno od tega, ampak, a ti hočeš al nočeš sprejet postopek, ki to omogoča.

Spoznanje pravega sebe nima nobene veze z omejitvami fizičnega telesa, ampak a ti hočeš al nočeš, sprejet postopek, ki to mogoča. Pravi jaz ni del energij, ki jih ti omenjaš http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png zato to spoznanje vežeš na omejitve telesa, sam to ni to http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Ni nemogoče spoznat kdo si, onkraj materialnega časa in prostora. Ti to hočeš? Al mi ne verjameš oz. se še bojiš sprejet postopek, ki to omogoča?

Ne, individualnost duše se ne dogaja pod vplivom fizičnih teles. Večno je individualna, jaz sem jaz, ti si ti, drug je drug. Če se zmotno poistoveti z materijo samo izgubi zavedanje svoje prave, večne individualnosti in se ji zdi, da je neka začasna (slovenec, američan...). Ko se ne zmotno poistovečaš s telesom (pri čemer mislim tako fizično kot subtilno materialno) nisi nič razpršen. Si ti. Točno ti. Jasno ti. Noben drug.

To sem ti že razlagal, to velja samo če si zmotno poistoveten z materijo, tj. ko si Bogu nenaklonjen. Če si osvobojena duša (kar je možno le če si Bogu naklonjen), lahko vidiš fizični svet tak kakršen je v resnici (ne takega kot ga doživljaš, če si pogojena duša, se zmotno poistovečaš z materijo, tj. nenatančno) in on teb nič ne moti percepcije. Je pod tabo.

(Materija moti vse kar je povezano z doživljanjem o pravem jazu.)

Lahko spoznaš kdo si onkraj materije itd., ampak bo tvoje doživljanje in s tem spoznanje bistveno drugačno in v drugačni dimeziji kot bi bilo sicer - doživeto na duhovnem planu.

Ali lahko prosto zapustiš fizična telesa?

Brez podpisa

Nek sem bral al pa slišal, da mamo ljudje 99,99% enako gensko sliko.

Mene je presenetl, da lohk tistih bogih 00,01% dela tako štalo med ljudmi.

Res smo romarji

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon26.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Skratka pomanjkanje znanja, zavedanja o .. je vodilo do ločenosti od boga.

Oh my God http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png A ti res ne bereš kaj ti pišem? Prosim preberi še enkrat kaj sem napisal.

Seveda se ve kdo je kdo in kaj je ... le čuti se ne.

Seveda se čut, ti si ti, drugi so drugi, Bog je Bog.

Če se čuti to pomeni, da pri nekom obstaja strah pred izgubo funkcij, status v hierarhiji itd.

Zakaj pa to? Kdo si ti, kdo so drugi, kdo je Bog je večno postavljeno, nobenga strahu ni da bi kdo kaj izgubil http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png prijetno je da je tko kot je http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Bog nad nami. Ampak to zavedanje lahko izgubimo, kot sem že povedal in to je izvor vseh problemov in strahov http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Misliš, da bog ni sposoben razviti odnosa s teboj na tak način, da ne boš čutil razlike ...?

Je sposoben, sam to je impersonalizem, ki niti tebe niti njega ne zadovoljuje, zato ima s tabo rajš ljubezenski odnos in ti imaš z Njim raje ljubezenski odnos, kjer čutiš, kdo si ti in kdo je On. Višji okus je http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

(Materija moti vse kar je povezano z doživljanjem o pravem jazu.)

Ne, materija nima veze sploh. Da lahko ti doživljaš svoj pravi-jaz je odvisno od tvoje odločitve, a sprejmeš postopek, ki to to mogoča al ne. Da bi voznik pojedu žemljo, ni odvisno a ma prazen al polhn tank v avtu http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Lahko spoznaš kdo si onkraj materije itd., ampak bo tvoje doživljanje in s tem spoznanje bistveno drugačno in v drugačni dimeziji kot bi bilo sicer - doživeto na duhovnem planu.

