Pico Della Mirandola 27. februar 2014 Avtor Prijavi Deli 27. februar 2014 ja, točno tele se zaposluje in točno v raznorazne agencije, direktorate, urade in ja, ne boš verjel, tudi na občine in UE (poznam osebno par primerov!).Par primerkov primernega političnega pedigreja (=kolobarnikov) imamo v naši firmi zaposlenih - kot svetovalcev poslovodstva, da ne bo pomote! Pa nismo državna firma. In ti povem, ko se zamenja ena opcija, zakolobarijo iz JU v parkirišča, ko se klima zamenja, pa hop v JU.Pa noben me ne bo prepirčal, da nujno rabimo Min.za slo.zamejce, 90 al kolk posrancev, drž.zbor, 200+ občin z njihovimi župani, tajnicami, občinskimi svetniki in fikusi vred (milsm, če se občina ni v stanju sama sfinancirat, naj se priključi/združi z drugimi), Direktorat za podnebne spremembe, ipd."agencije"...kolk vaških OŠ poznaš z 20 učiteljicami in 10 učenci?Kolk vaških policij.postaj s 24h delovanjem poznaš?Seveda ne rabimo vseh teh ministrstev, toda ne rabimo še marsičesa, pa imamo. Poleg tega, naj ti dam sam kot primer..Moja guspa ima z univerzitetno izobrazbo ekonomske smeri na ministrstvu nižjo plačo, k jebeno primerljiva učiteljica ene pol vaške osnovne šole v okolici Grosuplja.. , Teh šol, ti naštejem kar nekaj, in vsaka šola ima kuharce, čistilke,hišnike, učitelje, ravnatelja podravnatelja, za koji mili kurac?Moja draga pa sprejema pravilnike, piše zakone in na sploh trepeta za svojo službo, zaradi vas ki imate pavšalne ocene o tem kako deluje javna uprava.Zaradi tega ker se JU drži varčevalnih shem, že leta ne napreduje v plačilnem razredu kljub temu da opravlja delo, ki v sedanji plačilni razred ne sodi.popravek na GURSU bodo delal tudi študenti, torej tisti, ki načeloma pojma nimajo ker nimajo dovolj znanja ne kilometrine, da bi razumeli vse postavke, ki jih izračuni vsebujejo. kar se občin tiče, narod to hoče, če ne bo revolucija!jst bi ukinil vse občine, razen mestnih in takih ki izpolnjujejo zakonske predpise, torej minimum ki ga dopušča zakon, pa še teh je preveč. Je pa zdej tkole, če ukinemo vse tiste, ki jih ne rabimo, vmes ukinem še samega sebe, ker od 174 ur ki jih naredim, me rabijo največ v dvajsetih urah.Lahk na cesto poleg obstoječih stotrideset tavžent nezaposlenih ruknemo še enkrat toliko ljudi.. In kaj smo s tem pravzaprav rešili? 1 Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 27. februar 2014 Prijavi Deli 27. februar 2014 Tvoja guspa, ki ne napreduje v JU,...jah kaj ne rečem; naj gre v gospodarstvo, če misli, da je njeno delo v JU tako zelo podcenjeno.Sama delam v gospodarstvu (prej sem bila v para JS, potem JU, pa se mi je zamalo zdelo, ker niso cenili mojega prispevka in sem šla v gospodarstvo) in sem točno vseh 13 let plačana - enako! Pa vmes doštudirala in mam (zarad Gabra samo) eno stopnjo višjo izobrazbo, kot jo DM formalno zahteva, neformalnega znanja, veščin in širok diapazon razgledanosti še pa još,...pa veš kaj, če mi ni kaj všeč, lah službo zamenjam.Tvoja draga pravilinike ne sprejema, lahko jih samo pripravi, sprejme jih minister oz.njen šef. S pravilniki (prečiščena verzija) pa vemo, kako je http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon18.gif posebno poglavje so tudi izvajanja le-teh. Izenačevanje nepremičnin pa je (tudi) meni butasto; ne more bit kozolec enako obdavčen ko hiša, vikend ko poslovni prostori. Čeprav, po drugi strani, morda bo to le prehodno obdobje, dokler se ne ugotovi, kaj je vikend, kaj hiša, kaj kozolec, kaj garaža, kaj lopa za sušenje za sadja, kaj razkošna rezidenca.Mi je mimo, da so najeli 60+ al kolk študnetov, za vnos podatkov, sami naj oddelajo, so dobili super dodatke za povečan/odgovoren obseg dela, pa jih naj oddelajo. Da ne omenjam orto-foto posnetkov, dnevno nas prekroži še pa još avtopilotov; sam pri nas kvartalno prejemamo/plačujemo orto-.foto posnetke zemljišč. