Skoči na vsebino

Saharoza


mayita

Recommended Posts

Mene zanima,če kdo ve kako je pač sestavljena sharoza in kaj jo dela strupeno,gledam po netu ne najdem nič pametnega.

Kar sem našla je samo to da jeto pač naš namizni sladkor in da je sestavljen in sladkornega trsa in pese in oglikovih hidratov....kaj ga naredi strupenega,me zanima

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Saharoza je čisti beli sladkor. Sestavljena je iz dveh monosaharidov: glukoze in fruktoze, torej je disaharid.

V telesu saharozo encimi razcepijo na oba sestavna dela, glukoza predstavlja hipno energijo,

fruktoza se presnavlja malo počasneje.

Problem pri čistem predelanem sladkorju je, da vsebuje zelo malo koristnih spremljajočih snovi (vitamini, minerali, ...),

ki upočasnujejo presnovo sladkorja in nase vežejo morebitne radikale, ki nastanejo pri presnovi.

Tako večja količina čistega sladkorja pomeni šok za organizem, zelo intenzivno se vklopijo jetra, trebušna slinavka, želodec,

da predelajo sladkor. Pride do "sugar rush-a" (v prevodu nekako: "val sladkorne energije") in nato do sladkorne depresije,

ki se kaže z zaspanostjo.

Podobno ali kako drugače delujejo tudi vsa predelana (in s tem osiromašena) osnovna živila: bela moka, razne predelane maščobe (tudi recimo margarina)

in v bistvu zakisajo telo.

Zakisanost telesa pa vodi v kandidazo, ki jo povzroča razrast glivice kandide. Kandidaza pa povzroči splošen upad učinkovitosti organizma, ker se

določene telesne tekočine zasluzijo, kar vodi v mnogo zdravstvenih težav (od upada imunske odpornosti, nenehne bolehnosti, upada koncentracije,

glavobolov, počasnega celjenja ran...skratka vse mogoče nevšečnosti)

 

Če se le da uporabljam in jem nepredelano, polnovredno hrano iz sestavin kot so nerafinirani sladkor, črna in polnozrnata moka, hladno stiskana olja, domača masla...

Razlika v počutju in sposobnosti organizma je ogromna.

Čuj, pa kaj me gledaš kot kremšnito? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/horro-cb.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Haha šamanko sej to je pa vse kar sem tudi jaz sama našla,

Jeti,ma ne, danes sem po dolgem času kupila slezov sirup v lekarni in tam namesto sladkorja piše saharoza in ker mi beseda ni bila znana sem šla gledat in tam piše beli sladkor, pa mi pol ni bilo nič jasno zakaj je bila sploh uporabljena ta beseda če je to namizni sladkor in ker sem pač prebrala tam da je iz pese in iz sladkornega trsta sem se začela spraševati pa kaj hudiča pol tolk govorijo proti belemu sladkorju saj je sestavljen iz naravnih svari. V glavnem malo sem bolana pa zdaj ne vem ali mi možgani dodatno delajo ker imam vprašanje za vse ali mi počasneje delajo in mi ni nič jasnohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png .

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ok šmarnico imam doma sam verjetno ne bom dobila take količine, praviš pohorska voda a ta posebno zadene ali kaj, ali je lahko pač izvirska vodahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...


  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...