Ja, na duhovnem planu, ampak iz tam se zavedaš materialne energije tud. In zato ti ne rabta umrt (razpast) telo in um. Telo in um nista naš pravi-jaz, niti nista naš lažni jaz, niti nista iluzija kot nekateri zmotno verjamejo/si domišljajo. Vedno obstajata, bodisi kot sestavljena ali razgrajena. Naš lažni jaz je tisto kar se nam zmotno zdi, da smo, ko smo zmotno poistoveteni z materijo, npr. jaz sem moški, slovenec, vesel, žalosten, pameten, neumen...

Ali lahko prosto zapustiš fizična telesa?

Nekateri po volji Boga lahko, ampak to ni pogoj za spoznanje sebe, ki je na voljo vsem, ki sprejmejo postopek, ki to omogoča. Ti ljudje začutijo kdo so, brez da bi zapustil fizično telo, sam zavedajo se razlike kdo oni v resnic so in kaj sta to materialno telo in um.

Če nočeš met Boga nad sabo, maš mayo :) Prvo je naravno in vedno prijetno, drugo pa ... :)

Dokler ne okusiš ne morš vedt. Želiš si pa, sam poskušaš dosežt na napačen način in na konc frustracija. To je vsa življenska lekcija :)

Če nočeš met Boga nad sabo, maš mayo :) Prvo je naravno in vedno prijetno, drugo pa ... :)

Dokler ne okusiš ne morš vedt. Želiš si pa, sam poskušaš dosežt na napačen način in na konc frustracija. To je vsa življenska lekcija :)

Kaj Sveto pismo govori o svobodni volji? Ali Bog vse nadzoruje?

Sveto pismo odgovarja

Bog nam je izkazal čast s tem, da nam je dal svobodno voljo. To pomeni, da se lahko sami odločamo in da nam ne Bog ne neka usoda ne določata, kaj bomo naredili. Razmislite, kaj Sveto pismo uči glede tega.

Bog je ljudi ustvaril po svoji podobi. (1. Mojzesova 1:26) V nasprotju z živalmi, ki jih po večini vodi nagon, smo ljudje podobni našemu Stvarniku v tem, da smo zmožni kazati lastnosti, kot sta na primer ljubezen in pravica. In tako kot naš Stvarnik imamo svobodno voljo.

Prihodnost si lahko v veliki meri krojimo sami. Sveto pismo nas spodbuja, naj si izberemo življenje s tem, da poslušamo Boga, torej s tem, da se odločimo, da bomo ubogali njegove zapovedi. (5. Mojzesova 30:19, 20) Ta ponudba bi bila nesmiselna, celo okrutna, če ne bi imeli svobodne volje. Bog nas ne sili, naj delamo to, kar nam pravi, ampak nam prijazno prigovarja: »Da bi le poslušal moje zapovedi! Tedaj bi bil tvoj mir kakor reka.« (Izaija 48:18)

Naš uspeh ali neuspeh ni v rokah usode. Če želimo, da bi naš trud obrodil sadove, se moramo naprezati. »Vse delo, ki ti pride pod roko,« pravi Sveto pismo, »opravi z vso svojo močjo.« (Pridigar 9:10) V tej knjigi še piše: »Načrti marljivega vedno prinašajo korist.« (Pregovori 21:5)

Svobodna volja je dragoceno darilo od Boga, saj nam omogoča, da Boga ljubimo »z vsem svojim srcem« – torej zato, ker to sami hočemo. (Matej 22:37)

Mar ni Bog tisti, ki vse nadzoruje?

Sveto pismo resda uči, da je Bog vsemogočen, da njegova moč nima meja, razen tistih, ki jih je sam postavil. (Job 37:23; Izaija 40:26) Toda svoje moči ne uporablja, da bi vse nadzoroval. Na primer, Sveto pismo pravi, da se je Bog obvladoval glede starodavnih Babiloncev, sovražnikov njegovega ljudstva. (Izaija 42:14) Podobno se je odločil, da bo za zdaj trpel tiste, ki zlorabljajo svojo svobodno voljo s tem, da drugim delajo slabo. Toda tega ne bo dopuščal v nedogled. (Psalm 37:10, 11)

»Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11)

Kaj Sveto pismo govori o svobodni volji? Ali Bog vse nadzoruje?