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 27. februar 2014 Avtor Prijavi Deli 27. februar 2014 v občini v kateri bivam, je na 18 000 ljudi ena vaška učiteljica je za izobraževanje otrok bolj pomembna kot ena super izobražena frajla na kakem ministerstvu ...mislim da močno podcenjuješ osnovno in srednje izobraževanje ... pri visokem šolstvu pa se strinjam s teboj ... dovolj je , da se spomnim na precej ego kretenskih predavateljev s faksa, ki niso predavali, temveč delali le reklamo samim sebi ... seveda, sam pol se ne pizdit, kake kurčeve zakone da imamo, namreč, če ima vaška učiteljica večji pomen v družbi k tisti, k pripravlja bistvena pravila igre, pol je vse jasno Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 27. februar 2014 Avtor Prijavi Deli 27. februar 2014 Tvoja guspa, ki ne napreduje v JU,...jah kaj ne rečem; naj gre v gospodarstvo, če misli, da je njeno delo v JU tako zelo podcenjeno.Sama delam v gospodarstvu (prej sem bila v para JS, potem JU, pa se mi je zamalo zdelo, ker niso cenili mojega prispevka in sem šla v gospodarstvo) in sem točno vseh 13 let plačana - enako! Pa vmes doštudirala in mam (zarad Gabra samo) eno stopnjo višjo izobrazbo, kot jo DM formalno zahteva, neformalnega znanja, veščin in širok diapazon razgledanosti še pa još,...pa veš kaj, če mi ni kaj všeč, lah službo zamenjam.Tvoja draga pravilinike ne sprejema, lahko jih samo pripravi, sprejme jih minister oz.njen šef. S pravilniki (prečiščena verzija) pa vemo, kako je http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon18.gif posebno poglavje so tudi izvajanja le-teh. ja pejt ti v javno upravo če ti je v gospodarstvu tko težko a ne? Ne pa kr ukinjat iz čiste zavisti in zlobe druga delovna mesta! Moja je bila prej v gospodarstvu z bistveno višjim dohodkom, toda človeka nevrednimi delovnimi pogoji. Tudi sam poznam tole razliko, in lepo vidm ,tri štiri urce dela v šolah, pa osem ur v javni upravi pa od 12 do 16 v zasebnem sektorju. Kar se pa poboldanega tiče pa ti sam lahk povem, da se ti vidi da prihajaš iz slovenskih rovt z neoplemeniteno inbred slovensko genetiko, kateri je primarni cilj lovljenje vejic in vtikovanje se v trivialne zadeve, jasno da jih ne sprejema, jih pa piše in pripravlja, sam važn je da ti na koncu izpadeš pametna mar ne? 1 Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 27. februar 2014 Prijavi Deli 27. februar 2014 Sorry ampak glede na-to kakšne dvoumne in ne logične zakoneimamo morda tista gospa v šoli naredi manj škode kot pa nekdo,ki je končal faks in misli, da pa je tisto kar se je naučil resnično edino trendi....Ne gre nič proti tebi ali tvoji punci Piko splošno pišem! Saj pa vas ne poznam! Vse se začne pri otrocih v primeru, če so starši "money grabbing bastards" bodo bolj v to smer nagnjeni tudi njihoviotroci...Ni pa nujno...V preroku je napovedano, da se bodo prav otroci bogatih začeli postavljati proti neo kapitalizmu,ker vidijo nesmisel in uničujoč pohod po zemlji... Okrog in okrog se vse vrti v krogu goljufij, prevar, kako nekoga okrog prinest pa podobno,že nekako ne logično je, če nekdo nekomu kaj naredi po pravici vedoč, da bi ga lahko okrog prinesel...To je mentaliteta,ki nas opredeljuje... Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 27. februar 2014 Prijavi Deli 27. februar 2014 Pa kaj, se bomo spet kregali zaradi posploševanja? Ni vsa JU ali JS enaka, niso vsi zaposleni kjerkoli enaki. Imaš bluzerje in mravljice povsod.V preroku je napovedano, da se bodo prav otroci bogatih začeli postavljati proti neo kapitalizmu,ker vidijo nesmisel in uničujoč pohod po zemlji...Ker imajo možnost to početi, ker se ne rabijo ukvarjati s preživetjemhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png 1 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 27. februar 2014 Prijavi Deli 27. februar 2014 Preživetje je že bilo odpravljeno v prejšnjem sistemu a v neo danespa ga spet na široko uvajamo nazaj...Se vam ne zdi to korak nazaj! Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 27. februar 2014 Avtor Prijavi Deli 27. februar 2014 Anne Seveda imaš ene in druge, toda problem je neizmerljivost bluzenja, oziroma, nedotakljivost bluzerjev. pavšalno pa krvavooka zavistna raja iz zasebnega sektorja počez ugotavlja da jih je preveč.. In to sam tistih iz javne uprave, medtem ko bluzatorjev v drugih delih javnega sektorja noben ne opazi. sej sem sam bil enak, dokler nisem videl, iz prve roke, kolk je ravno javna uprava najbl jebena stranka celotnega javnega sektorja.. drgač pa itak, glede na to, da slovensko državo vodi ulica, ne bo pasalo dost časa, k se bodo mokre sanje Cookie in njej podobnih uresničile.. Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 27. februar 2014 Avtor Prijavi Deli 27. februar 2014 Preživetje je že bilo odpravljeno v prejšnjem sistemu a v neo danespa ga spet na široko uvajamo nazaj...Se vam ne zdi to korak nazaj! Prejšnji sistem, je naredil samo optično iluzijo, da delamo korake naprej, medtem ko smo jih že takrat naredili ene dvajset nazaj. Potem smo s to iluzijo o naprednosti živel še neki časa, dokler ni oštir izstavil računa!naj še enkrat za telebane ponovim, da se je prejšnji sistem ekonomsko razsul, ker je bil nevzdržen in ker ni bilo več moči na lepe oči najemat kreditov.Ker pripadniki prejšnjega sistema prepričljivo obvladujejo tudi nov sistem, se vzorec ponavlja! Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 27. februar 2014 Avtor Prijavi Deli 27. februar 2014 Sorry ampak glede na-to kakšne dvoumne in ne logične zakoneimamo morda tista gospa v šoli naredi manj škode kot pa nekdo,ki je končal faks in misli, da pa je tisto kar se je naučil resnično edino trendi.... No moja je že mal starejše sorte, k sta se še cedila med in mleko in obstajala možnost izbora.. problem je samo v tem, da si folk misli, da je javna uprava tista, ki obremenjuje državni proračun s svojimi nezaposlenimi ki so sami sebi namen. jst pa sem pač spoznal drugo plat, ki prikazuje bistveno drugačno sliko, da je v JU velik strokovnjakov, ki mora poznat miljardo in eno stvar iz stroke in mimo nje in so za to tudi odgovorni. Plačila pa so če primerjam jamrače na podobnih položajih v državno zasebnih firmah MIZERNA! Pač cena 8 urnega delovnika in vikendov fraj, vzami ali pusti.. Moteč je pa način kako se določa višina dohodka v tem javnem sektorju.. In to bi blo treba preuredit ne pa odpuščat. 1 Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 27. februar 2014 Avtor Prijavi Deli 27. februar 2014 razmišljanje tipičnega... Iz enega drugega foruma Davka na stanovanje ali hišo ne sme biti, kjer lastnik prebiva. Lahko je samo tam, kjer ne prebiva nihče. Tako imajo tudi drugje v Evropi. Seveda mora biti davek prilagojen plači ali penziji. Če ima oseba 500 EUR plače ali penzije, ne more plačati 1500 EUR davka na nepremičnine, ker umre od lakote in od mraza, ker nima za kurjavo in elektriko. Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 27. februar 2014 Prijavi Deli 27. februar 2014 Res je...Toda večina je imela materialno varnost,po mojem se takšna iluzija bolj odnese kot pa današnja...Vem kaj misliš, imeti bilanco uravnoteženo. Koliko se pobere davščin toliko se jih lahko porabi alicelo kaj prišpara za slabe čase. To bi bila dobra praksa.Nasprotno pa imamo garnituro ljudi tam, ki imajo še vedno iluzijo pufanja v glavah,z enim kreditom plačevati drugi kredit....Po mojem je veliko več v zakulisju propada prejšnjega sistema,kot samo to, da so sistemi bankrotirali...Tudi današnji neo kapitalizem bi moral že propasti,ampak rešujejo ga prav tisti, ki najmanj kockajo. Urejenost je potrebna, samo skozi točno in natančno določene postopke in prakse lahkoukinemo konflikt med ljudmi...Tisti, ki je samo enkrat bil v kazenskem postopku naj se ga izžene iz države,prepoved odpiranja novih podjetij itd...