Zala_ 18. februar 2015 Avtor Prijavi Deli 18. februar 2015 Ni problem. Tam nisem napisal da sem jaz kriv za nasilje drugega, ampak da sem jaz vzrok/kriv svojega trpljenja, ne drugi, ki so v odnosu do mene lahko le inštumenti v rokah poravnave. Ker sem prej to nekomu sam naredu in zdaj preko njih dobivam nazaj. Da se razložit tud otroku. Kaj da ni sprejemljivo?Tako, da bi zares dojel, da bi imelo taka travma zanj na tej stopnji razvoja možganov razvojni potencial, žal ne. Zlorabo nisem hotla pokazat kot sprejemljivo (k sem napisala, da ima potencial za razvoj). Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 18. februar 2015 Prijavi Deli 18. februar 2015 Tako, da bi zares dojel, da bi imelo taka travma zanj na tej stopnji razvoja možganov razvojni potencial, žal ne. Jz vem za vsaj en primer, 5 let star otrok. Zlorabo nisem hotla pokazat kot sprejemljivo (k sem napisala, da ima potencial za razvoj). Ta je bil na konc hvaležen. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Zala_ 18. februar 2015 Avtor Prijavi Deli 18. februar 2015 Jz vem za vsaj en primer, 5 let star otrok. Ta je bil na konc hvaležen.V odraslosti najbrž? Ko je uspel sprocesirat... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 18. februar 2015 Prijavi Deli 18. februar 2015 V odraslosti najbrž? Ko je uspel sprocesirat... Ne, ko je bil 5 let star mu je blo razloženo in je dojel, sprejel in opustil vse zamere, jezo, sovraštvo do kogarkoli. Hvaležen pa je bil mačehi, ki ga je zlorabla, po 6 mesecih, ker ga je tisto indirektno vzpodbudil, da je iskal nekaj višjega in na koncu tudi dobil, še več kot si je sploh lahko zamislil. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Zala_ 18. februar 2015 Avtor Prijavi Deli 18. februar 2015 Ne, ko je bil 5 let star mu je blo razloženo in je dojel, sprejel in opustil vse zamere, jezo, sovraštvo do kogarkoli. Hvaležen pa je bil mačehi, ki ga je zlorabla, po 6 mesecih, ker ga je tisto indirektno vzpodbudil, da je iskal nekaj višjega in na koncu tudi dobil, še več kot si je sploh lahko zamislil. Močno dvomim... struktura razvoja možganov, prefrontalni korteks nerazvit, spomin in druge funkcije še niso razvite- nevrologija itd... odrasli pa ja... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 18. februar 2015 Prijavi Deli 18. februar 2015 Močno dvomim... struktura razvoja možganov, prefrontalni korteks nerazvit, spomin in druge funkcije še niso razvite- nevrologija itd... odrasli pa ja... Ti verjamem in maš pravico za to. Jz pač vem za ta primer. Za to dojet in sprejet ni odvisn od možganov ali starosti, ampak čiste zavesti tistega, ki razlaga in iskrenost poslušalca. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ARISTOTEL 18. februar 2015 Prijavi Deli 18. februar 2015 Fantje ful ga bluzite.........sami heroji na tipkovnici.............nikjer nobenih rezultatov....ni čutiti nobenih zamaknjenih stanj v vaših postih.........Nekoč sem srečal modela v kupeju in ko se je odpikal me je razmetalo po kupeju..........pri vas tega ni čutiti.........samo klobasanje.......na nivoju Lavtarja,Ogorevca,Baba Kinga ipdpPravi šaman gre čez bolezen smrti ipd. Za štirimi stenami ste vsi hrabri...........v divjini pa bi se tresli.......tako je izjavil model ki ga imam za mentorja........... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 18. februar 2015 Prijavi Deli 18. februar 2015 Tam nisem napisal da sem jaz kriv za nasilje drugega, ampak da sem jaz vzrok/kriv svojega trpljenja, ne drugi, ki so v odnosu do mene lahko le inštumenti v rokah poravnave. Ker sem prej to nekomu sam naredu in zdaj preko njih dobivam nazaj.Dokler omenjenih vzorcev nisi razrešil se zamera zgodi, če ti hoče ali nočeš ... je notranji proces, ki se zgodi instantno. In s tem, ko si rečeš ne bom se ukvarjal z odpuščanjem, ampak s seboj kot vzrokom, dejansko narediš točno tisto čemur si se