Sveto pismo odgovarja

Bog nam je izkazal čast s tem, da nam je dal svobodno voljo. To pomeni, da se lahko sami odločamo in da nam ne Bog ne neka usoda ne določata, kaj bomo naredili. Razmislite, kaj Sveto pismo uči glede tega.

Bog je ljudi ustvaril po svoji podobi. (1. Mojzesova 1:26) V nasprotju z živalmi, ki jih po večini vodi nagon, smo ljudje podobni našemu Stvarniku v tem, da smo zmožni kazati lastnosti, kot sta na primer ljubezen in pravica. In tako kot naš Stvarnik imamo svobodno voljo.

Prihodnost si lahko v veliki meri krojimo sami. Sveto pismo nas spodbuja, naj si izberemo življenje s tem, da poslušamo Boga, torej s tem, da se odločimo, da bomo ubogali njegove zapovedi. (5. Mojzesova 30:19, 20) Ta ponudba bi bila nesmiselna, celo okrutna, če ne bi imeli svobodne volje. Bog nas ne sili, naj delamo to, kar nam pravi, ampak nam prijazno prigovarja: »Da bi le poslušal moje zapovedi! Tedaj bi bil tvoj mir kakor reka.« (Izaija 48:18)

Naš uspeh ali neuspeh ni v rokah usode. Če želimo, da bi naš trud obrodil sadove, se moramo naprezati. »Vse delo, ki ti pride pod roko,« pravi Sveto pismo, »opravi z vso svojo močjo.« (Pridigar 9:10) V tej knjigi še piše: »Načrti marljivega vedno prinašajo korist.« (Pregovori 21:5)

Svobodna volja je dragoceno darilo od Boga, saj nam omogoča, da Boga ljubimo »z vsem svojim srcem« – torej zato, ker to sami hočemo. (Matej 22:37)

Ja, se strinjam.

Mar ni Bog tisti, ki vse nadzoruje?

Sveto pismo resda uči, da je Bog vsemogočen, da njegova moč nima meja, razen tistih, ki jih je sam postavil. (Job 37:23; Izaija 40:26) Toda svoje moči ne uporablja, da bi vse nadzoroval. Na primer, Sveto pismo pravi, da se je Bog obvladoval glede starodavnih Babiloncev, sovražnikov njegovega ljudstva. (Izaija 42:14) Podobno se je odločil, da bo za zdaj trpel tiste, ki zlorabljajo svojo svobodno voljo s tem, da drugim delajo slabo. Toda tega ne bo dopuščal v nedogled. (Psalm 37:10, 11)

Kaj je to mišljeno, da ne bo dopuščal v nedogled? Kaj naj bi storil?

Kaj je to mišljeno, da ne bo dopuščal v nedogled? Kaj naj bi storil?

Božje kraljestvo bo nadomestilo vse človeške vladavine in zavladalo nad celotno zemljo. (Daniel 2:44; Razodetje 16:14) Ko se bo to zgodilo, bo Božje kraljestvo ...

Odstranilo hudobne, ki s svojo sebičnostjo vsem nam povzročajo škodo. »Hudobni pa bodo z zemlje iztrebljeni.« (Pregovori 2:22)

Naredilo konec vsem vojnam. »[bog] končuje vojne do skrajnega konca zemlje.« (Psalm 46:9)

Poskrbelo, da bosta na zemlji blaginja in varnost za vse. »Vsak bo živel v miru med svojimi vinogradi in smokvami; nihče jim ne bo vzbujal strahu.« (Miha 4:4, Good News Translation)

Spremenilo zemljo v raj. »Pustinja in sušna pokrajina se bosta veselili, sušna ravnica se bo radovala in cvetela kakor žafran.« (Izaija 35:1)

Dalo vsakomur smiselno in prijetno delo. »Moji [božji] izbranci bodo uživali sadove svojih rok. Ne bodo se trudili zaman.« (Izaija 65:21–23)

