Skoči na vsebino

Vrtičkanje


Recommended Posts

KOmaj čakam na aronijo,smo posadil 10 grmov.....sam to bo vseen mal sadežev od začetka.JE pa klima taprava tukaj pri nas na 700-800 mnv.

Sem pa začel kr nekaj tud jst vrtičkat,pri krompirju sem sploh proisoten,sajenje,prekopavanje,osuvanje,košenje bilk....pobiranje,jetje:)

Sej vidiš,že če kosiš vsak teden kaj je na njivi....in ko hodiš iskat za jest je pa sploh fajn,ker je to neke vrste ves tvoj trud tam in kar zraste skoraj tvoj otrok....ki pa ga pol poješ.No to ne gre skupaj.

NAjlepše je pa se it najest direkt z njive,kak grahek,korenje,maline,robide(jih je cel bataljon),da o jabolkih,hruškah in slivah ne govorimo.

No hvalabogu za velik vrt....

Darling,stand by me
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Da se ne boš preveč veselil: aronija je zanič, da jo še ptiči ne pozobajo. Svežih nismo mogli pojesti, od ene jagode ti iz gat naredi tangice, suhe so še bolj zanič, letos bom poskušala iz njih naredit sok.

Sok aronije tako propagirajo. Ko sem ga pa popila, mi je zaradi kislosti in želodčne kisline postalo v trenutku slabo, da sem eno uro ležala pri miru in globoko dihala. Od pol deci soka. Sirup je po moje še edini užiten, z veliko sladkorja http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png

KOmaj čakam na aronijo,smo posadil 10 grmov.....sam to bo vseen mal sadežev od začetka.JE pa klima taprava tukaj pri nas na 700-800 mnv.

Sem pa začel kr nekaj tud jst vrtičkat,pri krompirju sem sploh proisoten,sajenje,prekopavanje,osuvanje,košenje bilk....pobiranje,jetje:)

Sej vidiš,že če kosiš vsak teden kaj je na njivi....in ko hodiš iskat za jest je pa sploh fajn,ker je to neke vrste ves tvoj trud tam in kar zraste skoraj tvoj otrok....ki pa ga pol poješ.No to ne gre skupaj.

NAjlepše je pa se it najest direkt z njive,kak grahek,korenje,maline,robide(jih je cel bataljon),da o jabolkih,hruškah in slivah ne govorimo.

No hvalabogu za velik vrt....

Upam, da bom letos dobila kaj sliv. Jih ne ponujajo vsako leto http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/zalostko.gif . Sem ravno razmišljala, ob današnjem nakupu suhih sliv, fig in podobnega, da bi si bilo fajn nasušit doma. Pa še veš, kaj imaš. Če boš imel viška, javi http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/crossfingers.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Da se ne boš preveč veselil: aronija je zanič, da jo še ptiči ne pozobajo. Svežih nismo mogli pojesti, od ene jagode ti iz gat naredi tangice, suhe so še bolj zanič, letos bom poskušala iz njih naredit sok.

A res? mi smo posadili dva grma.

haha...sestra pa deset se mi zdi :) živi bog ni nič rekel, da je kislo tole. vsi samo hvalijo zdravilnost tega. Da je natur zdravilo proti raku in kaj vem kaj še vse :)

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

No dobro da vem, potem se z aronijo ne bom ubadala, za kislice res nisem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Dobila dve čajoti, menda je to oh in sploh dobro. Pa razrastljivo. In nevarno, sem eno zelo pametno prav konkretno zagrabila in so me še kar nekaj časa bolele dlani. Kdor nima v glavi ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 4 weeks later...

Vrtno poročilo.

 

Ena čajota je preminila, druga bujno odganja.

Krompir je lepo obrodil, tako da bom dve manjši gredici povečala v njivico.

Posejan brstični ohrovt, kitajsko zelje ter sončnice - 1m visoke rumene, 2m visoke rdeče ter ~50cm visoke rumene... od slednjih ni vzklila niti ena http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sad.png

Robida se po začetnih težavah fino drži in bo zgleda kmalu zacvetela; kosmulja in ribez sta pa postala čisto uborna, tako da sem ju porezala in ju bom tudi presadila na drugo mesto.

Na enem delu travnika (glih tam, kjer imam namen imeti gredice) kar naprej odganja robidovje; na drugem robinija. En del - najbolj strm - še čaka na košnjo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/azzangel.gif bo že http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif . Sem gledala iz vlaka, kako je nekdo lepo pokosil v takšni strmini, da nisi verjet... skoraj čist navpičen breg, majkemi. Priden.

