Silvija 18. september 2015 Prijavi Deli 18. september 2015 Silica, si že nagruntala visoke gredice? Sem še razmišljala o tem. Namreč, po msm moraš za "grobek" skopat v zemljo cca pol metra. Visoke grede so pa predvsem prikladne za zbito, nerodovitno zemljo, pa zato postaviš visoke grede. A ker greš bolj v višino, potrebuješ lesene okvirje, v to pa rajtam ne boš investirala, če ni treba???? Andske jagode sem sama enkrat posejala direkt na vrt, a niso vzkalile ali sem jih spregledala in mogoče celo oplela. Me tudi zanima, kako je s tem. Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 18. september 2015 Avtor Prijavi Deli 18. september 2015 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png daj brzdaj konje! Jst si bom zdej uštimala eno mihno gredičko, pa da vidim drugo leto najprej, koliko se bo kakšna žvad vtikala zraven. Ne bom si delala nekih velikih načrtov za prazen nič... (no saj si jih, samo se malo nazaj držim). Kaj je to msm? Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 18. september 2015 Prijavi Deli 18. september 2015 ko že glih šinfam; tut achocha kumare so za en drek. Prvič so občutljive bolj od mimoze (vsaka hladna sapica jih pomori), drugič ful časa traja da se razraste (=čez vse mere), še dalj časa traja da obrodi (minimalno, hb), poleg tega je okus kumarast, struktura je pa zrnata. Vse kar je za pojest, je lupina, mesa je bolj malo, semen pa ful. Če vizualiziraš, da ješ kumaro še gre, če pa se osredotočiš na vsebino v ustih, te pa prej mine, da bi požrl dol.Vse skup je še najbolj podobno okusu prezrele kumare, ki si ji moral odstranit večino mesa in semen, ješ pa bolj njeno lupino. 2 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 18. september 2015 Prijavi Deli 18. september 2015 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png daj brzdaj konje! Jst si bom zdej uštimala eno mihno gredičko, pa da vidim drugo leto najprej, koliko se bo kakšna žvad vtikala zraven. Ne bom si delala nekih velikih načrtov za prazen nič... (no saj si jih, samo se malo nazaj držim). Kaj je to msm?Ja sej zato te pa sprašujem...ker me je zanimalo, kolk se boš vrgla v to...ok, nam več firbcala. Msm - moje skromno mnenje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.pngko že glih šinfam; tut achocha kumare so za en drek. Prvič so občutljive bolj od mimoze (vsaka hladna sapica jih pomori), drugič ful časa traja da se razraste (=čez vse mere), še dalj časa traja da obrodi (minimalno, hb), poleg tega je okus kumarast, struktura je pa zrnata. Vse kar je za pojest, je lupina, mesa je bolj malo, semen pa ful. Če vizualiziraš, da ješ kumaro še gre, če pa se osredotočiš na vsebino v ustih, te pa prej mine, da bi požrl dol.Vse skup je še najbolj podobno okusu prezrele kumare, ki si ji moral odstranit večino mesa in semen, ješ pa bolj njeno lupino.Jz sem jih tud imela enkrat. In ti povem, da se nisem mogla pripravit niti, da bi jih "koštala", pa marsikaj spravim po "putli" dol. Pa to, al so bile ful mičkene in so se mi zdele še premajhne, ko so bile pa malo večje (se pravi, še vedno majhne kot najbolj male kumarce za vlaganje), so bile že votle na otip... 3 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 19. september 2015 Avtor Prijavi Deli 19. september 2015 Aja jaz sem pa mislila, da je to kakšna permakulturna kratica Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 20. september 2015 Prijavi Deli 20. september 2015 Pri nas pa nekaj čajota štrajka. Ponavadi bila razraščena po ograji kot zmešana taki cajt - ja tudi občutljiva, prva sapa jo pomori...ampak ima še slab mesec časa....drugače bom ob njo.Kar se presežka krompirja tiče- hvala država, ker si tako lepo ceno za pridelovalce nastavila...od mene (država) ne dobiš niti centa....ker ga bom pošenkala vsem živim...tak.Zadnjič sem na fb ugledala en tak sramežljiv zapisek....ena gospa iz Koroške se opravičuje, ker prosi...za kakšne vrtne presežke...meni je bilo kar hudo ko tole brala. V bistvu kakšni srečneži smo, če imaš en košček zemlje...res... vsaj krompir ti zraste madona. pa ne boš lačen. če pa si v mestu in nimaš možnosti za kakšen vrtiček..pa brez službe, ali pa z mini minimalcem...je hudič. res. je prepozno za rukolo? vprašam, ker je še nikoli nisem sejala. 3 Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 22. september 2015 Prijavi Deli 22. september 2015 je prepozno za rukolo? vprašam, ker je še nikoli nisem sejala.Ma probaj, kaj te pa košta, razen eur za seme. Zadnjo rukolo sem posejala sredi avgusta, vzkalila je v enem tednu in še zdaj jo režem. Dovolj je, da jo poseješ na cca pol metra x meter, potem jo itak režeš, ne puliš. No, razen, lahko da jo moraš malo zredčit. Pri tebi je topleje kot pri nas, tako da, posej in recimo pokrij še s kopreno. 