Izkoreninilo bolezni. »Noben prebivalec ne bo rekel: ‚Bolan sem.‘« (Izaija 33:24)

Osvobodilo ljudi staranja. »Naj njegovo meso postane bolj krepko kakor v mladosti, naj se vrne v čas, ko je bil poln mladostnih moči!« (Job 33:25)

Mrtve obudilo v življenje. »Prihaja ura, ob kateri bodo vsi, ki so v grobovih, slišali njegov [Jezusov] glas in prišli ven.« (Janez 5:28, 29)

»Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11)

Če nočeš met Boga nad sabo, maš mayo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Prvo je naravno in vedno prijetno, drugo pa ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Dokler ne okusiš ne morš vedt. Želiš si pa, sam poskušaš dosežt na napačen način in na konc frustracija. To je vsa življenska lekcija http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Tole sem mogoče mal dvoumno napisal pa bom še enkrat.

Če nočeš priznat oz. sprejet Boga nad sabo (zlorabiš svojo svobodno voljo), boš imel nad sabo mayo (Božjo zavajajočo energijo). Mi smo zmeri le služabniki, temu se ne mormo izognit, to je naša večna narava. In če nočeš sprejeti naravnega služenja Boga, boš želel služiti mayo. Služenje Boga je naravno in vedno prijetno, služenje maye pa polno trpljenja. Dokler ne okusiš služenja Boga, ne moreš vedt kakšna sreča je v tem. To srečo si notranje vedno želiš, ampak če jo poskušaš dosežt na napačen način, tj. brez služenja Boga, ampak s služenjem maye bo na koncu frustracija. In to spoznat je vsa življenjska lekcija. Ko to spoznaš in se odločiš večno služit Boga, polno uživaš večno življenje v Božjem kraljestvu/prebivališču skupaj z ostalimi, ki so mu naklonjeni.

Tole sem mogoče mal dvoumno napisal pa bom še enkrat.

Če nočeš priznat oz. sprejet Boga nad sabo (zlorabiš svojo svobodno voljo), boš imel nad sabo mayo (Božjo zavajajočo energijo). Mi smo zmeri le služabniki, temu se ne mormo izognit, to je naša večna narava. In če nočeš sprejeti naravnega služenja Boga, boš želel služiti mayo. Služenje Boga je naravno in vedno prijetno, služenje maye pa polno trpljenja. Dokler ne okusiš služenja Boga, ne moreš vedt kakšna sreča je v tem. To srečo si notranje vedno želiš, ampak če jo poskušaš dosežt na napačen način, tj. brez služenja Boga, ampak s služenjem maye bo na koncu frustracija. In to spoznat je vsa življenjska lekcija. Ko to spoznaš in se odločiš večno služit Boga, polno uživaš večno življenje v Božjem kraljestvu/prebivališču skupaj z ostalimi, ki so mu naklonjeni.

Življenje v obnovljenem raju

JEZUS je s prepričanostjo govoril o ponovnem življenju. Svojim učencem je rekel, da bo ponovno življenje dejstvo. »Ob prenovljenju,« je dejal, »[boste] podedoval večno življenje.« Kaj je Jezus imel v mislih, ko je rekel »ob prenovljenju«? (Matej 19:25–29)

Glede na vzporedno poročilo biblijskega pisca Luka je Jezus rekel, da bodo njegovi učenci »v prihodnji stvarnosti [prejeli] večno življenje«. (Luka 18:28–30) Zakaj Biblija »prihodnjo stvarnost« enači s »prenovljenjem«?

Očitno želi poudariti, da bo Bog Jehova poskrbel za izpolnitev svojega prvotnega namena, namreč da bo človeštvo živelo večno na rajski zemlji. Človeštvo bo postalo popolno, kakor sta bila popolna Adam in Eva, preden sta grešila. Tako bo v »prihodnji stvarnosti« prišlo do »prenovljenja«, ko bodo na zemlji vzpostavljene rajske razmere, kakršne so obstajale v edenskem vrtu.

