Skoči na vsebino

Nemir

Zala_

Recommended Posts

Pri jezi, sovraštvu ipd. je pomemben princip odpuščanja. Pri tem principu sem pri sebi naletel na nekatera slepila kot, da se odpuščanje povezuje z: ljubeznijo, prijateljstvom, uslužnostjo, odnosom do drugega ... Odpuščanje pomeni samo to, da drugemu ne želiš slabega, da ne gojiš zamer, da se ob misli na drugega ne valaš v neprijetnih emocijah. Odpuščanje ne pomeni ljubezni do drugega, ne pomeni "zahteve" po odnosu z drugim ipd. Zato je odpuščanje osvobajajoče, kam in kako naprej pa je stvar posameznika.

Jz sm pa že neki časa nazaj ugotovil, da je odpuščanje nesmiselno... ker s tem hočeš rečt kokr da je nekdo drug kriv za tvoje trpljenje (in pol mu "odpustiš"), kar pa je nemogoče, zato se ne ukvarjam z odpuščanjem. Glede jeze in sovraštva se ukvarjam z odpravo svojih sebičnih/izkoriščevalskih želja vezanih na druge, zarad neizpolnitve katerih sem pol jezen na njih, kar je neupravičeno, nima nobene zveze z drugimi in škoduje men in drugim.

Deli na socialnih omrežjih

V tej temi sem omenil pojem "svetloba duše"...v drugih so bile neke slikce, ko je bila debata višje- nižje...in še par drugih stvari...nakazano je bilo že prevečkrat...kdor zna sestavljati puzle, bi moral razumeti...kdor pa ne, bo pa mogočes razumel sčasoma...informacije so bile predane človeštvu že pred več leti...

Obstajajo razredi, obstajajo testi in izpiti...in na naši Zemljici sta samo dva bitjeca, ki dokončno potrdita ali nekdo naredi in gre naprej ali ne...Enega se je že omenjalo na LNF-ju, drugega se je pa tudi že namignilo. Poznan je tudi po imenu "gospodar sveta"...

Te krize so dječji vrtič s tistim kar šele prihaja...in to prej kot v petih letih...Nekateri duhovni učitelji so to lepo nakazal, samo ne v časovnih okvirih...

-In kaj ima hiearhija veze s tem kako se kdo obnaša? Obstaja "višji" plan, obstaja okviren čas v katerem se mora narediti...v kolikšni meri se dejansko naredi, je pa že druga stvar...način, pristop in vse ostalo je prepuščeno "izvajalcem". Govora je o planetu Zemlja in vse kar se dogaja na njej...in to sliko potem prenesi na ljudi...Zraven pa prištej še "svobodno voljo"...

-Kaj pa če se preveč osredotočaš na mene in ne vidiš ostale člane tima...Če človeček A ubere podoben pristop kot jaz, to še ne pomeni da človeček B ali C ne opravita ostalo. Ali povedano po domače, ko A na hard way sesuje miselnost X človečka, mu lahko B in C pomagata in vodita naprej, ker bo lahko bil bolj pripravljen sprejeti pomoč...zakaj bi pa moral en človeček opravljati eno in isto delo v timu, zakaj se ne bi malo zamenjale vloge... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

-zadnji odstavek...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif

Opravičevanje svojega neustreznega/nehumanega načina? Če je pot evolucija duše, je zagotovo vmes korak- empatičnost, ljubezen itd...vcepljanje strahu s tem, kaj se bo zgodilo, je sam še ena oblika manipulacije in pridobivanja "pristašev"... čudna duhovna razvitost je to. Ne moreš biti svetloba in hkrati delovati na način, ki segregira...

res je, kar nekaj je o tem že bilo napisano

pojem svetloba duše mi je všeč, ker saj se izogiba spremenljivi definiciji "avtoritete" in se bolj nagiba k naravnemu stanju

o tem sem že razmišljal in dobil dvoje: - nekaj ob čemer me stisne v trebuhu, - in drugo, ki pušča odprte opcije. skratka megla.

