FixMinze 17. avgust 2014 Prijavi Deli 17. avgust 2014 Oh my God http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png A ti res ne bereš kaj ti pišem? Prosim preberi še enkrat kaj sem napisal. Seveda se čut, ti si ti, drugi so drugi, Bog je Bog. Zakaj pa to? Kdo si ti, kdo so drugi, kdo je Bog je večno postavljeno, nobenga strahu ni da bi kdo kaj izgubil http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png prijetno je da je tko kot je http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Bog nad nami. Ampak to zavedanje lahko izgubimo, kot sem že povedal in to je izvor vseh problemov in strahov http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Je sposoben, sam to je impersonalizem, ki niti tebe niti njega ne zadovoljuje, zato ima s tabo rajš ljubezenski odnos in ti imaš z Njim raje ljubezenski odnos, kjer čutiš, kdo si ti in kdo je On. Višji okus je http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Ne, materija nima veze sploh. Da lahko ti doživljaš svoj pravi-jaz je odvisno od tvoje odločitve, a sprejmeš postopek, ki to to mogoča al ne. Da bi voznik pojedu žemljo, ni odvisno a ma prazen al polhn tank v avtu http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Ja, na duhovnem planu, ampak iz tam se zavedaš materialne energije tud. In zato ti ne rabta umrt (razpast) telo in um. Telo in um nista naš pravi-jaz, niti nista naš lažni jaz, niti nista iluzija kot nekateri zmotno verjamejo/si domišljajo. Vedno obstajata, bodisi kot sestavljena ali razgrajena. Naš lažni jaz je tisto kar se nam zmotno zdi, da smo, ko smo zmotno poistoveteni z materijo, npr. jaz sem moški, slovenec, vesel, žalosten, pameten, neumen... Nekateri po volji Boga lahko, ampak to ni pogoj za spoznanje sebe, ki je na voljo vsem, ki sprejmejo postopek, ki to omogoča. Ti ljudje začutijo kdo so, brez da bi zapustil fizično telo, sam zavedajo se razlike kdo oni v resnic so in kaj sta to materialno telo in um.Najprej naj te malo prizemljim. V svojem vsevednem dojemanju drugih si uspešno razvil povsem napačno predstavo o meni: od tega, da doživljanje duše povezujem s smrtjo in se zato bojim, do tega da me na kakršenkoli način vleče v spoznavanje boga skozi prizmo tvoje ali katere koli druge religije, do nekaterih drugih manj vpadljivih stvari. Naj ti bo jasno, da do kakršne koli religiozne pripadnosti doživljam živ fizičen odpor in to mislim dobesedno in ne v prenesenem pomenu. Ta tvoja samoprepričanost je po eni strani posledica verskih prepričanj in po drugi strani duhovnega napuha, ki se pokaže, ko nekdo frcne v trhle temelje tvojih prepričanj ... * Berem, ampak kar je napisano izven tvojega okvirja ti je nerazumljivo, absurdno in nesprejemljivo. Tipično razmišljanje vernika. To si potrdil tudi sam s tem, ko ti ni bilo vredno pogledati kratkih filmov, ki sem ti jih informativno prilepil iz razlogov očitnega pomanjkanja razumevanja o delovanju fizičnega telesa. Tvoj odgovor je bil, da gledanje nečesa kar zgolj potrjuje moj pogled ni smiselno. Odgovor, ki zapade človeku katerega dojemanje argumentov drugih je pogojeno s strahom pred spoznanjem o napačnosti lastnih predstav. To se je lepo pokazalo pri tvojem absurdnem vztrajanju kako naj fizične poškodbe nebi vplivale na dojemanje obdajajočega sveta, kjer si nato (prikladno) pozornost iz sebe usmeril na redke primere, ki dejansko to sposobnost imajo. Se ti sploh zavedaš kakšno mero potrpežljivosti je od mene zahtevala debata o tako banalnih stvareh? In zakaj sploh debata o tako banalnih stvareh, ki jih razume vsako malo dete? Probaj razloge poiskati v lastnih strahovih glede doživljanja nekaterih tvojih predstav, ko so soočene z najbolj osnovnimi zakoni fizične realnosti - kot npr. če ti odstranijo oči ne boš videl ali pred teboj držim rdeč ali rumen karton. * Pišeš