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 weeks later...

Ej...še jz rabim nasvet za robide. Trenutno nimam časa guglat. Kako se ravna, ko pri robidah zraste novo, mlado, močno in odebeljeno steblo, na njem pa nič nastavljenih robid? Je to za naslednje leto ali odrezat?

jebelacesta, upam, da nisi odrezala!?!

 

računalnik počasi slovo jemlje, pa evo, enkrat tedensko, če sploh kukam tule :/

 

Torej, robide odganjajo, močno, mlado, odebeljeno steblo, je za naslednje leto. Če boš to odrezala, drugo leto ne bo nič. Robide rodijo na dvoletnih štiblih. Ti tako steblo lepo priveži na oporo (pri nas je to ograja vrta) in ko ti bo šlo na živc s prebujno in predolgho rastjo, jo skrajšaj, če jo glih nujno moraš. Drugače se pa robide obrezujejo (pomlad), predno odganja listje (ali, ko ga odvrže - pozno jeseni) na 1m do 1,5m višine takih lepih štibl in da ima od 3 - 5 stranskih poganjkov na tej taisti štibli. Te poganjke prikrajšaj za dober decimeter (cca. 12cm). Kar je ostalega, mirno izreži pri tleh, sploh divjake je treba redno disciplinirat s škarjami. Glej, da bo grmičevje dokaj zračno, ne zabito na gosto, ker se endvatri pojavi plesen in ti plodovi prej splesnijo, predno sploh dozorijo.

Torej, z robido se pogovarjaš s škarjami ali spomladi, predno olista (in že brsti), ali pa ko je spet plešasta (pozno jeseni odvrže listje)

 

*******

to pa je zato, ker je pri nas eno z drugim povezano. kaj raste na vrtu? buče ino zelje...evo..pa jemo to...če pa še pojamramo, kak nas plesen zajebava, se potem ne rabimo selit v drugo temo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

po gobe? se ti bom še zamerila po kakih hribih bi te gnala http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png))

no, jaz sem se odločila, da letos ne bom kaj ekstra jamrala okol vrta. Plevel odvažam dnevno kar v samokolnicah :/

Prcajtni krompir je napadla plesen in sem ga ekspresno odkopala, perje je letelo na zažigalni kup. Povprečen izplen, s tem, da ga tretjina gnili (a je komu čudno - glede na dež:/ )

Paradajz glih, da smo ga poskusili, plodovi kar plesnijo še pred zazoritvijo, bodo šli na krompirjev marš. Brokoli je dal od sebe kemični vzorec radioaktivnega dizajna - na kompost ž njim!

 

Solata krasna, a jo hudič jemlje v tej vročini, stročji fižol, kumare in buč(k) so zaštartale na polno, tomideliyesssyessyess

Blitva je povprečna, por takisto, špinače že davno ni več, pesi kažem kompost, luštrek je v semenu, z drobnjakom strašim redke obiskovalKe, rože mečem ven, ker to je zelenjavni, ne rožni vrt, majkemi. Kamilice sem glih danes do tal počupala, ognjič razpolovila, toleriram samo še kapucinke in tagete. Teh tut polži ne povohajo več. Aja, tut teh ni več - vsaj nekaj.

Pehtran zlati, moj ponos, je letos odgnal tri (!!!) stebelca, upam, da do penzije dočakam košat grm, pol si pa privoščim tapravo pehtranko http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/love3.gif

svoje h svojim, al kako http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jebelacesta, upam, da nisi odrezala!?!

 

računalnik počasi slovo jemlje, pa evo, enkrat tedensko, če sploh kukam tule :/

 

Torej, robide odganjajo, močno, mlado, odebeljeno steblo, je za naslednje leto. Če boš to odrezala, drugo leto ne bo nič. Robide rodijo na dvoletnih štiblih. Ti tako steblo lepo priveži na oporo (pri nas je to ograja vrta) in ko ti bo šlo na živc s prebujno in predolgho rastjo, jo skrajšaj, če jo glih nujno moraš. Drugače se pa robide obrezujejo (pomlad), predno odganja listje (ali, ko ga odvrže - pozno jeseni) na 1m do 1,5m višine takih lepih štibl in da ima od 3 - 5 stranskih poganjkov na tej taisti štibli. Te poganjke prikrajšaj za dober decimeter (cca. 12cm). Kar je ostalega, mirno izreži pri tleh, sploh divjake je treba redno disciplinirat s škarjami. Glej, da bo grmičevje dokaj zračno, ne zabito na gosto, ker se endvatri pojavi plesen in ti plodovi prej splesnijo, predno sploh dozorijo.