menim, da v roku 10 let ne bo nič večjega v smislu, da silovito pretreslo naš vsakdanjik na način, da bi morali spremeniti dnevno rutino.

ja sej vem kakšni smo ... nanašal sem se, da hierarhija lahko deluje tudi kot slepilo. spraševal sem se, če bi tvoja identifikacija s položajem v hierarhiji lahko poganjala nekatere ego-principe v tebi. pa ne zameri za te misli, vprašanja ; ) : )

če svetloba duše določa duhovno stopnjo ali je to edini kriterij za hierarhični položaj?

to je res, osredotočam se na tvoj pojav na forumu. za kej več nimam namena trošit energije, če ti s tem delam krivico potem sorry, ampak realno, kake hude krivice ni sej nikamor drugam ne drmam in težim. pa tudi ne zapiram se za druge možnosti ...

Lahko bi stvari postavil v kontekst.

Brezo je omenil duhovno stopnjo in iz tega je sledilo vprašanje.

Torej ja, vprašanje je smiselno, če želim vsaj približno razumet Brezotov princip.

Naravno stanje, je agresija do drugega z kao višjim namenom zlomit njegova prepričanja? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

Pri jezi, sovraštvu ipd. je pomemben princip odpuščanja. Pri tem principu sem pri sebi naletel na nekatera slepila kot, da se odpuščanje povezuje z: ljubeznijo, prijateljstvom, uslužnostjo, odnosom do drugega ... Odpuščanje pomeni samo to, da drugemu ne želiš slabega, da ne gojiš zamer, da se ob misli na drugega ne valaš v neprijetnih emocijah. Odpuščanje ne pomeni ljubezni do drugega, ne pomeni "zahteve" po odnosu z drugim ipd. Zato je odpuščanje osvobajajoče, kam in kako naprej pa je stvar posameznika.

In odpustit sebi ;), to je šele tista težka zadeva...

Jz sm pa že neki časa nazaj ugotovil, da je odpuščanje nesmiselno... ker s tem hočeš rečt kokr da je nekdo drug kriv za tvoje trpljenje (in pol mu "odpustiš"), kar pa je nemogoče, zato se ne ukvarjam z odpuščanjem. Glede jeze in sovraštva se ukvarjam z odpravo svojih sebičnih/izkoriščevalskih želja vezanih na druge, zarad neizpolnitve katerih sem pol jezen na njih, kar je neupravičeno, nima nobene zveze z drugimi in škoduje men in drugim.

In kako bi ti razložu tole eni punčki al pa fantku, ki je bil spolno, psihično, fizično zlorabljan?

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shy.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Jp, začet je treba pri sebi. Enkrat je nekdo, mislim da Dyer, če se ne motim rekel: "there's spiritual soloution to every problem". Nesmiselno pol iskat probleme zunaj nas...

Naravno stanje, je agresija do drugega z kao višjim namenom zlomit njegova prepričanja? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

Naravno stanje je v narekovajih, nanasa pa se "svetlobo duse". Svetloba duse in dejanja seveda niso oddvojena .

Brez podpisa

Naravno stanje je v narekovajih, nanasa pa se "svetlobo duse". Svetloba duse in dejanja seveda niso oddvojena .

To se je nanašalo na tole: "V tej temi sem omenil pojem "svetloba duše"...v drugih so bile neke slikce, ko je bila debata višje- nižje...in še par drugih stvari...nakazano je bilo že prevečkrat...kdor zna sestavljati puzle, bi moral razumeti...kdor pa ne, bo pa mogočes razumel sčasoma...informacije so bile predane človeštvu že pred več leti...

Obstajajo razredi, obstajajo testi in izpiti...in na naši Zemljici sta samo dva bitjeca, ki dokončno potrdita ali nekdo naredi in gre naprej ali ne...Enega se je že omenjalo na LNF-ju, drugega se je pa tudi že namignilo. Poznan je tudi po imenu "gospodar sveta"..." in ja to skoz govorim, če obstaja svetloba, je ne moreš materializirat z nekonstruktivnimi "poniževanji" drugega http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png.

Ne vem no, cisto situacijsko ...

Kako to misliš?