kot, da ima bog potrebo, da se postavlja nad tebe. Je nima ... Imaš potrebo, da se postavljaš pod njega zato, da se ne postavljaš nad njega. * Aha ... in žemlje rastejo na zadnjih sedežih avtomobila? Itak, da te materija ne onemogoča pri doživljanju pravega jaza. Sej bi ti reku - predstavljal si, da ti možgani delajo na 20%, ampak kaj kot ti možganom ne pripisuješ takšne funkcije, ker ti lasten napuh o tem kaj si in kako daleč si onemogoča razvoj realnih predstav o tem kaj ti možgani omogočajo v fizičnem svetu in kakšno bi bilo tvoje dojemanje fizičnega sveta, če bi ti možgane odstranili. Kakorkoli, če bi to možgani delali z 20% bi tudi tvoje doživljanje sebe bilo drugačno s čimer pa se itak ne strinjaš ... ker ne razumeš osnov materije v kateri se nahajaš in predvsem tvojih lastnih omejitev in začasnih odvisnosti od materije. Čeprav težko verjamem, da je nekdo tako neumen zato preprosto predvidevam, da gre za zanikanje. Vse kar obstaja, obstaja v duhovnem svetu ... nič ni ločeno od njega zato ga lahko tudi doživljamo, ampak se bo doživljanje spremenilo, ko bomo iz grobih fizičnih oblik prešli v fine in nefizične duhovne oblike. Spremenilo se bo vse, tudi doživljanje nas samih = majhna pika pravega jaza se bo razširila v krog in iz kroga v ogromen krog in naprej v kroglo in naprej v ... In prosim ne mi več ponavljat, da ni potrebno zapustiti telesa, da se zavem kaj sem, ker nikdar tega nisem trdil. Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 17. avgust 2014 Prijavi Deli 17. avgust 2014 Sam Bog in samospoznane duše pravijo, da v tej dobi, za vse, za samospoznanje ni potrebno nič drugega kot le petje ali izgovarjanje Hare Krišna Mahamantre : Hare Krišna Hare Krišna Krišna Krišna Hare Hare Hare Rama Hare Rama Rama Rama Hare Hare tko da z velikim entuziazmom naprej.ti se prov norca delaš iz ljudi in življenja samega Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 17. avgust 2014 Avtor Prijavi Deli 17. avgust 2014 Pišeš kot, da ima bog potrebo, da se postavlja nad tebe. Je nima ... Ne vem da bi kej tazga pisal, ampak se strinjam da je nima ja, naravno je nad mano. Imaš potrebo, da se postavljaš pod njega zato, da se ne postavljaš nad njega. Ne vem od kje ti to, ampak nimam, naravno sem pod Njim. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 17. avgust 2014 Prijavi Deli 17. avgust 2014 Ne vem da bi kej tazga pisal, ampak se strinjam da je nima ja, naravno je nad mano. Ne vem od kje ti to, ampak nimam, naravno sem pod Njim. zato ima s tabo rajš ljubezenski odnos in ti imaš z Njim raje ljubezenski odnos, kjer čutiš, kdo si ti in kdo je On. Višji okus je Govoriš v imenu boga, v resnici govoriš skozi svoj odnos z bogom. Čutenje razlike umetno vzdržuješ sam, eden od razlogov je visji okus. Pač maš svoj način doživljanja boga in božje ljubezni, narobe je da svojimi izkušnjami opletaš kot z edino pravilno resnico. Tako enoplasten pogled na odnos z bogom je možen v naši omejeni človeški predstavi, medtem ko je najverjetneje realnost, da je odnos z bogom večplastnost nad našimi možnimi predstavami. Tako enoplasten pogled na odnos z bogom je smiseln, da dobimo zemljevid in kompas za orientacijo. Nevarnost je, da začnemo trdo verjeti, da je zemljevid končen in da boljši kompas ne obstaja. Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 17. avgust 2014 Avtor Prijavi Deli 17. avgust 2014 zato ima s tabo rajš ljubezenski odnos in ti imaš z Njim raje ljubezenski odnos, kjer čutiš, kdo si ti in kdo je On. Višji okus je Govoriš v imenu boga, v resnici govoriš skozi svoj odnos z bogom. Čutenje razlike umetno vzdržuješ sam, eden od razlogov je visji okus. Pač maš svoj način doživljanja boga in božje ljubezni, narobe je da svojimi izkušnjami opletaš kot z edino pravilno resnico. Tako enoplasten pogled na odnos z bogom je možen v naši omejeni človeški predstavi, medtem ko je najverjetneje realnost, da je odnos z bogom večplastnost nad našimi možnimi predstavami. Tako enoplasten pogled na odnos z bogom je smiseln, da dobimo zemljevid in kompas za orientacijo. Nevarnost je, da začnemo trdo verjeti, da je zemljevid končen in da boljši kompas ne obstaja. In na podlagi "najverjetneje"-ga ocenjuješ mojo izjavo kot omejeno človeško predstavo Odnos z Bogom je res nad našimi možnimi umskimi predstavami. Ko ga po njegovi milosti spoznaš, vidiš, da je v resnic on vedno nad nami. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 27. avgust 2014 Prijavi Deli 27. avgust 2014 Ja najverjetneje je primerna beseda. Nobenega smisla ni v tem, da se postavljam v pozicijo vsevednega posameznika, duhovnega znalca, verskega samoprepričanca ipd ...Ta tema lepo razkriva kako raznoliki so pogledi na svet duhovnosti in ko se enkrat med seboj trepljamo po rami in se strinjamo, na naslednji strani že privzdigujemo obrvi. Debate hitro prerastejo iz izmenjave mnenj v prepričevanje o pravilnosti posameznikovega dojemanja sveta. Kakorkoli obrneš je naravnost smešno prepričevanje drugih v osebne ali verske resnice, ker gre v resnici le za prepričevanje samega sebe. Popolnoma se zavedam, da v dojemanju drugih izhajam iz osebnih projekcij proti drugim. Lahko, da se ne strinjaš, da je pri tebi isto vendar je dejstvo, da v osnovi na tak način delujemo. Ko v prepričanju pišeš o tem kaj drugi lahko in ne morejo doseči v smislu sreče ipd. so to samo tvoje notranje projekcije na druge. In seveda, druge lahko dojamemo preko drugih kanalov, ampak pri tebi to ni primer ... ti pač furaš svojo dogmo v katero verjameš in pri tem ne dojemaš, da so nivoji doživljanja sreče, radosti itd. različni za vse, ti pa za vse v vsem vidiš edino odrešitev v bogu. Absolutno to ima smisel, z vidika trenutnega življenja pa ne, ker ... vsi boga niso zmožni dojeti in spoznati, kvečjemu so v poizkusu vzpostavljanja odnosa z bogom lahko nesrečni, ker pač to nima veze z njihovim poslanstvom ali pa s tem kaj naj bi izkusili in prenesli naprej. Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 2. september 2014 Avtor Prijavi Deli 2. september 2014 Brezo, če nekdo jemlje svete spise dobesedno ali metaforično, oboje je boljš kot da jih sploh ne obrajta, ampak ne eno ne drugo še ni končna resnica, ki se razodene le če se jim absolutno predaš. Takrat lahko vidiš kaj pravijo s svojimi večnimi očmi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 2. september 2014 Avtor Prijavi Deli 2. september 2014 Ja najverjetneje je primerna beseda. Nobenega smisla ni v tem, da se postavljam v pozicijo vsevednega posameznika, duhovnega znalca, verskega samoprepričanca ipd ... Ok, tuki govoriš o najverjetnosti svojih izjav in da se ne postavljaš v pozicijo vsevednega posameznika. Ta tema lepo razkriva kako raznoliki so pogledi na svet duhovnosti in ko se enkrat med seboj trepljamo po rami in se strinjamo, na naslednji strani že privzdigujemo obrvi. Debate hitro prerastejo iz izmenjave mnenj v prepričevanje o pravilnosti posameznikovega dojemanja sveta. Kakorkoli obrneš je naravnost smešno prepričevanje drugih v osebne ali verske resnice, ker gre v resnici le za prepričevanje samega sebe. Popolnoma se zavedam, da v dojemanju drugih izhajam iz osebnih projekcij proti drugim. Tuki priznavaš, da v dojemanju drugih izhajaš iz osebnih projekcij proti drugim. Lahko, da se ne strinjaš, da je pri tebi isto vendar je dejstvo, da v osnovi na tak način delujemo. Ne vem kako se lahko pol tuki postavljaš v pozicijo vsevednega posameznika, da je dejstvo, da v osnovi na tak način delujemo. V bistvu si svojo zgornjo "najverjetnost" tukile postavil kot dejstvo, ki velja za vse, oz. svoje osebno