odrekel - odpustiš. To, da odpustiš je edini način, da se nehaš ukvarjat z drugim kot glavnim in edinim vzrokom za svoje trpljenje. V trenutku, ko odpustiš se lahko začneš ukvarjati s seboj z namenom, da drugič do zamere sploh ne pride. Problem torej ni v odpuščanju, ampak v osredotočenosti na zgolj odpuščanje. Glede karme ... tole smo sicer že imeli, ampak bi rad preveril. Ali bitje teme (naj bo to človek ali kakšna druga "abstraktna" oblika) ne more škodovati bolj kot je karmično mogoče? Če ja ... kaj je tisto, zaradi česar se takšno bitje ustavi, četudi je ravno dobro začelo uživat v trpinčenju? Kam v kontekst potem pade, potreba po prepoznavanju posameznika ali mora dolg še odplačevati ali je dolg že odplačal, pa je v trpljenju zgolj žrtev lastnih napačnih ocen kot posledica krivde med drugim in ne dejanske potrebe po uravnovešenju karme? Fantje ful ga bluzite.........sami heroji na tipkovnici.............nikjer nobenih rezultatov....ni čutiti nobenih zamaknjenih stanj v vaših postih......... Nekoč sem srečal modela v kupeju in ko se je odpikal me je razmetalo po kupeju..........pri vas tega ni čutiti.........samo klobasanje.......na nivoju Lavtarja,Ogorevca,Baba Kinga ipd p Pravi šaman gre čez bolezen smrti ipd. Za štirimi stenami ste vsi hrabri...........v divjini pa bi se tresli.......tako je izjavil model ki ga imam za mentorja...........Čestitke. Predlagam menjavo foruma. Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 18. februar 2015 Prijavi Deli 18. februar 2015 Dokler omenjenih vzorcev nisi razrešil se zamera zgodi, če ti hoče ali nočeš ... je notranji proces, ki se zgodi instantno. In s tem, ko si rečeš ne bom se ukvarjal z odpuščanjem, ampak s seboj kot vzrokom, dejansko narediš točno tisto čemur si se odrekel - odpustiš. To, da odpustiš je edini način, da se nehaš ukvarjat z drugim kot glavnim in edinim vzrokom za svoje trpljenje. V trenutku, ko odpustiš se lahko začneš ukvarjati s seboj z namenom, da drugič do zamere sploh ne pride. Problem torej ni v odpuščanju, ampak v osredotočenosti na zgolj odpuščanje. Zamera je zarad neznanja, ker misliš, da je nekdo drug kriv za tvoje trpljenje in si zato nanj jezen. Če ti nekdo, ki ga pozna in sprejema razloži zakon karme in ti reče da drug ni kriv za tvoje trpljenje, pol greš direkt na vzrok zamere, ni treba nč odpuščat posebi Glede karme ... tole smo sicer že imeli, ampak bi rad preveril. Ali bitje teme (naj bo to človek ali kakšna druga "abstraktna" oblika) ne more škodovati bolj kot je karmično mogoče? Če ja ... kaj je tisto, zaradi česar se takšno bitje ustavi, četudi je ravno dobro začelo uživat v trpinčenju? Kam v kontekst potem pade, potreba po prepoznavanju posameznika ali mora dolg še odplačevati ali je dolg že odplačal, pa je v trpljenju zgolj žrtev lastnih napačnih ocen kot posledica krivde med drugim in ne dejanske potrebe po uravnovešenju karme? Ne more bl škodovat. Ustav ga Bog. Trpiš lahko samo zarad svojih napačnih dejanj. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ARISTOTEL 18. februar 2015 Prijavi Deli 18. februar 2015 Malo bombic sem vam moral vreči.....nešto ste se mi popekmezili..........če ste že takšni znalci ajd med ljudi pa jim pomagat.......tle od vas ni nobene koristi.....Treba vas malo potprcavat......če sem vas vsaj malce razvnel sem dosegel svoje.........Ko vas bodo priznali(prepoznal)i v S.Ameriki,Južni Afriki in na raznih kongresih šamanizma(poznam tudi takšne) se oglasite........tle na forumu lahko vsak izigrava mangupa......Samo enega pravega sem spoznal v Sloveniji..........imam ga za mentorja......ajde da vas vidim coprniki kaj bodo rekle vaše merilne sposobnosti.........lp Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Zala_ 18. februar 2015 Avtor Prijavi Deli 18. februar 2015 Ti verjamem in maš pravico za to. Jz pač vem za ta primer. Za to dojet in sprejet ni odvisn od možganov ali starosti, ampak čiste zavesti tistega, ki razlaga in iskrenost poslušalca. Ok, lepo, da si zbral to pot. Vseen se včasih dobro vprašat, kaj je tle še racionalno...Veš triletnikom, pa tud petletnikom še kažejo, katerih delov se odrasli ne sme dotikat itd... da te sploh lahko povedo in razumejo, da gre za zlorabo (ker sicer jo razumsko ne vidijo kot nekaj, kar jim je nekdo slabega naredil...). Ampak ok, sprejmem, da misliš drugače... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ARISTOTEL 18. februar 2015 Prijavi Deli 18. februar 2015 Nekam mlačen mi je tale odgovor iz vira........ponavadi mačka bolj zamijavka ko ji kdo stopi na rep.........kot pravim-ne čutim zamaknjenosti v vaših postih samo puno priče.......dejmo malo več od sebe pobje......naj vas ne bo strah....... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Zala_ 18. februar 2015 Avtor Prijavi Deli 18. februar 2015 nekje do petih let imajo ali lahko imajo otroci še nekaj direktnega spomina na prejšnji lajf ... in zato so neka spoznanja v tem smislu možna ... niso pa pogosta zaradi okolice, ki jih vedno bolj radira ...Sam jih niso sposobni še ubesedit ... in s tem tud ne integrirat... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Zala_ 18. februar 2015 Avtor Prijavi Deli 18. februar 2015 ponavadi ne ... obstaja pa možost, kot jo navaja mgd ...Me zanima, za kolk časa traja... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 18. februar 2015 Prijavi Deli 18. februar 2015 a ti to resno ? a otroku rečeš ... prav ti je ... v prejšnjem lajfu si ti pretepal svoje otroke ... ecetera Resno, sam ne "prav ti je" ampak mu lahko lepo razložiš vzrok trpljenja.Me zanima, za kolk časa traja... Pr temu je za skos.Nekam mlačen mi je tale odgovor iz vira........ponavadi mačka bolj zamijavka ko ji kdo stopi na rep.........kot pravim-ne čutim zamaknjenosti v vaših postih samo puno priče.......dejmo malo več od sebe pobje......naj vas ne bo strah....... Pozdravljen. Kaj misliš s tem zamaknjenost? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 18. februar 2015 Prijavi Deli 18. februar 2015 Glede karme ... tole smo sicer že imeli, ampak bi rad preveril. Ali bitje teme (naj bo to človek ali kakšna druga "abstraktna" oblika) ne more škodovati bolj kot je karmično mogoče? Če ja ... kaj je tisto, zaradi česar se takšno bitje ustavi, četudi je ravno dobro začelo uživat v trpinčenju? Kam v kontekst potem pade, potreba po prepoznavanju posameznika ali mora dolg še odplačevati ali je dolg že odplačal, pa je v trpljenju zgolj žrtev lastnih napačnih ocen kot posledica krivde med drugim in ne dejanske potrebe po uravnovešenju karme?Čestitke. Predlagam menjavo foruma. Kaj misliš pod pojmom karmično mogoče? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/1book.gif Temačno bitje lahko škoduje toliko kot ima oseba karmični dolg do njega...škoduje lahko tudi več kot znaša osebkov dolg do njega...ampak tukaj je malo morje vzrokov zakaj je to mogoče... -mogoče to bitje pripada rasi, ki jo je osebek iztrebil v star wars pa so vozadju še kolektivne zadevce...-lahko ima človeček dolg še do drugih bitjec, drugi pa so dolžni temu temnemu bitjecu in tako hkrati pokasira še za njih...-temnemu bitjecu je dovoljeno tolč človečka, da si nabere minus...in potem ga lahko svetlobna bitjeca lažje skinejo...treba je vedeti, da se temačnih bitij ne more kar tako napadat, če imajo plus karmo...-če ima človek destruktivno prepričanje ga lahko temna bitja tolčejo do določene mere + bonus, da se čimprej začne spraševati zakaj se to dogaja...ponavadi se vse začne zaradi karmičnih zadevc iz preteklih lifeov... Če človeček kloni ali pa temačno bitje preveč prekorači bonuse, se ga lahko onemogoči oz. nevtralizira...Ponavadi je to človečkov Guru, kakšno bitje svetlobe, nadangel, ipd...pa še to v primeru, če je človeček v zadovoljivi meri skapiral, naučio neke stvari ali je pokazal pripravljenost in začel delati kaj v tej smeri...Ali se ga nevtralizira samo za nekaj časa ali za vedno, to je pa že drugo vprašanje...