To se je nanašalo na tole: "V tej temi sem omenil pojem "svetloba duše"...v drugih so bile neke slikce, ko je bila debata višje- nižje...in še par drugih stvari...nakazano je bilo že prevečkrat...kdor zna sestavljati puzle, bi moral razumeti...kdor pa ne, bo pa mogočes razumel sčasoma...informacije so bile predane človeštvu že pred več leti...

Obstajajo razredi, obstajajo testi in izpiti...in na naši Zemljici sta samo dva bitjeca, ki dokončno potrdita ali nekdo naredi in gre naprej ali ne...Enega se je že omenjalo na LNF-ju, drugega se je pa tudi že namignilo. Poznan je tudi po imenu "gospodar sveta"..." in ja to skoz govorim, če obstaja svetloba, je ne moreš materializirat z nekonstruktivnimi "poniževanji" drugega http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png.

Izven konteksta te debate in foruma ...so tipi ljudi, pri katerih deluje samo to in to je tisto, kar jim življenje ponudi. Vsesplošen problem je, da raje iščemo kauč pozicijo kot napredek zaradi napredka samega.

Druga stvar je, ko nekdo meni, da je njegova zavestna ocena in odločitev dovolj pravilna, da pristopa na tak način.

V zvezi s tem sem pustil komentar, da se mi zdi, da so bralci še bolj fokusirani nase, namesto na sporočilo. Dalo bi se sicer debatirati tudi o subtilnih in dolgoročnih učinkih.

Kako to misliš?

Odvisno od interpretacije, vrednotenja ... skratka doživljanja posameznika. Dogodki, ko oproščamo drugim imajo lahko večjo težo za nas kot dogodki, ko moramo oprostiti sebi in obratno.

Ne bi zej tle primerov dajal, sej z malo domišljije si jih lahko vsak sam pričara.

Brez podpisa

Izven konteksta te debate in foruma ...so tipi ljudi, pri katerih deluje samo to in to je tisto, kar jim življenje ponudi. Vsesplošen problem je, da raje iščemo kauč pozicijo kot napredek zaradi napredka samega.

Druga stvar je, ko nekdo meni, da je njegova zavestna ocena in odločitev dovolj pravilna, da pristopa na tak način.

V zvezi s tem sem pustil komentar, da se mi zdi, da so bralci še bolj fokusirani nase, namesto na sporočilo. Dalo bi se sicer debatirati tudi o subtilnih in dolgoročnih efektih.Vase je odvisno od interpretacije, vrednotenja ... skratka doživljanja posameznika. Dogodki, ko oproščamo drugim imajo lahko večjo težo za nas kot dogodki, ko moramo oprostiti sebi in obratno.

Ne bi zej tle primerov dajal, sej z malo domišljije si jih lahko vsak sam pričara.

Mislim, da je velik tud v subliminiranem sporočilu, ki ga nekdo oddaja, zdej seveda spet obstaja interpretacija, da so stvari osebne, ampak jaz načeloma več vrednosti dajem tistemu kar me tako sporočilo nauči. Recimo Brezo je mene naučil strpnosti in relativno umirjenega pristopa, čeprav je še nekaj sarkazma v mojih sporočilih.

Po drugi strani pa tud to, da sem začela spet brat osebo, ki ji ne vem zakaj na tem forumu pravijo M oseba, se pravi Marjan Ogorevca in od njega dobila ravno to izkušnjo odpuščanja (vsaj mislim, da je bilo od njega...), namreč jaz sem se velikokrat fokusirala na odpuščanje osebi, ki me je kvazi recimo v moji interpretaciji prizadela. Recimo, da sem bila "prizadeta, jezna"... , ampak sem videla, da sploh pri nekaterih "travmah", to sploh ni bilo zadosti. M pravi, da je treba odpustiti tudi sebi, za tisto kar smo s tem ko smo bili jezni na drugega prizadejali sebi (vsa ta negativna čutenja, ki doživljamo sami s sabo in jih projeciramo čez osebo, ki je načeloma morala odigrat to vlogo za nas in zase). Težko je to razumet in razviti to sočutje do sebe, prevzeti odgovornost tudi za ta del, ampak jaz vidim, da res to deluje in ko meditiram vsak dan vidim kolk sem "nasilna" sama do sebe v majhnih niansah v čisto običajnih situacijah.