prepričanje projeciral v druge. V bistvu si ti tak "vernik", kar te moti pri drugih "vernikih". Ko v prepričanju pišeš o tem kaj drugi lahko in ne morejo doseči v smislu sreče ipd. so to samo tvoje notranje projekcije na druge. In seveda, druge lahko dojamemo preko drugih kanalov, ampak pri tebi to ni primer ... ti pač furaš svojo dogmo v katero verjameš in pri tem ne dojemaš, da so nivoji doživljanja sreče, radosti itd. različni za vse, ti pa za vse v vsem vidiš edino odrešitev v bogu. Ne ni lih tko, to ti samo svojo vero projeciraš vame. Dejstvo je, da je za vsa živa bitja odrešitev le v predaji Bogu, drgač ne. Absolutno to ima smisel, z vidika trenutnega življenja pa ne, ker ... vsi boga niso zmožni dojeti in spoznati, kvečjemu so v poizkusu vzpostavljanja odnosa z bogom lahko nesrečni, ker pač to nima veze z njihovim poslanstvom ali pa s tem kaj naj bi izkusili in prenesli naprej. Vidiš, to je spet eno izmed tvojih verovanj, ampak dejstvo je, da so vsa živa bitja zmožna dojeti in spoznati Boga in s tem dosežt absolutno srečo. Mimo tega izkušajo in prenašajo naprej le trpljenje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 2. september 2014 Prijavi Deli 2. september 2014 Brezo, če nekdo jemlje svete spise dobesedno ali metaforično, oboje je boljš kot da jih sploh ne obrajta, ampak ne eno ne drugo še ni končna resnica, ki se razodene le če se jim absolutno predaš. Takrat lahko vidiš kaj pravijo s svojimi večnimi očmi. A si prepričan...??? A si se kdaj vprašal zakaj nekdo postane verski fanatik...pejt učit knjigice....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/1book.gif Ti takoj plačam letalsko karto za v Sirijo pa pejt malo o Hare Krišni razlagat pripadnikom ISIS...i ako Krišna ili Alah da možda češ se vratit živ...mogoče te bo pa Krišna po hitrem postopku poklical k sebi, ti rekel "tupko" in te poslal nazaj na Zemljico in uči ponovno kar nisi naučio...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png 1 Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 2. september 2014 Avtor Prijavi Deli 2. september 2014 A si prepričan...??? A si se kdaj vprašal zakaj nekdo postane verski fanatik...pejt učit knjigice....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/1book.gif Ti takoj plačam letalsko karto za v Sirijo pa pejt malo o Hare Krišni razlagat pripadnikom ISIS...i ako Krišna ili Alah da možda češ se vratit živ...mogoče te bo pa Krišna po hitrem postopku poklical k sebi, ti rekel "tupko" in te poslal nazaj na Zemljico in uči ponovno kar nisi naučio...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Ja, prepričan sem. In kot sem napisal, ni pa to še najboljš, tako kot tudi metaforično jemanje ni. Tud ti so še do neke mere nasilni verski fanatiki. Je ena faza vmes do čiste ljubezni. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 2. september 2014 Prijavi Deli 2. september 2014 Ja, prepričan sem. In kot sem napisal, ni pa to še najboljš, tako kot tudi metaforično jemanje ni. Tud ti so še do neke mere nasilni verski fanatiki. Je ena faza vmes do čiste ljubezni. Iz tega sledi, da si ti do neke mere nasilni fanatik...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png 1 Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mantis 2. september 2014 Prijavi Deli 2. september 2014 Svete spise jemat dobesedno je tako, kot da bi ti doktor spisal bel recept kako moraš živeti, se pravi jesti, piti, obnašati, misliti, delati, čustovati...Fino, a ne? Izklopi se glava, avtomatika prevzame komando in tako lepo delamo in se trudimo za nebesa, 72 devic, odrešenje, gledamo v smer nebes inne vidimo pod noge kako po možnosti teptamo sobitja. Stairway to heaven. 2 Citiraj Čuj, pa kaj me gledaš kot kremšnito? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/horro-cb.