Človek, ki samo enkrat laže bo vedno, to je v krvi... Če že moramo imeti vlado, so tam lahko ali naj bi bili samo ljudje, za katere denar ni pomembna kategorija,so moralni in nepodkupljivi...Drugič, lobiranje je gniloba, ki ne predstavlja nič drugo kot predstopnjo ali mordaže fažistično ureditev sistema. Ne čudi me, zakaj se sprejemajo zakoni, ki so v korist nekaterim. S tem se ustvarja disharmonija.Ti verniki se pa ne zavedajo, da se vse enkrat vrača...Če ti nekomu narediš krivico mu s tem narediš igrišče na katerem bo treniralmoštvo, ki te bo čez čas ali generacije lahko uničilo... Svet je veliko več kot samo črno belo ali naš in vaš...Misitičen je! Prejšnji sistem, je naredil samo optično iluzijo, da delamo korake naprej, medtem ko smo jih že takrat naredili ene dvajset nazaj. Potem smo s to iluzijo o naprednosti živel še neki časa, dokler ni oštir izstavil računa!naj še enkrat za telebane ponovim, da se je prejšnji sistem ekonomsko razsul, ker je bil nevzdržen in ker ni bilo več moči na lepe oči najemat kreditov.Ker pripadniki prejšnjega sistema prepričljivo obvladujejo tudi nov sistem, se vzorec ponavlja! Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 27. februar 2014 Prijavi Deli 27. februar 2014 Se mi zdi čist brez veze, da se pogajamo o tem kaj je prav in kaj ne, kdo mora plačevat in kdo ne,dokler država razjasni kaj si želi...Verjetno bi vsem bilo lažje, če bi vsaj imeli vizijo prihodnosti, kaj pa bi radi vsi skupajustvarili na naši zemlji ala Slovenija...V svetu neo kapitalizma je najpomembnejša vizija in pol določaš strategijo kako dosečt to...Američani so veliko dlje v tem sistemu in se prav lepo vidi, da vsak njihov korak je strateškonatančno pretehtan in preštudiran. Gre se njim samo za njihove nacionalne interese,drugo jih ne briga...A je to naša vizija? razmišljanje tipičnega... Iz enega drugega foruma Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 27. februar 2014 Avtor Prijavi Deli 27. februar 2014 Se mi zdi čist brez veze, da se pogajamo o tem kaj je prav in kaj ne, kdo mora plačevat in kdo ne,dokler država razjasni kaj si želi...Verjetno bi vsem bilo lažje, če bi vsaj imeli vizijo prihodnosti, kaj pa bi radi vsi skupajustvarili na naši zemlji ala Slovenija...V svetu neo kapitalizma je najpomembnejša vizija in pol določaš strategijo kako dosečt to...Američani so veliko dlje v tem sistemu in se prav lepo vidi, da vsak njihov korak je strateškonatančno pretehtan in preštudiran. Gre se njim samo za njihove nacionalne interese,drugo jih ne briga...A je to naša vizija? None ti, vsaj za moje pojme, preveč abstraktno razmišljaš. Abstrakcija pa je v domeni teorije!Treba se je za začetek ustavit na praktičnih vidikih, države in politike. Torej, treba je za potrebe našga ljudstva letno dobit vsaj 10 miljard evrov, dobimo jih manj k 9, zadolženi smo pa za več k dvajset miljard evrov (država).. zdej, jasno je , da je od nekje ta dnar treba dobit.. Dobivamo ga z davki na dobiček, dohodninami etc etc..Skratka prekomerno obdavčujemo delo nikakor pa ne mortgage-taTorej karkoli bi katerakoli vlada al posameznik al vaški svet predlagal, bi vedno naletelo na neodobravanje prizadete strani.Tut meni ni prav da moram plačat 150 evrov za svoje stanovanje v katerem živim z družino, ker je to za naš družinski proračun sorazmerno velik dnar. Toda nekdo mora in prav je da plača tisti, ki lahko oziroma, ki ga bo plačilo najmanj prizadelo. Zgodba o nepremičninskem davku je