Butl je dal en primer ...al pa recimo, da ti v terorističnem napadu ubijejo otroka. Sej ni nujno vse vezano, da egoistične želje in razočaranja, ko niso izpolnjenja.

Men se zdi ful pomembno, da oprostiš drugemu saj v tem procesu spoznaš tudi tisti del sebe, ki zameri in s tem odkriješ globje vzroke, vzgibe, travme. Spoznaš tudi svoje meje v socialnih odnosih, meje drugih, napake ki si jih storil ... se s tem odpreš za notranji razvoj.

Če prav razumem vse v zvezi z zamero "obrneš vase"? In v tem procesu ne spoznavaš drugega?

Brez podpisa

In kako bi ti razložu tole eni punčki al pa fantku, ki je bil spolno, psihično, fizično zlorabljan?

Odvisn od situacije... ne vem točn kaj si ti mislu s tem vprašanjem... a da bi mi pristopla in me vprašala zakaj se je to zgodil... al da če bi to kar sem napisu prebrala pa jima kej ne bi blo jasn... v tem primeru mi pol povej kaj naj jima ne bi blo jasn da bi vprašala... al kaj si ti mislu, če si lohk bl konkreten.

Jp, začet je treba pri sebi. Enkrat je nekdo, mislim da Dyer, če se ne motim rekel: "there's spiritual soloution to every problem". Nesmiselno pol iskat probleme zunaj nas...

Ja, problem si povzročamo samo s svojimi napačnimi dejanji.

ta komentar je ena čudna mešanica, sicer ustreza na en svoj način, ampak le delno ...

- informacije niso bile samo podane ... smo v stiku z njimi, pa tudi ovirani ... ovirani, da jih ne opazimo ... iz dveh razlogov ... da jih ne zlorabimo in tudi zato, ker se nekatera bitja s tem okoriščajo ...

- so bitja , ki si jemljejo ekskluzivno pravico biti nad drugimi (čeprav po naravi niso) ... in če jim nekdo dovoli, potem je tako, sicer pa, nihče ni nad nikom

Res pa folk rad prenese odločanje o sebi na neke religijske odrešenike, ki so ena sama past in peljejo v dušno suženstvo ...

- svetloba ni nekaj , kar se materializira ... vse je svetloba ... manifestirana in nemanifestirana ... ali bolje rečeno, vse je valovanje

... valovanje informacij ... vibriranje ...

Tole je blo čist fajn prebrat, ampak sej veš, da si komentiral Brezota? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/griny.gif

Brez podpisa

to sploh ni pomembno ... ker ... če že res tako želiš guruja ... si izbereš takega, ki ti ustreza ... razen, če te noče ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

in ker skoraj vsi ti novodobni guruji delajo samo za dnar, te vsak komaj čaka ...

ponavadi pa je rezultat podoben trem prstom v rit ...

Če se malček umešam ... mislim, da se je Cerez tu nanašala na guruje, ki se sami izberejo, da bojo tvoji guruji, pa so daleč od tega, da bi zato bili poklicani.

intermezzo ... pri pravljici o kralju Arturju si čarovnik ne izbere učenca, ampak ta pride do njega brez, da bi vedel, da je prišel do svojega učitelja. Čarovnik seveda ve, da je prišel njegov učenec, saj vidi prihodnost in ga je že prej opazoval ni pa si ga izbral.

Brez podpisa

Butl je dal en primer ...al pa recimo, da ti v terorističnem napadu ubijejo otroka. Sej ni nujno vse vezano, da egoistične želje in razočaranja, ko niso izpolnjenja.

Je nujno vezano http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png tud v tem primeru ki si ga dal... zamera, jeza, sovraštvo... je jeza, zamera, sovraštvo.