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 2. september 2014 Prijavi Deli 2. september 2014 Ok, tuki govoriš o najverjetnosti svojih izjav in da se ne postavljaš v pozicijo vsevednega posameznika. Tuki priznavaš, da v dojemanju drugih izhajaš iz osebnih projekcij proti drugim. Ne vem kako se lahko pol tuki postavljaš v pozicijo vsevednega posameznika, da je dejstvo, da v osnovi na tak način delujemo. V bistvu si svojo zgornjo "najverjetnost" tukile postavil kot dejstvo, ki velja za vse, oz. svoje osebno prepričanje projeciral v druge. V bistvu si ti tak "vernik", kar te moti pri drugih "vernikih".Ne postavljam se v pozicijo vsevednega posameznika, ampak je znanstveno dejstvo, da tako delujemo. Če ti pobrišem spomin ne boš imel nič za projicirat v svet, ampak dobro ti si nekoliko poseben zato zate to ne velja. Tu si lahko prebereš kako znanost razume pojem dejstvo. Zakaj je to relevantno? ker bi se rad izognil debati o tem kako se znanost oh in sploh lahko moti .... http://www.nas.edu/evolution/TheoryOrFact.html Ko ti pišeš o dejstvih se nanašaš na versko dogmo, ko jaz omenim dejstvo se nanaša na znanstveno dejstvo. Možno tudi, da se kdaj kje uštejem z uporabo besede dejstvo, ampak večinoma ne. Ne ni lih tko, to ti samo svojo vero projeciraš vame. Dejstvo je, da je za vsa živa bitja odrešitev le v predaji Bogu, drgač ne. Vidiš, to je spet eno izmed tvojih verovanj, ampak dejstvo je, da so vsa živa bitja zmožna dojeti in spoznati Boga in s tem dosežt absolutno srečo. Mimo tega izkušajo in prenašajo naprej le trpljenje.Iz tvojega pisanja je jasno razvidno, da izhajaš iz verske dogme. Seveda, da ob tej ugotovitvi 'projiciram sebe' nate, ampak se projekcija ujema. Ne vsa bitja niso zmožna dojeti in spoznati boga. V tej temi sem prilepil link znanstvene študije, ki je obravnavala boga pri otrocih, kaj takšnega posplošiti za živalski svet je naravnost absurdno. In ponavljam z drugimi besedami - boga vsak spozna, ko je čas zato, prej ne. Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 2. september 2014 Prijavi Deli 2. september 2014 Ja, prepričan sem. In kot sem napisal, ni pa to še najboljš, tako kot tudi metaforično jemanje ni. Tud ti so še do neke mere nasilni verski fanatiki. Je ena faza vmes do čiste ljubezni. Kaže, da nimaš pojma kdo in kaj so IS, ISIS ipd. kaj počnejo in na kakšen način počnejo ..... Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 2. september 2014 Avtor Prijavi Deli 2. september 2014 Iz tega sledi, da si ti do neke mere nasilni fanatik...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png Jaz ne jemljem svetih spisov metaforično, ampak s predajo in razodetjem. Res obstaja neomejeno duš. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 2. september 2014 Avtor Prijavi Deli 2. september 2014 Iz tvojega pisanja je jasno razvidno, da izhajaš iz verske dogme. Ne, ampak iz spoznanja dejstva. Jaz izraz dejstvo uporabljam za čisto, nespremenljivo, absolutno resnico. Ne vsa bitja niso zmožna dojeti in spoznati boga. V tej temi sem prilepil link znanstvene študije, ki je obravnavala boga pri otrocih, kaj takšnega posplošiti za živalski svet je naravnost absurdno. Spoznanje Boga je onkraj dometa znanosti. Vsa živa bitja ga lahko spoznajo, tudi živali, rastline, kamni. In ponavljam z drugimi besedami - boga vsak spozna, ko je čas zato, prej ne. Čas je vedno za to, ampak nekateri ga ne želijo, zato ga ne morjo spoznat. Čas ne igra nobene vloge pri tem. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 2. september 2014 Prijavi Deli 2. september 2014 Ne, ampak iz spoznanja dejstva. Jaz izraz dejstvo uporabljam za čisto, nespremenljivo, absolutno resnico. Spoznanje Boga je onkraj dometa znanosti. Vsa živa bitja ga lahko spoznajo, tudi živali, rastline, kamni. Čas je vedno za to, ampak nekateri ga ne želijo, zato ga ne morjo spoznat. Čas ne igra nobene vloge pri tem.Zlorabljaš, nateguješ, posiljuješ ... besedo dejstvo. Vera in notranja osebna spoznanja na nivoju abstraktnih resnic ne operirajo z dejstvi. Že to, da predajo svetim spisom in izkušnjo doživljaš kot dejstva pove dovolj o tem kako slabo razumeš delovanje samega sebe na več nivojih - kako slabo razumeš svojo moč samo-prepričevanja v stvari katere si želiš za resnične. V končni fazi med (fanatični) vernikom in shizofrenikom ni prav velike razlike, je pa bistvena podobnost, da oba svoj svet doživljata resničen do te mere, da zanikanje ni več možno. Doživljanje resničnosti poljubnega ni nikakršen pokazatelj, da je doživeto lahko na kakršen koli način povezano z dejstvom - saj bi v kolikor bi dejstvo bilo, to pomenilo le, da tudi shizofrenik operira z dejstvi. Zato raje govori o tem kaj verjameš in ne kaj je ... Živali in rastline ne morejo spoznati boga, ker nimajo sposobnosti delovati abstraktno, edino njihovo spoznanje v tej smeri je možno, da se jim bog sam predstavi .... Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 2. september 2014 Prijavi Deli 2. september 2014 Lahko govorimo o osebnem dejstvu. Kaj vse jaz lahko opišem kot notranje, osebno dejstvo ...saj doživljam in ne morem zanikati. Pa ne bom šel vam razlagat, da to je dejstvo. Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 3. september 2014 Prijavi Deli 3. september 2014 Jaz ne jemljem svetih spisov metaforično, ampak s predajo in razodetjem. Res obstaja neomejeno duš. A si ti kaj uporabljal razum in zdravo kmečko logiko pri branju teh spisov?Predpostavljam da ne, ker jih sploh ne razumeš v originalu, tako kot marsikateri človeček z mano vred ne...torej se gre za prevode, različna tolmačenja...bla bla bla...in na koncu je samo okol 40% resnice, vse ostalo je balast. In še od teh procentov je vprašanje koliko človek res razume v globino...Podobno je čisto pri vseh verskih bukvicah, svetih spisih, itd... A si ti kdaj preverjal verodostojnost besedil, tolmačenj...si kdaj kaj odmeditiral na te zadevce...itd...Predpostavljam da ne, ker drugače bi govoril drugače in bi že zdavnaj presegel astralna slepila... In da ti še enkrat povem kar sem ti že ne vem kolikokrat...tvoje izkušnje temeljijo bolj na čustvih- bhakti joga je namenjena prav čustvenim ljudem- mentala pa zgleda da ne znaš ali se še nisi naučil dovolj dobrop uporabljat...in človečkom, ki delujejo bolj na mentalu ne moreš ti tupit naj sledijo bhakti jogo, ker to ni najboljša pot za njih. Lahko jo v neki manjši meri, ampak ne v taki kot to delajo krišnovci...zato pa obstaja več poti...niso vsi ljudje isti... Kar se pa spisov tiče...prav malo si podoben muslimanom...ko jih kaj vprašaš zakaj je tako in tako in kaj to pomeni...ponavadi odgovorijo zato ker tako piše v Koranu, ker je Mohamed tako rekel in ne vem...toliko o miselnosti s svojo glavo...Kar pomeni, da verjamejo neki avtoriteti pa tudi če se tista avtoriteta totalno moti...potem pa imaš šite in sunite in še oni se delijo na ne vem koliko podvrst...in itak nobenemu zahodnjaku ni jasno zakaj je tako, če vsi verjamejo v iste stvari, tako kot muslimanom samim ni jasno kakšne so sploh razlike med njimi samimi... Trditev je okol 35% točna...zdaj pa resno preštudiraj in malo odmeditiraj kaj to pomeni...