pa taka, da je to v osnovi edini pošten in pravičen davek.. ker naj bi veljalo, da imajo bogatejši pač več nepremičnin.. To velja v omikanem svetu, v Sloveniji pa je očitno uboga para, povečini upokojenska tista, ki ima v lasti največ nepremičnin in zdej rata problem, od kod naj dobijo dnar, da plačajo davek za 300 kvadratov bajture, če sami živijo od socialne pomoči. No to je ta anomalija, ki je tipično slovenska, oziroma tipična za jugoslovanske narode, da so zadnji cent vložil v zidak in zdej nimajo za položnice. zdej kaj narest da dobimo , zdej že 11 miljard evrov v proračun, je pa vprašanje s katerim se bomo morali resno pozabavat v zelo bližnji prihodnosti.. In tu, kej dosti krivde metat na politiko vendarle ni smiselno.. Mene recimo zanima, zakaj imajo mladi vse nepremičnine pisane na starše verjetno zaradi olajšav, ki jih spet plačujejo drugi davkoplačevalci skratka skoz goljufamo sebi v prid, do te mere, da smo dodobra razrezali vejo na kateri sedimo Vse stvari, ki jih govorim jih ne govorim na pamet.meni je tašča prfoksa razbijala glavo, da zakaj ne smemo lastništvo stanovanja pisat nase temveč na starše.. V času ko se ni vedelo za ta davek In še nekaj naj bo jasno, danes vsi hodijo na GURS in UE si nižat vrednost nepremičnin, toda nekega dne bodo tole nepremičnino prodali in razliko med ocenjeno ceno in prodajno ceno bodo moral skeširat,.... Tko da ja krademo dokler se da, počasi se pa zgodba zaključuje. Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 27. februar 2014 Prijavi Deli 27. februar 2014 http://www.siol.net/priloge/kolumne/miha_mazzini/2014/02/postanete_lahko_vse_kar_vam_prodajo.aspx Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 27. februar 2014 Avtor Prijavi Deli 27. februar 2014 eh ne da se mi, kot pravim, itak bo zadeva šla v to smer, v mokre sanje užaljenih pisarniških delavcev v realnem sektorju. In kmalu bo na cesti tretjina za delo sposobnih ljudi ostali pa bodo ob 30% plače.. Od tod do ponovitve zgodovine pa ni več daleč. Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 27. februar 2014 Prijavi Deli 27. februar 2014 Dragi moji, kako pa lahko pravičnost in konkurenca gresta skupaj ali pa gospodarski razvoj in človeški razvoj...Vsaj malo za premislit..Tradicija je tudi veliki problem, pretekli vzorci, ki jih nove generacije skorajda zelo težko prenašajo...Bom pa malo bolj praktično poskušal, torej vsaka povprečna družina rabi v povsem plačniškem sistemu 3000 EUR.Predpostavljam imamo 750 000 družin ali skupaj živečih. Če bi država vsaki družini za plačilo dela kakršno koli pač jetransferirala 3000 EUR / mesec bi potrebovali 27 milijard na letni ravni. Dosedanji proračun se giblje okrog 8 milijard...Vse delo bazira na prostovoljstvu, imamo polno zaposlitev....Nekako v tem smislu...Kaj pravite? Utopija? Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 27. februar 2014 Prijavi Deli 27. februar 2014 zanimivo kolko analiz za en nov davek...verjetn bomo naslednjega tud fino zanalizirali...še naslednjega enako....in to vse tako dolgo...dokler ti vedno novi in novi davki ne bodo postali preveliko breme za življenje normalnega povprečnega človeka....in kaj se bo zgodilo....ostali. bodo ljudje brez denarja....in ljudje z neomejenim viškom denarja....sužnji...in sužnjelastniki....pravijo....da se zgodovina ponavlja....in kot zgleda....se verjetno res....hehe...niste resni...v totem picajzlanju....okol enega hebenega davka....o naslednjem pa se še sploh ne razmišlja....hehe.... 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 27. februar 2014 Prijavi Deli 27. februar 2014 Vsi za enega eden za vse...taKO deluje revoevoakcijaModel bi morda lahko odlično deloval... Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 28. februar 2014 Avtor Prijavi Deli 28. februar 2014 Super post Ceres!Sploh tisti del, da nam delovnih ljudi ne manjka in sama vem, da so lahko po večini nepokvarjeni. Ni klime, niti upanja nanjo, da bi se dalo ljudem kaj delat/naredit. Predvsem dinozavri, tisti, ki pobirajo smetano, skrbno upravljajo sistem tako, da še lep čas ne bi bilo možno. In ja... problem je širši. Pa ga večinoma ne vidimo, ker se zapičimo v en del celote, očitno še najraje v tiste, ki so z našimi čustvi podkrepljeni. Poglej draga moja, upam, da si tudi sebe prištela med tiste, ljudi, ki se zapičujejo v del celote podkrepljen s čustvi..Kot je Lia nekje napisala da ni perfektnega starša, tako je seveda jasno, da bi naj ljudje izhajali iz svojih subjektivnih izkušenj in dojemanj, kar je edino prav, ker je teoretiziranje s kavča postalo nacionalni šport ki ne vodi nikamor. Oziroma vodi v tisto od Maričke Antonove, k se je čudila, zakaj se ljudje bunijo k nimajo kruha, naj jedo kaviar (mal preuredil). Kar se mojih čustev tiče, seveda, reagiram čustveno, tako kot reagirajo vsi moji sogovorniki, redki zmorejo stvar postavit v neosebno obliko, ker so redki tolk zadovoljni s sabo in svojim življenjem da lahk ustvarijo kritično distanco do povedanega oziroma, da ohranijo neosebni vidik. kar se širšega problema tiče, bi jaz seveda zelo rad prebral ali slišal od obsežne mase kritikov, kaj narediti da bo sistem funkcioniral, a da to ne bodo nebuloze o delavski oblasti, oblasti ljudstva in podobne populistične neumnosti. prepričan sem, da naši predstavniki oblasti, takisto pojma nimajo kaj narediti in naredijo samo tisto kar lahko in to je, da mal pr javnih naročilih še kej zase vzamejo.. vsak zakon, ki plebsu ni všeč, gre na referendum ustavno presojo, ali ga zadrži državni svet..Vmes še politiki pogruntajo da so volitve blizu in da je treba biti všečen tem istem plebsu, ki nas bo potem volil,ker ima spomin zlate ribice. Evo, desnica, ki je imela vsaj teoretično pošlihtano v glavi, da je zadeva resna, sedaj ruši nepremičninski davek, rušila je pokojninsko reformo, torej vse tiste zakone, ki se tičejo velikega števila potencialnih volivcev. Ko pride sama na oblast ne more realizirati ničesar, ker ji levica to z obrestmi vrne.. Skratka med 4 letno vladavino se vladajoči trudijo bit čim bolj všečni volilni bazi ne delajo pa ničesar, da bi Slovenijo spravili ven iz dreka, ker ne morejo.. ker je prekomplicirano, ker je vedno nekdo proti.. Evo zdej so si bogati, lepo rešli ritke s tem, da so glupo rajo naščuvali zoper nepremičninski davk in dosegli izenačitev rezidenčnih in nerezidenčnih nepremičnin, krasno... Skratka pametni in močni bodo vedno našli glasne bedake, ki bodo za njih opravili umazano delo, od nekdaj je bilo tako in očitno vedno bo. rešitve za to državo več ne vidim, in jasno je, da ko se pleni vsi hočejo bit zraven, uspelo pa bo samo tistim, ki so najbližje koritu. Pol bomo tle mi ostali lahko še naprej modrovali, kdo od nas so zasluži kakšno plačo in koga bi blo treba odpustit.. P.S. Zadnjič berem na fejsu nova grupa, Bojkotirajmo volitve in to grupo odpirajo znani intelektualci A ni to dovolj zgovorno? Še to možnost vpliva bi si radi odpravili... In ja v domeni teorije zarote, očitno nekdo ve kaj dela 4 Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 28. februar 2014 Prijavi Deli 28. februar 2014 Ehhh bom kar tiho, ker v domenah in okvirih, ki jih gledamo vsak dan resni drugega kot čustveni ekscesi...V Sloveniji je bogatih morda 5% in 1% takšnih, ki imajo nad 10 milijonov premoženja.Piko iz vzornega kota, ki ga podajaš je tudi takšna "zarota" predstavljiva in dokaj oprimljiva.Za temeljito spremembo sistema je potreben ne samo bojkot volitev ampak tudi vsega drugega.Menim, da to lari fari vladanje nima pravega efekta. Sistem bi se lahko postavilo bolj decentralizirano.Kar ljudje rabimo je na dlani, stabilni sistem izmenjavanja vrednosti ter povezavo z naravo...Najbolj očitna napaka je ta, da bi sistem moral težiti k zmanjševanju medsebojnih konfliktov in ne obratno. Tako imenovani intelektualci so bili vedno dobra igračka velikih denarnic in interesov...Odvisni so od tega. Kar v trenutnem sistemu ni zastopano je delavstvo...Kapitalisti spet delajo veliko napako in mislijo,da lahko nekoga znova okrog prinašajo ter izžemajo! Se ne čudim, morda se bo ustanovila nova stranka in ta bo delavska. Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 28. februar 2014 Avtor Prijavi Deli 28. februar 2014 delavstvo je paradoksalno izvor problema in ne rešitev, od nekdaj bilo in vedno bo! Ti dam primer delavstva! Bob leta Večer, neka delavka izjavi " mene ne zanimajo kalorije, če je bio, če je eko,samo da je poceni, da lahko kupim"In delavstvo je masovno glasovalo za to izjavo. Torej delavko ne zanima, ali je nek proizvod ustvarjen po načelih skrbi za naravo, v humanem odnosu do tistega ki je izdelek naredil, za primerno človeku dostojno plačilo.Delavka bo kupila izdelek, ki ga v bangladešu šivajo otroci v suženjskih razmerah ker je pocen in ne nek nemški ali slovenski ker je predrag in jo ne zanima, kaj stoji za ceno izdelka. Če bi torej delavstvo imelo mozga kolker ma sposobnosti pljuvanja, bi vsak izdelek tovarne, ki krši delavske in človeške pravice po vsem svetu bojkotirali in potem bi gospod manager razmislil o tem kako se obnaša z zaposlenimi tko pa delavec kaj? 2 Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 28. februar 2014 Prijavi Deli 28. februar 2014 V delavstvo štejem vse delo, tudi visoko izobraženo vse je delo...Se pa moram s prejšnjo izjavo še kako strinjati,res je večini ljudi povsem egoistična. Mora biti, ker drugače v današnjem sistemu ni preživetja. Dosedanja paradigma temelji na predstavi,da so velike množice ljudi neumne, zabredle v iluzije individualizma in posredno svobodne namišljenosti.To ni daleč od resnice... Je pa samo enokastni sistem tisti v materializmu, ki lahko reši nenehne spore med ljudmi.V osnovi abstraktno je pa največ odvisno od vsakega posameznika kako dojema svet in ali se je pripravljen spremenit. Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 28. februar 2014 Prijavi Deli 28. februar 2014 Mah saj to je največji problem, da smo tako subjektivni. Seveda je to popolnoma normalno, saj ljudje izhajamo iz sebe, svoje situacije, a točno zaradi tega prihaja do posploševanj in konfliktov. Med nami kot tudi generalno. Tako kot povsod so tudi v JU/JS/realnem sektorju različni ljudje, od res garačev pa tudi do bluzerjev. Pozablja se pa na nekaj drugega - velik sistem in njegovo neokretnost. In naša JU ter JS sta res velik sistem... Recimo imaš enega referenta, ki ima nad sabo vodjo službe, pa potem šefa oddelka, in šefa sektorja, pa direktorja področja, pa še enih par mandlcov tam zgoraj, da prideš do najvišjega vodstva. Kako to potem izgleda v praksi. Odločijo se, da je treba narediti ričet. Pa začne referent službe 1 oddelka A sektorja X področja I rezati korenček, referent službe 2 oddelka A sektorja X področja I krompir ipd. Meso je v domeni področja II, a nato se ugotovi, da je referent, zadolžen za rezanje, na bolniški. Nihče ga ne more ali tudi ne sme nadomeščati, nikakor pa ni variante, da bi to prevzel kdorkoli iz področja I. Ker ni mesa, se postavi vprašanje, če bi mogoče pripravili zelenjavni ričet, a potem je treba sklicati sejo vodstva, da to odobrijo, pri čemer jih je seveda nekaj na poslovnih sestankih. Ko pade odločitev, se ugotovi, da je zmanjkalo lovorjevega lista. In je treba seveda pripraviti javno naročilo za njegovo nabavo, ki mora biti pisano na kožo ponudniku Lovor, saj je sestrični od