Skoči na vsebino

Ali je Bog neosebna sila?

Recommended Posts

Ali Bog obstaja?

Sveto pismo odgovarja

Da. Sveto pismo vsebuje prepričljive dokaze za obstoj Boga in nas spodbuja, naj si zgradimo vero vanj. Vendar ne tako, da slepo verjamemo verskim dogmam, ampak tako, da uporabljamo svoj »razum« in »umsko zmogljivost«. (Rimljanom 12:1; 1. Janezovo 5:20) Razmislite o spodnjih argumentih, ki temeljijo na Bibliji:

Dejstvo, da v vesolju obstajata red in življenje, priča o Stvarniku. Sveto pismo pravi: »Seveda vsako hišo kdo zgradi, tisti, ki je zgradil vse, pa je Bog.« (Hebrejcem 3:4) Čeprav se v teh besedah zrcali preprosta logika, pa številni izobraženi ljudje menijo, da je prepričljiva. *

Ljudje imamo prirojeno željo po tem, da bi razumeli smisel življenja. Tovrstna lakota lahko ostane tudi, ko so naše fizične potrebe zadovoljene. Glede na Sveto pismo ta lakota spada med tako imenovane »duhovne potrebe«, v katere je zajeta tudi želja, da bi poznali in častili Boga. (Matej 5:3; Razodetje 4:11) Duhovne potrebe niso samo dokaz za obstoj Boga, ampak tudi kažejo, da je On ljubeč Stvarnik, ki nam jih želi potešiti. (Matej 4:4)

Podrobne prerokbe v Bibliji so bile zapisane stoletja vnaprej in so se do potankosti izpolnile. Njihova natančna izpolnitev skupaj z vsemi podrobnostmi je več kot očiten dokaz, da so nadčloveškega izvora. (2. Petrovo 1:21)

Biblijski pisci so poznali znanstvena dejstva, ki jih njihovi sodobniki niso. Na primer, v starodavnih časih je veliko ljudstev verjelo, da Zemlja stoji na živali, denimo na slonu, merjascu ali volu. Nasprotno pa v Svetem pismu piše, da jo Bog »drži obešeno na ničemer«. (Job 26:7) Poleg tega v njem točno piše, da je Zemlja »krogla« oziroma »krog«. (Izaija 40:22; Slovenski standardni prevod) Veliko ljudi meni, da je za takšno napredno znanje svetopisemskih piscev najrazumnejše pojasnilo to, da so te informacije dobili od Boga.

Sveto pismo odgovarja na številna težka vprašanja. Če človek nanje ne dobi zadovoljivih odgovorov, morda postane ateist. Nekatera takšna vprašanja so: Če je Bog ljubeč in vsemogočen, zakaj je na svetu toliko trpljenja in hudobije? Zakaj ima religija pogosteje slab vpliv kot pa dober? (Titu 1:16)

»Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11)
Deli na socialnih omrežjih

jao http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png. A smo tukaj sploh razdelali razliko med uradno religijo in osebno vero? Sem mislila, da o tem sploh ne more bit dileme. Če sem rojena nekje v srednji Evropi sem mogoče katoličanka, v ZDA morda protestantka, v BIH obatroje mogučnosti z muslimanko vred. Če se rodim pod nesrečno zvezdo sem celo židinja in ves svet me gleda še prav posebno postrani. Džizs, Mayita. Vero/ateizem si izbere človek sam. Vera tvojih staršev ni avtomatsko tvoja, razen statistično, za izpolnjevat brezvezne razdelke v formularjih. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png No, v tvojem primeru je mgoče drugače. Sem posploševala.

se ne morem strinjat s tabo.....to kar si ti napisala pač nekaj ljudi upa da je tako ampak ni.....sam poglej kaj se danes dogaja po svetu a ne vidiš dokazov......

Bla, bla, bla.....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

Naj že enkrat pride z gromom in bliskom!!!!! Naj se pokaže !!!!!Kaj za vraga se skriva!!!!!!

P.S. Gospod Vsemogočni namrečhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...