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 3. september 2014 Avtor Prijavi Deli 3. september 2014 Kaže, da nimaš pojma kdo in kaj so IS, ISIS ipd. kaj počnejo in na kakšen način počnejo ..... Ne mislit, da tisti, ki zavračajo svete spise, da niso nasilni. Eventuelno so še bolj in niti niso še v procesu odpravljanja sebičnosti, kot so tisti, ki jih sprejemajo na začetniškem nivoju, ampak s tem ne mislim na zlorabo svetih spisov, ampak le določeno začetniško stopnjo razumevanja in sledenja. Poleg tega pa kot sem opisoval tukaj že prej, navodil svetih spisov ne more dojet tist, ki jim ni predan in ki se še zmotno poistoveča s svojim telesom in se mu zdi da je glavna dobrobit dobrobit telesa - preživetje. Zato ne morjo dojet kako je lahko določeno ubijanje za večno dobrobit ubitega. Kaj počnejo IS in ISIS se nisem poglabljal zato jih ne bom kvalificiral, jaz sem tukaj odgovarjal Brezu na njegovo vprašanje glede dobesednega in metaforičnega jemanja svetih spisov. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 3. september 2014 Prijavi Deli 3. september 2014 Ne mislit, da tisti, ki zavračajo svete spise, da niso nasilni. Eventuelno so še bolj in niti niso še v procesu odpravljanja sebičnosti, kot so tisti, ki jih sprejemajo na začetniškem nivoju, ampak s tem ne mislim na zlorabo svetih spisov, ampak le določeno začetniško stopnjo razumevanja in sledenja.Ker po tvoje ateist ni sposoben sprejemanja vrednot ljubezni, etike in morale ... kar je svojevrstna nebuloza iz tvoje strani. Da sta pa en ali drug primerjalno bolj ali manj nasilna pa je prav tako napačno. Realno gledano so ateisti v svetu manjšina. Versko nasilje pa je poleg političnih in ozemeljskih vojn eno najbolj brutalnih in pojavljajočih/ponavljajočih se na Zemlji.Poleg tega pa kot sem opisoval tukaj že prej, navodil svetih spisov ne more dojet tist, ki jim ni predan in ki se še zmotno poistoveča s svojim telesom in se mu zdi da je glavna dobrobit dobrobit telesa - preživetje. Zato ne morjo dojet kako je lahko določeno ubijanje za večno dobrobit ubitega. Kaj počnejo IS in ISIS se nisem poglabljal zato jih ne bom kvalificiral, jaz sem tukaj odgovarjal Brezu na njegovo vprašanje glede dobesednega in metaforičnega jemanja svetih spisov.Če ne veš kaj so ne moreš odgovarjat o tem kje so in koliko faz še .... "Tud ti so še do neke mere nasilni verski fanatiki. Je ena faza vmes do čiste ljubezni." Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 3. september 2014 Avtor Prijavi Deli 3. september 2014 Zlorabljaš, nateguješ, posiljuješ ... besedo dejstvo. Vera in notranja osebna spoznanja na nivoju abstraktnih resnic ne operirajo z dejstvi. Že to, da predajo svetim spisom in izkušnjo doživljaš kot dejstva pove dovolj o tem kako slabo razumeš delovanje samega sebe na več nivojih - kako slabo razumeš svojo moč samo-prepričevanja v stvari katere si želiš za resnične. V končni fazi med (fanatični) vernikom in shizofrenikom ni prav velike razlike, je pa bistvena podobnost, da oba svoj svet doživljata resničen do te mere, da zanikanje ni več možno. Doživljanje resničnosti poljubnega ni nikakršen pokazatelj, da je doživeto lahko na kakršen koli način povezano z dejstvom - saj bi v kolikor bi dejstvo bilo, to pomenilo le, da tudi shizofrenik operira z dejstvi. Zato raje govori o tem kaj verjameš in ne kaj je ... Živali in rastline ne morejo spoznati boga, ker nimajo sposobnosti delovati abstraktno, edino njihovo spoznanje v tej smeri je možno, da se jim bog sam predstavi .... Nisem govoril o abstraktnih resnicah ali o tem kaj verjamem, ampak o tem kaj je, o konkretnem dejstvu, čisti resnici. In ker ti tega ne želiš sprejet tako kot je, se trudiš to postavljat v nekaj drugega in me na podlagi tega tudi posiljuješ naj raje govorim o tem kaj verjamem. Spet projeciraš svoje pomankljivosti vame. Ne bo ti uspel. Spoznanje Boga nima nobene veze s sposobnostjo delovanja abstraktno, ampak s sprejetjem Njegove milosti. Vedno je da lahko Boga spoznaš le po njegovi volji, tj. da se ti On predstavi, razodene, ampak tudi če to nardi, še vedno ni dovolj, če ga zavestno bitje prostovoljno ne sprejme. Zato tudi živali, rastline in kamni lahko spoznajo Boga. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 3. september 2014 Avtor Prijavi Deli 3. september 2014 Lahko govorimo o osebnem dejstvu. Kaj vse jaz lahko opišem kot notranje, osebno dejstvo ...saj doživljam in ne morem zanikati. Pa ne bom šel vam razlagat, da to je dejstvo. Spet sam omejuješ kaj drugi lahko glede na svoje omejitve s tem ko si napisal "lahko govorimo". Absolutno, univerzalno dejstvo se da spoznati in tudi razložiti in pomagati drugim pri njihovi spoznaji in je univerzalno koristno. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 3. september 2014 Avtor Prijavi Deli 3. september 2014 A si ti kaj uporabljal razum in zdravo kmečko logiko pri branju teh spisov?Predpostavljam da ne, ker jih sploh ne razumeš v originalu, tako kot marsikateri človeček z mano vred ne...torej se gre za prevode, različna tolmačenja...bla bla bla...in na koncu je samo okol 40% resnice, vse ostalo je balast. In še od teh procentov je vprašanje koliko človek res razume v globino...Podobno je čisto pri vseh verskih bukvicah, svetih spisih, itd... A si ti kdaj preverjal verodostojnost besedil, tolmačenj...si kdaj kaj odmeditiral na te zadevce...itd...Predpostavljam da ne, ker drugače bi govoril drugače in bi že zdavnaj presegel astralna slepila... In da ti še enkrat povem kar sem ti že ne vem kolikokrat...tvoje izkušnje temeljijo bolj na čustvih- bhakti joga je namenjena prav čustvenim ljudem- mentala pa zgleda da ne znaš ali se še nisi naučil dovolj dobrop uporabljat...in človečkom, ki delujejo bolj na mentalu ne moreš ti tupit naj sledijo bhakti jogo, ker to ni najboljša pot za njih. Lahko jo v neki manjši meri, ampak ne v taki kot to delajo krišnovci...zato pa obstaja več poti...niso vsi ljudje isti... Kar se pa spisov tiče...prav malo si podoben muslimanom...ko jih kaj vprašaš zakaj je tako in tako in kaj to pomeni...ponavadi odgovorijo zato ker tako piše v Koranu, ker je Mohamed tako rekel in ne vem...toliko o miselnosti s svojo glavo...Kar pomeni, da verjamejo neki avtoriteti pa tudi če se tista avtoriteta totalno moti...potem pa imaš šite in sunite in še oni se delijo na ne vem koliko podvrst...in itak nobenemu zahodnjaku ni jasno zakaj je tako, če vsi verjamejo v iste stvari, tako kot muslimanom samim ni jasno kakšne so sploh razlike med njimi samimi... Trditev je okol 35% točna...zdaj pa resno preštudiraj in malo odmeditiraj kaj to pomeni...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Ja, predpostavljaš, v skladu s svojimi omejitvami. In preverjaš, v skladu s svojimi omejitvami. Maš pravico. Bhakti joga nima veze s čustvi niti z razumom, ampak s služenjem atme (duše) Paramatmi (Bogu, Krišni) in je normalna, naravna, večna funkcija vsakega živega bitja, ker vsi izhajamo iz istega Boga in vsi imamo z njim enak, tj. podrejen, služenjski odnos. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 3. september 2014 Prijavi Deli 3. september 2014 Bom še jaz, k sem prizemljen..Tale tema samospoznanje, bi se morala v bistvu preimenovat v "Samozadovoljevanje" oziroma drkanje, oziroma, de b blo bol strokovno "onanija"Tolk na kupu brezveznjakov nakladačev in drkačev de facto, pa še ne... ne razumem, kako lahk tolk mlatite prazno slamo, glumite drug drugemu da imate nadzemeljska spoznanja, in se med sabo podrkavate, brez da bi kdorkoli dal kak empirični dokaz k tistmu kar blebetate Okej razumem Shupya on živi od tega da po forumih naklada o svojih super pavrih... sam druge ldi pa res ne.Okej Mgd k očitno trolira..... Mislm, sej ne da me mot, sam smešni ste..Puste to podrkavanje kdo bolje in pogosteje drka in na koga drka mal bl fukat, pa mal manj se samospoznavat, pa bo lajf kuj lepši.. Čeprav štekam da ste od Boga poslani, ker je vse z razlogom, in razlog je ta, da ima Shupy še kej od svojga življenja.. Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.