1 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 25. september 2015 Prijavi Deli 25. september 2015 Mene pri rukoli iritirajo najprej bolhači, pol pa polži. Če jo pokrijem s kopreno (proti bolhaču - da ni prestreljena kot s šibrovko), mi jo požrejo polži. Pa za moj okus je največ dvakrat za rezat. Prvi rez je itak najboljši, pa najslabši za pucanje. Drugi rez je že trši in boljši zapucanje. Kar je več (rezov), so pa štible pretrde. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Monday 25. september 2015 Prijavi Deli 25. september 2015 Mene pri rukoli iritirajo najprej bolhači, pol pa polži. Če jo pokrijem s kopreno (proti bolhaču - da ni prestreljena kot s šibrovko), mi jo požrejo polži. Pa za moj okus je največ dvakrat za rezat. Prvi rez je itak najboljši, pa najslabši za pucanje. Drugi rez je že trši in boljši zapucanje. Kar je več (rezov), so pa štible pretrde.Moja rukola spomladi je bila tudi bolj cedilo kot kaj drugega. Potem jeseni pa cisto nic. Sem pa okrog nje resno potresala ss posusenim kavnim zocem in polzkov ni bilo na njej, so pa bili drugje.Mene steblasta ravno ne moti, mom se za silo dobre zobke za zgrizt Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 8. oktober 2015 Prijavi Deli 8. oktober 2015 Meni pa rukola sploh ni jasna. Prvič, ko sem jo posejala, so jo res napadli bolhači, zato sem eni dve leti dala mir. Letos spomladi in sedaj v jeseni pa je prav lepa. A polži jo marajo? Nisem opazila kakšnega ekstra masakra na njej. Mogoče je pa pomagalo, da sem ene dvakrat škropila s homeopatskim pripravkom proti polžem, čeprav bi morala večkrat. Danes pa končnooooooooooooooooo...me je razjedala že slaba vest kot da imam polže na njej http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png ...pospravila tričetrt peteršilja in korenja. Malo ga naj še ostane do prve zmrzali. Pospravila rapadajze, ki itak ne bodo več dozorevali. Že na vrtu sem odbrala zdravo peteršiljevo zelenje, doma ga potrgala s pecljev, oprala, po večjem posušila in zdaj "kurblam" sušilec. Očistila korenje in narezala na rezine in dala v skrinjo. Ker nimam komposta, odpadlo zelenjavo v grobem narežem, da prej razpade. In me čaka še en zajeten kup od rož, paradajza ipd, da ga razrežem. Boreča ne sejte, množi se tako, da konkurira kakšnim glodalcem. Ognjič se tudi prav vneto razmnožuje. Listnati ohrovt je lep, razmišljam o ohrovtovem čipsu. Nekaj je še brokolija. Radiča je še kar nekaj, radič štrucar, po naše cukrhud, pa še ni čisto "odrasel". Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 9. oktober 2015 Prijavi Deli 9. oktober 2015 Kere čudovite slikce...in ideje. Glih za vrtičkoljubce...ma...za naravoljubce /Avantgardens/ https://www.facebook.com/Avantgardens.org?fref=photo 2 Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 23. oktober 2015 Prijavi Deli 23. oktober 2015 Nimam sicer slikce /no, mam, sam na ženinem telefonu in tud verjetn se mi je ne bo dal dat tle gor al pa mrbit ja/ Vsak dan na sprehodu občudujeva en paradajz, ki raste iz fuge med tlakovcem in steno pr eni bajti. Tista fuga je široka malo ništa, se prav, da se paradajza ne da ne gnojit ne zalivat, razen kar nardi dež, če pronica v fugo. In paradajz je poln, zdrav, zrel in še zelen, nobene plesni...še zdej, konc oktobra. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 31. januar 2016 Avtor Prijavi Deli 31. januar 2016 Počasi bo čas. Že spravljam na papir ideje, skice... krompir, čičerika, bob, klopca, rožce, svašta Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia II 31. januar 2016 Prijavi Deli 31. januar 2016 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png moj vrt zanemarjen...danes sem p odolgem cajtu odkopala por- je toliko odmrznilo, da sem ga dobila ven občudujem one, ki imajo temnorjav prelopatan vrt, brez bilke, brez trave , brez šavja pr men je tako, da se počutim , ko Trnuljčica ne, ker bi bila tako lepahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gifne ker bi čakala princahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ph34r.pngampak ker je vrt tako zaraščen s plevelom, bodikavim trnjem in čudnimi grmihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/blink.png 2 Citiraj Obečanje ludom radovanje... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aeval 31. januar 2016 Prijavi Deli 31. januar 2016 Počasi bo čas. Že spravljam na papir ideje, skice... krompir, čičerika, bob, klopca, rožce, svaštaJaz pa si razbijam glavo kaj za ena zelenjava je klopca http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif... tudi pogledat ga ne grem. Vrta. Pa imam endivijo in radič v "topli gredi"...... lumpa.Pa sanja se mi ne, kako bom ob novem urniku letos uspela še vrt krotit http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon17.gif 1 Citiraj ... Say what you meanAnd mean what you say ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 31. januar 2016 Avtor Prijavi Deli 31. januar 2016 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif Jaz toliko vnaprej sploh ne razmišljam, da me ne mine http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif Delam načrte, koliko mi bo pa letos v resnici