Men se zdi ful pomembno, da oprostiš drugemu saj v tem procesu spoznaš tudi tisti del sebe, ki zameri in s tem odkriješ globje vzroke, vzgibe, travme. Spoznaš tudi svoje meje v socialnih odnosih, meje drugih, napake ki si jih storil ... se s tem odpreš za notranji razvoj.

Prav. Jaz sem z notranjim razvojem ugotovil, da globji oz. resnični vzrok zamere ni v tem kaj je en drug naredu, ampak kaj sem jaz egoistično želel in mi ni blo izpolnjeno in da je zato problem v men, ne v drugih in da sem lohk pomirjen samo če bom jaz opustil te egoistične želje.

Če prav razumem vse v zvezi z zamero "obrneš vase"? In v tem procesu ne spoznavaš drugega?

S spoznavanjem sebe spoznavaš tudi drugega takega kot je in ga zato ne kriviš za svoje trpljenje niti ga ne izkoriščaš za egoistične namene.

Ne vem točno v kateri knjigi sem brala o načinu dela gurujev, mogoče celo v Himalajskih modrecih.... kjer guru uporabi različne načine, da učenca zdrami. No in zdaj, kako ločiti, ali neke načine (ki ne izgledajo ravno ljubeči) nekdo uporablja za to, ker "jih sme" in v bistvu to počne razsvetljen človek ali to počne pač nekdo, ki deluje iz svojega lastnega ega in celo kompleksov in se povsem neupravičeno postavlja nad človeka oz. učenca: ja, po učinku to vidiš. Po sadovih sodiš drevo. Pravi učitelj to uporabi v skrajnem primeru in sproži spremembo. Lažni učitelj pa seveda dela samo zbrko, seveda predvsem sebi.

Ja.

Sploh pa v naši kulturi ne razumemo dobro tega odnosa guru - učenec in verjetno tudi nam ta pot ni ravno namenjena.

Čist naravno je za vsakega, ko pride čas za to.

vem čigavo mnenje je ... in polno dezinformacij ...

da imajo svoj smisel spoznaš, ko jih obdelaš ...

pomembno je, da se ne prilepiš na eno zadevo in jo na silo ohranjaš cel lajf ...

pomembno je, da imaš vsak dan malo drugačno mnenje od tistega včeraj ...

in ... pomembno je čim bolj gradit na svojih spoznanjih ...

zanimivo ... ali se nam obeta dvoboj titanov : ))) hec hec

zelo dobre modrosti, takšne ki vzbudijo inspiracijo, mi boš še všeč postal : P

Brez podpisa

že sam izraz guru se mi zdi nepotreben ... ker v tem lajfu nisem indijec, pakistanec ali himalajec ... ampak jebiga ... če kdo želi ...

govorimo o učitelju ... in dostikrat nam ni všeč ravno tisti učitelj, ki nas lahko največ nauči ...

če bi uporabil mgdjev miselni vzorec ... bi čakal, da mi krišna pove kdo je najustreznejši zame ta hip ... ampak, to se ne bo zgodilo ... ker če obstaja krišna v obliki kot si ga mgd predstavlja, potem ta krišna pričakuje, da ta recimo mgd začne delovat samostojni in avtonomno ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

se pravi ti se vidiš kot učitelja ... kje pa je to med 8-10?

jaz pri tebi vidim in čutim nepotreben balast, ki ga nosiš seboj in nima veze z učiteljevanjem. kvečjemu z idetifikacijo jaz učitelj in prikazovanjem te identifikacije drugim. čisto nepotrebno.

Brez podpisa

Vprašanje je, zakaj je ta deklica/fantek potreboval tako izkušnjo? Nočem seveda moralizirat vedenja storilca. Ampak v principu, če ta oseba res lahko kdaj predela to travmo, pol postane neomajen pri vsemu kar sledi...

ta komentar je ena čudna mešanica, sicer ustreza na en svoj način, ampak le delno ...

- informacije niso bile samo podane ... smo v stiku z njimi, pa tudi ovirani ... ovirani, da jih ne opazimo ... iz dveh razlogov ... da jih ne zlorabimo in tudi zato, ker se nekatera bitja s tem okoriščajo ...

