Marsa 20. januar 2003 Prijavi Deli 20. januar 2003 Saj je res - seveda imas prav, Tamara...Bila sem samo natancna in samokriticna. Pa iskrena...Morda tisti, ki slovimo po iskrenosti, nekako slovimo tudi po nekaksni brezobzirnosti...Ker je kar res, da sem vcasih nekoliko brezobzirna (tudi nalasc), res pa je tudi, da grem v razmisljanjih (in vcasih tudi v pogovorih) rada v taksne skrajnosti... ker mi gre na zivce crnobela slika ali pac prevec enostranska, pa morda potem namenoma malo popretiravam, da"dam kontrast"...Mislim celo, da sem dober poslusalec - a sem pa tudi prakticen clovek (vcasih mi pac rata, kljub "ribjosti")... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 20. januar 2003 Prijavi Deli 20. januar 2003 Bonton . Marsikaterega uporabnika mobilnih telefončkov bi morali naučiti - vsaj osnove bontona. Kaj vse folk ne počne :xx!:. Me blazno znervira, kadar se kdo postavlja in vpije naokrog, da ga vsi slišijo, pa v cerkvi, pa gledališču...ej, da med vožnjo niti ne govorimo:))čeprav se je tu že tudi meni zalomilo Ja, pravila obnašanja morajo biti..vseeno. natalija Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. februar 2003 Prijavi Deli 27. februar 2003 Danes precej razmisljam o temle... Bontonu... Kako samoumevne se nam zdijo nekatere reci...Govorimo o ozavescenosti, duhovnosti, visjih stanjih...Polni smo objemov, sonca, dobrih misli in pozitivne energije...Vcasih pa se zdi, da ne poznamo hvaleznosti in preveckrat pozabljamo na CUDEZNI BESEDICI:PROSIM in HVALA. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 27. februar 2003 Prijavi Deli 27. februar 2003 ufa, pajaa, hvaležnost je sramežljive narave hmmm sam prebudit jo je treba ,pa se Prkaže Nevem, sm pa slišu,da nekateri šparajo z pokloni;se tut jest strinjam s tem;ker potem se človk kr razvad,al pa če pogledamo še globje; vsak preveč dobra hvaležnost al pa slaba˝ je lahko škodljiv0 uporabimo g.Zmernost P°k0w< Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. februar 2003 Prijavi Deli 27. februar 2003 Kdo pravi prevec, Pokowc?... Prevec je tudi meni zoprno, pa nekako po defaultu se je izkazalo, da ni prevec iskreno vse skupaj potem... ce je prevec tega...Ravno prav - pa je OK.Ce nekoga necesa prosis, mislim, da ti ne bo padla krona z glave, ce se mu bos tudi zahvalil.G. Zmernost pa to ze ve... Pa s TEM pac ne skrtari... Prodajalka v trgovini... ker je kao zato tu, da nam ustreze (in celo je placana!) - brez veze, da jo pozdravim in celo odzdravim... Kamoli da ji recem hvala, ko me prijazno postreze...To itak mora delat. A ne? Bonton pa je tudi znak inteligence... In preprostosti. In DUHA. Mene skratka ni konec, ce se zahvalim, ce kdo kaj naredi zame, pa ce se imam se za tako jackico... Bomo pa seveda prec veselo skritizirali, nasli napake in vse...S tem pa pac ne skrtarimo, ko smo seveda tako zmerni. Nekateri morda v tem vidijo pretirano poniznost, ki naj bi jo po njihovem morda tako izkazovali.. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 27. februar 2003 Prijavi Deli 27. februar 2003 "Nekateri morda v tem vidijo pretirano ponižnost,ki naj bi jo po njihovem morda tako izkazovali.." hjo ,a to še obstaja v današnjem času jah to pa je tleba kr povedat jim P°k0w< Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 11. marec 2004 Prijavi Deli 11. marec 2004 Evo nekaj o bontonu uporabe e-pošte: http://www.uspeh.com/index.php?mid=01&s=uim034&d=114 Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 11. marec 2004 Prijavi Deli 11. marec 2004 O, fino, da si aktivirala, Tamara, tole temo (jaz pa sem jo zdajle se popravila, ker je bila cisto nepregledna). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ribica Katja 11. marec 2004 Prijavi Deli 11. marec 2004 Oh ja bonton...... BLAZNO me ZIVCIRA, ko ljudje ne znajo jest.....ko zvecis, ZAPRI usta. Neeeee, eni tega sploh ne stekajo. In sploh ne morem jest zraven takih osebkov, ne morem bit v njihovi druzbi, ce cmokajo. Ne morem. Mi gre na zivce. Nervira. Isto z zvecilnimi. Sem v torek dve ure poslusala pokanje balonckov med predavanjem in se sploh nisem mogla skoncentrirat na tisto, kar sem pisala. Baloncki in cmokanje. Pa kaj je to tako tezko? Sploh me pa moti, ko hoces bit obziren in poves, da te moti, pa tista oseba to gladko ignorira, ker ji je vseeno zate. Grrrrrr! :!!: Citiraj What you resist, persists. What you can't be with, won't let you be. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 12. marec 2004 Prijavi Deli 12. marec 2004 Katja, svetujem ti da prežvekovalcem v klasu nastaviš svinčnik ko napihnejo balončke. Mogoče pa bodo takrat doumeli da ni lepo prežvekovat med predavanji. Meni se je nekajkrat zgodilo, da sem med predavanji naredil nekaj šlukov vode ali soka iz steklenice, pa se tisti zvok ko ti tekočina leze po grlu najbolj sliši, pa te folk gleda . V takšni tišini se sliši kot da si pijanec, ki iz flaše eksa vino. blurp, blurp, blurp... pika na i je ko rigneš na koncu... Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 12. marec 2004 Prijavi Deli 12. marec 2004 Volk, začni sol lizat, se nič ne čuje NE GRIZI, RAJE ME LIŽI Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
hribi 12. marec 2004 Prijavi Deli 12. marec 2004 Mislim, da če želimo živeti v vsaj nekako urejenem svetu je dobro da se tako tudi obnašamo. Ko nam nekdo omeni besedo bonton si mislimo da nas želi ukalupiti. Po drugi strani ko vidimo nekoga ki se za nas neprimerno obnaša pa hitro pripomnimo, kje je njegova kultura in bonton.Vse prevečkrat razmišljamo, kot bi bili sami na tem svetu in da lahko počnemo kar koli hočemo. Za lepo in prijetno življenje v družbi je potrebno tudi kulturno obnašanje.Koliko izmed vas motijo papirčki po tleh, cigaretni ogorki, pasji drekci? Koliko izmed vas motijo neobzirni vozniki? Cmokanje za mizo, sem prebral že zgoraj da vas moti. Kaj pa nenehno pritoževanje, in še mnogo drugega.Zdi se mi, da je najprej na nas da spremenimo sebe in več ko nas bo bolj bomo uplivali na okolico, vendar ne z nekimi ukazi pač pa z zgledom in dejanji.Vedno bolj se svet utaplja v neredu, nesramnosti. Delaj drugim to, kar želiš da drugi delajo tebi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 12. marec 2004 Prijavi Deli 12. marec 2004 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 12. marec 2004 Prijavi Deli 12. marec 2004 Hja al pa kajenje, huhjej, greva s kolegico na kafe, in ta pržge zraven en čik.... HALO??? tega pa ne toleriram, sploh, kar grem, naum jst s takmi... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ribica Katja 12. marec 2004 Prijavi Deli 12. marec 2004 Katja, svetujem ti da prežvekovalcem v klasu nastaviš svinčnik ko napihnejo balončke. Mogoče pa bodo takrat doumeli da ni lepo prežvekovat med predavanji. Meni se je nekajkrat zgodilo, da sem med predavanji naredil nekaj šlukov vode ali soka iz steklenice, pa se tisti zvok ko ti tekočina leze po grlu najbolj sliši, pa te folk gleda . V takšni tišini se sliši kot da si pijanec, ki iz flaše eksa vino. blurp, blurp, blurp... pika na i je ko rigneš na koncu... Volk, fajn si me nasmejal! El Nino, pa si ji povedal, da te moti, ce kadi? Da ne pobegnes, pa ona nima pojma, kaj je naredila.....? Temu se najlazje izognes, ce jo peljes v slascicarno na kavo.....se ne sme kadit v slascicarnah, razen na prostem. Hribi, Sem hotla najprej pri sebi spremenit, preslisat cmokanje in sem se prepricevala, da me ne moti.....sej vcasih mi uspe....ampak vseeno me spravlja ob zivce... :xx!: Citiraj What you resist, persists. What you can't be with, won't let you be. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 12. marec 2004 Prijavi Deli 12. marec 2004 Na žalost je tako, da zelo malo ljudi pozna bonton ali pa ga uporablja! Nino, očitno ta kolegica ni prava kolegica, kajti če bi bila, bi vedela, da te kajenje moti in v času, ki ga preživi s teboj sploh ne bi prižgala cigarete. Tudi jaz sem nekoč kadila, pa mi ni na misel prišlo, da bi prižgala za mizo kjer se je jedlo ali pa samo sedelo več ljudi pri pogovoru. Vedno sem vprašala, če lahko prižgem, če pa sem bila v družbi z nekadilci, sem se temu raje odpovedala.Drugače pa je bonton za mizo tako osnoven, da ga mora obvladati že triletni otrok. Če ga kdo ne obvlada, mu to tudi povem! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 13. marec 2004 Prijavi Deli 13. marec 2004 Volk, začni sol lizat, se nič ne čuje NE GRIZI, RAJE ME LIŽI Imam rad sol na pleskavicah in čevapčičih, ko pijem pa sol res ne paše, razen tekile. Tebe bom grizel, lizal bom pa deklice in rdeče kapice ...... Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 13. marec 2004 Prijavi Deli 13. marec 2004 El Nino, pa si ji povedal, da te moti, ce kadi? Da ne pobegnes, pa ona nima pojma, kaj je naredila.....? Temu se najlazje izognes, ce jo peljes v slascicarno na kavo.....se ne sme kadit v slascicarnah, razen na prostem. Ja seveda, prav takoj ko je prižgala... je čist kul kolegica drgač, pač, bad habit, tko je to, pač preusmerim njen dim kam drugam, ala da z drugo roko prime čik pa to... sam načeloma mi to ful ni, da bi stal z ljudmi medtem ko kadijo pred faksom recimo, to se ne dogaja, at all, če pa že mam kafe pred sabo pa potrpim... morem dobit kakšen hud vic o kajenju Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. september 2005 Prijavi Deli 29. september 2005 heh, sem bila pozorna na datum zadnje objave. sicer pa, veckrat govorimo pravzaprav o tem, nikol pa se ne poda v to temo oz. se je ne osvezi. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 29. september 2005 Prijavi Deli 29. september 2005 super, bonton! Kdo bo začel... itak, da mi 3/4 stvari delamo narobe po bontonu... naslednja generacija pa...eh... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 28. oktober 2005 Prijavi Deli 28. oktober 2005 Bonton je nekakšen dogovor, kako se bommo obnašali en do drugega. Bonton je vedno pogojen z zgodovinskimi, verskimi in naravnimi okoliščinami, kjer nastane. Kar je v Indiji vrhunec lepega, je mogoče pri nas prostaško in obratno. Bonton je po mojem mišljneju pogojen z družbenimi okoliščinami in izkušnjami, kjer je nastal. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BINGA-BONGA 28. oktober 2005 Prijavi Deli 28. oktober 2005 Pa sva bili s prijateljco v enem nobl lokalu. Pristopi en meni nepoznan tip, prijateljica naju predstavi. On zacne na veliko nekaj razlagati in se sopiriti (frajarska posla, da bi naredil name vtis), meni pa se je mudilo, in medtem ko je on govoril (videla sem, da do jutri ne misli nehati) sem rekla prijateljici: No dobr, jutr se pol ukol 19-ih tuki dubima, ne?Tip znori: Ja oprosti, ali ti nimas nikakrsnega bontona, da cloveku takole uletis med besedo?Ja ne nimam ves, zato k sm ena cist navadna kmetica in se dobr d sm, ce ne bi mogla do jutr tuki stat, d bi ti nehu guvort, jest pa mam sam en stauk za puvedat, ne!!! Ziujo... Citiraj ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 29. oktober 2005 Prijavi Deli 29. oktober 2005 Pa sva bili s prijateljco v enem nobl lokalu. Pristopi en meni nepoznan tip, prijateljica naju predstavi. On zacne na veliko nekaj razlagati in se sopiriti (frajarska posla, da bi naredil name vtis), meni pa se je mudilo, in medtem ko je on govoril (videla sem, da do jutri ne misli nehati) sem rekla prijateljici: No dobr, jutr se pol ukol 19-ih tuki dubima, ne?Tip znori: Ja oprosti, ali ti nimas nikakrsnega bontona, da cloveku takole uletis med besedo?Ja ne nimam ves, zato k sm ena cist navadna kmetica in se dobr d sm, ce ne bi mogla do jutr tuki stat, d bi ti nehu guvort, jest pa mam sam en stauk za puvedat, ne!!! Ziujo... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
BINGA-BONGA 29. oktober 2005 Prijavi Deli 29. oktober 2005 MAS PA DOBR SPUMIN!!! Kratko + jedrnato!!! Citiraj ŠPORT, VESELJE, DOBRA VOLJA * http://BINGA-BONGA.forumfree.net * ZDRAVJE, POŠTENJE, SVOBODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 2. november 2005 Prijavi Deli 2. november 2005 heh, opazujem folk ki stoji na blagajni v vrsti...Če sem razpoložen, mi je to lahko dobra zabava, ko se začne nekdo riniti pred mano. Ne glede na spol, leta itd. ko vrivanje tiste osebe obrneš v šalo, se ne počutijo več tako zmagoslavne. Pa še en plus. Vsaj dobre vole postanem, če se že kdo vriva pred menoj. Žal so še slučaji, ko se ne znam kontrolirati in popizdim sam pri sebi. Običajno stojim v dolgi vrsti na eni sami blagajni, ko pa sem blizu blagajne, odpro sosednjo, tako da niti iz svoje vrste ne morem več v novo, in vsi, ki so stali za menoj, so kar naenkrat prej na vrsti. Oh, počasi se bom že naučil kako in kaj, potem pa se mi bo to nehalo dogajati... Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.