zneslo, pa pitaj bože http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_blush.gif akacije so padle nekaj dni nazaj, pa je treba še vse razrezat, odpeljat, pospravit vejevje... kamenje .... inu tako dalje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/pevc.jpg 2 Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 8. februar 2016 Prijavi Deli 8. februar 2016 pridne ste. jaz pa gruntam, če je že cajt za nakup semenskega kao kifeljčarja. Lansko leto je bila res dobra letina; smo ga jedli do oktobra, toliko sem ga izkopala iz samo treh vrst. 1 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia II 8. februar 2016 Prijavi Deli 8. februar 2016 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif že mam kiflčarja v kleti, pa semena ** prepogosto se mi je dogajalo, da sem spomladi letala od trgovine do zadrug- pa so se mi smejali v brk- da kiflčarja je pa že zdavnaj zmanjkalo **tudi meni lani kiflčar krasno naredil, tudi smo ga dolgo jedli- ampak verjetno zato ker je bila mladež veliko odsotnahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif ker ko ga popečem, zabelim z maslom , da zlatorumeno pocvrči, pa dam čist na koncu malce česna pa sesekljanega peteršiljahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/edoom16.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif me včasih skrbi, da bodo snedli še kastrolohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/party.gif 1 Citiraj Obečanje ludom radovanje... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 8. februar 2016 Avtor Prijavi Deli 8. februar 2016 A tko http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif sem mislila še počakat s tem, pa verjetno res ne bi bilo slabo nabavit, da ne ostanem praznih rok. Še nikolisadilakrompirja.com Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia II 8. februar 2016 Prijavi Deli 8. februar 2016 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png se ti splača- ti povem potem aprila itak še kako sadiko kupiš, pa kuj udari po tošlnu, če začneš februarja pa potlej ni tak finančni stres 3 Citiraj Obečanje ludom radovanje... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 9. februar 2016 Prijavi Deli 9. februar 2016 A tko http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif sem mislila še počakat s tem, pa verjetno res ne bi bilo slabo nabavit, da ne ostanem praznih rok. Še nikolisadilakrompirja.comKrompir je super, ajnfah, pa še zemljo ti zrahlja. Jz ga žal ne morem. Na območju vrtičkarstva se potika koloradski, ki bi ga morala vsak dan pobirat. Kar seveda zaradi šihta ne gre. Je pa kiflčar takooooo dober, mislim tak z domačega vrta...da pop... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png 1 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 9. februar 2016 Prijavi Deli 9. februar 2016 Kul. Pol se pa danes zapeljem do kmetij.zadruge pošnofat za kaokifeljčarjem. Ker tapravega kifeljčarja ni že vsaj 20 let. Tole je prcajtni krompir, kar tule pod kifeljčarja prodajajo. Tapravi kifeljčar je bil velik za max. kazalec, sredinec - debeline in velikosti prsta. Pa poudarjene oblike zvitega prsta tudi. Zdej pa je vse nekam okroglo zaobljeno in dosti večje. Silica, krompir v spočiti zemlji zelo dobro obrodi, edini minus (poleg koloradskega hrošča, strun, voluharic, miši ipd.golazni) je moča - preveč padavin. Zastajanje vode oz. mokro leto pa res ni dobro zanj. Če bo mokro leto, bo pa bolj blitva, solata ipd rastlo. Pa tut nekega hudega dela ni z njim. Edino enkrat ga moraš osuti - okopati z motiko. Plevel mu ne škodi. 2 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 9. februar 2016 Prijavi Deli 9. februar 2016 Je včeraj na Fb dala nečakinja gor fotko svojega moža, pri nas tole fotkano. Jaz najprej gledam njega...stol tam se mi znan zdi...ja, pismo pri nas je...v tistem me kliče starejša....pravi...mami...nič kaj preveč ne komentiraj tam, da ne bo kdo videl, kaki vrt si imela....ker ljudje ne bi razumeli, veš.....sem bila kar na tem, da bi užaljena ratala...pol pa le bolj natančno začnem gledat...ja, ljudem ne bi bilo jasno,da meni v tisti divjini čuda stvari lahko zraste 3 Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 9. februar 2016 Prijavi Deli 9. februar 2016 drugač pa - lani sem pridno pobirala in izpirala in pol sušila paradižnike - štiri vrste - no...zdaj se mi pa niti najmanj ne sanja, kam sem seme dala. V običajno košaro za semena ne... me je že sestra gnjavila, da bo ona posejala....samo daj mi semena...no..ko jih bom našla - in upam, da še pravi čas, jih dobi. 3 Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 10. februar 2016 Avtor Prijavi Deli 10. februar 2016 Evo, krompir je doma, bo počakal na pravi čas http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png pa ne mi omenjat zdej tle hroščev ipd, ker grem vse skup kar stran vržt http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sleepy.gif Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.