Torej, z robido se pogovarjaš s škarjami ali spomladi, predno olista (in že brsti), ali pa ko je spet plešasta (pozno jeseni odvrže listje)

Jebelacesta, nisem odrezala http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

 

Preučila lepo na netu, ker mi pač nihče ni znal povedat. In mi je ostalo "reklo: Uzdaj se u svoje kljuse". Med drugim sem ugotovila, da Silici nisem prav svetovala, da če ni kaj z robido, naj jo vrže ven. Pri preučevanju "zakonitosti robid" je bilo napisano, da korenine ne odmrejo in vsako leto odganja znova. Kot si rekla Cookie, tista močna, zelena pokončna stebla, so ta, ki bodo rodila naslednje leto. In ja, ne jih krajšat sedaj, ker lahko pomrznejo, ampak pomladi, na cca 1,8 m. Prirezat je treba tudi na tja do 4 očke stranske poganjke, če že rastejo iz teh novih nastavkov. Pustiti je pa treba cca 4 do 5 teh stebel, če seveda nimaš več placa. In jaz ga nimam. Čeprav jih ločim od ostalih, sem te nove nastavke celo okrančljala z mašnco, da jih ja ne zgrešim. Pustila sem 5 novih in jih privezala na brajdo. Letošnje veje, ki so obrodile, so stare torej 2 leti in ne bodo več obrodile, zato se jih poreže do korenin, ko bo konec sezone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

No, jaz sem danes zjutraj šla zalivat kar brez očal. se mi je vse tko lepo zeleno zdelo :)))) niti nočem vedet koliko od tega je vmes solate. nekaj se paradižnik rdeče vmes svetil. vsaj mislim, da je paradižnik :))) eh...buče harajo.

zadušile papriko - samorastne buče, kaj pa druga, kumare so komaj za solato - a sestra se važi in celo žlahto fojtra z njimi.solata šla v višave. za ostalo poročilo bi si skoraj morala očala gor dat...no...vidim, da česen slovo jemlje, ga bo treba ven očitno.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jebelacesta, nisem odrezala http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

 

Preučila lepo na netu, ker mi pač nihče ni znal povedat. In mi je ostalo "reklo: Uzdaj se u svoje kljuse". Med drugim sem ugotovila, da Silici nisem prav svetovala, da če ni kaj z robido, naj jo vrže ven. Pri preučevanju "zakonitosti robid" je bilo napisano, da korenine ne odmrejo in vsako leto odganja znova. Kot si rekla Cookie, tista močna, zelena pokončna stebla, so ta, ki bodo rodila naslednje leto. In ja, ne jih krajšat sedaj, ker lahko pomrznejo, ampak pomladi, na cca 1,8 m. Prirezat je treba tudi na tja do 4 očke stranske poganjke, če že rastejo iz teh novih nastavkov. Pustiti je pa treba cca 4 do 5 teh stebel, če seveda nimaš več placa. In jaz ga nimam. Čeprav jih ločim od ostalih, sem te nove nastavke celo okrančljala z mašnco, da jih ja ne zgrešim. Pustila sem 5 novih in jih privezala na brajdo. Letošnje veje, ki so obrodile, so stare torej 2 leti in ne bodo več obrodile, zato se jih poreže do korenin, ko bo konec sezone.

aha, si guglala http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif

jaz sem pisala iz lastnih izkušenj; zame je pač dobro, da ne hodim s škarjami v rokah, sem že marsikaj uničila http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sleepy.gif

včasih si kaj opomore, občutljivčki pač ne.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

aha, si guglala http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif

jaz sem pisala iz lastnih izkušenj; zame je pač dobro, da ne hodim s škarjami v rokah, sem že marsikaj uničila http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sleepy.gif

včasih si kaj opomore, občutljivčki pač ne.

Mah eni dve "mladički" se mi nekaj puntata in sušita. Ni mi jasno, ker se v korenini dobro držita sistema, mogoče sem jih kje vmes kaj zarezala. Ampak nič hudega, ker je v vrsti naprej, ena robida zrastla tudi med malinami.