Kako bo raj obnovljen

Ko je bil Jezus na zemlji, je svoje sledilce učil moliti za vlado, po kateri bo Bog vzpostavil pravične razmere po vsej zemlji. Rekel je, da bi morali takole moliti: »Naj pride tvoje kraljestvo. Naj se zgodi tvoja volja, kakor v nebesih tako tudi na zemlji.« (Matej 6:10) Bog je postavil svojega Sina za vladarja tega Kraljestva, ki bo izpolnilo Božji namen, da bo celotna zemlja postala raj.

Raj, ki je bil zaradi neposlušnosti prvega človeškega para izgubljen, bo znova vzpostavljen

Glede tistega, ki ga je Bog postavil za vladarja, v Bibliji piše: »Dete nam je rojeno, sin nam je dan, in vladarstvo pride na ramo njegovo, in ime njegovo se bo imenovalo: [. . .] Knez miru. Pomnoževanju njegovega vladarstva in miru ne bode konca.« (Izaija 9:6, 7, poudarili mi.) Kako pa bo ta vlada pod takšnim knežjim »vladarstvom« poskrbela, da se bo izpolnila Božja volja?

Biblija takole odgovarja: »V dneh teh kraljev ustanovi Bog nebes kraljestvo, ki vekomaj ne bo razdejano in njegovo gospostvo se ne prepusti nobenemu drugemu ljudstvu; vsa ona kraljestva pa zdrobi in uniči, a samo bo stalo na veke.« (Daniel 2:44)

Poglejmo, kakšne razmere bodo vladale na zemlji v obnovljenem raju – »ob prenovljenju« – ko bo Božji Sin uporabil svojo moč kot Knez miru v Kraljestvu svojega Očeta.

Kakšno bo življenje v raju

Vstajenje mrtvih

»Prihaja ura, ob kateri bodo vsi, ki so v grobovih, slišali njegov glas in prišli ven.« (Janez 5:28, 29)

»Bo vstajenje pravičnih in nepravičnih.« (Apostolska dela 24:15)

Nič več bolezni, staranja in smrti

»Tedaj izpregledajo oči slepim in gluhim se odpro ušesa. Tedaj bo hromec skakal kakor jelen in nemega jezik bo prepeval.« (Izaija 35:5, 6)

»Bog sam bo z njimi. In obrisal jim bo vse solze z oči in smrti ne bo več, pa tudi žalovanja, vpitja in bolečine ne bo več. To, kar je bilo, je minilo.« (Razodetje 21:3, 4)

Obilo dobre hrane

»Zemlja daje sad svoj; blagoslovil nas bo Bog, Bog naš.« (Psalm 67:6)

»Preobilo bode žita v deželi, do vrhov gorá.« (Psalm 72:16)

Primerni domovi in zadovoljujoče delo za vse

»Zidali bodo hiše ter v njih prebivali, in sadili vinograde in jedli njih sad. Ne bodo zidali, kdo drugi pa prebival, ne bodo sadili, kdo drugi pa užival.« (Izaija 65:21, 22)

Nič več kriminala, nasilja in vojn

»Hudobne pa bodo iztrebili iz dežele.« (Pregovori 2:22, SSP)

»Pokujejo meče svoje v lemeže in sulice svoje v srpe; narod ne dvigne meča nad narod, in več se ne bodo učili bojevati.« (Izaija 2:4)

Nič več strahu, povsod bo vladal mir

»Varno bodo prebivali in nihče jih ne bo plašil.« (Ezekiel 34:28)

»Nič zlega ne bodo storili, nič pogubnega naredili po vsej gori svetosti moje; zakaj vsa zemlja bode polna spoznanja GOSPODOVEGA, kakor vode pokrivajo morja globočino.« (Izaija 11:9)

Kakšen užitek bo živeti, ko bodo takšne razmere po vsej zemlji, ko bo vsakdo ljubil Boga in soljudi! (Matej 22:37–39) Lahko ste prepričani, da se bodo takrat izpolnile vse Božje obljube. »Govoril sem,« pravi Bog, »pa tudi izvršim tisto.« (Izaija 46:11)

Morda se še morate marsikaj naučiti o Bogu Jehovu in njegovem obljubljenem novem svetu. Denimo, kaj dokazuje, da je ta novi svet tik pred vrati? Kako bo Božje kraljestvo nadomestilo vse zemeljske vladavine? In kateri dogodki bodo pripeljali do tega? Jehovove priče vam bomo z veseljem pomagali priti do odgovorov na ta vprašanja.

