Skoči na vsebino

Ali bo trpljenja kdaj konec?

Recommended Posts

Kako bi odgovorili?

• Da

• Ne

• Mogoče

KAJ PRAVI SVETO PISMO

»Obrisal jim bo [bog] vse solze z oči in smrti ne bo več, pa tudi žalovanja, vpitja in bolečine ne bo več.« (Razodetje 21:4, Prevod novi svet)

KAJ LAHKO TO POMENI ZA VAS

• Zagotovilo, da za naše težave ni nikoli odgovoren Bog. (Jakob 1:13)

• Tolažbo, saj vemo, da Bog čuti z nami, ko trpimo. (Zaharija 2:8)

• Upanje, da bo vsakršnega trpljenja res konec. (Psalm 37:9–11)

ALI RES LAHKO VERJAMEMO TEMU, KAR PRAVI SVETO PISMO?

Lahko, in za to imamo vsaj dva razloga:

• Boga boli, ko vidi krivico in trpljenje. Razmislimo, kako se je Bog Jehova počutil, ko so v biblijskih časih kruto ravnali z njegovimi častilci. Sveto pismo pravi, da mu je bilo hudo, ko »so jih zatirali«. (Sodniki 2:18)

Bog Jehova čuti močan odpor do tistih, ki škodijo drugim. V Svetem pismu denimo beremo, da se mu gnusijo »roke, ki prelivajo nedolžno kri«. (Pregovori 6:16, 17)

• Bog se zanima za nas kot posameznike. Resda »vsakdo pozna svojo nadlogo in bolečino«, vendar jo pozna tudi Jehova! (2. kroniška 6:29, 30)

Jehova bo po svojem Kraljestvu kmalu dosegel, da ne bo nihče več trpel. (Matej 6:9, 10) Do takrat pa bo nežno tolažil vse, ki ga iskreno iščejo. (Apostolska dela 17:27; 2. Korinčanom 1:3, 4)

Če nimate Svetega pisma, ga lahko berete na spletnem mestu www.jw.org/sl. (Pojdi na PUBLIKACIJE > SVETO PISMO.)

V RAZMISLEK:

Zakaj Bog dopušča trpljenje?

Odgovor na to vprašanje lahko najdete v Svetem pismu v RIMLJANOM 5:12 in 2. PETROVEM 3:9.

»Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11)
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...