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png 1 Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ARISTOTEL 18. februar 2015 Prijavi Deli 18. februar 2015 (popravljeno) Ti bi pa ja potreboval vedeti kaj je to........stanje ne-uma......ko vse mentalne interpretacije odpadejo.........stanje zamaknjenosti namreč............ Popravljeno 18. februar 2015 -> ARISTOTEL Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 18. februar 2015 Prijavi Deli 18. februar 2015 Ti bi pa ja potreboval vedeti kaj je to........stanje ne-uma......ko vse mentalne interpretacije odpadejo.........stanje zamaknjenosti namreč............ Aha ok, sej sam zanimal me je kaj si mislu s to besedo. Poznam to. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 19. februar 2015 Prijavi Deli 19. februar 2015 Ne, ko je bil 5 let star mu je blo razloženo in je dojel, sprejel in opustil vse zamere, jezo, sovraštvo do kogarkoli. Hvaležen pa je bil mačehi, ki ga je zlorabla, po 6 mesecih, ker ga je tisto indirektno vzpodbudil, da je iskal nekaj višjega in na koncu tudi dobil, še več kot si je sploh lahko zamislil. Hudo. Bogi otrok http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sorry.gif Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 19. februar 2015 Prijavi Deli 19. februar 2015 Hudo. Bogi otrok http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sorry.gif Zakaj bogi, če je dojel zakaj je trpel in se zarad tega lahko rešu? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 19. februar 2015 Prijavi Deli 19. februar 2015 Zakaj bogi, če je dojel zakaj je trpel in se zarad tega lahko rešu? Adijo pamet Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 19. februar 2015 Prijavi Deli 19. februar 2015 Adijo pamet ? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 19. februar 2015 Prijavi Deli 19. februar 2015 Noben se ne more zares rešt trpljenja dokler zanj krivi nekoga druzga, tud če mu je nasilje "odpustil", ker s tem ni odstranu vzroka, je sam mal olajšal simptom. Če ti en drug ni kriv za tvoje trpljenje, kaj mu lahko odpuščaš sploh? Če mu na tak način odpuščaš, si v bistvu nasilen do njega, ker ga kriviš za svoje trpljenje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 19. februar 2015 Prijavi Deli 19. februar 2015 Slabš požet kokr si sejal ne morš, drgač bi bla ena napaka v zakonu karme, sam je ni in vedno požanješ najboljš za svoje učenje in napredek. Dokler se pritožuješ, hočeš rečt, da si zaslužiš boljš, s čimer hočeš rečt da je napaka v zakonu karme in da ne vidiš da dobivaš točno in najboljš za učenje in napredek, tj. ne vidiš milosti Boga, tj. ne vidiš ljubezni, tj. ne vidiš sebe in si vznemirjen, v trpljenju.ne moreš odpustit, dokler ne obdelaš vzroka ... in ne rabiš odpustit , ker je to samo fraza ...obdelaš lekcijo in jo končaš ... če si obdelal in dokončal lekcijo, jo odložil ... pomeni, si se tudi spremenil ... in to je cilj ... Ja, če si dojel vzrok, drugemu nimaš kaj odpuščati. Dokler odpuščaš, nisi dojel vzroka, zato se tud rešit/spremenit ne morš. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 19. februar 2015 Prijavi Deli 19. februar 2015 Fixminze, to veš, da itak noben ne umre, ker duša je večna, ne... in da noben ni tvoj otrok... ker smo vsi od istega Boga.... in da samo ko smo pod vplivom iluzije (ko se nam zdi da smo telo) se nam zdi da je nekdo naš otrok... enkrat je bil en kralj, ki je žaloval za svojim ravnokar umrlim sinom in je en svetnik priklical dušo nazaj v telo in ga je vprašal zakaj si šel od očeta, a ne vidiš kako joka... in ga je duša vprašala... očeta iz katerga lajfa to misliš? za začetek... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.