Dolga leta človeškega hrepenenja po novem svetu se bodo kmalu končala. Za veliko večino ljudi, ki so umrli, smrt ni konec. Ponovno življenje ni le možnost – to je Božja volja. Prav zares, življenje po smrti je mogoče! Da, to je »pravo življenje«, to je »prihodnje« življenje. (1. Timoteju 4:8; 6:19)

Božje kraljestvo bo nadomestilo vse človeške vladavine in zavladalo nad celotno zemljo. (Daniel 2:44; Razodetje 16:14) Ko se bo to zgodilo, bo Božje kraljestvo ...

Odstranilo hudobne, ki s svojo sebičnostjo vsem nam povzročajo škodo. »Hudobni pa bodo z zemlje iztrebljeni.« (Pregovori 2:22)

Naredilo konec vsem vojnam. »[bog] končuje vojne do skrajnega konca zemlje.« (Psalm 46:9)

Poskrbelo, da bosta na zemlji blaginja in varnost za vse. »Vsak bo živel v miru med svojimi vinogradi in smokvami; nihče jim ne bo vzbujal strahu.« (Miha 4:4, Good News Translation)

Spremenilo zemljo v raj. »Pustinja in sušna pokrajina se bosta veselili, sušna ravnica se bo radovala in cvetela kakor žafran.« (Izaija 35:1)

Dalo vsakomur smiselno in prijetno delo. »Moji [božji] izbranci bodo uživali sadove svojih rok. Ne bodo se trudili zaman.« (Izaija 65:21–23)

Izkoreninilo bolezni. »Noben prebivalec ne bo rekel: ‚Bolan sem.‘« (Izaija 33:24)

Osvobodilo ljudi staranja. »Naj njegovo meso postane bolj krepko kakor v mladosti, naj se vrne v čas, ko je bil poln mladostnih moči!« (Job 33:25)

Mrtve obudilo v življenje. »Prihaja ura, ob kateri bodo vsi, ki so v grobovih, slišali njegov [Jezusov] glas in prišli ven.« (Janez 5:28, 29)

Ja, sam kako bojo odstranjeni, glede na to da so vsa živa bitja večna in da je njihova svobodna volja večna?

Človeštvo bo postalo popolno, kakor sta bila popolna Adam in Eva, preden sta grešila.

Raj, ki je bil zaradi neposlušnosti prvega človeškega para izgubljen, bo znova vzpostavljen

Kako sta pa pol bla popolna, če sta pol grešila, bila neposlušna, zlorabila svobodno voljo?

vse kar Anda piše, so citati biblije, nikjer še nisem zasledil njenega lastnega pisanja.....

mislim, da se ji pralni stroj pokvaril http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif

Sam Bog in samospoznane duše pravijo, da v tej dobi, za vse, za samospoznanje ni potrebno nič drugega kot le petje ali izgovarjanje Hare Krišna Mahamantre :

Hare Krišna Hare Krišna Krišna Krišna Hare Hare Hare Rama Hare Rama Rama Rama Hare Hare

tko da z velikim entuziazmom naprej.

Nek sem bral al pa slišal, da mamo ljudje 99,99% enako gensko sliko.

Mene je presenetl, da lohk tistih bogih 00,01% dela tako štalo med ljudmi.

Res smo romarji

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon26.gif

Sam Bog in samospoznane duše pravijo, da v tej dobi, za vse, za samospoznanje ni potrebno nič drugega kot le petje ali izgovarjanje Hare Krišna Mahamantre...

Pazljivo preberi kaj si napisal...trditev je manj kot 10% točna...mislim da te tehnični detajli kar v redu matrajo...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Samospoznane duše pravijo malce drugače oz. znajo te bajke tudi ustrezno pretolmačit...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...