 

Ja, jaz tudi v jeseni kar škarje in pucat posušena stebla. Na ta račun sem izgubila eno staro, čudovito sorto vrtnih nageljnov, še od mame. Prelepi in na dolgih pecljih, za v vazo. Ker nisem ziher, kaj lahko v jeseni, kaj pa pomladi, zdaj vso "šavje" čistim pomladi. Si napisala, da rožice niso za zelenjavni vrt. Jaz pa, ker živim v bloku, imam glih vse skupaj na enem vrtu. Od rož stalnic, do enoletnic, do zelišč, tudi ala meta, melisa ipd. Imam pa letos res še najmanj rož, po dolgem času sem tudi brez cinij... Bljah, pogrešam več rožic. Samo letos je res tako leto, v aprilu se je zgodilo nekaj, da me vrt sploh ni videl in zdaj ves čas zaostajam za cel mesec.

 

Včeraj sem nasadila 5 cm majhne sadike cikorije. Se mi ni dalo presajat v vmesni, večji lonček, preden dam na vrt. Ima da zdržijo in se utrdijo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png. S kumarami sem pa imela srečo. Kupim flance v eni "ekološki reji". Jih skoraj pojest ne utegneva. Ostalo pa, korenja za okras, tako slabo vzkalilo. Nasejan peteršilj ni vzkalil, sreča, da sem za vsak slučaj kupila v isti reji še nekaj flanc listnatega. Solata je bila bolj celulozna kot hrustljava. Prvič letos nimam ne visoke niti nizke fižole... Pa četudi...bomo prefretali.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

definitivno se dušimo v bučkah :)))) ti bogca, koliko sem jih že znosila, pa na meniju redno...paradižnika pa še ni, da bi tisto omako naredila.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Nat, a ta višek buč(k) kaj zamrzuješ? Kako?

Jaz sem lansko leto naribala in dala v zmrzovalnik, za juho, samo mi ni najbolj okusno. Sveže je itak nenadkriljivo z dvema listkoma bazilike in curkom sladke smetane. Ne razumem zakaj nekateri zraven bučne juhe dajo čebulo, česen? To so premočne začimbe, kot bi na jakobove pokrovače plesnive sir metal..

 

zgleda se bo treba buč preobjest, dokler so (sveže). Juhe, polpete, pečene, dušene, ocvrte, v omaki, štrudlu - božansko!!!

 

**********

danes naredila raushaus na vrtu. pometala ven brokoli, nič (razen dela) ni bilo z njim. Pometala ven hrastovolistno solato in nasadila novo. Ruknila ven dva debelajsasta pora. Nasadila pozni por, bele kolerabice, treviški radič, blitvo, baziliko (ki sem jo prej tenstala na okenski polici), stročji fižol, vse opet. Prva runda (z izjemo trevižana) je mimo, zdej me zanima, če bo tut z druge kej (upam, da ne samo delo).

Oplela in nafutrala polže. Zalila volovsko srce. Ostali se še kar držijo, zgleda tista homeoreč deluje. Al pa grožnje, da vse zravnam z zemljo in zasfaltiram http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz sem jih tudi dala v skrinjo pa niso glih nekaj. Tako, da jesenske shranim - lepo preživijo v kleti, skoraj celo leto. Te poletne sem pa lani dala zraven v paradižnikovo omako. lani bilo ful paradižnika in sem vse živo omake kuhala.malo olja, čebulo, paradižnik, baziliko, sol, sladkor. proti koncu bučke. in tole pacala par ur na počasnem ognju. se mi zdi, da dalj časa paradižnik kuhaš boljši je. no, letos bom ponovila vajo, le da bom bučke naseckala bolj na drobno.

s tem, da pa letos ni toliko paradižnika. preprosto se ni zavezal ali so čebele štrajkale kaj vem...

buč pa ja...dušimo se z njimi.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz tudi vedno bolj ugotavljam, da mi zmrznjena zelenjava ni dobra. Lani sem bučke popražila na čebuli in nato zmrznila, pa mi ni bilo nič kaj bolj všeč. Raje vlagam v kozarce, recimo stročni fižol v slanico, paradajz, papriko, bučke kot nek sataraš. Popečene bučke pa dodam k popečenim paprikam in v kis.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 1 month later...