žene predsednika uprave zrihtal to in ono. Problem pa je, ker je doslej lovorjeve liste dobavljal ponudnik List, ki je takrat glasoval za stranko, ki je v upravo postavila bivšega predsednika uprave. In tako minejo štirje meseci, mi smo pa še vedno brez ričeta. Nato se ugotovi, da nocoj pride delegacija 100 gostov in jim je treba nujno pripraviti ričet, in kaj, najbolj pridna mravljica bo nasrkala, narezala vso zelenjavo in meso, šla v trgovino na svoje stroške nabaviti lovorjev list in kuhala ogromne količine hrane do večera.... Že več let zapored smo s predstavniki nekih (različnih) državnih institucij večkrat letno sestankovali glede določenih zadev. Vsi tam so strokovnjaki, zadevo poznajo, poznajo tudi dileme vpletenih, delajo več od tistih 8 ur dnevno. A kaj, vsako leto isto, nič se ne premakne, ker se ne more, ker ni takšnih odločitev, ker višji nikakor ne poznajo tematike in problemov, s katerimi se soočamo, ker je ponudnik programske opreme takšen in takšen in se ne premakne, ker...... Na koncu gre ogromno časa in energije ter tudi kadrovskih in finančnih virov za to, kar bi se dalo rešiti drugače, laže, enostavneje, ceneje, če bi le bila volja. Če ne bi bil tako okorel sistem, da ne prideš nikamor. Hočem reči, da je napačno to posploševanje, do katerega prihajamo iz čisto subjektivnih pogledov ali pa mogoče celo zaradi vpliva neke sovražne propagande. Na veliko mestih so rezerve kot so na drugi strani na veliko mestih (mogoče celo istih) potrebe po dodatnih resursih. Zato potegniti črto in reči - vso JU / JS / državna podjetja / whatever je treba zmanjšati za xy, brez podrobne analize (a seveda spet ne plačane pravim prijateljem!) je pač mimo. Vsak pozna koga, ki dela tam ali tam ali tam. A tako kot lahko nekdo iz gospodarstva nekomu iz JU reče: če ti je plača prenizka, pa pojdi v gospodarstvo, lahko ista oseba odvrne: če nočeš delati do večera, pa pojdi v JU in delaj 8 ur za nižjo plačo.... Palica ima dva konca. Dokler ne bomo prevzeli odgovornosti zase, za našo okolico, tudi za državo in predvsem ter v prvi vrsti za svoje obveznosti, potem se bomo še naprej vrteli v nekem krogu sovraštva, hujskanja in mutenja. 4 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 28. februar 2014 Prijavi Deli 28. februar 2014 Sem vedela, da kar bo Anne napisala, bom za http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png . Kakorkoli...mam mnenj še pa še...sam komu hasne, da jih dajem na plano. Od dela (v JS http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif ) sem tok zmatrana, da mi požrlo zadnje atome energije. Delam tudi podaljšano, naredit je bilo treba že stotine traparij v vseh letih... Samo to rečem, vse je treba na novo postavit, po kmečki zdravi pameti. Ko sprejmejo nov zakon, je eno, kaj želijo z njim dosečt, drugo pa, da bi se vprašali, kako pa to storit, da bo enostavno, pregledno. Saj sem že večkrat napisala, kaj menim o čem... Bom pa sam to rekla, da ne vem, zakaj je ta davek pravičen, če bi bil seveda razdeljen več na tiste, ki več imajo???? Jz vidim še toliko rezerve, kje davke pobrat.. Da pa moram zdaj glih plačat od tam, ko sem že vse davke plačala, mi je pa mimo. Kupila sem stanovanje, bil je prometni davek. 10 let sva ga odplačevala, težko, ker je bil visok obrok. Od neto plače, torej, plačala sem vse prispevke in dohodnino. Obnavljali smo ga, plačali davke na vsak material, obnovo oken, obnovo balkona...Kaj še zdaj, pri pm. Ok, obdavčit tiste, ki imajo nerazumno veliko premoženje, pa ne, ane...pisano na ženo. Halooo, je kdo šel preverjat, od kod pa ženi... Eh, nehimoooo. Jz bom bla aktivna, sam eno pametno pot naj nekdo ponudi...pa ne s starimi frisi. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png 1 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.