- so bitja , ki si jemljejo ekskluzivno pravico biti nad drugimi (čeprav po naravi niso) ... in če jim nekdo dovoli, potem je tako, sicer pa, nihče ni nad nikom

Res pa folk rad prenese odločanje o sebi na neke religijske odrešenike, ki so ena sama past in peljejo v dušno suženstvo ...

- svetloba ni nekaj , kar se materializira ... vse je svetloba ... manifestirana in nemanifestirana ... ali bolje rečeno, vse je valovanje

... valovanje informacij ... vibriranje ...

Tole je pa mal iz konteksta vzeto. Res je mal mešanica, ker sem lahko citirala sam en del (nisem znala iz dveh različnih postov skup zlimat http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png). Jaz bi rekla, da so ovire predvsem tudi s stališča tega, da je mogoče razkorak med tem, kaj nam je trenutno dano videt in kaj pač ne. Se pa strinjam s tvojima trditvama tudi. Čeprav, če moramo doživet izkoriščanost ali zlorabo, je očitno, da je ta nujna, da se lahko spremenimo, ne glede na to, koliko je men to smotano napisat.

Zakaj se svetloba ne more materializirat? A ni mir, ljubezen itd... materializacija svetlobe? Manifestacija se pokaže v materializaciji neke ideje... Tudi inofrmacije se manifestirajo v materialnem svetu, al ne? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Če prav sklepam, ne vem to...bo Brezo povedal (joj tale Brezo mi počasi prirašča http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/love3.gif )http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif. Pa to ni sarkazem, prisežem :D.

Opravičevanje svojega neustreznega/nehumanega načina? Če je pot evolucija duše, je zagotovo vmes korak- empatičnost, ljubezen itd...vcepljanje strahu s tem, kaj se bo zgodilo, je sam še ena oblika manipulacije in pridobivanja "pristašev"... čudna duhovna razvitost je to. Ne moreš biti svetloba in hkrati delovati na način, ki segregira...

Zakaj ne vprašaš bitjec, ki so na sredini slikice...zakaj so podali določene informacije človeštvu...in seveda zakaj so rekli tudi kaj bo po tistem...jaz sem samo ponovil njihove bajke in razkril majhen delček plana, ki se mora odvrteti...Do sedaj še nikoli v človeški zgodovini niso imeli takih sil na razpolago...

Zakaj vremenoslovci in znanstveniki govorijo o tornadih, tajfunih, kometih, astereoidih, tektonskih premikih...Po tvoji logiki bi kdo mislil, da so nekateri zanalašč v času poplav v SLO in po Evropi vcepovali strah...Sprocesiraj vzorce, ki te ovirajo in boš lažje razumela...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

A si se ti začasno ali za vedno že parkrat poslovila...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_question.gif Mogoče pa pričam z duhci...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

ODPUŠČANJE je bistveni del procesa...človeček mora gledati v obe strani...da se proces uspešno zaključi...

Fake guruje se najlažje prepozna s čekiranjem, preverjanjem...in ker so guruji javne osebe...tralala...

Šamanček je na podobnen levelu kot Marjan...in če je Marjan duhovni učitelj, je lahko tudi šamanček...kdo je pa rekel, da morajo guruji pisati knjige, nastopat v javnosti, ipd. Najbolj zanimivi znajo biti tisti o katerih se nič ne ve, se pojavijo niotkud, naredijo rastur in nestanejo še preden človeček pomisli keks...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Zakaj se svetloba ne more materializirat? A ni mir, ljubezen itd... materializacija svetlobe? Manifestacija se pokaže v materializaciji neke ideje... Tudi inofrmacije se manifestirajo v materialnem svetu, al ne? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Če prav sklepam, ne vem to...bo Brezo povedal (joj tale Brezo mi počasi prirašča http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/love3.gif )http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif. Pa to ni sarkazem, prisežem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png.

Svetloba in tema sta kot dve plati enega in istega kovanca...ko se ne sprejema teme, se ne sprejema del Božanstva...in dokler človeček tega dela ne sprejema ima tisti del "blessing" da ga tolče toliko časa dokler človeček ne nauči lekcije...ali po domače povedano človeček mora furat jin-jang in segibati v sredini. Buda je govoril o zlati sredini...