Hmm, ugotavljam, da letos vse dela (celo brokoli je dal nekaj od sebe). Nekaj celo preveč. Prvič imam cel vrt zase, tašča si je omislila visoko gredo na svoji strani in tako imam slabih 60m2 zase. Preveč. Ampak, če znižaš merila (zaplevljenosti) in vsak dan ali vsaj vsak drug dan kaj počupaš (plevel), pol kar nekak gre. Eno fejst široko gredo sem spremenila v jagodnjak s folijo (pravzaprav je to storil dragi, ker je naredil res orenk preširoke grede, jaz nimam metrinpol dolgih rok).

 

Nekaj sem sadila na folijo inzadeva se res obnese (nič plevela, ga je pa zato drugje več in bolj vztrajnega).

 

Robide recimo še zdej obiram vsak drugi dan, ko bi po vseh pravilih morale že kdaaaaaj crknit (=splesnet). Paradajz sem pometala šele danes ven. Homegarden al kaj je Bolezni stop - tole kar deluje. Na vrtnicah, paradajzih, bučah, fižoli, danes sem pošpricala treviški radič - ki že oblikuje glavice. Brstični dela nastavke. Stročjega obiram že tretjič, pa še kar dela. Buč toliko, kot da sem glavna organizatorka za Letni simpozij čarovnic. Andskih jagod se ne morem znebit - samozasejanke iz preteklih let - prave "Lessie se vrača" so.

 

Pa tak bolimedžoko pristop sem imela letos do vrtnarjenja http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Počutim se kot otrok...prvič smo sadili muškatne buče in so odlično uspele. Sicer jih še nisem poskusila vendar videti so boljš k iz trgovine :) Važna :)

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

pred setvijo ali sajenjem, je zelo dobro ( če kdo ima ), grede pregrabit z bakrenimi grabljami

rezultat- manj bolezni in plevela, ter bujna in zdrava rast

upam, da do pomladi ne pozabite nabavit bakrenih grabelj

demenca pa to http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

pred setvijo ali sajenjem, je zelo dobro ( če kdo ima ), grede pregrabit z bakrenimi grabljami

rezultat- manj bolezni in plevela, ter bujna in zdrava rast

upam, da do pomladi ne pozabite nabavit bakrenih grabelj

demenca pa to http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Whatever_anim.gif ne se se zafrkavat

 

bakrene grablje? in kupi se jih pri tebi? če plačam danes , dobim dvoje, a?

 

***

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif vrt je fuč- amen šlus- sam zdaj ne vem ali naj travo posejem čez ali riskiram, pa sam zabetoniram celo površino- nič od niča- kar pa je, je pa bolno in ušivo in kumrnohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Whatever_anim.gif

 

 

poleg vse žalosti je zrasel en edini gigantski korenček pa nekaj nenormalno velikega plevelahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif blitva je pa zgleda sorte pritlikavka- zgleda ko repincl- res- od maja ni zrasla ničhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em45.gif

Obečanje ludom radovanje...


Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jp. Sem za bakreno orodje slišala pri društvu Ajda, pole pa še, ko sem gledala hrvaško oddajo Vrtlarica. V njenih oddajah je cel kup fajn in praktičnih nasvetov. Pa knjigo tudi napisala:

 

https://www.google.si/search?q=vrtlarica&espv=2&biw=1366&bih=667&site=webhp&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjgiJfX_InPAhUD5xoKHeDdDpcQ_AUIBigB#tbm=isch&q=knjiga+vrtlarica&imgrc=VlJ2gY8bY-bNLM%3A

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Whatever_anim.gif ne se se zafrkavat

 

bakrene grablje? in kupi se jih pri tebi? če plačam danes , dobim dvoje, a?

 

***

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif vrt je fuč- amen šlus- sam zdaj ne vem ali naj travo posejem čez ali riskiram, pa sam zabetoniram celo površino- nič od niča- kar pa je, je pa bolno in ušivo in kumrnohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Whatever_anim.gif

 

 

poleg vse žalosti je zrasel en edini gigantski korenček pa nekaj nenormalno velikega plevelahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif blitva je pa zgleda sorte pritlikavka- zgleda ko repincl- res- od maja ni zrasla ničhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em45.gif

pri meni bi lahko edino dobila z metlo po riti http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

metla žal ni naprodaj http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

 

glede bakrenih grabelj pa samo vem, da jih ni lahko najt, ker nekateri kovači kombinirajo nastavek za štil z drugo kovino ( gus), kar pa ni najboljša kombinacija

grablje ( razen štila ) , morajo bit v celoti izdelane iz bakra

kje se jih dobi, pa nisem raziskoval http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...