Tehnično gledano je vse svetloba, samo v različnih odtenkih...kaj pa če je mir, ljubezen samo odsotnost temnih odtenkov in ne materializacija...in tako potem lahko nastanejo cele filozofije...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Zakaj ne vprašaš bitjec, ki so na sredini slikice...zakaj so podali določene informacije človeštvu...in seveda zakaj so rekli tudi kaj bo po tistem...jaz sem samo ponovil njihove bajke in razkril majhen delček plana, ki se mora odvrteti...Do sedaj še nikoli v človeški zgodovini niso imeli takih sil na razpolago...

Zakaj vremenoslovci in znanstveniki govorijo o tornadih, tajfunih, kometih, astereoidih, tektonskih premikih...Po tvoji logiki bi kdo mislil, da so nekateri zanalašč v času poplav v SLO in po Evropi vcepovali strah...Sprocesiraj vzorce, ki te ovirajo in boš lažje razumela...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

A si se ti začasno ali za vedno že parkrat poslovila...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_question.gif Mogoče pa pričam z duhci...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

ODPUŠČANJE je bistveni del procesa...človeček mora gledati v obe strani...da se proces uspešno zaključi...

Fake guruje se najlažje prepozna s čekiranjem, preverjanjem...in ker so guruji javne osebe...tralala...

Šamanček je na podobnen levelu kot Marjan...in če je Marjan duhovni učitelj, je lahko tudi šamanček...kdo je pa rekel, da morajo guruji pisati knjige, nastopat v javnosti, ipd. Najbolj zanimivi znajo biti tisti o katerih se nič ne ve, se pojavijo niotkud, naredijo rastur in nestanejo še preden človeček pomisli keks...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Sem se ja, od unega tvojega načina (v tem postu je uspelo). Sem pa napisala, da ob normalni komunikaciji, maš velik za dat (a si selektivno bral)?

Čekiranje? Meni je edina preverljiva varianta, da dobim izkušnjo, ki jo "potrebujem". Ostalo je balast.

Marjan mi je dal odgovor na to, kar sem zdele rabila (preko knjige), tud Iknee mi je dala odgovor na to, kar sem neki tednov nazaj rabila, pa ti (ko sem rabila njegovo knjigo) itd... Jasno, da ne rabi bit nekdo zunaj priznani guru (to skoz govorim jao), ampak zame nekdo, ki mi lahko poda tisto izkušnjo, ki jo zdaj "potrebujem", Shamm mi je zaenkrat ni...stopnja je res nepomembna.

Glede vremenskih pojavov in tega pa si poglej kakšen dokumetarc (tak relativno neodvisen)...

jaaa ... brezo veliko tega ve ... pa ne vsega, tako kot mi ostali ne ...

glede svetlobe : svetloba je ves čas tukaj ... vse je vrsta svetlobe ... ne rabiš je posebej kreirat ... lahko jo tudi samo premikaš in uporabiš tam kjer je potrebna ... ne izumljaj tople vode, ker tudi to je samo svetloba ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Ne vidim to kot posebno kreacijo, ampak zgolj kot manifestacijo (tko kot je npr.: hiša manifestacija potrebe po varnosti...), pač moj view...

Svetloba in tema sta kot dve plati enega in istega kovanca...ko se ne sprejema teme, se ne sprejema del Božanstva...in dokler človeček tega dela ne sprejema ima tisti del "blessing" da ga tolče toliko časa dokler človeček ne nauči lekcije...ali po domače povedano človeček mora furat jin-jang in segibati v sredini. Buda je govoril o zlati sredini...

Tehnično gledano je vse svetloba, samo v različnih odtenkih...kaj pa če je mir, ljubezen samo odsotnost temnih odtenkov in ne materializacija...in tako potem lahko nastanejo cele filozofije...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Hm misliš npr. kot strah, ki naj bi bil nasprotje ljubezni, da je tudi neke vrste svetloba? Mogoče v smislu, da opominja na pomanjkanje svetlobe?

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...